NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

BleedingGreen

Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions

BleedingGreen
Lakhely
Bp.
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
2 241




Utolsó 10 fórum hozzászólás

23 másodperce
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Ha már eltértünk a sormintától, akkor ne álljon meg Howie. 😀 Kellene egy olyan linebacker, aki nem egy projekt játékos. Colson nem a legatletikusabb, de olyan stabil játékos, amilyen nagyon kellene a védelem közepére, hogy ne kelljen évente újra építeni a LB sort.

Nem vetnék meg egy újabb DB-t sem, ha már újjá építjük a secondary-t, de ennek nyilván nincsen túl sok realitása.
2002-ben, amikor a legutoljára cornert húztunk az első körben, akkor is két második körös pickünk volt, és mindkettővel DB jött: Michael Lewis és Sheldon Brown.
Jó DB-k még vannak bőven, a tweener-ség miatt csúszó DeJean, Nublin, McKinstry, Melton, Bullard, Rakestraw, Lassiter stb.

A támadófal húzás, mint papírforma már nagyon esélyes. Beebe vagy Haynes itt már jó lenne az OG-k közül. OT-k közül is lenne még jó alapanyag Stoutland-nek. Suamataia lehet, hogy igen hamar elkel majd, és esélyes, hogy még Paul vagy Fisher is magasabb picket igényelne, mint ahova jósolták őket.

Edge tekintetében én maradnék a nagyobb embereknél, ha erre a posztra húzunk pl. Kneeland, Trice, esetleg Braswell. A védőfal belső részeire is elférne erősítés, részemről Kris Jenkins vagy Michael Hall, de felfelé nem cserélnék ezért a posztért (esetleg, ha Newton tovább csúszik). Fiske nem annyira a mi rendszerünkbe való.

Elkapóknál én Corley-t bírom. Ad Mitchell és McConkey nem hiszem, hogy elérhető lesz. Roman Wilson-ról keveset beszélnek, de ő jó kis slot WR lehet. Nem szeretném viszont Coleman-t vagy McMillan-t sem 50 körül.

Szerintem a hátrelévő két napon biztos lesz csere, akár már a második körben. Az 5. körben 11 helyen belül van három pick-ünk. Nem hiszem, hogy ott akarjuk ellőni mindet, így szerintem legalább az egyiket elcseréljük.


17 órája
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Nem gondoltam volna, hogy ez feltrade nélkül lehetséges lesz.

CB draft szempontjából tökéletesen alakult a draft a Qb runnal, és a sok kihúzott támadóval. Mims kiment, Robinson kiment, tőlük nem kellett tartani. Ha ezek után Guyton jött volna, akkor megverem Howie-t 😉

A támadófal és a passrusherek is kimentek, így viszont válogathattunk az összes corner közül, olyannyira, hogy akár még pár helyet hátra is cserélhettünk volna. A legjobb CB-t választottuk szerintem, aki tökéletesen illik majd Fangio off coveres, zone match-es védelmébe.

Szerkesztette: BleedingGreen


1 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Kicsit elsikkadt itt a draft előtti várakozásban, hogy visszajöhet Isaiah Rodgers, aki tavaly tiltott fogadások miatt volt eltiltva. Jól jöhet CB poszton, ha vissza tud térni az eltiltás előtti formájához. A Colts-ban már bizonyított, így inkább az a kérdés szerintem, hogy fel tudja-e venni újra a fonalat és ehhez mennyi idő kell. Egyszer már felküzdötte magát 6. körös pick-ként.

A draft-ról:

Őszintén szólva nem szeretnék egy nagyon drága felcserét, de azért nem lennék szomorú egy blue chip játékossal. Ideális esetben akkor mozdulnék, ha valamelyik kiszemelt a top15-ön kívül kerül.

Akikért szívesen elfogadnám a felmozgást: Mitchell, Arnold, Latu, Fuaga, Latham.

Lito Sheppard óta nem húztunk első körös CB-t, szóval nagy trend törne meg egy első körös cornerrel. Elég kockázatos poszt az első körben, mert az egyik legnehezebb az alkalmazkodás ebben a pozícióban a profik között. Rögtön nem várnék csodát egy első körös CB-től sem.

Ha OL lesz, akkor olyat szeretnék, aki tudna guard-ot is játszani, amíg Lane Johnson vissza nem vonul. Ezekből van pár az első körben: Fuaga, Latham, Fautanu.
Mims adottságai olyanok, mintha a Madden játékos kreátorával csinálta volna valaki, de kevés még a tapasztalata, padozna Johnson mögött egy darabig, és nem biztos, hogy a fal belsejében is tudna játszani.

Akikért inkább helyben maradnék: DeJean, Verse, Kool-Aid, de utóbbit jobb lenne egy lefelé cserével megszerezni.

Akit nem annyira szeretnék 1/22-n: Chop Robinson, Guyton, Morgan, Barton.

Nolan Smith-re nem húznék rá egy hasonló profilú Robinson-t.
Morgan és Guyton illenének a csapatba, mindkettő jól mozog, de fizikálisan és képzésben még lenne velük munka, így szerintem mindegyik reach lenne.
Barton nem lenne az, mert egy remek játékos, képzett és mozgékony, de inkább belső falember, elsősorban center.

A passrusher-eknél érdekes lenne olyan játékost beszerezni, aki nem sebességgel érvényesül, hanem van erő a játékában és képes lehet a futójáték elől is lezárni a széleket. Vannak ilyenek is, pl. Verse, Robinson, Kneeland, Trice, de persze utóbbiak nem első körben.

Azért nem kapnék sokkot egy DT-től sem, de nem szeretném. Tavaly elment Hargrave, húztunk egy első körös DT-t. Idén visszavonult Cox ... és mindenki fejezze be a mondatot. 😀

Ha nem sikerül elérni egyik kiszemelt OL-t vagy CB-t, akkor szerintem van sansz a DT-re. Newton és Murphy is top20-as játékosok és ha szorul a hurok, akkor Roseman előszeretettel nyúl a falakhoz a drafton. Érdekes kérdés lenne, ha mondjuk Wiggins és valamelyik DT közül kellene választani. Én sem biztos, hogy a kockázatos CB-t választanám.


3 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Ezek a játékosok voltak nálunk Top30-as látogatáson:

Terrion Arnold, CB
Cooper DeJean, CB/S
Kool-Aid McKinstry, CB
Max Melton, CB
Caelen Carson, CB
Andru Phillips, CB
Jarrian Jones, CB
Decamerion Richardson, CB

Laiatu Latu, Edge
Chop Robinson, Edge
Marshawn Kneeland, Edge
Adisa Isaac, Edge
Jalyx Hunt, Edge

Troy Fautanu, OT/OG
Tyler Guyton, OT
Brandon Coleman, OT/OG
Roger Rosengarten, OT
Travis Glover OT
Cooper Beebe, OG
Christian Mahogany, OG
Zak Zinter, OG

Johnny Wilson, WR
Brenden Rice, WR
Ainias Smith, WR

Edgerrin Cooper, LB
Trevin Wallace, LB
Jaylan Ford, LB

Khristian Boyd, DT

MarShawn Lloyd, RB

Látszik mely posztok iránt érdelődünk inkább, és nincs is benne semmi meglepetés. Aztán majd jön a DT 1/22-n. 😀

Az off ball LB poszt továbbra sem prioritás Rosemannél. Legalábbis a top 3 LB közül csak 1 volt nálunk viziten. A felsoroltakon kívül még Trotter Jr.-ról és Jordan Magee-ről olvastam, hogy érdeklődtünk irántuk valamilyen formában.

Lloyd még érdekes, mivel top 100-as játékos a legtöbb helyen, a 3. körben kiválaszthatják. Azért nem szeretném, ha az első két napon futót hoznánk.

Szerkesztette: BleedingGreen


14 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
A drafton szerintem a szokásos fal-húzásra van a legnagyobb esély az elején. Ettől függetlenül bírnék egy ilyet két hét múlva:


Mitchell és DeJean közül kellett választani. IRL nem hiszem, hogy elérhető lenne Mitchell itt, így kötelező volt lecsapni rá, bármilyen OL ember előtt. DeJean-t is bírom, de a több posztos játékosokban kicsit több a kockázat, így a tiszta külső CB-re esett a választás, ami egyben a nagyobb need is.

Reddick távozásával fontosabb lett a passrush megerősítése is. Jobb ötlet nem volt, mert a kedvencek elfogytak 1/50-re, így azt sikerült elcserélni és Braswell még hárommal később is elérhető volt.

A harmadik kör elején jó fogás volt Colson, és nagy need is a poszt. Talán itt már a valóságban is húznánk LB-t.

Nyilván nem lehet draft OL nélkül, és kellenek is emberek a támadófalba. Fischer az utolsó komolyabb OT volt, pár szezon képzés után Johnson utóda lehetne, addig pedig jó backup. Zinter jó versenytárs lenne Steen-nek RG-ként.

Cox visszavonulásával elkel az erősítés a védőfalba is, ha nem is kell azonnali kezdő. Hall nálunk DE lenne, eleinte főleg passrush helyzetekben lehetne használni.

Slot elkapót is sikerült szerezni a harmadik napon. Smith-t sokféleképpen lehetne használni, jól is blokkol a méretéhez képest + speciális csapatban is bevethető lenne.

Simpson egy CB/S hibrid, az összes posztot játszotta az egyetemen a secondary-ban.
Hardy tiszta slot corner és puntot is hordhat vissza.

Szerkesztette: BleedingGreen


26 napja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Nyilván rövid távon gyengülést jelent Reddick távozása. Mivel már tavaly is fizetésemelést és hosszabbítást szeretett volna, de a csapat nem, így nem nagyon volt más választás, hacsak nem akartak egy elégedetlen játékossal az öltözőben nekimenni a szezonnak.

Magánvéleményem, hogy ez a fizetés, amit nálunk kapott kb. pont az értékénél volt (15 m/év, max 20 m). Ennél sokkal több fizetést nem ért szerintem, mivel nem egy olyan komplett játékos, mint pl. Crosby, Bosa, Garrett, TJ Watt stb, és nincs is annyit snapje mint az elit edge játékosoknak, mert őt többet cseréltük.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a tavalyi összeomlás után én egyik védő helyében sem szólalnék meg, főleg nem fizetésemelés ügyében, mert nem lehet a kudarc egészét az edzőkre kenni.

Kb. az iránta való érdeklődés szintje is a fentieket támasztja alá, ha ez volt a legjobb ajánlat. Egy idei vagy jövő évi pick jobb lett volna, de az valószínűleg nem lett volna magasabb 4. vagy 5. körnél.

Kb. olyan helyzetet sikerült előállítani a cserével, mintha egy jó 2024-es szezon után free agent-ként nagy szerződést kapott volna, és megkapjuk érte a 3. körös comp picket 26-ban. Így annyiban jobb a helyzet, hogy pick akkor is lesz majd érte, ha gyenge éve lesz, megsérül stb. és emiatt nem kapna drága szerződést, illetve nem fog számítani, hogy igazolunk-e valakit drágán, ami a comp pickeknél nem lenne mindegy. Ideális esetben pedig 2. körös is lehet belőle.

Szerkesztette: BleedingGreen


1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Megvizsgáltam rozsaember wr draftjait 2010 óta…
Janek
Annyi kiegészítés, hogy a 2015-ös Agholor teljes egészében Chip Kelly-é, mert akkoriban Roseman száműzve volt a sufniba, és nem volt befolyása a draftra.
A 2014-es húzások is már jelentősen Kelly befolyása alatt voltak, ő Jordan Matthews-t már 1/26-ot vitte volna, de végül addig vitatkoztak, hogy hátracsere és Marcus Smith lett belőle, így azt kívánjuk, bárcsak Matthews-t vitték volna. 😀 Az oregoni Huff hatalmas homer pick volt, semmi keresnivalója nem volt a top100-ban.

Bennem már hosszabb ideje az az érzés volt, hogy idén nem szabad 1/22-n választani, hanem vagy fel kell menni a 20. hely fölé, vagy ki az első körből. Aztán visszanéztem 20 évre, hogy mit ügyködtünk a 20+ os elsőkörös pickekkel, és rájöttem, mitől volt ilyen érzésem:
2020 Jalen Reagor 1/21
2019 Andre Dillard 1/22
2015 Nelson Agholor 1/20
2014 Marcus Smith 1/26
2011 Danny Watkins 1/23
2005 Mike Patterson 1/31
2002 Lito Sheppard 1/26

Utoljára Lito Sheppard volt, akit ebben a régióban húztunk és komoly játékos lett, Patterson is egy korrekt DT volt. De ez még teljesen más éra volt Reid alatt. Az utóbbi időben Agholor volt a legjobb húzás (ez is sokat elmond), aki legalább a SB évben megtáltosodott, és végül legalább használható játékos lett belőle. A többiek viszont gyász.

Szerkesztette: BleedingGreen


1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Kicsit érdekes kérdés hogy mi volt az oka amiért KP lett itt és nem Fields.
Az én amatőr szememnek Fields fitteb ide hasonlóan inkább mobilis mint Hurts
Janek
Valószínűleg jelentős szerepet játszott az, hogy Pickett még két évig olcsó lesz, míg Fields csak egy évig, utána dönteni kell az 5. éves opció lehívásáról, ami több, mint 25 milliós fizetés lenne.


1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Roseman már 2020-ban megmondta, hogy Qb factory vagyunk. 😀 Így mindig várható újabb Qb.
A drafton sem lett volna teljesen meglepő egy késői Qb húzás, ez kb. azzal egyenértékű.
Először a McKee-vel való csatát kell túlélnie, aki a tavalyi előszezonban mutatott értelmes dolgokat.

Szerkesztette: BleedingGreen


1 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!

Sweat marad, átalakított szerződéssel. Volt rá érdeklődő, ahol több pénzt is kaphatott volna, de marad itt.
Így, ha valaki megy, akkor Reddick, megfelelő ajánlat esetén.


Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 9 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Na, úgy gondoltam, hogy a kedvenc draft pickjeim közül Matthews-szal kezdünk, de nem bírtam ki, úgyhogy mégis Taylor Hart lesz az első. Jó sok gif van benne, úgyhogy várjátok meg türelmesen amíg betölt, de aki nem bír várni, annak odaraktam a külön linket is a képek alá.

Értékelőben is írtam, hogy ideális 2-gapes védőfalember. Képes megtartani az OL-t, nehéz elmozdítani, ami alapképesség kell legyen. Kivételesen jó mozog laterálisan a play olvasása után, még akkor is, ha nem tud tökéletesen lejönni a blokkról. Például a következő playben. 5-ös technikáról indul, zone blocking séma, a play a másik irányba megy, Az indulás jó, az OT-nem tudja megblokkolni a play-oldali vállát, igy el tud indulni a jó irányba. Viszont nem tudja szabaddá tenni egyik karját sem, ennek ellenére gyakorlatilag maga után húzza az OT-t a résbe, és végül abban lyukban kötnek ki ahova a futó ment (figyelem, Hart a backside-ról indult, nem a playside-ról). Ja, és közben persze mozdult el szinte semmit a LOS-ről. A többi DL is nagyon szépen dolgozott mellesleg.

http://www.mediafire.com/convkey/44c5/q56vy4p4gjvcga75g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A következőben felé megy a játék és nagyon szépen visszanyomja a guardot a LOS mögé. Hasznosak azok a hosszú karok, amikor kinyújtja őket a guard 2 yarddal hátrább találja magát. Érdemes nézni, hogy a futónak hol kell megcsinálni a cutot (- 2-3 yardon), mert Hart elé nyomja az OL-t.

http://www.mediafire.com/convkey/8cab/q4lud82470ik2s55g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A 4-tech-ről indul, nagyon jó a get-off, az OT még a kezét is nehezen tudja rátenni, nemhogy a play oldali vállát megfogni, a LG-t - aki amúgy sem tudja mit is szeretne igazán - félrerakja az útból. Nagyon jól üldözi megint az ellenoldali játékot, szerel és fumble.

http://www.mediafire.com/convkey/75d0/ccdssyqqxz3z35g5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Ugyanez pepitában. Félreteszi az OT-t, végigfut a LOS-en (!), és 1 yardon leviszi az ellenkező irányba induló futást.

http://www.mediafire.com/convkey/816a/3gtn7y1k8g6kzw05g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A védőfalembereknek, különösen 2-lyukas séma esetén futásnál a következő mozdulatsort kell követni:
1. Hit/shoot (= támadd meg (és állítsd meg) a blokkolót)
2. Extend/separate (= a lökd hátra a blokkolót, két karral, kinyújtott karokkal)
3. Shed (= szabadulj meg a blokkolótól, erre több módszer is van pl. shrug, rip stb, részleteke most ne menjünk)
4. Tackle

Akkor nézzünk egy tökéletes végrehajtást. Hart a RDE 66-os számmal. Érdemes figyelni, hogy hova löki hátra az LG-t amikor elkezdi a leválást a blokkról, ezután az egyik karja már szabad, a másikkal pedig szépen távol tartja a blokkolót, aki a fűbe harap, Hart meg szerel.

