2014 NFL Mock Draft 1.0

Írta: empty taxi — 2013. október 23., 05:42

Ismerkedjünk meg néhány névvel, akik jelen állás szerint a jövő évi draft sztárjai lehetnek.

2014 NFL Mock Draft 1.0

Előre jeleznénk, hogy a 2014-es draftig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán/Ohion/Mississippin, viszont szeretnénk Titeket képbe hozni azzal, hogy jelenleg kik számítanak az egyes posztokon a legjobb játékosoknak. Vágjunk is bele, a draftsorrend a csapatok jelenlegi mérlegét tükrözi. A neveknél szereplő egy csillag azt jelzi, hogy az illető junior, a két csillag pedig azt, hogy az illető (redshirted) sophomore, tehát az ezen játékos részvétele a jövő évi drafton nem biztos.

1. Jacksonville Jaguars: Teddy Bridgewater, QB (Louisville)

Ezen sorok írója a napokban éppen amellett kardoskodott, hogy Marcus Mariota lesz az 1/1 és nem pedig Bridgewater, de egy ilyen korai mock esetében érdemes a draftszakértők többségének véleményére adni, így maradnánk Bridgewater mellett. Blaine Gabbert idén is bizonyította, hogy az NFL legrosszabb kezdőirányítója, ha tényleg a jaguárok választhatnak jövőre az 1. helyen számunkra nem kérdés, hogy QB-t fognak választani.

 

2. Tampa Bay Buccaneers: Marcus Mariota, QB (Oregon)** 

Véleményünk szerint az idény végén (legkésőbb) Greg Schiano munkáját meg fogják köszönni Tampában, az új edző érkezése pedig általában új irányító érkezését is maga után vonja. Pláne ha van lehetőség egy ilyen hatalmas potenciállal bíró srácot kiválasztani, már most is kellően pontos, pedig a lábmunkáján még lehet csiszolni. Rá nyugodtan lehet read-option playeket tervezni, kellően gyors és intelligens hozzá. Spread offenseből érkezik, úgyhogy nála is kérdés, hogy mennyire fog menni neki az NFL-védelmek olvasása.

 

3. New York Giants: Jadeveon Clowney, DE (South Carolina)

A Giants védelmének az alapja a brutális védőfal és sajnos Justin Tuck már nem az a játékos, aki volt és az újonc Damontre Moore sem mutatott eddig komoly életjeleket a pályán. Clowney az egész draft class legnagyobb tehetségének számít, viszont a munkamorálja terén vannak kérdőjelek, egy a Giantséhez hasonló szervezeti kultúra viszont képes lehet kihozni belőle a legjobbat.

 

4. Minnesota Vikings: Brett Hundley, QB (UCLA)** 

Hundley Mariota-szerű játékos, lábon is veszélyes, mozgásból is jól dob, ugyanakkor még kicsit sokat hibázik. A hétfő esti rangadó alapján Josh Freeman sem tűnik megoldásnak, Christian Ponder pedig sosem volt az, pedig Adrian Peterson mellett nem kellene feltétlen extraklasszis teljesítmény.

 

5. Houston Texans: Johnny Manziel, QB (Texas A&M)** 

Rick Smith GM megmondta, hogyha nincs playoff, akkor mind Kubiak mind Schaub szedheti a sátorfáját, Schaub utódlását a karakterproblémás Manzielben látja, akinek a látványos játékstílusa biztos sok nézőt fog a Reliant Stadiumba csalogatni, pláne úgy, hogy texasi egyetemre járt. Ahhoz, hogy NFL-szinten is klasszis játékos váljon Johnny Footballból le kell vetkőznie az arroganciáját, emiatt lehet, hogy néhány csapat már a combine interjúk alatt lemond róla.

 

6. St. Louis Rams (from Washington Redskins): Sammy Watkins, WR (Clemson)

Az RGIII-trade keretében került ez a választási jog a Ramshez. Ha lenne rá lehetőség valószínűleg lejjebb mozognának innen a kosok, ennek híján továbbpumpálják az elkapósort egy Tavon Austinhoz hasonló hatalmas egyetemi playmakerrel, azonban Watkinsnak megvan a teste ahhoz, hogy a profik között szélső elkapóként is eredményes legyen.

