Rolni

Las Vegas Raiders

Rolni
Lakhely
Bp.
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 16 éve
Fórum hozzászólások
9 561
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 órája
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
[Tafur] My early sense is that Raiders are looking to rebuild offensive line. Jermaine Eluemunor and Andre James both hitting free agency.
deyell
helyes. Szar volt mindkettő.
Amadeus von Dollárbaloldal
Hát szerintem Elu nem volt szar...de persze új OL edző, simán benne van a pakliban a csere...

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
3 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Fieldsért tradelnénk állítólag
Amadeus von Dollárbaloldal
Nekem nagyon furcsa lenne. Getsy kinevezése kapcsán kvázi azt mondjuk, hogy ő ért hozzá...a gond Fields volt...

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
8 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Scangarello hivatalos, ami amúgy nálam nem túl nagy pozitívum...az eddigi munkássága nem túl meggyőző számomra...

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
9 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Jeremy Fowler@JFowlerESPN
#Raiders expected to name Fred Walker assistant quarterbacks coach, per sources. Vegas didn’t retain many offensive coaches but it keeps Walker, who was an offensive assistant for the team the last two seasons.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
9 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Rich Scangarello jöhet qb coachnak
Amadeus von Dollárbaloldal
Before he hears his name called in the NFL Draft, likely as the No. 1 overall player in the 2024 class, Caleb Williams is spending time with a familiar face for the Big Blue Nation. Former Kentucky offensive coordinator Rich Scangarello is training the former USC quarterback this offseason.
peterbadbone
Eladjuk a házat és megyünk 1/1-ig?? 😊

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
10 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Raiders to hire Carnell Williams as their RBs coach.

ismertebb nevén Cadillac
deyell
Williams is the 7th former NFL player on Antonio Pierce’s first Raiders coaching staff.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
11 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Megvolt a Geci presser

Semmi komoly elszólás nem volt 😊

Azt akarják, h érezzék az ellenfelek a videóról is a Raiders offense-t, ne csak lássák...jelentsen ez bármit is 😊

AOC remek srác, sok jó QB lesz a drafton, nincs preferancia, a kerethez húzzuk a playbook-ot és minél több dynamic playmaker kell...sablonos, de korrekt volt sztem...

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
12 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
...his suspension is notable because it should void the $11.25 million salary guarantee that Garoppolo has for 2024 which makes things far easier for the Raiders to release Garoppolo. This will bring his dead money figure down from $28.4 million to $17.1 million and also avoid having to make any cash payments following his release. Garoppolo has a roster bonus due on the 5th day of the league year so his release would be processed before that.

Ez nagyon fontos lenne, mert ki lehetne így vágni simán, nem kell 06.01. utáni könyvelést kérni és így nem kellene DM-et áttolni a 2025-ös évre.
Így a sima cut esetén spórolnánk 11,2M-t az idei sapkában.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
12 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Raiders quarterback Jimmy Garoppolo is being suspended two games for violating the NFL’s Performance Enhancing Substances Policy, league sources told ESPN. The policy violation is said to be related to Garoppolo using a prescribed medication without having a valid Therapeutic Use Exemption from the league, per sources. Garoppolo will not appeal the suspension, and he now will miss the first two games of the 2024 season wherever he is playing, but it no longer is expected to be in Las Vegas with the Raiders, per sources. The Raiders are expected to release Garoppolo before the fifth day of the new league year in mid-March, when he would earn an $11.25 million roster bonus.
Amadeus von Dollárbaloldal
Garoppolo's violation should void his $11.25 million salary guarantee for 2024. #Raiders

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
13 napja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
RAIDER NEWS: The #Raiders have parted ways with kick return coach Danny Amendola and DB coach Jason Simmons

Simmons is expected to join the Commanders in the same position.
Cubehead
Defensive passing game coordinatornak jött.
warr_b
Itt is az volt csak az idézett tweet volt pontatlan...

Szerkesztette: Rolni

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Josh McDaniels kinevezése hozza magával Las Vegasba az Erhardt-Perkins támadó rendszert. Ezt tudtuk eddig is, de most, hogy megvan a védő koordinátorunk Patrick Graham személyében és vele együtt megvan a védelmi rendszerünk ős sémája azt gondoltam érdemes lehet kicsit beleásni magunkat ezekbe. A védelmi séma alapja a Fairbanks-Bullough 3–4 rendszer és ezzel tulajdonképpen Patriots West lettünk valóban, hiszen mind a E-P, mind a F-B rendszerek a Pats-től származnak. Amikor származást írok ebben az esetben nem arra kell gondolni, hogy JMD és Graham is korábban a Pats kötelékéből jön, ahol ezeket játszák BB alatt (persze ez is igaz), hanem arra, hogy ezeket a sémákat anno a Pats-nél rakták össze. Az szerintem érdekes, hogy a védelmi rendszer alakult ki előbb és a rendszert futtató Chuck Fairbanks Pats HC alatt tevékenykedett Ron Erhardt és Ray Perkins támadó segédként, akik a támadó rendszert alkották. Fun fact, hogy Fairbanks vagy/és Bum Phillips voltak az elsők, akik NFL-ben 3-4 védelmet futtattak. A lényeg, hogy mind két rendszernek igen régiek és Pats-esek a gyökerei. Természetesen a kiinduláshoz képest voltak változtatások bőven az évek alatt többek között BB alatt is.


Kezdjük az Erhardt-Perkins támadó rendszerrel.

Az E-P rendszer alapvetően egy smash-mouth offense volt, ami kontrollálta az időt és a futójátékra építette a passzrendszert, amiben nagyon sok play action passzt használtak. A "throw to score, run to win" volt Erhardt mottója.

Ettől a futás orientált vonaltól az évek során eltért már Erhardt is és ahogy a liga szabályozása egyre inkább a passz játéknak kedvezett ez csak egyre erősödött. Randy Moss és Wes Welker érkezésével 2007-től a BB féle Pats is sokkal inkább a passz felé tolódott el, amúgy igen komoly eredményekkel (passing stat) és onnantól a Pats rendszerére pass first rendszerként gondolhatunk már. (Ez 2021-ben Mac Jones-sal változott kissé és ismét komolyabb hangsúlyt kapott a futójáték.)

A Pats kapcsán sokszor elhangzik, hogy mennyire sokoldalú és jól variálható a rendszerük. A Moss-Welker időszak 4 WR-es felállásait követte a Gronk-Hernandez féle 2TE felállások vagy a sok 2HB felállás. Évekről évekre, de hétről hétre is igen sokoldalú és variálható a rendszer.

Okosok szerint az E-P rendszer azért variálható remekül, mert route koncepciókban és csoportokban gondolkodik és a támadók számára igen könnyű a felállás, (ha elsajátították a rendszert,) viszont a védőknek nehezen olvasható. Nehezen olvasható, mert sokféle felállást és formációt használ. Amiatt, hogy a támadók számára könnyen használható igen gyorssá lehet tenni és az uptempo, illetve a no-huddle remekül használható benne, ugyanis könnyen lehet a bal, illetve jobb oldali elkapóknak kiosztani az utakat, mert egy vezényszóval mindenki az adott oldalon tudja az útvonalát.

Az uptempo és no-huddle irány nekünk jó lehet, mert Carr ebben elég jó szerintem, bár Gruden ezt se igazán használta sajnos. Itt jelezném, hogy Carr számára nem lesz teljesen új ez a rendszer, mert Musgrave támadó sémájának is az E-P az alapja. Láttuk 2016-ban milyen sikeres volt ezzel Carr!

Az E-P rendszer egyik fontos mottója a „Take what the defense will give you”. Ez ugye Al Davis-nek nem tetszett anno és ma se tetszene, de a mostani kinevezés szerint Mark ilyen szempontból odébb esett a fától. Egyik héten szétfut a Pats egy csapatot, akinek rossz a run D-je, következő héten passzal vernek meg egy másik csapatot, akinek a pass D nem megy. Úgy fest mi is ebbe az irányba szeretnénk elmozdulni. Meccs közben és meccsek között is az erősségek vs gyengeségek kihasználása lesz a fókuszban várhatóan.

JMD esetében nem kell mást elemezni és más hatásokon gondolkodni, hiszen az E-P anno BB alatt meghonosító Charlie Weis mellett Ő a legfontosabb O mind a BB féle Pats-nél.


A Fairbanks-Bullough 3–4-es védelmi rendszer következik.

A F-B rendszer egy két gap-es rendszer a DL szempontjából vagyis a Bradley féle tavalyi rendszertől komolyan eltér a base csomagban a letett DL emberek mennyiségén túl is. Ezeknek a DL emberkéknek 2 gap-et kell fogniuk és emiatt sokkal kevesebb lehetőségük van csillogni. Persze mivel a mai NFL-ben az idő nagyrészében nickel felállásban dolgoznak a csapatok nem annyira markáns már a base felállások közötti különbség a védelem összképét tekintve. A Vince Wilfork-ok, a Richard Seymour-ok hiányoznak a jelenlegi keretünkről, de még a Dexter Lawrence-ek és a Leonard Williams-ek is hiányoznak, szóval itt azért lesz dolga Zieglernek.

A rendszernek a 4 LB használata ad nagy rugalmasságot base csomagban. Az „over” és „under” shiftekkel is előszeretettel operálnak DL és LB sor tekintetében is. A "bend but do not break defense" kifejezés PG óta itt nálunk káromkodásnak számít, de a F-B rendszernek amúgy sajátja.

Graham BB alól és ezáltal a F-B rendszerből indult, később ezzel a rendszerrel folytatta Brian Flores alatt DC-ként és a Giants védő koordinátoraként is ez volt az alapja annak amit csinált.

Persze a mai modern NFL-nek megfelelően az Ő rendszere már nem klasszikus 3-4-es rendszer. Egy interjúban a Giants DC-jeként válaszolta egy riporteri kérdésre, ami azt feszegette, hogy az Ő védelme most akkor 3-4 vagy 4-3, hogy Igen. Ezzel utalt arra, hogy egy multiple rendszert futtat és lehet ezt 3-4-nek, 4-3-nak meg 4-2-5-nek is hívni, de akár 3-3-5-nek is.

Szerinte a séma a játékosállománnyal szorosan összefügg és amúgy folyamatosan változik az ellenfél erősségeihez, meccs helyzetekhez igazodva, illetve ahhoz, hogy éppen „kit akarunk levenni”. Ezt is tudja mindenki, aki nézett NFL-t az elmúlt 20 évben, hogy BB mindig leveszi az ellenfél legjobb emberét és mindig arra kényszeríti az ellenfelet, hogy a második, harmadik opciójával verje meg. Ez a szellemiség átköltözik Las Vegasban ezennel szerintem.

A Giants-nál nem volt egyszerű dolga Grahamnak, mert mindig egy szenvedős offense-t kellet kisegíteni és emiatt nagyon sokat voltak fenn a pályán. 2021-ben konkrétan a 6. legtöbb időt a Giants védők töltötték fenn! A "bend but do not break defense" filozófiát jól tükrözi, hogy engedett yardok tekintetében 2021-ben például rosszabbak voltak, mint mi, de a Red Zone védekezésük fényévekre volt tőlünk. 2020-ban a NYG RZ védelme a 2. legjobb volt a ligában, míg 2021-ben a 9. legjobbak voltak. Ennek Raiders D szerintem közelébe nem volt 20 éve, de lehet inkább 40.

Nemsokára Moe Moton készít egy Patrick Grahammal foglalkozó cikket, azt majd még beteszem, mert Ő szerintem elég jókat szokott írni, meg előbb utóbb a TDL srácok is biztos elemzik majd a munkásságát vagy akár Ted Nguyen az Athletictől, de gondoltam hátha érdekes lehet az én gyűjtésem is 😀

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 2 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Ebben az idei draftot követő roster elemzőben az összes posztot szeretném végig venni, kielemezni. Minden posztot szeretnék önmagában vizsgálni, megnézni azt is, hogy tavalyhoz képest sikerült-e fejlőni. Ezt követően igyekszem azt is megvizsgálni majd, hogy az adott posztunk hogyan fest divíziós szinten és mind offense, mind defense kapcsán próbálok majd várakozásokat megfogalmazni, illetve megnézni azt is, hogy a csoport ellenfelek ellen mire lehetünk képesek.

Offense:

QB:
Az amerikai foci legfontosabb posztja az irányító. Bizonyos szempontból az NFL egyik legstabilabb QB posztja a miénk évek óta, míg másik szempontból a legbizonytalanabbak közé tartozunk. Derek Carr 8. évére fordul, mint a csapat kezdő QB-ja és ezzel tulajdonképpen az ötödik legrégebben regnáló kezdő irányító az NFL-ben. Egyedül a Falcons, Packers, Seahawks, Steelers négyes van előttünk ebben a tekintetben és lehet jövő ilyenkor már csak 1 vagy 2 csapat marad talpon ebben a versenyben. Persze igazából nincs ilyen verseny és baromira nem ez a fontos QB stat, de azért olyan szempontból érdekes ezt megnézni, hogy tulajdonképpen idén volt először csendes a QB posztunk, amióta Gruden megérkezett. Minden évben ment a találgatás, hogy kire cseréli le Derek-et.

Derek Carr:
2020-ban Carr eljutott egy elég jó szintre Gruden irányításával és ennek köszönhetően idén végre nyugodtan készülhet, reméljük ez tovább erősíti majd a játékát. A rendszert ismeri kívülről, belülről és végre a mélységi játék is megnyílt tavaly.
11. legtöbb passzolt yardot szerezte tavaly és a sokat kritizált yards/attempt területen megtartotta a 2019-es 7,9-es eredményt, amivel amúgy a 11 legtöbb yardot passzoló QB között az 5. helyet foglalja el holtversenyben. Az a Josh Allen van mellette a holtversenyben, akiről legtöbb embernek a mélységi labdák jutnak eszébe szerintem. Pontosság terén is befért a legjobb 10-be, ha a legalább 300 passz kísérlettel rendelkezőket nézzük. A 11. legtöbb TD szerezte, és az INT számai is TOP 10-be férnek. Karrierje legjobb QB ratingjét sikerült összehoznia és ezzel már ebben a mutatóban is ott van a TOP 10-ben. A 20+ és 40+-os passzok számában is TOP 10 lett, miután végre a mélységi utakat is elkezdték használni Grudennel. PFF-nél a 10. legjobb lett az értékelése, ráadásul Prescott benn maradt a rövid szezonja ellenére abban a listába. A Falcons elleni meccsén kívül nem volt igazán rossz meccse és szerintem egyedül a fumble problémái miatt, valamint a korábbi évek megítélése miatt van az, hogy sok szurkolót ha megkérdeznénk azt mondaná, hogy Carr nem TOP 10 QB.
Én a 2020-as éve után ki merem jelenteni, hogy tavaly TOP 10 QB szinten játszott és azt gondolom, hogy 2021-ben is benne lehet ebben a kalapban, főleg ha sikerül javítani a fumble számokon. A kulcs az OL play lesz és a szétvert, majd újra épített OL miatt dörzsölheti sok csoport rivális szurkoló is a tenyerét. Ugyanis továbbra is igaz a megállapítás, miszerint Carr-nak nyomás alatt sokkal rosszabbul megy a játék. Nagy a szakadék a tisztán tartott és a nyomás alatt tartott Carr számaiban. Pontosság terén 73,8% VS 48,5%, TD terén 22 VS 5, INT terén 4 VS 5, a TD és főleg az INT számok esetében érdemes fejben tartani, hogy nagyjából harmad annyi passzról van szó nyomás alatt, mint tisztán. Tudjuk, láttuk mindannyian, hogy képes pánikolni Carr és akár egész meccsen képes utána gyengébben játszani. Nem véletlenül mondta ugye Al Davis azt, amit az ellenfél QB-k kezeléséről 😊
A fal idei újra szabása kapcsán a legkritikusabb dolog a Hudson-James csere lesz, mert az fogja tudni agyonvágni a szezonunkat, ha OC poszton gyengék vagyunk és belül folyamatosan érkezik a nyomás, illetve nem megfelelőek a protection call-ok és elváltják egymást a falembereink. Nagyon nagyon bízom benne, hogy ezt Gruden és Cable is tudja, felmérte mielőtt meglépte a cserét. Erről persze legkorábban week 1 után tudunk majd valamit nyilatkozni és igazából majd a szezon felénél tudunk szerintem biztosat kijelenteni, mert addigra lesz már video Andre James-ről és addigra biztos pár jobb DC, illetve DL is bekóstolta.
Azt gondolom, hogy Carr gyors döntési képessége és gyors release-e párosítva Gruden rendszerével és play hívásaival alkalmas arra, hogy elfedjen, kompenzáljon mondjuk egy szenvedő rookie RT-t, ha a többi poszt és főleg a fal közepe rendben van.
Azt gondolom összességében nem irreális dolog Carr-tól egy újabb TOP 10-es szezont várni.