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Inside-Out.gif

Majd ismét a Texas ellen, csak most a másik oldalon és most a RG az áldozat. Ismét jó olvasás, jó végrehajtás.

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Outside-In.gif

És újra, most az 5-ös technikáról. Hátratolja a LT-t -3 yardra, leválik és szerel, no gain.

 www.mediafire.com/view/ejx3cjf64a77j1e/hart-penetration2.gif

A következőnél nem tud megszabadulni teljesen a RG-tól, de nem gáz,visszatolja és maga után vonszolja egészen a szerelésig. Érdemes megnézni, milyen pozícióban van ő, és hol van a többi védő, amikor Hart szerel. A többeket mind elmozdítják a LOS-ről, őt nem.

 www.mediafire.com/view/sbk297x3gwph8ij/hart-penetration6.gif

Alapvető feladata egy 3-4-es, 2-gapet játszó védőfalembernek, hogy ne hagyja magát elmozdítani a LOS-ről, foglalja le támadófalembert, és ha nem is tud gyorsan lejönni a blokkról, lehetőleg ő legyen, aki eltolja a blokkolót és ne fordítva. Ha ezt meg tudja tenni, akkor már ebből is hasznos játékok sülhetnek ki. A következő felvételen nem jön le a blokkról, sőt, a blokkoló el is fordítja a futás irányából, azonban Hart betolja a blokkolót a résbe, így a futónak nincsen hol elfutnia.

http://www.mediafire.com/convkey/c8a2/pke6cre5z6f9y6k5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló helyzet, visszatolja a guardot, akinek a fenekében lényegében elbotlik a futó.

http://www.mediafire.com/convkey/8a4c/sobc9fayjmvp7yl5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A footballban van néhány hangzatos maxima, az egyik ilyen a védőfalemberek jelszava is lehet: „One man can’t block me, two man can’t move me.” Az első mondatra mát láttunk példákat, de egy 3-4-es falembernél fontos, hogy a kettőzéseket is meg tudja tartani. Hart ehhez is rendelkezik képességekkel. Az első felvételen a C és a LG nem tudja háta tolni. A játékból csak azért lesz valami, mert a másik DE elhasal.

 www.mediafire.com/view/38gomjy3gnmqgqz/hart-twomen.gif

A következőn a LG és a LT blokkján küzdi át magát.

 www.mediafire.com/view/74376qn4841nwh3/hart-twomen3.gif.gif

Ismét a C és a LG próbálkozik. Sikertelenül.

http://www.mediafire.com/convkey/b3e6/q751i3827ui04t45g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Azt hiszem, hogy az már eddigiekből is kiderült, hogy nagyon jó a szerelési készsége, 3-4-es endhez képest sok szerelést csinált meg. Jól üldözi az ellenfeleket, a következőn például Cookst éri utol hátulról, és viszi le 20 yarddal a LOS mögött.

http://www.mediafire.com/convkey/1723/ln3rt56m3t39u375g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


A következő duplán dicséretes játék. Először teljesen elpusztítja a felé irányuló inside zone próbálkozást azzal, hogy RDE-ként a 3-as technikáról teljesen hátraveti a LG-ot, ezzel a futónak azon az oldalon se a B, se az A-lyuk nem opció, így kénytelen irányt váltani. A futó még kicsúszik négy védő szorításából, de ki az 5., aki végül elkapja?

 fishduck.com/wp-content/uploads/2014/01/Whose-Tackle.gif

Egyik nagy erénye, hogy van esze, olvassa a játékokat és jól reagál. Ennek egyik jó mércéje, hogy milyen jól érzi és reagálja a screeneket. A következőnél a 2-es technikáról indul a LG-dal szemben. Sok játékos ilyenkor ész nélkül rohanna a Qb-ra, és maga mögött üresen hagyná a keresztező TE-et előtte egy blokkoló guarddal. Hart azonban leolvassa, hogy itt valami nem oké, visszalép és gyönyörűen belenyúl a passzba.

 www.mediafire.com/view/jsfw572175wmy34/hart-screen.gif

Ismét jól érzi a screent és akadályozza meg, hogy Cooks nagy játékot csináljon.

 www.mediafire.com/view/6bdyr6pvzcxwkcl/hart-cooks.gif

Használja az eszét a blokkok olvasáskor is, észreveszi és szépen kikerüli a low blockot, és egy lehetséges TD-t akadályozott meg a szereléssel.

 www.mediafire.com/view/84tag2rrrj43qch/hart-stop.gif

Passz siettetésben is vannak jó pillanatai, amikor jól kapja el a snapet veszélyes lehet. Itt 1-gapes passrush szituációban 3. és hosszúnál a 3-as technikáról szépen vág be a résbe és akadályozza meg a passzt.

http://www.mediafire.com/convkey/97a4/zob7z8i0381egjk5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló, jó betörés a 4-es technikáról.

http://www.mediafire.com/convkey/977c/m69mj071phbqpvk5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Egyébként inkább erőből próbál odaérni az irányítóhoz, túl sok cselt, mozdulatot nem használ.

http://www.mediafire.com/convkey/4d2c/jm9ja82kl14z8715g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


http://www.mediafire.com/convkey/673d/yig9g98vd1txo795g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


 insidethewarroom.files.wordpress.com/2014/01/hart3.gif?w=640

Sok passzt elüt, ezt nálunk is szeretik. Használja az eszét és a kezét, ha nem tud odaérni a Qb-hez.

http://www.mediafire.com/convkey/d4f2/l1ulq1w2oha27uy5g.jpg
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Érdekességként: OLB-ként is előfordult a pályán passrush helyzetekben, változó sikerrel. A profiknál nem hiszem, hogy sokat látnánk itt. Amikor eredményes volt, akkor méretéhez képest jó indulásával és a karjainak erejével tudta megverni az OLB-ket, de az igazi OLB-k robbanékonysága és hajlékonysága nem jellemző rá. Az első esetben a 9-es technikáról indul, és leginkább annak köszönhető a jó passrush, hogy a RT-nem ér ki időben a meredekebb szögre, és Hart szépen távol tartja a karjaival.

http://www.mediafire.com/convkey/2271/vczi055dueec9w55g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Ebben az esetben a 7-es technikáról támad, a RT ismét határozatlan, szinte alig ér Harthoz, meglepi a sebessége, és Hart ügyesen lesöpri a tackle karjait.

http://www.mediafire.com/convkey/eaf6/a6a5cz3u08oz2e25g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Azért persze vannak hibái is, most nézzünk ezek közül néhányat. Sok fenti felvételen is egy furcsa 3 ill. 4 pontos állásból indul, ahol a súlypontját inkább a sarkára helyezi és nem előre dőlve a lábfejére. Ez látszólag nem befolyásolta túlságosan az indulását és a robbanékonyságát, de ez lehet, hogy a profiknál már nem így lesz, ahol sokkal képzettebb és atletikusabb támadó falemberekkel is találkozni fog. Nem igazán lehet tudni, mire is jó ez a „béka” (vagy inkább kacsa 😀 ) kezdőállás, talán arra, hogy ebből nem tudnak következtetni a támadófalemberek, hogy merre fog indulni a snap után. (A láb és a kezek pozíciójából és a súlypontból is szoktak olvasni a támadó falemberek). Itt látható a furcsa kezdőállás, érdemes nézni, hogy a másik két falembernek mennyivel magasabban van a feneke és előrébb a súlypontja.


Sok fiatal falemberrel előfordul, hogy magasan játszik, vagy nem figyel a pontos kézhasználatra, ami miatt futás esetén eltolhatják őket, passz esetén meg könnyen megállítják. Ez Harttal is előfordul néha. A következőben az 1-es technikán áll fel, nagyon magasan tudja csak megfogni a centert, aki viszont meg tudja támadni Hartot a hóna alatti résznél, ami az egyik legjobb támadási pont lehet. Meg is kapja a pancake-et.

 www.mediafire.com/view/zvp6b91pc05ccqc/hart-toohigh2.gif

Hasonló eset, ezúttal a LT tolja el a B-lyukból, esélye sincs leválni a blokkról, a guard meg tudja fogni a mezét a mellkasi résznél, és Hart nem tud időben megszabadulni a fogástól.

http://www.mediafire.com/convkey/5beb/7daay2cxecdqgi75g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Passz siettetésnél, ha a támadó falember fel tudja venni vele a kontaktot, akkor leginkább csak a bullrusht ismeri, hatékony passrush mozdulatokat (rip, club, hump stb.) nem sokat látunk tőle. Előfordul az is, ha elsősre nem sikerül nyomást gyakorolnia, akkor kiveszik a játékból. Nem azt jelenti, hogy leáll, hanem ilyenkor az erőből való rohamozást elhagyva sokszor inkább megpróbálja kikerülni a falembert, de ehhez nem használ jó mozdulatokat, ezért általában eredménytelen marad. Például a következőnél megpróbálja megtámadni az A-lyukat a C és a RG között, nem sikerül beférkőznie, ezért megpróbálja megkerülni a centert, de az könnyen előtte marad, és jó távol tartja a Qb-től. Érdemes összehasonlítani a NT-lel, aki eközben 2 blokkon küzdi át magát.

http://www.mediafire.com/convkey/8b14/yfw7cp0tomg26ix5g.jpg?size_id=4
File sharing and storage made simple
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.


Hasonló helyzet, csak most OLB-ből. Az első rohamot megállítja a LT, utána Hart furcsa testcselekbe kezd, ami a nem nagyon zavarja a blokkolót. Ha erőből próbálta volna a nyomást, amihez ért, akkor talán a Qb-re tolhatta volna az embert.

 www.mediafire.com/view/sdql7g9i9gz82j8/hart-olb5.gif

Összességében szerintem eléggé alul-draftolt játékos volt 5/1-en, nem lett volna meglepetés nekem, ha a 2. napon elviszi valaki, akár mi is. Mivel nem minden sémában lehet azonosan hasznos, inkább a 2-gapes rendszert játszó védelmeknek lehet igazán értékes a játéka. Remélem olyan jó játékokat mutat majd, mint a legtöbb példában, és akkor meg lehetünk vele elégedve.


több mint 8 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Itt van Bradford végzete 😀
 philly.blog.hu/2016/04/28/2016_nfl_draft_ismerkedjunk_a_jovo_iranyitojaval#more8670022

Ha Sam Bradford vagy, akkor a megtekintést csak qb edző és szárazdajka felügyelete mellett ajánlom. Rendkívül félelmetes. | gyengébbek kedvéért: irónia |

Szerkesztette: BleedingGreen


9 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Kezdődik az edzőtábor, ami már a szezon előszele, így ideje megnézni hol tartunk roster-ügyileg. A támadókkal kezdjük, ahol tisztább a helyzet. Brian Johnson vette át Steichen-től az OC posztot. Ez nem egy Mike Groh szintű előléptetésnek tűnik. Johnson-hoz sokan fűznek nagy reményeket, és más csapatoknál is volt esélye az OC posztra, mielőtt itt kinevezték. Hurts-nek biztos nem fog rosszat tenni, hogy marad valamennyi folyamatosság, de nyilván koordinátorként már nem lesz annyi lehetősége a QB-val külön foglalkozni. Arra az éles meccsekig valószínűleg várni kell, hogy lássuk, Johnson milyen újdonságokat hoz a támadósorba és miként boldogul a játékhívásokkal.

Quarterback
Jalen Hurts, Marcus Mariota, Tanner McKee (R), Ian Book

Micsoda változás tavaly óta! Ebben az időben még Hurts utolsó és legnagyobb esélyére készült, hogy megmutassa, lehet rá építeni a franchise jövőjét. Elég határozottan megválaszolta ezt a kérdést, és megkapta a megérdemelt szerződését is, így ezen a területen már nincsen miről beszélni. Az előszezonban nem sokat fogjuk látni, talán csak egy meccsen fog játszani valamennyit.

Az új szezonban másfajta nyomás lesz rajta, hogy tartsa a színvonalat, és ha lehet, fejlődjön is egyes területeken. Ha valami ebben megakadályozza, az nem az elszántság és a szorgalom hiánya lesz.
Ha egy kívánságom lehet, akkor többet használhatná a checkdown lehetőségeket, ahelyett, hogy futással oldja meg a first downt. Swift jó elkapó és Gainwell is el tudja kapni a labdát, még ha tavaly az alapszakaszban nem is ezt mutatta. Ez segíthetné azt, hogy a mezőnyben kevesebbet kelljen ütköznie. Az elmúlt két szezonban is hagyott ki meccseket kisebb sérülések miatt, és tavaly ez jelentősen kihatott arra, hogy az offense játéka megtorpant az alapszakasz vége felé.

Mariota végül csak itt kötött ki, és nem is kellett érte a fél csapatot odaadni, ahogy Kelly mester szerette volna anno. 😀 Komolyra fordítva, ő jobban működhet ebben az offense-ben, mint Minshew. Az előző szezonokból kiindulva lehetséges, hogy lesz majd dolga 1-2 meccsen.

McKee és Book fog küzdeni a QB3 pozícióért. Book-nak van annyi előnye, hogy már tavaly is a csapattal volt. McKee-t viszont draftolták, így szerintem Book-nak egyértelműen jobbnak kellene lennie a TC-ben és előszezonban ahhoz, hogy kiszorítsa őt. McKee játékstílusa szöges ellentéte Hurts-nek, de 3. irányítóként ez nem sokat számít már.

Offensive line
Jason Kelce (C), Cam Jurgens (C/G), Cameron Tom (C), Landon Dickerson (G), Tyler Steen (G/T - R), Jack Driscoll (G/T), Dennis Kelly (G/T), Fred Johnson (G/T), Sua Opeta (G), Tyrese Robinson (G), Brett Toth (C/G/T), Julian Good-Jones (G/T), Lane Johnson (T), Jordan Mailata (T), Roderick Johnson (T), Trevor Reid (T – R), Chim Okorafor (T – R)

Egybe vettem a támadófalat, mert annyi a több posztos játékos, hogy nincsen értelme szétszedni őket posztonként.
A kezdő fal 4/5 része adott, Seumalo távozásával egyedül a RG poszton van kérdőjel. A kérdés itt is legfeljebb az, hogy a több alkalmas emberből ki lesz a kezdő. Egyelőre Jurgens-t írtam be, mert úgy hírlik, hogy a csapat nem szeretné még egy szezon ültetni Kelce mögött. Vannak, akik szerint kicsi erre a posztra, de a tömege dekára annyi, mint Seumalo-nak és a technikát pedig meg tudja tanulni.

Az újonc Steen és Driscoll lehetnek a további kihívók a RG poszton. Steen-nek valószínűleg nincs elég tapasztalata, hogy egyből kezdő lehessen, mivel az egyetemen OT volt. Driscoll szerintem inkább guard-ként van elemében, mint tackle-ként. 2021-ben, amikor RG-t játszott, sokkal jobb volt, mint tavaly, amikor OT-t. Ennek ellenére lehetséges, hogy őt továbbra is inkább swing tackle-ként akarja bevetni Stoutland.

