Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Azta mit kaptam: védettséget igazoló kártyát 6. hó 21. 😛 juhé 😀
dande
Oltottak, vagy átestél rajta?

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 294 — Így remélem megfelelek nektek.....
Azta mit kaptam: védettséget igazoló kártyát 6. hó 15 ig érvényes. 😛 juhé 😀

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan

amúgy kiváncsi lennék hogy vajon lesz-e bírságolás utólagosan a képek alapján
ez ugyanúgy vontakozik a toroczkais baromságra is
Negritis
Gődény a múltkoriért kapott egy 1 milliós csekket.
bcsarli
Nem csak őt kellene, mert amíg a kis ember nem érzi csak azt hogy Godeny bácsit bántják majdhogynem kontraproduktív.
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

Negritis
Gődény a múltkoriért kapott egy 1 milliós csekket.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 497 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
A 3 napos hétvége alatt 53.659 embert sikerült beoltani...

Gyurcsány megint kavar gondolom.
Jughead
Még 2-3 év, és nem lesz kit beoltani!
Vrij6
A fideszes Kupper András a 2009-es H1N1-járvány idején az Országgyűlésben: „Több mint két hónappal ezelőtt jelentették be, hogy 8-10 hét alatt beadható a hatmillió vakcina. Eddig összesen talán pár százezer vakcinát sikerült beadni. Ez eredmény?”
nagylaza
Basszus, én a H1N1 oltásra nem is emlékszem! Lement az széles körben, vagy mi lett a vége?
bcsarli
Akkor is nagy pánik volt, de szerencsére nem lett belőle akkora baj, mint a mostaniból. Különben emlékeznél rá...
"Magyarországon a pandémia 2010. január 18-áig 1915 megerősített esetet okozott, az új vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma ugyaneddig az időpontig 70 volt."
 hu.wikipedia.org/wiki/2009-es_influenzapand%C3%A9mia
nagylaza
regi szep idok, amikor meg csak bontogatni kezdte szarnyait az internet. se olcso net, se olcso okoseszkozok, se mindenutt wifi, Se pandemia................
gaborik
Csak tíz évet tévedtél ezzel a szárnybontogató internettel 😁
warr_b
nekem is volt mar 2005ben, de mivel irtam hogy akkoriban meg nem volt olcso azert sok helyen nem is volt meg. valahol 2010 kornyeke, hogy mindenki kezebe okos telefon kerult es sok helyen wifizhettel is. face is valahol ott tort be igazan es a twitter is. ergo naprakesz hirek. ma meg mar ahhoz kepest a kutyadnak is jut egy tv, ahol eloben megy a cnn news feliratozva.

de ezek osszefuggesen volt a hangsuly.....

gaborik
a h1n1 pandémia volt amúgy 😀

amúgy akkor még inkább iwiw volt sztem mint facebook 😀

több mint 4 éve
gaborik San Francisco 49ers 514

Jughead
Vrij6
A fideszes Kupper András a 2009-es H1N1-járvány idején az Országgyűlésben: „Több mint két hónappal ezelőtt jelentették be, hogy 8-10 hét alatt beadható a hatmillió vakcina. Eddig összesen talán pár százezer vakcinát sikerült beadni. Ez eredmény?”
nagylaza
Basszus, én a H1N1 oltásra nem is emlékszem! Lement az széles körben, vagy mi lett a vége?
bcsarli
Akkor is nagy pánik volt, de szerencsére nem lett belőle akkora baj, mint a mostaniból. Különben emlékeznél rá...
"Magyarországon a pandémia 2010. január 18-áig 1915 megerősített esetet okozott, az új vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma ugyaneddig az időpontig 70 volt."
nagylaza
regi szep idok, amikor meg csak bontogatni kezdte szarnyait az internet. se olcso net, se olcso okoseszkozok, se mindenutt wifi, Se pandemia................
gaborik
warr_b
nekem is volt mar 2005ben, de mivel irtam hogy akkoriban meg nem volt olcso azert sok helyen nem is volt meg. valahol 2010 kornyeke, hogy mindenki kezebe okos telefon kerult es sok helyen wifizhettel is. face is valahol ott tort be igazan es a twitter is. ergo naprakesz hirek. ma meg mar ahhoz kepest a kutyadnak is jut egy tv, ahol eloben megy a cnn news feliratozva.

de ezek osszefuggesen volt a hangsuly.....