 

7. Oakland Raiders: Marqise Lee, WR (USC)

Terrelle Pryornak az elkapósora az gyakorlatilag csak Denarius Mooreból és Rod Streaterből áll, Lee kaliforniai egyetemre járt, profi támadósémában játszott, ennek megfelelően rengeteg útvonalat tud.

 

8. Pittsburgh Steelers: Jake Matthews, OT (Texas A&M) 

A csere keretében megszerzett Levi Brownt barokkos túlzás megoldásnak nevezni a vakoldali tackle posztra, ráadásul a Steelers sem sűrűn draftol ilyen korán, úgyhogy ez egy kiváló alkalom arra, hogy megoldják egy prémium poszton meglévő needjüket. A Matthews-család (az édesapja Bruce Matthews tagja a Pro Football Hall of Fame-nek) nem mindennapi vérvonala miatt alapvetően vonzó prospect, aki Luke Joeckel miatt csupán az idén kerülhetett át Johnny Manziel vakoldalára.

 

9. Atlanta Falcons: Anthony Barr, OLB (UCLA) 

Ha marad Mike Nolan a defensive coordinator Atlantában, akkor valószínűleg már nem húzzák tovább a 3-4-re való átállást, amihez nem árt egy Barr-szintű playmaker, aki ráadásul 3-4-es védelemből érkezik.

 

10. Arizona Cardinals: Taylor Lewan, OT (Michigan) 

Komoly kérdés, hogy Bradley Sowell vagy Carson Palmer nyújt rosszabb teljesítményt a maga posztján. Azért esett a választásunk egy tackle-re, mert Palmerben egy stabilabb támadófal mögött talán benne van a jobb játék.

 

11. St. Louis Rams: Lache Seastrunk, RB (Baylor)

Jeff Fisherről köztudott, hogy nem fél korán futót draftolni és jelenleg nincs is kiemelkedő képességű running back a St. Louis keretében. Seastrunk villámmozgásában még sok öröme lehet a Rams-szurkolóknak, egész más típusú futó, mint a jelenlegi kezdő Zac Stacy.

 

12. Philadelphia Eagles: Khalil Mack, OLB (Buffalo) 

Egy védelmi sémaváltás ritkán zökkenőmentes. Mack rengeteg nagy játékot képes szállítani a csapatának, kiváló választás a csúcson túllévő és kissé rendszeridegen Trent Cole helyére.

 

13. Cleveland Browns: Tajh Boyd, QB (Clemson) 

Az alkata nem ideális, de a játékával többször is bizonyította, hogy helye van a profik között. Brandon Weeden nem megoldás, Brian Hoyer személyében pedig van egy olyan játékos a keretben, aki mögött akár néhány meccs erejéig tanulni is tud.

 

14. Buffalo Bills: Ifo Ekpre-Olomu, CB (Oregon)

Stephon Gilmore-on kívül nincs kezdő szintű cornerback a Bills keretében. Buffaloban az utóbbi időben igencsak bejöttek az Oregonból draftolt védők (Jairus Byrd, Kiko Alonso), így nem lenne meglepő ha a kissé alacsony, ám rendkívül fizikális játékosra esne a választásuk.

 

15. Tennessee Titans: Trent Murphy, DE (Stanford) 

Megítélésünk szerint a Titans építkezése kifejezetten jó irányba halad, azonban egy igazi pass rusher hiányzik a védőfal széléről, Murphy megfelel a kívánt paramétereknek, sokoldalú játékával hamar az edzők és a nézők kedvence lehet.

 

16. Baltimore Ravens: Mike Evans, WR (Texas A&M)** 

Ha feltétlenül passzal akarnak meccset nyerni (mint ahogy idén próbálják) ahhoz nem árt ha Torrey Smithen kívül van még értékelhető elkapó a keretben. Evansnek Smithhez hasonlóan páratlan fizikai adottságai vannak, védelem legyen a talpán az amelyik egyszerre le tudja fedezni mindkettőjüket.

 

17. Miami Dolphins: Cyrus Kouandjio, OT (Alabama)

Ryan Tannehillből a végén még tényleg franchise QB lesz, ehhez azonban szüksége lesz egy az ideinél nagyságrendekkel jobb támadófalra. Kouandjioról sokan azt tartják, hogy az év végére már elsőszámú OT prospectként fognak rá tekinteni. Futásblokkolás a fő erőssége, de passz ellen is átlag feletti tehetség.

 

18. Carolina Panthers: Antonio Richardson, OT (Tennessee)

Brutális fizikai adottságokkal rendelkező, jó lábmunkájú, tanulékony; azonban relatíve tapasztalatlan és fáradékony prospect. Jordan Grossnak az idei az utolsó szezonja az NFL-ben, Richardsonból idővel még jobb játékos is lehet nála.

 

19. New York Jets: Kyle Van Noy, OLB (BYU) 

Évek óta need már ez a poszt New Yorkban, Van Noy sokoldalú játéka és atletikussága talán már elég ahhoz, hogy Rex Ryan is úgy gondolja, hogy megér egy korai draftpicket.

 

20. Chicago Bears: Louis Nix III, DT (Notre Dame)

Ha Henry Melton visszanyeri a sérülése előtti formáját, akkor igen komoly bajba kerülhet az ellenfél támadófala, hiszen mind Nix mind Melton konstans duplázást igényel. Idén a Bears-védelem elsősorban a futás ellen küszködik, erre egy Nix-szerű "húshegy" adekvát megoldásnak tűnik.

 

21. Detroit Lions: Loucheiz Purifoy, CB (Florida)

Nincs igazán kiemelkedő képessű CB a Lions rosterén, ezen Purifoy érkezése változtathat, a drogos múltjával pedig nem valószínű, hogy Detroitban foglalkoznának.

 

22. San Diego Chargers: Cyril Richardson, OG (Baylor) 

Jeromey Claryt nagyon nem kedveli ezen sorok írója. A legnagyobb nyertese Ryan Mathews lenne annak, ha összeállna a Richardson-Fluker kettős a Chargers OL jobb oldalán, kevés front7 tudna megállítani 2 ekkora pufifánkot, akik ráadásul imádják az egyes falemberek számára piszkos munkának számító futásblokkolást.

 

23. Dallas Cowboys: Ha Ha Clinton-Dix, S (Alabama)

Clinton-Dixnek mind a sebessége mind az intelligenciája megvan ahhoz, hogy sikeres legyen Monte Kiffin rendszerében, az ilyen játékos pedig nem gyakori.

 

24. Cincinnati Bengals: C.J. Mosley, OLB (Alabama) 

Nem összekeverendő az egykori Missouri, jelenleg Detroit Lions DT-vel! Ő egy atletikus linebacker, ez komoly hiánycikk a Bengals keretében. Vontaze Burficttel kiegészülve akár a Brian Urlacher - Lance Briggs páros magasságáig is emelkedhet ez a kettős.

 

25. Green Bay Packers: Jordan Matthews, WR (Vanderbilt) 

Jordan után Aaron Rodgers-szel is együtt dolgozhat a számos iskolarekordot tartó elkapó, aki maga is NFL-közeli családból származik, hiszen a legendás Jerry Rice unokaöccse. A Green Bay részéről érthető Matthews behúzása, hiszen szeretik a sok elkapós felállásokat, ahol minden célpontra ugyanúgy kell figyelni, ez idén azonban a sérülések miatt kevésbé működik.

 

26. New England Patriots: Brandon Coleman, WR (Rutgers)

Bill Belichick imádja a Rutgersről érkező játékosokat és jelenleg az elkapó a Patriots legnagyobb hiányposztja. Coleman magasságát a red zone-ban is kitűnően lehet használni, de emellett pontosan futja az útvonalait és nagyon jók az irányváltásai.