A RG posznál nagyobb kérdés, hogy ki lesz az elsőszámú csere az OT poszton, főleg a bal oldalon. Stoutland meg fogja oldani, de eddig abban a luxus helyzetben voltunk, hogy a korábbi első körös Dillard volt az elsőszámú csere LT és LG poszton is. A csere OT poszton a korábbi évekhez képest bizonytalanabb a helyzet. Jelenleg Driscoll néz ki az elsőszámú cserének a fal mindkét oldalán, de ő nem egy életbiztosítás OT-ként, és probléma lenne, ha hosszabb ideig neki kellene kezdenie.

Vannak még rutinos jelentkezők, akik közül Kelly-nek van a legtöbb tapasztalata mindkét OT poszton. Neki voltak jobb szezonjai a korábbi években, de tavalyi nem az ő éve volt, szóval először rostert kellene fognia.
Fred Johnson-ról először a sci-fi irodalom ugrott be, de nem is csoda, mert utoljára 3-4 éve játszott értelmezhető mennyiséget, és akkor sem jól.
Roderick Johnson szintén 2020-ban jutott utoljára játéklehetőséghez, ő inkább RT.
Tyler Steen-nek jelentős tapasztalta van az egyetemről az LT poszton, de vele kapcsolatban a csapat többször is elmondta, hogy inkább guard-ként számítanak rá. Persze tudjuk, hogy Stoutland szereti több poszton is kipróbálni az embereket.

Számításaim szerint összesen 7 támadó falember helyzete tekinthető biztosnak a szűk keretben, így ha 10 OL-t tartunk meg, mint tavaly, akkor a maradék 3 helyért 10 játékos fog küzdeni.

Wide receiver
A.J. Brown, DeVonta Smith, Quez Watkins, Olamide Zaccheaus, Britain Covey, Greg Ward, Deon Cain, Tyrie Cleveland, Charleston Rambo, Devon Allen, Joseph Ngata (R), Jadon Haselwood (R)

Nem kell magyarázni, hogy a Brown – Smith páros a liga legjobbjai közé tartozik, tökéletes kiegészítői egymásnak.

Mélysége viszont nem nagyon van ennek a csapatrésznek. Ezért főleg Watkins-t hibáztatom, akinek minden lehetősége megvolt tavaly, hogy fejlődjön, de ehhez képest volt kb. két jó meccse, a többi produkciója viszont szinte kivétel nélkül gyenge volt a korábbi önmagához képest. Pedig amikor draftoltuk, nagyon reménykedtem benne, mivel az egyik kedvenc sleeper-em volt, és jól is indult a karrierje nálunk. Tavaly viszont látványosan becsődölt slot elkapóként. Ezt ráadásul nem lehet arra sem fogni, hogy nem illik hozzá ez a pozíció, mert 2021-ben csaknem ugyanennyit játszott a slot-ban és sokkal jobb volt. Valószínűleg fejben lehetett gondja tavaly, ami ad némi reményt arra, hogy visszatérhet a korábbi útra, ha rendben lesz mentálisan.

Watkins komolyan vehető vetélytársat is kapott Zaccheaus személyében. OZ egy rutinos slot receiver, de más karakterű, mint Quez. Inkább a route futásaival érvényesül a rövid és közepes útvonalakon, de a sebessége nincsen meg ahhoz, hogy mélységben úgy kettévágja a pályát, mint Watkins. Ha be tud férni az 53-as keretbe, akkor akár Watkins elé is kerülhet a depth chart-on.

Covey volt tavaly az első számú punt visszahordó és a szezon második felében egyre jobban belejött a szerepébe. Valószínűleg most is ebben a szerepben foghat egy helyet a szűk keretben.
Zach Pascal távozásával lehet még egy kiadó hely egy special teamer+izomember kombinációnak. Ide még akár valamelyik draftolatlan újoncunk is odaérhet.

Deon Cain-nel kapcsolatban érdekesség, hogy USFL bajnokként és döntő MVP-ként érkezik vissza hozzánk (a tavalyi edzőtábort is itt töltötte), de ettől még nem kell attól tartani, hogy az új Mike Quick érkezett meg a személyében.

Tight end
Dallas Goedert, Jack Stoll, Grant Calcaterra, Dan Arnold, Tyree Jackson, Brady Russell (R)

A TE1 nem kérdés, Goedert liga szinten is legjobbak között van szerintem, és az egyetlen komplett TE a rosteren.
Stoll helye is viszonylag biztosnak tekinthető blokkoló TE-ként, Russell valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy kiszorítsa.
A harmadik TE helyért lehet komolyabb harc az elkapó TE-ek között. Calcaterra fiatal és van benne tehetség, Arnold viszont rutinos elkapó, akinek lehet esélye kiszorítani őt. Jackson-t a korábbi években több sérülés is hátráltatta, így most komolyat kellene villantania.

Running back
Rashaad Penny, D'Andre Swift, Boston Scott, Kenneth Gainwell, Trey Sermon, Kennedy Brooks

Roseman megint összehozta a tescogazdaságos csapatrészt. Sok fog múlni sérüléseken (ahogy Sanders esetén is) mert a tehetség megvan az újonnan jött játékosokban is.

Penny-nek megelőlegeztem a kezdő pozíciót, mert ő a legtehetségesebb tiszta futó a keretben. Érdekes az ő helyzete, mert gyorsan akár a csapaton kívül is találhatja magát, ha pl. sérülés miatt nem tudna bizonyítani az edzőtáborban és az előszezonban. Swift helyzete bizonyos értelemben biztosabb, mivel újonc szerződésén van és draft picket is adunk érte. Elkapóként ő a legveszélyesebb a futók között.

Scott keres a legtöbbet a futóink között, már rutinos róka, egy mindenes futó és special teamer. A helye elvileg nincs veszélyben a szűk keretben.

Idén komolyabb rotáció lehet ezen a poszton, így lehet, hogy 4 futó is helyet foghat az 53-as keretben. Ha Gainwell úgy folytatja, ahogy a rájátszásban játszott, akkor nem okozhat neki gondot bekerülni a szűk keretbe, de ha úgy játszik, ahogy a tavalyi alapszakasz nagyobb részében, akkor Sermon is veszélyes lehet rá.


5 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Szóval ez volt a legutóbbi Super Bowl visszavágója? Egy semmiről nem döntő alapszakasz meccsen nyilván nem lehet visszavágni egy elvesztett döntőért, de el kell adni valahogy a meccset a népnek. Persze azért elfogadjuk a W-t így is. 😀

Több sérült is vissza tudott térni, de sokáig úgy tűnt kb. ennyi haszna volt a bye week-nek, mert az offense nagyon nem volt önmaga. Oké, hogy a Chiefs védelem erős, de azért boldogultunk már jobban is hasonlóan jó védelem ellen (Cowboys).

Az első félidőben komoly outcoaching és out-mindenezés volt Brian Johnson-nal szemben. Azt nem tudom mire számított a Spagnuolo-féle védelemtől, ha nem stunt-okra, blitz-ekre, de a játékhívások nem segítették a támadókat a nyomás elhárításában. Olyan érzésem volt, mintha végig betojva hívta volna a játékokat és többnyire nagyon kiszámíthatóak voltak a hívásai. A gyorsabb lefolyású játékok kimerültek a WR screen-ekben, pl. slant-ek alig voltak, amiben Brown elég jó. A hosszabb játékokra pedig az első félidőben egyáltalán nem volt elég idő a zsebben.

Persze voltak nagy kivitelezési hibák is a támadóktól, különösen az első félidőben (OL, Hurts). A második félidőre valamennyire sikerült rendet rakni a fejekben és jobban sikerült végrehajtani, amiket Johnson akart, és így éppen csak sikerült elég pontot összekanalazni a győzelemhez (azért ez a félidő sem volt diadalmenet).
Volt néhány hívása, amit betalált (Qb draw és power futások néha működtek, Swift-re volt néhány kreatív hívás, screen passz), de ma sokkal többször kellett a fejünket fogni. Ha viszont valami működött, akkor jó ideig nem hívott újra hasonló játékot. Ugye eleve a 3. negyed közepén sikerült először 3rd down-t sikeresen megcsinálni. Volt olyan, hogy 3. és 1-nél nem Brotherly Shove volt, hanem shotgun-ból (!) futás Swift-tel (-3 yard).

A félidő előtti utolsó drive gyalázatos volt, ahogy a második félidő elsője is. A Kelce-féle fumble után borzalmas hívások a saját 10 yardoson (két WR screen 0 yard-ért, az egyikből majdnem turnover, majd Hurts futás 5 yardért). Nem tudom, hogy amikor a LOS-en állnak a cornerek, milyen esélyei vannak az ilyen vertikális passzoknak, bármilyen motion vagy elterelés nélkül. Mivel minden meccsen tolunk legalább 2-3 ilyet, ezért nyilván már számítottak rá és simán leolvasták.

Sajnos idén az offense nem igazán tud befejezni meccseket. Ma is megvolt az esély 5 perccel a vége előtt, hogy néhány first down-nal megegyük az órát, de sajnos kényelmes 2:50-nel az órán adtuk vissza a labdát Mahomes-nak. Lehet, hogy alappal bíztak a védelemben, de csak millimétereken múlt a fordítás.

A redzone hatékonyság viszont hibátlan volt és a játékhívások is ültek. Ezzel voltak problémák a szezon korai részében, de sikerült fokozatosan javítani. A mai meccsen, ha sikerült bejutni a vörös zónába, akkor sikerült is 6 pontot szerezni.

Hurts-re komoly hatása volt a nyomásnak az első félidőben. Általában eléggé jól tudja ezeket kezelni, de most lehetett látni, hogy pánik volt inkább. Gyorsan levette a szemét az elkapókról és nem a játékot akarta meghosszabbítani, hanem menekülni a zsebből, bármerre.
Az interception egy kommunikációs hiba volt Brown-nal. Lehet, hogy egy option route volt, ahol AJ elment mélységbe, de Hurts inkább a befelé menő route-ot várta. Az is lehet, hogy Brown csak partizánkodott, mert volt már olyan TD idén, amikor rögtönzött és nem az előírt route-ot futotta. Ezek működnek, ha mindketten ugyanazt olvassák.

A blokkolás feljavult a második félidőben, és Hurts is visszaszerezte a magabiztosságát, a labda eladás veszélye már nem volt benne, és sikeresen megdobta azt a néhány kulcs passzt, amire szükség volt. A hülye játékhívásokat vagy a rossz blokkolást viszont a fájós térdével nem tudja annyira kimenteni, mint a tavalyi szezonban. Javult a térde, de szerintem ez az állapot már többé-kevésbé végig kíséri ezt az idényt. Mertek vele újra ilyen futást kockáztatni, amivel az utóbbi hetekben nem találkozhattunk (azért kockázatos dolog a blitz, ugyebár 😛):


A támadófal és az komplett passz blokkolás az első félidőben még folytatta pihenő hetet. 😊 Nem tudták hatékonyan kezelni a különböző irányból érkező nyomást, a túltöltéseket, a corner blitz-ről mintha még nem is halottak volna, pedig McDuffie-t nem először használták erre az idényben.
Volt, hogy más játékot blokkoltak az egyes falemberek. Ha pedig más gebasz nem merült fel, akkor Jones verte meg simán, aki épp szembe jött vele. Kis híján agyonütötték Hurts-t az első játékrészben.

A második félidőben összeszedték magukat, és már magukhoz méltóan játszottak. Ez nem azt jelenti, hogy lehengerelték az ellenfelet, hanem már egyenlőbb küzdelem volt, egyre több játékot sikerült megnyerni, és megadni az időt Hurts-nek a dobásokhoz.

A fal jobb oldalán voltak a nagyobb gondok a pass protection-ben. Míg a Kelce-Dickerson-Mailata hármas volt a megbízhatóbb. A futásblokkolás végig elég jó volt, éreztette a hatását, hogy Jurgens visszatért. A külső zóna futások, center húzások néhányszor jól működtek, mint itt:


Swift-nek lehetett volna nagyobb meccse is, ha több labdát kap, és nem ragaszkodik annyira a shotgun-ból való középső futásokhoz Johnson. A center alóli futások viszont jól működtek, de nagyon kevés volt belőlük. Ilyen ötletes futásokat szívesen látnék még:

Gainwell-t eléggé mellőztük szerencsére (őt már nem bírta volna el a meccs), de azért így is csinált egy hülyeséget, amikor adott egy ingyen időkérést az ellenfélnek, és pass pro-ban is gyenge volt, egyébként Scott is.

A szenvedő offense meccseken mindig DeVonta Smith segíti ki a csapatot (lásd New England). 6 elkapásából 4 first down és persze ezt a kulcspasszt is ő kapta el:

Hajszálon múlott, hogy a Hurts int. után Brown nem szerezte vissza a labdát. Egyébként AJ-t ma főleg mélységi passzokkal keresték, és abból sem volt sok. Szerintem hiba, hogy egy ilyen fizikumú játékoshoz nem akarjuk 5-10 yardon is eljuttatni a labdát. A tv-ben nem lehetett látni, hogy mennyire kapott bracket-t, de lehet, hogy ez is benne volt, hogy kevesebbet kerestük. Érthető, ha őt mindenképpen el akarták venni, ahogy mi is Kelce-t.

Jó hír volt a meccs előtt, hogy Goedert nem került sérült listára. Ez azt jelenti, hogy reális esély van arra, hogy nem kell 4 meccset sem kihagynia. Szükség is lenne rá, mert ma nem sikerült pótolni őt elkapásokban (blokkolásban nem is lehet). Egyénileg és csapat szinten sem sikerült fellépni a helyére. Esetleg Julio vagy Zaccheaus léphetett volna elő, de ez nem jött össze. Megsérült Calcaterra (megint), eljött Albert O ideje?

A védelem oldalán adta magát az összehasonlítás, hogy a SB ismétlését fogjuk-e látni, vagy sikerül érdemi ellenállást kifejtetni? Mit mondjak, volt deja vu néhányszor, de összességében a defense igen sikeresen abszolválta meccset.

Az első félidőben volt csúnyán elnézett coverage az endzone-ban, voltak egymásnak szaladó DB-k, és futás elleni védekezési problémák (az első félidőben két meccsre való futott yard-ot sikerült benyelni). Ebben voltak hasonlóságok a SB-lal.
Ami viszont változást jelentett, hogy Desai-nek volt valamilyen terve azon kívül is, hogy ne kapjunk nagy játékot. El akarta venni T.Kelce-t, amit elég jól végre is tudott hajtani. Ezen kívül hajlandó volt változtatni is annak érdekében, hogy az első félidőben tapasztalt gyengeségeken javítson a védelem, különösen a futás elleni védekezésben. Nem mondom, hogy jobb DC, mint Gannon, de Desai legalább hajlandó volt tenni valamit, amikor látta, hogy kinyírnak a futásokkal és a rövid passzokkal.

Ha csak a nyers statisztikát nézi valaki, akkor az 1 sack megtévesztő lehet. Valójában Mahomes-on is nagy nyomás volt a védőfaltól, különösen a második félidőben. Hihetetlenül nehéz levinni, mert szinte minden testhelyzetből el tudja dobni a labdát, zsebkendőnyi területen tud helyet és időt találni a passzhoz, vagy egyszerűen kibújik egy lehetetlen helyzetből.

Reddick szinte állandó veszélyt jelentett, és Sweat, Cox valamint Carter is elöl járt a nyomás generálásban. Carter számai nem látványosak, de úgy is tudta néha siettetni Mahomes-t, hogy szinte folyamatosan kettőzték és be nem fújt holding is több volt rajta az átlagnál. Hozzátartozik, hogy voltak olyan szakaszok, ahol mindkét OL kétségbeesetten kapaszkodott a védőfal emberekbe, de ezekből keveset dobtak be büntetésnek.

Sweat megint sokat tett a meccs lezárásáért. Ez ugyan nem lett sack, csak intentional grounding, de a hatása ugyanaz:

Az első félidőben Mahomes futásai is gondot okoztak. Ez viszont egy jó húzás volt Desai-tól a meccs vége felé: Reddick csak azt figyeli, hogy Mahomes megindul-e, és neki van is sebessége, hogy lezárja a folyosót.


A futás elleni védekezésben voltak komoly gondok az első félidőben. Ennek fő oka nem az volt, hogy nagyon lenyomták volna a védőfalat, hanem a szerelésekkel és a gap felelősségekkel voltak problémák. A falban is előfordultak elrontott szerelések (Cox, Davis), de a linebackerek voltak a fő bűnösök. Cunningham és Morrow is szokatlanul sokat hibázott olvasásokban és szerelésekben, ami éppen az erősségük szokott lenni. Sokkal inkább a passz elleni védekezésre koncentráltak, amit hellyel-közzel sikerült is megoldani.

A második félidőben sikerült a futást is megfogni, pedig úgy nézett ki az elején, hogy Pacheco-nak 200 yardos meccs is lehet. Milton Williams a sérüléséig élen járt a futás ellen, és a secondary-ból is agresszívabban érkeztek fel a védők a futásokhoz. Kellett az is, hogy ekkor pár holding-ot már bedobtak a Chiefs OL-ra.

A secondary nem elit elkapó sor ellen játszott, de Mahomes képességei miatt így sem volt könnyű dolguk. Roby visszatérésével jött némi stabilitás a slot-ba. Ennek ellenére még mindig előfordult, hogy Sydney Brown vagy Ricks őrzött egy slot elkapót, és szinte mindig az lett a vége, hogy Mahomes eredményesen dobott rájuk.

Slay és Roby elég jól működött coverage-ben , és Roby természetesen hozzátette ezt a nagy játékot Kelce ellen (és mindezt 33-asban, mint anno Charles Tillman):


Blankenship-nek kulcsszerepe volt abban, hogy a második félidőben sikerült megállítani a futást, sokszor ő állította meg a játékot, mielőtt a futó elszabadult volna. Byard-nak kulcsszerepe volt Kelce megfékezésében. Volt egy TD-t érő hibája, de ezt helyre tette azzal, hogy később pontokat vett el az ellenféltől, ezzel az interception-nel.

A tökéletestől azért messze volt a secondary. Valdez-Scantling hajszálra volt egy TD-től a végén (Roby már verve volt), majd 4. és 25-nél is Watson keze között ment át a labda. Volt elégszer hasonlóban részünk, amikor Jordan Matthews-ok, Agholor-ok, Green-Beckham-ek alkották az elkapó sorunkat. Most láttuk milyen a másik oldalon lenni. 😉

A specális egység is megérdemel néhány szót. Az első félidőben ők is gyengék voltak. Több engedett visszahordás és gyenge punt-ok is voltak. Viszont ők is összekapták magukat, a második játékrészben már nem voltak benyelt visszahordások, és Mann is jobban eltalálta a punt-okat, ráadásul Covey révén már mi nyerünk yardokat a punt visszahordásoknál.

Rövid héten nem lesz könnyű a Bills ellen, de otthon hozni kellene azt a meccset. Williams agyrázkódással kidőlt, így nem valószínű, hogy lesz vasárnap.


több mint 9 éve
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Jöjjön a már beharangozott Jordan Matthews. Előrebocsátom, hogy a WR-ekkel soha nem foglalkoztam annyit (a front7 meg az OL harca jobban érdekel), de azért megpróbáltam okosságokat összeszedni.

„The critical factor at wide receiver in my mind, is agility and body control, the ability to change your body position, often off the ground, in order to get your hands in position to make the catch, a la Cris Carter of Minnesota. He would be the ideal in that respect. That particular characteristic must be there for the receiver to be considered a Pro Bowl or a Hall of Fame player. You must have that to get to the highest tier of play.” /Bill Walsh/

Az elkapóknál az egyik legfontosabb képesség, amit figyelni szoktak az elkapási hatókör (catch radius), ami több tényezőből áll össze. Egy része természetesen puszta testi adottság (magasság, karhossz stb.), viszont legalább ilyen fontos például az is, hogy a játékos mennyire tudja a testhelyzetét változtatni, különösen a felsőtestét „tekergetni” annak érdekében, hogy megszerezze a passzt akkor is, ha az kevésbé pontos, vagy nem tud igazán elszakadni a CB-től. Nézzünk erre példákat Matthewstól.

Nem sikerül elszakadni a cornertől, ráadásul a keresztező safety is jó ütemben érkezik. Mégis sikerül egy olyan pozíciót fognia közöttük, ahol megszerezheti a Qb-által inkább csak az általános irányába eldobott passzt. Érdemes megnézni, hogy oldalra és hátra ugorva szerzi meg a labdát (az utolsó kameraállásnál megállítottam ott egy pillanatra), ráadásul a safety keze gyakorlatilag a labdán van az elkapáskor.
Hogy valami negatívumot is említsek, a kéztechnika messze van az ideálistól, bár egy ilyen szorongatott helyzetben ezt nem illik felhánytorgatni. Az kell figyelni, hogy a két keze az elkapás előtti pillanatban is milyen messze van egymástól, és lényegében a labdán zárja össze a kezeit, mintha tapsolna. Az ideális technika esetén a kezek az elkapás előtt megtalálják egymást, tehát vagy érintkeznek, vagy közel vannak egymáshoz. Ha a labdán csapja össze a tenyerét az elkapó, akkor növeli az esélyét, hogy kiperdül a labda, vagy elmegy a kezei között.


A következőnél is ő helyezkedik jól. Pedig a cornernek minden lehetősége megvan a közbeavatkozásra, de kicsit túlfut a labdán (Egy cornernek egyébként sem kell lefutnia a WR-t. Emberfogásnál, ha az elkapót a belső vállánál egy hajszálnyit lemaradva követi, általában akkor van a legjobb pozícióban) A corner rosszul méri fel a passz hosszát, így visszafelé fordulva kell megpróbálnia beleütni. Matthews viszont a helyzethez képest a legjobban helyezkedik, és ismét ő van pozícióban az elkapáshoz.


A következő passz sem pontos. Magasan és mögé megy a passz, nem épp ideális egy slant routehoz, de Matthews ugrás közben, két kézzel visszanyúlva leszedi a passzt, minimális ütemvesztés mellett.



"You want someone that can separate from one-on-one coverage, be where you’re supposed to be when you’re supposed to be there with separation and catch the football," he said. "And that’s the biggest aspect for it. It can come in a lot of different ways. It can be the speed element of it. It can be the power and size element of it. There’s a lot of different ways to cut it." /Chip Kelly/

Az elkapók előbbi témával is összefüggő lényeges tulajdonsága, hogy el tudnak-e szakadni a kellő pillanatban a védőktől, tudnak-e egy olyan teret kreálni, ahova az irányító be tudja juttatni a labdát. Az elszakadáson nem feltétlenül azt kell érteni, hogy a WR tök üresre játssza magát – ez ritkábban fordul elő a profiknál - hanem sokszor egy fél lépés előny is megfelelő elszakadást jelenthet, ahova az irányítónak be kell dobnia a labdát, az elkapónak pedig el kell tudnia kapni. Nem véletlenül szokták mondani, hogy ez az egyik legnagyobb nehézség, amivel a profivá váló irányítók és elkapók szembesülnek.
Az elszakadás nem pusztán a sebességen múlik, abban nagy szerepe van a pontos technikának (release technikák, route futás stb.), a fizikai erőnek (CB kizárása, elnyomása testtel) és persze az apró trükköknek, mint, pl. egy finom és nehezen észrevehető lökés a CB mellkasán, amikor közeledik a labda.

Az első felvételen látszik, hogy miként segít az elszakadásban egy jól futott route. A corner alapvetően arra számít, hogy a pálya közepe felé (post) fog menni Matthews, ez látszik abból, hogy kissé a pálya közepe felé fordulva helyezkedik. Matthews meg is hagyja e hitében egy apró csellel. A dolog akkor dől el, ahol egy pillanatra meg van állítva a felvétel. Matthews szépen ráfut a cornerre, aki továbbra is a pálya közepe felé mozdul, ezzel olyan hátrányba kerül, amit már nem tud behozni, és Matthews kényelmes előnnyel kapja el a labdát. Alapvető cél, hogy az elkapó elérje azt, hogy a corner az ellenkező irányba kezdjen el fordulni, ellenkező irányba nyissa meg a csípőjét, mint amerre a passz útvonal megy, mert így plusz egy ütem előnyre tehet szert.


A következő fade routenál szép a release, egy apró csellel eléri, hogy szabadon jöhessen el a LOS-ről, a corner nem tudja érinteni. Szépen elszakad a védőtől, és ha a labda a legjobb ütemben jött volna, akkor sima elkapás lenne. Viszont a passz egy kicsit késve érkezik, így le kell lassítania az elkapáshoz, a CB pedig beéri. Itt jön egy másik apróság, a jobb karjával szépen távol tartja a CB-t, nehogy jobban zavarja az elkapásban, így megvan a minimális elszakadás az elkapáskor. Elsőre felesleges virtuskodásnak tűnhet az egykezes elkapás, de a második kameraállásból látszik, kellett, hogy a másik karjával akadályozza a CB-t.


Hasonló route és induló csel a Senior Bowlon. A passz itt jó ütemben jön és sima elkapás. Amire még felfigyel az ember, és az előző playnél is látszik, hogy könnyen találja meg a levegőben lévő labdát a hosszú passzoknál. Magabiztosan kapja el ezeket a válla fölött érkező labdákat. Ez alap dolognak tűnik, de mégsem megy minden elkapónak, ráadásul ő nem túl sok ilyen passzt kapott a Vandy offensében.


Természetesen a pontos route futásnak is nagy szerepe van abban, hogy egy elkapó el tudjon szakadni a védőktől. Sok egyetemi elkapóhoz hasonlóan Matthews sem futotta meg rendszeresen a komplett route tree-t, de sok biztatót lehet látni a felvételeken. Esetében eleve az elkapásainak 42%-a screen passzokból jött, a nem-screeneknek csaknem pedig csaknem fele slant/post/corner route volt. A profiknál használt routeok közül ritkábban találkozott az In és Out routeokkal, a comeback routeokkal és a go/fade routeokkal.
Az összes routeon nem megyünk végig, de nézzük először egy olyat, amit Matthews is alkalmazott és az NFL-ben is alapvető. Ez pedig a quick slant, amelyet minden offense alkalmaz valamilyen szinten.

A quick slant vagy short slant alap játék, nem véletlenül szerepel a combine gyakorlatok között is. Matthews tökéletesen hajtotta végre ezt a routeot a combineon. A slant legfontosabb eleme közvetlenül a 45 fokos fordulást megelőző, ún. „stick” amikor az elkapó egy határozott lépéssel kilép az ellenkező irányba, mielőtt elfordulna. Ez teszi lehetővé a hirtelen elfordulást, ami a slant lényege.
Nézzünk Matthewstól egy tökéletes végrehajtást a combineon (a stick lépés kilassítva).


Persze a combine arra való, hogy tökéletesen hajtsák végre a gyakorlatokat, úgyhogy nézzük meg éles meccsen is. Szépen végrehajtott slant ez is, a body-catch rontja le a dolgot kissé, emiatt majdnem odaér a védő.


Nézzünk egy olyan routeot, amellyel kevesebbet találkozott az egyetemen. A 20 yardos dig route szintén szerepelt a combine programján. Az ilyen routeok lényege, hogy a cornerback elhiggye, hogy az elkapó egy hosszabb routot fut. Ezután egy hirtelen 90 fokos fordulóval üresre tudja magát játszani. Ezt speed cutnak szokták nevezni, azaz a cutnak folyamatosnak kell lennie, nem törhet meg a mozgás, nem lehet megállás. Ezt a routeot szépen teljesítette Matthews, a drop már más lapra tartozik, ez a játékának egyik gyengébb pontja.


Csak az összehasonlítás kedvéért nézzük meg, hogyan nem jó a dig route. Martavis Bryant sem sokszor látta közelről ezt a routeot, vagy, hogy úgy mondjam, az egyetemen nem sokat kellett kanyarodnia 😊 A speed cut itt nincs egészen rendben, onnantól, hogy egy pillanatra megállítottam a képet, elég messze a bójától, elkezd beletopogni, és vagy 4 apró lépéssel lassít le, nem folyamatos a fordulója. A rutinos DB-k pedig az ilyen apróságokból is könnyen olvasnak.


Az egyetemről érkező elkapóknak az egyik legnagyobb kihívás, hogy megbirkózzanak a rendszeres press coverage-dzsel. Az egyetemen kevesen találkoznak igazán kemény presszinggel, pedig az NFL védelmek igazán kedvelik ezt a technikát, és nemcsak emberezésnél, hanem zónázásnál is szívesen használják (lásd Seattle). Persze a press ellen megvannak a megfelelő láb és kéz technikák, amelyeket el kell sajátítani, emellett az OC-k is sokat tehetnek azért, hogy megkönnyítsék egyes elkapók dolgát (pl. a snapnél mozgásban lévő, vagy a LOS mögül induló elkapót nehezebb jammelni).
Matthews sem sokszor találkozott kemény jammeléssel, de van néhány példa, amikor jól megoldotta a dolgot.

Itt egy hozzá hasonló termetű cornerrel szemben szépen használja a testét, hogy el tudjon indulni, és a kellő pillanatban a mezhúzással együtt is elszakad tőle, és megint jól találja meg a hátulról érkező labdát.


A következőnél is szép az inside release, beférkőzik a corner mellé, fontos, hogy szépen odateszi a vállát, így esély sincs ellökni őt a védőnek. A kisegítő safetyt pedig sebességből megveri. Megint szép, jó technikával végrehajtott elkapás.


A Senior bowl edzéseken is jól boldogult. Először egy szép comeback route, jól zárja ki a védőt, aki pedig eléggé tapad. Utána egy nagyon szép indulás a LOS-ről, a corner nagyon megeszi az apró mozdulatot kifele, így a bal lábára kerül a súlypontja, esélye sincs zavarni Matthewst.




Sok olyat lehetett hallani a draft előtt, hogy kevés lesz a sebessége. Nem tudhatjuk biztosan, hogy mire lesz elég a sebessége, de az egyetemen jópárszor lefutotta a védelmeket, úgyhogy lehet bizakodni szerintem. Ugyanaz a típus, mint sok magas elkapó: kell terület neki, hogy felgyorsuljon, de ha ez megvan, akkor nehéz utolérni.
Slip screenből elért szép TD, jó blokkot kap, nemigen van esélyük a DB-knek, hogy utolérjék.


Hasonló játék (ezt inkább jailbreak screenek nevezik, amikor a WR a Qb felé mozogva kapja a labdát), de ugyanaz az eredmény, ismét lefutja a védőket.


Csak nem tanulnak a védelmek, úgyhogy újra megcsinálja.


Azt is lehetett hallani, hogy nem elég mozgékony, nem fog sok védőt kicselezni, kevés yardot fog hozni elkapás után. Nyilván, aki DeSean Jackson-féle mozdulatokat vár tőle, az csalódni fog. Szerintem kellően mozgékony az alkatához képest. Nem ez a legerősebb pontja, de nem is gyengéje. A számai is azt mutatják, hogy a YAC nem gyengéje, átlagban 8,82 yardot hozott. Az összehasonlítás kedvéért Sammy Watkins átlagban 9,71 YAC (még több screent kapott, mint Matthews), Mike Evans 8,53 YAC, Allen Robinson 8,54 YAC. A számait azért megdobják a screenek, mert ezek nélkül 5 YAC felett átlagol éppen elkapásonként, ami csak akkor lenne jó, ha ezt az NFL-ben is megtartaná (pl. Jordy Nelson hozott 2013-ban hasonló átlagot). Szerencsére a Kelly-féle offense segíteni fogja ebben.

Ha lendületbe jön, akkor nem egyszerű megállítani, arm tackle-lel nem tudják levinni.


Ismét a már látott slip screen, de most ki kell cseleznie a keresztező védőket.


Egy elrontott screenből is képes TD-t kihozni, úgy, hogy körbefutja a pályát, és leráz, átugrik egy-két szerelni igyekvő védőt.


Aki még mindig nem hiszi el, hogy elég gyors, annak itt van egy fly sweep. Wingback pozícióból indul a támadófal széléről, és ismét lefutja a védelmet.


Berakták reverse playre is (Andy Reid tapsikola), itt is csak kb. egy cipőfűzőnyin múlt a nagy játék.


A futás blokkolás Kellynél is nagyon fontos. Egy nagy embernek könnyen kell, hogy menjen a blokkolás. Talán ezért is lehet, hogy Matthews megteszi, amit kell, de sokkal többet nem. Blokkolása leginkább kielégítőnek mondható, de lehet, hogy nálunk ennél többet fognak kérni tőle.
Nézzünk először jó blokkokat. Alapvető, hogy a blokkoló elkapó minél hamarabb vegye fel a kontaktot, tehát, ha messzebb van a blokkolandó DB, akkor nem várni kell rá, hanem utána kell menni. Például a következő felvételen szépen támadja meg a cornert és ki is veszi a playből (a 87-es ő)


A következő fontos és szép blokk, jól találja meg és tereli el az ellenfelet a résből.


Azért nem mondhatni, hogy megsemmisítő blokkokat oszt ki, lehet, hogy nagyobb intenzitást fognak tőle kérni majd. Csak összehasonlításul, egy igazán jól blokkolótól WR-től ilyen blokkokat is lehet látni néha (szerencsére ő is nálunk fog játszani 😉 ):




Előfordult néha, hogy kissé lazán vette a blokkolást. A következő esetben ennek látványos következménye is lett. Szépen kezdi a játékot, aztán érthetetlen módon elengedi a CB-t, talán azt gondolta, hogy a védő már nem érhet oda. Mindenesetre, a CB köszöni szépen, csinál egy szép szerelést, amiből fumble lesz.


Ha távolabb helyezkedő védőt kell blokkolni, akkor minél hamarabb oda kell érni hozzá és felvenni a kontaktust. Ehhez képest itt eléggé hezitál, és lényegében nem is ér hozzá a blokkolnadó ellenfélhez.


A következő is hasonló, itt is egy kicsit üldözni kéne az ellenfelet, de nem nagyon igyekszik, inkább megtorpan és még egy testcsel-félét is csinál, amire nem tudni mi szükség lehetett.


Egyik legnagyobb gond vele kapcsolatban az indokolatlanul sok elejtett labda. Láthattuk, hogy milyen passzokat képes elkapni, viszont máskor meg érthetetlenül kővé változik a keze. A 10% feletti drop arány nem túl jó.
A következőnél pontatlan passzt ad a QB, ilyenekkel lehet kórházba küldeni a csapattársakat. Viszont elkapható lett volna, nem volt törvényszerű, hogy felpattanjon a kezéből és majdnem int legyen belőle.


Azért csak összejött neki az interception. Ez viszont már sokkal inkább az ő felelőssége, az ilyen passzokat el kell kapni, pláne ha az ember kezében van a labda. Nem lehet igazán jól látni, de talán nem tökéletes a kezek pozíciója, nem csinálja meg rendesen a háromszöget a kezeivel, hanem megint a labdán akarja összezárni a kezeit, így könnyebben kipattan a labda.


Ezt is el lehetett volna kapni. Viszont pozitívum, hogy ment utána, nehogy hátra-passznak legyen minősítve.


Ez se tökéletes passz, pontatlan és az elkapó épségére veszélyes passz egy slantnél, Matthews is inkább magára ügyel az elkapás helyett (egyetemi karrierjének utolsó meccse volt, így valamennyire érthető)


Amit még fel lehet hozni vele kapcsolatban, hogy kevés TD-t kapott el az endzoneban és közvetlen közelében. Pl. a következő esetben egy gyengén futott route-ot lehet látni. Talán hitch route lenne, de nem igazán felismerhető, mert olyan nem igen van, amelyből balra kell kijönni, majd ellenkező irányba fordulni. Minden esetre nagyon határozatlanul fordul vissza, így a védő könnyel leolvassa, ráadásul utána nem visszafelé, a labda irányába mozog, hanem hátrálva az endzoneba, ami tovább könnyíti a védő dolgát. Egy határozottabb route futással talán nem lett volna egyből TD, de legalább közelebb jutott volna a csapat a gólvonalhoz.


8 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Előszezon meccshez képest nézhető volt, amíg be nem jött Book. 😀

A kezdők nem voltak egyik oldalon sem. Mi a Steen-Sills-Andrews-Opeta-Driscoll támadófallal kezdtünk. Kb. a második negyedtől fokozatosan cseréltük őket is, előbb Kelly jött RT-be, utána Fred Johnson a bal oldalra, utánuk pedig a többi poszton is jött a harmadik sor.

Igaznak tűnik, hogy Jurgens a TC-ben megszerezte a kezdő RG posztot, mivel a színét sem láttuk ezen a meccsen.
Steen, ahogy várható volt LT-ként is kipróbálásra került, és az edzőtábori hírek és a mai meccs alapján nem esélytelen arra, hogy ő legyen a csere LT.
Josh Sills-hez nem véletlenül ragaszkodtunk, a büntető ügye ellenére. Tavaly is sokat láttak benne, UDFA-ként bekerült az 53-ba. Most pedig pár nap edzés után is jól nézett ki LG-ként.

Az összes fal kombinációra elmondható, hogy passz blokkolásban voltak erősebbek, a futásnak nem sikerült olyan gyakran utat nyitni, mint ami kívánatos lett volna.

Az első félidőben domináltunk a labdabirtoklást, hosszú drive-okat vezettünk, de ehhez képest kevés pontot sikerült feltenni, mivel sok hiba és pontatlanság volt. Elliott kihagyott egy 47 yardos mezőnygólt (43 és 49 yardost viszont berúgott), előtte 2&1-nél false start, majd a következő játékban nem állunk fel időben, delay of game. Még szerencse, hogy Mariota rutinos Qb. 😉 Egy másik drive azért állt meg, mert McKee a flat-ben nem tudta odadobni az üresen lévő Penny-nek a labdát.

Mariota egy negyedet játszott kb. Főleg lábbal volt veszélyes, távolabbi passzt nemigen vállalt be, és amikor igen, akkor sem tűnt pontosak. Egy hosszabb passznál csúnyán elhibázta az üres Calcaterra-t.

Tanner McKee játékát jó volt nézni. Az elmúlt évek béna QB3-jai után ő irányítónak nézett ki. Lényegében a 2.-3. negyedet kapta meg, és vele tudott legjobban mozogni az offense. Bevállalósabb volt a passzoknál, mint Mariota, többször is feldobta az elkapó külső vállára, mikor látta, hogy a védő háttal van. Jól is helyezte ezeket a passzokat. Szebben repültek ki a passzok a kezéből, mint Mariota-nak. Ez volt az első passza:

A kommentátorok az újonc Nick Foles-hoz hasonlították. Eddig én még nem mennék el, nekem az újonc Nate Sudfeld jutott eszembe, ami szintén egy pozitív hasonlat.
Viszont a mozgékonysága közel van a nullához. Eléggé szoborszerű a zsebben, így amikor nyomás jön, akkor bajban lesz.

Quez Watinks összeszedett egy hamstring sérülést a héten, és Zaccheaus-t sem láttam a pályán. Így a még tartalékosabb Greg Ward - Joseph Ngata - Tyrie Cleveland hármassal kezdünk az elkapó sorban. Ehhez mérjük, hogy sikerült haladni az offense-nek.

Ward volt Mariota fő célpontja, rutinos elkapóként ő megélt a Ravens cseresor ellen. Cleveland-nek jó játékkapcsolata volt McKee-vel, és sokszor akkor is ment felé a passz, amikor nem tudott elszakadni a védőtől. Ezekből a nehezebb passzokból is többet lehúzott.

A futóknál Scott és Gainwell pihenőt kapott, ők majd a Browns ellen fognak játszani. Így a Swift-Penny-Sermon-Brooks négyes kapott lehetőséget. Swift-tel kezdtünk és ő is nézett ki a legjobban közülük. Penny egy nagyon türelmes back, többször is ennek köszönhette, hogy talált helyet, amikor elsőre nem tudott rést nyitni a támadófal. Sermon vitte a TD-nket, és pass protection-ben ő nézett ki a legjobban. Brooks nevéhez leginkább egy elvesztett fumble kötődik, de neki amúgy sem voltak itt komoly esélyei.

Amikor a második félidőben bejött Book, azzal a lendülettel meg is szűnt a passzjáték. Az ember nem nevezhető irányítónak, mivel nem hajlandó eldobni a passzokat. Vagy első szándékból fut vagy fejetlen csirkeként menekül a magára húzott nyomás elől. A Clayton Thoroson vándorserleg egyértelmű győztesének tűnik egy előszezon meccs után. Csak a helyet foglalja a roster-en, én minél hamarabb elküldeném.

A védelemben is pihentek a kezdők. Jordan Davis és Jalen Carter csak néhány snap-et játszott, de Carter ennyi idő alatt is bejelentkezett. A csere guard-ok neki nem fognak problémát okozni:


A védőfalban inkább a 3. soros játékosok játszottak: Marlon Tuipulotu, Kentavius Street, Ojomo kapott sok lehetőséget. Nolan Smith az első félidőt kapta meg. A fal jobb és bal szélén is felbukkant, off ball linebacker-ként nem láttam.

Dean nem játszott (teljes biztos a helye), az Elliss-Morrow kezdő párossal álltunk fel. Elliss nem sokat volt fenn, rövidesen váltotta Bradley és a többiek.

A cornerek-nél a Jobe - McPhearson (slot) - Ringo hármassal kezdtünk. Utána már kissé keveredtek a dolgok, de a Greedy Willams - Mario Goodrich - Mekhi Garner triót láttam a legtöbbet fenn, majd Eli Ricks váltotta Williams-t.

Az Edmunds - Evans safety páros kezdett, Blankenship kezdő helye biztos, ő pihent. Justin Evans kezdése jelentős fejlemény, mivel azt jelentheti, hogy Wallace előtt van a depth chart-on. Egyébként Evans nem is volt rossz, több kemény ütést is bevitt. Wallace az újonc Sidey Brown-nal volt párban.

A védelem összességében stabil volt, kevés volt a nagy baki és látványos elrontott szerelés, ami már önmagában nem rossz a 2-3. és sokadik soros védőktől. Morrow jól mozgott, amíg pályán volt. Noah Elliss a méretéhez képest mozgékony, csinált egy szép TFL-t. Goodrich több passzt is levédekezett a slot-ban.
A második félidőben Huntley játszott a Ravens-nél, aki tapasztalt és hadra fogható csere, ennek megfelelően vele gyűlt meg leginkább a baja a védőknek.

Egy látványos hiba volt, amikor az első félidőben a fal mögött elvesztették Justice Hill nyomát, amiből egy nagy futás lett. Hárman is hibáztak, először Nolan Smith nem zárta jól a fal szélét, ráadásul Ringo és Edmunds túlságosan behúzódott, így nem érdek oda időben az oldalvonalhoz.

Desai próbálkozott blitz-ekkel, de ezek nem jöttek be túlságosan. Az egyik ilyen játéknál TD-t kaptunk, mivel Ringo egyedül maradt egy rutinos elkapó ellen.

Az újoncokról majd külön, de nem lehet elmenni Eli Ricks mellett, aki a legnagyobb játékot mutatta be a védelemben (a trash talk-ot a végén meg lehetne spórolni, mert éles meccsen erre mehet zászló):


A specális egységben a punt és kickoff cover team továbbra is sebezhetőnek tűnik. Nem kaptak nagy visszahordást, de néha úgy tűnt, nem sokon múlik.
Volt egy szép kiharcolt fumble egy punt után, amit Garner ütött ki és Rick Lovato a longsnapper ért oda a labdáért legelőször. Lovato nagy forma, rutinos longsnapper, akinek nem kell már küzdeni a helyért, de mégis ő ér oda elsőnek a fumble-re egy előszezon meccsen.
A Siposs - Zentner punter harc e meccs alapján döntetlen közeli.

Sajnos komoly veszteség is volt a meccsen. Shaun Bradley súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett, kiskocsin vitték le, erős fájdalmak között. Az amúgy sem acélos speciális csapat ezzel komoly csapást szenvedett, mivel Bradley volt az egyik legjobb ebben a csapategységben. Szükség lesz rá, hogy valaki előre lépjen, esetleg az újoncok közül.

Az újoncokról el lehet mondani, hogy a legtöbbnek hullámzó volt a játéka jó és rossz megoldások is voltak, de szinte mindenki hozzá tudott tenni valamilyen pozitív játékot.
- McKee-ről és Carter-ről már volt szó.
- Eli Ricks a visszahordott TD-jén túl is jól védekezett, passzt is leütött, fizikálisan, magabiztosan játszott.
- Nolan Smith sokat volt fenn az első félidőben. A hibájáról már volt szó. A pozitív oldalon szerepel, hogy sebességből tudott nyomást gyakorolni az irányítóra. Főleg az atletikusságára és robbanékonyságára építhet újoncként, a nagyobb méretű és fizikálisabb támadókkal már ma is meggyűlt a baja. Az edzőtábori hírekhez képest nem volt domináns a játéka, inkább villanásai voltak.
- Steen a meccs elején elnézett egy blitz-et, ezen kívül viszont jól játszott, otthon volt a LT poszton.
- Sydney Brown volt a védelemből a másik meghatározó újonc. Többnyire mélységi safety posztról indult és számos játékot ő fejezett be szereléssel, lényegében hiba nélkül. Rakétaként száguldozott a pályán. A legtöbb szereléssel fejezte a meccset, pedig nem ő játszotta legtöbbet. Nagyon biztató.
- Ringo hullámzó volt, de ez egy újonc CB-től nem meglepő. Bizonytalanabbul kezdett, kaptunk róla egy TD-t, de később belejött és volt levédekezett passza is.
- Ojomo nevét is többször lehetett mondani, többször is ő ért oda a labdás emberhez. Kiharcolt egy holding-ot, ami miatt visszafújtak egy futott TD-t.
- Mekhi Garner-nek a speciális csapatban bemutatott nagy játékán kívül a védelemben is volt levédekezett passza. Fizikális játékos, lehet, hogy safety-ként is ki lehet próbálni.
- Joseph Ngata és Jadon Haselwood közül Ngata kapott sokkal nagyobb hype-ot az edzőtábor alapján, de most Haselwood volt a jobb. Ngata sokat szerepelt a képen, sokat keresték az irányítók, de az elszakadással gondjai voltak.
- Ben VanSumeren meglepően kompetensnek tűnt linebacker-ként a meccs második felében. Kevés a tapasztalata, de nem láttam tőle nagy hibát, és Brown-hoz hasonlóan ő is sokat szerelt. PS-re esélyes lehet ő is, de a szűk kerethez a speciális csapatban kellene kitűnnie.
- A héten igazolt Johnny King (létező személy, nem a Madden-ben generált név 😊) kapta el leghosszabb passzt (33 yard), 3. és 11-nél McKee-től.


9 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Jöjjön a védelem, ahol jelentős változásokat láthattunk a holtszezonban. A pályán csaknem a kezdő védelem fele kicserélődött és új koordinátor is van Sean Desai személyében. A védelem legfontosabb részei, a védőfal és a passrush, valamint a cornerek egyben maradtak, de a linebacker sorban és a safety-k között nagy változások lesznek. Nem kell meglepődni, ha ez egy átmeneti év lesz a védelem tekintetében, több nehézséggel, mint amit az előző szezonban láthattunk.
A sémában hatalmas változás nem várható, Desai is hasonló filozófiát követ, mint Gannon, ő is a Vic Fangio féle alapokra épít. A játékhívásban jó lenne több rugalmasságot látni, mint ami Gannon esetén volt. Nem lesz hiány kihívásokból sem, hiszen több magasan rangsorolt irányítóval fog találkozni a védelem, mint a tavalyi alapszakaszban.

Az előző szezonban a felállásaink többségében 3 igazi falember volt a pályán. A snapek kb. háromnegyed részében 3-3-5-ös vagy 3-4-4-es eloszlásban küldtük fel a védőket. Természetesen a 3 vagy 4 linebacker-ből az egyik szinte mindig Reddick volt, és sokszor állt fel Sweat is kvázi OLB-ként, így valójában 4-5 ember volt ilyenkor a LOS-en. A klasszikus 4 DL-t azért alkalmazhattunk ritkábban, mert a felállásban volt a legsebezhetőbb a védelem a futás ellen.

Defensive tackle
Jordan Davis, Fletcher Cox, Milton Williams (DE/DT), Jalen Carter (R), Marlon Tuipulotu, Kentavius Street (DE/DT), Moro Ojomo (R), Noah Elliss

Hargrave távozása nyilván jelentős lyukat hagyott maga után, legalábbis, ami a belső passrush-t illeti, mert futás ellen finoman szólva sem volt jó. Valószínűleg kezdetnek Milton Williams fog fellépni a helyére, aki a szezon második felében és a döntőig vezető úton egyre jobb teljesítményt nyújtott. Futás ellen ő simán jobb, mint Hargrave volt, de passz siettetésben nem fogja tudni pótolni.

Valószínűleg a passrush-beli segítséget Jalen Carter-től várhatjuk a leginkább, akihez szerintem kezdetben ez a szerep illene legjobban. Nem ideális, ha a draft-ról várjuk az azonnali segítséget, de Carter-nél erre alkalmasabb DT-t a drafton nem találhattunk volna.

Davis tavaly jól kezdte a szezont, de a sérülése visszavetette kissé, és utána kellett neki idő, hogy újra magára találjon. Ha a sérülések elkerülik, akkor kulcs szerepe lehet idén is a futás ellen. Jó lenne látni, hogy emellett az irányítóra is több veszélyt jelent. Az atletikus képességei megvannak ehhez is, annak ellenére, hogy valószínűleg nem lesz olyan játékos, aki a snapek 60-70%-át a pályán tölti.

Cox képviseli a rutint az egységben, de tudjuk, hogy már nem elit. Az ideális állapot az lenne, ha a szezon végére Carter mögött rotációs szerepbe kerülne.

Komoly rotáció várható idén is ezen a poszton, így ebből a névsorból 6 ember is bekerülhet az 53-as keretbe. Ojomo-nak is van esélye, hogy 7. körös újoncként is bekerüljön a rotációba, ha mutat valamit abból, ami miatt egyesek második napos tehetségnek tartották a drafton. Futás ellen az egyetemen elit volt, erre nálunk is szükség lenne.

Szükség lenne egy cserére is Davis mögött NT poszton. Tavaly komoly gondok támadtak, amikor ő kiesett, végül Linval Joseph-et kellett hozni a posztra. Jelenleg erre a pozícióra a fenti nevek közül csak Noah Elliss lenne alkalmas (Christian és Kaden Elliss testvére). Az előző szezonban UDFA-ként került ide, de végig sérült listán volt a pro day-én összeszedett „ismeretlen sérülés” miatt, ami inkább egy kvázi redshirt évnek tűnt.

Defensive end
Josh Sweat, Brandon Graham, Derek Barnett, Tarron Jackson (DE/SAM), Janarius Robinson

Már volt szó arról, hogy visszaesett a klasszikus 4 falemberes felállásaink aránya, így kevesebb olyan DE-re van szükségünk, akik 5-ös vagy 7-es technikán állnak fel. Ennek megfelelően kevesebb ilyen játékosok száma is a bő keretben.

Sweat-ben az a jó, hogy ő szinte mindenre használható. A klasszikus DE szerep mellett fel lehet küldeni kétpontos állásba is OLB-ként, be lehet tenni a 4-es technikába is az OT-vel szemben. Ideális ember ebbe a védelembe. Sweat mellett Graham helye is biztos természetesen. Ő már tavaly is csökkentett snap számmal játszott, ami igen jót tett neki, mert az egyik legjobb szezonját hozta. Rotációs játékosként továbbra is remek lehet és az öltözőben is fontos szerepe van.

Könnyen lehet, hogy csak három játékos lesz ezen a poszton az 53-ban, így a többiek ebben az esetben csak egy fennmaradó helyért küzdhetnek. Barnett valahogy mindig itt marad nekünk, mert ahhoz elég jó, hogy mások nem tudják könnyen kiszorítani a keretből. Mindenesetre pár hülye büntetésre mindig jó lesz.

Tarron Jackson a tavalyi évben általában nem volt benne a meccskeretben, később pedig a gyakorló csapatba került. 2021-ben, amikor több lehetőséghez jutott, nem mondanám, hogy rosszabb volt, mint Barnett. Robinson a profi karrierje nagy részét IR-on töltötte a Vikings-nál és nálunk is sérült listán landolt. Tavaly ősszel a Vikings gyakorló csapatából igazoltuk le az 53-as keretbe, szóval valamit látnak benne a csapatnál.

SAM linebacker
Haason Reddick, Nolan Smith (R), Patrick Johnson, Kyron Johnson

Külön posztnak tekinthető nálunk a linebackerek között a SAM, lényegében passrusher OLB szerep, de le kell tudni zárni a széleket is futás ellen. Reddick tavaly a snapjeinek kevesebb, mint 10%-át töltötte coverage-ben.

Reddick-nek van kitalálva ez a poszt, telitalálat volt a szerződtetése tavaly, és idén nem várunk tőle kevesebbet. Tavaly nem volt igazi potens váltótársa, de idén kapott egy komoly tehetséggel bíró padawant Nolan Smith személyében. Passz siettetésben még tanulnia kell, de értékes kiegészítője lehet Reddick-nek futás ellen us, ahol Reddick legfeljebb közepes, míg Smith-nek az egyetemen ez (is) erőssége volt. Elképzelhető, hogy coverage-be is lehet majd küldeni, az atletikus képességei megvannak hozzá (persze nem csak ez kell ahhoz, hogy jó legyen passz ellen). Az sem zárható ki, hogy off ball linebacker-ként is kipróbálják Smith-t.

Tavaly a két Johnson közül Patrick volt az előző szezonban a második számú SAM, de ezt idén valószínűleg fel kell adnia. Mindketten a speciális csapatban kapták a legtöbb szerepet, de nem éppen fényesen szerepeltek a gyengélkedő coverage egységekben. Idén lehet, hogy nem jut mindkettejüknek hely a szűk keretben, így aki összeszedi magát a special team-ben, annak jó esély lesz bekerülni.

Off ball linebacker
Nakobe Dean, Nicholas Morrow, Christian Elliss, Shaun Bradley, Davion Taylor, Ben VanSumeren (R)

Ami a támadósorban a futó pozíció, az a védelemben a linebacker poszt Roseman-nél. Tulajdonképpen tavaly sem volt ez másként, hiszen Edwards és White összesen alig több mint 3 milliót foglaltak a fizetési sapkából, de idén még sikerült ebből is kb. 1 milliót faragni. 😉 A különbség, hogy az előző szezonban tapasztalt és jó játékosok alkották a kezdősort, míg idén komoly kérdőjelek vannak.

Nakobe Dean-en nagyban fog múlni, hogy a kérdőjelek kiegyenesednek-e. Komoly bizalmat tükröz, hogy minden jel szerint övé lesz a rádiós sisak. Szurkolóként csak kis minta áll rendelkezésünkre, ami a tavalyi előszezon meccsekből, illetve a Titans és a Giants elleni fél-fél meccsből áll. Ezeken a találkozókon nagyon bíztató volt a játéka, de nyilván ennyiből még nem lehet messze menő következtetéseket levonni. A stáb persze többször és közelebbről látja, hogy mire képes.

Morrow az egyetlen komoly tapasztalattal rendelkező off ball linebacker jelenleg a rosteren, de ez nem jelenti, hogy jó is lesz. Az előző szezonban pont ellenünk játszotta kb. a legjobb meccsét az évben (azon a meccsen tényleg elit volt, néztem is, hogy ki ez?) ennek is nagy szerepe lehetett abban, hogy őt szerződtettük. Egyébiránt pont ugyanolyan tucat játékosnak tűnik, amilyenből még most is lehet igazolni a szabadügynök piacról.

Christian Ellis nagy hype-ot kapott az újságíróktól az OTA-k után, de tudjuk, hogy ez mennyit jelent, amikor elkezdődik az igazi foci. Nagy reményeket fűznek hozzá is, de ő még annyit sem játszott tavaly a védelemben, mint Dean. Szóval inkább várjunk legalább az előszezon meccsekig, mielőtt pajzsra emeljük.

A kezdő pároson kívül a többiek inkább special team játékosok és komoly mélység jelenleg nincsen ezen poszton. Nem lenne meglepő, ha a szezon előtt a biztonság kedvéért jönne a piacról még egy tapasztalt LB a szezon kezdete előtt.

Cornerback
Darius Slay, James Bradberry, Avonte Maddox, Zech McPhearson, Kelee Ringo (R), Greedy Williams, Josiah Scott, Josh Jobe, Mario Goodrich, Eli Ricks (R), Mekhi Garner (R)

A Slay-Bradberry-Maddox trió kezdő helye nem kérdőjelezhető meg, ők liga szinten is erős sornak számítanak. A sérülés esetét kivéve a többiek a depth pozíciókét fognak küzdeni és ez jó is így.

A pozíció mélységét persze nem lehet félvállról venni, különösen Maddox esetén, aki egészségesen nem szokta végigbírni az alapszakaszt. Kár, mert amikor nem sérült a legjobb slot cornerek között van. Tavaly főként Scott volt helyettese, de az sem volt egy diadalmenet. Most McPhearson, aki eddig külső corner volt, szintén próbálkozni fog a slot-ban, reméljük több sikerrel.

Ringo-nak ez egy tanuló év lehet, és ideális esetben nem kell sűrűn játszania a védelemben. Egyébként az utóbbi két draft után több magasan jegyzett UDFA corner-t gyűjtöttünk be, meglátjuk valamelyikük befér-e az 53-ba idén. Tavaly Jobe-nak sikerült.

Egyébként az idén érkezett cornerek (Ringo, Willams, Ricks, Garner) meglehetősen hasonló adottságokkal bírnak: magas és atletikus zóna cornerek, akik a press-bail technikában érvényesülhetnek a legjobban a pálya külső részén, de nem az erősségük, hogy keresztbe is kövessék az elkapót, mert ahhoz már nem elég fordulékonyak.

Safety
Reed Blankenship, Terrell Edmunds, Sydney Brown (R), Justin Evans (CB/S), K'Von Wallace

Itt is távozott a kezdő páros, így hasonló a helyzet, mint a linebackerek-nél, azzal a különbséggel, hogy itt jobbnak látom a névsort.

Blankenship sok játéklehetőséghez jutott CJGJ sérülése idején, és bizonyított annyit, hogy az egyik kezdő helyet megpályázhassa. Valószínűleg ő lesz az, akit mélységi safety-ként lehet majd többet látni.

Kérdés, hogy CJGJ labdaszerzéseit tudja-e valaki pótolni? Valószínűbb, hogy nem. Edmunds mesterségének címere sem a sok labdaszerzés. Ha jól definiált feladatköre lesz, és nem kell nagyon sokat mélységben játszania, akkor nem lesz gond vele, nem jelent majd visszaesést Epps után. Szerelésekben viszont lehet előrelépés, mert ez a páros ebben a műfajban jobbnak tűnik, mint a tavalyi.

Sydney Brown elvileg lehet kihívója Edmunds-nak a kezdő helyért, de valószínű, hogy kezdetben inkább a tapasztalat fog győzedelmeskedni és Brown-nak eleinte többet kell vitézkednie a speciális egységben.

Ha 4 safety-t tartunk meg, akkor a fennmaradó helyért Evans és Wallace küzdhet meg. Wallace eddig nem váltotta be a reményeket, de nem megoldhatatlan feladat neki, hogy Evans-t maga mögött tartsa. Evans mellett szólhat, hogy több poszton is bevethető, slot corner-t is tud játszani, ha muszáj.

Szerkesztette: BleedingGreen


3 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Öt meccs óta már liga alja szinten játszunk, hol az offense, hol a defense, hol mindkettő, így ha belegondolunk nem volt igazi meglepetés a tegnapi égés sem. Ilyen szintű összeomlásra nem emlékszem, mióta nézem a csapatot.

A támadókat az erős keret tartja a víz felett, így az inkompetens edzők ellenére sikerül valamennyire értelmezhető teljesítményt hozniuk a gyengébb védelmek ellen. Aztán persze döntő pillanatban így is időről-időre sikerül szabotálni a játékhívásokkal az offense-t.

Sajnos nem annyira egyszerű a dolog, hogy Johnson szar play-eket hív, hanem alapjában hibás az offense működése. Ezért nem tudják csak úgy kiírni a playbook-ból a WR screen-eket, a Qb power/sweep/draw futásokat. A védelem bizonyos felállásaira ezek az automatikus válaszok (pl. különböző passrush helyzetekben), erre Sirianni is célzott, amikor azt mondta, hogy ezek jó hívásoknak tűntek annak alapján, amit a védelem mutatott. A gond csak az, hogy már az összes védelem ismeri ezt a programot, így könnyen tudnak rá válaszolni (pl. hányszor lehetett idén látni, hogy Hurts még el sem dobta a laterális passzt, de a DB-k már elindultak a LOS felé). Ez volt látványos példádul a tegnapi hírhedt 2 Qb futás + WR screen játék sorozatban.

Az egész pre-snap folyamatot meg kellene változtatni, amin az offense alapul. Ezt persze nem mehet szezon közben megtenni, és ezért nem várok már semmilyen pozitív változást ebben az idényben. Jelenleg rettentő körülményes és merev az egész. Ennek a tünete, hogy nincs uptempo offense (túl sok olvasást kell csinálni a snap előtt), nincsenek snap előtti mozgások. Ehhez jön a playcaller tapasztalatlansága és akkor olyanok jönnek ki, mint tegnap, amikor a döntő drive-ban azt sem tudták melyik felállásban és kikkel kellene felmenni a pályára, így vagy fél percig tartott, amíg Stoll és Julio fel-le futkostak a pályára.
Ezért nem lesz elég csak a támadó koordinátort kirúgni a szezon után, hanem az offense-t kell többé-kevésbé újjászervezni.

Sirianni sem lehet éppen teljesen nyugodt, mert bár 11 győzelmes szezon után nem szoktak HC-t kirúgni, de a történelmi összeomlást is figyelembe kell venni, valamint azt, hogy Lurie és Roseman ujja hajlamos eljárni a ravaszon. Ezért alaposan meggondolnám a helyében, hogy milyen válaszokat adok, amikor a szezon után le kell ülni a vezetéssel. Repült már itt a játékosok által kedvelt főedző, mert nem olyan válaszokat adott, amit kellett volna, és persze repült már főedző azt követően is, hogy Lurie beszélt néhány fontos játékossal a HC-ről. Sirianni esetében mindkét veszély fennáll. Ha azt mondja a szezon után, hogy a rendszeren csak finomítgatni kell, de egyébként a hülye játékosok nem tudták megfelelően végrehajtani a játékokat, akkor hiba, ha nem válnak meg tőle.

