2016 NFL előzetes - 18-20.

Írta: mustaine — 2016. augusztus 25., 14:21

Ma újabb három csapat terítéken, kettő Kaliforniából és egy Pennsylvaniából.

2016 NFL előzetes - 18-20.

20. Philadelphia Eagles

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Sam Bradford

RB: Ryan Mathews

WR: Nelson Agholor, Dorial Green-Beckham, Jordan Matthews

TE: Zach Ertz

OL: Jason Peters, Isaac Seumalo/Stefen Wisniewski, Jason Kelce, Brandon Brooks, Allen Barbre

DL: Connor Barwin, Fletcher Cox, Bennie Logan, Vinny Curry

LB: Nigel Bradham, Jordan Hicks, Mychal Kendricks

DB: Leodis McKelvin, Rodney McLeod, Malcolm Jenkins, Nolan Carroll

 

Legfontosabb távozó: Walter Thurmond III (S)

A meglepően korán, mindössze huszonnyolc évesen visszavonuló játékos karrierje legjobb szezonját tudhatta maga mögött, amikor úgy döntött, hogy nem folytatja pályafutását. A nagy szerződés kapujában ez különösen meglepő lépés volt a Seahawks és a Giants egykori söprögetőjétől, aki inkább a hosszú távú egészségét helyezte előtérbe nagy fizetés helyett. Összességében nem gyengült a poszton az Eagles, hiszen Rodney McLeod személyében hasonlóan produktív úriembert szerződtettek.

Instant Impakt Újonc™: Jalen Mills (CB)

Az idei drafton abszolút a távoli jövőt helyezték előtérbe Philadelphiában, így nehéz választani, hogy ki robbanhat be először a classból. Az edzőtáborból különösen jó hírek érkeztek a LSU egykori defensive backjéről, aki többször az első csapattal edzett, és a betonbiztos elsőszámú corner Leodis McKelvin mögött megcsípheti akár a másik kezdő pozíciót a csapatban. Egyelőre Nolan Carroll tűnik befutónak, azonban Mills jó eséllyel első számú backup lesz.

Miről szól majd a szezon?

1. Talán a legérdekesebb szempont lehet, hogy Sam Bradford esetleges gyengébb meccsei után vajon a híres-hírhedt philadelphiai tömeg milyen korán követeli majd az 1/2-es Carson Wentzet a kezdőbe. A csapat tervei szerint idén az úgynevezett redshirt évét tölti majd az ifjú irányító, ezért meglepő lenne, ha túl hamar a mély vízbe dobnák.

2. Jim Schwartz védelme a legjobbak közé tartozhat a ligában, ehhez minden alapanyag adott. A védőfal és a safety páros is az elit kategóriába tartozik, a linebacker sorban pedig a tavalyi sérülés után visszatérő Jordan Hicks jelenléte okozhat komoly kihívást az ellenfeleknek.

3. Amilyen ütőképesnek tűnik idén a védelem, annyi probléma látszik a támadó oldalon. Egyrészt kérdés, hogy Lane Johnsont hogy fogják pótolni a fal jobb oldalán tízmeccses eltiltása alatt. Másrészt sokat elárul az elkapógárdáról, hogy jelenleg a draftolatlan újonc Paul Turner a LA Tech egyetemről tűnik a legbiztosabb kezű receivernek a csapatban, és ki is harcolta a slot WR pozíciót. Harmadrészt, ha a madárcsontú futó Ryan Mathews újra kidől, nem tudni, ki léphet a helyébe.

4. Nem valószínű, hogy 5-6 győzelemnél többre lenne képes a jelenlegi keret, ebben az esetben a Cleveland nagyon jól fog járni a 2017-es draft Eaglestől kapott elsőkörös választási jogával.

5. Kié lesz a legtöbb sack? A Jim Schwartz védelmei által alkalmazott wide 9 rendszer kedvez a defensive endeknek, Phillyben pedig három sackmágus is ténykedik. Vinny Curry, Brandon Graham és Connor Barwin valószínűleg egyenlő játékidőt kapnak majd és mindhárman terroristák, ha az ellenfél irányítójának abajgatásáról van szó.

