NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 7 aktív topik

31. Oakland Raiders

Egy dicső múltú franchise jelenleg még csak az újjáépítés korai fázisában van. Újra.

31. Oakland Raiders

Kulcsjátékosok: Jared Veldheer (LT), Lamarr Houston (LE), Stefen Wisniewski (C), Darren McFadden (HB), Andre Carter (RE), Tyvon Branch (SS), Vance Walker (DT), Kevin Burnett (OLB)

Fontos távozók: Desmond Bryant (DL -> Browns), Brandon Myers (TE -> Giants), Philip Wheeler (OLB -> Dolphins)

Idén draftoltak:
12. D.J. Hayden, CB (Houston)
42. Menelik Watson, OT (Florida State)
66. Sio Moore, LB (Connecticut)
112. Tyler Wilson, QB (Arkansas)
172. Nick Kasa, TE (Colorado)
181. Latavius Murray, RB (Central Florida)
184. Mychal Rivera, TE (Tennessee)
205. Stacy McGee, DT (Oklahoma)
209. Brice Butler, WR (San Diego State)
233. David Bass, DE (Missouri Western State)

Kiemelt meccsek:
Szeptember 23. @ Denver Broncos (Monday Night Football)
November 28. @ Dallas Cowboys (Hálaadásnapi mérkőzés)

2012 dióhéjban:
Az Al Davis utáni örökség nem volt éppen a legideálisabb mind a keret tehetsége, mind a fizetési sapka szempontjából, így nem sokakban keltett meglepetést a 4-12-es összmérleg. A Greg Knapp által favorizált zónablokkolási sémában Darren McFadden nem volt produktív, az azóta Arizonába átköltözött Carson Palmer pedig egyedül nem bírta a terhelést. A védelemben jó pár a passz ellen meghatározó játékostól (pl. Kamerion Wimbley, Stanford Routt) megváltak tavaly nyáron az irreális fizetésük miatt, a pótlásukról pedig nem tudtak gondoskodni.

Az edzői stáb:
Az Oakland Raiders főedzője a mindössze 40 éves Dennis Allen a 2. szezonját kezdi a csapat élén. John Madden 1978-as visszavonulása óta ő az első védelmi szakember a Raiders élén. A 2011-es szezon után a Denver Broncos defensive coordinatori posztját hagyta ott az Oakland kedvéért, abban a szezon a Broncos az 5. legtöbb sacket mutatta be a ligában. Korábban olyan edzők keze alatt pallérozódott, mint John Fox, Sean Payton, Jim L. Mora, Wade Phillips vagy Dan Reeves. Édesapja Grady Allen defensive endet játszott a Texas A&M egyetemen, csapatkapitánya volt az 1967-es Cotton Bowl-győztes csapatnak, 1995-ben beválasztották az egyetem saját Hall of Fame-jébe, a profiknál 5 szezont húzott le az Atlanta Falcons színeiben mint linebacker, tavaly decemberben halt meg szívrohamban.
A védekező koordinátor Jason Tarver együtt érkezett Allennel, ő előtte a Stanford egyetemen volt DC és ILB-edző egyben, az NFL-ből korábbról leginkább mint a San Francisco 49ers OLB-edzője ismerhetjük, ezt a posztot töltötte be 2005-től ’10-ig.
A támadó koordinátor Greg Olson 1. évét kezdi Oaklandben, rutinos szakember a maga posztján, korábban Tampában, St. Louisban és Detroitban is töltött be hasonló pozíciót, tavaly a Jacksonville Jaguars irányítóit edzette.
A speciális egység munkáját Bobby April koordinálja, aki a maga szakterületén sztárnak számít, kétszer volt az év special team edzője (2004, 2008) az NFL-ben. Ez az első szezonja Oaklandben, korábban az Eaglesnél, a Billsnél és a Ramsnél is dolgozott hasonló pozícióban.


Támadósor:
Minden bizonnyal a Seattle-ből egy trade keretében idekerült Matt Flynn fut ki kezdő irányítóként az első játékhéten - akit a general manager Reggie McKenzie még a Packers-ös időkből ismer - ő volt az a játékos, aki a 2011-es szezonban kitűnően pótolta az akkor sérült Aaron Rodgerst Green Bayben, majd a szabadügynökként tavaly Seattle-be távozott, ott azonban az újonc Russell Wilson az edzőtábor alatt kiszorította a kezdőből. Flynn eddig stabilabb teljesítmény nyújt az edzőtábor alatt mint a kihívói Terrell Pryor és Tyler Wilson.
A futószekció rendben van Oaklandben, Darren McFadden ha épp egészséges kiváló játékos (lásd a 2010-es és a 2011-es szezont), mögötte a Jacksonville-ből érkezett Rashad Jennings és az újonc Latavius Murray megfelelő minőséget biztosít és ne feledkezzünk el a liga egyik legjobb fullbackjéről, Marcel Reece-ről sem.
A passzjátékot akadályozhatja, hogy nem éppen elit célpontjai vannak Flynn-nek, az első számú elkapó ha minden igaz a másodéves Rod Streater lesz, mellette Denarius Moore fog a pálya szélén játszani, a slot receiver posztra pedig Jacoby Ford pályázik a legnagyobb eséllyel. A tight endeknél David Ausberry elsősorban passz-szituációban lesz pályán, Richard Gordon pedig blokkolásban tud sokat segíteni.
A támadófalban van két klasszis Jared Veldheer és Stefen Wisniewski személyében, rajtuk kívül Mike Brisiel kezdő helye is valószínűsíthető RG-ben, Brisiel nem rossz játékos, csak kissé fegyelmezetlen. A másik guard helyre sokan a tavaly 3. körben draftolt Tony Bergstromöt várták, de őt kiszorította a szintén tavaly érkezett draftolatlan Lucas Nix. A fal jobb szélén a hosszú távú megoldás Menelik Watson lehet, de a sérüléssel is küzdő, kissé képzetlen brit helyett lehet, hogy a rutinosabb Khalif Barnes vagy Alex Barron fog lehetőséget kapni a szezon elején. Greg Olson elsősorban power blocking sémára alapoz, ha ezt megszokják a játékosok, akkor a támadófal is relatíve stabil pont lehet.