 

27. San Francisco 49ers: Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)

Justin Smith korszakos játékos, de csak 1979-es születésű. Tuitt már az egyetemen is 3-4-es DE-ként játszott, így kevésbé zsákbamacska, mint jópár másik prospect a védőfalból.

 

28. Cleveland Browns (from Indianapolis Colts): Bradley Roby, CB (Ohio State)

Ez a pick a Trent Richardson-csere ellenértéke. Úgy tűnik Clevelandben nem bíznak az újonc Leon McFaddenben, így egy másik fiatallal próbálják betölteni Joe Haden túloldalát. Roby draftolását a közönség biztosan pozitívan fogja értékelni, hiszen ohioi egyetemről érkezik.

 

29. New Orleans Saints: Ryan Shazier, LB (Ohio State)

Curtis Loftonon kívül nincs komoly ILB a csapatban, ez a futás elleni védekezésen meg is látszik. Shazier játékát egyébként leginkább Zach Brownéhoz vagy Lavonte Davidéhez lehet hasonlítani.

 

30. Denver Broncos: Vic Beasley, DE (Clemson)

Elvis Dumervil kabaréba illő elvesztése után kissé lyukas maradt ez a poszt, ezen hívatott Beasley javítani. Némi izom még elfér rajta, de az ösztönei alapján legitim választás az 1. körben.

 

31. Seattle Seahawks: Austin Seferian-Jenkins, TE (Washington)

Korszakos zseni lehet a maga posztján, ráadásul helyi egyetemről jön. A Seahawks nem használja nagyon a TE-passzokat, de egy ilyen jó matchup mint ASJ kiváló fegyver lesz Russell Wilson kezében.

 

32. Kansas City Chiefs: Zach Mettenberger, QB (LSU) 

Hagyománya van az 1. körös LSU-játékosoknak a Chiefsnél, ráadásul Andy Reidék is kezdenek rájönni, hogy a csapat legfőbb problémája Alex Smith, Mettenberger az idei játéka alapján (megfelelő befektett munkával) franchise irányító lehet.

 

 


Hozzászólások

több mint 10 éve
toxique Las Vegas Raiders 27 — A Cowboys szimpatizáns
Nagyon egyedül lehetek a véleményemmel, de szeretnék első körben minőségi QB-t draftoltatni Pryor mögé. Bármennyit is fejlődik, sajnos a stílusa miatt sérülékeny (agyrázkódás után 10 sack-et beszedni... nagyon sok ütést kap 😕 ).
több mint 10 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 27 — Sic semper tyrannis!
Én meg Clowney fan vagyok továbbra is, csak őt tudom elképzelni a Raidershez 😀
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
"drogos múltjával pedig nem valószínű, hogy Detroitban foglalkoznának"
Pont, hogy a sok hasonló jellegű probléma miatt igenis nagyon odafigyeltek erre már idén is. Amúgy nem szeretnék CB draftot, annyit húztunk már az utóbbi időben, inkább oldjuk meg egy veteran játékossal, mint egy újabb bizonytalan rookie-val.

több mint 10 éve
ParadSEC New England Patriots Georgia Bulldogs 7 — Patriots fan
Bill bá nem hiszem hogy fog 1. körös cetlit felhasználni! Csinál inkább 2.-őt belőle wr-t nem húzunk az tuti! Dt-t meg Te-t csinálunk az 1. körös cetliből😀