Szerkesztette: gaborik

| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan

Jughead
Vrij6
nagylaza
bcsarli
nagylaza
gaborik
Te hol laktál 2010-Ben? Mert Pandemian kívül a többi már regen megvolt.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 993 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Jughead
Vrij6
nagylaza
bcsarli
nagylaza
gaborik

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Kollégám múlt csütörtökön kapta meg a 2. Astrát.
Tegnap kórházba került.....eszméletvesztése volt. (elájult...)
zemanla
S a kettőnek köze van egymáshoz?
Mikey
Nem tudjuk...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
gaborik San Francisco 49ers 514

Jughead
Vrij6
nagylaza
bcsarli
nagylaza

| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
Akkor még várok...
"Az év végére készül olyan vakcina, amihez nem kell injekciós tű"
 hirklikk.hu/kozelet/az-ev-vegere-keszul-olyan-vakcina-amihez-nem-kell-injekcios-tu/378468/
nagylaza
off leszek, de ez nem egy új ötlet
mikor a szakdogámat írtam ~7 éve már felmerült az igény
én a TBC terjedéséről írtam az állativlágban, tehén farmok között terjed és a köztes állat a borz
a borzokat írtani nem működik mert ahogy "menekülnek" úgy viszik messzebb a fertőzést
tűvel nem tudod beoltani őket, így a megoldási terv az volt hogy kaján/vízen keresztül kellene beoltani őket
valamint tűvel a teheneket
az előbbi túlságosan kísérleti volt, utóbbinál meg a gond az volt hogy az emberre az milyen hatással lesz mikor megeszi a húst vagy megissza a tejet

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 296 — beers & Packers
"(...)zajlik az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció, amelyhez március 15-ig várjuk a véleményeket" - írja a koronavirus.gov.hu március 16-án.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
1. Igen, és arra ugyanúgy nincs rálátása se az EMA-nak, se az itthoni hatóságnak, nem tud kontrollellenőrzést végezni, csak vélelmezi, hogy a megkapott anyag a valóságot tükrözi, és azt tudja minősíteni.
(Amire a kínaiak nyilván szarnak, nekik nem piac az EU és az USA, úgyse tőlük vásárolnának, van elég saját gyógyszercég, ők a második/harmadik világ 3-4-5 milliárd oltandójára fókuszálnak, pont leszarják kapnak e jóváhagyást vagy sem. Engedélyt kapnak, ahogy kaptak tőlünk is, és ha nem lesz elég nyugati oltóanyag -szerintem lesz- akkor vásárol tőlük más EU-s tagország is.)
Sobri Jóska
Mire nincs rálárása az EMA-nak? Minden vizsgálat anyagához hozzá fognak férni. Ezen keresztül az itthoni hatóságok is. Nem lesz olyan, hogy a "vakcina eléggé hatásos", de hogy pontosan mennyire, hogy a tesztelt csoportban mennyire volt az, a beadott vakcináknál mi a tapasztalat, arról nincs. Az astra-ról azt is pontosan tudjuk - mert mérik, és az adat nyilvános -, hogy mondjuk az angol idősotthonok leoltása után három héttel az idősotthonokban huszonegyedére esett az új covid pozitív esetek száma. Tudják, hogy pontosan (nem biztos, hogy jól emlékszem a számra, de nem is ez a lényeg) 9 véralvadási problémás eset fordult elő, satöbbi. A kínairól semmilyen ilyen jellegű adatot nem tudunk.

2. Szerintem olvasd el te is, hozzád még közelebb is áll, mint hozzám:
 www.etk.pte.hu/protected/OktatasiAnyagok/KLK/20120324/biostatisztika.pdf
Eszerint nem lehet ennyi idő alatt biztosan tudni, hogy a vakcina tökéletes.
Lehet egy vakcina tökéletes, de ez nem tudható ennyi idő alatt.
A Pfizer eddig jónak tűnik. De nem tudható mi lesz az oltás beadása után 12-24-120 hónappal. (Valószínűleg semmi. De nem biztosan semmi.)
Sobri Jóska
Belelapoztam, ez biológusoknak/orvosoknak készített statisztikai gyorstalpaló, nem statisztikusoknak készített biológiai gyorstalpaló. Statisztikai alapfogalmakat - normál eloszlás és társai - és a módszertanok alapjait magyarázza biológusoknak. A sztatisztikáról ennél lényegesebben többet tudok, biológiai jellegű plusz információt meg - amire nekem van/lenne szükségem - nem ad, úgyhogy számomra nem hasznos olvasmány.

Amit tudok, hogy a te értelmezésed szerinti tökéletes vakcina nem létezik. A 100%-ban tökéletes. Csak bizonyos százalékban tökéletlen (mellékhatásokat, szövődményeket okozó) vakcina van. A Pfizerről ma már elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy statisztikai értelemben "tökéletes". Beadtak eleget már, van elég vizsgálható adat ehhez. Az éves influenza vírus elleni, meg a többi "klasszikus, rigorózus" eljáráson átment vakcinák közül sincs sok amit 200+ milliós mennyiségben beadtak eddig. (A hosszú távú mellékhatásokkal meg vakcinák esetén statisztikailag nem is nagyon érdemes számolni. Ezek ráadásul modernebb, új technológiájú, újabb vakcinák, amik "egyszerűbbek", gyorsabban lebomlanak, stb. Hosszú távú káros hatása komplex, az egész szervezetet támadó és károsító, illetve a hosszú távú behatásoknak van. Éveken keresztül mérgező levgető szívni például. Vagy rossz minőségű vizet inni. Vagy évekig szedni valamilyen gyógyszert. Ha bekapsz egy falat kenyérnek kinéző valamit, az lehet cián vagy mérgező gomba amitől rövid időn belül meghalsz, de olyan hatása nem lehet, hogy majd 10 év múlva lesz bajod. Illetve csak úgy, hogy rövid időn, pár órán/napon belül is már tönkreteszi a májadat. És annak lesz hatása hosszú távon. Ezt rövid időn belül is látni kell. Ha nincs a májadnak baja rövid időn belül, akkor hosszú lefutású baja se lesz. Magának a covid betegségnek is azért nem ismertek még a hosszú távú hatásai, mert bizonyítottan vannak rövid távú romboló hatásai. Ha nem lennének, hosszú távúakkal se kellene számolni.)