Marcus Mariota:
Mariota személyében van egy jó back up a csapatnál és azt gondolom, hogy hacsak nincs valami kedvező csillag együtt állás, akkor marad is Carr mögött ez a stabil helyzet. Nem mintha Carr különösebben sérülékeny lenne, de azért tudjuk, hogy ebben a sportágban mindig egy playre vannak a sérüléstől a játékosok. (A kedvező csillagok alatt arra gondolok, hogy egy olyan csapatnál dől ki a kezdő QB, amelyik szimpatikus Mariotának (no trade záradék miatt fontos) és hajlandó elég picket a cserébe bedobni.)
Tavaly 1 meccsen jutott szóhoz Mariota, ahol pozitív, de azért felemás képet mutatott szerintem. Nagyon veszélyesen használta a lábait, volt 1-2 igen szép dobása, de volt egy nagyon kritikus INT-je és érezhető volt, hogy Gruden annak ellenére, hogy mentünk az eredmény után nem merte igazán kiengedni a passzokat a konzervatív mederből. Az is beszédes volt, hogy a Dolphins ellen rögtön visszatette Carr-t, pedig ott már elég egyértelműen lefőtt a kávé a PO remények kapcsán.
Azt gondolom, hogy Mariota remek back up olyan szempontból, hogy egy meccsre hatékonyan be tud állni, képes a lábával meglepő, új elemet hozni a mérkőzésre és talán nem veszíti el a meccset, ahova be kell sérülés miatt ugrania. Egy ilyen helyzetben 1-2 további meccset is rá lehet bízni, ahol talán megint nem rajta megy el a meccs, egyszóval életben tarthat egy PO kapaszkodás közben is minket, ha Carr lesérül. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy huzamosabb ideig tudnánk vele büntetlenül játszani és szerintem egy esetleges hosszútávú Carr sérülés kiütne minket a PO versenyből. De ez azt gondolom a legtöbb csapattal így lenne, ha kiesik a kezdő irányító…

Nathan Peterman:
A csapat harmadik számú irányítója, aki valószínűleg tud valamit Grudenről 😊.
Viccet félre téve camp armnak megfelelő és Mariota esetleges elcserélése esetén valószínűleg egy megkezdett meccs levezénylését rá lehetne bízni, ha Carr-t kiütik a játékból. Run heavy approach és rövid biztonsági passzokkal lehetne operálni vele és talán nem veszíted el vele a meccset, ha vezetsz amikor beáll…talán.
Ha Mariotát esetleg elcserélnék akkor azért igen vékony lenne NP-vel a back up szerep, de nem mi lennénk az egyetlen csapat, aki a kezdő QB nélkül esélytelenek nyugalmával készülhet a legtöbb meccsére.

Tipp az 53-as keretre:
QB: Derek Carr, Marcus Mariota
PS: Nathan Peterman (bár megmondom őszintén nem néztem még utána, hogy 2021-ben is PS-re tehető lesz-e veterán)

A csoportunk QB szempontból borzalmasan erős Chiefs (Mahomes, Henne), Chargers (Herbert, Daniel), Broncos (Lock, Bridgewater) és mind a Chiefs, mind a Chargers jobb helyzetben van nálunk. Fiatal remek kezdőjük van és van stabil back up is kereten. Szerintem egyedül a Broncos van mögöttünk QB poszton és mivel a legfontosabb posztról beszélgetünk nagyon jól kell a többi csapatrésznek játszania ahhoz, hogy esélyünk legyen majd a Chiefs és a Chargers ellen a szezon során.
Mahomes kapcsán nem lehet visszaesésre számítani, sőt miután az OL-re komoly figyelmet fordítottak Reid-ék még szerintem javulás is benne lehet a pakliban, ami ugye elég rosszul hangzik a mi szempontunkból, mert most is a liga egyik, hanem a legjobb QB-ja már. Tavaly azt is bemutatták Reid-ék, hogy Henne is képes ebben a rendszerben jól teljesíteni, szóval egy rövidebb Mahomes kiesést is tudnának kezelni.
Herbert remek rookie szezonon van túl, szerintem minden várakozást felül múlt tavaly. Hacsak nincs másod éves visszaesés a liga legjobb irányítói közé betonozhatja be magát jövőre. Az OL erősödött előtte, vannak mögötte, körülötte skill poszton is, szóval nehéz dió lesz majd ellene készülni. A HC és OC váltás esetleg hozhat egy lassabb rajtot, de alapvetően azt gondolom, hogy kemény csata lesz mindkét találkozón.
A Broncos hozta Teddy-t versenytársnak és back upnak Lock mögé, amivel szerintem túl sokat nem érnek majd el. Lock vagy kiegyenesedik és akkor baromi szoros lesz a csoport QB és minden szempontból vagy marad az a hullámvasút aki volt eddig és akkor a Denver QB részlege lesz a csoportban a leggyengébb és ezt kell a többi csapatrésznek kikompenzálnia majd a csoportmeccseken.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 8 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Amit a csapat a bye week óta produkál egész fantasztikus.
Még mindig nem merem elhinni, az elmúlt 8-9 éves szurkolói hátterem tükrében, hogy valóban jó, erős csapat vagyunk, akinek minden héten valós esélye van a győzelemre, de egyre inkább így fest a dolog.

Derek Carr olyan másod évet produkál, amiről álmodni sem mertem.
150/229, 65.5%-os pontosság, 1793yard, 7,8-as átlaggal, 15:3 TD:INT
Minden területen fejlődés látható, remekül kezeli a nyomást, jól veszi le a blitzeket, jó a clock management, szépen szétosztja a zsugát a célpontjai között, vezére a csapatnak.

Latavius Murray vezényletével van egy elég potens backfieldünk is. Murray remek átlaggal veszélyesen fut. 4,6 az éves átlaga pár szenvedős produkcióval, de a bye óta 5,7 és 5,6. 534 yard 3 TD már a zsebben. Nem egy Jamal Charles, kell elé a jó falmunka, de ha az megvan veszélyes a srác. Taiwan Jones és Roy Helu jó kiegészítő elemek, bár előzetesen Helu-tól vártam a nagyobb hatást, de TJ nagyon szépen illik a sémába. Jones YAC-ban és futási átlagban is szépen áll (19,0 ; 5,8), benne van a big play a srácban, mint ahogy azt megmutatta most is. Olawale és főleg Reece remek kiegészítő elemek ugyancsak. Reece rendre villant, van már 3 TD elkapása, ami season high matchelést jelent nála. Nincs egyik back sem túlhasználva nagyon szépen keveri a lapokat Musgrave a backfielden, backfieldről (TJ, Reece is sokat van kinn slotban vagy szélen.)

A TE group is nagyon rendben van. Lee Smith nagy figura. Iszonyat lelkes, folyamatosan kűzd, hergeli a többieket és az ellent. Talán pont deyell írta be tegnap is, hogy minden meccsen összeakad 1-1 védővel. Jól blokkol és azért már van 7 elkapása is, ami nála szezon csúcs beállítás. Rivera szorul háttérbe, ahogy Walford tör előre, de hasznos elem Ő is főleg a 3TE-s nagycsomagoknál, mint elkapó. Walford 7 elkapásnál, majd 100 yardnál jár 1TDvel, ami nem tűnik soknak, de ne felejtsük, hogy sokat kihagyott, emiatt hátránnyal indult szezon elején. Blokkolásban is megállja a helyét és remekül kap el. Mostani meccsen egyik elkapás után azt is megmutatta, h nem csak erős, de tud fürge, elusive is lenni. Folyamatosan fog nőni a szerepe az offenseben sztem innentől kezdve.

A WR csapat parádés. Cooper simán benne van az OROY versenyben Gurley-val, már most a legjobb elkapók közé tartozik 565yardjával, 3TD-vel és liga második YAC számával. Crabs remekül játszik 3TD majd 500 yard...sokat segít neki, hogy Cooperé lassan folyamatosan a legnagyobb figyelem, de ugyanígy azért Ő is segíti Coop-ot. Roberts jó kiegészítő elem, remekül blokkol, bár azért elkapás terén van még lehetősége fejlődésre. Holmes remekül használj ki a méretét, sebességét, ha nem lennének az idegesítő droppjai komoly playa lehetne. Vszeg Ő az aki miatt Streater inaktív folyamatosan, amit azért én továbbra is bánok kicsit, mert tőle nagyon sokat vártam.

Az OL remekel a szünet óta. Remélem mostanra érett össze a jobb oldal is és így marad a kép mostmár. Penn-Gabe-Hudson sztem a liga egyik legjobb bal oldala. Mind3-an top 5 pass prot szempontból a posztjukon és futásnál is egyre hasznosabb főleg a Gabe-Hudson duo. Howard remek meccsen van túl egy jó SD meccset követően. Még a végén felnő a szerződéséhez. Webb az év egyik meglepetés embere nálunk, teljesen elfogadható produktumot tett le most is az asztalra. Amíg ilyen jól játszik a fal minden csapat ellen képes lehet a csapat komoly mennyiségű pontot feltenni. Ha Carr kap elég időt, legtöbb D gondban lesz, mert vannak elszakadásra képes elkapóink és egy jó döntéseket hozó irányítónk. Fontos a futás is, hogy ne legyünk 1 dimenziósak, de amikor a falnak megy, akkor mögöttük Murray és társai veszélyesek, ahogy már írtam.

Itt az offense lezárásánál szeretném kiemelni Bill Musgrave teljesítményét. Legtöbben eléggé húztuk a szánkat mikor kiderült, hogy Ő lesz az OC, de összességében remek munkát végez eddig. Összerakott egy olyan playbook-ot, ami remekül fekszik a játékosainknak, többnyire jól hívja a meccseket, jól készül fel az ellenfélből. Mike Tice neve az ami még említést igényel, hiszen remekül összerakta a falat. A többi pozíciós edzőről nem nagyon esik szó, de eddig panasz nem nagyon lehet egyik egységre sem, ami azt jelentheti, hogy ők is jól dolgoznak.
Persze van még csiszolni való az Offense teljesítményén, de ez a rajt nagyon erősre sikerült és mivel fiatal a csapat nagyon elvileg csak javulnia kellene a dolgoknak. Donald Penn az egyetlen öregedő fontos O playa, de egyfelől jól játszik, másfelől az OL emberek esetében lehet legjobban tolni a kort kifele.

A másik oldalon kezdem így váltásban Ken Norton Jr.-al és a stábjával. Nagyon nehezen indult be a dolog, de most úgy fest kezd összeállni a védelem is. Harap a védelem, magas energia szinttel játszanak és kemények vagyunk. Szünet óta nagyon szépen toljuk az első 3 negyedig, aztán a prevent D alatt kicsit szétesünk látszatra, de végre van védő oldalon is arca a csapatnak. Öljük a futást, limitáluk a hosszú playeket és igyekszünk mindent magunk előtt tartani. Képes volt a stáb váltani a 4-3 base-ről 3-4 base-re az emberanyag függvényében, ami itt Oakfalván megsüvegelendő. Marcus és Rod remek munkát végez a fiatal DB-el, illetve a DL és LB edzők is jó munkát végeznek ránézésre.

DL hatékony munkája a sikerünk alapja. Elég sokféle képen áll fel a DL, de ha az alap felállást nézzük, akkor a Williams-Ellis-Edwards trió a legfontosabb és ők a jövő alapjai elől. Stacy McGee az aki még itt elöl említést érdemel még, mert sokat forog be Ellis\Williams helyére, illetve Aurty érdemel említést, de főleg a light csomagokban. A fenti trió nagyban meghatározza a run D keménységét, remekül zárják a közepet. Wilson szolid veterán presence a fiatalok mellett. A light csomagokban Autry és Edwards mozgott belül és ez lesz a jellemző, ahogy megyünk előre sztem. Tőlük pass rush terén több kell középen az biztos, de ha azt vesszük, hogy az egyik egy 2. éves UDFA, a másik pedig egy rookie akkor azért van is erre esély.

EDGE egységünk tiszteletre méltó. Mack&Smith erős páros. Eddig főleg a futás ellen remekelnek, hiszen mindketten baromi jól tartják meg a saját szélüket és rendszerint már backfield-en odaérnek a futókhoz. Pass rush terén sem rosszak, de azért nem életveszélyesek sajnos. Kellene a belső nyomás nagyon, mert sokszor megérkeznek a széleken, de fel tud lépni a QB. Mayowa személyében van depth is mögöttük, illetve Ball és RayRay is mutatott már szép dologkat a szélről limitált szerepben.

LB csapat belső része kicsit sántít, de működőképes. Smith remekül játszik, Ő a védelem irányítója, jó coverban és sokszor futás ellen is nagyon szépen beér. Másik ILB poszt kicsit dadog. Lofton futás ellen base csomagban használható, de coverben fogalmatlan. Ball végre megoldásnak tűnt, de lesérült. RayRay meg közveszélyes és bizonytalan pont. Nagyon kell Smith mellé egy rendes LB még. Jó esetben Ball megoldást jelent, amikor visszatér. Kell, hogy base felállásban futás ellen is hatékony legyen az illető, de ez a DL mögött ehhez nem kell Spikes méretű thumper szerencsére, mert a másik feladat a cover base és főleg light csomagok esetében.

CB egység utóbbi hetekben igen jó etapokat mutat be. Mindegyik CB meg meg villan és elég jó összességében a produktum, de azért a yardokat nyaljuk folyamatosan. Big playből szerencsére kevesebb van, mint a nyitó hetekben. Javul a kommunikáció, kezdik megszokni a feladatukat, technikákat. Hayden egymást követő 2 meccsen játszott végre jól. Fontos lenne a folyamatos fejlődés tőle. Amerson meglepően jó, ahhoz képest mit játszott eddig DC-ben, meglássuk mi lesz belőle idővel. Thorpe hasznos tagja a csapatnak, mostani meccsen is többször láttam a Thorpe-Amerson szélső párost DJ-vel a slotban. Nagyot segít majd Carrie visszatérése, amire azért 1-1 play erejéig volt most is példa.

S poszton CWood dacol az idővel, a korral továbbra is. Hihetetlen mit játszik idén. Carrie megállja a helyét szépen és Asante megbízható back upnak tűnik. Nate Allen a Vikings ellen elvileg visszatér és remélhetőleg ettől lép egyet előre az egész secondary.

Védelemben továbbra is a folyamatos pass rush hiányzik nekem, de remélhetőleg még ez is javul. Ha sikerül ebben fejlődni és visszatér Allen akkor elvileg a pass D kategóriában is fel tudunk lépni a respectable szintre.

ST egységben Jano hibázik 1-et, 1-et, de azért még működik az öreg. King sokat van jegelve újabban, ami azért látszik is a rúgásain, de ezzel együtt nem rossz a rúgó egység teljesítménye sztem. Visszahordás továbbra sem megoldott, remélem jövő héten már végre nem Carrie-t üttetjük a puntoknál.

Amióta követem a csapatot (2006) nem láttam még ilyen jó, összeszedett, erős brigádot itt. Tele vagyunk fiatal, tehetséges emberkékkel és remek mentalitású játékosokkal csapatszerte. Reggie McKenzie mindenképpen megérdemel egy óriási dícséretet. Úgy fest beérik munkájának gyümölcse. Mark Davis türelme is megér egy köszönetet ezügyben.
Végül pedig szeretném kiemelni Jack Del Rio-t, aki összerakott egy nagyon korrekt stábot, összerakta fejben a csapatot és sorra dönti le a régi szellemeket, akadályokat...Keleti parti győzelem, back-to-back győzelem, csoport győzelem idegenben, papíron erősebb csapat megverése, papíron gyengébb csapat megverése...kezd végre valahára valóban úgy festeni a csapatunk, mint egy profi NFL csapat.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 4 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Eddig igen jól fest a draft class az biztos. Egyre több helyen lehet is olvasgatni a Mayock for executive of the year commenteket, cikkeket...

