TNF beharangozó - 10/01

Írta: vassadi — 2015. október 1., 14:51

Csereirányítók a főszerepben az aktuális NFL és NCAA meccsen egyaránt.

TNF beharangozó - 10/01

Pittsburgh - Baltimore
Cincinnati - Miami (NCAA)

 

Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens
2015. október 2., 2:25 (Heinz Field, Pittsburgh) - tv: sport2

Pittsburgh Steelers
- Mi történt a múlt héten: 12-6 arányban múlták felül idegenben a Rams csapatát, ezáltal pozitívra fordítva mérlegüket, a győzelmet azonban beárnyékolja, hogy Ben Roethlisberger térdsérülést szenvedett, melynek következtében óvatos jóslatok szerint is minimum másfél hónap kényszerpihenő vár az acélvárosiak kezdő irányítójára.

- Hiányzók: Roethlisbergerhez hasonlóan biztosan kihagyja a meccset Ryan Shazier és Daniel McCullers, akik már az előző fordulóban sem állhattak a csapat rendelkezésére, valamint a Rams elleni mérkőzésen megsérülő második számú tight endet, Matt Spaeth-t is nélkülöznie kell a támadósornak, míg Cortez Allen státuszát ezúttal is kérdésesként jelölték meg.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Roethlisberger hiányában – és mert a rövid felkészülési idő sem segíti helyettese, Mike Vick dolgát – még nagyobb teher nehezedik Le’Veon Bell vállára, az eltiltása után az előző fordulóban visszatérő running backnek a tavalyi formáját kell hoznia ahhoz, hogy a Steelers támadósora Big Ben nélkül is versenyképes maradjon.


Baltimore Ravens

- Mi történt a múlt héten: Fordulatos meccsen kikaptak hazai pályán a csoportrivális Bengalstól, ezzel pedig a franchise története során először fordult elő, hogy három vereséggel kezdték a szezont.

- Hiányzók: Továbbra is várni kell a csapat idei első körös választottjának, Breshad Perrimannek a bemutatkozására, ráadásul ezúttal a másodéves tight end, Crockett Gillmore is hiányozni fog Flacco fegyverarzenáljából, aki posztján a depth chart első helyét foglalta el, megelőzve a második körben draftolt Maxx Williamst. Változatlanul a maródiak sorában található a veterán defensive end, Chris Canty, míg a legfontosabb hiányzó a csapat vakoldali tackle-je, Eugene Monroe, akit újfent az eddig csak szenvedő James Hurstnek kell helyettesítenie.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Jó az öreg a háznál – a szezon végén visszavonuló Steve Smith remek formában kezdte az idényt, három meccs után 25 elkapás, 349 yard és két touchdown a mérlege. Jelenleg ő a Ravens egyetlen bizonyított elkapója, és azzal, hogy most Gillmore sem állhat csatasorba, még inkább a veterán játékosra kell, hogy épüljön a marylandiek passzjátéka.

Érdekességek:
- A mostani lesz a két nagy rivális alapszakaszbeli 39., összességében 43. találkozója, az örökmérleg 24-18 (a rájátszásban 3-1) a Steelers javára.
- Eddig 13 alkalommal játszottak egymással főműsoridős alapszakasz-meccset, melyek közül hetet a Pittsburgh, hatot a Baltimore nyert meg.
- Mike Vick utoljára épp aktuális munkaadója ellen nyert kezdőként meccset az NFL-ben, tavaly novemberben a Jets az ő irányításával győzte le a Steelerst 20-13-ra.

Legutóbbi találkozásuk:
Az előző idényben a rájátszásban is összemérhette tudását a két csapat, a wild card körben aratott 30-17-es győzelmével a Ravens négy próbálkozásból először tudta felülmúlni a Steelerst a playoffban.

Mi történhet most?
A közhely úgy tartja, rangadón bármi megtörténhet, a két gárda aktuális formája alapján ugyanakkor Roethlisbergerrel a soraiban a Steelers számított volna favoritnak, a kohászok kezdő irányítójának kiesése azonban alapjaiban változtatja meg az esélyeket. A csütörtöki időpont miatti rövid pihenő általánosságban a hazai pályán játszó együtteseknek kedvez, mindazonáltal az acélvárosiak számára is hátrányt jelent, hogy Vicknek és az edzői stábnak is kevesebb ideje volt felkészülni arra, hogy az edzőtábor közepén leigazolt irányítónak kell kezdőként pályára lépnie, ráadásul csoportmérkőzésről lévén szó egy kiemelt jelentőséggel bíró találkozón. A nagy rivális legyőzésével és hárommeccses vereségszériájának megtörésével új lendületet vehetne a Ravens; hogy mindezt képes lehet-e megakadályozni a Steelers, az elsősorban Vicktől függ.

 


 

01:30 Miami Hurricanes @ Cincinnati Bearcats – tv: ESPN

Mi a helyzet a Hurricanes-nél? A Bethune-Cookman és a Florida Atlantic elleni felvezető után úgy tűnt, az első komolyabb erőpróbát is gond nélkül teljesíti Al Golden csapata, a negyedik negyedben azonban sikerült leadniuk tetemes előnyüket a Nebraska ellen (23 pontos hátrányt dolgozott le a Huskers nagyjából tíz perc alatt), de hosszabbításban végül kicsikarták a győzelmet a floridaiak. Az elkapó Stacy Coley vélhetően a most következő mérkőzést is kihagyja, két safety, Deon Bush és Jamal Carter pedig eltiltás miatt nem játszhat az első félidőben.

Mi a helyzet a Bearcats-nél? A szezon előtt még az AAC egyik fő esélyesének tűnő Cincinnati két kötelező meccsét behúzta az Alabama A&M és az ohiói Miami ellen, a második fordulóban azonban hazai pályán kikaptak a divíziórivális Temple-től, legutóbb pedig, ugyancsak egy csütörtöki meccsen a Memphis múlta felül őket egy közel 100 pontos adok-kapok során, így Tommy Tuberville együttese máris komoly lépéshátrányba került a főcsoportdöntőbe jutásért folytatott versenyben. Az Access Bowlban már nem reménykedhetnek az ohióiak, emiatt a Canes megfricskázása inkább csak presztízsszempontból számítana értékes győzelemnek.

Kiemelt párharc: Miami defense vs. Hayden Moore – A múlt héten újfent megsérülő Gunner Kiel helyett Moore lesz a Bearcats kezdő irányítója, aki a Memphis ellen 557 (!) yardot és négy touchdownt passzolt, dobott ugyanakkor két interceptiont is, akárcsak előtte a Miami (Ohio) otthonában. Nehéz megjósolni, hogy milyen teljesítményre lesz képes a Nebraska elleni találkozón nagyon is sebezhetőnek tűnő Canes-védősorral szemben, de nagy meccs kell tőle, mert nem valószínű, hogy az eddig átjáróházra emlékeztető Cincinnati defense fel tudja tartóztatni a Brad Kaaya - Joseph Yearby duó fémjelezte támadóegységet.

Miért nézzem? Minimum a Steelers-Ravens kickoffja előtti egy órát érdemes rászánni erre a meccsre, főleg úgy, hogy a két csapat eddigi produkciója alapján jó eséllyel kiélezett és pontgazdag csatát fog hozni a Canes és a Bearcats párharca.