BleedingGreen

Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions

BleedingGreen
Lakhely
Bp./Csorna
Utoljára láttuk
11 órája
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
1 797
Utolsó 10 fórum hozzászólás

8 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Sancho beszállásával azért nem nagyon kellett izgulni, hogy ez meglesz-e. Idén először sikerült egymás után két meccset megnyerni ...

A támadóknál idén először működtek a screenek, mert nem olyan átlátszóan próbálkoztunk mint eddig. A futásokat sikerült valamennyire beindítani az utóbbi meccseken, és nem is szabad elhagyni a továbbiakban sem. Sproles is segíthet ebben, ha bírja. Kelce nagyon jó meccset nyomott, de a támadófalban a többiek is javuló tendenciát mutatnak.

Végre sikerült Tate-et bevonni a játékba. Ennek az volt a kulcsa, hogy nem erőnek erejével kényszerítettük ki a labdaérintéseit. Ertz továbbra is remek, ő és Kelce a támadósor legjobbjai.
Viszont 2-szer is 0 ponttal sétált el a támadósósor a 10 yardoson belülről. Ez nem lesz megengedhető a következő meccseken. Wentz lábmunkája többször nem az igazi (pontatlan passzok vannak belőle), gondolom ez a sérülés miatti óvatosságnak is betudható. A snap utáni olvasásoknál is többet hibázik, mint tavaly. Ez az edzői kar felelőssége is, szerintem most kevesebb időt tudtak fordítani a fejlesztésére, plusz az sem segített, hogy az edzőtáborban csak limitáltan edzhetett.

A védelem az egy AP futáson kívül megállta a helyét, bár nem volt nehéz dolguk. Miként sikerült csak egy labdát szerezni, ez jól mutatja a védelem állapotát. Amikor Szancsó vaktában feldobta a labdát a pálya közepe felé levegőbe, még azt sem sikerült elkapni.
Douglas most legalább jól szerelt, Jones meg egyelőre jobbnak tűnt a slotban, mint a szélen. Jenkins sérülését megúsztuk, de Jernigan viszont nem sokáig bírta, mielőtt lejött hátproblémákkal. Ez nem tűnik túl jónak.

Vasárnap megint élet-halál meccs, és ha nyernénk sem lesz egyszerű dolgunk a következő meccseken. Sajnos magunknak állítottuk elő a helyzetet. Ha csak azokat a meccseket nyerjük, amikor a 4. negyedben 2 vagy több labdabirtoklással vezettünk, egész más lenne most a helyzet.


3
11 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Inkább a Redskins az esélyes 😀 🤣


16 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Ha hazai Giants meccs, akkor Elliott meccsnyerő mezőnygól.
Most már csak minden meccsen a Giants ellen kellene játszanunk a szezon hátrelévő részében, és el is jutnánk valahova 😊

Nem lettünk nagyon jobbak, mint eddig, de az fontos volt a múlt heti vereség után, hogy felálljunk és legalább küzdjünk és ne adjuk fel a szezont. Az első félidőben nem úgy festett, hogy ez így lesz, de végül talpra állt a csapat.

Schwartzék dicséretet érdemelnek. Előszezon 4. meccsre való cornerekkel is jól tartották magukat. Jim is kiélhette a soft coverage fétisét 10-12 yardra hátraállítva Sulliavanéket. Nyeltünk is a yardokat minden módon, de aztán a második félidőben komolyabb segítség is érkezett a védőfaltól. Sokáig éljen Shurmur, aki a második félidőben nem adta a labdát Barkleynak.

A támadóknál akadozott az eleje, ahogy szokott (+visszafújt TD). Adams egész jó volt. Ha van helye felgyorsulni, akkor lehet vele kezdeni valamit.

Remélem Ertz-nek meglesz az ezres a szezon végére, megérdemelné. Egyike azoknak, akik ugyanúgy hajtanak, mintha nem is nyertünk volna SB-t nemrég. Könyörgöm adjuk már Goedertnek is többször a labdát.
Wentz meg játsszon csak. Kettős szalagszakadásból a teljes visszatérés kb. 1 év, de a 100%-os visszatéréshez nem kell a padon ülnie. McNabbet sem ültettük anno, bár neki sem volt a legjobb éve az acl utáni szezon. Idő kell, hogy minden kényelmetlenség elmúljon (még a térdgépet is hordja idén).

A következő meccseken ennél több kell. A Redskins még McCoy-jal is jobb, mint a mai csapatunk.

Szerkesztette: BleedingGreen


2
18 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Mills, Maddox, Jones OUT, Darby IR, Douglas kérdéses. Ezzel ugye a top 4 CB kiesett.

Sullivan, Bausby, Cre’Von LeBlanc (hogy ki??) hármassal fogunk kiállni meglássátok. Szeptemberben egyik sem volt még rosteren. Ez finom lesz ...
És az a legjobb, hogy ez az összes cornerünk, mögöttük már nincs senki.


1
18 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Azt megtudnátok mondani, hogy Hall kondicionális 7. körös pickje milyen feltételeken alapul?
tüsi91
A csere idején nem hozták nyilvánosságra. Azóta sem hallottam róla mi lehetett.


26 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Nem lehet az idei sikertelenséget egy-két okra leszűkíteni. Ha így lenne, akkor kezelhető lenne a dolog. Mint pl. tavaly, amikor "csak" a sérülések voltak, de szinte minden más működött a csapatban. Viszont ennyi gonddal nem tud év közben megküzdeni a csapat. Azért pár játékosnál ráadásul tudat alatt ott lehet a történelmi győzelem utáni lazább év is.

Nyilván az edzői stáb változása az egyik lényeges elem. Persze ilyenkor mindig az a jó, aki már nincs itt. Viszont azt érdemes megjegyezni, hogy a Doug/Reich/DeFilippo társulat sem éppen diadalmenetben kezdett 2 éve. És ha jól emlékszem előtte Reich kirúgását is már alig várták San Diegoban. Szóval, még adjunk esélyt az új stábnak, mielőtt karóra tűzzük a fejüket.

Ugyanakkor vannak olyan rendszerszintű, nem csak idén előjött problémák, amin Dougnak már el kellene gondolkodnia. Pl. mi az oka, hogy már 3 éve a bye után úgy jövünk vissza mint akiket leszedáltak? Tavaly is csak a 2. félidőben tért magához a csapat, de akkor annyira jók voltunk, hogy így is simán nyerünk. Ebből a szempontból eddig Pederson az anti-Reid. Reid alatt a csapat mindig élesen és felkészülten jött vissza a szabad hétről, és szinte biztos volt a győzelem.
Miért van az újonc éve után már megint lekorlátozva Carson mozgása a zsebre? Én úgy érzem, mint az újonc szezonjának első felében, mintha meg lenne neki tiltva, hogy meghosszabbítsa a játékokat. Gondolom megint a sérülésveszély az ok, és lehet, hogy még nem érzi teljesen biztosnak a térdét, de hosszú távon ne vegyük már el a legjobb képességét.

A másik a jó öreg Jimbo. Az ő védelmének alapja az agresszív védőfal, ahol idén a sérülések miatt vannak gondok. Eleve 1 DT-vel játsszuk végig a szezont, és Cox-ot sem lehet büntetlenül a snapek 90%-ában pályán tartani, mert a meccsek végét nem fogja bírni. Mellette még epizódszereplőnek is gyenge DT-k vannak idén. Bennett mint a 2. legjobb ember be tudott segíteni középen. De miután Barnett kiszállt a szélen, már nem lehet mindenhova Bennettet állítani.

Hogy mennyire kiismerhető Schwartz védelme, az szerintem nem sokat számít, mert már akkor tudta mindenki kb. mit fog játszani, amikor idejött. A védőfal mögött szinte mindig single high safety, cover 3 vagy cover 1-es felállásokkal, nem nagyon túlbonyolítva. Aztán van persze néhány cover-0-s blitz és a többi, de a lényeg a fenti alapfelállás. A viszonylagos egyszerűség nem gond, mert ebben is van az erőssége. Ha jól játsszák akkor nehéz feltörni a védelmet. Voltak már csapatok, akik szintén nem agyonbonyolított védelemmel uralták a meccseket (Seahawks). Persze vannak idegesítő makacsságai Jimnek, pl. amikor 3.&5-nél 8 yardra áll fel a corner az elkapótól. Így rendszeresen megcsinálják a first downt quick slantekkel, mert szinte képtelenség odaérni a védőnek.

McLeod kiesése már eleve megkavarta a védelmet, mert pont a leghátsó ember esett ki, és ez korlátozta a lehetőségeket, mert a cornerből gyorstalpalóval (egész jól) átképzett Maddoxtól nem lehetett ugyanannyit várni. Tavaly a Jenkins-McLeod tengely egészséges volt, és mellette kibírtuk pl. Darby hiányát is.
Mostanra meg a kezdő secondary 4/5-öd része sérült, erre már nem lehet értelmesen tervezni.
Egy csapatrész okozott nekem csalódást a védelemben, a LB sor, ahol Bradham még árnyéka sem tavalyi önmagának. Hicks legalább az achillesből tér vissza, ami azért beletelhet +1 évbe. Persze így nagy szerződésben nem reménykedhet szerintem.

A támadóknál meg nem kell ecsetelni az Ajayi/Blount/Clement és a Smallwood/Adams/Clement hármas közötti különbséget. Kár volt megengedni Clementnek a tömegnövelést az offseasonban, kapott is izomsérülést, és most olyan, mint anno Wisconsinban. A draftról kéne stabilizálni a posztot, már évek óta szemezünk a futókkal. Nem a legjobb a RB felhozatal jövőre, de azért lehet majd találni. Képességileg Rodney Anderson a legjobb, de már rengeteg komoly sérülése volt. Hozzánk talán David Montgomery lenne jó.

Szerkesztette: BleedingGreen


6
1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Legalább ma sikerült lezárni a meccset. Ennyi előrelépés volt (ami nem kevés), de más azért nem nagyon.
Az offense végre nem várt a védőkre, hogy megtartsák az előnyt. Jól tették, mert 17 pont megint nem lett volna elég. Az meg borítékolható volt, hogy 17-6-os vezetésnél Schwartzék még a vakegér Bortles-t is megpróbálják majd trónra ültetni. Majdnem sikerült is, kellett azért egy-két szerencsés play a védelmünknek (elejtett Chark labda az endzone-ban).

Wentznek szerintem idén a leggyengébb kezdése volt a mai első negyed. Megint bután erőltette mindenáron a nagy játékot az intercetionnél. (Amúgy miért a védőkkel körülvett Perkins-nek dobálunk, ha van Ertz és Goedert is?) Aztán szerencsére Carson túllépett ezeken a hibákon, és a meccs többi részében jórészt azt hozta, amiért szeretjük. A Goedert-nek adott passz bootlegből, mozgással ellentétes irányba, elég nehéz passz volt, de ő ezeket meg tudja dobni. Végre futott is, ha volt hely, ez is tetszett.
Érdekes módon akkor találta meg magát az offense, amikor mindkét tackle kiesett, és Pederson elkezdett más játékokat hívni. Azért ne bízzuk el magunkat, mert a Jaguarsnak már alig maradt egészséges DB-je a meccsen.

A védelem nem okozott csalódást, a jó és a rossz oldalukat tekintve sem. Maddox előtt le a kalappal. Ahhoz képest, hogy McLeod kiesése után játszott életében először safetyt, elég jól teszi a dolgát, csak néha néz el egy-egy játékot. Remélem viszont, hogy a bye után Jones visszajön, mert McDougle egy balfasz.
A második félidőben megint nem generált elég nyomást a védőfal, de a végén, amikor nagyon kellett Cox kétszer is ott volt Bortles nyakán.

Elég nagy javulás kellene a pihenő után, mert az alapszakasz könnyebb részét elcsesztük az ilyen Titans, Panthers meccsekkel. Ilyen játékkal erősen kérdéses, hogy a csoportmeccseket tudjuk-e hozni 4-5 győzelemmel, pedig ezen fog múlni sok minden. Összességében a támadósor esett vissza jelentősen tavaly óta, főleg a pontszerzési hatékonyság zuhant meg. A playhívások sokkal kevésbé kreatívak. Érezni lehet sajnos az elvesztett edzők hiányát.


2
1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Szégyen, nagyobb leolvadás, mint a Titans meccsen.
3 negyedünk volt arra, hogy megnyerjük a meccset. Schwartznak és a védelemnek gratula a 4. negyedes védekezéshez, és sajnos a végét Wentz is lebaszta, két int is lehetett volna, miközben üres emberek szaladgáltak a pályán ... De a playcall is remek volt, 1 perc, 2 időkérés, és az endzoneba dobáljuk befele a labdákat.
Az offense nem volt jó végig, a yardokat szerezték, de több driveban is maradtak pontok. Viszont a védelem a helyén volt 3 negyedig, aztán hazamentek. Szóval elsődlegesen ők a ludasak.
Egyelőre a 2016-os csapatot látom újra. 8-8, 7-9. (Aztán a következő szezonban megint megnyerjük 😀) Legalább könnyebb lesz meghozni a nehéz döntéseket a szezon után, hogy ki menjen, ki maradjon. Néhányan sokat tesznek azért, hogy ne kelljen marasztalni őket.


1
2 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Közben sajnos lehet izgulni Peters-ért. Bicepsz sérülés.
Ő azt mondta, hogy rendben lesz, de erős kétségeim vannak. A bicepsz sérülés könnyen lehet szezont befejező sérülés egy falembernél. Ma megy MRI-re. Attól félek, hogy ha tudna is majd játszani, akkor olyan lesz mint Herremans pár éve, amikor pár meccsen keresztül félkarú óriásként egy kézzel játszott.


2 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Szerencse : Folesnak sokadvirágzása mert szvsz nem sokan hittek benne, hogy csinál egy SB runt
Sérülésmentes: Talán arra értetheti esetleg kevesebb kulcsjátékos esett ki mint máshol...

Nekünk Magastorony hiányzott nagy a D#-ből az SB-n.... az előző kettőn is ő volt az egyik kulcs, hogy nyerni tudtunk...
Kb ennyi

Amúgy nem tudom ki volt a páros aki közvetített, de én csak akkor adok rá hangot ha Höri az egyik amúgy a mute gomb a favorit 😊
ThundersNFL
Na ne már ...
Nézzük kik estek ki fontosabbak tavaly:
Carson Wentz Qb , csapatkapitány
Jason Peters LT, csk
Jordan Hicks MLB (kiesett Walker is, a cseréje, a végén már az utcáról hozott Ellerbe játszott)
Darren Sproles RB/PR
Chris Maragos special teams kapitány, csk
Caleb Sturgis, K

Valaki másnak is kiestek ezek a kulcsposztok tavaly, és mégis egyben maradt a csapata egy SB runra?

A szerencsét arra mondták, hogy tavaly minden labda nekünk pattant ... Hát ez elég nehezen megfogható érvelés, az biztos.
Foles játékát ne tulajdonítsuk már a szerencsének. Szerintem sokkal inkább neki magának, az edzői stábnak, és az egész körülötte lévő csapatnak volt hozzá köze.


Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Na, úgy gondoltam, hogy a kedvenc draft pickjeim közül Matthews-szal kezdünk, de nem bírtam ki, úgyhogy mégis Taylor Hart lesz az első. Jó sok gif van benne, úgyhogy várjátok meg türelmesen amíg betölt, de aki nem bír várni, annak odaraktam a külön linket is a képek alá.

Értékelőben is írtam, hogy ideális 2-gapes védőfalember. Képes megtartani az OL-t, nehéz elmozdítani, ami alapképesség kell legyen. Kivételesen jó mozog laterálisan a play olvasása után, még akkor is, ha nem tud tökéletesen lejönni a blokkról. Például a következő playben. 5-ös technikáról indul, zone blocking séma, a play a másik irányba megy, Az indulás jó, az OT-nem tudja megblokkolni a play-oldali vállát, igy el tud indulni a jó irányba. Viszont nem tudja szabaddá tenni egyik karját sem, ennek ellenére gyakorlatilag maga után húzza az OT-t a résbe, és végül abban lyukban kötnek ki ahova a futó ment (figyelem, Hart a backside-ról indult, nem a playside-ról). Ja, és közben persze mozdult el szinte semmit a LOS-ről. A többi DL is nagyon szépen dolgozott mellesleg.

 www.mediafire.com/view/q56vy4p4gjvcga7/hart2gap01.gif

A következőben felé megy a játék és nagyon szépen visszanyomja a guardot a LOS mögé. Hasznosak azok a hosszú karok, amikor kinyújtja őket a guard 2 yarddal hátrább találja magát. Érdemes nézni, hogy a futónak hol kell megcsinálni a cutot (- 2-3 yardon), mert Hart elé nyomja az OL-t.

 www.mediafire.com/view/q4lud82470ik2s5/hart2gap02.gif

A 4-tech-ről indul, nagyon jó a get-off, az OT még a kezét is nehezen tudja rátenni, nemhogy a play oldali vállát megfogni, a LG-t - aki amúgy sem tudja mit is szeretne igazán - félrerakja az útból. Nagyon jól üldözi megint az ellenoldali játékot, szerel és fumble.

 www.mediafire.com/view/ccdssyqqxz3z35g/hartfumble.gif

Ugyanez pepitában. Félreteszi az OT-t, végigfut a LOS-en (!), és 1 yardon leviszi az ellenkező irányba induló futást.

http://www.mediafire.com/convkey/816a/3gtn7y1k8g6kzw05g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A védőfalembereknek, különösen 2-lyukas séma esetén futásnál a következő mozdulatsort kell követni:
1. Hit/shoot (= támadd meg (és állítsd meg) a blokkolót)
2. Extend/separate (= a lökd hátra a blokkolót, két karral, kinyújtott karokkal)
3. Shed (= szabadulj meg a blokkolótól, erre több módszer is van pl. shrug, rip stb, részleteke most ne menjünk)
4. Tackle

Akkor nézzünk egy tökéletes végrehajtást. Hart a RDE 66-os számmal. Érdemes figyelni, hogy hova löki hátra az LG-t amikor elkezdi a leválást a blokkról, ezután az egyik karja már szabad, a másikkal pedig szépen távol tartja a blokkolót, aki a fűbe harap, Hart meg szerel.

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Inside-Out.gif

Majd ismét a Texas ellen, csak most a másik oldalon és most a RG az áldozat. Ismét jó olvasás, jó végrehajtás.

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Outside-In.gif

És újra, most az 5-ös technikáról. Hátratolja a LT-t -3 yardra, leválik és szerel, no gain.

 www.mediafire.com/view/ejx3cjf64a77j1e/hart-penetration2.gif

A következőnél nem tud megszabadulni teljesen a RG-tól, de nem gáz,visszatolja és maga után vonszolja egészen a szerelésig. Érdemes megnézni, milyen pozícióban van ő, és hol van a többi védő, amikor Hart szerel. A többeket mind elmozdítják a LOS-ről, őt nem.

 www.mediafire.com/view/sbk297x3gwph8ij/hart-penetration6.gif

Alapvető feladata egy 3-4-es, 2-gapet játszó védőfalembernek, hogy ne hagyja magát elmozdítani a LOS-ről, foglalja le támadófalembert, és ha nem is tud gyorsan lejönni a blokkról, lehetőleg ő legyen, aki eltolja a blokkolót és ne fordítva. Ha ezt meg tudja tenni, akkor már ebből is hasznos játékok sülhetnek ki. A következő felvételen nem jön le a blokkról, sőt, a blokkoló el is fordítja a futás irányából, azonban Hart betolja a blokkolót a résbe, így a futónak nincsen hol elfutnia.

http://www.mediafire.com/convkey/c8a2/pke6cre5z6f9y6k5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló helyzet, visszatolja a guardot, akinek a fenekében lényegében elbotlik a futó.

 www.mediafire.com/view/sobc9fayjmvp7yl/hart-penetration5.gif.gif

A footballban van néhány hangzatos maxima, az egyik ilyen a védőfalemberek jelszava is lehet: „One man can’t block me, two man can’t move me.” Az első mondatra mát láttunk példákat, de egy 3-4-es falembernél fontos, hogy a kettőzéseket is meg tudja tartani. Hart ehhez is rendelkezik képességekkel. Az első felvételen a C és a LG nem tudja háta tolni. A játékból csak azért lesz valami, mert a másik DE elhasal.

 www.mediafire.com/view/38gomjy3gnmqgqz/hart-twomen.gif

A következőn a LG és a LT blokkján küzdi át magát.

 www.mediafire.com/view/74376qn4841nwh3/hart-twomen3.gif.gif

Ismét a C és a LG próbálkozik. Sikertelenül.

 www.mediafire.com/view/q751i3827ui04t4/hart-twomen2.gif.gif

Azt hiszem, hogy az már eddigiekből is kiderült, hogy nagyon jó a szerelési készsége, 3-4-es endhez képest sok szerelést csinált meg. Jól üldözi az ellenfeleket, a következőn például Cookst éri utol hátulról, és viszi le 20 yarddal a LOS mögött.

 www.mediafire.com/view/ln3rt56m3t39u37/hart-hustle.gif

A következő duplán dicséretes játék. Először teljesen elpusztítja a felé irányuló inside zone próbálkozást azzal, hogy RDE-ként a 3-as technikáról teljesen hátraveti a LG-ot, ezzel a futónak azon az oldalon se a B, se az A-lyuk nem opció, így kénytelen irányt váltani. A futó még kicsúszik négy védő szorításából, de ki az 5., aki végül elkapja?

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Whose-Tackle.gif

Egyik nagy erénye, hogy van esze, olvassa a játékokat és jól reagál. Ennek egyik jó mércéje, hogy milyen jól érzi és reagálja a screeneket. A következőnél a 2-es technikáról indul a LG-dal szemben. Sok játékos ilyenkor ész nélkül rohanna a Qb-ra, és maga mögött üresen hagyná a keresztező TE-et előtte egy blokkoló guarddal. Hart azonban leolvassa, hogy itt valami nem oké, visszalép és gyönyörűen belenyúl a passzba.

 www.mediafire.com/view/jsfw572175wmy34/hart-screen.gif

Ismét jól érzi a screent és akadályozza meg, hogy Cooks nagy játékot csináljon.

 www.mediafire.com/view/6bdyr6pvzcxwkcl/hart-cooks.gif

Használja az eszét a blokkok olvasáskor is, észreveszi és szépen kikerüli a low blockot, és egy lehetséges TD-t akadályozott meg a szereléssel.

 www.mediafire.com/view/84tag2rrrj43qch/hart-stop.gif

Passz siettetésben is vannak jó pillanatai, amikor jól kapja el a snapet veszélyes lehet. Itt 1-gapes passrush szituációban 3. és hosszúnál a 3-as technikáról szépen vág be a résbe és akadályozza meg a passzt.

 www.mediafire.com/view/zob7z8i0381egjk/hart-1gap-rush.gif

Hasonló, jó betörés a 4-es technikáról.

http://www.mediafire.com/convkey/977c/m69mj071phbqpvk5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Egyébként inkább erőből próbál odaérni az irányítóhoz, túl sok cselt, mozdulatot nem használ.

http://www.mediafire.com/convkey/4d2c/jm9ja82kl14z8715g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


 www.mediafire.com/view/yig9g98vd1txo79/hartrush.gif

 insidethewarroom.files.wordpress.com/2014/01/hart3.gif?w=640

Sok passzt elüt, ezt nálunk is szeretik. Használja az eszét és a kezét, ha nem tud odaérni a Qb-hez.

 www.mediafire.com/view/l1ulq1w2oha27uy/hart-battedpass.gif

Érdekességként: OLB-ként is előfordult a pályán passrush helyzetekben, változó sikerrel. A profiknál nem hiszem, hogy sokat látnánk itt. Amikor eredményes volt, akkor méretéhez képest jó indulásával és a karjainak erejével tudta megverni az OLB-ket, de az igazi OLB-k robbanékonysága és hajlékonysága nem jellemző rá. Az első esetben a 9-es technikáról indul, és leginkább annak köszönhető a jó passrush, hogy a RT-nem ér ki időben a meredekebb szögre, és Hart szépen távol tartja a karjaival.

http://www.mediafire.com/convkey/2271/vczi055dueec9w55g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Ebben az esetben a 7-es technikáról támad, a RT ismét határozatlan, szinte alig ér Harthoz, meglepi a sebessége, és Hart ügyesen lesöpri a tackle karjait.

http://www.mediafire.com/convkey/eaf6/a6a5cz3u08oz2e25g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Azért persze vannak hibái is, most nézzünk ezek közül néhányat. Sok fenti felvételen is egy furcsa 3 ill. 4 pontos állásból indul, ahol a súlypontját inkább a sarkára helyezi és nem előre dőlve a lábfejére. Ez látszólag nem befolyásolta túlságosan az indulását és a robbanékonyságát, de ez lehet, hogy a profiknál már nem így lesz, ahol sokkal képzettebb és atletikusabb támadó falemberekkel is találkozni fog. Nem igazán lehet tudni, mire is jó ez a „béka” (vagy inkább kacsa 😀 ) kezdőállás, talán arra, hogy ebből nem tudnak következtetni a támadófalemberek, hogy merre fog indulni a snap után. (A láb és a kezek pozíciójából és a súlypontból is szoktak olvasni a támadó falemberek). Itt látható a furcsa kezdőállás, érdemes nézni, hogy a másik két falembernek mennyivel magasabban van a feneke és előrébb a súlypontja.


Sok fiatal falemberrel előfordul, hogy magasan játszik, vagy nem figyel a pontos kézhasználatra, ami miatt futás esetén eltolhatják őket, passz esetén meg könnyen megállítják. Ez Harttal is előfordul néha. A következőben az 1-es technikán áll fel, nagyon magasan tudja csak megfogni a centert, aki viszont meg tudja támadni Hartot a hóna alatti résznél, ami az egyik legjobb támadási pont lehet. Meg is kapja a pancake-et.

 www.mediafire.com/view/zvp6b91pc05ccqc/hart-toohigh2.gif

Hasonló eset, ezúttal a LT tolja el a B-lyukból, esélye sincs leválni a blokkról, a guard meg tudja fogni a mezét a mellkasi résznél, és Hart nem tud időben megszabadulni a fogástól.

 www.mediafire.com/view/7daay2cxecdqgi7/hart-toohigh3.gif.gif

Passz siettetésnél, ha a támadó falember fel tudja venni vele a kontaktot, akkor leginkább csak a bullrusht ismeri, hatékony passrush mozdulatokat (rip, club, hump stb.) nem sokat látunk tőle. Előfordul az is, ha elsősre nem sikerül nyomást gyakorolnia, akkor kiveszik a játékból. Nem azt jelenti, hogy leáll, hanem ilyenkor az erőből való rohamozást elhagyva sokszor inkább megpróbálja kikerülni a falembert, de ehhez nem használ jó mozdulatokat, ezért általában eredménytelen marad. Például a következőnél megpróbálja megtámadni az A-lyukat a C és a RG között, nem sikerül beférkőznie, ezért megpróbálja megkerülni a centert, de az könnyen előtte marad, és jó távol tartja a Qb-től. Érdemes összehasonlítani a NT-lel, aki eközben 2 blokkon küzdi át magát.

 www.mediafire.com/view/yfw7cp0tomg26ix/hartnorush.gif

Hasonló helyzet, csak most OLB-ből. Az első rohamot megállítja a LT, utána Hart furcsa testcselekbe kezd, ami a nem nagyon zavarja a blokkolót. Ha erőből próbálta volna a nyomást, amihez ért, akkor talán a Qb-re tolhatta volna az embert.

 www.mediafire.com/view/sdql7g9i9gz82j8/hart-olb5.gif

Összességében szerintem eléggé alul-draftolt játékos volt 5/1-en, nem lett volna meglepetés nekem, ha a 2. napon elviszi valaki, akár mi is. Mivel nem minden sémában lehet azonosan hasznos, inkább a 2-gapes rendszert játszó védelmeknek lehet igazán értékes a játéka. Remélem olyan jó játékokat mutat majd, mint a legtöbb példában, és akkor meg lehetünk vele elégedve.


30
több mint 2 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Itt van Bradford végzete 😀
 philly.blog.hu/2016/04/28/2016_nfl_draft_ismerkedjunk_a_jovo_iranyitojaval#more8670022

Ha Sam Bradford vagy, akkor a megtekintést csak qb edző és szárazdajka felügyelete mellett ajánlom. Rendkívül félelmetes. | gyengébbek kedvéért: irónia |

Szerkesztette: BleedingGreen


21
több mint 4 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Jöjjön a már beharangozott Jordan Matthews. Előrebocsátom, hogy a WR-ekkel soha nem foglalkoztam annyit (a front7 meg az OL harca jobban érdekel), de azért megpróbáltam okosságokat összeszedni.

„The critical factor at wide receiver in my mind, is agility and body control, the ability to change your body position, often off the ground, in order to get your hands in position to make the catch, a la Cris Carter of Minnesota. He would be the ideal in that respect. That particular characteristic must be there for the receiver to be considered a Pro Bowl or a Hall of Fame player. You must have that to get to the highest tier of play.” /Bill Walsh/

Az elkapóknál az egyik legfontosabb képesség, amit figyelni szoktak az elkapási hatókör (catch radius), ami több tényezőből áll össze. Egy része természetesen puszta testi adottság (magasság, karhossz stb.), viszont legalább ilyen fontos például az is, hogy a játékos mennyire tudja a testhelyzetét változtatni, különösen a felsőtestét „tekergetni” annak érdekében, hogy megszerezze a passzt akkor is, ha az kevésbé pontos, vagy nem tud igazán elszakadni a CB-től. Nézzünk erre példákat Matthewstól.

Nem sikerül elszakadni a cornertől, ráadásul a keresztező safety is jó ütemben érkezik. Mégis sikerül egy olyan pozíciót fognia közöttük, ahol megszerezheti a Qb-által inkább csak az általános irányába eldobott passzt. Érdemes megnézni, hogy oldalra és hátra ugorva szerzi meg a labdát (az utolsó kameraállásnál megállítottam ott egy pillanatra), ráadásul a safety keze gyakorlatilag a labdán van az elkapáskor.
Hogy valami negatívumot is említsek, a kéztechnika messze van az ideálistól, bár egy ilyen szorongatott helyzetben ezt nem illik felhánytorgatni. Az kell figyelni, hogy a két keze az elkapás előtti pillanatban is milyen messze van egymástól, és lényegében a labdán zárja össze a kezeit, mintha tapsolna. Az ideális technika esetén a kezek az elkapás előtt megtalálják egymást, tehát vagy érintkeznek, vagy közel vannak egymáshoz. Ha a labdán csapja össze a tenyerét az elkapó, akkor növeli az esélyét, hogy kiperdül a labda, vagy elmegy a kezei között.


A következőnél is ő helyezkedik jól. Pedig a cornernek minden lehetősége megvan a közbeavatkozásra, de kicsit túlfut a labdán (Egy cornernek egyébként sem kell lefutnia a WR-t. Emberfogásnál, ha az elkapót a belső vállánál egy hajszálnyit lemaradva követi, általában akkor van a legjobb pozícióban) A corner rosszul méri fel a passz hosszát, így visszafelé fordulva kell megpróbálnia beleütni. Matthews viszont a helyzethez képest a legjobban helyezkedik, és ismét ő van pozícióban az elkapáshoz.


A következő passz sem pontos. Magasan és mögé megy a passz, nem épp ideális egy slant routehoz, de Matthews ugrás közben, két kézzel visszanyúlva leszedi a passzt, minimális ütemvesztés mellett."You want someone that can separate from one-on-one coverage, be where you’re supposed to be when you’re supposed to be there with separation and catch the football," he said. "And that’s the biggest aspect for it. It can come in a lot of different ways. It can be the speed element of it. It can be the power and size element of it. There’s a lot of different ways to cut it." /Chip Kelly/

Az elkapók előbbi témával is összefüggő lényeges tulajdonsága, hogy el tudnak-e szakadni a kellő pillanatban a védőktől, tudnak-e egy olyan teret kreálni, ahova az irányító be tudja juttatni a labdát. Az elszakadáson nem feltétlenül azt kell érteni, hogy a WR tök üresre játssza magát – ez ritkábban fordul elő a profiknál - hanem sokszor egy fél lépés előny is megfelelő elszakadást jelenthet, ahova az irányítónak be kell dobnia a labdát, az elkapónak pedig el kell tudnia kapni. Nem véletlenül szokták mondani, hogy ez az egyik legnagyobb nehézség, amivel a profivá váló irányítók és elkapók szembesülnek.
Az elszakadás nem pusztán a sebességen múlik, abban nagy szerepe van a pontos technikának (release technikák, route futás stb.), a fizikai erőnek (CB kizárása, elnyomása testtel) és persze az apró trükköknek, mint, pl. egy finom és nehezen észrevehető lökés a CB mellkasán, amikor közeledik a labda.

Az első felvételen látszik, hogy miként segít az elszakadásban egy jól futott route. A corner alapvetően arra számít, hogy a pálya közepe felé (post) fog menni Matthews, ez látszik abból, hogy kissé a pálya közepe felé fordulva helyezkedik. Matthews meg is hagyja e hitében egy apró csellel. A dolog akkor dől el, ahol egy pillanatra meg van állítva a felvétel. Matthews szépen ráfut a cornerre, aki továbbra is a pálya közepe felé mozdul, ezzel olyan hátrányba kerül, amit már nem tud behozni, és Matthews kényelmes előnnyel kapja el a labdát. Alapvető cél, hogy az elkapó elérje azt, hogy a corner az ellenkező irányba kezdjen el fordulni, ellenkező irányba nyissa meg a csípőjét, mint amerre a passz útvonal megy, mert így plusz egy ütem előnyre tehet szert.


A következő fade routenál szép a release, egy apró csellel eléri, hogy szabadon jöhessen el a LOS-ről, a corner nem tudja érinteni. Szépen elszakad a védőtől, és ha a labda a legjobb ütemben jött volna, akkor sima elkapás lenne. Viszont a passz egy kicsit késve érkezik, így le kell lassítania az elkapáshoz, a CB pedig beéri. Itt jön egy másik apróság, a jobb karjával szépen távol tartja a CB-t, nehogy jobban zavarja az elkapásban, így megvan a minimális elszakadás az elkapáskor. Elsőre felesleges virtuskodásnak tűnhet az egykezes elkapás, de a második kameraállásból látszik, kellett, hogy a másik karjával akadályozza a CB-t.


Hasonló route és induló csel a Senior Bowlon. A passz itt jó ütemben jön és sima elkapás. Amire még felfigyel az ember, és az előző playnél is látszik, hogy könnyen találja meg a levegőben lévő labdát a hosszú passzoknál. Magabiztosan kapja el ezeket a válla fölött érkező labdákat. Ez alap dolognak tűnik, de mégsem megy minden elkapónak, ráadásul ő nem túl sok ilyen passzt kapott a Vandy offensében.


Természetesen a pontos route futásnak is nagy szerepe van abban, hogy egy elkapó el tudjon szakadni a védőktől. Sok egyetemi elkapóhoz hasonlóan Matthews sem futotta meg rendszeresen a komplett route tree-t, de sok biztatót lehet látni a felvételeken. Esetében eleve az elkapásainak 42%-a screen passzokból jött, a nem-screeneknek csaknem pedig csaknem fele slant/post/corner route volt. A profiknál használt routeok közül ritkábban találkozott az In és Out routeokkal, a comeback routeokkal és a go/fade routeokkal.
Az összes routeon nem megyünk végig, de nézzük először egy olyat, amit Matthews is alkalmazott és az NFL-ben is alapvető. Ez pedig a quick slant, amelyet minden offense alkalmaz valamilyen szinten.

A quick slant vagy short slant alap játék, nem véletlenül szerepel a combine gyakorlatok között is. Matthews tökéletesen hajtotta végre ezt a routeot a combineon. A slant legfontosabb eleme közvetlenül a 45 fokos fordulást megelőző, ún. „stick” amikor az elkapó egy határozott lépéssel kilép az ellenkező irányba, mielőtt elfordulna. Ez teszi lehetővé a hirtelen elfordulást, ami a slant lényege.
Nézzünk Matthewstól egy tökéletes végrehajtást a combineon (a stick lépés kilassítva).


Persze a combine arra való, hogy tökéletesen hajtsák végre a gyakorlatokat, úgyhogy nézzük meg éles meccsen is. Szépen végrehajtott slant ez is, a body-catch rontja le a dolgot kissé, emiatt majdnem odaér a védő.


Nézzünk egy olyan routeot, amellyel kevesebbet találkozott az egyetemen. A 20 yardos dig route szintén szerepelt a combine programján. Az ilyen routeok lényege, hogy a cornerback elhiggye, hogy az elkapó egy hosszabb routot fut. Ezután egy hirtelen 90 fokos fordulóval üresre tudja magát játszani. Ezt speed cutnak szokták nevezni, azaz a cutnak folyamatosnak kell lennie, nem törhet meg a mozgás, nem lehet megállás. Ezt a routeot szépen teljesítette Matthews, a drop már más lapra tartozik, ez a játékának egyik gyengébb pontja.


Csak az összehasonlítás kedvéért nézzük meg, hogyan nem jó a dig route. Martavis Bryant sem sokszor látta közelről ezt a routeot, vagy, hogy úgy mondjam, az egyetemen nem sokat kellett kanyarodnia 😊 A speed cut itt nincs egészen rendben, onnantól, hogy egy pillanatra megállítottam a képet, elég messze a bójától, elkezd beletopogni, és vagy 4 apró lépéssel lassít le, nem folyamatos a fordulója. A rutinos DB-k pedig az ilyen apróságokból is könnyen olvasnak.


Az egyetemről érkező elkapóknak az egyik legnagyobb kihívás, hogy megbirkózzanak a rendszeres press coverage-dzsel. Az egyetemen kevesen találkoznak igazán kemény presszinggel, pedig az NFL védelmek igazán kedvelik ezt a technikát, és nemcsak emberezésnél, hanem zónázásnál is szívesen használják (lásd Seattle). Persze a press ellen megvannak a megfelelő láb és kéz technikák, amelyeket el kell sajátítani, emellett az OC-k is sokat tehetnek azért, hogy megkönnyítsék egyes elkapók dolgát (pl. a snapnél mozgásban lévő, vagy a LOS mögül induló elkapót nehezebb jammelni).
Matthews sem sokszor találkozott kemény jammeléssel, de van néhány példa, amikor jól megoldotta a dolgot.

Itt egy hozzá hasonló termetű cornerrel szemben szépen használja a testét, hogy el tudjon indulni, és a kellő pillanatban a mezhúzással együtt is elszakad tőle, és megint jól találja meg a hátulról érkező labdát.


A következőnél is szép az inside release, beférkőzik a corner mellé, fontos, hogy szépen odateszi a vállát, így esély sincs ellökni őt a védőnek. A kisegítő safetyt pedig sebességből megveri. Megint szép, jó technikával végrehajtott elkapás.


A Senior bowl edzéseken is jól boldogult. Először egy szép comeback route, jól zárja ki a védőt, aki pedig eléggé tapad. Utána egy nagyon szép indulás a LOS-ről, a corner nagyon megeszi az apró mozdulatot kifele, így a bal lábára kerül a súlypontja, esélye sincs zavarni Matthewst.
Sok olyat lehetett hallani a draft előtt, hogy kevés lesz a sebessége. Nem tudhatjuk biztosan, hogy mire lesz elég a sebessége, de az egyetemen jópárszor lefutotta a védelmeket, úgyhogy lehet bizakodni szerintem. Ugyanaz a típus, mint sok magas elkapó: kell terület neki, hogy felgyorsuljon, de ha ez megvan, akkor nehéz utolérni.
Slip screenből elért szép TD, jó blokkot kap, nemigen van esélyük a DB-knek, hogy utolérjék.


Hasonló játék (ezt inkább jailbreak screenek nevezik, amikor a WR a Qb felé mozogva kapja a labdát), de ugyanaz az eredmény, ismét lefutja a védőket.


Csak nem tanulnak a védelmek, úgyhogy újra megcsinálja.


Azt is lehetett hallani, hogy nem elég mozgékony, nem fog sok védőt kicselezni, kevés yardot fog hozni elkapás után. Nyilván, aki DeSean Jackson-féle mozdulatokat vár tőle, az csalódni fog. Szerintem kellően mozgékony az alkatához képest. Nem ez a legerősebb pontja, de nem is gyengéje. A számai is azt mutatják, hogy a YAC nem gyengéje, átlagban 8,82 yardot hozott. Az összehasonlítás kedvéért Sammy Watkins átlagban 9,71 YAC (még több screent kapott, mint Matthews), Mike Evans 8,53 YAC, Allen Robinson 8,54 YAC. A számait azért megdobják a screenek, mert ezek nélkül 5 YAC felett átlagol éppen elkapásonként, ami csak akkor lenne jó, ha ezt az NFL-ben is megtartaná (pl. Jordy Nelson hozott 2013-ban hasonló átlagot). Szerencsére a Kelly-féle offense segíteni fogja ebben.

Ha lendületbe jön, akkor nem egyszerű megállítani, arm tackle-lel nem tudják levinni.


Ismét a már látott slip screen, de most ki kell cseleznie a keresztező védőket.


Egy elrontott screenből is képes TD-t kihozni, úgy, hogy körbefutja a pályát, és leráz, átugrik egy-két szerelni igyekvő védőt.


Aki még mindig nem hiszi el, hogy elég gyors, annak itt van egy fly sweep. Wingback pozícióból indul a támadófal széléről, és ismét lefutja a védelmet.


Berakták reverse playre is (Andy Reid tapsikola), itt is csak kb. egy cipőfűzőnyin múlt a nagy játék.


A futás blokkolás Kellynél is nagyon fontos. Egy nagy embernek könnyen kell, hogy menjen a blokkolás. Talán ezért is lehet, hogy Matthews megteszi, amit kell, de sokkal többet nem. Blokkolása leginkább kielégítőnek mondható, de lehet, hogy nálunk ennél többet fognak kérni tőle.
Nézzünk először jó blokkokat. Alapvető, hogy a blokkoló elkapó minél hamarabb vegye fel a kontaktot, tehát, ha messzebb van a blokkolandó DB, akkor nem várni kell rá, hanem utána kell menni. Például a következő felvételen szépen támadja meg a cornert és ki is veszi a playből (a 87-es ő)


A következő fontos és szép blokk, jól találja meg és tereli el az ellenfelet a résből.


Azért nem mondhatni, hogy megsemmisítő blokkokat oszt ki, lehet, hogy nagyobb intenzitást fognak tőle kérni majd. Csak összehasonlításul, egy igazán jól blokkolótól WR-től ilyen blokkokat is lehet látni néha (szerencsére ő is nálunk fog játszani 😉 ):
Előfordult néha, hogy kissé lazán vette a blokkolást. A következő esetben ennek látványos következménye is lett. Szépen kezdi a játékot, aztán érthetetlen módon elengedi a CB-t, talán azt gondolta, hogy a védő már nem érhet oda. Mindenesetre, a CB köszöni szépen, csinál egy szép szerelést, amiből fumble lesz.


Ha távolabb helyezkedő védőt kell blokkolni, akkor minél hamarabb oda kell érni hozzá és felvenni a kontaktust. Ehhez képest itt eléggé hezitál, és lényegében nem is ér hozzá a blokkolnadó ellenfélhez.


A következő is hasonló, itt is egy kicsit üldözni kéne az ellenfelet, de nem nagyon igyekszik, inkább megtorpan és még egy testcsel-félét is csinál, amire nem tudni mi szükség lehetett.


Egyik legnagyobb gond vele kapcsolatban az indokolatlanul sok elejtett labda. Láthattuk, hogy milyen passzokat képes elkapni, viszont máskor meg érthetetlenül kővé változik a keze. A 10% feletti drop arány nem túl jó.
A következőnél pontatlan passzt ad a QB, ilyenekkel lehet kórházba küldeni a csapattársakat. Viszont elkapható lett volna, nem volt törvényszerű, hogy felpattanjon a kezéből és majdnem int legyen belőle.


Azért csak összejött neki az interception. Ez viszont már sokkal inkább az ő felelőssége, az ilyen passzokat el kell kapni, pláne ha az ember kezében van a labda. Nem lehet igazán jól látni, de talán nem tökéletes a kezek pozíciója, nem csinálja meg rendesen a háromszöget a kezeivel, hanem megint a labdán akarja összezárni a kezeit, így könnyebben kipattan a labda.


Ezt is el lehetett volna kapni. Viszont pozitívum, hogy ment utána, nehogy hátra-passznak legyen minősítve.


Ez se tökéletes passz, pontatlan és az elkapó épségére veszélyes passz egy slantnél, Matthews is inkább magára ügyel az elkapás helyett (egyetemi karrierjének utolsó meccse volt, így valamennyire érthető)


Amit még fel lehet hozni vele kapcsolatban, hogy kevés TD-t kapott el az endzoneban és közvetlen közelében. Pl. a következő esetben egy gyengén futott route-ot lehet látni. Talán hitch route lenne, de nem igazán felismerhető, mert olyan nem igen van, amelyből balra kell kijönni, majd ellenkező irányba fordulni. Minden esetre nagyon határozatlanul fordul vissza, így a védő könnyel leolvassa, ráadásul utána nem visszafelé, a labda irányába mozog, hanem hátrálva az endzoneba, ami tovább könnyíti a védő dolgát. Egy határozottabb route futással talán nem lett volna egyből TD, de legalább közelebb jutott volna a csapat a gólvonalhoz.


17
több mint 3 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Draft előretekintő oregoni prospectekkel:
 philly.blog.hu/2015/04/22/2015_nfl_draft_eloretekint_oregoni_kiadas#more7388086


14
több mint 2 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Az edzőtábor második hetén történtek:
 philly.blog.hu/2016/08/07/edzotabor_hirek_masodik_het#more9169022


13
több mint 3 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Végre kezdődik a TC, itt a védelem előretekintője:
 philly.blog.hu/2015/08/01/edzotabor_elott_vedelem#more7671468


13
több mint 5 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Aki járatos az Oregon topicban az esetleg elmondaná mi jellemezte a védelmüket?Janek
4 és 3 emberes védőfalat is alkalmaznak, 3-4, 4-4, 4-2-5 felállásokban. Agresszív védelem, többféle blitzet használnak (zone blitz, 5-6 emberes cover-0 stb.) Általában cover-1-ben játszanak (1 mély safety), a cornerek pedig váltogatják az emberezést és a zónázást. Nem használnak kifejezetten nagy tömegű játékosokat, de sok "hosszú" védő van: a front7-ben szint mindenki 6'5-6'7 közötti. Viszonylag sok yardot engednek, de tavaly vezették interceptionban az FBS-t.

Nem annyira az Oregon védelmét, hanem inkább Davis korábbi tevékenységét érdemes megnézni. Legutóbb Arizonai ténykedése alatt DC-ként a "4-3 under"-nek nevezett felállás egyik változatát használta. A 4-3 under alapesetben azt jelenti, hogy a védőfal eltolódik a támadófal gyenge oldalára. Davis ennek a védelemnek egy olyan formáját használta, amelyben 3-4-be is kompatibilis embereket állítottak, így adott rugalmasabb lett a védelem. A Seahawks is alkalmazza ezt a védelmet, ahogy a képen látható.


Amint látszik ez egy 4-emberes front, mivel 4 ember van 3-pontos állásban és nem 3.
A 1-tech védőfalember, vagy NT, fő feladata, hogy lefoglalja a centert és vonzza a kettőzéseket, hogy a gyenge oldali DT-t felszabadítsa, kemény, szívós játékos kell ide. (Patterson/Dixon (??)/FA/draft)

A gyenge oldali DT, vagy 3-tech: ha a NT jól végzi a feladatát ő 1-1ben maradhat a B-lyuknál. Ő a fő passrusher a belső falemberek közül (Jenkins/Cox)

A gyenge oldali DE/OLB: a gyenge oldali OT vonalán kivül helyezkedik, kijjebb, mint egy hagyományos 4-3 DE. Ő a passrush specialista, a Seahawksnál "LEO"-nak, Davis-nél "Predator"-nak nevezik ezt a pozíciót. Ha feláll a 3-pontos állásból, akkor máris egy hagyományosabb 3-4-gyé változhat a felállás. (Cole, Graham)

Az erős oldali DE, vagy 5-tech: nagyobb mint egy normál 4-3-as DE, inkább a 3-4-es DE-re hasonlít. Jónak kell lennie a futás ellen, sokszor kaphat kettőzést a másik oldalra tolódott fal miatt. Annyira nem fontos, hogy jó passrusher legyen, inkább bírja a duplázást, és tudja visszatolni a OL-t. (Patterson/Thornton)

Az erős oldali OLB (SAM): a TE vonalán kívül helyezkedik, közelebb a LOS-hez, mint a normál 4-3 underben. Nagyobb termetű LB, ő kontrollálja a TE kívüli részét a pályának, lezárja ezt a területet. Ha kell képes siettetni az irányítót és védekezni a passz (TE) ellen is. 3-4-es OLB-hez hasonló képességekkel kell rendelkeznie. Talán ilyen játékos van a legkevésbé a keretben. Kendricks gyors, jó a passz ellen, jól blitzel, de nem elég jó a futás ellen.

Középső LB (MIKE): szokásos szerepe van, irányítsa a védelmet, tömje be a középen támadt lyukakat, ha kell tudja legyőzni a blokkot is. (Ryans)

Gyenge oldali OLB (WILL): ebben a védelmi felállásban, ha jól csinálják ő lesz a legszabadabban játszó LB. Elvileg kevesebb blokkot kell, hogy kapjon, "nyugodtan" csinálhatja a szereléseket. Fontos, hogy gyors legyen tudja követni a labdát, és jó legyen passz ellen is (Kendricks).


13
több mint 1 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Megvolt a 3. meccs is, ami annyiban érdekes volt, hogy az eddigi meccseken megszokotthoz képest némileg ellentétes dolgokat láthattunk.

A kezdő támadósor (most tényleg a várható kezdősor áll fel) végre összerakott egy értelmezhető futójátékot. Nem volt persze valami brutál futójáték, de megmutatták, hogy tudnak normálisan blokkolni. Ennyi nekem elég egy előszezon meccsen. Kiderült, nem volt légből kapott, hogy Smallwood játéka tetszett az edzőknek. Ő mozgott a legjobban, találta meg a lyukakat, neki kellettek legkevésbé a jó blokkok. Azért Blount is megmutatta, hogy ha van előtte megfelelő tér, akkor jön a 20 yardos futás (egyébként maradt a 0-2 yardosoknál 😊).

Wentzzel két TD driveot vitt végig a támadósor, egyikben Smith, a másikban Jefferey kapta a TD-passzt (a Jefferey-s egy szép fake screen játék volt). Volt egy LOS-en elütött labdája Wentznek, ami int. lett és 5 yard díján visszahordta a DT a touchdownt. Itt érkezünk el a kevésbé jó dolgokhoz. A passzblokkolása a kezdő OL-nak gyakran volt problémás. Ebből jött az int. is, rátolták a falat Wentzre. Ráadásul volt még egy hasonló eset, amikor szintén emiatt akadt el a passz valahol a falban. Elég sok ütést is kapott Wentz. Volt, hogy a sikeres passz után 3-an estek rá. Ebből elég is volt egy negyed az edzőknek, ki is vették a kezdőket. Jól ment Wentznek és nem volt értelme tovább kockáztatni.

A kezdő védelemből hiányozott Graham és Hicks, ami meg is látszott, és alapból is elég dekoncentráltnak tűntek. Az első Dolphins driveot egy labdaszerzéssel megállították, Curry simán megverte Tunsilt: sack/fumble. (Curry jó meccset hozott ezen kívül is). Utána viszont kapták a nagy játékokat passzban, és Ajayival is igen meggyűlt a bajuk. Darby visszatért a valóságba, 1 hosszú passzt szedett be Parker ellen (rosszul ugrott a labdáért, elüthette volna), később egy hosszú passznál Stills ellen DPI az endzoneban (nem volt nagy DPI, de az volt). Futás védekezése pedig néha Asante Samuelre emlékeztetett (aki látta játszani, az tudja, hogy ez nem dicséret 😊).
3-szor volt a védelem goal line szituációban, mind a háromszor az első playre kapták a TD-t. Szóval nem látszottak nagy erőfeszítések. Ami új volt az inkább a beszedett nagy játékok. Ezeket Schwartz utálja, és üvöltött is velük rendesen, szerintem a nyitómeccsig abba se hagyja.

A második negyedtől tehát újra McGloin mester játékát élvezhettük. Egy horror interceptionnel indított, a saját 8-asunkon a passzát leszedte a LOS-en Timmons, mint a legyet. Szerencse, hogy a következő playben Watkins azonnal visszavette Moore passzát és visszahordta 50 yardot. Előszezon ...

Később viszont a legjobb előszezon játékát hozta McGloin, ezt el kell ismerni. Még TD-driveot is vezetett (persze szigorúan rövid passzokkal), később pedig adott egy szép TD passzt Marcus Johnsonnak az endzoneba. Jobb játéka miatt az elkapóknak is voltak lehetőségei. Főleg Hollins mutogatta magát, de a többieknek is volt 1-1 jó pillanata. A futójáték a csere fallal is ment, Clement megint jó volt, TD-t futott, elkapott, blokkolt. Megdolgozik a rosterért, így rosszabb érzés lesz, ha elküldjük. Hozzá kell tenni, hogy a 2. negyedben a Dolphins kezdő védelemből még sokan fenn voltak, és akkor is mutattak jó dolgokat a csere támadóink.
A védelemnél is hasonló volt a helyzet, Cutler és Ajayi lejött a 2. negyed elején, de a többiek fennmaradtak, így a csere védelmünk erős ellenfelekkel tudott gyakorolni. A csere fal ügyeskedett néha, Tunsilt a cserék közül is volt, aki megverte. A falban McCalister, Means, Qualls, Hamilton is hozott jó játékokat.
Kendricks all-time (pre)seasont tol 😀, 3. meccsén szerez interceptiont (ezt visszahordta TD-re), passrushban szokásosan jó volt a blitzeknél. Mellette még Cherry is fogott egy interceptiont. Walkernek is voltak jó játékai. Gerrynek meghúzódott a combja, ha nem tud jövő héten játszani, a keret-tagságába kerülhet.
A T.Brooks - Watkins csata lehet még érdekes. A TC alapján már úgy tűnt Brooksnak biztos lehet az 53-as tagsága, de én a meccseken Watkinstól több jót láttam, és ő tud cornert is játszani.
Azért nem minden volt jó a csere védelemnél sem, pl. rövid passz után durva elrontott szerelésekkel (Brooks, Douglas) beszívtak egy 70 yardos TD-t.

Nagyon sok volt a büntetés (előszezon szinten is), remélem ezt rendbe teszik a szezonra. A speciális egység gyakorlatilag alig tudott lehozni egy játékot büntetés nélkül. Lehet, hogy idén nem lesznek annyira speciálisak.

Az újoncokról. Barnett a kezdőkkel volt, Graham helyett. Most nem villogott annyira, de nyomást tudott ő is generálni időnként. Douglasnak nem ez volt élete meccse, játszhatna erőszakosabban is. Hollins jó, csereként még az alapszakaszban is pályán lehet a támadósorban. Pumphrey talán valamivel ügyesebb volt, mint eddig, passzjátékban több 1st downt is hozott. Viszont visszahordóként nem magabiztos (de nincs is tapasztalata), megint másodikra tudott csak egy puntot megfogni. Gibson egy passzt elkapott, amúgy nem sok mindent csinált. Quallst és Gerryt már említettem.


11
2 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
Kellett már egy ilyen meccs. Jóval összeszedettebb volt minden csapatrész.

Wentznek véget ért az előszezon, egyre inkább visszatérni látszik a korábbi formájához. Ahogy az első TD-nél meghosszabbította a játékot és megtalálta Alshont, és 3. downoknál is gyilkos volt.
Az elkapósor máshogy néz ki Jefferyvel, és Nelson Admirális is visszatért végre a korábbi játékához.
Futóknál meg kéne lépni egy cserét, mert Clement mellé kell valaki, és Smallwood nem megbízható. Csak arra kellett vigyázni a második félidőben, hogy ne adjuk oda a labdát, de neki így is majdnem sikerült.
A támadófal összességében jobb volt, főleg, hogy sérülések is voltak. Az elején voltak főleg problémák, többször rányomták a falat Carsonra, de utána egyenesbe jöttek. Peterst cseréni kellett, de nem tűnt olyan komolynak. Johnsont szerintem óvatosságból hoztuk le, mert már eléggé húzta a lábát.

A védelem is jobb volt, a fal hozta a nyomást, és a többi csapatrész is összességében jól teljesített. Barkleynak engedtünk 200+ yardot, de ennyi is volt a Giants offense, Beckhamet pl. alig hozták játékba. Keveset próbálkoztak hosszú passzokkal, így Mills csak egyszer égett meg.
Ha korábban szidtuk, most meg kell említeni, hogy Darbynak nagyon jó meccse volt. Hicks is kezdi talán elkapni a fonalat, szépen benne volt Kamu leszedett labdájában. Jonesnak le kellett mennie hamstring miatt, meglátjuk, mennyire komoly, de ez lehet pár hét is. Douglas jött be safetybe és Maddox slotba került, az igazi helyére.
A speciális csapatban Carternak volt pár jó visszahordása, bár egyszer majdnem eladta, de szerintem belenézett a reflektorba. Elliott érdekes, tavaly a 40 alatti rúgásoknál kellett izgulni, idén a hosszúakat hagyja ki. Valahol olvastam is, hogy változtatott a technikáján.

Aki nem látta, annak ajánlom a magyar közvetítést, mert létfontosságú infókhoz juthat többek között a tavalyi szezonunkról, olyanokhoz, mint pl. végig szerencsénk volt, és ráadásul sérülésmentesek is voltunk (!). 😀 Látom még nem mindenki emésztette meg az előző döntőt, pedig lassan már illene.

Szerkesztette: BleedingGreen


9
több mint 1 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 1 797 — There can be only one ...
El fogjuk veszíteni az előszezon bajnoki címet, ha így játszunk ... pedig kétszeres címvédők vagyunk 😀

A kezdő csapatok rendben voltak. A védelem Rodgers hiányában hozta az elvárhatót a két gyorsan megállított támadással. Nem engedtek first downt, Cox kiharcolt fumble is volt.
Wentzék vittek egy TD drive-ot aztán le is jöttek. Elég sokat blitzlelt végig a Packers, sokszor 5-6 ember jött, így majdnem igazi meccsen érezhette magát Carson a nyomás tekintetében. Viszont igen jól mozgott a zsebben, nem zavarta meg a nyomás, a TD-nél is higgadtan kerülte ki Matthews-t mielőtt passzolt.

A kezdők után turnover-fest lett a meccsből, a két csapatnak összesen 10 fumble-je és 3 int-je volt, szóval kb. ennyire volt értelmes a játék is.
Nálunk ugye Foles sérült volt, így a meccs nagy részében a 3rd stringer McGloin "játszott". McGloin még előszezon szinten is szar volt (checkdown, incomplete, incomplete, checkdown, int, checkdown). Ez leginkább a rosterért küzdő elkapóknak volt rossz, mert nem sok értelmes passz ment feléjük McGloin kezéből. Egy figyelemre méltó passza volt: megtalálta egy hosszabb passzal Treggst, aki Kevin Kinget verte. Amúgy ezt (mármint, hogy megverjék a védőjüket) több elkapónk is megtette, de checkdown kapitány nem nagyon nézett feléjük.
Azok közül akik a támadó oldalon a rosterért küzdenek csak Treggs alkotott maradandót, neki dobott legtöbbször McGloin.
A támadófal futás blokkolásban végig nem volt túl jó. Egyik csapat sem tudott futni a meccsen.

A védőknél már több jó teljesítmény volt, főleg a front7-ben. Még a sokadik falemberek (McCalister, Means, Gabe Wright) is tudtak nyomást generálni. A linebackereknél a fiatalok közül Gerry és Cherry 😀 is csináltak szép játékokat, de azért volt pár elrontott szerelés is. A cornerek nem nagyon csillogtak, Watkinsnak és CJ Smithnek voltak látványosabb hibái.
Kaptunk egy punt return TD-t (bár elég nyilvánvaló block in the back volt), Pumphrey és Ward sem tudott kezelni 1-1 puntot. Fippnek még lesz dolga az egységgel.

A draftoltjainkról: Hollins király volt, TD + magabiztos játék, és ő még fontos spec team ember is lehet. Barnett főleg a cserék ellen játszott, és eléggé szívatta őket (2 sack, hurryk). Sokszor látszott, hogy ő más szint mint a 3-4. soros játékosok. Quallsnak is voltak jó megmozdulásai, de nem Barnett szinten. Pumphrey sok labdát kapott, de nem tudott velük alkotni, bár sokszor nehéz helyzetben kapta a labdát. Gibsonnak volt 2 elkapása meg egy vicces dropja. Douglas nevét nem sokat lehetett hallani, CB-nél vegyük ezt jó hírnek, mert nagy bakija nem volt.


8