Ferrell egyenlőre keveset mutat. Az Ő játéka technikán és erőn inkább alapul, mint sebességen és atletikusságon...így viszont duplán betett neki a betegség és a súly, erő veszteség, illetve az Ő esetében nagyobb gondot jelent az NFL OL emberek erejéhez hozzászokni, mint egy speed rushernek az NFL OL emberek sebességéhez hozzászokni...szerintem. Neki nagyon sokat fog jelenteni az offseason, fell kell pakoljon magára még izmot és akkor jövőre majd megmutathatja mi a helyzet. Miller is milyen szarul festett tavaly ilyenkor, most meg többnyire korrekt kezdő LT. Ferrell ideális esetben lehet egy erős all around DE opció, aki Nascar csomagban mehet belülre is ala Justin Tuck...

Jacobs remek játékos már most is, ha még kicsit tud fejlődni parádé...itt a kérdés az, hogy mennyit bír majd évek tekintetében. Fontos lenne szerintem egy korrekt váltó társat találni neki, mert az most jól látszik, hogy Richard és Washington nem igen alkalmas arra, hogy futás terén mentesítsék.

Abram jövőre lesz valóban újonc és így kicsit olyan lesz, mintha megint 3 db első körünk lenne 😊 Amit nála láthattunk eddig, hogy fejben rendben van a srác, vezér lesz a csapatban, most is lehet látni többször az oldal vonalon a többiekkel. Sebessége és mérete megvan az NFL-hez és úgy fest az agya is. Aztán, hogy mennyire tud meghatározó S lenni coverben, az még kérdés.

Mullen elég bíztatóan mozog, remek séma fit és fejben Ő is igen rendben van. Szerintem már most jobban dolgozik, mint Conley és nálam már Worley előtt simán Ő a legjobb CB-nk. Én jövőre mint kezdő szélső CB simán kalkulálok vele.

Crosby igen kellemes meglepetés. Mérete és sebessége megvan az NFL kezdő szinthez, motorja elit. Ha tud még erősödni és leginkább technikában fejlődni simán lehet kezdő is. Hasznos rotációs játékos már most is.

Johnson remélem egyre több lehetőséget kap, Bengals ellen egyszer vettem észre és akkor szép playt csinált. Mérete, sebessége megvan és miután Mullen jónak tűnik lehet bízni abban, hogy aki Johnson-t húzta az tudta mit kell nézni ehhez a védelemhez 😊

Moreau remek pick volt. Róla ugye azt mondták, hogy jó blokkoló, de vszeg elkapóként kevés lesz, ehhez képest eddig több remek elkapást és több TD is bemutatott már. Úgy fest találtunk egy megbízható all around TE-t is Waller mögé.

Renfrow is remek story, simán hozza az utóbbi hetekben amit egyetemen is hozott...3rd and Renfrow lesz lassan nálunk is a 3rd down...annyira, hogy a legutóbbi Carr INT abból (is) fakadt, hogy 3rd down-nál Carr kinézte és megdobta HR-t, amit a S is olvasott...megvan a slot elkapónk azt gondolom.

Jövőre valóban 2 első kör, 3 harmadik kör, 1 negyedik kör és 1 hetedik kör van jelenleg, de még az ötödik körünk is lehet megmarad a Mack trade kapcsán, ugyanis nem ismert a kondíció...
TOP 100-ban ez 5 húzást jelentene meg ugye Abram-ot extrában 😊

Meglátjuk majd, hogy esetleg elkezdenek Mayock-ék cserélgetni, de mivel a Bears első köre egész magasnak tűnik egyenlőre lehet maradunk szépen és megint hagyjuk, hogy a draft jöjjön hozzánk.
Év végéig egy-két poszton még ki kellene derülnie pár dolognak, mint pl. mennyire bízunk a Ferrell-Crosby párosban, mennyire bízunk Johnsonban CB poszton, látunk-e slot CB-t kereten, de van azért pár need, amit igen könnyű megfogni már most is.


Jelenleg szerintem posztonként így festünk:
QB poszt rendben van. Carr a kezdő, mögötte pedig lesz Kizer szerződés alatt, Peterman RFA tender lehetőséggel és Glennon, mint UFA. Nem hiszem, hogy gond lesz a QB room kialakításával.

RB poszton megvan a feature back, aki mögé kell majd szerintem hozni egy csere játékost, aki simán lehet Crowell vagy akár egy későbbi körös/UDFA rookie és szerintem egy elkapásban jeleskedő 3rd down RB is kerül majd keretre. Richard lehet könnyen ez a játékos, bár nála elképzelhető, hogy máshonnan kap jobb ajánlatot majd szerintem.

FB poszt megvan.

TE poszt megvan, nem is akárhogy!

WR poszton egy darab playmaker kell és megvagyunk. Williams mellé kell egy szélső impact elkapó és Renfrow-val kiegészülve lenne egy igen potens triónk. Zay Jones szerintem marad, mint #4 és Davis jó eséllyel kap egy hosszabbítást szerintem, ha már picket áldoztunk érte. Ezzel lenne depth és returner is rögtön. Doss teperhet majd a 6. helyért egy csomó új arccal egyetemben...

OL kapcsán szintén megvagyunk szerintem, ami a kezdőket illeti. Miller, Hudson, Jackson és Brown szerződés alatt lesznek, egyedül Incognito az akit vissza kell igazolni, nem hiszem, hogy gond lesz ezzel. Good-hoz is hozzávágnék amúgy egy szép depth szerződést, mert OL depth mindig kell. Sharpe és James szerződés alatt lesznek és Parker is vonszolható, mint holt teher 😊

DL kapcsán jönnek a komoly kérdések számomra.
DT poszton Hankins személyében megvan a NT kezdő és azt gondolom Hall személyében megvan a váltó társa is. Az UT poszt viszont problémás, mert Hurst-ben nem látom az impact kezdő játékost sajnos. Az, hogy Dion Jordan az utcáról nickel DT posztra be tud szállni sokat elmond az interior pass rush helyzetünkről.
DT lenne az a poszt, amiért szívesen bankot robbantanék az FA szakaszban, persze csak ha van megfelelő célpont. Egy brutál 3tech DT komolyan emelné a teljes védelem szintjét, főleg PG sémájában. Egyszerre lenne könnyebb a DE-k dolga is, amivel a teljes pass rush tudna szintet lépni, ami persze erősen támogatná a covert hátul. A gond, hogy nem igen lesz tuti célpont szerintem.
Chris Jones lenne az akire nyomnék egy all in-t, de nem hiszem, hogy a Chiefs megteszi nekünk azt a szívességet, mint anno Hudson esetében...
Ha Ő kiesik, akkor maradnak érdekes, de kérdőjelekkel rendelkező emberek, mint pl. Javon Hargrave, Jarran Reed, Maliek Collins, Arik Armstead...itt már kell az edzői stáb, meg Mayock&Co, hogy megállapítsák tudna-e valamelyik srác a mi sémánkban komoly upgrade lenni Mo-hoz képest...
Drafton is lesznek ígéretes prospectek, onnan is lehetne erősíteni.

DE poszttal kapcsolatban év végére azt kell kitalálnia a stábnak, hogy Ferrell és Crosby mellé, elé vagy csak mögé kell ember. Ha eléggé bíznak bennük és a fejlődésükbe elég lehet ha visszahozzuk Mayowa-t, Mauro-t meg mondjuk Dion Jordan-t és hoznak még valakit draft végén Key mellé. Lenne bőven mennyiség, verseny és a végén megfelelő depth a Ferrell-Crosby duó mögött...de persze azért lenne izgalom is, mert évek óta nem bírjuk rendezni a pass rusht és megint az lenne, hogy potenciálra támaszkodunk biztos megoldás helyett...

LB posztot szerintem komolyan újra kellene húzni.
Whitehead nem hiszem, hogy ér 7M-t és rajta tudnánk 6M-t spórolni egy elküldéssel, persze jól meg kell nézni kit tudunk hozni a helyére.
Lee depth player.
Morrow, Compton és Wilber max depth-nek és ST szerep miatt maradhatnának szerintem. Morrow talán kapna egy RFA tendert tőlem, de mindent megtennék, hogy csak depth legyen.
P.Brown nem hiszem, hogy érdemben hozzá tud tenni bármit is a csapat játékához, nem hinném, hogy visszatérne
Szívem szerint Megtartanám Lee-t ST szerepre, de elküldeném Whitehead-et és senkit nem igazolnék vissza...Morrow-nak ajánlanék egy vet min 1 éves deal-t, miután nem tettem rá RFA tendert.
Ezt követően pedig az offseason fókuszába helyezném az LB posztot!
Joe Schobert lenne a célpontom MLB posztra, ha piacra kerül esetleg.
Shaq Thompson lenne a másik célpontom WLB posztra, ha kikerülne a piacra.
Cory Littleton is megérhet egy erős gondolkodást, mint cover WLB.
Mychal Kendrick lehetne SLB opció esetleg.
Mivel azonban sok itt a ha, meg nem erős az LB pool a piacon valószínűleg:
Tartanám Whitehead-et és Morrow-t egy low RFA tenderrel visszahoznám Lee mellé. Compton és P.Brown közül a jobbat visszahoznám még és ezt követően próbálnék a piacon rámenni valakire a fentiek közül vagy az elérhető legjobbak közül.
Drafton is LB lenne az egyik fókusz területem. Egyenlőre Isaiah Simmons (Clemson) és Kenneth Murray (Oklahoma) tűnik a két legjobb off ball LB-nek, így közülük kéne egyet megkaparintani az első körben.

CB poszton lesz pár érdekes döntés, de legalább Mullen személyében úgy fest van fix pont is.
Worley szerintem kap majd hosszabb távú szerződést és lehet Lawson is visszatér, főleg ha Joyner munkáját megköszönjük. FA piacról Darqueze Dennard lehet komolyabb célpontunk szerintem, PG alatt ha jól rémlik kívül és belül is hozott jó játékot. Egy ilyen igazolás esetén Joyner pláne mehetne amerre lát.
Mullen-Worley-Dennard-Johnson-Lawson-vmi fiatal már igen pofás CB corp lenne papíron.

S poszton kérdés ugye mennyire is lesz jó Abram, de 2020-ra neki lock az egyik kezdő poszt. Másik posztra jelölt lehet a sérülésből visszatérő K.Joseph vagy egy UFA is, illetve esetleg Harris is. Ha Joseph vagy másik veterán érkezik, akkor Harris miatt depth teljesen jó lehet 1-2 fiatal versenyeztetésével.

ST egység adott.

Fontossági sorrendben nálam a needek jelenleg: LB, DL, CB, WR, S

Mivel a WR nem ordas need és az off ball LB nem prémium pozíció, valamint van több DL prospect aki jó lehet hozzánk, érdemes lenne elgondolkozni szerintem egy hátra cserén valamelyik első pickkel. De egynelőre inkább élvezzük a PO talk-ot és a drafttal ne foglalkozzunk 😀

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 6 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Raiders Draft 2017

1st round: Gareon Conley, CB, Ohio St.

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/gareon-conley?id=2558062
-https://www.profootballfocus.com/draft-pff-scouting-report-gareon-conley-cb-ohio-state/
-https://sports.yahoo.com/news/nfl-draft-profile-ohio-state-cb-gareon-conley-good-press-man-cover-man-instincts-164436536.html
-http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/2060768/gareon-conley
-https://www.youtube.com/watch?v=yfJDXra4L14

Meccs videók:
-http://draftbreakdown.com/players/gareon-conley/

Remek képességekkel, méretekkel és atletikussággal megáldott CB prospect, aki nagyon valószínűleg rég kiment volna 1\24 előtt, ha nincs az erőszak vádja ellene. Természetesen komoly rizikó van a kiválasztásában a folyamatban lévő ügye miatt, de amennyiben valóban ártatlan akkor steal lehet könnyedén. Azonnali hatása lehet a passz védekezésünkre, hiszen mind a széleken, mind a slotban azonnal bevethető játékosnak tűnik. Jó eséllyel a csapat slot CB-jeként kezdi majd az évet, de ha minden jól alakul könnyedén feljöhet #2 vagy akár #1 helyre a depth charton szerintem és akkor a két CB-s felállásoknál szélen, míg a három CB-s felállásoknál slotban operálhat majd.

A CB egységünk Conley érkezésével papíron igen jól fest, hiszen mellette Sean Smith és David Amerson is kereten van és bár tavaly nem remekeltek igazán korrekt kezdőnek tekinthetőek. Ez a hármas mögött pedig ott lesz TJ. Carrie, aki szerintem remek #4 megoldás lesz, amellett, hogy ST-ben is hasznos tagja lesz a csapatnak.


2nd round: Obi Melifonwu, S, Connecticut

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/obimelifonwu/profile?id=2558189
-https://www.profootballfocus.com/draft-pff-scouting-report-obi-melifonwu-s-connecticut/
-http://www.ninersnation.com/2017/4/25/15416788/2017-nfl-draft-scouting-report-obi-melifonwu
-http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/1999075/obi-melifonwu
-https://www.youtube.com/watch?v=U7qzUNJ8vdg

Meccs videók:
-http://draftbreakdown.com/players/obi-melifonwu/

Fantasztikus méretekkel és atletikussággal rendelkezik és mielőtt rásütnénk a combine warrior elnevezést érdemes megnézni játszani. Obi nem kész játékos még, természetesen van min javtania, de távolról sem csak egy atléta. 4 évnyi egyetemi foci és jó minőségű játék van a háta mögött, amihez társul a mérete és atletikussága, ami miatt kimagasló potenciálról lehet beszélni vele kapcsolatban. Ami nekem külösen tetszik vele kapcsolatban, hogy remek fit a mi védelmünkbe. Tud SS-t és FS-t is játszani, ami azért fontos, mert az eddigiek alapján JDR és Norton olyan Safety párost szeretne pályára tenni, akik felváltva tudják bármelyik posztot játszani és gyakorlatilag az idő nagy részében a pálya egy adott oldalán dolgoznak. Amit fontos még szerintem kiemelni, hogy Obi hosszú idő után végre megoldást jelenthet a TE-k elleni védekezésünkre.

Karl Joseph-el szerintem egy nagyon jó, fiatal és dinamikus safety tandemet fognak alkotni. Reggie Nelson szerepe szerintem akkor lesz fontos, amikor Obi lemegy TE-et fogni, ugyanis azt gondolom, hogy lesz olyan amikor Obi LB posztra megy le kvázi a TE-re emberezni és ilyenkor Nelson lesz hátul Joseph párja. Ez a hármas elég megnyugtatónak tűnik így papíron.

Az első két draft pickünk a tavaly nagyon sok hosszú play-t benyelő passz védekezésünket hivatott megerősíteni, rendezni és én személy szerint azt gondolom, hogy erre alkalmasak is a fiatalok. Mindketten remek labdaérzékkel rendelkeznek és nagyon jó atléták (Sparq rangsorban Conley 13. CB, Obi az első S), akik megfelelő coachinggal posztjukon NFL szinten is erős játékossá érhetnek. Hosszútávon a Karl-Obi-Gareon-David négyes olyan hátsó alakzat lehet, ami a liga erősebb egységei között tarthatja a passz védekezésünket.


3rd round: Eddie Vanderdoes, DT, UCLA

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/eddie-vanderdoes?id=2557982
-https://www.profootballfocus.com/draft-pff-scouting-report-eddie-vanderdoes-di-ucla/
-http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/2079690/eddie-vanderdoes
-https://www.youtube.com/watch?v=LrzOGk2uekA

Meccs videók:
-http://draftbreakdown.com/players/eddie-vanderdoes/

Eddie egy igen érdekes prospect, aki a 2015-ös ACL sérülése és a gyengébbre sikerült 2016-os éve miatt kicsit radar alatt érkezett. Ami miatt viszont komoly poteniál van a srácban az a 2014-es remek éve és a pazar Senior Bowl munkája. Úgy festett a Senior Bowl-ra fizikailag sikerült visszatérnie a 2014-es szintjére és ennek megfelelően nagyon jól is dolgozott. Sparq táblázatban az 5. legjobb eredményt érte el, ami 1. helyre javul ha leszűkítem a listát a 300 fontot meghaladó tömegű prospectekre. Ha sikerül egészségesnek maradnia és erre tud építeni remek kiegészítő eleme lehet a védő falunknak.

Tud NT-től kezdve egészen 5\6 tech-ig mindent játszani, ahogy erre JDR is utalt az értékelőjében. Ennek megfelelően és a JDR nyilatkozat alapján úgy fest Stacy McGee feladatkörét igyekezzük majd neki átadni. Ez alapján én egyébként azt szűrtem még le, hogy Dan Williams helyét Darius Latham fogja átvenni Jelly előtt, mellett. Eddie amúgy remekül passzol a sokoldalúságon, rugalmasságon és erős „motoron” alapuló DL filózófiánkba és szerintem már rookie évében hasznos tagja lesz az egységnek, eleinte főleg a futás elleni munkájával. Azt gondolom, hogy Jihad Warddal fog sokat rotálni és Eddie lesz inkább a run stopper, míg Haddy a pass rusher lesz a „duóból”.

Eddie érkezése, a Ward-Latham páros fejlődése és Mario egészsége kell, hogy a tavaly gyengélkedő DL-t helyre rázza mind futás ellen, mind belső nyomás tekintetében. Sok a kérdőjel, de szerintem elég jó esély van a komoly javulásra.


4th round: David Sharpe, OT, Florida

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/david-sharpe?id=2558145
-https://www.profootballfocus.com/draft-pff-scouting-report-david-sharpe-t-florida/
-http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/2139689/david-sharpe

Meccs videók:
-http://draftbreakdown.com/players/david-sharpe/

Sharpe egy elég meglepő választás volt, de van benne fantázia. Méretileg abszolút illik a Mike Tice által vezényelt egységbe és komoly kezdő rutinja van egyetemi szinten. Javulást mutatott 2015-ről 2016-ra főleg pass protection terén, de összességében ezzel együtt is kérdéses mi lesz az NFL posztja. Egyetemen LT-t játszott, de a speed rusherekkel már egyetemen is meggyűlt a baja, így nem látom, hogy a vak oldalon kinn tudna maradni. Ennek megfelelően vagy oldalt vált és a RT poszton zajló versenybe kapcsolódik be vagy behúzódik OG posztra. Így vagy úgy, de van fantázia és potenciál a srácban. Nagyobb, nehezebb, hosszabb és atletikusabb, mint Vadal Alexander és Denver Kirkland, illetve nagyon hasonlít méretre és atletikusságra Austin Howard-ra, szóval én látok benne fantáziát RT posztra. Ha nem is mint rookie, mert azért van min dolgozni vele, de 2. évétől lehetne megoldás a jobb oldalon.

A támadófalunkban egyedül a jobb oldali tackle poszt kérdéses, Sharpe szerintem erre a posztra hivatott valódi versenyt biztosítani Howard számára idénre és hosszútávon átvenni a stafétát. Project pick needre, de ezt megszokhattuk Reggie-től a negyedik körben.


5th round: Marquel Lee, LB, Wake Forest

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/marquel-lee?id=2557972
-http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/2060490/marquel-lee

Meccs videó:
-http://draftbreakdown.com/players/marquel-lee/

Tudom, hogy egyenlőre mindannyian leginkább csalódottak vagyunk, hogy csak az ötödik körben és csak Lee érkezett MLB posztra annak ellenére, hogy ez a csapat legnagyobb hiányposztja. Nem akarom megpróbálni se a picket, se a helyzetet itt valami teljesen más megvilágításba helyezni, mert kétségtelen, hogy Lee nem egy Jarrad Davis, Reuben Foster vagy Reakwon McMillan kategóriájú prospect és egyenlőre komoly kérdés az MLB posztunk, de ahogy egyre többet olvasok a srácról egyre inkább látom benne a potenciált. Az egyik legnagyobb problémánk évek óta az MLB poszton, hogy fennakadnak a kisebb emberkék a blokkokon és nem érnek el a futókig. Lee elvileg ebből a szempontból okozhat kellemes meglepetést és bár nem elegendő a sebessége ahhoz, hogy sideline-to-sideline cover MLB legyen a számokon belül futás elleni MLB-nek megfelelő sebessége van a rossz 40yard ellenére, amit amúgy láb sérülésből visszatérve futott. Florida State meccset megnéztem, a sebességével belül nekem nem volt gondom. PFF szerint coverben csak 85.0-ás passer ratinget engedélyezett, ami számomra azt jelenti, hogy ha megfelelő zóna kiosztást kap, akkor tud szerintem elégséges szinten pass ellen is dolgozni. A megfelelő zóna kiosztás alatt azt értem, hogy neki értelemszerűen nem szabad túl nagy zónákat kiadni, mert azt nem tudja sebességből megoldani, de középen egy megfelelő területet szerintem meg tud oldani. Ennek megfelelően mellé nagyon fontos egy nagy terület bejátszára alkalmas WLB és olyan safety-k, akik szintén nagy területet tudnak bejátszani. Az elmúlt két szezonban rendre 100 szerelés fölött zárt, ami nekem azért azt mutatja, hogy általánosságban véve tud szerelni is.

Curtis Lofton és Perry Riley Jr. nyomán Lee is egy nagyobb darab inkább futás ellen hatékony MLB lehet idővel. Ha sikerül kihozni ezt belőle, akkor egy elég jó séma fit lehet. Én abszolút számítok arra, hogy Perry Riley visszatér legalább 2017-re elé, mert a tavaly látottak alapján nem merném csak úgy Cory James-re bízni a feladatot, mint ahogy tettük azt Heeney esetében. Lee érkezésétől függetlenül az MLB a legnagyobb need és érdekes lesz látni hogyan kezeljük a helyzetet.


7th round: Shalom Luani, S, Washington St.

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/shalom-luani?id=2558274
-http://www.cougcenter.com/2017/4/27/15445694/shalom-luani-2017-nfl-draft-scouting-report-profile

Meccs videó:
-http://draftbreakdown.com/players/shalom-luani/

Luani nevével egyáltalán nem találkoztam a draft előtti készülődésem során, rendesen meglepett a kiválasztása. Igyekeztem alaposan utána olvasni a srácnak és az alapján, amit találtam azt gondolom, hogy ST játékosnak érkezik elsősorban. ST téren viszont lehet belőle egy nagyon jó játékos, mert jó mérete, sebessége, remek irányváltoztató képessége van és elég nagyokat üt. Ha a szerelési biztosságán tudnak ST munka során eleget javítani, akkor idővel lehet, hogy SS szerepkörben is szóhoz juthat mint depth, back up.

Trawick és Bates távozása után kell az erősítés az ST egységeinkbe, erre Luani alkamasnak tűnik számomra.


7th round: Jylan Ware, OT, Alabama St.

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/jylan-ware?id=2557919
-http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/2006611/jylan-ware

Ware egy kis suliból érkező igazi developemental projekt, de amúgy atletikusság szempontjából benne van a lehetőség arra is, hogy NFL LT legyen belőle idővel. Persze ez a legoptimistább eset, de a lehetőség adott. Pro Day-én 6'74-es magassággal és 317fontos súllyal mérlegelt, 4,99 alatt futotta a 40 yardot és a Sparq táblázatban a 14. helyre került. PFF szerint egy FBS ellenfél ellen játszottak 2016, de akkor egy pressure-t sem engedett. Meglássuk lesz-e belőle valami, jelenleg azt gondolom, hogy Ő Penn mögött LT poszton a fejlesztendő nyers emberkénk. Szóhoz idén tuti nem jut majd, de ha minden jól alakul lehet jövőre meglepődhetünk majd pozitív értelemben.


7th round: Elijah Hood, RB, North Carolina

Scouting reportok:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/elijah-hood?id=2558113
-https://www.profootballfocus.com/draft-pff-scouting-report-elijah-hood-rb-north-carolina/

Meccs videók:
-http://draftbreakdown.com/players/elijah-hood/

Engem eléggé meglepett a RB pick, hiszen Lynch érkezése kapcsán azt gondoltam legalább erre az évre megvagyunk ezen a poszton. Hood egy igazi power RB prospect, aki a 2015-ös szezonjában 4,1 yardot átlagolt kontakt után! A 2016-os éve nem lett annyira erős, de 3,8 yardot így is hozott kontakt után. Egy erős, igazi vonalak közötti futóról beszélünk, akit nem könnyű földre vinni. A gond vele az, hogy nincs elegendő sebessége ahhoz, hogy a szélek felé operáljon vagy, hogy távolról TD veszélyt jelentsen. Ezzel együtt ha a 2015-ös évében mutatott teljesítményéhez tud visszatérni (2016-ban sérülések hátráltatták) akkor NFL szinten is lehet belőle egy rotációban jól használható erőfutó, rövid yardos specialista. Ezek alapján amúgy teljesen illene a Törpék mellé rotációba szerintem. Érdekes lesz, hogy tartunk-e majd ennyi futót a végső kereten vagy megpróbáljuk mondjuk PS-re helyezni, hogy jövőre ha Lynch leköszön mondjuk legyen házon belülről power opciónk. Elképzelhető, hogy Taiwan Jones karrierje véget ér velünk, ha mondjuk Luani például átveszi a posztját és akkor az Ő helyére odaférhet Hood a rosterre. Ez a pick arra az esetre is lehet vészmegoldás, ha Beastmode aksijai mégse töltődtek újra az egy ves pihenő alatt és a 2015-ös verzióját kapjuk csak.


7th round: Treyvon Hester, DT, Toledo

Scouting report:
-http://www.nfl.com/draft/2017/profiles/treyvon-hester?id=2558111

Hester egy remek senior éven van túl és DT poszton hordoz némi lehetőséget magában NFL szinten is akár. Nem nagyon látom, hogy férne fel a rosterre, de ha sikerül mondjuk PS-ben megtartani lehet idővel lesz belőle egy korrekt depth játékos. Ez gyakorlatilag egy priorty UDFA igazolásnak felel meg sztem, sokat nem kell belelátni.


UDFA igazolások első köréből az látszik szerintem, hogy továbbra is dolgoznak a S depth kérdésén, intenzíven keresik Andre Holmes helyettesét a WR sorban és az LB helyzet megoldását nem UDFA emberekkel tervezik, ugyanis eddig egy darab sem érkezett.

Egy UDFA van akit szeretnék egy kicsit kiemelni:

Ishmael Zamora, WR, Baylor
6'4 215 és igen jó atléta még emellé. Igazi H\W\S prospect, aki egy állat bántalmazási ügy miatt (elverte a kutyáját egy övvel) lett UDFA. Én nagyon elítélem az állatbántalmazást, emiatt igazából nem igen drukkolok ennek a srácnak sem, de simán 53 rosterre kerülhet, ha odateszi magát és jól jön ki a lépés neki. J.Holland, K.Brent lehetnek a legkomolyabb kihívói.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 7 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Hogy állunk az egyes posztokon? Hol vannak need-ek? Milyen a keret tavalyhoz képest jelenleg?

QB:
Derek Carr és Matt McGloin lesz a QB páros a 2016/17-es szezonban is, hacsak valaki még be nem jelentkezik McGloin-ért, de lévén, hogy nincs róla semmi pletyka ez nagyon meglepő lenne. Ezen a poszton egyértelműen rendben vagyunk, mind kezdő, mind back up szempontból. Carr elmúlt éve alapján a következő szezont már, mint az egyik legjobb fiatal QB kezdi meg és végre valóban úgy fest, hogy megvan a franchise irányítónk. Hosszútávon a back up QB személye lehet esetleg kérdéses. Se FA, se draft útján nem várható ide már senki, mert Garrett Gilbert személyében van camp arm is kéznél.

RB:
Latavius Murray neve fémjelzi az egységet értelem szerűen. Tavalyi évben komoly szezonja volt statisztikai szempontból annak ellenére, hogy egyáltalán nem volt segítsége a teher cipelésében. Olyan RB-nek tűnik akire lehet építeni, de mindenképpen kell kiegészítő embereket rakni köré. Roy Helu Jr., Taiwan Jones és George Atkinson III. van a keretben rajta kívül RB poszton. Helu tavaly mélyen alul múlta a várakozásokat, de mint kiderült sérülésekkel bajlódott. A hírek szerint lassan egészséges lesz és a tény, hogy még rosteren van azt sugallja, hogy fog kapni még egy esélyt a stábtól, hogy megmutassa lehet használni főleg, mint 3rd down/elkapó RB. Jones megvillant egyszer-kétszer, de nem alkalmas rendes RB feladatkörre. STben nagyon hasznos volt tavaly is, így jó eséllyel rosteren lesz majd a végén idén is, de csak, mint ST játékos. GAIII vszeg továbbra is legacy alapon van kereten tartva, mert semmit nem tett le az asztalra. Azt gondolom, hogy az Ő roster helye biztosan új emberé lesz nyár végére. Több RB-vel is hírbe hozták a csapatot a FA piacon, de senki nem érkezett, így nagy valószínűséggel draftról érkezhet majd Murray társa. Nagyon érdekes lesz figyelni mennyire elől, illetve mennyire komplett RB érkezik, ugyanis Murray szerződése lejár a következő szezon után, így akár az őt váltó hosszútávú futónk is érkezhet. Azt gondolom, hogy Murray miatt nem égető need a poszt, de mindenképpen kell, hogy erősítés érkezzen.

FB:
Jamize Olawale szezon vége előtt megkapta a hosszabbítását a csapattól. Alap ST játékos és korrekt FB, aki tavaly egyre több szerepet kapott. Bemutatta, hogy futni és elkapni is tud, persze limitált szerepben a posztjához mérten. Lead block területen kell még fejlődnie, de akár kezdőnek is megfelelő játékos. Ez azért is fontos, mert Marcel Reece eltiltással kezdi a szezont és posztjához, szerepéhez mérten komoly szerződése van. Én azt gondolom, h Reece marad a keretben jövőre még, mert hasznos tagja a keretnek, mint vezér, mint kiegészítő játékos. Ez a poszt jelenleg teljesen rendben és Olawale kapcsán a hosszútáv is megoldottnak látszik.

TE:
Clive Walford az offseason kihagyás miatt kicsit lassabban lendült be, de év végére a támadójátékunk fontos tagja lett. Egy offseason-nyi munka után joggal várható erősebb blokkolás majd tőle amellett, hogy a passz játékban is nőni fog még a szerepe szerintem. Lee Smith továbbra is egy remek blokkoló TE, aki sokat tud a széleken segíteni az OT-knak. Szerepe fix és biztos szerintem. Mychal Rivera szerepe visszaesett és ez várható a továbbiakban is Walford előretörésével. Clive egyszerűen komolyabb fegyver és komplettebb játékos. Rivera ettől függetlenül, mint elkapó TE juthat kiegészítő szerephez, de harcolnia kell majd a roster spot-ért. Az egyik ellenfele pedig Gabe Holmes lehet, aki komolyabb mérettel rendelkezik, de mind blokkolás, mind elkapás területén kell komoly előrelépést mutatnia még. Hosszútávon a helyzet Clive miatt jól fest és tavalyhoz képest jobban állunk itt is.