3. Az AZ-val a gyártó szerint nincs probléma.
 telex.hu/koronavirus/2021/03/14/astrazeneca-irorszag-oltas-felfuggesztes
Lehet tényleg nincs. (Sőt, le is írtam, hogy szerintem sincs. De szerintem a kínaival sincs olyan, ami a beadása ellen szólna.)Sobri Jóska
Ezt állítják. És azért állíthatják, mert nyilvános, elérhető adataik vannak arról, hogy hányat oltottak be, hány negatív reakció, hány haláleset történt. Adatokra hivatkozva állítanak valamit. Elérhető, nyilvános adatokra. Amikor viszont a kínairól jelentesz ki valamit, akkor a hasadra ütsz. Mert nem tudsz róla semmilyen adatot. Ha nem érted a különbséget a kettő között, akkor sajnálom.

Valóban nem tudhatunk a kínairól mindent, de egyrészt ha lenne vele gond, akkor nem adnák,Sobri Jóska
Ezt honnan, miből tudod? Milyen adataid vannak ennek az alátámasztására? Az araboknál beadottakkal kapcsolatos információk nem publikusak. A braziloknál beadott adagokkal kapcsolatos információk nem publikusak. A szerbeknél beadott adagokkal kapcsolatos adatok - egyelőre úgy tudom - szintén nem publikusak. Az itthon beadott adagokkal kapcsolatban pedig azt sem tudom, hogy vannak-e már adatok. Azt meg végképp nem, hogy ha vannak vagy lesznek, akkor azok vajon publikusak lesznek-e, vagy sem.

És csak egy kérdésem volt, te egy csomó másra reflektáltál, semmi gond ezzel, de csak elolvasnám sutianap válaszát. És azért tőle kérdezem, mert ő ajánlott egy könyvet, amiben szerinte ott a válasz, de abból pont azt lehet kiolvasni, hogy se a 99% se a 99.99% nem 100%.Sobri Jóska
Nem akarom a szájába adni a választ, de szerintem azért ajánlotta azt az olvasmányt, hogy lásd, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégezni, és mik alapján mondják ki egy vakcináról, gyógyszerről, hogy biztonságos-e. És nem az volt a szándék lényege, hogy normál eloszlás, vagy pí, hanem az, hogy ezeket a vizsgálatokat el KELL végezni, és rendelkezésre KELL, hogy álljanak. A kínaiak ezt nem teszik meg a vakcináikkal. Ha el is végzik ezeket a vizsgálatokat, az biztos, hogy nem teszik közszemlére.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 033
zemanla
S a kettőnek köze van egymáshoz?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Merkely: "Öt év kell, hogy elmondjuk, melyik vakcina a jobb. Most azonban a lényeg, hogy oltva legyünk, hiszen az oltástól számítva védettek vagyunk."
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/merkely-nagyon-sok-40-50-ev-koruli-ember-van-lelegeztetogepen-majus-kozepere-lesz-enyhules/
több mint 4 éve
zemanla
Fölöttébb biztató.
több mint 4 éve

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Svédország (!!!) is felfüggeszti az AZ-t.
több mint 4 éve

Jughead
Vrij6
nagylaza
bcsarli

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Az egyetemisták kirendeléséhez még:
decemberben a kirendelt hallgatók kaptak "fizetést", vizsgaidőszak hosszabbítást a munkájukért.
Most, állítólag "beépítik" a klinikai gyakorlatba. (kötelezően Covid osztály) Azaz, csak egy fél szóval: Lóf...!
Tényleg nem hiányzik az 5500 eü dolgozó!
zemanla
Sok erőt nektek a következő időszakhoz!

több mint 4 éve
Az egyetemisták kirendeléséhez még:
decemberben a kirendelt hallgatók kaptak "fizetést", vizsgaidőszak hosszabbítást a munkájukért.
Most, állítólag "beépítik" a klinikai gyakorlatba. (kötelezően Covid osztály) Azaz, csak egy fél szóval: Lóf...!
Tényleg nem hiányzik az 5500 eü dolgozó!

több mint 4 éve

Jughead
Vrij6
nagylaza

több mint 4 éve

Jughead
Vrij6
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 814 — no es importante

Jughead
Rendészetisek, közszolgálatosok ebben benne vannak vajon?
Willie Parker
Ha benne, akkor kapott egyáltalán civil oltást a hosszú hétvégén?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal