NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

nagylaza, főpohárnok

Green Bay Packers

nagylaza, főpohárnok
Utoljára láttuk
3 napja
Regisztrált
több mint 4 éve
Fórum hozzászólások
14 054


Utolsó 10 fórum hozzászólás

4 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
 telex.hu/gazdasag/2024/10/17/szijjarto-a-hatalmas-inflacio-nem-azert-allt-elo-mert-elrontottuk-a-gazdasagi-strategiat
empty taxi
Tudsz bármit is mondani, amit Szijjártó elrontott volna? Na, ugye!
4 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
eleget téve az írott és íratlan szabályoknak
nagylaza, főpohárnok
És ez a dolog rákfenéje, hogy a szabályozás (médiatörvény) nem egzakt, az aktuális jogertelmezésen múlik, hogy ki nyer, ki veszít sajtópert.
Sőt, már a sajtó deffiníciója se egyértelmű.

Szerinted pl. a médiatörvény hatálya alá esik mondjuk Pottyondy, a Szélsőközép yt csatornája, a Megafon tik-tok csatornája, Magyar Péter facebook oldala, a kurucinfo vagy egy impresszum nélkül valamiképp állami/fideszes pénzből megjelenő XY kerületi eredménykommunikációs, tájékoztató kiadvány, amit minden postaládába kiszórnak?
Őszentsége Sobri Jóska
Ezt nem én fogalmaztam így, hanem idéztem a Mancstól.🙂 Persze, a médiatörvény sok szempontból recseg-ropog. Nem is állítottam ennek az ellenkezőjét.
Azóta, hogy a Klubrádió a neten működik, nem kell eleget tennie a médiatörvény azon rendelkezéseinek, amelyek megszegésére hivatkozva a médiatanács megfosztotta a frekvenciájától. (Ennyi hasznuk legalább volt belőle.)
A Kúria mostani döntésére mondom, hogy életszerűtlen, abnormális, kivitelezhetetlen. Ha ebből valóban gyakorlat lesz, akkor teljesen megbénul és ellehetetlenül a sajtó jelentős része: az, amelyik a parlamenti ülésekről, sajtótájékoztatókról, politikai eseményekről szóló tudósításokat készíti. Kíváncsi lennék, az MTI-ben mit szólnak ehhez.
4 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Szerintem jóeséllyel az Alkotmánybíróság elkaszálja a Kúria döntését --- de kétségkívül, 2017-es döntés óta már más az AB összetétele, így mindig rizikós, hogy ha volt egy jó döntés és egy jó irány 7 évvel ezelőtt, akkor azt vajon tartják-e az új összetételben is.
FuckYoElonMusk
Legyen igazad - mármint abban, hogy az Ab elkaszálja -, de én nagy összegben nem fogadnék rá. Ennek a kézivezérelt testületnek a döntése egész egyszerűen attól függ, hogy aktuálisan mi a politika (értsd: Fidesz) érdeke.
Amúgy a Kúria abszurd ítélete után OV másodfokon is elveszítette a helyreigazítási perét a Magyar Naranccsal szemben:
 magyarnarancs.hu/belpol/masodfokon-is-nyert-a-magyar-narancs-orban-viktor-ellen-271813
Idézet a cikkből:
A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy a Magyar Narancs kiegyensúlyozottan tájékoztatott, a lap feladata csak az volt, hogy beszámoljon az állításokról, és eleget téve az írott és íratlan szabályoknak nemcsak Reisch megszólalását szemléztük, de közzétettük a kormány erre adott válaszát is, ugyanis a cikkünkben betűhíven idéztük a Miniszterelnöki Kabinetiroda Telexnek adott válaszát is.
Ahogyan a cikkben is olvasható, OV ugyanebben az ügyben többek között az Economx.hu, az Index, a Klubrádió, az rtl.hu, a 24.hu, a Magyar Narancs, a Pécsi Stop, a Hírklikk, valamint a 444.hu ellen indított sajtópert, de másodfokon mindegyiket elveszítette. Azaz kivétel nélkül az összes sajtótermék megnyerte a pert másodfokon. Ekkor jött - a Pécsi Stop esetében - a Kúria...
A helyzet azonban ennél is cifrább. A jogbiztonság legnagyobb örömére ugyanis a Klubrádió első fokon még veszített, miközben mások már az első körben is nyertek. Tréfás.
Ami a legfurcsább: bár Nagy Márton behívatta a SPAR-vezért, és azt mondta, hogy a szavainak következményei lesznek, nekem nincs tudomásom arról, hogy a kormány akár ellene, akár az ominózus kijelentést eredetileg közlő osztrák lap ellen lépett volna bármit is.
4 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Mert az igazmondás magánembereknél vagy akár politikusoknál nem jogi kategória, az élet legtöbb területén nem tilos hazudni.
A média tényközlési metodikája viszont szabályozott, és megkülönbözteti a tényállítást a véleménytől.

Nem hazugság ha valakit szó szerint idézel a megfelelő kontextusban, de ha elfogadod tényként, így interpretálod és azt nem tudod bizonyítani, akkor számonkérhető leszel.