WR:
Az Amari Cooper-Michael Crabtree páros komoly és évekre megoldhatja a posztot. Cooper előtt a határ a csillagos ég Carr mellett és Crabs támogatásával. Ha mindkettő egészséges lesz a liga egyik legjobb WR párosáról beszélhetünk majd jó eséllyel. Nagyon fontos viszont a 3. és 4. elkapó személye is, hiszen a mai fociban rengeteg több WR-es felállással dolgozik mindenki és tesszük ezt mi is. Seth Roberts és Andre Holmes személyében korrekt megoldásunk van ezekre a posztokra. Korrekt, de fejleszthető megoldásunk van. Ez alatt azt értem, hogy bár láttuk tavaly, hogy működik ez a 4-es fogat ha úgy hozza a draftról simán lehet erősítést hozni még melléjük, mert mindkét srácnak vannak gyenge pontjai. Andre Debose neve még megemlítendő, hiszen ha egészséges tud maradni rosterre kerülhet, mint returner. A tavaly ilyenkori helyzetnél fényévekkel jobban állunk, elsősorban Coopernek és Crabs feltámadásának köszönhetően, de Roberts is fontos szem a gépezetben. Ahogy írtam a poszt hosszútávon megoldottnak tűnik az erős kezdőpáros miatt főleg.

OL:
A támadó falat most egyben kezelem, mert nem tudjuk még a pontos posztját Osemelének. KO érkezése mindenképpen fontos és örömteli mozzanat. Egy olyan Jó játékosra tettünk szert, aki fiatal, több poszton is hatékonyan bevethető és remekül passzol a sémánkba, illetve mentalitásával a csapatba. Több forgatókönyv is van a posztját illetően pont a sokoldalúsága miatt, de egyenlőre ezek közül (LT, LG, RG) nem választanék. A lényeg, hogy jó tárgyalási pozíciót biztosít Penn kapcsán és a drafton se kell kényszerből húznunk. Gabe Jackson tavaly is megmutatt, hogy megbízható kezdő játékos, vele évekig nem lesz gond. Hudson megmutatta, hogy valóban a legjobb C-ek egyike, de sérülékeny, így kell életképes back uppal készülni mögé. Howard megmutatta, hogy RT poszton tud jól játszani, ez pedig fontos fegyvertény és tavaly ilyenkor nem voltunk benne biztosak. Menelik Watson továbbra is csak reményforrás sajnos. Feliciano annyit meg tudott mutatni, hogy legrosszabb esetben is korrekt belső depth ember lesz, de szerintem még a kezdő posztra is alkalmas lehet.
Összességében jól állunk szerintem, mert egy korrekt kezdő falat szerintem már most pályára tudnánk küldeni, de még 1-2 megmozdulás és domináns fal is összeállhat Carr előtt. A legfontosabb kérdés KO posztja, illetve Penn helyzete jelenleg. A draftról is érkezhet még segítség, de ahogy írtam nem kell need-re reachelni majd. A hosszútávú helyzet jól fest Hudson-KO-Gabe-Howard-Feliciano jelenlétével.

A támadó oldalon ezek alapján elég jól fest a keret szerintem. Futó kell még Murray mellé, illetve az OL-be várható még igazolás vagy draft, de ordító need nincsen, talán évek óta először.

DE:
A védőfalat megbontom, nincs olyan kérdés, mint a támadó oldalon. DE poszton elvileg remek helyzetben vagyunk a Mack-Edwards párossal, de sajnos egyenlőre nem biztos, hogy tényleg ez lesz a kezdő párosunk. Mack helye, mint szélső/edge játékos megkérdőjelezhetetlen. A poszt egyik legjobbja már most és még mindig fejlődik. Az Ő szerepe, mint 7 vagy 9tech ED (edge defender) biztos, a kérdés egyedül az, hogy a base csomagokban melyik oldalon lesz többet. Szerintem az alap csomag esetében elég sokat lesz mozgatva a két oldal között, főleg, ha Mario a társa a túloldalon és a nickel, dime csomagokban lesz inkább fixen a bal oldalon, persze akkor sem kizárólagosan. Mario fontossága már itt is rögtön képbe kerül. Tavaly megmutatta, hogy mindkét oldalon tud játszani többféle poszton, ez pedig nagyon fontos lesz a variálhatóság és mismatch gyártás során. Mario az alapcsomagokban jórészt 5tech posztról fog valószínűleg dolgozni Mack ellentétes oldaláról, de a 7tech posztra is hatékonyan ki lehet tolni majd sztem. Mario másik nagyon fontos képessége a nickel és dime csomagok esetén kerül elő DT poszton, miszerint remek interior pass rusher. Tavalyi évben akkor kezdett Mack sackeket termelni, amikor Mario belendült középen. Emiatt iszonyatosan fontos az Ő helyzete a sikerességünk szempontjából. Kritikus szerintem, hogy a draft időpontjáig RM és a stáb biztos lehessen Mario jövőjével kapcsolatban, mert ha Ő nem képes folytatni a draft első-második körében interior pass rushert hoznunk kell. A csere posztokon jelenleg rendezett a helyzet, mert Autry (5tech) és Mayowa (7-9tech) teljesen rendben vannak. Hosszútáv tekintetében Mario egészsége a nagy kérdőjel, de egyértelműen erősödik a keret itt is. Aldon Smith-el én nem számolok, tervezek egészen novemberig, szóval itt sem latolgatom az opciókat, amit Ő jelenthetne, mint edge defender.

DT:
Az Ellis-Williams kezdő páros rendelkezésünkre áll most is és a feladatukat tökéletesen ellátják. A futásokat kell nekik elsősorban ölniük, ebben jók. Ellis dolgozik 1 vagy 0 techről kvázi NT-ként, míg Williams dolgozik 3tech posztról, mint kvázi UT/DT. A pass rush terén az alapcsomag esetében nem vagyunk így erősek, de a könnyű csomagokban elvileg fordul a kocka, amikor a két óriás kikerül a rotációból. Az alapcsomagokban is célszerű lenne szerintem egy olyan rotációs játékos beszerzése, aki tud velük rotációban veszélyt jelenteni belülről. Ez a DT poszt még inkább felértékelődik, ha Edwards esetleg kidől, mert akkor a könnyű csomagok elvesztik a húzó erejüket. A McGee-Orr-Harris hármas mellé mindenképpen hoznék valakit még versenynek akkor is, ha Edwards full go, persze ebben az esetben késöbbi kör is elég lenne. A helyzet hosszútávon jelenleg rendezettnek tűnik.

LB:
Tavaly ilyenkor Mack még leginkább SLB-nek volt tervezve legtöbb helyen, emiatt nehéz most nélküle upgrade-ről beszélni, de mégis megpróbálom. Bruce Irvin személyében sikerült olyan embert találni a SLB posztra, aki remekül megállhatja a helyét és megfelelő megoldást nyújt a poszton, így Mack maradhat elől pusztítani. Irvin futás ellen hasznos a szélen, limitáltan cover feladatokkal is el lehet látni és már base csomagban is tud pass rushba komolyan besegíteni. A Mack-Irvin edge páros igen komolynak ígérkezik base csomagban (DE-SLB) és könnyű csomagokban (LDE-RDE) is. Tavaly ilyenkor a Lofton-M.Smith párostól vártuk az off ball LB posztok rendezését, ma már tudjuk, h Lofton csúnyát bukott, míg Smith egész vállalhatóan teljesített. M.Smith kicsit szerintem túlértékelt a Raider fanok között, a Lofton-i, Burris-i mélységek miatt. Smith egy vállalható kezdő, korrekt rotációs elem WLB poszton egy erős DL mögött, szerencsére nem is kell ennél több most nekünk tőle. Ben Heeney és Neiron Ball jelenthet számára majd komoly segítséget az idei évben. Heeney szerintem jó eséllyel pályázik jelenleg a kezdő MLB posztra, de a Henderson érdeklődés azért mutatja, hogy nem 100%-os azért a bizalom, elégedettség vele kapcsolatban még. Heeney hosszútávon még WLB poszton is végezheti, ha sikerül egy mindenes MLB-t szerezni, de simán lehet rotációban egy run stopperrel korrekt megoldás. Ha Ball vissza tud térni és egészséges tud maradni remek kiegészítő cover LB lehet, de rá alapozni hiba volna sajnos a sérülés történetét ismerve. A felsoroltakon túl igazából csak ST emberkék vannak a keretben, de abból legalább van bőven…Hosszútávon korrekt kilátások vannak Irvin és a Heeney\Smith\Ball trió kapcsán, de elkél még a segítség ebbe a szekcióba bőven. Heeney hosszútávú posztjától függően MLB vagy WLB posztra, de amennyiben Heeney MLB-nek van szánva a dolog nem égető M.Smith miatt.

CB:
Ezen a poszton a leglátványosabb a fejlődés talán mindközül (egyenlőre csak papíron). A WR poszt jöhet még szóba draft előtti állapotában, de ha a tavalyi és most következő szezonok viszonylatában gondolkodunk, akkor már teljesen egyértelmű, hogy a CB poszt a nyertes. Sean Smith és David Amerson potenciálisan a liga legjobb CB párosai közé verekedheti fel magát jövőre. Ez a két srác olyan fokú szabadságot adhat Ken Norton Jr.-nak a S-k mozgatásában, amire ritkán van példa. Mindkét srácban benn van a WR-ek egy az egyben történő eltüntetése ebben a sémában. A nickel poszt az ahol kérdés van mögöttük, de erre Carrie teljesen jó megoldás lehet, ha nem megy FS-nek. A szezont tavaly is CB poszton kezdte Carrie és jól is játszott, aztán átkerül SS posztra (Nate Allen kiesése és CWood rossz válla miatt), ahol meglepően jó volt, majd a szezon végén ismét CB posztra került vissza, de akkor komoly zavar volt látható az erőben már. Szerintem Carrie korrekt megoldás lehet NCB vagy FS poszton, de jó volna időben eldönteni hova szánjuk és hagyni, hogy ott berendezkedjen. Ha Carrie megy FS-nek, akkor a slot CB poszt komoly kérdőjel, mert Thorpe, McDonald és Edwards is inkább külső CBnek tűnik, Hayden és McGill meg leginkább bustnak. Ha Carrie megy FS-nek egy slot CB draft erősen várható lesz és a többi srác pedig leboxolja a 4-5-6. posztokat. Ha Carrie marad CB, akkor az egység meg is van sztem, esetleg későn érkezhet egy pick a depthbe versenynek. Smith szerződése mellé elvileg beférhet sztem majd Amerson is jövőre és akkor hosszútávon rendezett lesz a kezdő páros. Ha esetleg Amerson betlizik idén, akkor indul újra a keresés, de legalább már egy fix tag mellé.

S:
Ez a poszt a leggyengébb az egész csapatban jelenleg és ez az egyetlen ahol tavaly ilyenkor jobban álltunk. A CWood-NAllen páros bíztatóan festett tavaly ilyenkor, bár kiderült, h Nate nem tudja hozni, amit vártunk tőle. Sérült volt gyakorlatilag végig, de ez nem változtat azon, hogy akkor is rosszul játszott, mikor pályára került. Kapott még egy esélyt és továbbra is azt gondolom, hogy FS poszton egy elfogadhatü szintre jó lehet, ha egészséges, de rá építeni nem szabad már. Fel kell tolni Carriet elé vagy hozni kell egy olyan fiatalt, aki legkésőbb év végére átveszi a kezdő posztot ideális esetben. McGill is megérhet esetleg egy próbát, mint FS depth esetleg és a Carrie-Allen-Tevin McDonald-McGill négyessel neki lehetne vágni az offseasonnak esetleg. Ha Carrie jövőjét CB poszton látják, akkor nagyon korán kell FS a draftról, mert FA-n már nem látok komoly upgradet, aki beillik a RM féle FA sormintába. SS poszton még rosszabb a helyzet, ugyanis nincs egy darab kipróbált, használható emberünk sem. Mays és Asante várhatóan nem tér vissza, így teljesen új lappal indulunk majd. Chris Hackett, Dewey McDonald és Jimmy Hall az összes emberünk aki szóba kerülhet. Közülük egyedül Jimmy Hall akiben én fantáziát látok. Hall LB-nek van feltüntetve, de szerintem egy SS/LB szerepkörben és természetesen ST játékosként keretre kerülhetne és hasznos elem lehetne. 6’1 218-as mérettel 4,44-et futott pro day-en és korábban játszott már S és LB poszton is. Ő box SS és/vagy cover WLB szerepbe szóhoz juthat esetleg, illetve ilyen mérettel, sebességgel komoly ST tag lehet. Tavaly IR-re került, de ebben az is szerepet játszott sztem, h baromi nyers volt, nem tudott keretre kerülni, de nem akarták elengedni. Meglássuk én vele kalkulálok, sztem tudná részben hozni, amit Mays vagy Asante produkált. Ettől függetlenül kell egy kezdő SS. Lehet ez beszerezhető még a draft előtt például az RFA Tony Jefferson személyében, de lehet marad a draft. Ha a draft a megoldás, akkor Nate Allen vagy Carrie lehet a befutó FS posztra, mert rookie S tandem azért meleg pite lenne. Rövid és hosszútávon is szarul festünk ezeken a posztokon jelenleg.

A védő oldalon S posztokon van égető need, de mint ahogy írtam lehet csak SS poszton éget a need, mert FS posztot belülről is meg tudjuk oldani akár. Emellett a nickel CB és az LB posztokon merülhet fel need, valamint a DL tekintetében, ha Edwards kidől. Jól látszik, hogy a D oldalon több a kérdés, több a fejlesztendő terület. Várok még némi erősítést FA-ról (főleg kezdő SS), annak érdekében, hogy a draftra ordító need nélkül fordulhassunk majd.

ST:
King hosszútávon megoldja a P feladatokat, fejlődött az elmúlt szezonban/ra szépen. Condo esetében sincs kérdés egyenlőre és bár Jano mellé megint érkezett Tavecchio én azt gondolom, hogy Jano marad legalább még egy évre a K-e a csapatnak. Condo és Jano kora miatt ezek a posztok hosszútávon azért nem megoldottak, de egyenlőre rendben vagyunk szerintem. A returner posztokon sok a kérdőjel, mert bár Jones korrekt volt, mint KR továbbra sincs PR, illetve elférne Jones mellé egy veszélyesebb KR is a keretben. Debose lehet esetleg megoldás, de nem lepódnék meg, ha érkezne CB/WR/RB aki kimondottan visszahordás miatt jön.


Összességében jól látszik, hogy a csapat erősödött és joggal várhatjuk az elmúlt két év alapján, hogy a draft alatt tovább erősödik majd. A végső 53 fős keretünk évek óta először jó eséllyel olyan keret lesz már, ami a legtöbb csapattal felveheti a versenyt egy-egy meccs erejéig. Nem gondolom, hogy SB várományos csapat leszünk, de a PO elérése és az AFC West megnyerése lehet végre reális cél.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 1 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Na indul az uborka szezon!
Igyekszem kicsit hozzájárulni én is 😉

Meglátjuk időm mennyire engedi, de gondoltam posztonként átmegyek a csapaton, a teendőkön, lehetőségeken és mint igazi szakértő fotel drukker remek javaslatokkal is szolgálok majd...persze csak ködösen, hogy bármi alakul jól vagy rosszul simán azt tudjam mondani, hogy ezt én 2023 elején már jól megmondtam előre!

QB:
Minden a QB poszttól függ a mai NFL-ben. Nincs jó QB-d hiába van remek kereted, ha van egy elit QB-d, akkor egy gyengébb keret is elegendő. Nekünk az elmúlt 9 évben volt egy fix pontunk a poszton, de 1-2 fellángolástól eltekintve sajnos a jó, de nem eléggé jó kategóriában maradt DC. Ahhoz, hogy vele messzebbre jussunk egy erős keret kellett volna, ami meg nem volt ugyebár.

De most indul az új időszámítás és ennek a legfontosabb eleme az új QB lesz. Én nagyon bízom benne, hogy nem egy kétségbeesett, csak rövidtávú szempontokat figyelembe vevő döntés születik majd, hanem olyan módon rendezzük a QB posztot a draft végére, hogy abban legyen rövid és hosszú távon is potenciál. Meggyőződésem, hogy ebben az AFC-ben, ebben az AFC West-ben csak akkor lehet közép és hosszútávon esélyünk, ha draftolunk egy potenciális QB of the future-t.

Teljesen megértem és elfogadom, ha a rookie elé érkezik egy veterán ilyen vagy olyan módon, de nagyon nem szeretnék egy all-in-t látni 1-2 éves szemlélettel. Ez a keret, ami nálunk van nem egy QB-ra van a SB döntőtől. Kár lenne ezt úgy bebizonyítani, hogy mondjuk Aaron Rodgers kapcsán nyomunk egy drága trade-t és jövő ilyenkor egy korai PO kiesés után fanyalgunk, hogy kevés volt a keret a komolyabb PO run-hoz, viszont legalább nehezen építkezünk, mert kevés a pick és a cap space. Tudom, hogy azzal kezdtem, hogy elit QB-val gyengébb keret is elég, de egyfelől ARod nem biztos, hogy még elit QB, másrészt a mi keretünk jelenleg nem gyengébb, hanem konkrétan gyenge.

Ha ARod a Packers-t nem tudta idén sehova „vinni”, miért tudná a Raiders-t „vinni” egy erősebb AFC-ben bárhova?

Többször leírtam már azt is, hogy Mac Jones kapcsán láthattuk, hogy JMD rookie QB-val is tud életképes támadó egységet működtetni. Nekem teljesen megfelelő lenne egy olyan scenario, ahol a rookie QB megkapja a kormányrudat az elején, legalább hamarabb kiderül mit ér a legény.

Ha MD nyomást tesz a GM-HC párosra, amit amúgy simán megértenék egy Giants első évet nézegetve például, akkor lehet megoldás egy veterán QB, aki a rookie előtt tud akár egész évben játszani és tud vele a csapat több győzelmet hozni, jó esetben PO-ba vergődni. Ehhez ugye azért olyan veterán QB kellene, aki jobban szerepel, mint idén DC szerepelt. Ez pedig, bár Derek-nek szerintem is lefőtt itt a kávé, nem olyan egyszerű feladat.

Ki lesz egyáltalán elérhető?

Lamar Jackson maximum drága trade keretében lehet elérhető és egy ilyen dobással megint ott tartanánk, hogy drágán hozunk egy drága QB-t egy gyenge kerethez. Itt annyi előny lenne egy drága ARod traddel szemben, hogy LJ fiatal még és emiatt évekre lehetne tervezni vele, rá.

Aaron Rodgers témát fentebb már említettem. Egyedül akkor látnék benne fantáziát, ha olcsón lehetne megszerezni és korrekt szerződés módosítást lehetne végrehajtatni vele, illetve tudna legalább 2 évet dráma mentesen vállalni és attól sem kapna agyfaszt, amikot kihúzzák a drafton a majdani utódját. Na ez leírva elég irreális ugye? 😊

Daniel Jones kapcsán az a gondom, hogy egyfelől szinte biztosan marad a NYG játékosa, másfelől drágán lehetne csak megszerezni, ha mégis. Ehhez azért még nyugodtan tegyük hozzá, hogy nem az az elit QB kategória, akivel tuti helyzetbe kerülnénk.

Geno Smith szinte biztosan marad Seahawk és kora miatt amúgy sem lenne hosszútávú opció és bár remek évet futott, nem elit QB kategória.

Jimmy Garoppolo az, aki minden jel szerint legalább eljut az UFA piacra. Adott ráadásul a JMD kapcsolat és a rendszer ismerete. Emellett azonban ott villog az injury history felirat nagyon erősen és a stop gap only címke is jól olvasható. Ezek miatt viszont az ára komoly kérdés számomra. Draft tőkét nem kell adni legalább érte, de ha túl sok pénzt kér, akkor szerintem nem érdemes ebbe az irányba menni. Ha sikerül vele ésszerű összegben megállapodni és érkezik mögé rookie QB, akkor lehet ez egy előnyös üzlet, de nagyon fontos, hogy ne hosszútávú megoldást lássunk benne.

Jacoby Brissett ismeri JMD-t és a rendszert, emiatt lehet ésszerű stop gap opció számunkra. A Browns-nál is egész jól megoldotta ezt a feladatot. Olcsóbb lehet Jimmy-nél és ami még fontos, hogy várhatóan akár az egész évet le tudja játszani a rookie előtt, nem úgy, mint Gerappa.

Jarrett Stidham lehet még stop gap opció, de azért itt már inkább arról lenne szó, hogy rutinos, megbízható back up legyen a rookie mögött. Egy NFL ready rookie QB mellé lehet jó opció.

Baker Mayfield és Sam Darnold lehet még érdekes opció, de nem tudom, hogy tudnak-e nekünk Stidham-nál többet adni, illetve bennük koruknál és draft pozíciójuknál fogva kicsit félő, hogy egy offensive HC, esetleg olyan projectet látna meg, ami miatt a QB draft lekerülne a terítékről. Nem szeretném…

Kik lesznek elérhetőek a drafton?

Bryce Young, Will Levis és CJ Stroud egyelőre a TOP 3 és jó eséllyel ez marad is így.

Arra is jó esély van, hogy értük fel kellene cserélnünk a drafton. Ha a stáb bármelyikben látja a QBotF-t, akkor rajta, rajta menjünk felfelé. Ma olvastam valahol egy elég reálisnak tűnő draft nyitást, miszerint a Texans visszamegy 1\1-re Bryce Young-ért, a Bears 1\2-n viszi Jalen Carter-t és mi pedig felmegyünk 1\3-ra CJ Stroud-ért.

Ez szerintem elég reális forgatókönyv és jó is lenne nekünk, ugyanis nem 1\1-ig kéne menni, de a class egyik legjobb QB-ját elhoznánk, aki remek system fit-nek is tűnik.

Lehet arra is játszani esetleg, hogy a Texans-Young házasság mellett, betippeljük a Will Levis-Colts házasságot is, ami a mostani HC kinevezéssel szárnyra is kaphat szerintem, de még így is kevés esélyét látom annak, hogy Stroud benn maradjon 1\7-ig. Van előttünk egy Seattle, egy Lions és kicsivel mögöttünk egy Panthers, ahol mind szóba jöhet simán a neve.

Ha Stoud vagy bárki a TOP3-ból kell a stábnak, akkor menni kell felfelé szerintem. Lehet 1\3-ig, de aztán lehet elég mondjuk 1\5-ig menni, ha a Texans-Young, Colts-Levis párosok elég biztosak és nem félünk attól, hogy egy Panthers beelőz…

Persze a PFF Mock Simulatorba simán nyomtam az előbb egy CJ Stroud-O’Cyrus Torrence párost a két körös kis mock-ban, de erre az állásomat azért nem tenném fel 😉.

Van egy olyan prospect még a drafton, aki sok vita tárgya lesz a következő hónapokban és aki igazi boom or bust típusú srác. Anthony Richardson-ról beszélek természetesen. Ha a mi stábunk látja benne azt a lehetőséget, amit sokan, akkor 1\7-nél se lepődnék meg a kihúzásán. És persze jönnek majd a fotel szakértők itthon is, meg kinn is és elmondják, hogy ez mekkora faszság lenne, mennyire nem NFL ready a srác, sose lesz belőle jó QB, Josh Allen egyedi eset, a korábbi nyers, de atletikus és bizonyos szempontból elit prospectek, mind jobbak voltak sokkal, hogy még Malik Willis is NFL készebb volt stb…Erre én meg csak azt tudom válaszolni, hogy nem tudom 😊 Nem értek én ehhez annyira, hogy meg tudjam komolyan ítélni, de azt azért látom, olvasom, hogy (szerintem) hozzáértő elemzők között is vannak, akik látják benne az über potenciált és a hibáit edzhetőnek, kijavíthatónak tartják. Emiatt is van, hogy a draft process során az interjúkat nagyon fontosnak írják vele kapcsolatban. Mennyire alázatos, mennyire edzhető, mennyire szorgalmas stb mind extra fontos kérdés lesz vele kapcsolatban. A srácnak olyan karja van, hogy van, aki szerint egyből a Mahomes, Herbert, Allen kalapba kerülne, van aki szerint gyorsabb, mint Cam Newton volt és a karja is erősebb. Persze ettől még rengeteg hibával játszott az egyetemen. Ami amúgy nekem tetszik vele kapcsolatban, hogy több helyen is dicsérték a zseb érzékét és a pontatlanságát lábmunkára, az olvasási gondokat, pedig a rutin hiányára „fogják”, amik pedig tanulhatóak, fejleszthetőek ugyebár. Persze Derek se tudta kinőni az egyetemi gondjainak jó részét pl…Nem azt mondom, hogy tuti dolog lenne a srác, mégcsak azt sem, hogy biztos vagyok JMD és a stáb ki tudja belőle hozni azt ami benne van, de azt gondolom, hogy jobb opció lehet AR 1\7-en egy stabil veterán mögött, mint eladni mindent egy másik AR-ért 😊 rövidtávra.

JMD anno draftolt egy bizonyos Tim Tebow-t, akivel mondjuk csúnyán megégett, de simán lehet, hogy bevállal egy másik ilyen jellegű projectet…ha pedig megoldja a feladatot és kihozza a srácból, ami benne van akkor mennybe mehet, mert a potenciál benne a legnagyobb az egész classban.

Ezzel együtt lehet sokkal jobb döntés 1\3-ra felmenni Stroud-ért, de azért van élet a Young-Stroud-Levis trión túl is!

Én azt várom, hogy igazoljunk egy veterán UFA QB-t és utána első körben húzzunk egy fiatal tehetséget. Garoppolo/Brissett/Stidham+Young/Stroud/Levis/Richardson lenne az én tippem, bár ez annyira tág, hogy nehéz annak venni. Mondjuk azt, hogy ha mock offseasonok gyártásába fognék, akkor ezeket a neveket variálnám a veterán-rookie párosom kapcsán.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 7 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Safety helyzet

A legfontosabb feladat szerintem most JDR és a stáb számára az, hogy eldöntsék, hogy milyen coverage sémát szeretnének túlnyomóan futtatni. Ha megvan a séma akkor lehet Karl Joseph mellé a megfelelő párt beszerezni.

A védelmünk első évében túlnyomóan cover 1 és cover 3 sémákat futtatott hátul, aminek ugye a lényege, hogy az egyik S hátul van mélyen és nagy területet kell bejátszania (FS), míg a másik S a LOS-hoz közelebb helyezkedik el és futás ellen segít be vagy jellemzően a TE-t fogja (SS). Ez a séma Nortonnal Seattle-ből érkezett, ahol ugye van egy Earl Thomas (FS) és egy Kam Chancellor (SS) ezekre a feladatokra. Ők kvázi a minta mostanában. Thomas iszonyat területet tud bejátszani és szervezi hátulról a játékot, elég csak megnézni mennyire megérezte a hiányát a Seahawks védelem idén, míg Kam büntet és TE-t őriz. Ehhez a sémához szerintem Karl személyében meglenne az FS-ünk.

A 2015-ös szezonban bár voltak komoly gondok a secondary-ban, tudtuk ezt a sémát futtatni, mert volt egy Charles Woodson-unk S poszton, illetve David Amerson parádézott az egyik CB poszton. A mostani szezonban is ez a séma lett volna a terv, hiszen érkezett egy Sean Smith, aki Chiefsnél is cover 3 CB volt és Reggie Nelson, aki a Bengalsnál a deep S poszton játszott többnyire. Mindezek ellenére borzalmasan indult az év. Túl sok volt az új ember és nem működött a kommunikáció, illetve mindenki gyengébben játszott, mint ahogy azt papíron várni lehetett. Reggie Nelson úgy fest lassult egy ütemet legalább és nem ment neki a center field játék, rendszeresen későn ért ki a szélekre segíteni (vagy teljesen vakon szaladgált tök máshol). Sean Smith az év elején gyakorlatilag rongyá lett égetve és David Amerson is elég hullámzó volt, ahogy sajnos egész évben. Keith McGill a rossz vicc kategória sajnos S poszton (is).

Karl Joseph beállása hozott javulást, illetve a védelmi sémában is volt egy komoly módosítás, ugyanis a csapat egyre több cover 4-et kezdett játszani. A változás főleg a S-ket érintette, akik egyre kevésbé FS és SS szerepkörben és egyre inkább jobb, illetve bal S szerepkörben mozogtak. A támadó egység felállásától függően került egyik, illetve másik S közelebb vagy messzebb a LOS-hoz és egyre többet segítettek be a CB-knek mélyen. A kommunikációban is komoly javulást hozott, hogy a CB-k és a S-k egyre jobban érezték egymást, hiszen mindenki fix oldalon, kvázi fix társsal dolgozott. Sajnos Nelson ehhez is kicsit lassú már, sokszor nem ért ki segíteni, futás ellen pedig az elhibázott szereléseiből több nagy futójáték is született. Karl ebben a sémában is megoldja az egyik posztot gond nélkül sztem.

A kérdés tehát számomra az, hogy melyik utat választjuk? Visszatérünk a cover 1 és cover 3 sémákhoz és keresünk Joseph mellé egy SS-t vagy marad a cover 4 és Joseph mellé egy hasonló játékost keresünk, olyat, aki képes cover terén is elég nagy teret bejátszani és futás ellen is megbízható. Ami szerintem fontos és örömteli, hogy Karl Joseph (ahogy írtam fentebb) úgy fest megoldást jelent az egyik S posztunkra, attól függetlenül milyen sémában gondolkodunk.
Joseph játékának egyenlőre egy komolyabb gyenge pontját látom, az pedig a TE elleni védekezés. Többször is lehetett látni, hogy remek pozícióban, szorosan a TE-vel ment, de a méretbeli különbség miatt egyszerűen nem tudta az elkapást megakadályozni. Persze fog még fejlődni ebben várhatóan, de valószínűleg ez mindig is gyengébb pontja lesz sztem.

Ennek ellenére a hatása a csapat védelmére már rookieként is döbbenetesen nagy volt, elég ezt a statot megnézni:
"With Joseph off the field, the Raiders have allowed a 76.2 QBR, which would be the worst figure in the league by nearly 10 points," Barnwell wrote. "That's compared with a 51.2 QBR allowed with Joseph on the field at safety, which would be the best figure in the league by nearly 5 points."
Ebből a statból kiindulva azt is mondhatnánk, hogy nincs itt semmi gond, nem kell ide más csak egy egészséges Joseph végig, de azért kellene mellé egy komoly társ, hogy a védelem szintet tudjon lépni.

Az idei FA class elég erősnek ígérkezik S terén és a draft is átlag feletti lesz várhatóan, emiatt azt gondolom, hogy remek alkalmunk van arra, hogy a S párosunkat évekre rendezzük a mostani offseasonban.

Itt a lista azokról a Safetykről, akik UFA státuszúak és jó szezont futottak PFF szerint. Tudom, h a PFF nem szentírás, de valamilyen támpontot azért mégiscsak ad. A játékosok egy részét nem igazán láttam játszani, ezért sok a kérdőjel bennem, de bízva abban, hogy Ti esetleg láttátok őket vagy más, aki tud róluk nyilatkozni megteszi, berakom ide az össze „jelöltet”.
 www.spotrac.com/nfl/free-agents/safety/

Életkor szerint tettem sorba őket…
1, Tony Jefferson remek szezont futott, bár egy elég jó védelemben, jó DB társakkal tette. Méretre kicsit nagyobb, mint Joseph a maga 5’11 212-es méretével. Tavaly RM elvileg hosszasan nézegette és majdnem tettünk is neki RFA ajánlatot, de végül nem lett semmi a dologból. Ez egyfelől azt is jelenti, hogy látták benne a fantáziát a sémánkba, másfelől azt is, hogy nem értékelték elég magasra, ahhoz, hogy egy komolyabb tendert beadjanak. Kérdés, hogy egy remek szezon után változik-e a vélemény, illetve, hogy KJ mellé is megfelelőnek érzik-e. Másik komoly kérdés, hogy milyen szerepben játszott a Cards védelmében? Elvileg SS volt, amennyi infóm eddig van a LOS-hoz közeli területen hatékony csak. Nem vagyok benne biztos, hogy TE-ket őrzött-e egyáltalán. A combine számai alapján nem biztos, hogy elég gyors, atletikus ahhoz, hogy cover 4 esetén alkalmazzuk sikerrel. Cover 1, 3 esetén a TE fogási képességeit kell alaposan felül vizsgálni. Még csak 25 éves lesz, de 3 elég produktív éve már van a ligában (+1 rookie éve is) és 2016ban 14 meccsen kezdő volt, PFF-nél az egyik legjobb S ratinget kapta. Kérdéses, hogy a Cards elengedi-e egyáltalán, illetve ha elengedi mennyire fog brutál pénzt kérni…Szerintem ha piacra is lép nem a mi léptékünk lesz, ugyanis KJ mellé nem hiszem, hogy top S szerződést szeretne RM betenni, a soron következő hosszabbítások mellé.

