BleedingGreen

Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions

BleedingGreen
Lakhely
Bp.
Utoljára láttuk
5 órája
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
2 062
Utolsó 10 fórum hozzászólás

8 órája
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Huh, eléggé kalandos volt, de megvan a negyedik. 😉 A sérülések miatt nem teljesen maradéktalan az öröm. Szerintem egy jó formában lévő ellenféllel játszottunk, eddig talán ők érkeztek a legjobb formában hozzánk. Doug-ot ismerve nem volt meglepő, hogy még a sok turnover ellenére is összeszedettnek tűntek és lényegében a végéig nem dőlt el a meccs.

Az időjárás rányomta a bélyegét a meccsre. Aki látta tegnap pl. a Penn State hazai meccsét, az kb. láthatta mire kell számítani. Összességében Lawrence-t és az elkapóit jobban zavarta az ömlő eső, ott jóval több drop és kicsúszott passz volt.

Ebben az időben a falak még jobban felértékelődtek, és ezen a területen a meccs előre haladtával mindkét oldalon fölénybe kerültünk. A támadófal fokozatosan felőrölte az ellenfél védőfalát, többször átnyomtuk a labdát a rövid yardos helyzetekben.

Mailata sérülése nagyon rosszkor jött a meccs elején, mint az eladott labda által okozott járulékos veszteség. Nálam Driscoll a meccs egyik embere. Bármelyik guard pozícióban vagy RT-ként tudtam, hogy rá lehet bízni a feladatot, viszont LT-ként eléggé féltettem. Viszont kiderült, hogy miért nem siettünk újabb OT-t igazolni a bal oldalra. Driscoll kis bizonytalankodás után szépen belejött és alig észrevehetően látta el a feladatát.
A támadófal többi tagja a szokásos szintet hozta, Dickersonnak nem indult jól a szezonja, de ma szerintem jó meccse volt.
Két holdingot megúszott az OL úgy, hogy az ellenfél is szabálytalankodott.

Egy ilyen napon futójáték nélkül nehéz lett volna a dolgunk. Az eleje nehezen indult, de szerencsére ragaszkodtunk a futásokhoz, és idővel megjött az eredménye.
Sanders-nek karrier meccse volt. Ha kellett erővel futott a tackle-ök között. Ez most nem a táncikálás és a mindenáron nagy játékok keresésének volt az ideje. Amikor külső futásokkal próbálkoztunk, az nem ment a mély talajon, de szerencsére csak ritkán támadt ilyen ötlete Sirianniéknak. Gainwell és Sermon megoldották a maradék labdacipeléseket.

Hurts első érdemi hibáját láthattuk idén az eladott labdánál, fölöslegesen erőltette a passzt az elkapóhoz, amikor közel volt a CB. Sok esetben ilyenkor csak egy leütött passz lesz belőle, de most sikerült felfelé ütnie a cornernek a labdát a társához.
Ezt a hibát a futott TD-vel azért kijavította Hurts. Egyébiránt a körülményekhez képest a passzai rendben voltak, Goedert egy potenciális TD-passzt elejtett a 2 yardoson, egy másik AJ Brown TD-t pedig büntetés annulált.
Goedert a screen passzoknál az egyik legnagyobb fegyverünk, egy ilyen méretű emberrel az eddigi ellenfelek nem tudtak mit kezdeni.

A második negyed most is kiemelkedett a támadó oldalon, ahogy az eddigi meccseken is. Most viszont kellettek a pontok a második félidőben is. Azért eléggé köhögött a gépezet a harmadik negyedben megint, de végül a turnoverek segítségével sikerült összehozni a támadóknak a szükséges pontokat.

Az agresszív játékhívások többnyire ültek, még a saját 30-asunknál is sikeresen csináltunk meg a 4. kísérletet. Két kulcs 4. down pedig a redzone-be volt. Az egyikből az első nagyon fontos TD lett. A másikból first down-t szerezünk, majd Gainwell futott TD-t a félidő előtt. Elliott kihagyta az extrát, szóval ha mezőnygól rúgunk, lehet, hogy kimaradt volna. A végén viszont én megpróbáltam volna inkább a mezőnygólt, de végülis mindegy lett, hála Reddick-nek.

A védelemnek a sérültek miatt sem volt egyszerű dolga. Josiah Scott-ot sokat támadták főleg a meccs elején. Slay korai kiszállása sem segített, így a meccs elején a coverage eléggé kaotikus volt.

Nem vagyok híve annak, hogy egy sérülés esetén egy másik kezdő posztról mozgassunk el embert, de én most kivételesen inkább CJGJ-t hoztam volna le a slot-ba Maddox helyére, a tapasztalata miatt, és safety-ben Wallace vagy Blankenship játszott volna.

Az öt megszerzett labda igen szép, nem lesz mindig ennyi, de most az ellenfél is besegített kicsit. Lawrence első kiejtett labdája igen fontos volt, mert azzal fordult a momentum, addig kb. minden az ellenfélnek állt. Azért volt egy kiharcolt fumble a saját vörös zónánkban is, ami nem hozzánk pattant (utána kaptuk a második TD-t).
A védelem az korábbi meccsekhez hasonló játékot hozott, de az időjárás is segítette a passzvédekezést. A beszívott hosszú passz nem hiányzott a vége felé, mert nehéz helyzetből visszajött a meccsbe az ellenfél, de ezen kívül a második félidő komoly hibáktól mentes volt.

Reddick az utóbbi meccseken úgy játszik, amiért idehoztuk. Két sack-fumble, és mindkétszer ő szerezte meg a labdát is. Ráadásul mindkettő fontos pillanatban volt.

A Jacksonville futójátéka veszélyes, de sikerült teljesen kivenni ezt a játékukból, annak ellenére, hogy két TD előnyben játszottak. Ebben Davis-nek. Graham-nek, és Edwards-nak volt legnagyobb szerepe. Edwards pillanatnyilag a top linebackerek szintjét játszik és nem csak a futás ellen.

Bradberry a Lions meccs után megint egy kulcs intercetion-nel jelentkezett. Nem is értem miért néztek egyáltalán az ő oldalára, amikor ott volt Scott és McPhearson, akiket lehetett támadni.

A speciális csapatnak megint a puntok voltak a gyengéi. Két hét alatt Siposs három labdát rúgott be az endzone-ba a félpálya közeléből. Ezen a szinten ez igen gyenge. Viszont a kick coverage egységek jól működtek ma, az ellenfélnek veszélyes visszahordója van, de ma nem sikerült érvényesülnie.

Tudtuk, hogy nem lehet megúszni, és előbb-utóbb lesz egy ilyen meccs, amikor hullanak az emberek:
- Slay-nek a karja sérült meg. Eleve már hátsérüléssel küzdött, szóval meglátjuk ez az újabb sérülés mennyire súlyos. Lehet, hogy pár meccses kihagyása lesz.
- Mailata ráesett vállára, amikor szerelni próbált. A szünetben már próbálgatták az oldalvonalnál, így talán nem súlyos. Holnap figyelhetjük az MRI-t.
- Seumalo-nak aláfordult a bokája. Szemre nem tűnt nagyon súlyosnak, de ő elég sérülékeny, szóval bármi lehet.

Megyünk Ertz-ékhez jövő héten, ott nem lesz ilyen ítéletidő. 😀

Szerkesztette: BleedingGreen


5 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
9 sack egy meccsen, nagy Grat, Wentz konstansan feküdt akkor?
Rodaron
A Giantstől egyszer egy 10-est kaptunk. Sose felejtem el.Ha jól emlékszem akkortájt bajnokok is lettek.
Greengo
2007-ben volt, és nem 10, hanem 12 😕 Winston Justice "nagy meccse" volt.

Aki esetleg nem látta és meg akarja nézni, fent van a Youtube-on. A topikot nem szennyezem be vele, még elviszi a jó szerencsét. 😉


6 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Ha négy negyedre elosztva szerezzük a 24 pontot, akkor azt mondanánk, hogy egy közepes támadójátékkal és kiváló védekezéssel nyertünk. Csak így furcsa, hogy egy negyedben nagyot megy az offense, és aztán látványosabb a visszaesés.

Egyelőre én sem aggódom ezen. Majd akkor lehet hivatalosan problémának nevezni, ha mondjuk a következő meccsen pontháborúba keveredünk és nem jönnek a pontok a második félidőben.

Szükség nem volt tegnap sem a további pontokra. Még annyira sem éreztem veszélyben a győzelmet, mint a Vikings ellen. Próbálkozások voltak a félidő után is, három mélyebb passz is volt, ebből kettő a félidő utáni drive-ban. Calcaterrával egy sikeres hosszú játék, utána egy mély passz Smith felé, ami egyértelmű DPI volt, de nem dobták (10 yardon belülre kerültünk volna vele). Később még volt egy sikertelen hosszú passz Brown felé is. A futójáték kellett volna, de ez nem volt az igazi tegnap.

Mindezekkel együtt nyilván jobban nézne ki nekünk, külső szemlélőknek, ha stabilan 30 pont fölött termelnének a támadók. Eddig ebben jobb pl. a 2017-es csapat, ami ilyen helyzetben kivégezte az ellenfeleket, pontokat szerzett és még járatta is az órát. Természetesen még ez a csapat is belejöhet ebbe a fajta lezárásba.

Szerkesztette: BleedingGreen


7 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Mondanom sem kell, hogy Wentz-el fel kellene mosni a pályát
BleedingGreen
Köszi csapat... 😀

A védelem megint teljes meccset játszott ma. Az első negyedben annyira széttörtük Wentz-et, hogy a garbage time-ig nem tért magához és addig kb. nem volt egy normális dobása sem. Vonzza a sacket, az elkapók mögé, fölé, mellé dob, kibassza az oldalvonalon elkaphatatlanul. Láttunk hasonlókat tőle mi is.

A védőfal remek volt ma, mondani sem kell. Ma ők csillogtak, és a DB-knek nem jutott kevesebb nagy játék.
Graham hivatalosan is visszatért a sérülés után, 2,5 sack, 2 TFL, 5 Qb hit. A többiek is egyfolytában ott voltak Wentz nyakán, Cox, Sweat, Hargrave, Davis (passrush-ban 😊). Szegény Davis nagyon bosszankodott, majdnem megvolt az első sackje, de végül a többiek fejezték be azt a játékot.
A futást fogtuk, az első forduló óta itt is jelentős a fejlődés. Szép volt a gólvonalon megállított 4. down. Davis futás ellen olyan, mint amiben reménykedtünk.

Nagyon jól működik továbbra is az Edwards - White páros. Edwards ma is komplett meccset játszott: legtöbb szerelés + sack, 2 TFL, és coverage-ben sincs elveszve.
A SAM rusher-ek is kiválóak voltak ma, Reddick végig terrorizálta az OT-ket, végre jöttek neki is a sackek + fumble is. Amikor pedig Patrick Johnson kapott lehetőséget, ő is elhelyezett néhány ütést Wentz-en.

A DB-k az első félidőben nagyon szigorúan tapadtak az elkapókra. Valószínű, hogy ennek is része volt a sackekben az elején, mert elvették Wentz-től a gyors passzokat is. A tv kamerából ezt nem lehetett jól látni.
A második félidőben aztán inkább csak az volt a feladat, hogy ne kapjanak nagy játékot, ismerjük Gannont ... Egy nagy passz betalált, de a többi része rendben volt, Maddox és Bradberry szépen ütöttek le 1-1 passzt.

Az offense egy negyed alatt elintézte a meccset. Azért remélem, majd ha szükség lesz rá, akkor a második félidőben is jönnek a pontok. Végülis nekem megfelel, ha ezen túl minden ellenfelet elintézünk az első félidőben és utána már csak unatkozni kell. 😉

Nagy fejlődés a büntetések terén a támadóknál. A támadófal csak egy büntetést kapott, azt is a csere Opeta már a garbage time-ban. Reméljük ezt a részét már véglegesen összerakták a játéknak.

Most láthattuk Hurts-öt, ha nem megy jól a futójáték neki és a futóknak sem. Ez nem okozott komoly gondot végül, és általában szépen osztogatta a labdákat, a mély passzai is veszélyesek voltak.
A redzone-ban azért akadtak gondok, ott még pontosabbnak kell lennie. Szűkebb helyek vannak és ott pontosabban kell feltenni a labdákat az elkapók kezéhez vagy testére. Az vicces volt, hogy Smith kapott két jumpball-t, de Goedert-et nem keresi az endzone-ban. Elő kell majd venni ezt a fegyvert is.

Aki szerint nem két első számú WR-ünk van, az nézze meg miket kapott ma el Smith. Az egyik hosszú passz Hurts-től lehet, hogy csak az Alabamán lett volna szabályos elkapás 😛, de azt is visszakapták a Komcsik, amikor később egy tök egyértelmű DPI-t elengedtek egy másik mély passznál.

Brown-nak is megvan az első TD-je (elő is került a batman köpeny, szerintem már három meccse vitte magával mindenhova 😀). Minden meccsen van 1-2 olyan megmozdulása, hogy csak les az ember. Nem csak egy nagy testű WR, mert ahogy ma is kerülgette a védőket elkapás után, az már valami volt.
Goedert TE screen-je egy példásan végrehajtott játék volt, büntetés nélkül. Már mind a négy fő elkapónknak van TD-je. Calcaterra első NFL elkapása is meglett, mindjárt 40 yardos.

A futójáték nem ment annyira, mint szokott, ez akkor is látszott, amikor az órát kellett volna futtatni. Nem aggódom, Stoutland-é a futójáték, rendben lesz majd legközelebb.

A támadófal az elején engedte a nyomást Hurts-re, de aztán helyretették a passzblokkolást, és a meccs hátralévő részében rendben volt. A futás blokkal voltak bajok, többször is betörtek a backfieldre a védőfalemberek.

Játékhívásban volt pár agymenés Steichen/Sirianni-tól, ezeket majd máskor hagyjuk ki:

- 4. down-nál Pascal-ra hívott jet sweep. Az rendben, hogy neki megyünk 4&1-re, és végül is a jet sweep elképzelhető játék ebben a helyzetben. Viszont egy ilyen játékot a leglassabb elkapónkra hívni elég nagy brainfart. Pascal-nak adjunk egy 5 yardos passzt, ha vele akarunk first down-t.

- Fél yarddal a saját endzone előtt a center mögül futást hívni, szerintem eléggé amatőr dolog. Ilyen pozícióból vagy Qb sneak, ha mindenképpen futást akarunk, vagy passzolni kell. Így az lett a vége, hogy Goedert-nek kellett volna futásnál blokkolni Jonathan Allen-t.

Kisebb sérülések voltak, de remélhetőleg mindenki rendben lesz. Goedert, Slay, Williams biztos visszajöttek. Dickerson a második félidőben hol feljött, hol lement, de végül Opeta fejezte be. Reddick nem tudom visszajött-e, ő már a vége felé sérült meg, de saját lábán ment le. Szerk.: ő is visszatért a pályára.

Kérjük a következőt, aki Doug lesz. Őt nagy tisztelettel, de szintén el kell porolni 😊

Szerkesztette: BleedingGreen


12 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Jöjjön a védelem, akik nagyon kevés hibával hozták a meccset. Amikor labdaeladásaink voltak a második félidőben, akkor is teljesen nyugodtan néztem a meccset, mert lehetett érezni, hogy a védelem kézben tartja a meccset.

Ha az első hét kapcsán lehülyéztük (jogosan) Gannon-t, akkor most jár neki a kalaplengetés. Nagyon szépen összerakta a védelmet a mai meccsre. A Vikings összes veszélyes fegyverére rátette a féket a védelem, Jefferson egy átlagos elkapónak nézett ki.

A missedtackle gondokat megoldottuk ma, ez már önmagában nagy előre lépés volt az elmúlt meccs óta. Amikor nem vitte le azonnal az első védő a labdás embert, akkor is szinte rögtön ott volt a segítség, és nem jutott messzire az ellenfél.

A futás elleni védelem is sokat javult, Cook nem sok sót evett meg. Azért még megvárnék egy olyan támadósort, aki több futással próbálkozik, mert ma hamar elvettük az ellenfél kedvét a futkorászásról. Az irány viszont jó.

A passrush-ról is elmondható, hogy a helyes irányba haladunk. Még voltak kihagyások, de sikerült egyre fokozni a nyomást Cousins-on, amíg végül már sackek-re is odaértünk. Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek a jelentőségét, mert mindhárom szerzett labdánál komoly nyomás alatt volt az irányító.

Ami tetszett, hogy kevés blitz-et hívott Gannon, de amikor igen, akkor jól időzítve tette, és a védők (pl. Edwards vagy Gardner-Johnson) átjutottak a falon, zavarták az irányítót.

Bátrabban nyúlt Gannon az emberfogáshoz is, amihez ezért kellett bátorság a Vikings elkapók képességeit nézve. Viszont ez nagyban hozzájárult a sikerhez. Amikor Cousins gyors passzokat adott, és a védőfal nem érhetett oda, akkor ott lihegtek az elkapók nyakán a DB-k, LB-k, és sok passzt megakadályoztak.

Néha még előszedte Gannon a gyűlölt soft coverage-et, főleg ilyen 1&20, 2&15-öknél. Ez már ízlés kérdése, hogy mennyire védjük a nagy játékot, de én ilyenkor sem engednék, mert ezekből aztán hoztak 10 yardokat és megoldható 2-3. downokat.

Ha a személyeket nézzük, monstre meccse volt szerintem Slay-nek, Edwards-nak, Maddox-nak, Sweat-nek.

A tavalyi és az eddigi szezon alapján talán leírható, hogy Asante Samuel óta nem volt ilyen playmaker a cornereink között mint Slay. Rendesen rászolgál a becenevére. Ő a fő "bűnös" abban, hogy Jefferson nem tudott sok területet és labdát kapni.
Maddox nagyon jó volt a slotban, pedig nagy volt rajta a nyomás és a felelősség. A leszedett labdája szép és nagyon fontos játék volt (ha nem szedi le, akkor leszedi Slay 😊).
Három interception-t szereztek a fiúk, de nem túlzás, hogy akár négy-öt is lehetett volna, de Slay és McPhearson addig zsonglőrködtek Cousins labdáival, amíg nem lett több.

Edwards visszatért a tavalyi önmagához, mindenhol ott volt, szerelt, passzt védekezett, blitz-elt, igazi MLB-ként.

Sweat neve mellett csak 1 sack áll (még szerzett egyet, de facemask miatt elvették), de számos alakommal nyakorolt nyomást, ütötte meg a Qb-t, és több TFL-je is volt. A legjobb passzrusherünk jelenleg.

Persze lehetne még sorolni a neveket, mert szinte mindenki hozzátette a magáét (Cox, White, Epps, Bradberry stb.).

Egyetlen fájdalmam, hogy szerintem Reddick-et továbbra sem használjuk jól. Gannon valamiért a fejébe vette, hogy ő egy sokoldalú játékos, így nem csak előrefelé kell játszania, hanem a passz ellen is. Így jönnek ki olyan hülységek, hogy Reddick fogja (nem jól) Jefferson-t vagy a tight endet. Amikor agreesszívan támadhat, akkor aktív és rombolja az offense-t, de a passzvédekezés nem igazán az ő világa.

A speciális csapatrészben voltak komoly gondok. Egyrészt a blokkolt, majdnem visszahordott mezőnygól (köszi Siposs a TD-t mentő szerelést). Másrészt a rövid kirúgásokkal nem tudtunk mit kezdeni egész meccsen, így többször is 25-ön vagy 20-on belülről kellett kezdeni a támadásokat.

Egyelőre alakul a dolog, jöjjön a következő. Mondanom sem kell, hogy Wentz-el fel kellene mosni a pályát, nem revansolhat még a FedEx-en sem 😉

Szerkesztette: BleedingGreen


12 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Én összességében pozitívabb érzésekkel zártam le ezt a meccset, mint az előzőt. Bár a szerzett pont kevesebb volt, de összességében mégis sokkal inkább csapat-teljesítmény volt ez a sima győzelem, mint a múlt heti, amikor szinte csak az offense csillogott. És teljesült végre az erős kezdéses kívánságom, jó volt a no-huddle az elején. 😊

Nehéz eldönteni kivel kezdjem Hurts-szel és a támadókkal vagy a védelemmel, de legyen az irányító, elvégre rajta múlik a legtöbb.

Hurts szerintem ezt a meccset kiteheti az ablakba. Bár a második félidőre kihűlt az offense, de ezt kevéssé tartom Hurts hibájának. Csak 12-t passzolt a második félidőben, ha jól számolom, mivel főleg az óra járatással próbálkoztunk. Egy nagy passza pedig holding miatt így is visszavonásara került.

Ami tetszett, és ami előrelépés eddig, hogy a pálya közepét és bal oldalát is jól használta, ami tavaly nagyon hiányzott. Tavaly a bal oldali flat zónába (10 yardon belül) 62,8-as volt a rating-je, ehhez képest tegnap:


Nyilván kukacoskodás, de a meccs elején szerintem legalább egyszer, de lehet, hogy kétszer is feleslegesen jött ki jobb oldalra a zsebből. Az egyiknél sack lett belőle, mert pont arra futott, amerre Mailata is terelte a védőt. A meccs későbbi részében ez a probléma is eltűnt.

A futásai a szokásos szinten ott voltak. Viszont sokkal magabiztosabban olvas és passzol eddig idén. Az interception is igen nagy részben Gainwell bénaságának köszönhető, de más int-veszélyes passza nem is volt Hurts-nek.

Ilyen és hasonló meccsek kellenének sorozatban (az esetleges rájátszásban is) ahhoz, hogy nyugodtan alá lehessen vele írni a hosszabbítást. Azt eddig is tudtuk, hogy emberileg alkalmas lenne franchise Qb-nak.

Hosszabb távon kérdés, hogy ha majd elveszik a Hurts legnagyobb fegyverét (márpedig valaki el fogja venni, és benne fogja tartani a zsebben), akkor a zsebből passzolva meg tud-e verni egy erős védelmet?

Ami az elkapókat illeti, most sokkal jobban tetszett a labdaelosztás. Persze örültem múltkor AJ nagy meccsének, de a mai osztogatás sokkal inkább egy jó csapat jellemzője.
Smith csinálhatta amit ő tud, tűpontos route-okkal hozta sorban a first down-okat, 7/7 elkapással. Watkins is tette a dolgát, amiért itt van. Ő olyan mélységi célpont, aki rövidebb útvonalaknál is használható, de ma éppen a mélységi-része működött. 😀
Goedert-től tényleg ez már egy megszokott teljestmény, és Brown is jól működött, pedig most nagyobb figyelmet kapott.

A futók is pozitív teljesítményt hoztak (ha csak a futásról beszélünk), bár főleg Sanders kapott labákat, és ő meg is oldotta. Én még többet adtam volna nekik a labdát a második félidőben. Gainwell ellenfélhez ütött labdája remélem nem száll vissza rá abban formában, hogy snapeket fog veszíteni.

Az OL részben teljesítette a kívánságomat, mert a passz blokkolás javult (nem volt viszont sok blitz sem). Viszont amit a büntetések szintjén műveltek, az továbbra is penetra. Nem volt olyan támadó falember, akire ne dobtak volna zászlót (Kelce-nél nem kérték, de neki is volt egy).

Hazai pályán elfogadhatalan false startok voltak.
Igazán kivághatnák már a csapatból ezt az Ineligible Man-t, mert egyfolytában a pályán volt már tavaly is 😉 2xDickerson, 1x Seumalo csinálta. Ez szintén nehezen emészthető, mert vagy az odafigyelés hiányából ered, vagy mert nem tudták az adott playnél a blokkolási sémát.
Szerintem jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a második félidőben akadozott a támadójáték. Bízom Stoutland-ban, hogy rendbe teszi ezt, ahogy tavaly is.

A playhívásokhoz csak annyit tennék hozzá, hogy a második félidőben én még többet futottam volna. Látszott, hogy kezdjük megtörni középen a védőfalat, a két tackle közötti futások többnyire ültek. Az erős támadófal megvan hozzá, és futás blokkban kevesebbet is szabálytalankodnak az embereink.
Amikor az órát kell ölni, akkor ne akarjunk már screen passzokkal és tervezett Qb futásokkal csillogni, amikor a sokkal kevesebb hibalehetőséget rejtő játékok is jól működnek.

A védelem majd külön hsz-ban, megérdemlik.

Szerkesztette: BleedingGreen


13 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Simán nyertünk, úgy, hogy közel sem volt tökéletes meccs. Ezt jó jelnek veszem, mert ha sikerül rendbe rakni teljesen a játékot, akkor még jobb lehet a csapat.

Sikerült több dolgot is javítani a korábban leírt hibák közül, de nem mindent, így maradt még feladat bőven.

Sajnos, Hurts közel tökéletes meccsét elbaszta a fakezű Gainwell, de nagyobb bajunk ne legyen. Viszont Jefferson MVP kampányát eléggé sikerült megtörni ma 😉

A többit majd napközben.


13 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Három probléma, amiből jó lenne legalább csapatrészenként egyet-egyet javítani ma éjszakára (remélem nem kérek sokat):

Offense:
- Túl sok büntetés.
- Passzblokkolás, különösen a blitzek kezelése (a Vikings az első fordulóban nem volt blitzelő csapat, de a Lions elleni meccset látva lehet, hogy megpróbálják).
- Gyenge meccskezdések (ez már az előző szezon óta húzódó probléma).

Defense:
- Futás elleni védekezés gyenge minden szinten (DL-LB-DB).
- Rengeteg elrontott szerelés, minden szinten (még úgy is kényelmesen top10-ben vagyunk ezen a téren, hogy már lement egy újabb forduló).
- Passrush hiánya (DL).


17 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!


Csak erős idegzetűeknek, egy részén én is átpörgettem. Gannon tényleg egy balfasz. 6-7 blokkolóval felálló támadók ellen rendszeresen beküldi a 4-2-es light box-ot, lényegében wide9-ban álló endekkel, aztán meg pislog, hogy mi történik. Viccen kívül, tavaly ugyanezt csinálta a szezon feléig.

Hargrave és Cox futás elleni "munkája" is megér egy misét. Az első meccs alapján Davis és Tuipulotu kellene, hogy a két kezdő legyen, mert ők legalább képesek betartani az edzői utasításokat.


18 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Gannon 2021.09.29.
We got a lot of adjustments to make, and we’ve got to get better in a hurry because we’ve got a good team coming in here on Sunday.

Gannon 2022.09.13.
We have to clean it up because you can’t get gashed like we did. Just from a fit standpoint and a tackling standpoint, I think our execution needs to be a little bit better. We need to improve quick, and we will."

Aha, sokminden változott tavalyhoz képest 😀 Ha így haladunk, akkor a szezon felére lesz egy védelmünk, ami a közepes csapatok ellen jó lesz...

Egy DT-nk volt vasárnap, aki jó volt futás ellen, és akit éppen ezért is hoztunk. Na, az ő snapjeit sikerült minimalizálni.


Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 8 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Na, úgy gondoltam, hogy a kedvenc draft pickjeim közül Matthews-szal kezdünk, de nem bírtam ki, úgyhogy mégis Taylor Hart lesz az első. Jó sok gif van benne, úgyhogy várjátok meg türelmesen amíg betölt, de aki nem bír várni, annak odaraktam a külön linket is a képek alá.

Értékelőben is írtam, hogy ideális 2-gapes védőfalember. Képes megtartani az OL-t, nehéz elmozdítani, ami alapképesség kell legyen. Kivételesen jó mozog laterálisan a play olvasása után, még akkor is, ha nem tud tökéletesen lejönni a blokkról. Például a következő playben. 5-ös technikáról indul, zone blocking séma, a play a másik irányba megy, Az indulás jó, az OT-nem tudja megblokkolni a play-oldali vállát, igy el tud indulni a jó irányba. Viszont nem tudja szabaddá tenni egyik karját sem, ennek ellenére gyakorlatilag maga után húzza az OT-t a résbe, és végül abban lyukban kötnek ki ahova a futó ment (figyelem, Hart a backside-ról indult, nem a playside-ról). Ja, és közben persze mozdult el szinte semmit a LOS-ről. A többi DL is nagyon szépen dolgozott mellesleg.

http://www.mediafire.com/convkey/44c5/q56vy4p4gjvcga75g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A következőben felé megy a játék és nagyon szépen visszanyomja a guardot a LOS mögé. Hasznosak azok a hosszú karok, amikor kinyújtja őket a guard 2 yarddal hátrább találja magát. Érdemes nézni, hogy a futónak hol kell megcsinálni a cutot (- 2-3 yardon), mert Hart elé nyomja az OL-t.

http://www.mediafire.com/convkey/8cab/q4lud82470ik2s55g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A 4-tech-ről indul, nagyon jó a get-off, az OT még a kezét is nehezen tudja rátenni, nemhogy a play oldali vállát megfogni, a LG-t - aki amúgy sem tudja mit is szeretne igazán - félrerakja az útból. Nagyon jól üldözi megint az ellenoldali játékot, szerel és fumble.

http://www.mediafire.com/convkey/75d0/ccdssyqqxz3z35g5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Ugyanez pepitában. Félreteszi az OT-t, végigfut a LOS-en (!), és 1 yardon leviszi az ellenkező irányba induló futást.

http://www.mediafire.com/convkey/816a/3gtn7y1k8g6kzw05g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A védőfalembereknek, különösen 2-lyukas séma esetén futásnál a következő mozdulatsort kell követni:
1. Hit/shoot (= támadd meg (és állítsd meg) a blokkolót)
2. Extend/separate (= a lökd hátra a blokkolót, két karral, kinyújtott karokkal)
3. Shed (= szabadulj meg a blokkolótól, erre több módszer is van pl. shrug, rip stb, részleteke most ne menjünk)
4. Tackle

Akkor nézzünk egy tökéletes végrehajtást. Hart a RDE 66-os számmal. Érdemes figyelni, hogy hova löki hátra az LG-t amikor elkezdi a leválást a blokkról, ezután az egyik karja már szabad, a másikkal pedig szépen távol tartja a blokkolót, aki a fűbe harap, Hart meg szerel.

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Inside-Out.gif

Majd ismét a Texas ellen, csak most a másik oldalon és most a RG az áldozat. Ismét jó olvasás, jó végrehajtás.

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Outside-In.gif

És újra, most az 5-ös technikáról. Hátratolja a LT-t -3 yardra, leválik és szerel, no gain.

 www.mediafire.com/view/ejx3cjf64a77j1e/hart-penetration2.gif

A következőnél nem tud megszabadulni teljesen a RG-tól, de nem gáz,visszatolja és maga után vonszolja egészen a szerelésig. Érdemes megnézni, milyen pozícióban van ő, és hol van a többi védő, amikor Hart szerel. A többeket mind elmozdítják a LOS-ről, őt nem.

 www.mediafire.com/view/sbk297x3gwph8ij/hart-penetration6.gif

Alapvető feladata egy 3-4-es, 2-gapet játszó védőfalembernek, hogy ne hagyja magát elmozdítani a LOS-ről, foglalja le támadófalembert, és ha nem is tud gyorsan lejönni a blokkról, lehetőleg ő legyen, aki eltolja a blokkolót és ne fordítva. Ha ezt meg tudja tenni, akkor már ebből is hasznos játékok sülhetnek ki. A következő felvételen nem jön le a blokkról, sőt, a blokkoló el is fordítja a futás irányából, azonban Hart betolja a blokkolót a résbe, így a futónak nincsen hol elfutnia.

http://www.mediafire.com/convkey/c8a2/pke6cre5z6f9y6k5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló helyzet, visszatolja a guardot, akinek a fenekében lényegében elbotlik a futó.

http://www.mediafire.com/convkey/8a4c/sobc9fayjmvp7yl5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A footballban van néhány hangzatos maxima, az egyik ilyen a védőfalemberek jelszava is lehet: „One man can’t block me, two man can’t move me.” Az első mondatra mát láttunk példákat, de egy 3-4-es falembernél fontos, hogy a kettőzéseket is meg tudja tartani. Hart ehhez is rendelkezik képességekkel. Az első felvételen a C és a LG nem tudja háta tolni. A játékból csak azért lesz valami, mert a másik DE elhasal.

 www.mediafire.com/view/38gomjy3gnmqgqz/hart-twomen.gif

A következőn a LG és a LT blokkján küzdi át magát.

 www.mediafire.com/view/74376qn4841nwh3/hart-twomen3.gif.gif

Ismét a C és a LG próbálkozik. Sikertelenül.

http://www.mediafire.com/convkey/b3e6/q751i3827ui04t45g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Azt hiszem, hogy az már eddigiekből is kiderült, hogy nagyon jó a szerelési készsége, 3-4-es endhez képest sok szerelést csinált meg. Jól üldözi az ellenfeleket, a következőn például Cookst éri utol hátulról, és viszi le 20 yarddal a LOS mögött.

http://www.mediafire.com/convkey/1723/ln3rt56m3t39u375g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A következő duplán dicséretes játék. Először teljesen elpusztítja a felé irányuló inside zone próbálkozást azzal, hogy RDE-ként a 3-as technikáról teljesen hátraveti a LG-ot, ezzel a futónak azon az oldalon se a B, se az A-lyuk nem opció, így kénytelen irányt váltani. A futó még kicsúszik négy védő szorításából, de ki az 5., aki végül elkapja?

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Whose-Tackle.gif

Egyik nagy erénye, hogy van esze, olvassa a játékokat és jól reagál. Ennek egyik jó mércéje, hogy milyen jól érzi és reagálja a screeneket. A következőnél a 2-es technikáról indul a LG-dal szemben. Sok játékos ilyenkor ész nélkül rohanna a Qb-ra, és maga mögött üresen hagyná a keresztező TE-et előtte egy blokkoló guarddal. Hart azonban leolvassa, hogy itt valami nem oké, visszalép és gyönyörűen belenyúl a passzba.

 www.mediafire.com/view/jsfw572175wmy34/hart-screen.gif

Ismét jól érzi a screent és akadályozza meg, hogy Cooks nagy játékot csináljon.

 www.mediafire.com/view/6bdyr6pvzcxwkcl/hart-cooks.gif

Használja az eszét a blokkok olvasáskor is, észreveszi és szépen kikerüli a low blockot, és egy lehetséges TD-t akadályozott meg a szereléssel.

 www.mediafire.com/view/84tag2rrrj43qch/hart-stop.gif

Passz siettetésben is vannak jó pillanatai, amikor jól kapja el a snapet veszélyes lehet. Itt 1-gapes passrush szituációban 3. és hosszúnál a 3-as technikáról szépen vág be a résbe és akadályozza meg a passzt.

http://www.mediafire.com/convkey/97a4/zob7z8i0381egjk5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló, jó betörés a 4-es technikáról.

http://www.mediafire.com/convkey/977c/m69mj071phbqpvk5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Egyébként inkább erőből próbál odaérni az irányítóhoz, túl sok cselt, mozdulatot nem használ.

http://www.mediafire.com/convkey/4d2c/jm9ja82kl14z8715g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


http://www.mediafire.com/convkey/673d/yig9g98vd1txo795g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


 insidethewarroom.files.wordpress.com/2014/01/hart3.gif?w=640

Sok passzt elüt, ezt nálunk is szeretik. Használja az eszét és a kezét, ha nem tud odaérni a Qb-hez.

http://www.mediafire.com/convkey/d4f2/l1ulq1w2oha27uy5g.jpg
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Érdekességként: OLB-ként is előfordult a pályán passrush helyzetekben, változó sikerrel. A profiknál nem hiszem, hogy sokat látnánk itt. Amikor eredményes volt, akkor méretéhez képest jó indulásával és a karjainak erejével tudta megverni az OLB-ket, de az igazi OLB-k robbanékonysága és hajlékonysága nem jellemző rá. Az első esetben a 9-es technikáról indul, és leginkább annak köszönhető a jó passrush, hogy a RT-nem ér ki időben a meredekebb szögre, és Hart szépen távol tartja a karjaival.

http://www.mediafire.com/convkey/2271/vczi055dueec9w55g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Ebben az esetben a 7-es technikáról támad, a RT ismét határozatlan, szinte alig ér Harthoz, meglepi a sebessége, és Hart ügyesen lesöpri a tackle karjait.

http://www.mediafire.com/convkey/eaf6/a6a5cz3u08oz2e25g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Azért persze vannak hibái is, most nézzünk ezek közül néhányat. Sok fenti felvételen is egy furcsa 3 ill. 4 pontos állásból indul, ahol a súlypontját inkább a sarkára helyezi és nem előre dőlve a lábfejére. Ez látszólag nem befolyásolta túlságosan az indulását és a robbanékonyságát, de ez lehet, hogy a profiknál már nem így lesz, ahol sokkal képzettebb és atletikusabb támadó falemberekkel is találkozni fog. Nem igazán lehet tudni, mire is jó ez a „béka” (vagy inkább kacsa 😀 ) kezdőállás, talán arra, hogy ebből nem tudnak következtetni a támadófalemberek, hogy merre fog indulni a snap után. (A láb és a kezek pozíciójából és a súlypontból is szoktak olvasni a támadó falemberek). Itt látható a furcsa kezdőállás, érdemes nézni, hogy a másik két falembernek mennyivel magasabban van a feneke és előrébb a súlypontja.


Sok fiatal falemberrel előfordul, hogy magasan játszik, vagy nem figyel a pontos kézhasználatra, ami miatt futás esetén eltolhatják őket, passz esetén meg könnyen megállítják. Ez Harttal is előfordul néha. A következőben az 1-es technikán áll fel, nagyon magasan tudja csak megfogni a centert, aki viszont meg tudja támadni Hartot a hóna alatti résznél, ami az egyik legjobb támadási pont lehet. Meg is kapja a pancake-et.

 www.mediafire.com/view/zvp6b91pc05ccqc/hart-toohigh2.gif

Hasonló eset, ezúttal a LT tolja el a B-lyukból, esélye sincs leválni a blokkról, a guard meg tudja fogni a mezét a mellkasi résznél, és Hart nem tud időben megszabadulni a fogástól.

http://www.mediafire.com/convkey/5beb/7daay2cxecdqgi75g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Passz siettetésnél, ha a támadó falember fel tudja venni vele a kontaktot, akkor leginkább csak a bullrusht ismeri, hatékony passrush mozdulatokat (rip, club, hump stb.) nem sokat látunk tőle. Előfordul az is, ha elsősre nem sikerül nyomást gyakorolnia, akkor kiveszik a játékból. Nem azt jelenti, hogy leáll, hanem ilyenkor az erőből való rohamozást elhagyva sokszor inkább megpróbálja kikerülni a falembert, de ehhez nem használ jó mozdulatokat, ezért általában eredménytelen marad. Például a következőnél megpróbálja megtámadni az A-lyukat a C és a RG között, nem sikerül beférkőznie, ezért megpróbálja megkerülni a centert, de az könnyen előtte marad, és jó távol tartja a Qb-től. Érdemes összehasonlítani a NT-lel, aki eközben 2 blokkon küzdi át magát.

http://www.mediafire.com/convkey/8b14/yfw7cp0tomg26ix5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló helyzet, csak most OLB-ből. Az első rohamot megállítja a LT, utána Hart furcsa testcselekbe kezd, ami a nem nagyon zavarja a blokkolót. Ha erőből próbálta volna a nyomást, amihez ért, akkor talán a Qb-re tolhatta volna az embert.

 www.mediafire.com/view/sdql7g9i9gz82j8/hart-olb5.gif

Összességében szerintem eléggé alul-draftolt játékos volt 5/1-en, nem lett volna meglepetés nekem, ha a 2. napon elviszi valaki, akár mi is. Mivel nem minden sémában lehet azonosan hasznos, inkább a 2-gapes rendszert játszó védelmeknek lehet igazán értékes a játéka. Remélem olyan jó játékokat mutat majd, mint a legtöbb példában, és akkor meg lehetünk vele elégedve.


több mint 6 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Itt van Bradford végzete 😀
 philly.blog.hu/2016/04/28/2016_nfl_draft_ismerkedjunk_a_jovo_iranyitojaval#more8670022

Ha Sam Bradford vagy, akkor a megtekintést csak qb edző és szárazdajka felügyelete mellett ajánlom. Rendkívül félelmetes. | gyengébbek kedvéért: irónia |

Szerkesztette: BleedingGreen


több mint 8 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Jöjjön a már beharangozott Jordan Matthews. Előrebocsátom, hogy a WR-ekkel soha nem foglalkoztam annyit (a front7 meg az OL harca jobban érdekel), de azért megpróbáltam okosságokat összeszedni.

„The critical factor at wide receiver in my mind, is agility and body control, the ability to change your body position, often off the ground, in order to get your hands in position to make the catch, a la Cris Carter of Minnesota. He would be the ideal in that respect. That particular characteristic must be there for the receiver to be considered a Pro Bowl or a Hall of Fame player. You must have that to get to the highest tier of play.” /Bill Walsh/

Az elkapóknál az egyik legfontosabb képesség, amit figyelni szoktak az elkapási hatókör (catch radius), ami több tényezőből áll össze. Egy része természetesen puszta testi adottság (magasság, karhossz stb.), viszont legalább ilyen fontos például az is, hogy a játékos mennyire tudja a testhelyzetét változtatni, különösen a felsőtestét „tekergetni” annak érdekében, hogy megszerezze a passzt akkor is, ha az kevésbé pontos, vagy nem tud igazán elszakadni a CB-től. Nézzünk erre példákat Matthewstól.

Nem sikerül elszakadni a cornertől, ráadásul a keresztező safety is jó ütemben érkezik. Mégis sikerül egy olyan pozíciót fognia közöttük, ahol megszerezheti a Qb-által inkább csak az általános irányába eldobott passzt. Érdemes megnézni, hogy oldalra és hátra ugorva szerzi meg a labdát (az utolsó kameraállásnál megállítottam ott egy pillanatra), ráadásul a safety keze gyakorlatilag a labdán van az elkapáskor.
Hogy valami negatívumot is említsek, a kéztechnika messze van az ideálistól, bár egy ilyen szorongatott helyzetben ezt nem illik felhánytorgatni. Az kell figyelni, hogy a két keze az elkapás előtti pillanatban is milyen messze van egymástól, és lényegében a labdán zárja össze a kezeit, mintha tapsolna. Az ideális technika esetén a kezek az elkapás előtt megtalálják egymást, tehát vagy érintkeznek, vagy közel vannak egymáshoz. Ha a labdán csapja össze a tenyerét az elkapó, akkor növeli az esélyét, hogy kiperdül a labda, vagy elmegy a kezei között.


A következőnél is ő helyezkedik jól. Pedig a cornernek minden lehetősége megvan a közbeavatkozásra, de kicsit túlfut a labdán (Egy cornernek egyébként sem kell lefutnia a WR-t. Emberfogásnál, ha az elkapót a belső vállánál egy hajszálnyit lemaradva követi, általában akkor van a legjobb pozícióban) A corner rosszul méri fel a passz hosszát, így visszafelé fordulva kell megpróbálnia beleütni. Matthews viszont a helyzethez képest a legjobban helyezkedik, és ismét ő van pozícióban az elkapáshoz.


A következő passz sem pontos. Magasan és mögé megy a passz, nem épp ideális egy slant routehoz, de Matthews ugrás közben, két kézzel visszanyúlva leszedi a passzt, minimális ütemvesztés mellett."You want someone that can separate from one-on-one coverage, be where you’re supposed to be when you’re supposed to be there with separation and catch the football," he said. "And that’s the biggest aspect for it. It can come in a lot of different ways. It can be the speed element of it. It can be the power and size element of it. There’s a lot of different ways to cut it." /Chip Kelly/

Az elkapók előbbi témával is összefüggő lényeges tulajdonsága, hogy el tudnak-e szakadni a kellő pillanatban a védőktől, tudnak-e egy olyan teret kreálni, ahova az irányító be tudja juttatni a labdát. Az elszakadáson nem feltétlenül azt kell érteni, hogy a WR tök üresre játssza magát – ez ritkábban fordul elő a profiknál - hanem sokszor egy fél lépés előny is megfelelő elszakadást jelenthet, ahova az irányítónak be kell dobnia a labdát, az elkapónak pedig el kell tudnia kapni. Nem véletlenül szokták mondani, hogy ez az egyik legnagyobb nehézség, amivel a profivá váló irányítók és elkapók szembesülnek.
Az elszakadás nem pusztán a sebességen múlik, abban nagy szerepe van a pontos technikának (release technikák, route futás stb.), a fizikai erőnek (CB kizárása, elnyomása testtel) és persze az apró trükköknek, mint, pl. egy finom és nehezen észrevehető lökés a CB mellkasán, amikor közeledik a labda.

Az első felvételen látszik, hogy miként segít az elszakadásban egy jól futott route. A corner alapvetően arra számít, hogy a pálya közepe felé (post) fog menni Matthews, ez látszik abból, hogy kissé a pálya közepe felé fordulva helyezkedik. Matthews meg is hagyja e hitében egy apró csellel. A dolog akkor dől el, ahol egy pillanatra meg van állítva a felvétel. Matthews szépen ráfut a cornerre, aki továbbra is a pálya közepe felé mozdul, ezzel olyan hátrányba kerül, amit már nem tud behozni, és Matthews kényelmes előnnyel kapja el a labdát. Alapvető cél, hogy az elkapó elérje azt, hogy a corner az ellenkező irányba kezdjen el fordulni, ellenkező irányba nyissa meg a csípőjét, mint amerre a passz útvonal megy, mert így plusz egy ütem előnyre tehet szert.


A következő fade routenál szép a release, egy apró csellel eléri, hogy szabadon jöhessen el a LOS-ről, a corner nem tudja érinteni. Szépen elszakad a védőtől, és ha a labda a legjobb ütemben jött volna, akkor sima elkapás lenne. Viszont a passz egy kicsit késve érkezik, így le kell lassítania az elkapáshoz, a CB pedig beéri. Itt jön egy másik apróság, a jobb karjával szépen távol tartja a CB-t, nehogy jobban zavarja az elkapásban, így megvan a minimális elszakadás az elkapáskor. Elsőre felesleges virtuskodásnak tűnhet az egykezes elkapás, de a második kameraállásból látszik, kellett, hogy a másik karjával akadályozza a CB-t.


Hasonló route és induló csel a Senior Bowlon. A passz itt jó ütemben jön és sima elkapás. Amire még felfigyel az ember, és az előző playnél is látszik, hogy könnyen találja meg a levegőben lévő labdát a hosszú passzoknál. Magabiztosan kapja el ezeket a válla fölött érkező labdákat. Ez alap dolognak tűnik, de mégsem megy minden elkapónak, ráadásul ő nem túl sok ilyen passzt kapott a Vandy offensében.


Természetesen a pontos route futásnak is nagy szerepe van abban, hogy egy elkapó el tudjon szakadni a védőktől. Sok egyetemi elkapóhoz hasonlóan Matthews sem futotta meg rendszeresen a komplett route tree-t, de sok biztatót lehet látni a felvételeken. Esetében eleve az elkapásainak 42%-a screen passzokból jött, a nem-screeneknek csaknem pedig csaknem fele slant/post/corner route volt. A profiknál használt routeok közül ritkábban találkozott az In és Out routeokkal, a comeback routeokkal és a go/fade routeokkal.
Az összes routeon nem megyünk végig, de nézzük először egy olyat, amit Matthews is alkalmazott és az NFL-ben is alapvető. Ez pedig a quick slant, amelyet minden offense alkalmaz valamilyen szinten.

A quick slant vagy short slant alap játék, nem véletlenül szerepel a combine gyakorlatok között is. Matthews tökéletesen hajtotta végre ezt a routeot a combineon. A slant legfontosabb eleme közvetlenül a 45 fokos fordulást megelőző, ún. „stick” amikor az elkapó egy határozott lépéssel kilép az ellenkező irányba, mielőtt elfordulna. Ez teszi lehetővé a hirtelen elfordulást, ami a slant lényege.
Nézzünk Matthewstól egy tökéletes végrehajtást a combineon (a stick lépés kilassítva).


Persze a combine arra való, hogy tökéletesen hajtsák végre a gyakorlatokat, úgyhogy nézzük meg éles meccsen is. Szépen végrehajtott slant ez is, a body-catch rontja le a dolgot kissé, emiatt majdnem odaér a védő.


Nézzünk egy olyan routeot, amellyel kevesebbet találkozott az egyetemen. A 20 yardos dig route szintén szerepelt a combine programján. Az ilyen routeok lényege, hogy a cornerback elhiggye, hogy az elkapó egy hosszabb routot fut. Ezután egy hirtelen 90 fokos fordulóval üresre tudja magát játszani. Ezt speed cutnak szokták nevezni, azaz a cutnak folyamatosnak kell lennie, nem törhet meg a mozgás, nem lehet megállás. Ezt a routeot szépen teljesítette Matthews, a drop már más lapra tartozik, ez a játékának egyik gyengébb pontja.


Csak az összehasonlítás kedvéért nézzük meg, hogyan nem jó a dig route. Martavis Bryant sem sokszor látta közelről ezt a routeot, vagy, hogy úgy mondjam, az egyetemen nem sokat kellett kanyarodnia 😊 A speed cut itt nincs egészen rendben, onnantól, hogy egy pillanatra megállítottam a képet, elég messze a bójától, elkezd beletopogni, és vagy 4 apró lépéssel lassít le, nem folyamatos a fordulója. A rutinos DB-k pedig az ilyen apróságokból is könnyen olvasnak.


Az egyetemről érkező elkapóknak az egyik legnagyobb kihívás, hogy megbirkózzanak a rendszeres press coverage-dzsel. Az egyetemen kevesen találkoznak igazán kemény presszinggel, pedig az NFL védelmek igazán kedvelik ezt a technikát, és nemcsak emberezésnél, hanem zónázásnál is szívesen használják (lásd Seattle). Persze a press ellen megvannak a megfelelő láb és kéz technikák, amelyeket el kell sajátítani, emellett az OC-k is sokat tehetnek azért, hogy megkönnyítsék egyes elkapók dolgát (pl. a snapnél mozgásban lévő, vagy a LOS mögül induló elkapót nehezebb jammelni).
Matthews sem sokszor találkozott kemény jammeléssel, de van néhány példa, amikor jól megoldotta a dolgot.

Itt egy hozzá hasonló termetű cornerrel szemben szépen használja a testét, hogy el tudjon indulni, és a kellő pillanatban a mezhúzással együtt is elszakad tőle, és megint jól találja meg a hátulról érkező labdát.


A következőnél is szép az inside release, beférkőzik a corner mellé, fontos, hogy szépen odateszi a vállát, így esély sincs ellökni őt a védőnek. A kisegítő safetyt pedig sebességből megveri. Megint szép, jó technikával végrehajtott elkapás.


A Senior bowl edzéseken is jól boldogult. Először egy szép comeback route, jól zárja ki a védőt, aki pedig eléggé tapad. Utána egy nagyon szép indulás a LOS-ről, a corner nagyon megeszi az apró mozdulatot kifele, így a bal lábára kerül a súlypontja, esélye sincs zavarni Matthewst.
Sok olyat lehetett hallani a draft előtt, hogy kevés lesz a sebessége. Nem tudhatjuk biztosan, hogy mire lesz elég a sebessége, de az egyetemen jópárszor lefutotta a védelmeket, úgyhogy lehet bizakodni szerintem. Ugyanaz a típus, mint sok magas elkapó: kell terület neki, hogy felgyorsuljon, de ha ez megvan, akkor nehéz utolérni.
Slip screenből elért szép TD, jó blokkot kap, nemigen van esélyük a DB-knek, hogy utolérjék.


Hasonló játék (ezt inkább jailbreak screenek nevezik, amikor a WR a Qb felé mozogva kapja a labdát), de ugyanaz az eredmény, ismét lefutja a védőket.


Csak nem tanulnak a védelmek, úgyhogy újra megcsinálja.


Azt is lehetett hallani, hogy nem elég mozgékony, nem fog sok védőt kicselezni, kevés yardot fog hozni elkapás után. Nyilván, aki DeSean Jackson-féle mozdulatokat vár tőle, az csalódni fog. Szerintem kellően mozgékony az alkatához képest. Nem ez a legerősebb pontja, de nem is gyengéje. A számai is azt mutatják, hogy a YAC nem gyengéje, átlagban 8,82 yardot hozott. Az összehasonlítás kedvéért Sammy Watkins átlagban 9,71 YAC (még több screent kapott, mint Matthews), Mike Evans 8,53 YAC, Allen Robinson 8,54 YAC. A számait azért megdobják a screenek, mert ezek nélkül 5 YAC felett átlagol éppen elkapásonként, ami csak akkor lenne jó, ha ezt az NFL-ben is megtartaná (pl. Jordy Nelson hozott 2013-ban hasonló átlagot). Szerencsére a Kelly-féle offense segíteni fogja ebben.

Ha lendületbe jön, akkor nem egyszerű megállítani, arm tackle-lel nem tudják levinni.


Ismét a már látott slip screen, de most ki kell cseleznie a keresztező védőket.


Egy elrontott screenből is képes TD-t kihozni, úgy, hogy körbefutja a pályát, és leráz, átugrik egy-két szerelni igyekvő védőt.


Aki még mindig nem hiszi el, hogy elég gyors, annak itt van egy fly sweep. Wingback pozícióból indul a támadófal széléről, és ismét lefutja a védelmet.


Berakták reverse playre is (Andy Reid tapsikola), itt is csak kb. egy cipőfűzőnyin múlt a nagy játék.


A futás blokkolás Kellynél is nagyon fontos. Egy nagy embernek könnyen kell, hogy menjen a blokkolás. Talán ezért is lehet, hogy Matthews megteszi, amit kell, de sokkal többet nem. Blokkolása leginkább kielégítőnek mondható, de lehet, hogy nálunk ennél többet fognak kérni tőle.
Nézzünk először jó blokkokat. Alapvető, hogy a blokkoló elkapó minél hamarabb vegye fel a kontaktot, tehát, ha messzebb van a blokkolandó DB, akkor nem várni kell rá, hanem utána kell menni. Például a következő felvételen szépen támadja meg a cornert és ki is veszi a playből (a 87-es ő)


A következő fontos és szép blokk, jól találja meg és tereli el az ellenfelet a résből.


Azért nem mondhatni, hogy megsemmisítő blokkokat oszt ki, lehet, hogy nagyobb intenzitást fognak tőle kérni majd. Csak összehasonlításul, egy igazán jól blokkolótól WR-től ilyen blokkokat is lehet látni néha (szerencsére ő is nálunk fog játszani 😉 ):
Előfordult néha, hogy kissé lazán vette a blokkolást. A következő esetben ennek látványos következménye is lett. Szépen kezdi a játékot, aztán érthetetlen módon elengedi a CB-t, talán azt gondolta, hogy a védő már nem érhet oda. Mindenesetre, a CB köszöni szépen, csinál egy szép szerelést, amiből fumble lesz.


Ha távolabb helyezkedő védőt kell blokkolni, akkor minél hamarabb oda kell érni hozzá és felvenni a kontaktust. Ehhez képest itt eléggé hezitál, és lényegében nem is ér hozzá a blokkolnadó ellenfélhez.


A következő is hasonló, itt is egy kicsit üldözni kéne az ellenfelet, de nem nagyon igyekszik, inkább megtorpan és még egy testcsel-félét is csinál, amire nem tudni mi szükség lehetett.


Egyik legnagyobb gond vele kapcsolatban az indokolatlanul sok elejtett labda. Láthattuk, hogy milyen passzokat képes elkapni, viszont máskor meg érthetetlenül kővé változik a keze. A 10% feletti drop arány nem túl jó.
A következőnél pontatlan passzt ad a QB, ilyenekkel lehet kórházba küldeni a csapattársakat. Viszont elkapható lett volna, nem volt törvényszerű, hogy felpattanjon a kezéből és majdnem int legyen belőle.


Azért csak összejött neki az interception. Ez viszont már sokkal inkább az ő felelőssége, az ilyen passzokat el kell kapni, pláne ha az ember kezében van a labda. Nem lehet igazán jól látni, de talán nem tökéletes a kezek pozíciója, nem csinálja meg rendesen a háromszöget a kezeivel, hanem megint a labdán akarja összezárni a kezeit, így könnyebben kipattan a labda.


Ezt is el lehetett volna kapni. Viszont pozitívum, hogy ment utána, nehogy hátra-passznak legyen minősítve.


Ez se tökéletes passz, pontatlan és az elkapó épségére veszélyes passz egy slantnél, Matthews is inkább magára ügyel az elkapás helyett (egyetemi karrierjének utolsó meccse volt, így valamennyire érthető)


Amit még fel lehet hozni vele kapcsolatban, hogy kevés TD-t kapott el az endzoneban és közvetlen közelében. Pl. a következő esetben egy gyengén futott route-ot lehet látni. Talán hitch route lenne, de nem igazán felismerhető, mert olyan nem igen van, amelyből balra kell kijönni, majd ellenkező irányba fordulni. Minden esetre nagyon határozatlanul fordul vissza, így a védő könnyel leolvassa, ráadásul utána nem visszafelé, a labda irányába mozog, hanem hátrálva az endzoneba, ami tovább könnyíti a védő dolgát. Egy határozottabb route futással talán nem lett volna egyből TD, de legalább közelebb jutott volna a csapat a gólvonalhoz.


5 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Már csak másfél hét van a draftig, érdemes megnézni hol tartunk most, habár nem voltunk túl aktívak a szabadügynök piacon. Nem bánom, hogy nem szórtunk ki nagy pénzeket veteránoknak, nem tartunk még ott a csapatépítésben. Viszont egy-két igazolás még elfért volna, illetve elférne a csapatba.

Jöjjön először az offense.

Quarterback: Jalen Hurts, Gardner Minshew, Reid Sinnett

Úgy tűnik, inkább afelé megyünk, hogy Hurts kap még egy évet, szóval mindenki legyen erős 😀 Viszont senki nem mondhatja majd, hogy nem kapott elég esélyt.

Jelenleg két csere szintű irányítónk van. Szóval, ha ezt nézzük, akkor nyilván kellene upgrade. Más kérdés, hogy nem biztos, hogy ez a draft lesz erre alkalmas. Nagyobb esély lenne rá, hogy egy harmadik csere Qb-t is „sikerülne” beszereznünk. Ettől függetlenül, ha valamelyik Qb-ben látnak kezdő potenciált, akkor megpróbálhatják, de nem szeretném, ha komoly árat adnának, például egy nagyobb felcsere keretében.

Running back: Miles Sanders, Kenneth Gainwell, Boston Scott, Jason Huntley

Ez egy jó társaság, de a tackle-ek közötti erő-ember hiányzik, vele igazán teljes ez az egység. Lehet, hogy majd megint visszahozzuk Howard-ot, de látszik, hogy ő 4-5 meccsnyi terhelésnél nem bír többet (hihetetlen, hogy még csak 27 éves, de mintha már 15 éve a ligában lenne). Ezért a drafton tudnék örülni egy fiatal futónak, aki átvehetné ezt a szerepet. A harmadik napon szinte mindig lehet találni hasonló játékosokat, most is lesznek ilyenek, pl. Brian Robinson, Kevin Harris, Jerome Ford, Hassan Haskins.

Arról se feledkezzünk meg, hogy Sanders szerződése jövőre lejár, és korántsem biztos, hogy hosszabbítunk vele. Így az sem kizárt, hogy az ő pótlására jöjjön valaki, de szerintem ez inkább jövőre fog megtörténni.

IOL: Jason Kelce (C), Landon Dickerson (G/C), Isaac Seumalo (G), Jack Driscoll (G/T), Nate Herbig (G/C), Sua Opeta (G), Brett Toth (G/T/C), Kayode Awosika (G/T), Jack Anderson (C/G)

Az offense (de lehet, hogy az egész csapat) legerősebb része a támadófal, ami egy jó dolog. A támadófal belső része nagyon stabil és mély. Kelce még mindig klasszis. A guard mélység tavaly komolyan le lett tesztelve, amikor a top4 guard lesérült, de jól vizsgáztak a cserék, jelentős visszaesés nem volt a poszton. Nem volt olyan játékosunk a belső támadófalból, aki ne hozott volna legalább átlag feletti teljesítményt (a fentiek közül mindegyik kapott játékidőt), bár a guardok között nincs igazi klasszisunk (Dickerson lehet). Ráadásul szinte mindenki több poszton is hadra fogható, ez Stoutland-nél igen fontos.

Kelce utódlása a kérdés továbbra is, mert úgy tűnik az idei már tényleg az utolsó szezonja lehet. A draft elárulhat valamit arról, hogy már a rosteren lévő játékossal képzelik-e a pótlását (Dickerson, esetleg Seumalo?) vagy draftolunk valakit.

OT: Jordan Mailata, Lane Johnson, Andre Dillard, Le'Raven Clark

Két remek játékos a kezdő. Johnson tavaly túllépett a sérülésbeli és mentális problémáin, így vele kapcsolatban sincs most ok kételkedni. Lennének olyan csapatok, ahol Dillard kezdő lehetne annak alapján, amit tavaly láthattunk. A probléma vele, hogy csak a bal oldalon tud játszani, így cserének nem ideális.

Clark egy tapasztalt veterán, de szerintem szívesen lecserélnék egy fiatalabb, fejlesztendő játékosra. Tudjuk, hogy a falba szeretünk draftolni, így nem lenne meglepő, ha OT érkezne valamikor, de nem a draft elején. Olyan valakire lehet gondolni, akin még kellene fejleszteni, több poszton bevethető lehet, hosszú távon majd a fal jobb oldalán (Rasheed Walker, Thayer Munford?).

TE: Dallas Goedert, Jack Stoll, Richard Rodgers, Tyree Jackson, Noah Togiai

Goedert lehetőségeit még messze nem használtuk ki, főként Hurts miatt, de már így is igen meggyőző volt. Utána viszont nem túl erős az egység, bár minden szerepre megvan az ember. Stoll, mint blokkoló TE, Rodgers a veterán, Jackson a fiatal, fejlesztendő elkapó TE. Nem kizárt, hogy a drafton fel fogjuk zavarni az állóvizet Goedert mögött (pl. Jelani Woods, Jake Ferguson).

WR: DeVonta Smith, Quez Watkins, Jalen Reagor, Greg Ward, Zach Pascal, J.J. Arcega-Whiteside, John Hightower, Deon Cain, Devon Allen

Smith személyében tavaly végre sikerült betalálni a drafton egy elkapóval. Mögüle viszont továbbra is nagyon hiányzik a támogatás. Watkins okés, szépen fejlődött tavaly, de ő inkább egy erős 3. számú elkapó/mélységi célpont szerepre lenne alkalmas jelenleg.

A legnagyobb gondunk Reagor eltávolítása a kezdő csapatból. Talán lehetett volna többet tenni ezért a szabadügynök piacon, de amilyen indokolatlan pénzek repkedtek néha, lehet jobb, hogy mégsem tettük. Pascal érkezett, akit Sirianni kedvel, de ő inkább Ward és JJAW helyét veszélyezteti, Reagort nem biztos, hogy ki tudná szorítani, mivel őt az első körös pick tartja a pályán.

A drafton benne van, hogy a 2000-es évek eleji Lions mintájára egymást követő három évben elkapót húzunk az első körben (ez szerintem nem annyira biztos, mint amennyire sok helyen tényként kezelik). Ha mégsem így teszünk így, akkor van jópár olyan játékos a későbbi körökben is, akiket meg lehet próbálni (pl. Khalil Shakir, Jalen Tolbert, Alec Pierce).

Szerkesztette: BleedingGreen


több mint 7 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Draft előretekintő oregoni prospectekkel:
 philly.blog.hu/2015/04/22/2015_nfl_draft_eloretekint_oregoni_kiadas#more7388086


5 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
A védelmet jóval kevésbé látom rendezettnek, mint a támadók oldalát. Ezért inkább a védelembe várok játékosokat a drafton. A posztot lényegében nem is lehet elhibázni, minden poszton ráférne az erősítés a csapatrészre, már „csak” a játékost kell eltalálni.

Egyébként is sémaváltás közben vagyunk. A Schwartz-féle klasszikus 1 gapes agresszív 4 emberes fronthoz képest Gannon egy divatosabb hibrid, multiple frontos védelmet szeretne. Ez a védőfalra nagyobb felelősséget tesz, és több fegyelmezettséget követel tőlük, voltak is gondok az átállással tavaly.

A draft előtt vagy után még a secondarybe várok veterán játékost, mert ez a keret, az esetlegesen draftolt újoncokkal együtt sem tűnik életbiztosításnak.

IDL: Javon Hargrave, Fletcher Cox, Milton Williams, Marlon Tuipulotu, Renell Wren, Marvin Wilson

Látszólag itt megvagyunk, legalábbis idénre, de a dolgok mélyére nézve ide is kelleni fog ember, főleg hosszú távon.

Van most három emberünk, akire lehet számítani. A Cox-szal végzett manőverek azt mutatják, hogy ő már sokáig nem lesz itt. Willams további fejlődésében lehet reménykedni a tavalyi szezon alapján. Ridgeway távozott a rotációból, így egy hely értékelhető játékidővel kiadóvá vált.

A top DT-k iránt eléggé érdeklődünk a draft előtt (Davis, Wyatt). Nem feltétlenül vagyok híve a top10 környékén való DT választásnak, hacsak nem Donald vagy Cox kaliberű játékos lesz belőle, de végülis nálunk már van hagyománya ennek. Ettől függetlenül hátrább is lesznek prospectek, akikben van fejlődési lehetőség, és azonnal be lehetne illeszteni őket a rotációba (pl. Perrion Winfrey, Travis Jones, Phidarian Mathis).

Edge: Brandon Graham, Josh Sweat, Haason Reddick (DE/SAM), Derek Barnett, Tarron Jackson, Cameron Malveaux, Joe Ostman (DE/SAM), Matt Leo

Sackekben tavaly utolsó előtti volt a csapat (29 sack), csak a tökutolsó Falcons szerzett kevesebbet (18), ami nagy visszaesés a Schwartz érához képest, amikor rendszerint az élcsapatok között voltunk. Azért ennyire nem tragikus a helyzet, mert pressure rate-ben legalább ott voltunk a középmezőnyben (24%). Az említett sémaváltás is nyilván közrejátszik a visszaesésben.

Graham achilles sérülésből jön vissza, de benne nem vagyok hajlandó kételkedni. Hosszú távon viszont az ő pótlását is meg kell majd megoldani valamikor. Remélhetőleg Sweat teljesen átveszi a másik kezdő posztot Barnett-től. Utóbbit szívesen lecseréltem volna másra, és kissé meglepő volt, hogy visszahozták, de a szerződése alapján nem is számítanak rá hosszú távon. Ha Jackson el tudna venni tőle játékidőt az remek lenne a jövő szempontjából.

Reddick egy hibrid szerepre érkezett, ami tavaly nem volt igazán megoldott. Ha kell OLB, ha kell 5 emberes falban DE lesz, elsődlegesen mindig inkább passrusher szerepben. Hagyományos DE-k iránt kevésbé érdeklődünk eddig a draft előtt, inkább hasonló hibrid játékosok után nézelődtünk, pl. Ebiketie vagy Jessie Luketa.

Linebacker: TJ Edwards, Kyzir White, Davion Taylor, Patrick Johnson (SAM/DE), Shaun Bradley, JaCoby Stevens, Christian Elliss

Edwards tavaly elég jól bejátszotta magát az MIKE szerepkörbe, de mellé állandó jelleggel nem nagyon tudott felnőni senki. Lényegében Singleton-t lecseréltük White-ra a WILL pozícióban. White az eddigi pályafutása alapján megbízhatóbbnak tűnik. Ha már elhibázott szerelése jóval kevesebb lesz, mint a missed tackle bajnok Singletonnak, akkor White már előrelépés lesz.

Tegye fel a kezét, aki szerint lehetetlen, hogy ezzel Roseman teljesítettnek tekinti a linebacker poszt fejlesztését. 😀 A magas linebacker picket szerintem jó eséllyel elfelejthetjük a Howie által képviselt filozófia alapján.

Viszont továbbra sincs olyan linebacker a csapatban, aki passz elleni védekezésben erős lenne. Végignézve a rosteren lévő neveken, a második napon (a harmadik körben két pickünk is van) vagy a harmadik napon nem kizárt, hogy jön még valaki, akivel passz védekezésben is lehet próbálkozni (pl. Christian Harris, Chad Muma, JoJo Domann, Terrel Bernard).

Cornerback: Darius Slay, Avonte Maddox, Zech McPhearson, Craig James, Josiah Scott, Tay Gowan, Mac McCain, Kary Vincent Jr.

Slay adott, ahogy Maddox is a slot-ban. Viszont Nelson távozásával megüresedett a másik külső corner pozíció. Nelson nem futott valami jó szezont, szóval nem volt ördögtől való, hogy nem marasztaltuk, főleg annyiért amennyit kapott Houstonban.

McPhearson nyilván nem kaphatja meg a kezdő posztot csak úgy. Eléggé egyértelmű, hogy ide draftolni is fogunk, viszont ettől függetlenül vártam volna/várok egy veteránt biztosítékként rövid szerződéssel. Pl. Xavier Rhodes az utóbbi években csak Gannon alatt tudott normális játékot hozni és ő még szabad.

Ha a drafton mondjuk Booth és McDuffie közül kellene választani az első körben, én McDuffie-t vinném. Nem száz százalék az első körös corner draft, mert a Gannon-féle zónavédekezésbe nem feltétlenül kellenek extra atletikus cornerek. A 2-3. körben is lesznek használható emberek és szinte mindegyiket meg lehetne próbálni ebben a rendszerben, ami inkább kedvez a cornereknek (pl. Kyler Gordon, Coby Bryant, Alontae Taylor, Tariq Woolen).

Safety: Anthony Harris, Marcus Epps, K'Von Wallace, Andre Chachere, Jared Mayden

McLeod ment, Harris maradt, de Harris nem volt jobb, mint McLeod, legfeljebb csak sérülés mentesebb. Epps egy korrekt 3. számú safety, de a kezdőt nem bíznám rá. Ezzel a névsorral azért elég meredek lenne nekimenni a szezonnak.

Hasonló a helyzet, mint a cornereknél. Veteránra még mindenképpen szükség lenne. Van még néhány játékos, pl. Collins, Edmunds, Tartt, akik, ha egy kicsit még száradnak, akkor kellően olcsóak lehetnek Howie-nak. 😉

Jó ez a safety osztály a mi szempontunkból, mert Hamiltonon kívül talán nincsen elitnek kikiáltott játékos, viszont több (4-5) olyan játékos is van, aki megér majd egy 2. napos picket, ahol Roseman inkább hajlandó lehet safety-t választani. Egyesek szerint Hamilton lecsúszhat az első kör közepéig, amely esetben Howie érdekes dilemma előtt állna. Eddig Jaquan Brisker és Jalen Pitre volt nálunk viziten, nekem tetszik az irány.

Specialisták: Jake Elliott (K ), Arryn Siposs (P), Rick Lovato (LS)

Siposs jól kezdte a tavalyi szezont, de a vége felé egészen borzasztó produkciói is voltak, így kellene neki egy versenytárs. A másik két poszt teljesen rendben van.

Évek óta küzdünk a visszahordó poszttal is (köszi Reagor). Itt szóba jöhetne pl. Marcus Jones, aki egyben slot cornerként is be tudna segíteni.


több mint 6 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Az edzőtábor második hetén történtek:
 philly.blog.hu/2016/08/07/edzotabor_hirek_masodik_het#more9169022


több mint 7 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Végre kezdődik a TC, itt a védelem előretekintője:
 philly.blog.hu/2015/08/01/edzotabor_elott_vedelem#more7671468


több mint 9 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
Aki járatos az Oregon topicban az esetleg elmondaná mi jellemezte a védelmüket?Janek
4 és 3 emberes védőfalat is alkalmaznak, 3-4, 4-4, 4-2-5 felállásokban. Agresszív védelem, többféle blitzet használnak (zone blitz, 5-6 emberes cover-0 stb.) Általában cover-1-ben játszanak (1 mély safety), a cornerek pedig váltogatják az emberezést és a zónázást. Nem használnak kifejezetten nagy tömegű játékosokat, de sok "hosszú" védő van: a front7-ben szint mindenki 6'5-6'7 közötti. Viszonylag sok yardot engednek, de tavaly vezették interceptionban az FBS-t.

Nem annyira az Oregon védelmét, hanem inkább Davis korábbi tevékenységét érdemes megnézni. Legutóbb Arizonai ténykedése alatt DC-ként a "4-3 under"-nek nevezett felállás egyik változatát használta. A 4-3 under alapesetben azt jelenti, hogy a védőfal eltolódik a támadófal gyenge oldalára. Davis ennek a védelemnek egy olyan formáját használta, amelyben 3-4-be is kompatibilis embereket állítottak, így adott rugalmasabb lett a védelem. A Seahawks is alkalmazza ezt a védelmet, ahogy a képen látható.


Amint látszik ez egy 4-emberes front, mivel 4 ember van 3-pontos állásban és nem 3.
A 1-tech védőfalember, vagy NT, fő feladata, hogy lefoglalja a centert és vonzza a kettőzéseket, hogy a gyenge oldali DT-t felszabadítsa, kemény, szívós játékos kell ide. (Patterson/Dixon (??)/FA/draft)

A gyenge oldali DT, vagy 3-tech: ha a NT jól végzi a feladatát ő 1-1ben maradhat a B-lyuknál. Ő a fő passrusher a belső falemberek közül (Jenkins/Cox)

A gyenge oldali DE/OLB: a gyenge oldali OT vonalán kivül helyezkedik, kijjebb, mint egy hagyományos 4-3 DE. Ő a passrush specialista, a Seahawksnál "LEO"-nak, Davis-nél "Predator"-nak nevezik ezt a pozíciót. Ha feláll a 3-pontos állásból, akkor máris egy hagyományosabb 3-4-gyé változhat a felállás. (Cole, Graham)

Az erős oldali DE, vagy 5-tech: nagyobb mint egy normál 4-3-as DE, inkább a 3-4-es DE-re hasonlít. Jónak kell lennie a futás ellen, sokszor kaphat kettőzést a másik oldalra tolódott fal miatt. Annyira nem fontos, hogy jó passrusher legyen, inkább bírja a duplázást, és tudja visszatolni a OL-t. (Patterson/Thornton)

Az erős oldali OLB (SAM): a TE vonalán kívül helyezkedik, közelebb a LOS-hez, mint a normál 4-3 underben. Nagyobb termetű LB, ő kontrollálja a TE kívüli részét a pályának, lezárja ezt a területet. Ha kell képes siettetni az irányítót és védekezni a passz (TE) ellen is. 3-4-es OLB-hez hasonló képességekkel kell rendelkeznie. Talán ilyen játékos van a legkevésbé a keretben. Kendricks gyors, jó a passz ellen, jól blitzel, de nem elég jó a futás ellen.

Középső LB (MIKE): szokásos szerepe van, irányítsa a védelmet, tömje be a középen támadt lyukakat, ha kell tudja legyőzni a blokkot is. (Ryans)

Gyenge oldali OLB (WILL): ebben a védelmi felállásban, ha jól csinálják ő lesz a legszabadabban játszó LB. Elvileg kevesebb blokkot kell, hogy kapjon, "nyugodtan" csinálhatja a szereléseket. Fontos, hogy gyors legyen tudja követni a labdát, és jó legyen passz ellen is (Kendricks).


1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 062 — Beware the Slim Reaper!
A várható koreográfiának megfelelően ma a kezdőjátékosok nélkül lépett pályára mindkét csapat. Nálunk talán Quez Watkins volt az egyetlen kvázi kezdő (WR3), aki kapott néhány snapet. Esett a meccs kezdetén, így még kevésbé érte volna meg kockáztatni, hogy valamelyik kezdő elvágódik a csúszósabb pályán. A védelemben is csak a cserék és az ő cseréik látták a pályát.

A csere támadófal ugyanúgy állt fel, mint az első meccsen (Dillard-Opeta-Jurgens-Anderson-Driscoll). Lehet, hogy lenne olyan csapat, amelyik ezt elfogadná kezdőnek. A futásnál hatékonyan működtek, főleg az inside zone futásoknál. A redzone-ban akadtak gondok a futásblokkolással, de kétszer végülis sikerült begyömöszölni a labdát az endzone-ba. A passzjáték főleg rövidebb passzokból állt, nem volt nehéz dolguk megtartani a védőket amíg Minshew le nem adta a gyors passzokat. A támadó falak domináltak egyébként mindkét oldalon, a védelmeknek kevesebb babér termett.

Minshew-val nem volt probléma, főleg rövid lefolyású passzjátékokkal találta meg az elkapókat. Voltak interception veszélyes passzai, az egyikből egy 90+ yardos return TD lehetett volna, mert mindenképpen Covey-t szerette volna játékba hozni.
Sinnett-nek volt egy hosszú TD passza, de azon kívül nem nagyon csillogott. Most talán jobb volt a zsebben, de a harmadik soros támadófal azért párszor cserbenhagyta. Most Strong is kapott lehetőséget, de passzolni nem nagyon engedték.

Múlt héten nem volt Scott és Gainwell kisebb sérülések miatt. Most az első drive-ot megkapta Scott, a félidő többi részét Gainwell. Mindketten elértek 1-1 TD-t. Gainwell-lel kapcsolatban voltak olyan hangok, hogy az edzőtáborban voltak gondjai, de ez itt nem látszott meg.
A második félidőben megint pályára került Huntley az offense-ben, de nem volt jobb, mint az elmúlt héten. Továbbra sem tűnik elég határozottnak, ezért olyan, mintha lassított felvételben futna.

Az érdemleges elkapók közül Reagor és Pascal kapott több snapet, de abban az időszakban inkább futottunk. Reagor azért nem gyújtotta fel a cseréket sem, 4 célbavételből 2-t kapott el.
Az 53-ba kerülésért küzdő elkapók közül Deon Cain emelkedett ki egyértelműen. Az elmúlt meccse nem sikerült valami jól, de most majdnem mindent elkapott, amit felé dobtak, többször a védőjével a nyakán. Devon Allen szállította a highlight-ot, amikor elkapta Sinnett 55 yardos TD passzát. Neki inkább a gyakorló csapat lehet a reális cél, az edzéseken sok passzt elejt és inkább a speciális csapatba kellene villognia, hogy bekerüljön a szűk keretbe. Ez viszont szép volt.


A védelem oldalán kevesebb dicséretet lehet kiosztani. Az első számú cserék az első félidőben játszottak, utána jöttek a roster mélyéről a többiek. Általánosságban komoly gond volt a szerelésekkel, rengeteg szerelést elrontottak. Sokszor csak a harmadik-negyedik (ötödik) ember tudta levinni az labdás játékost.

A futás védekezés nem működött a meccs nagyobb részében, az ellenfél támadófala általában kontrollálta a védőfalat és utána már nehéz volt, a sok elrontott szereléssel megspékelve. Amikor fent volt Jordan Davis, akkor valamennyire stabilizálódott, de ő is kevesebbet tűnt fel, mint a múltkor.
Az első félidőben nem érkezett érdemi nyomás az irányítóra sem, és nem sikerült punt-ra kényszeríteni az ellenfelet, de 2-szer sikerült legalább mezőnygólra szorítani őket.

Az első félidőben pályára lépett védők közül Chachere és Jobe játéka emelhető ki. A félidő végén ők akadályozták meg két egymást követő playben, hogy 90+ yardos drive végén TD-t kapjon a védelem. A serpenyő másik végén Kary Vincent Jr. (CB) és Davion Taylor szenvedett leginkább, illetve Milton Williams-től, Tarron Jacksontól, Patrick Johnson-tól én többet várok az edzés-hírek alapján.

A második félidőben a sokadik cserék jobban igyekeztek, ők több jó játékot mutattak be. Nyilván az ellenfél támadóinak színvonala is csökkent, de akkor is megsüvegelendő az igyekezet. Ténylegesen tudtak az irányítóra nyomást helyezni, sőt meg is ütötték többször (Renell Wren, Matt Leo), két turnover-on-downs-t sikerült kiküzdeniük.

Tartt futott a harmadik sorral safetyként, és látszott is rajta, hogy ő tud szerelni és helyezkedni ezen szinten. Rajta kívül Reed Blankenship emelhető ki leginkább a secondary-ból a második félidőben.

Az újoncoknak valamivel csendesebb meccse volt, kivéve Jurgens-nek, aki továbbra is ilyeneket csinált:


Jordan Davist most nem láttam olyan sokat a pályán. Amikor figyeltem, akkor a futás ellen szokás szerint stabil volt, többször betolta a falemberét.
Dean most találkozott egy erős támadófallal. Többször fennakadt ő is a támadó falembereken, de ebből lehet tanulni. Ő csak az első félidőben játszott, míg Taylor még a harmadik negyedben is fent volt. Így lehet, hogy őt látják a harmadik számú linebackernek.

Pozitívumok:
+ Nem játszottak a kezdők, így nem tudtak megsérülni.
+ A csere OL igen stabil, Jurgens király.
+ Volt több biztató teljesítmény a cserék közül (múlt héten nem nagyon volt).

Negatívumok:
- A csere védőfal és passrush teljesítménye.
- Elrontott szerelések minden mennyiségben.

Szerkesztette: BleedingGreen