Védelem:
A tavalyi tisztán 4-3-as alapfelállást erre az évre felváltja a hibrid védelem. A front7-ben az alábbi játékosok kaphatnak szignifikáns játékidőt (4-3 poszt/3-4 poszt): Christo Bilukidi (DT/DE), Kevin Burnett (OLB/ILB), Miles Burris (MLB/OLB), Andre Carter (DE/OLB), Lamarr Houston (DE/DE), Jason Hunter (DE/OLB), Kaluka Maiava (OLB/ILB), Sio Moore (OLB/OLB), Nick Roach (MLB/ILB), Pat Sims (DT/NT), Vance Walker (DT/DE). Nem igazán látni, hogy lesz képes pass rushra ez a front7, ugyanakkor futás ellen aránylag stabilnak tűnik. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a csoportriválisok közül Chiefs és a Broncos támadófala ligaszinten is az élmezőnybe tartozik, még nagyobb lehet a Raiders-szurkolók aggodalma, persze sok a fiatal játékos, lehet, hogy valakinél ez az év hoz áttörést. Az Allen-Tarver edzőpáros fiatal, de korábbi állomáshelyeiken képesek voltak komoly védelmet összerakni.
A secondaryben Tyvon Branch és a visszatérő Charles Woodson alkotta safety-páros fixnek tűnik, a Tracy Porter, Mike Jenkins, D.J. Hayden és Joselio Hanson alkotta négyes jó esetben akár korrekt CB-sor is lehet, de Porter és Jenkins is eléggé kétarcú játékos. Sok oaklandi DB képes nagy játékra, ami fontos lehet, hiszen ez a védelem emberanyagát tekintve nem igazán képes konstans "3 & out"-okat kierőszakolni. 


Speciális csapategység:
Sebastian Janikowski az NFL legerősebb lábú rúgója és a pontosságával sincs nagy probléma. A long snapper Jon Condo szintén posztja legjobbjai közé tartozik. A puntereknél ott a fiatal és nem tehetségtelen Marquette King, illetve a rutinos és megbízható Chris Kluwe is, egyelőre nem tudni melyikük nyeri ezt a csatát. Visszahordásoknál Josh Cribbsre és Philipp Adamsre hárulhat komoly szerep.

Summa-summárum és prognózis:
Rengeteg kérdőjel van a Raiders körül (pass rush, passzjáték, támadófal hatékonysága, új összetételű másodvédővonal), ezért hiába vannak egy nem túl erős csoportban, nem mernénk egy a tavalyinál sokkal jobb mérleget jósolni nekik, egy 6-10-nél többet nem látunk ebben a gárdában.

 

Oakland Raiders
briareos
31.
empty taxi
31.
gabokocka
32.
gabtsi
30.
habi
32.
kristof
32.
rajna
31.
shawnka
30.
vassadi
30.

 

Bowl.hu NFL Visszaszámláló
31. Oakland Raiders
32. Jacksonville Jaguars

 

Papp Gábor (empty taxi)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Rolni Las Vegas Raiders 10 — Raiders fan
Korrekt elemzés lett taxi!!
Thx

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 10 éve
Petikievak01 Philadelphia Eagles 9 — Its OK to be gay.
Király lett , Alig várom a Jetset 😀

több mint 10 éve
BigBen7 Pittsburgh Steelers 11
Király lett , Alig várom a Jetset 😀Petikievak01
majd holnap 😛
több mint 10 éve
toxique Las Vegas Raiders 27 — A Cowboys szimpatizáns
Korrekt vélemény. Egyetértek abban, hogy a rengeteg kérdőjelen kívül semmi sem jósolható.
több mint 10 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 99 — Deion Sanders for president! 😀
Just win baby!!! Már csak azért is.


" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 10 éve
Van minden sportnak szánni való csapata vagy csapatai! Az NFL-nek speciel az egyik ilyen a Raiders a másik a Dolphins! Ezeknek egyszerüen valahogy akármi is legyen nem megy a dolog😕 de én akkor is drukkolni fogok raidersnek....persze csak ha nem játszik olyannal akinek jobban drukkolok😀😀😀