2, D.J. Swearinger szintén remek szezont játszott a Cardsnál, elvileg Ő volt Jefferson párja FS poszton. Kicsit lassan indult be a karrierje, mert a Texansnál ha jól emlékszem rengeteg hibával játszott, de úgy fest megtalálta magát. Megint felmerül a kérdés, hogy Arizónán kívül is tudna-e ilyen jó lenni?! Méretre kb. megegyezik KJ-vel, ami sztem az egyik legkisebb S párost eredményezné, viszont cover 4 sémában jó páros lehetnének, mert nagy területet játszanának be és mindketten komoly ütközők. TE játék ellen azért kérdéses lenne egy ekkora S páros szerintem, de ha az LB sorba érkezik jó cover LB, működhet. Ha a Cards megtartja Jeffersont, Ő szinte biztos piacra lép és ott, ha nem őrült összeget kér, lehet számunkra érdekes opció.

3, T.J. McDonald méretre passzolna hozzánk, mint SS, viszont érdekes, hogy a PFF szerint coverben jobb, mint futás ellen. Ez mondjuk nem akkora gond sztem, mert futás ellen is még rendben van, viszont TE-k ellen személyében lehetne jó emberünk, bár sajnos vele kapcsolatban sem tudom igazán, hogy mennyire volt dolga a TE-k őrzése eddig. Szerintem a Rams visszaigazolja Trumain Johnsonnal együtt, de ha piacra lép, biztos érdemes alaposan megvizsgálni.

4, Kemal Ishmael neve szerintem a többségnek nem fog elsőre sokat mondani, de én egy érdekes opciónak tartom. Az Atlanta védelmében játszott SS poszton kezdőként, amíg Keanu Neal át nem vette a stafétát tőle. A PFF kedvelte és ha jól rémlik a Falcons fan-ok is kedvelték a srácot, még olyan gondolkodást is olvastam, hogy nickel LB\S szerepbe valahogy kellene neki helyet találni Neal-el együtt, mert jó játékos. Neal és Ricardo Allen megoldást jelent a Falcons számára, viszont Kemal emiatt sztem tesztelheti a FA piacot, hátha valahol kezdő pozíció közelébe kerülhet. Lehetne ez a hely például Oakland (vagy később Vegas…). Kemal amennyire tudom egy megbízhatóan szerelő jó SS alapanyag, aki szerintem jó fit lehetne nálunk, ha a cover 1, 3 utat járjuk.

5, Daimion Stafford neve teljesen ismeretlen volt számomra, de a PFF elég jól értékelte, ezért csak ránéztem már…6’1 218-al remek mérete van szerintem és bár a Titans secondary nem épp erős egység volt idén, lehet érdemes megvizsgálni a srácot. Byard és Searcy mellé nem hiszem, hogy a Titans meg tudja tartani, ha kap kezdő pozíciós megkereséseket, de vele kapcsolatban tényleg vakon vagyok…

6, Jahleel Addae a Chargers SS-e, akinek a neve vszeg megintcsak kevés embernek ismerős, pedig fasza kis játékos. 5’10 195-es mérettel erősen kérdéses már Karl mellé, pedig egy keményen ütköző, atletikus srác. Draftja évében elvileg mi is erősen nézegettük a srácot, szóval lehet RM mégis rápróbál. Ő is csak cover 4 esetén lehet sztem megoldás, mint DJ.

7, Bradley McDougald remek opció lenne, de szinte kizártnak tartom, hogy a Bucs ne igazolná vissza.

8, John Cyprien szintén remek opció lehetne cover 1, 3 esetén SS posztra, de a Jags nem hinném, hogy elengedi.

9, Micah Hyde egy igen érdekes svájci bicska, aki a POban eddig remekül játszik sztem, bár NCB poszton. Pár helyen olvastam vele kapcsolatban rossz dolgokat is, ami alapján nem biztos, hogy megfelelő kezdő játékos lenne, de a mérete és atletikussága megvan egy cover 4-es S poszthoz sztem.

10, J.J. Wilcox lehet még számunkra igen érdekes. Cowboysnál nem kezdő játékos, de sokat játszott idén is és nem rég pont tomi-tomi erősített meg abban, hogy vele kapcsolatban nem rossz a PFF dicsérő besorolása. Mindegyik sémában el tudnám képzelni, mint KJ társát és a Cowboys cap helyzetét nézve jó eséllyel FA lesz.

11, Eric Berry a liga egyik legjobb S-e, nem hiszem, hogy FA piacra kerülne.

12, Barry Church a Cowboys kezdő SS-e, remek mérettel, remek játékkal. 28 éves játékos, szóval pár klasszis év még simán benne lehet. Gondolom a Cowboysnál prioritás lesz a megtartása és valahogy beszuszakolják majd a sapi alá…ha esetleg nem fér be és Wilcox-ot tartják meg, rá kellene repülni.

13, Nate Allen ugye saját UFA, szóval, ha akarjuk, őt megtarthatjuk még a piac nyitása előtt. Nekem tetszett, amit KJ helyén mutatott év végén és nem lepődnék meg nagyon, ha esetleg Őt visszahoznánk és Nelsontól elbúcsúznánk. Ez akkor lehetne értelmes húzás, ha egyébként a drafton akarnánk majd egy jó prospectet berántani, aki előtt, mögött lehetne biztonsági megoldás Nate amellett, hogy STben aprít.

14, Quintin Demps már 31 éves és nem hiszem, hogy otthagyná a Texans-t, de lehetne egy minőségi váltás, ha Nelson útilaput kap…

Swearinger, Hyde lehet szerintem reális célpont, ha a cover 4-es vonalon megyünk előre, Kemal és esetleg Stafford lehet opció, ha cover 1,3 az irány, illetve Wilcox lehet olyan emberke, aki mindkét elképzelésbe passzolhat.

Természetesen simán benne van a pakliban az is, hogy RM és a stáb nem annyira kritikus Reggie Nelsonnal szemben, mint én és tartjuk még egy évig és inkább a draftról hozunk olyan embert, akiben megvan a lehetőség arra, hogy átvegye a stafétát. Ebben az esetben viszont, sztem a cover 4 az irány, mert a cover 1, 3 sémákban Reggie egyik posztot sem tudja szerintem megfelelően játszani már.

Brynden Trawick amúgy sztem mindenképpen visszaigazolandó játékos ST szerep miatt elsősorban, valamint back up S posztra is megfelelőnek tűnik a legutóbbi 2 meccsünk alapján. Azt nem merném belevízionálni, hogy kezdő SS posztra is jó lehet, bár a Denver és a Texans ellen jól mozgott.

Drafton elég sok opciónk lehet szerintem megintcsak.
Malik Hooker (FS) és Jamal Adams (SS) az idei class legjobb prospectjei, velük kapcsolatban jellemzően TOP 10, TOP15-ös draft helyet olvasok, szinte biztosan nem lesznek elérhetőek, amikor mi húzunk.

Jabrill Peppers a következő prospect jelenleg a sorban a legtöbb helyen és Ő remek fit lehetne SS posztra hozzánk is sztem, ha a cover 1,3 marad. Kérdéses nála, hogy benn marad-e, de elképzelhető. Ezzel együtt a back-to-back S első kört nem érzem reálisnak.

Budda Baker, Marcus Williams és Desmond King mind inkább akkor jöhet szóba sztem, ha cover 4 az irány, de ha így alakul, akkor közülük valaki a 2. körben reális célpont lehet.

Justin Evans lehet még 3. körig bezárólag opció SS posztra a jelenlegiek szerint.
Ezek közül a srácok közül lehetne olyan emberkét húzni, aki akár szeptemberre vagy év közben valamikor képes lehet Reggie Nelson-t vagy Nate Allen-t leváltani és hosszútávon megoldást jelenteni.

Ha ettől kicsit hosszabb projectben gondolkodnak RM-ék, mert nagyobb a bizalom Reggie vagy Allen felé, akkor lehet célpont Josh Jones (6’2 215) vagy Josh Harvey-Clemons (6’4 228) vagy Obi Melifonwu (6’3 216) akár, de itt még akkora mozgások lehetnek a prospect rangsorokban, hogy fölösleges ide lövöldözni. Ők olyan méretű prospectek, aki egész biztosan megérnek egy komolyabb felülvizsgálatot tőlünk is, ha a cover 1, 3 séma az irányunk.

Én valószínűleg a cover 4-es irányba indulnék el és keresnék Karl mellé egy másik jó range-el rendelkező cover S-t, aki megbízhatóan szerel. Az NFL egyre inkább a passz felé tolódik, egy ilyen S páros tudna szerintem a legtöbbet dobni a passz védekezésünkre. Én visszahoznám Nate Allent és Brynden Trawickot is, viszont Reggie Nelsont elengedném. Az FA piacon erősen megvizsgálnám a Swearinger, Hyde, Wilcox trio-t és ha valamelyik megfelelő áron elérhető, akkor valószínűleg leigazolnám. Így lenne egy elég jól kinéző S négyesünk, versatile kezdő párossal és igencsak capable back up sorral, akik egyben az ST csapatokban is meghatározó szerepet kaphatnának. Így a draftra úgy lehetne ráfordulni, hogy a S nem need, viszont ha vhol egy BPA beesik még gond nélkül be lehetne húzni. Ami miatt szeretném a S posztot draft előtt rendezni, az első sorban az LB pozíció. Én nagyon szeretnék az első vagy második körben LB-t hozni és ezt megkönnyíti, ha nincs egy lyuk az S sorban is. FA piacon nem igen látok megoldást, az LB gondjainkra, ezért azt a draftra hagynám Perry Riley Jr. visszaigazolása után. Ha nincs S need, draft kényszer, akkor jobban lehet BPA szemlélettel haladni és ebben a classban például egy CB 2.-3. körös berántása nagy fogás lehet. Hasonlóképp egy RB, TE, slot WR berántása középen hasznosabb lehet, mint egy S draftolása.


Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kiket tartunk meg, illetve milyen igazolásokat csinál idén Reggie. Én simán el tudom képzelni, hogy már megtartás, hosszabbítás és minimális kiegészítő emberes igazolás „üzemmódba” kapcsolunk, de benne lehet a pakliban, hogy 1-2 nagyobb igazolás még belefér idén is. Ha így lesz, akkor szerintem a S lehetne célterület.


Ha bárki bármilyen hülyeséget fedez fel az irományban ne tartsa magában, szívesen veszem az építő jellegű kritikát 😊
Ha pedig bármelyik felsorolt UFA vagy draft prospect kapcsán tud érdemi információt adni, mert sokat látta játszani, ismeri behatóbban a csapata helyzetét kérem szintén ne tartsa magában. Sokat segítenétek a gondolkodás folytatásában pár jó infóval!

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
9 hónapja
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
Hondo Carpenter az si.com-on írt egy 3 részes cikket a csapat draftjáról, illetve inkább annak a hátteréről. Elvileg NFL berkeken belüli emberekkel beszélgetett és ezeket az információkat szedte össze.
Hondo nekem kicsit túl optimista általánossában, de úgy fest tényleg vannak ligán belüli forrásai, szerintem érdekességnek nem rossz ez az írás sem.

-a draft előtt egyértelmű volt már, hogy mi nem fogjuk Carter-t akkor sem kihúzni, ha elérhető lesz 1/7-nél. Elvileg több oka is volt erre a csapatnak és összességében úgy ítélték meg, hogy TOP10-ben ekkora rizikót nem vállalnak

-miután ez a Carter info kikerült Hondo és Tafur által többek között a Raiders megpróbálta ezt elütni, főleg amiatt, mert szeretett volna adott esetben 1/-ről hátrafelé cserélni és ehhez kellett muníciónak a Carter választás lehetősége is

-a csapat nagyon szerette volna, ha valaki egy ütős ajánlattal bejelentkezik az 1/7-ért, de csak igen komoly ajánlatot fogadtak volna el

-1/1-re felcserét is alaposan megvizsgálta Ziegler, akit amúgy NFL berkekben a jobb fiatal GM-ek között jegyeznek

-Mark Davis nem áll Ziegler fölött folyamatosan, megbízik benne, amiben annak is van szerepe, hogy DZ rendszeresen tájékoztatja a dolgokról. Jó a viszony közöttük.

-az országos média eladta a drukkerek felé sok kattintásért a story-t, hogy miután Brady visszavonult, a Raiders igazán kétségbeesetten keresi a 2023-as rookie QB class-ban az emberét. Hondo szerint egyáltalán nem volt pánik a csapatnál

-Hondo rendszeresen jelezte, hogy a csapat nem akar 1/5 fölé mozogni, nem akarnak akkora árat megfizetni, ami ahhoz kellene. Igaza lett...

-Ziegler meggyőzte MD-t a retool szükségességéről és elfogadta mindenki, hogy nem 1 játékosra vannak a sikertől

-a draft előtt 6 nappal megvolt a végleges Draft Board, amit Zeigler, Kelly és McDaniels egyetértésben véglegesített. Ennek a triónak a munkájáról, erőfeszítéséről egy Raiders munkavállaló elismerően nyilatkozott

-be volt szépen állítva a board, a csere értékek, így nem volt pánik a draft alatt sem

-a csapat nagyon kedvelte Bryce Young-ot, de mérete miatt összességében nem látták Őt se kihagyhatatlan prospectnek

-Hendon Hooker-t is nagyon kedvelték, de a sérülése kapcsán voltak fentartásaik

-a csapat nagyon örült neki, hogy sok mock draft 1/7-re QB tett és bíztak benne, hogy ezt elhiszik az NFL csapatok is és valaki beugrik eléjük QB-ért vagy cserél velük

-csak Bryce Young-ot vitte volna a csapat 1/7-nél, másik QB-t nem

-a csapat nagyon elégedett Jimmy-vel és egészségi állapotával. Erősen bíznak benne, hogy nem lesz gond a tartósságával...szerk. hát én meg pont ettől félek igazán

-JMD nagyon kedveli Hoyer-t és nagyon elismeri, amit Mac Jones-nak mentorként nyújtott

-mivel a csapat megszerezte Jimmy G-t és tudta, hogy Young nem lesz elérhető 1/7-nél ezért a csapat fókusza a draft elején egyáltalán nem a QB poszt volt, hanem a csapat erősítés. Azon belül is a védelmen volt a hangsúly

-a csapat, mint állítólag több másik is két játékost azonosított "DUDE"-nak. Will Anderson és Tyree Wilson volt ez a két játékos. Anderson kapcsán tudták, hogy tuti nem lesz elérhető amikor húzunk

-a csapat így tudta, hogy 2 ember kiesett a boardjáról és nagyon kellett neki a QB run, ennek megfelelően hajtották a saját QB érdeklődős híreket is. Ennek megfelelően alakultak a 30-as vizitek is. Ezt a QB érdeklődést a national media tolta is rendesen

-Tyree Wilson kapcsán is azt gondolta a csapat, hogy nem lesz rá esélyük 1/7-nél és bár Anderson-t magasabbra tartották, imádták Wilson-t is, Ő volt a #2 emberük a boardon Anderson mögött

-Wilson sérülése kapcsán nekik sem, ahogy más NFL csapatnak sem volt aggodalma

-Devon Whiterspoon volt a következő játékos, akit imádott a csapat és úgy gondolta, hogy kis szerencsével elérhető lesz 1/7-nél

-a draft legjobb OL emberének Paris Johnson Jr.-t tartották, mint sok másik csapat is. Ő volt a #5 ember a boardon, de ha az első négy játékos (Anderson, Wilson, Young, Spoon) kimegy 1/7-ig akkor megpróbáltak volna hátra mozogni akkor is, ha Johnson elérhető

-több helyről hallotta, hogy az Eagles lett volna csere partnerünk, akik végül Carterért 1/9-re ugrottak fel

-Johnson kapcsán azt érezte a csapat, hogy ha kicsit hátra mozog, még mindig ki tudja majd húzni...gondolom akkor a terv az volt, hogy 1/10-ig visszacsúszik a Philly helyére és bízik benne, hogy a Bears nem viszi ki Paris-t...