 

19. Oakland Raiders

Tippelt kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Derek Carr

RB: Latavius Murray

WR: Amari Cooper, Michael Crabtree

TE: Lee Smith, Clive Walford

OL: Donald Penn, Kelechi Osemele, Rodney Hudson, Gabe Jackson, Menelik Watson

DL: Mario Edwards Jr/Denico Autry, Jihad Ward, Justin Ellis, Khalil Mack

LB: Bruce Irvin, Ben Heeney, Malcolm Smith

DB: David Amerson, Karl Joseph, Reggie Nelson, Sean Smith

 

Legfontosabb távozó: Justin Tuck (DE)

Más érdemleges távozó nem lévén, a visszavonuló rutinus Justin Tuck távozása okozhatja a legnagyobb veszteséget a Raidersnek. Tuck jó szolgálatot tett Oaklandben másfél szezonja alatt, a szurkolók és az edzők is megkedvelték, hasznos tagja volt a védőfalnak. Jihad Ward draftolásával és Mario Edwards Jr visszatérésével azért illene feledtetni a kétszeres Super Bowl győztes játékos hiányát.

Instant Impakt Újonc™: Karl Joseph (SS)

Az elsőkörös safetytől joggal várhatjuk a jó játékot, hiszen az egyetemen is kitűnt labdaszerzéseivel és kemény ütközéseivel. Az egykori Mountaineer a holtszezonban kicserélődő és megerősödő Raiders secondary alapköve lehet évekig, és talán feledtetni tudja a visszavonuló legendát, Charles Woodsont.

Miről szól majd a szezon?

1. Sikerül-e a másfél évtizedes playoffmentes időszaknak véget vetni? Úgy tűnik, hogy ehhez minden adott, a védelem brutális erősítést kapott, a támadók pedig az előző szezonban sem voltak rosszak. A keret minősége és mélysége megfelelőnek tűnik, a piacról sikerült elcsábítani a legjobb szabadügynököket. A csoportban is kedvezőbbnek tűnik a Raiders helyzete, hiszen a tavalyi AFC West-győztes Broncos kerete kellőképpen meggyengült ahhoz, hogy idén Jack Del Rioék szerezzék meg az első helyet.

2. Lehet-e top szabadügynökökkel jó eredményeket elérni? Évtizedes probléma, hogy a piacra kikerülő játékosok amint megkapják a nagy pénzt, elmegy a kedvük a játéktól, erre volt precedens Philadelphiában néhány éve, viszont a Denvernél pont az ellenkezője történt. A játékoskeretre nézve vitathatatlan, hogy komoly esélyessé lépett-e elő az Oakland, és ha a korábbi teljesítményüket hozzák a frissen érkezett játékosok, könnyen a csoportelsőségre törhet az együttes.

3. Mi lesz a futójátékkal? Latavius Murray bár egyike volt azon kevés játékosoknak, akik az előző szezonban elérték az 1000 futott yardot, nem úgy néz ki, mint aki új szintre tud lépni. Mögötte van gond a keret mélységével, így a földön kérdéses a Raiders offense ütőképessége.

4. Ki fogja megállítani Khalil Macket? A harmadéves védő tavaly rengeteget terrorizálta az ellenfelek támadóit, ez idén sem lesz másképp. A csoportellenfelek ráadásul nem a támadófaluk erősségétől híresek, ezért minden adott egy újabb 15-20 sackes szezonhoz.

5. Mit hoz Aldon Smith visszatérése? Novemberben visszatérhet a csapathoz a kiváló védő, aki jelenleg egyéves eltiltását tölti. Nem tudni, jelenleg milyen állapotban van, de Oaklandben bíznak benne, hogy jó útra tért és újra a 2012-es jó formájában tündököl majd, amikor 19.5 sackig jutott.