„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich
több mint 10 éve
MirrMurr Philadelphia Eagles Ohio State Buckeyes 5 — Jinxtriad's witness
Én jobban szeretném Philybe Kyle Van Noy-t, mint Mack-et. Többet látok abban a srácban
több mint 10 éve
Will Allen már nem dallasi, Wilcox-Church páros a kezdő.
több mint 10 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 14 — OL- és Afrika szakértő
Én a Clowney picknek örülnék, de akkor Tuck bizony nem kaphat új szerződést...
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
Will Allen már nem dallasi, Wilcox-Church páros a kezdő.Wirtschaftsteil
Oops, köszi javítva.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Tocy New Orleans Saints 3
Bocs, de a Saintsnél Lofton mellett van Hawthorne, aki komoly ILB, és a futás elleni védekezésünk nem azért ilyen gáz, mert nincs másik, hanem mert Lofton mellett két DB szokott felállni, és passz ellen megyünk állandóan. Amikor egyértelmű futás van, akkor azokat fogjuk szépen ( Bears elleni első félidőben erre koncentráltunk, volt Forténak vagy 30 yardja 15 futásból kb ), mert odaáll Hawthorne és a falat is úgy állítja fel Ryan.
több mint 10 éve
silent7939 Arizona Cardinals Clemson Tigers 24 — Látens Jags fan... :)
Remélem nem draftolunk O falba első körben.... Elhozzuk Albertet LT-nek és jöhet a QB első körben.... Palmer meg akár most mehet a retekbe.
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
Bocs, de a Saintsnél Lofton mellett van Hawthorne, aki komoly ILB, és a futás elleni védekezésünk nem azért ilyen gáz, mert nincs másik, hanem mert Lofton mellett két DB szokott felállni, és passz ellen megyünk állandóan. Amikor egyértelmű futás van, akkor azokat fogjuk szépen ( Bears elleni első félidőben erre koncentráltunk, volt Forténak vagy 30 yardja 15 futásból kb ), mert odaáll Hawthorne és a falat is úgy állítja fel Ryan.Tocy
Azért álltok fel gyakran 2 DB-vel,mert nincs jó cover LB-tek (Loftonnak sem erőssége), így meg persze h igyekeznek futni, Shazierrel nem kéne erőltetni a dime-ot.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Stiv83 Indianapolis Colts Michigan State Spartans 37 — arsenalfc18861201
TR34 miatt a Colts lemondott az első kőrről. Én Kyle Van Noy-t választanám a BYU-ból! Őserő az a "gyerek"!
több mint 10 éve
Helmut Zimmer Buffalo Bills Oregon Ducks 9 — én ezt meguntam
Így van Tight Endet a Seahoxba, más se kell! 😀
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Holmes várhatóan nem lesz a Jets játékosa 2014-ben, míg Willie Colon OG és Austin Howard RT szerződése is lejár és nem ártana egy frissítés az OL-ben, életkort illetően. Szóval egy WR, OT vagy OG 1. körös draftot sem zárnék ki 2014-ben.
több mint 10 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Cowboys -> D-line az első körben. Safety pick = waste.

Barry Church és JJ Wilcox eddig jó, plusz Matt Johnson (akit idén a kezdőbe vártak) is kap jövőre egy utolsó lehetőséget.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 10 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Hozzáteszem, ha DeMarco Murray idén is állandóan sérült lesz, RB poszt is nagy esélyes első körben.

Brian Waters RG nagy húzás volt, de az idény végére nagy űr lesz a helyén. Frederick bevált... nincs még egy jó Wisconsin lineman? 😊

Bruce Carter játéka idén kissé leromlott, és 2015ben lejár a szerződése. Justin Durant szerződése ugyanakkor jár le, egy első körös OLB is erősen indokolt lehet.

Mint lentebb skicceltem, a D-lineban az eddig All Pro szintet hozó Hatcher szerződése szezon végén lejár, ha így játszik tovább, elég nehéz lesz megtartani. Mellette Nick Hayden -- bár derekasan küzd -- nem kezdő szint, Ben Bass pedig (Hatcher utódaként tekintettek rá) alapszakasz kezdete előtt IR-re került. A DE-k közül Ware biztos kezdő, de mivel Tyrone Crawford (potenciális kezdő tehetség) idén nem tudott mutatni semmit, ide sem lenne meglepetés egy első körös játékos.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 10 éve
betmen Dallas Cowboys 5
Dallasba egy DT-t szívesebben látnék első körben mint egy safety-t. Anthony Johnsont pl.