Hurts-nek a meccs nagy részében nem volt nehéz dolga, a támadófal mögött általában volt elég ideje. A WR screen-eknél, tervezett Qb futásoknál nem sok választási lehetősége van, eléggé meg van kötve a keze. Amikor normális passzjátékokat hívtak, akkor általában működött a játék (nem acélos passzvédekezés ellen).


A támadófal játéka a megszokott volt: erős passzblokkolás, közepes futás blokkolás. Az offseason-ban annak is utána kell nézni, hogy mi az oka a futásblokkolás relatív visszaesésének. Mailata holding-ja sokba került az utolsó előtti drive-ban, de ez nem magyarázat a büntetést követő balfaszkodásra.

Eleve kevés időt volt fenn a pályán a támadósor, mert a védelem képtelen volt megállítani az ellenfelet. Ebből a kevés snap-ből nem volt meghatározó a futójátékunk (megint), bár Swift általában hozta a yardokat, ha volt helye. Az ellenfél passzvédekezésben gyenge volt, így érthető, hogy a passzjátékra építettünk inkább. Gainwell legjobb játéka a RB passz volt, ez mutatja, hogy egyébként milyen teljesítménye volt. Passzblokkban sem jó, egyszer miatta kapott nagy ütést Hurts.

DeVonta Smith sajnos elejtett egy elkapható hosszú passzt, nem lett volna könnyű elkapás, de ő már nem egy ilyet lehúzott. Idén sajnos magához képest neki sem annyira biztos a keze. Ez a drop nagyon rosszkor jött, mert megállíthattuk volna az ellenfél felzárkózását, ha ott 3. down-nál tovább tudunk menni. Brown 5/4-gyel hatékonyabb volt a szokásosnál. Goedert-t sikerült megtalálni az endzone-ban, viszont megint majdnem sikerült eltörni a csuklóját, mert furán csinálja a stiffarm-ot, és megint elkapták a kezénél fogva. Julio Jones tökéletes volt, 2 célbavétel, 2 TD, ez nem volt könnyű elkapás (amilyen szezonunk van, csoda, hogy nem ellenfélhez pattant):


A védelemnél már sokszor beszéltük, hogy megfelelő játékosokból is hiány van. 5 kezdőt vesztett el a védelem az előző offseason-ban, várható volt, hogy nem a tavalyi szinten lesznek. Ugyanakkor egy közepes védelem elvárás volt, ami a szezon feléig kb. össze is jött, de utána teljes lett az összeomlás. Így tegnap a liga jelenleg talán két legrosszabb védelemmel rendelkező csapata játszott, amit a pályán látottak is visszaigazoltak.
Az offense-hez hasonlóan itt is alap lesz a koordinátor váltás: Desai mintha már itt sem lenne, Patricia pedig egy közismert kókler (kérdés, hogy mit keres itt?).

Valószínűleg itt is filozófiaváltás kellene, mert ez a passzív, Fangio-féle alapokra épülő rendszer nem akar működni, és a védőfal kipukkadásával a védelem alapja is elveszett, így mindegy ki hívja a játékokat. Alapvetően korosabb és fiatalabb játékosok alkotják a csapatrész gerincét, akik közül az öregek már nem tudnak állandóan meghatározó hatással lenni játékra, a fiatalok pedig még nem képesek erre. Ennek ellenére a védelmi stáb hibájának tartom, hogy legalább egy közepes védelmet nem tudnak kihozni ebből az állományból.

Az Arizona-nak a liga elejébe tartozó futójátéka van, így nyilvánvaló volt mire kellett készülni, de mintha a pályán sem lett volna védelem. Legalább láthatta az offense stáb, hogy mire jó egy erős futójáték.

0 azaz nulla db punt-ra sikerült kényszeríteni a Cardinals-t, és csak a szerencsének köszönhettek az első félidőben két megállítást. Ez volt a védelem egyetlen komoly játéka, és ehhez is az kellett, hogy Murray szó szerint Brown-nak dobja oda a labdát.


Csapatrészenként felesleges végigmenni, mert értékelhetetlen az egész társaság:
- fizikailag lenyomják őket a védőfaltól a safetyk-ig,
- borzasztó mennyiségű elrontott szerelés a védelem minden szintjén,
- az elkapóktól méterekre lévő DB-k és linebacker-ek.

Két érdekes játék. Ricks nem slot corner, magas, fizikális, de nem fordulékony, ennek ellenére ott erőltetjük, ahol nem kellene a pályán lennie. Így nem lehet senkit megállítani, bizonytalan, a támadó mozdulatára vár, megáll a mozgásban a labdás ember felé. Így megkerülik, mint egy bóját. Ez nem Ricks ellen irányul, hanem jó példa, mert csaknem minden DB-nk így viselkedik a pályán.

Ez látszólag egy pozitív játék, de Willams-nek fontosabb volt az ünneplés, mint hogy segítsen megszerezni a szabad labdát. Ki tudja, fejben hol járnak a játékosok?


Pár egyéni teljesítmény, ami elfogadható volt:
- Graham limitált snap-ekben is több hatással volt a védelemre, mint a többi védőfalember összesen. Szégyen a többiekre nézve.
- Ojomo először kapott értékelhető számú snap-et (13), futás ellen jó volt.
- Carter-nek megvan a 6. sack-je.
- Sydney Brown a visszahordott TD-n kívül is jó teljesítményt nyújtott.

Ringo-nak nem volt jó meccse, de fiatal DB-k esetén ez előfordul. Az egyenlítés előtti TD-nél nagyot hibázott press-ben, így üresen maradt az elkapója. Beszedett egy hosszú DPI-t, amiért én nem okolom, szerintem nem játszotta meg rosszul, az elkapó is rángatta őt, így nem volt biztos, hogy rá fújják a kontakt-ot. Pályán kell tartani, mert eddig nem mozog rosszul a hibái ellenére is, ellentétben Ricks-szel, akit én inkább pihentetnék.

Sajnos jövő héten is a kezdőkkel kell menni, mert matematikailag még nem dőlt el a csoport. Viszont így legalább lesz lehetősége néhány kezdő játékosnak megsérülni egy sok sérültet szedő pályán.


5 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Már az előjelek sem voltak jók, Lane sérülésével, az ítéletidővel és a rövid héttel. Ez utóbbinak sem volt elhanyagolható a jelentősége, mert eléggé éreztette a hatását a labda mindkét oldalán. Az offense nagyon tompán játszott egy félidőn keresztül, a védelem is gyorsan elfáradt és a szerelésekkel is gond volt már a második meccs óta.

Az offense gyenge első félidei játékát nem szeretném csak Brian Johnson-ra hárítani, mert nagyon sok volt az egyéni hiba, Hurts is alaposan benne volt. Viszont az OC nem tett semmilyen szívességet az offense-nek, nem nagyon akarta megkönnyíteni a helyzetüket, és néha kívülről nehezen értelmezhető hívások voltak.
Csak példának hozom fel, hogy zuhogó esőben az első drive-ot tényleg három passzal kell kezdeni? Már itt teljesen ritmustalanul játszottak a támadók. Ha valamikor, akkor ilyen időjárásban elő lehetett volna venni az elejéről a futásokat, RPO-n alapuló gyors passzokat, no huddle-t, hogy fáradjon a védelem a nehéz talajon. Ehhez képest valamilyen hosszú olvasásos passzjátékok voltak, amivel nem boldogult Hurts.

A második félidő elején, amikor nagyon kellett volna a pont, megint három impontens passzjáték (az egyiknél Hurts nem jól olvasta az RPO-t). 3rd&14-re a szokásos WR screen Julio Jones-nak, végülis csak három védő szerelte le 0 yardon.
Érthetetlen volt, hogy Julio miért töltötte a pályán a snap-ek 70%-át, miközben volt 1 elkapása 0 yard-ért. Futásnál és bizonyos helyzetekben tud még hasznos lenni, de semmi sem indokolta a kezdőkre jellemző snap mennyiséget. Goedert hiányában több snap-et kapnak az elkapók, de jobban kellett volna elosztani a lehetőségeket. Zaccheaus alig van pályán a szezonban, miközben a 7 elkapásából 2 TD-je van, talán több lehetőséget érdemelne ilyenkor.

Az OT-ben bejött a középső irányító futás, de előtte a meccsen vagy 5-ször nem.

Ahogy ez lenni szokott, a futással kezdett működni az offense a második félidőben. Kérdés, hogy miért kellett erre ennyit várni, mikor az első félidei egyetlen sikeres drive is jobbára futásokkal (és büntetésekkel) jutott előre.
Viszont iszonyat küzdés van a csapatban, mert ezt a meccset háromszor kellett megfordítani (7-17, 28-31, 31-34) és mindháromszor megtették, amit kellett. Megint tökéletesek voltunk a vörös zónában, így az utóbbi hetekben már 10/10 a hatékonyság.

Hurts a szezonbéli leggyengébb passzjátékát produkálta az első félidőben: 4 sikeres passz, 33 yard, 1 int, 1 fumble. Ehhez képest a második félidőben és az OT-ben: 14 sikeres passz, 167 yard, 3 TD. Nem semmi tartás van benne, és megint a legfontosabb pillanatokban vette a hátára a csapatot, pedig egy ilyen első félidő után el is hagyhatta volna magát. Persze tudjuk, hogy ez nem szokása.

Az első félidei minősíthetetlen játékban ő is vastagon benne volt. Ahogy a Chiefs, most a Bills is a coverage variálásával nehezítette neki a snap utáni olvasásokat, ami az elején nagyon jól működött, és túl sokáig tartotta meg a labdákat. A két turnover-ben is ludas volt: idén már nem először dobja bele a passrusher-be labdát, és ezekkel most nincsen szerencséje, mert szinte mindegyik ilyenből eladott labda lett. A fumble-nél is inkább ő látszott a hibásnak. A blitz-re érkező védőt akarta Gainwell blokkolni, de Hurts meg nem így látta a játékot, hanem megpróbálta még átadni neki a labdát.

A második félidőben aztán jóvátett mindent, és sorra jöttek a nagy játékok tőle. Igazi clutch helyzetekben hozta a legjobbját, vitte a támadókat a pontszerzések felé, mert ekkor a védelem már nem sokat tudott segíteni. Szerintem már a rendes játékidő végén megcsinálta volna a TD drive-ot, ha mezőnygól távolságban az óvatos játékhívás és Kelce bénázása nem húzza vissza az offense-t. Lábbal is megcsinált több first downt, és persze a végén a meccs nyerő TD-t.
A struktúrán kívüli passzokban nem feltétlenül annyira erős, mint más hasonló irányítók, de ez mestermunka volt (a nehezebb oldalról megdobva) és remek volt a scramble drill OZ-tól is.

Fake WR screen + remekül megdobott post route (nem Hurts kedvence) a védő fölé a többi védő elé:

Egy kulcs passz az OT-ben, ezeket igen jól dobja Hurts a védők közötti helyekre, és Smith-t is a mestere ezeknek a route-oknak (is).


A támadófalban Johnson kiesése a meccs előtt nagy érvágás volt, és nem kell ecsetelni milyen szokott lenni az offense nélküle. Viszont a helyére beugró Driscoll most megérdemli a dicséretet, mert ezúttal jól pótolta LJ-t, passz blokkolásban szinte észre sem lehetett venni, ami jót jelent. Jurgens visszatérése nagyot lendített a futójátékon, és most ők alkották a fal erősebb oldalát Driscoll-lal.
Kelce-nek megvolt a szokásos évi egy meccse, amikor hülyeségeket csinál. A két false start-tal kis híján elbukta meccset, és most Elliott-nak valami veszettül drága ajándékkal tartozik. 😀

Swift úgy futott 80 yardot, hogy még hagyott is benne yardokat itt-ott. Kulcsszerepe volt abban, hogy az offense lábra tudott kapni a második félidőben. A passzjátékban a megszokottnál kevesebbet vett részt, csak egy elkapással.
Gainwell egy jó futással készítette elő az első TD-t. Scott szerintem továbbra is 6-8 labdát érdemelne meccsenként, de Swift és az elkapók kárára ezt nem fogja megkapni.

Ahogy az előző szezonban az idény első fele AJ Brown-é volt, a második fele pedig Smith-é, úgy ez most is kialakulni látszik. Smith két bosszantó 99 yardos meccs után most végre átlépte a 100 yard-ot. Brown-nak kellett a TD, hogy jobban nézzen ki a statisztikája. Rá nem jellemző módon voltak elejtett labdái. Remélem, ezen jól felhúzza magát és lesz most két 150 yard-os meccse. 😉

Azt csiripelik a madarak, hogy Goedert megpróbál visszatérni a héten. Szükség lenne rá, mert vele az igazi a támadósor és nem lehet mással pótolni. Stoll becsülettel tette a dolgát blokkolásban és volt egy fontos elkapása is (bár Hurts egy kicsit gondolkodott, hogy megfussa-e, de végül megbízott az üresen lévő Stoll kezében 😀)

A védelem iszonyat sok yardot benyelt, amiért elvileg lehetne ekézni őket, de nehezen tudom az egészet a nyakukba varrni. Az első félidő elején kiharcoltak 2 punt-ot, 1 mezőnygólt. Utána az offense nem tudta tartani a labdát és kétszer rövid pályát adott a Bills-nek eladott labdákkal. Sorban jöttek a sérülések és kezdett elfáradni az egység, amiben az is benne lehetett, hogy múlt hétfőn erősen igénybe vette őket a Chiefs sakkban tartása.

Persze ők maguk is benne voltak abban, hogy rengeteg időt töltöttek a pályán. A 3rd down-os védekezés borzalmas volt, és a szerelésekkel is hadilábon állnak sokan már a Chiefs meccs óta. Sokszor volt szükség a 2-3. emberre, hogy sikerüljön levinni a futójátékost, és a védőfalban is többen hibáztak el szereléseket.

Szinte végig nem tudtak mit kezdeni Allen-nel, főleg a futásoknál, ahol leszerelni sem nagyon tudták. Cunningham kiesése megviselte a linebacker sort, főleg a passz ellen, és a safety-knek sem volt jó meccse cover-ben, így a védelem közepe passz ellen nagyon sebezhető volt.

Amikor kellett össze tudtak hozni egy-egy fontos megállítást, pl. Bradberry interception-je, és a hosszabbításban véres verejtékkel, de sikerült mezőnygólon tartani a Billst.

A védőfalból elve hiányzott Willams, és a helyére aktivált Ojomo számomra érthetetlenül csak egy védelmi snap-et kapott egy olyan meccsen, ahol csak három ép DT maradt. Cox elég hamar kiesett, utána lényegében Carter és Davis játszották a DT snap-ek döntő többségét, és néha váltotta őket Tuipulotu vagy Graham.
Carter középen futás ellen és passznál is sok kettőzést kapott, de ennek ellenére többször is átment a falon. Davis futás védekezésben hatalmasat dolgozott, még bírta is végig, és a hosszabbításban ilyen sprintet vágott ki Allen után (kb. ezzel ő tudta egyedül megállítani a meccsen):

Graham sack-kel ünnepelte, hogy elhagyta Akers-t, így ő játszotta legtöbb alapszakasz meccset Eagles mezben (189), és a sorozat folytatódik.


A passrusher-ek nem lehetnek boldogok a sack statisztikákkal az elmúlt két meccsen. Szerintem Mahomes és Allen legalább fél tucat sack-ből menekültek ki, ami más irányítók ellen meglett volna. Allen is elég jól kezelte a nyomást, és többször is eredményesen kimenekült.

Sweat-nek nem volt nagy meccse passrush-ban, és valahogy meg kellene oldani, hogy többet pihenhessen. Jelenleg a snap-ek 77%-át játssza a tavalyi 56%-hoz képest, és a következő meccsen már túl fogja lépni a teljes tavalyi alapszakasz snap számát.
Reddick szokás szerint a legveszélyesebb passrusher volt, de a sack-et most sikerült elkerülnie az irányítónak, illetve egy intentional grounding-gal elvettek tőle egyet. Nolan Smith párszor tudott nyomást gyakorolni az irányítóra. Jó lenne, ha több lehetőséghez jutna, de Reddick posztján nehéz játékidőhöz jutni. Küldött Desai másokat is az irányító után (Elliss, Byard, Morrow), váltakozó sikerrel.

A linebacker sorból a sérülése után hiányzott Cunningham, aki a legjobb LB-ünk jelenleg. Morrow igyekezett, de ma gyenge volt passz ellen és volt egy roughing the passer büntetése is (Allen flopolt egy szépet, de ezt elkerülhette volna Morrow). Elliss-ben nem bízok, és ha Cunningham nem tud játszani, szükség lenne valakire.

A secondary-ban most a külső cornerek elég jók voltak, Bradberry-t sokat célozták, ami érthető az előző meccsei után. Bár 1 TD-t engedett, de volt egy fontos interception-je, ami lényeges volt a fordításhoz.

Slay sem volt rossz szerintem. Engedett egy hosszabb passzt egy harmadik down-nál, de egyébként rendben volt. A legtöbb engedett passz és yard a pálya közepén jött a linebackerek és safety-k ellen, illetve nickel-ből. A Byard vs. elkapók felállásokat hanyagolni kellene, mert ez nem Byard erőssége.

Illik megemelni a kalapot a tavaly sokat szidott Michael Clay és a speciális csapat előtt. A meccsen volt blokkolt mezőnygól kísérlet Carter-től, egy jó visszahordás Covey-tól, míg az ellenfél visszahordásait sikerült meggátolni, és Mann is remekül puntolt.
Persze itt van a legnagyobb mester, Elliott, aki csak még jobban megnyugszik a fagyasztástól, és 59 yardról, esőben, szélben, amikor a meccs múlik rajta ilyeneket rúg.


A következő kettőből szinte lehetetlennek látszik mindkét meccset megnyerni. Ha sikerül teljes meccseket játszani, akkor talán, de ez még idén nem sűrűn jött össze. A hazai meccset kellene megragadni, de nem lesz elég egy fél meccsnyi offense (aztán ki tudja? 😀). Viszont underdog-ként játszunk vasárnap hazai pályán, ami mostanában nem fordult elő.

Szerkesztette: BleedingGreen


5 hónapja
BleedingGreen Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 2 241 — Beware the Slim Reaper!
Csak a szokásos körömrágós derbi a Washington ellen. Howell egy jó meccs - egy gyenge meccs ütemezésben játszik, és a múlt heti borzalom után most megint a jó meccs jött (ahogy az előző meccsünkön is). 😀
Egy kicsit reménykedtem benne, hogy Desai kitalál valamit pár hét alatt a washingtoni támadó stratégia ellen, de nem volt túl nagy meglepetés, hogy semmit sem sikerült kiötleni.
Viszont a csoporton belül bárki ellen elfogadom a 2-0-ás mérleget, bármilyen meccseken is jöjjön össze.

Ez a meccset döntően az offense-nek köszönhetjük, azzal együtt is, hogy nekik is voltak hajmeresztő hibáik. A futójátékot az első félidőben szinte teljesen mellőztük, de ez most nem volt akkora gond, mivel a passzjátékkal is tetszés szerint tudott az offense haladni. Csak a második félidőben vettük elő a futójátékot, akkor is mérsékelt sikerrel tudtuk alkalmazni.
Johnson route kombinációi most sokszor jól működtek, ha pedig nem annyira, akkor jött AJ klasszisa.
Továbbra is szerelmes ezekbe a horizontális WR passzokba, amiből volt ma 1-2 viszonylag sikeres, de a többségében még mindig nem volt túl jó a hatásfokuk. Különösen fura volt, hogy legalább két alkalommal 3. és hosszúra is ezekkel próbálkoztunk, sikertelenül.

Nyilván a turnoverek voltak a legnagyobb sötét foltok az offense amúgy nagyon jó teljesítményén. Továbbra sem sikerült labdaeladás-mentes meccset játszanunk. Egyszerűen mindig új utakat és módokat találunk a labdavesztésre. Kétszer elveszíteni az ellenfél 5 yardosán belül a labdát, ez szinte megbocsáthatatlan. Sokkal izgalommentesebbé lehetett volna tenni a meccset, ha ezekből legalább pontokat szerzünk.

Hurts a legjobb meccsét játszotta idén a passzjáték terén. Az olvasásai többnyire határozottak és jók voltak. Interception esélyes passza talán nem is volt ma. Volt két túldobott passza, de az egyiknél Swift lassú volt és nem ért oda kellő ütemben. A zsebben is jól mozgott és többször is sikeresen hosszabbította meg a játékokat. Szerencsére mostanában már minden héten látunk tőle hasonlókat:

A fumble az 1 yardoson egy nagyon szerencsétlen játék volt. Talán Kelce snap-je sem volt tökéletes, de ilyen helyzetben a legfontosabb, hogy megtartsa a labdát. Ha jól láttam, az egyik falember hátsó feléhez ütötte oda a labdát és úgy lett fumble. Legalább a Brotherly Shove ellenzői vitorlájából ki lehet fogni a szelet: ám el is lehet rontani ezt a játékot is. 😉

Jó lenne tudni, hogy mi ez a térdsérülés, ami az edzéseken nem akadályozza, de meccseken láthatóan hatással van a játékára. Ha igazán komoly lenne, akkor az edzésen is limitálná és szerepelne az injury report-on. Talán valami vizesedés vagy húzódás, ami csak akkor jön ki, ha folyamatosan terheli a térdét. Mivel semmit nem lehet tudni a sérülésről, így nem is tudhatjuk, hogy várható-e a szezon folyamán javulás vagy ez már így fog maradni. Mindenesetre a futásait jelentősen korlátozza a sérülés. Csak akkor indul meg, ha muszáj és akkor is lehető leghamarabb befejezi a futást.

A támadófal sokkal jobbnak látszott passzblokkolásban, mint az első meccsen. Mailata-nak most valamivel jobban sikerült ellenőrzése alatt tartani Young-ot, akivel meggyűlt a baja egy hónappal ezelőtt.
Opeta volt a gyenge pont megint, róla több nyomás is érkezett Hurts-re. Már második meccsen játszanak rá erősen az ellenfelek. Jó lenne, ha a következő meccsre már jöhetne vissza Jurgens. Egyébként a meccs nagy részében sikerült Hurts mezét tisztán tartani.

Futásblokkban már több meccse nem az igazi a támadófal. Ebben az is közrejátszat, hogy nem igazán tudnak lendületbe jönni, mivel az utóbbi hetekben nem alapozunk a futójátékra, hanem eléggé esetlegesen használjuk a futójátékot.

AJ Brown-ra tényleg elfogytak a jelzők. Jelenleg rajta keresztül fut a passzjáték és az offense, és szinte tarthatatlan, hiába készülnek rá az ellenfelek. Ez sorban a hatodik meccse legalább 125 elkapott yarddal, amivel megdöntötte Megatron rekordját. Szerintem nem nagy homerkedés, ha azt mondjuk, hogy jelenleg ő és Hill a legjobb WR-ek a ligában. Ez is milyen TD volt 😮


DeVonta Smith 7/7 volt ma és egy könnyű TD-t is szerzett. Ráadásul ő ezeknek a majdnem elkapásoknak a mestere. 😀 Akár az NFC döntőben, itt is gyorsan elindítottuk, nehogy sokat nézegethessék, hogy biztos megvolt-e. Ez ráadásul nagyon fontos elkapás volt 4. down-nál, később a drive végén sikerült kiegyenlíteni a meccset.

Ilyen teljesítmények mellett a többiek nyilván kisebb szerepet kaphattak. Azért Goedert-nek volt néhány fontos 1st down-os vagy közeli elkapása. Julio-nak pedig már több haszna volt idén, mint Watkins-nak. Jó ez route a redzone-ban és megvan a bizalom is felé Hurts részéről.


Az első félidőben alig került Swift-hez a labda. Összesen háromszor ért labdához, és ebből csak egy volt futás. Ehhez képest Gainwell hatszor ért labdához az első félidőben, amiből csinált nettó 11 yard-ot és egy elvesztett fumble-t az ellenfél 5 yardosán. Ki érti ezt?

Az idei offense egyik nagy rejtélye ez a Gainwell mánia. Jó blokkolónak nevezik, de szerintem max elmegy kategória, Scott jobb blokkoló nála.
Még a fumble sem ingatta meg a stáb által belé vetett megtörhetetlen hitet, mert a következő drive-ban is szemrebbenés nélkül felküldték. Legalább a redzone-ban hanyagolták a labdaérintéseit a meccs későbbi részében. Egy chechdown-ból hozott 17 yardot (az szép volt), de ahogy eddig is, 5 rossz játékra jut egy jó nála.

Swift-et minden meccsen láthatjuk X receiver-ként a pálya szélén. Ma ebből egy mélységi útvonalat kellett (volna) futnia, de azért ő nem elkapó, így nem is sikerült neki úgy a double move, mint egy WR-nek (lassú volt, a CB nem vette be). Amikor ilyen elkapóink vannak, szerintem nem muszáj vele erőltetni ezeket. Olyan útvonalakat adjunk neki, amit ő is jól meg tud futni.
A második félidőben legalább kapott érdemi labdacipeléseket, amiből tudott nehéz yardokat szerezni. A végén nem bírta ki, hogy be ne fusson TD-re. Ha letérdel az 1 yardoson, lezárhattunk volna a meccset, és a védelem megúszott volna még egy alázást.

A védelemről túl sok jót nem lehet elmondani. Volt néhány játékuk fontos pillanatokban, de még több helyzet volt, amikor szétszedte őket az ellenfél passzjátéka. Két punt-ot és három turnover on downs-t azért sikerült kiszenvedni, bár ebből az egyikhez inkább Howell pontatlan passzainak volt köze, mert McLaurin kétszer is üresen volt.
A félidők utolsó drive-jaiban mutatott "védekezések" minősíthetetlenek voltak. Ezekben összesen 82 mp alatt sikerült 10 pontot kapni.

Gannon és Desai védelme is hasonló rendszerű, és úgy tűnik, hogy erre a gyors passzos játékra nem találják a megoldást. Az elmúlt három Washington elleni meccsünkön szinte teljesen azonosan szenvedett a védelem, akár Gannon, akár Desai volt a DC. Tegyük hozzá, hogy a Super Bowl-ban is hasonló gyors passzos west coast ellen szenvedtünk (és Bienemy is abból az offense-ből jött, nahát, de meglepő ...).

Természetesen ez ellen is van ellenszer, esetleg többször kellene zavarni az elkapókat a LOS-en. Persze lehet, hogy félt Desai az ellenfél gyors elkapóitól azért hanyagolta ezeket a védekezéseket, de az a helyzet, hogy így is egy csomó hosszabb játékot nyeltünk.
Néha a védőfalemberek is feltehették volna a kezüket, mert gyorsan jöttek ki a passzok Howell kezéből, így nem is volt idő odaérni, viszont elüthettek volna passzokat. Ehhez képest Cox-nak volt egy leütött passza, és ennyi.
Persze nem csak séma gondok voltak, hanem rengeteg egyéni hiba, kommunikációs gond és elváltás volt a secondary-ban. A Dolphins simán vert volna minket egy hete, ha ennyi hülyeséget csináltunk volna.

A védőfalat passz ellen a meccs nagy részében kivették a játékból. A gyors passzokra épített az ellenfél, de ettől függetlenül a hosszabb lefolyású játékoknál sem sikerült folyamatos nyomást gyakorolni.
Reddick kiemelhető abból a szempontól, hogy a végén döntő pillanatban ő odaért Howell-re egy sack/fumble-re 4. down-nál, és korábban az ő nyomása kellett egy intentional grounding-hoz.

Carter a meccs elején megsérült, amiből még visszatért, de később mégis bement az öltözőbe és nem is jött vissza. Hátsérülése van, ami nem hangzik jól a Dallas meccs előtt. Egy TD-t azért megakadályozott a középső nyomásával. Ha Howell ott bele tud állni a passzba, az biztos TD, mert Slay-t már megverte az elkapó.

Cox, Sweat, Graham szinte láthatatlanok voltak, pedig Desai sok mindennel próbálkozott. Voltak stunt-ok, blitz-ek, de ezek sem működtek.

A linebacker-ek nagyot melóztak. Tudjuk, hogy a passz elleni védekezés nem az erősségük, de általában ott lihegtek az elkapók nyakán, és párszor a szerencsén is múlott, hogy az elkapó kezében maradt a labda.

Cunningham-nek nem kenyere a passzvédekezés, de ma voltak levédekezett passzai. Mellette Morrow-t és Dean-t forgattuk. Morrow érti legjobban a zónavédekezést, felé nem is nagyon dobtak, viszont Dean-t eléggé keresték a passzjátékban.
Futás ellen szokás szerint nem volt nagy gond, gyorsan és agresszíven reagálták le ezeket a játékokat, Dean járt ebben az élen. Robinson-nak volt egy 30 yard-os futása, de azon kívül sikerült kordában tartani.

A secondary-ban volt az igazi káosz, szerintem több játékos is a legrosszabb meccsét játszotta, mióta az Eagles-ben vannak.
Bradberry-nek borzasztó meccse volt, 2 TD-t kaptak el mellette és végig bizonytalannak, határozatlannak tűnt, ráadásul a szerelések sem mentek neki. Az első féldiőben 4&1-nél megakadályozta a rövid passzt McLaurin-nak (int. is lehetett volna, de kiejtette), ez volt az egyetlen komoly játéka.
Slay sem volt éppen egy diadalmenet, de felé kevesebbet dobtak. Fontos helyzetben a 4. negyedben az ő keze is benne volt abban, hogy Dotson nem tudta tisztán elkapni a labdát.
A slot-ban Brown és Ricks is megfordult, egy-egy felvillanásuk volt a meccs elején, de többnyire ők is elkapásokat engedtek. Brown mellett kapta el Dotson a TD-jét, valószínűleg rosszul is kommunikált Brown és Blankenship. Ez viszont király volt, egy kis régi futball:


Szerintem Blankenship még az intercetion-jével együtt is a leggyengébb meccsét játszotta, mióta a csapatnál van. Túl agresszívan játszott a passzjátékban, ami szokatlan tőle. Lehet, hogy edzői utasítás volt, de általában nem helyezkedett elég mélyen, így nem tudott kisegíteni a cornerek-nek. Úgy tűnt, hogy mind a négy TD-ben benne volt valamilyen szinten.
Az egyiket mellette kapta el a TE, de ott legalább viszonylag szorosan ott volt Thomas-szal, aki nehéz labdát kapott el. Viszont a másik háromnál úgy nézett ki, hogy lemaradt kisegítéssel, többnyire azért, mert nem helyezkedett elég mélyen. Az egyik esetben pedig úgy tűnt, hogy elváltották magukat Brown-nal és senki sem vette át vagy vitte tovább az elkapót.
Az interception-je jó időben jött és komolyan hozzájárult a győzelemhez. Sokat olvasnia ott nem kellett, de jól helyezkedett (jó helyen állt 😀)).

Byard kezdett, de nem volt túl látványos impact-ja (nem is volt elvárható pár nap után), viszont nem is voltak olyan nagy hibái, mint a többieknek.

Jön az idei szezon eddigi legnehezebb meccse. Prescott ellen általában nem megy a védelemnek az utóbbi időben, és benne van, hogy hasonló stílusú passzjátékot kapunk, mint a mai meccsen. Szóval fel kell kötni a gatyát, mert ennyi hibával nem fogjuk a Dallas ellen megnyerni a meccset. Nem hagyatkozhatunk arra, hogy a támadók egyedül megnyerik, mert az eddigi legerősebb védelemmel találkozunk és benne van, hogy komolyan lefékezik az offense-t. A gyengébb meccseket eddig általában jobbak követték, ebben is lehet bízni most.

Szerkesztette: BleedingGreen