Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Peach tegnapi kirohanására szeretnék reagálni.
Elsőként azt írom le, hogy megdöbbentem. Nem értem mi értelme volt annak az írásnak? Jobb lett tőle valakinek? Nem hiszem. Rosszabb lett tőle valakinek? Igen sokaknak, köztük nekem.
Miért írta ki valaki, hogy adományozott? Igen természetesen van olyan aspektusa, hogy magamutogatás.
De van több olyan ami nem az öntömjénezés.
Ez lehet persze önös érdek is. Ilyen a pszichés hatása, a magam nyugtatása, hogy tettem valamit. És ez mindenképpen már jó.Sokaknak kell a tehetetlenség érzése miatt egy akár önmegerősítés, hogy tettem valamit.
Ezen kívül van egy olyan hatása, hogy ezzel buzdítok másokat is erre. Ezt valószínű azért teszem, mert egyetértek a céllal és tényleg segíteni akarok, és ezzel pluszban tudok segíteni, mert hátha az én példám miatt más is hasonlóan tesz. Itt értelemszerűen lehet egy káros hatás, hogy esetleg olyan, aki nem teheti meg belekényszerülne (nehogy buzinak nézzenek) adakozásba, ami a lehetőségeit meghaladja. De ilyet nem kért senki (Jelzem én sem kértem, itt volt igény, hogy adjam meg ezt a lehetőséget), és értelemszerűen összeghatár sem volt sehol megadva és nem is érdekes. Ki mit tud, annyit ad. És ha valaki úgy gondolta, hogy egy vagy két doboz cigi árával segít mondjuk egy védőruha beszerzéséhez az is igen nagy segítség.
Írtad, hogy aki nem adományoz az jó. És miért jó? Persze megfordítva: nem baj, az teljesen igaz. Tehát ha adományoz az jó, ha nem az viszont nem baj. De nem gondolnám, hogy JÓ lenne. De hogy még le is cseszed aki ezt megtette az már nagyon gáz és fel is háborít a jelen körülmények között.
És akkor leírom a szerintem leglényegesebb aspektusát annak, hogy miért jó hogy kírta valaki, hogy támogatott minket
Nagyon úgy érezzük, hogy magunkra maradtunk a küzdelemmel, kormányzat itt hagyott minket a szarban, sőt a hazugságaikkal dezinformálásukkal, elhallgatásaikkal nagy károkat okoznak. és minden egyes ilyen bejegyzés azt mutatta, hogy veletek vagyunk, szorítunk nektek, és köszönjük amit értünk tesztek. Minden egyes ilyen posztnál dobbant egyet a szívem és nagyon jól esett. Annyira el vagyunk keseredve, annyira nem látjuk mi lesz, annyira félünk. Ezért minden pici morzsa ezekből a megerősítésekből aranyat ér. Lehet ezek a felajánlások köszönhetőek annak, hogy évek óta a fórum háziorvosa vagyok, számtalan problémát osztottak meg it fórumtársaim velem, számtalan esetben segítettem sokaknak. Csak a vírus óta sokan kerestek egyéni személyre szabott kérdésekkel. Sokszor ha nem értettem hozzá utánanéztem és segítettem. Lehet ennek is szólt valahol (legalább is így éreztem) és ez miatt még inkább jóleső volt minden egyes beírás, hogy Doki nem vagytok egyedül.
És tényleg nem értem mi célt szolgálta a többiek ekézése a részedről? Jobb most neked? Nekem is, nekik is akiket ekéztél szar a szájuk íze, a tegnapi mosolyom keserédessé vált. Valószínű az adakozó kedv is más aspektusba kerül. Szóval köszönöm a hozzászólásodat.

A többieknek: Mégegyszer nagyon köszönöm társaim nevében is amit tettetek, utolsó bejelentkezésem óta tovább nőt az adomány összege, hihetetlen amit tettetek. Nagyszerűek vagytok.
Mindenhol nagy szükség van (egymás között osztjuk a belsős infokat, MINDENHOL el kell a támogatás. Szóval ha valaki még esetleg akar akkor innentől a süti által adott ellátóhelyet támogassa (egy admin az én postomat le is vehetné a pinről). Ha adományoz valaki legalább privátban írja meg (úgy peach lelke sem sérül, sütié és az enyém viszont örülni fog)

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 486
Kedves Kollégák és Hallgatók!

Kérem a Kollégákat és a Hallgatókat, hogy minden nap 12-kor a déli harangszó elhangzásakor mondjanak el egy imádságot a betegek gyógyulásáért, a fertőzésveszély elmúlásáért és az ezért dolgozók számára testi és lelki erőért.

I kindly ask all our colleagues and students to stop at noon every day, when the church bells ring, for a short prayer for the recovery of the sick, for the end of the coronavirus infection and for the physical and spiritual strength of everyone working for these aims.
Üdvözlettel,

Kuminetz Géza, rektor
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 392 — The Mathematician
Ha esetleg lesz kijárási tilalom, akkor a műszaki boltok pl. Euronics az zárva lesz, ha egyáltalán el lehet menni?
steelwolf
Logikusan a kijárási tilalomban nem lehet shoppingolni, csak ételt és gyógyszert.
De, hogy mi a logikus itt már, azt én nem tudom megitélni.
vpi
a rendőrség akkora létszámhiánnyal küzd, hogy már egy átlagos hétköznapra sincs elegendő állománya, szerintem azért nem jelentik be a kijárási tilalmat, mert egyszerűen nincs, aki ezt kikényszerítené
r.baggio
bingo
Amadeus
nyilván a katonaság is alkalmatlan rá alapvetően, de mutatóba ki lehet őket is vezényelni
(bár még nincsenek készenlétben információm szerint)

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha esetleg lesz kijárási tilalom, akkor a műszaki boltok pl. Euronics az zárva lesz, ha egyáltalán el lehet menni?
steelwolf
Logikusan a kijárási tilalomban nem lehet shoppingolni, csak ételt és gyógyszert.
vpi
a rendőrség akkora létszámhiánnyal küzd, hogy már egy átlagos hétköznapra sincs elegendő állománya, szerintem azért nem jelentik be a kijárási tilalmat, mert egyszerűen nincs, aki ezt kikényszerítené
r.baggio
bingo
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 196 — Cowboys fan
 www.facebook.com/photo.php?fbid=3209326072626722&set=a.2237661173126555&type=3&theater
Negritis
akkor ennek az idiótának már csak pár napig kell kibírnia, mert ha az idősek tényleg vírushordozók, akkor napokon belül már vízszintesben lesznek.
slowmotion
maradjunk annyiban hogy a képhez kapcsolódóan mindenki hülye 😀
a srác kelti a feszkót feleslegesen ahelyett hogy próbálna velük beszélni

a nyanyák meg kint hesszelnek
Negritis
persze. de minek kelteni a hangulatot? alaphelyzetben a nyuggerek játszanak az életükkel. lehet, hogy így is, úgy is végük, azt a kis napozást sajnálja tőlük? elszívják a sugarakat a napeleme elől, vagy mi?
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 790 — no es importante
steelwolf
vpi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 563 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
steelwolf
vpi
kérdés hogy mennyire lesz szigorú
spanyoloknál futni se mehetsz ki
franciáknál mehetsz
Negritis
Köszi
több mint 5 éve
steelwolf
vpi
kérdés hogy mennyire lesz szigorú
spanyoloknál futni se mehetsz ki
franciáknál mehetsz

több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 503 — Patriot
steelwolf
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 503 — Patriot
Mas is hallott a rendori berkekbol szarmazo penteki lezarasos inforol?
Csak,hogy fake-e, bar eddig onnan csak fixer hallottam.
Kenny
Már egy hete mindenki ezt mondja. Senkinek nem hiszek már ebben. | sem |
kristóf17
Igen, ha nem mindenkinek tuti infója lett volna az elmúlt két hétben "holnap már biztos", meg nem mindenkinek (is) lenne egy Operatív Törzsös barátja, rokona, akkor el is hinnénk 😊
Egyébként én is pénteket halottam, de hozzáteszem, hogy tegnap 14h-kor mondták, hogy még egy utolsót menjünk el sétálni a gyerekkel a környéken, ha gondoljuk, mert 15h-tól bejelentik a kijárási tilalmat.
több mint 5 éve
 www.facebook.com/photo.php?fbid=3209326072626722&set=a.2237661173126555&type=3&theater
Negritis
akkor ennek az idiótának már csak pár napig kell kibírnia, mert ha az idősek tényleg vírushordozók, akkor napokon belül már vízszintesben lesznek.
slowmotion
maradjunk annyiban hogy a képhez kapcsolódóan mindenki hülye 😀
a srác kelti a feszkót feleslegesen ahelyett hogy próbálna velük beszélni

a nyanyák meg kint hesszelnek

több mint 5 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 630 — Poloska confirmed
steelwolf
Hát amennyiben nem váltanak gyorsan profilt élelmiszer/drogéria/gyógyszertár/dohányboltra, akkor kétlem, hogy nyitva lenne. Tessék eMAG-ról rendelni 😀
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 196 — Cowboys fan
Negritis
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Kenny
Már egy hete mindenki ezt mondja. Senkinek nem hiszek már ebben. | sem |
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 563 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
több mint 5 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 490 — Omar's Coming Yo!

több mint 5 éve
babaváróról mit mondott most Gulyás pontosan? csak félfüllel hallottam
braxa88
A hitelek törlesztésének idei évre szóló, a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztése a babaváró- és a diákhitelekre is vonatkozik – mondta a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely hozzátette ugyanakkor, hogy a babavárókölcsönnél a 10 éves futamidő nem hosszabbodik meg.

r.baggio
de aki 2-3-4 hónap múlva akarná felvenni, az ugyanúgy megteheti ugye? tehát nem tervezik eltörölni?
braxa88
mi is most akarjuk felvenni, a bankmonitoros ügyintéző szerint erről jelenleg nincs szó

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
braxa88
A hitelek törlesztésének idei évre szóló, a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztése a babaváró- és a diákhitelekre is vonatkozik – mondta a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely hozzátette ugyanakkor, hogy a babavárókölcsönnél a 10 éves futamidő nem hosszabbodik meg.

r.baggio
de aki 2-3-4 hónap múlva akarná felvenni, az ugyanúgy megteheti ugye? tehát nem tervezik eltörölni?
több mint 5 éve
braxa88

---
több mint 5 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Negritis
Ennek a vege az lesz, mint a South Parkban, amikor az oregeket el akartak tiltani a vezetestol, azok meg lerohantak egesz Coloradot fegyverrel, es atvettek az uralmat. 😀
Stez
most kéne begyűjteni a rokirobikat mielőtt gépesített gyalogságként haladnak, mindenkit térdhajlaton meg bokán vágva a botjaikkal

több mint 5 éve
Stez SMU Mustangs 47 531 — Whoops, looks like something went wrong.
Negritis
Ennek a vege az lesz, mint a South Parkban, amikor az oregeket el akartak tiltani a vezetestol, azok meg lerohantak egesz Coloradot fegyverrel, es atvettek az uralmat. 😀

több mint 5 éve
Hendrix Utah State Aggies 3 117
Allitolag megint tomott sorok voltak/vannak az uzletek elott...ez az a kategoria amire tenyle nem lehet mit mondani.

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Indexen három cikk:

MÁR 73 FERTŐZÖTT VAN MAGYARORSZÁGON

A budapesti verseny után pozitív lett három dél-koreai vívó koronavírus tesztje

Kínában három, Magyarországról érkezett beteget regisztráltak

Azért nekem ez nem azt mutatja, hogy 73 fertőzött van csak...
Bruce
A 74 éves néni fertőzte meg őket vívás közben.