-baromi nagy volt az öröm, amikor 1/7-nél benn volt Wilson!

-DZ és JMD nagyon hisznek Patrick Graham-ben, azt gondolják, hogy fegyvereket kell neki adni és sikeres lesz

-JMD támadó rendszerében fontos építőkocka a TE. Moreau és Waller sem hozta azt a TE játékot, ami kellene, ezért egyik sincs már a csapatnál, helyükre inkább journeyman megoldás érkezett csak FA-ról.

-Mayer volt a csapat #1 TE-je és komoly előnnyel a többiek előtt. Róla sem gondolták, hogy elérhető lesz nekünk, hiszen első kör közepére várták, hogy valaki elviszi. Egyedül akkor látták elérhetőnek, ha hátra cserélnek 1/7-ről, de akkor meg inkább védőt húztak volna nagy eséllyel vagy ugye Johnson Jr.-t...Hondo szerint Calijah Kancey vagy Joey Porter lett volna D célpont és akkor vitték volna Mayer-t, ha ezen 3 játékos mindegyike kiment már...nem tudom ezeket honnan tudja, a lényeg, hogy Mayer-t elvileg első kör közepén is simán kihúztuk volna...

-a Combine alatt is egyértelmű volt mindenki számára, hogy JMD imádja Mayer-t. Olyan "edge"-el játsza a posztot, mint anno Gronk. Jók a kezei, de fizikális blokkoló

-ahogy haladt a draft Porter és Mayer is csúszott

-Ziegler elvileg megpróbált az első kör végébe felcserélni, mert tudta, hogy Porter nem fog a Steelers pickjénél (2/32) továbbjutni, de olyan magas volt az ár, hogy végül nem húzta meg a ravaszt

-Ziegler-ről azt mondják, hogy mint ember nem egy "cheap person", de a salary cap és csapatépítés kapcsán nagyon takarékos figura és nem akar túlfizetni sose

-az első kör zárása után nagyon elégedett volt DZ. Wilson olyan pick volt, aki biztos erősíti a csapatot majd, volt még benn komoly célpont és a feltrade ára csökkent. Emellett biztos volt abban, hogy a draft második felében fog kijönni majd a remek stábjuknak és folyamataiknak az eredménye...

-sokan úgy gondolják, hogy az igazán jól draftoló csapatokat a day 3 pickek emelik ki a többi korrekt draftoló közül. DZ és stábja azért dolgozik sokat, hogy ide elérjenek

-a Steelers-el megpróbált cserélni DZ, még úgy is, hogy megígérte nekik, hogy nem Porter-t viszi 32-ön. A Steelers viszont nem akart annyira hátra menni, mert tudták, hogy valaki kiviszi majd Porter-t, így nem lett deal...

-Mayer vot már egyértelműen a célpont és sikerült egy feltrade után megszerezni

-olyan informátor, aki ismerte JMD korábban is azt mondta Hondo-nak, hogy JMD valóban megváltozott és Ziegler irányában megvan a bizalom, valóban együtt dolgoznak a közös sikerért. Szerintem lényegesen több szava van Ziegler-nek, mint volt Gruden alatt Mayock-nak vagy Reggie-nek

-a Mayer picket követően még mindig megvolt a komoly CB és S need, de OL terén is elfért volna még erősítés. Kellett cover LB, kellett belső falember és kellett ST menő is

-második napon a QB még mindig nem volt fókusz poszt

-megpróbáltak megint feltradelni, Cody Mauch volt az egyik célpont, de túl drága lett volna, végül maradtak a helyükön

-Byron Young-ot nagyon kedvelte a csapat, 2. körös grade-t adtak neki...Hondo szerint futás ellen Young remek, de van benne komoly pass rush potenciál is, ami Bama nagyon mély kerete és rotációja miatt nem jött még ki...

-Graham edzette a Senior Bowl alatt Young-ot és a pass rush potenciált is kedveljük a srácban

-Saban stábja elvileg nagy igazmondó, amikor a prospectekről kérdezik a scoutok őket, nem hazudoznak senki kedvéért. Ez a stáb pedig nagyon dícsérte Young mentalitását, munkamorálját

-nem sexy pick, volt, hanem Hondo szerint igazi Ziegler pick. Olyan pick, ami mögött komoly és alapos felkészülés van. Olyan játékos, aki versatile és imádja a focit..

-a csapat a pick beadása után megint örült, egy harmadik lyukat tömtek be a 3. pickkel

-a 100. pickkel playmaker-t keresett a csapat, olyan elkapót akinek van kellő sebessége, hogy a védelmeket potenciálisan büntesse, ha azok nagyon Adams-ra fókuszálnak...tették ezt persze azután, hogy több magasabban jegyzett védő prospect kiment előttük

-Tucker elit ST játékos és a csapat egyik legmagasabban jegyzett slot WR-e volt. Hondo szerint Renfrow utolsó szezonjára készül nálunk amúgy...Tucker WR játékában többen pedig Julian Edelman-t látnak bele...persze gyorsabban...Hondo szerint nem csak egy slot WR-t vagy csak egy elit visszahordót szerzett a csapat, mert olyat ilyen magasan nem húztak volna, de így csomagban már vitték Tucker-t

-a második nap végeztével Ziegler és csapata igen izgatott maradt, mert tetszett, amit a boardon láttak

-érdekes kis info DZ-ről, hogy neki a szíve megvolt a profi focihoz, de az adottságai nem, emiatt nem bírja azokat akiknek megvan, meglenne a tehetsége, de nincs meg a szíve...nem várható tőle olyan pick, aki ne lenne elkötelezett foci rajongó

-amikor a stáb Deonte Banks-t elemezte folyton "beleakadtak" Bennett-be, aki a másik oldalon dolgozott...Bennett imádja a focit, gyors és keményen, fizikálisan játszik...pont ez a keménykedés miatt lehet bünti mágnes rossze esetben belőle...

-felment Bennett-ért, akiben nagyon kedveli, hogy coverben is meg fogja állni a helyét, van labdaérzéke és oda teszi magát ütközés terén is...

-2. körös grade volt elvileg Bennett-en és ha felveszi az NFL ritmusát remek opció lehet

-O'Connell volt a csapat #5 QB-ja és eléggé kedvelték...2021-es szezon után jóval magasabban volt jegyezve Aidan, akinek a 2022-es szezonja nem lett olyan, mint szerette volna, de ez inkább a csapaton múlott körülötte, nem rajta. Tesója meghalt tavaly, ami nem könnyítette az életét. Aidan okos, kemény, szereti a focit, edzhető és a pontossága nagy plusz JMD-nél

-Jimmy személyében megvan a kezdő akinek bíznak az egészségében, megvan Hoyer személyében a mentor, beugró QB és az Aidan pick után van egy fiatal fejleszthető srác is, aki imádja a focit...

-Christopher Smith olyan játékos akit Ziegler és a teljes stáb nagyon kedvelt. Nem a legnagyobb vagy a leggyorsabb, de remek játékos. Róla Kirby Smart, aki szintén nem hazudozik a scoutoknak zengett ódákat. Graham őt is edzette a Senior Bowl-on és nagyon kedvelte. Maxx Crosby féle mentalitást hoz a védelem hátuljára majd Hondo szerint...

-másik csapat forrása azt mondta, hogy a korábbi években a Raiders draftok össze visszák voltak, nem igazán látszott mögöttük a logika (dehogynem Bama-Clemson...), míg az idein szépen végig lehet vinni az ívet...egyenlőre ennyi, még lesz majd folytatás, akkor írok arról is...

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 2 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 561 — Raiders fan
RB:

Josh Jacobs:
2020-ban a 8. legtöbb futott yardot szerezte Josh, annak ellenére, hogy erősen visszaesett a yards/carry átlaga 4,8-ról, 3,9-re. Ez a visszaesés leginkább az OL játékának tudható be szerintem és nagyon fontos lépés volt Josh hosszútávú tartóssága végett egy megbízható #2 RB beszerzése. Az esetek 25,64%-ban nézett szembe 8 vagy több emberes boxokkal, ami több, mint 5%-os növekedés 2019-hez képest, ami azt mutatja, hogy a több deep passz ellenére is nagyon fókuszáltak rá a DC-k. A legtöbb DC felmérte valószínűleg, hogy ez a Raiders támadó egység akkor a leghatékonyabb, ha megy a futás és elsősorban ezt akarják limitálni. A 12 futott TD-je holtversenyben a 4. helyre volt elég, de amit még érdemes látni, hogy itt nem home run TD-kről van szó, hanem RZ futásokról. Ez nem baj csak egy érdekesség inkább. Josh játéka rookie-ként sem a villám sebességén alapult és ez tavaly még inkább így volt. Ebben nagy változást nem várok, Jacobs játéka nem az, hanem a lyukak jó megtalálása, az erő, amivel átmegy az első/gyenge szerelési kísérleteken.
Jacobs tavaly már pass protection terén is megbízható volt és kicsit többet használtuk elkapóként, de Drake érkezésével nem számítok további erősödésre elkapások tekintetében.
Josh továbbra is a csapat identitásának alap eleme lesz az erős, fizikális stílusával.

Kenyan Drake:
Tavaly 955 yardig jutott a földön, ami karrierje legjobbja volt annak ellenére, hogy a 4,0-s carry átlaga bőven a legalacsonyabb értéke volt. Várhatóan a 955 yardtól elmarad majd 2021-ben, mert a workload nagyobb része Josh-ra hárul majd, de ha megnézzük a Chubb-Hunt duó 1900 yardos termelését, akkor azért, ha tervek szerint alakul a szezon nem kell túl nagy visszaeséssel számolni. A terv szerintem Grudenék oldaláról az lesz, hogy a két srác együtt veszélyeztesse a 2000 yardot és vigyék a csapatot szépen a PO-ba.
Drake átlagának jót tehet, hogy nem Ő lesz a fókuszban Josh mellett, reméljük tud vele élni majd. Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz elkapóként használva majd, mert egyetemről érkezve ez volt az egyik erőssége és NFL szinten is megmutatta már, hogy igen jók a kezei. Szerintem amellett, hogy Josh váltótársa lesz, kvázi a 3rd down elkapó snapek nagy része is az övé lesz. Egy 300-500 közötti elkapott yard mennyiség nem lepne meg tőle.
Drake amúgy remek váltó társa lesz Josh-nak, neki ugyanis inkább a sebesség a hívó szava az erővel szemben. Igazi Thunder and Lighting páros lehet ebből ideális esetben.

Jalen Richard:
Engem kicsit meglep, hogy Richard még kereten van, de valamelyik beatwriter írta vele kapcsolatban, hogy nagyon kedveli a stáb és simán rosterre kerülhet a vaskos fizetése ellenére is.
Richard igazi 3rd down RB és ST-ben is hasznos, de mivel Drake érkezésével igen limitált snap szám fog neki jutni RB-ként én továbbra se várom az 53-as keretre. Egyszerűen túl drága lenne szerintem ST játékosnak.

Theo Riddick:
Tavaly a teljesen kihagyott 2019-es szezont követően kapott egy esélyt és egész jól élt vele, amit az is bizonyít, hogy visszaigazoltuk 2021-re. Riddick tulajdonképpen egy csak elkapásokra szakosodott RB, akinek ST értéke is van, én a visszaigazolása után szinte rögtön vártam a Richard elküldés hírét. Sokkal olcsóbban tudja azt a pár snapet hozni hasonló szinten szerintem.
Ezzel együtt a két UDFA RB érkezése után az Ő roster helye sincs biztosítva még és komoly verseny lehet azért a 3. futó szerepért.

A két UDFA srác kapcsán a lentieket pár napja írtam már, örülök neki, hogy deyell Te is hasonló dolgokat szedtél össze/láttál róluk/tőlük. Szerintem PS-re mindkét srác jó eséllyel pályázhat, de még az 53 is meglehet egy erős offseason után, mert Richard és Riddick helyzete sem betonbiztos az én szememben.

Trey Ragas:
Ragas egy érdekes pick up, jó vision-je van, remek contact balance-a van és egy smart runner Matt Waldmann szerint ( Lehet benne fantázia, mint power, short yardage RB, bizonyos szempontból hasonlít Jacobs-ra a stílusa szerintem. Megvan az ereje és mérete a dologhoz és mivel Drake személyében van egy elkapásokra remekül használható futó már kereten, lehet a korábbi évek tradíciójától eltérően a 3. helyen egy ilyen jellegű futót tartani a tipikus 3rd down RB helyett. ST munkája sokat fog szerintem majd számítani és ha nem is elkapóként, de pass protector-ként mutatnia kell valami bíztatót a passz játékban is, ahhoz, hogy keretre kerülhessen.

Garrett Groshek:
Korábbi QB, aki walk-on-ként érkezett a Wisconsin-ra és #2 RB lett belőle. Nem egy world class atléta, de megbízható elkapó a back fieldről, természetesen csapatkapitány volt és igazi értelmes, edzők és csapattársak kedvence típus 😊
Komoly kérdés lesz az ST value szerintem és egy jó TC-vel akár beelőzheti a többieket a #3 szerepért.

Tipp az 53-as keretre:
RB: Josh Jacobs, Kenyan Drake, Trey Ragas
PS: Theo Riddick (ha veteránként jöhet), Garrett Groshek
Cut: Jalen Richard 3M spórolás, amit jövőre át lehet vinni.


A csoportunk RB poszton is elég erős, hiszen a Chiefs (CEH+tömeg), a Chargers (Ekeler+Kelley) és a Broncos (Gordon+Williams) is fel van szerelkezve potens RB-kel. A Chiefs és a Broncos NFL szinten is erős backfielddel rendelkezik, persze a Chiefs esetében mindig a légi parádé az elsőszámú fegyver, így náluk az RB-ket is ezzel együtt kell nézni. A Chargers lóg ki egy kicsit talán a csoportból lefelé, de ha erősödik az OL és Herbert még javul 2. évére ott se lesz gond a lyukakkal és Ekelerék simán szárnyalni fognak. Megkockáztatom, hogy jelenleg a mi RB egységünk a legerősebb, de nincs túl nagy előnyünk és a Broncos tűnik rajtunk kívül egyedül olyan csapatnak, akik támaszkodni szeretnének a futójátékra, a futókra, nem pedig kiegészíteni szeretnék vele a passz játékukat.
Az biztos, hogy a védelmünknek készülnie kell majd futás ellen, mert lesz dolguk. Cserében azt gondolom, hogy minden csoport ellenfél komolyan kell, hogy foglalkozzon a Raiders rush attack limitálásán, mert aki nem tudja kordában tartani a futójátékunkat, arra igen hosszú nap várhat a pályán vagy a padon ugyebár…

FB:

Alec Ingold:

Alec a csapat egyik motorja megítélésem szerint. Josh-al remekül kijönnek és alapvetően meghatározzák az O hangulatát, harci kedvét szerintem. Igazi harcos, sérülten is játszik és tavaly már a passz játékba is elkezdett szépen beforogni. Idén nem hiszem, hogy Drake érkezése után erősödne komolyan elkapások terén, de mivel folyamatosan dolgozik rajta ott lesz mindig egy egy meglepő játékra vagy menekülési útvonalnak Derek számára.
PFF-nél 12db FB lett rangsorolva, Ingold a 3. legjobb lett, igen jó elkapói és futás blokkolói értékelést kapott. PFF szerint a pass protectionben kell leginkább fejlődnie, ehhez nem igen tudok mit hozzátenni, nem nézem ennyire mélyen, alaposan az FB posztot. Én nekem nem rémlik, hogy róla jött volna ordas sack vagy ilyesmi, de nem vitatkozom ilyeneken.

Megbízható FB, a csapat egyik meghatározó figurája és a run blocking-gal a sikerek egyik fontos kockája. Csoport szinten a legjobb FB szerintem, mondjuk rajtunk kívül igazán a Chiefs használ csak FB “sűrűn”.

Tipp az 53-as keretre:
FB: Alec Ingold

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!