College Football előzetes - Week 11.

Kissé rendhagyó előzetes következik a pár hetes szünet után. Most arra koncentrálunk, hogy az eddig csak NFL-t nézők is megszeressék az NCAA-t, legelőször azzal, hogy megnézik kik lesznek a draft és a profi foci sztárjai.

 

#3 Texas Longhorns (9-0, 5-0) @ Baylor Bears (4-5, 1-4)
Waco, TX, Floyd Casey Stadium
November 14. 18:00

Könnyű ujjgyakorlat a harmadiknak rangsorolt Longhorns wacoi vizitálása a vezérét vesztett Baylor ellen. McCoy és Shipley show várható.
Játékosok NFL csapatok célkeresztjében (seniorok)
Texas: #12 Colt McCoy(QB), #8 Jordan Shipley(WR), #74 Adam Ulatoski(OT), #52 Charlie Tanner(OG), #71 Chris Hall(C), #33 LaMarr Houston(DT), #2 Sergio Kindle(OLB), #38 Roddrick Muckelroy(OLB), 15 Hunter Lawrence(K),
Baylor: #4 Taylor Gettis(WR), #55 J.D. Walton(C), #41 Joe Pawelek(ILB), #21 Jordan Lake(FS)

Clemson Tigers (6-3, 4-2) @ North Carolina Wolfpack (4-5, 1-4)
Raleigh, NC, Carter-Finley Stadium
November 14. 18:00

Komolyan tepernie kell a Tigriseknek, ha meg akarják szerezni az ACC Atlanti csoportjának bajnoki címét és a kvalifikációt a konferencia döntőjébe. Bár a divízió utolsójához látogatnak, ismerve az NC State kétarcúságát nem ígérkezik könnyű meccsnek Spillerék számára. Ezért is, illetve a az említett Clemson RB parádéja miatt mindenképpen érdemes nézni.
Játékosok NFL csapatok célkeresztjében (seniorok):
Clemson: #28 C.J. Spiller(RB), #6 Jacoby Ford(WR), #76 Corey Lambert(OT), #65 Thomas Austin(OG), #7 Ricky Sapp(DE/OLB), #33 Kavell Conner(OLB), #6 Chris Chancellor(CB), #18 Crezdon Butler(CB)
NC State: #22 Toney Baker(RB), #50 Jeraill McCuller(OT), 58 Ted Larsen(C), #97 Willie Young(DE)

#10 Iowa Hawkeyes (9-1, 5-1) @ #11 Ohio State Buckeyes (8-2, 5-1)
Columbus, OH, Ohio Stadium
November 14. 21:30 (ESPN America élő)

Úgy hozta a sors, hogy összejött az, amit a BigTen vezetősége igyekezett minden áron elkerülni. Egy konferenciadöntő, még ha hivatalosan nem is tekinthető annak Kirk Ferentz csapatának columbusi látogatása. A vezérét és ezzel veretlenségét vesztett Iowa most az eddig biztosnak tűnő BigTen bajnoki címért és a Rose Bowl helyért játszik, az idén már többször megégő, de a PSU ellen feltámadó Gesztenyék ellen. Egyszerű a képlet. Aki nyert annak megvan a BCS Bowl részvétel. Még akkor is ha sok sok jobb mérlegű csapat áll majd előtte a rangsorban. Az előzmények alapján esélyesebb a Buckeyes, de ebben a csoportban bármi megtörténhet.
Játékosok NFL csapatok célkeresztjében: (seniorok):
Iowa: #81 Tony Moeaki(TE), #60 Kyle Calloway(OT), #74 Dan Doering(OG), #49 E.J. Edds(OLB), #43 Pat Angerer(ILB)
Ohio State: #86 Jake Ballard(TE), #64 Jim Cordle(OT), #87 Lawrence Wilson(DE), #9 Robert Rose(DE), #84 Doug Worthington(DT), #38 Austin Spitler(OLB), #21 Anderson Russell(FS), #4 Kurt Coleman(SS), #20 Aaron Pettrey(K)

#14 Miami Hurricanes (7-2, 4-2) @ North Carolina Tar Heels (6-3, 2-3)
Chapel Hill, NC, Kenan Stadium
November 14. 21:30

Az utolsó szalmaszálba próbál belekapaszkodni a Miami, hogy utolérje a Georgia Techet az ACC Coastal koronájáért folytatott versenyben. Ha most nyernek, akkor még lesz tétje számukra az utolsó meccseknek, ha nem akkor idén már biztos nélkülük rendezik az ACC döntőt. Nem lesz könnyű dolguk a kemény UNC defense ellen. Szükség lesz Jacory Harris legjob formájára, mert a Tar Heels bizonyította már, hogy képes elkapni a legerősebb csapatokat is, kizárólag a védelmükkel, mert a támadósoruk leginkább a vicc kategóriába sorolható a szánalmas T.J. Yates miatt.
Játékosok NFL csapatok célkeresztjében: (seniorok):
Miami: #5 Javarris James(RB), #18 Dedrick Epps(TE), #80 Jimmy Graham(TE), #64 Jason Fox(OT), #70 A.J. Trump(C), #94 Eric Moncour(DE/OB), #50 Darryl Sharpton(ILB), #6 Randy Phillips(FS)
UNC: #72 Kyle Jolly(OT), #92 E.J. Wilson(DE), #93 Cam Thomas(DT), #97 Aleric Mullins(DT),

#16 Utah Utes (8-1, 5-0) @ #4 TCU Horned Frogs (9-0, 5-0)
Forth Worth, TX, Amon J. Carter Stadium
November 15. 02:00

Ez a meccs jelenti a Mountain West konferencia döntőjét. Mind a ketten veretlenek még a csoporton belül. Amelyik csapat ma diadalmaskodik, az bezsebeli a bajnoki címet. A címvédő a Utes, de a meccs esélyese az idei BCS Buster Texas Christian University. Kiemelések alapján a hét meccse, de ha a formákat nézzük akkor egy eléggé sima találkozó. Meglepő lenne, ha nem a hazai vonulnának le győztesen a pályáról.
Játékosok NFL csapatok célkeresztjében: (seniorok):
Utah: #4 Matt Asiata(RB), #16 David Reed(WR), #68 Zene Beadles(OT), #41 Koa Misi(DE/OLB), #20 Mike Wright(ILB), #17 Robert Johnson(FS)
TCU: #24 Joseph Turner(RB), #70 Marshall Newhouse(OG), #98 Jerry Hughes(DE/OLB), #41 Daryl Washington(ILB), #10 Rafael Priest(CB), #54 Clint Gresham(LS)

Notre Dame Fighting Irish (6-3) @ #12 Pittsburgh Panthers (8-1, 5-0)
Pittsburgh, PA, Heinz Field
November 15. 02:00

Tradicionális meccs a párducok és az írek között, ami könnyen lehet, hogy Charlie Weis utolsó fellépése is, mint a nagyhírű ND vezetőedzője. Ha nem sikerül nyerniük, a BigEast trónjára aspiráló PITT ellen, akkor komoly a sansz arra, hogy az egykori New England offensive koordinátor mehet hétfőn a munkaközvetítőbe. Az Irish védelmét totálisan megalázta legutóbb a NAVY a futójátékával, és most is kb. ez várható a csodálatos Freshman RB, Dion Lewistól. A Panthers futója talán a legjobb újonca az egész NCAA-nek, 1139 futott yardjával és 12 TD-jével pedig az összes RB között is előkelő helyen áll. Élmény nézni a játékát. Akár csak a másik oldalon Jimmy Clausenét, aki öles léptekkel halad a Heisman-trophy felé, bár a védelem bénázása és emiatt a csapat felemás szereplése komoly hátrányt jelent számára a többi esélyessel szemben.
Játékosok NFL csapatok célkeresztjében: (seniorok):
Notre Dame: #74 Sam Young(OT), #55 Eric Olsen(C), #28 Kyle McCarthy(SS), #31 Sergio Brown(S)
Pittsburgh: #15 Bill Stull(QB), #80 Nate Dyham(TE), #56 Joe Thomas(OT), #8 Adam Gunn(ILB), #17 Aaron Berry(CB)

Vastag dőlt betűvel a posztjukon kiemelkedően nagy tehetségnek számító játékosok


Tálosi Tibor(haromt)