 

18. Los Angeles Rams

Tippelt Kezdőcsapat:

zöld=rookie, kék=új

QB: Case Keenum

RB: Todd Gurley

WR: Kenny Britt, Tavon Austin

TE: Lance Kendricks, Tyler Higbee

OL: Greg Robinson, Cody Wichmann, Tim Barnes, Jamon Brown, Rodger Saffold

DL: William Hayes, Aaron Donald, Michael Brockers, Robert Quinn

LB: Akeem Ayers, Alec Ogletree

DB: Trumaine Johnson, Maurice Alexander, Mark Barron, Lamarcus Joyner, Coty Sensabaugh

 

Legfontosabb távozó: Janoris Jenkins (CB)

Janoris Jenkinst nem sikerült megtartani, franchise taget egy másik szélső védőre, Trumaine Johnsonra alkalmazták. Jenkins a Giantshez szerződött, a helyét pedig Coty Sensabaugh, Lamarcus Joyner, vagy Marcus Roberson veheti át.

Instant Impakt Újonc™: Pharoh Cooper (WR)

A ligában nincs még egy csapat, amelyik olyan rosszul állna elkapókkal, mint a Rams, de Cooper draftolásával egy használható célpontot szerződtettek. A South Carolina egykori játékosa az egyetemen produktív játékosnak számított, másodévesként beválasztották az all-SEC csapatba is. Nem valószínű, hogy elsőszámú WR reményekkel vág neki a profi karriernek, de hozzáállása és playmaker tulajdonságai miatt hasznos tagja lehet a Ramsnek. És persze Pharoh mesternek köszönhetően mindnyájan tudjuk, hogy a nap a levegőben kel fel.

Miről szól majd a szezon?

1. Mikor kerül pályára Jared Goff? Kétségtelen, hogy a jövő az idei 1/1-esé, és az is, hogy a 3-4. héten már őt fogják a center mögé követelni LA-ben. Egyelőre Case Keenum tűnik jobbnak, Goff pedig Sean Mannionnal harcol az első számú csere posztért. Végül az sincs kizárva, hogy Goff az edzőtábor utolsó két hetében előz, és magához ragadja a kezdő pozíciót.

2. Összeáll-e a támadófal? A bal oldali tackle, Greg Robinson jó úton halad a Jason Smith-i úton, és a fal többi pontján is aggályosnak tűnik a hatékonyság. Nem csoda, hogy nem merik jó szívvel odaállítani Goffot az első naptól kezdve, legalább Todd Gurley van akkora klasszis, hogy gyengébb támadófal mögött is hozza a yardokat.

3. Megtarthatja-e az állását Jeff Fisher? Első ránézésre ebből a keretből 6-7 győzelemnél sokkal több nincs, Fisher pedig kijelentette, hogy hallani sem akar egy újabb 7-9-es mérlegről. A Rams 2004, Fisher 2008 óta nem szerepelt a rájátszásban, valószínűleg minden álma, hogy ezen idén változtasson.

4. Mi Aaron Donald ellenszere? A pingpongmester védőjátékos már újoncként is megállíthatatlan volt, tavaly meg aztán végképp. Donald még nem olyan népszerű, mint J.J. Watt, de a teljesítménye lassan felér hozzá, idén pedig a csapatsikerek mellett nyilván az év védőjátékosa cím megszerzése a teljesen reális célja.

5. A relokációról általában. Jogos lehet a kérdés, hogy vajon hány hollywoodi híresség jár majd Rams meccsre, vagy úgy általában milyen lesz a hangulat. Az első előszezon meccsen természetesen megtöltötték a nézők a Coliseumot, nem lenne meglepő, ha ez az összes többi vendéglátáskor is hasonlóan történne.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Rolni Las Vegas Raiders 10 — Raiders fan
Legfontosabb távozónál nem tudom, hogy sikerült Charles Woodson helyére Tuck-ot tenni. Tuck az elmúlt idény jó részét IR-en töltötte, míg CWood kora ellenére remek teljesítménnyel végig tolta a szezont. Többi korrekt.
R

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 7 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 99 — Deion Sanders for president!
A csodálatos, hihetetlen, utánozhatatlan Woodson meg kimarad? Pedig ennél jobb dolog nem történt a csapattal!

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "