HIVATALOS: Ebben a fordulóban nem lesz Titans-Steelers mérkőzés!

USF Bulls [USF]

Alapítás
1997
Konferencia
American
Divízió
Keleti csoport
Város
Tampa (Florida)
Stadion
Raymond James Stadium (66,321)

Weboldal
http://www.gousfbulls.com

A University of South Florida (azaz USF) iskolát 1956-ban alapították Tampában, de csak egy évvel később, 1960. szeptember 26-án kezdődött el az elsőként beiratkozó közel 2000 hallgató taníttatása. Az egyetem a hangzatos "igazság és bölcsesség" szavakat választotta mottóul. Fontos szerepet játszott az említett eseményeknél Sam Gibbons politikus, aki a floridai szenátus tagja volt. Gyorsan fejlődött az egyetem, 1965-ben már a floridai Szentpéterváron is létesített épületeket. 1967-ben 10.000 regisztrált diák járt a USF-re, egy évre rá pedig felvették őket az NCAA tagjai közé.

usf

A futballszakosztály 1997-ben kezdett a másodosztályban (mostani FCS) indulva, majd 2001-ben került fel az első vonalba (FBS). A független státuszból 2003-ban a C-USA konferenciában, végül 2005-ben a Big East-ben - ma The American - találta magát az egyetem csapata, ahol játékosai jelenleg is vitézkednek. Történetük egyetlen főedzője 2009-ig Jim Leavitt volt, akivel a South Florida a 100. meccsén játszotta első bowl mérkőzését. Nem alakult az azonban valami fényesen, a Meineke Car Care Bowl-on a North Carolina Tar Heels került ki győztesen, ráadásul pontot sem sikerült szerezni. Erre a találkozó előtt és ezt követően sem akadt újra példa, egészen 2009. november 12-éig, mikor a Rutgers 31-0-ra ütötte a 24. helyen kiemelt Bulls-t. A következő idény egyik bowlján már győzelemnek örülhettek a szurkolók, hiszen a PapaJohns.com Bowl-on az East Carolina Pirates felett arattak diadalt. 2007-ben, 11. szezonjában a USF már a top 25-ös toplistán is megjelent, az újságírók rangsorában a 23., míg az edzőkén a 24. helyet érte el. A USF-t pontosan 10 évvel és 10 nappal az 1997-es bemutatkozó mérkőzése után rangsorolták először az AP-en, ez a modern egyetemi football történetének leggyorsabb felemelkedése. Az NCAA legmagasabb osztályába lépéstől a top10-be való kerüléshez a Bullsnak kellett a legkevesebb idő, csakúgy mint a top5-höz. A többszöri bravúrok (West Virginia, Louisville, Auburn) hatására egészen a 6. pozícióig repültek, majd a Florida Atlantic és a Central Florida magabiztos legyőzésével a BCS lista második fokára ugrottak. Ez sajnos nem tartott sokáig, az év során sokakat megtréfáló második kiemelt hely átka a floridaiakat is elérte. Három vereség után a Sun Bowl jutott osztályrészül, ahol az Oregontól simán kikaptak. A csapat irányítója Matt Grothe volt, a 2006-ban a Big Eastben az Év Újoncának választott QB 2009-ben is még zöld-arany színekben játszott, de egy sérülés miatt a kelleténél korábban véget ért college karrierje (B. J. Daniels ugrott be a helyére, és az újonc irányító rögvest elnyerte a szurkolók szimpátiáját). Hasonlóan a mennyből a mélységekbe tartó utat járt be egy másik korábbi nagy vezéregyéniség, a védelem kapitánya George Selvie (DE), akit anno képességei alapján jogosan tartottak első körös prospectnek, ám teljesítménye Jason Pierre-Paul érkeztével visszaesett, és egészen a hetedik körig csúszott (míg JPP 1/15 lett a 2010-es Drafton). Leavittet többször is csábította az Alabama, de ő ragaszkodott szeretett csapatához, ehhez képest 2010 elején nem éppen a legszebb körülmények között kellett távoznia, egy játékosával kapcsolatos incidens (túlzott erőszak) okán. Az East Carolinától érkező Skip Holtz követte, aki 3 idény alatt csak azt tudta bizonyítani, hogy hiba volt edzőt váltani. A vesszőfutás 2013-ban és 2014-ben Willie Taggarttal is folytatódott.

A South Florida stadionja a Raymond James Stadium, amelyet az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneers is használ hazai mérkőzésein. A Bucs-hoz kapcsolódik az egyetem névválasztásának különös sztorija, nem sokon múlt ugyanis, hogy az iskolát ismerjük meg kalózokként, és nem a profi alakulatot. 1962-ben írtak ki a diákok között pályázatot a csapat elnevezésére, a beérkező jelöltek közötti voksoláson pedig a Buccaneers megelőzte a Golden Brahmant (egy ottani marhafaj). Ám nem vezették be, mert egyesek szerint egy pensacolai junior college már ilyen néven futott. Mire kiderítették, hogy ez csupán kamu híresztelésnek bizonyult, megszerették a nebulók a Golden Brahmant, és így utóbbi ragadt meg. Egészen 1980-ig, a vezetőség akkor egy “huszárvágással” marketing okokból lecserélte a Brahmant Bullsra. Mivel a USF futballprogramja elég fiatal, így igazi vérre menő rivalizálás még nem alakult ki, komoly ellenfélnek nevezhető a földrajzi közelség miatt a Central Florida ("The War on I-4") és a Miami.