Big XII figyelő - 1.

Bátran nyugtázhatjuk, az első hét nem a Big XII csapatairól szólt. A nagyok gyengélkedtek és a kicsik közül is csak néhányan okoztak kellemes meglepetést.

A hét mérkőzése: Kansas State Wildcats – UCLA Bruins (Pac-10) 31-22.

Sokan előzetesen egy lyukast garast sem adtak Bill Snyder Vadmacskáinak győzelméért a feltörekvő Los Angeles-i Bocsokkal szemben. A némileg váratlan győzelemben a K-State védelme volt a kulcs, sikerrel állítottak meg a Bruins pistol offense-ét, Kevin Prince UCLA-QB sikertelen passzjátékát (9-26, 1 TD, 2 INT) a futások csak némileg tudták egyensúlyozni. A Csendes-óceán partjáról érkezett védelem közepén Akeem Ayers hiába játszott kiválóan (11 tackle, egy sack, 2 fumble), a meccs emberét. Daniel Thomas Wildcats RB-t őt sem tudta semlegesíteni. Thomas hat év óta az első játékos lett, aki Kansas State mezben 200 yard felett futott, végül 234 yarddal és két touchdownnal zárt. Futótársa, William Powell hat labdából 72 yardot és TD-t ért el. Érdemes kiemelni Carson Coffman irányítót, aki megbízható game managerként labdaeladás nélkül zárta a találkozót, apró sérülés utáni cseréjekor hiánya azonnal érződött a csapaton.

 

 

A hét rivalizálása: Colorado State Rams (Mountain-West)– Colorado Buffaloes 3-24.

A Denver Broncos pályáján rendezett Colorado-állambeli Rocky Mountain Showdown messze lemaradt az előzetes várakozásoktól. A Kosok támadásban csődöt mondtak, elsőéves irányítójuk, Pete Thomas 24/33 és 196 yard mellett három interceptiont dobott. A rivális Buffsnál Tyler Hansen sokkal megbízhatóbban játszott, Travon Pattersonnak és Scotty McNightnak is kiosztott egy-egy TD-passzt, ráadásul McKnight karrierjének 168. elkapásával az egyetemi ranglista élére került.

 

A hét bukása: Kansas Jayhawks – North Dakota State Bison (FCS) 3-6.

 

 

Turner Gill edzői bemutatkozása a Kéksólymok élén a hét katasztrófája cím nyertese lett. Támadói, élükön Kale Pick irányítóval totális csődöt mondtak és a Pick helyére beállt Jordan Webb sem muzsikált jobban. Daymond Patterson RB hiába próbálta cipelni a hátán az offense-t és produkált  egy 51 yardos futást, FG-blokkolással végződött a drive. A Kansas három labdaeladással tette semmissé 293-168-as yardelőnyét, ezzel a „teljesítménnyel” a jövő héten a Georgia Tech ellen át sem kell öltözniük, az öltözőből kérhetik a vereség jegyzőkönyve írását.

 

A hét meglepetése(i): a „déli nagyok” visszafogottsága két fejezetben.

 

Chapter One: Oklahoma Sooners – Utah State Aggies (WAC) 31-24.

 Az Oklahoma történetének 800. győzelmét pontzuhataggal ünnepelte volna a Utah State ellen. Ehelyett 21-0-s vezetésről hagyták egyenlíteni az Aggiest és a végén Jamell Fleming interceptionje kellett a siker bebiztosításához. A Utah State QB Diondre Borell szétdobálta a Sooners tapasztalatlan secondaryjét, 341 yardja és két touchdownja önmagáért beszél. A Telepesek megmentője a két támadózseni lett: De Marco Murray  208 yarddal és 2 TD-nal, Ryan Broyles 142 yarddal és két hatpontossal hozta magát. A hétvégén a Florida State vendégeskedik Normanben, a hazai védők Christian Ponder Seminoles QB személyében sokkal nagyobb kihívás előtt állnak.

 

 

Chapter Two: Rice Owls (Conference USA) – Texas Longhorns 17-34.

Hiába öltözött narancsszínbe a Houston Texans Reliant Stadionjában a szurkolók zöme, a Longhorns csalódást okozott. A kezdő futónak nevezett Cody Johnson játéka a rövidyardos helyzeteknél nem működött és meg is sérült, szerencsére a helyére beállt Tre’ Newton 61 yardos és 3 TD-s teljesítménnyel feledtetni tudta őt. A védelem vezére Keenan Robinson  volt, fumble utáni TD-t és interceptiont  is láthattunk tőle.

 

 

A hét támadója: Kendall Hunter: Az Oklahoma State Cowboys futója 257 yardjával és négy TD-vel szinte egymaga verte meg a Washington State Cougarst. A végeredmény 65-17 lett. (ld. Pac-10 figyelő)

 

A hét védője: Keenan Robinson Texas LB mellett Aldon Smith DE (MIssouri Tigers), az utóbbi karriercsúcsnak számító 10 tackle-el, két sackkel és 3 tackle for loss-szal vette ki részét az Illinois elleni 23-13-as győzelemből.

 

További eredmények:    Iowa State Cyclones – Northern Illinois Huskies (MAC) 27-10

        

 

Nebraska Cornhuskers  – Western Kentucky Hilltoppers (Sun Belt) 49-10

 

Baylor  Bears – Sam Houston State Bearkats (FCS) 34-3

                                           

 

Texas A&M Aggies – Stephen F. Austin Lumberjacks (FCS) 48-7

       

 

Texas Tech Red Raiders – SMU Mustangs (Conference USA) 35-27.

 

 

A Big XII erősorrendje az első forduló után (zárójelben a beharangozó helyezése):

 

 

Big XII North, avagy a kansasi keringő:

            1. (1.) Nebraska  Cornhuskers (1-0)

            2.  (2.) Missouri  Tigers (1-0)

            3.  (6.) Kansas State Wildcats (1-0)

           

            4.  (4.) Colorado Buffaloes (1-0)

            5. (5.) Iowa State Cyclones (1-0)

            6. (3.) Kansas Jayhawks (0-1)

  

 • ·  Big XII South, avagy a Kovbojok menetelése:

  ·                 

  ·               1. (1.) Oklahoma Sooners (1-0)

  ·  ·            2. (2.) Texas Longhorns (1-0)

  ·               3. (3.) Texas A&M Aggies (1-0)                

   

                  4.  (5.) Oklahoma State Cowboys (1-0)      

                  5.  (4.) Texas Tech Red Raiders (1-0)

                  6. (6.) Baylor Bears (1-0)

 •  

   

   

   

   

   

     

   

  Mészáros Gergely (Dzsokijuing)