Új stadion Atlantában

Írta: r.baggio — 2013. március 7., 21:59

A Falcons többségi tulajdonosa Arthur Blank megállapodott a városvezetéssel, a franchise hamarosan a Georgia Dome-ot egy korszerűbb pályára váltja le.

A 70 éves Blank úr 2002-ben vásárolta meg a csapat 90%-át, és két nagy tervet tűzött ki maga elé: Super Bowl-győzelem és egy szupermodern stadion. Fáradozásaival - és lobbimunkájával - utóbbit úgy tűnik, már biztosan megvalósítja, mivel a város megszavazta az új atlantai arénát, mely az 1992-ben (!) átadott Georgia Dome helyére épül majd... Az állami támogatás mértéke a 200 millió dollárt is meghaladhatja, a beruházás összértéke kb. 1 milliárd dollár. A tervekről egyelőre annyit tudni, hogy a stadion behúzható tetőszerkezetű lesz.


Hozzászólások

több mint 11 éve
WTF? Értelmetlen, pénzkidobás. 1 mrd $ = 226 mrd Ft, ahelyett, hogy inkább... sajnos inkább hagyjuk.
több mint 11 éve
Alabama Niners San Francisco 49ers Alabama Crimson Tide 43 — Ország gyöngye aranya legszebb megye Baranya....kivéve Komló
és addig amíg bontják/épül hol fognak játszani? Egy ilyen mutatvány tuti 1,5-2 évbe telik.
több mint 11 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
Lehet, hogy marad a Georgia Dome is és az újat attól délre építik fel. Amúgy az atlantai Georgia Tech egyetemnek van egy 55 ezres, nyitott stadionja...


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Szerintem ez nagyon jó ötlet, ha ott rendezik a Super Bowlt, akkor az hatalmas bevétel lehet a város számára. Hajrá FALCONS!