És nyilván nem a Fidesz fogja elhallgattatni a saját médiáját, de ezzel a döntéssel foghatóvá válnak, és ha nem állítod azt, hogy a bíróságok is a Fidesz zsebében vannak, akkor ez a döntés inkább ellenük muníció, mint a nempropaganda sajtó ellen.
Őszentsége Sobri Jóska
1. Szóval az újságíróknak azért nem szabad hazudniuk, ellentétben a politikusokkal és magánemberekkel, mert rájuk más törvény vonatkozik. Tehát a kérdés marad: miért?
2. "de ha elfogadod tényként," Ez meg mit jelent?
3. Igen, a bíróságok jelentős a Fidesz zsebében, van, ahogy ez a döntés is mutatja; de ha nem lenne, ahogy lentebb írta Amadeus, közpénzből amúgy is annyi sajtópert vesztenek, amennyit akarnak, szóval nincs itt semmi muníció ellenük.
ender1112
2. Ha tényállításként közölsz egy véleményt.
Pl. Én azt mondom rólad, lenyilatkozom vagy akár le is írom, hogy a kommentjeid alapján szerintem büdös a szád. Egy újság ezt megírja úgy, hogy ez tényállításnak minősül az ő közlésükben, pl. "Ender1112 szája büdös, ahogy azt Sobri Jóska sokat látott szájszagszakértő megállapította itt és itt így és így...", akkor ők már elfogadják tényként az állításomat, és mivel ők a médiatörvény hatálya alá eső médium, így egy eljárásban nekik kell bizonyítaniuk, hogy tényleg büdös a szád, nem neked, hogy nem az, se nem nekem, hogy miért ez a mondásom rólad.
Őszentsége Sobri Jóska
Szóval szerinted, ha egy az újság azt írja, hogy” Sobri Jóska közölte: Ender1112 szája büdös a kommentjei alapján”, akkor az már az újság tényállítása?
Jughead
Nem szerintem, a médiatörvény szerint az orgánumé a felelősség a tényállításokért, általa megjelenített tartalomért.
Ahogy felteszed a kérdést, ha ez így megjelenítődik, úgy a felelősség a médiumé, és a válaszom a kérdésedre egyételmű, határozott igen.
Ez egy tényállítás, nem egy vélemény.
Ha nem Sobri Jóska mondta, ha nem ezt mondta, ha nem büdös, ha nem Ender1112 hanem Ender2223, stb., akkor valótlan tényállítás.
És ha Ender1112 ezt a leközölt állítást sérelmezi, bántónak, sértőnek, valótlannak gondolja, úgyérzi ez neki kárt okoz, stb., akkor az újság ellen tud jogilag fellépni, nem Sobri Jóska ellen.
De úgy tudom jogász vagy, ezeket te is tudod.
Őszentsége Sobri Jóska
De itt nincs tényállítás, az újság nem állít semmit, hanem szemléz.

És igazad van jogász vagyok, ezért állok értetlenül ez előtt, mert egyértelmű a joggyakorlat, hogy itt a médiumoknak nincs felelőssége, ezért is utasították el eddig az összes keresetet.
Jughead
Régebben ezt a meccset már lejátszották, csak akkor más volt az eredmény (nem ugrik be, melyik sajtóperben, és most nincs energiám keresgélni). Annak, hogy a Kúria felülírta az eddigi joggyakorlatot, bizonyára vannak okai. Sejthetően annak is, hogy OV ebben az ügyben bírósághoz fordult, pedig deklaráltan nem szokott. Ez a döntés - ha így marad - teljesen abszurd helyzetet eredményez. Ilyen alapon egyetlen politikus szövegét sem lehet majd büntetlenül idézni, csak akkor, ha előtte a sajtó tényellenőrzést végez. Érvényes ez a parlamentben elhangzott beszédekre is. Nonszensz. Az Ab-tól nem sokat várok, az pedig, hogy a strasbourgi jogorvoslati kérelemnek mikor lesz eredménye, nagy kérdés.
6 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Hallott valaki olyan pletykát, hogy a Kecskemétről kirúgott Szabó a Fáy utcában folytatja?
nagylaza, főpohárnok
Tárgyaltak vele amikor még nem engedték el onnan, pénzért sem.
Most meg már késő.
ozibozi
Puff neki...
6 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Hallott valaki olyan pletykát, hogy a Kecskemétről kirúgott Szabó a Fáy utcában folytatja?
7 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Favre-ról tényleg nem lehet elégszer felhozni azt az anekdotát, hogy a 2002 januári Rams elleni divisional playoff meccsen elkövetett katasztrofális teljesítmény (6 INT, 28 pontos bukta) után állítólag megkérdezték, hogy hogy is volt az a 6 INT, erre ő: Dobtam volna 8-at is, ha lett volna rá időm 😀

Love talán megtalálja a saját útját, és nem fog a két előd egyikére se túlságosan hasonlítani, legalábbis törekedni nem fog rá.
Kampman
Nekem a 2004-es szezonban a Vikings elleni volt az első Packers PO-meccsem, amit láttam: nos, ott is szórta rendesen. (Ricsi meg sikoltozott, hogy "mit csinál Favre..."!🙂)
Jó megfogalmazás, hogy JL remélhetőleg megtalálja a saját útját. Én is pontosan ebben bízom, és bőven látok rá esélyt.
Kíváncsi vagyok ki fog leolvadni a csoportunkból. Míg a csoporton belüli 2 pozitív mérlegű csapatból azért van pár, 3 +csapatos csoport nincs is, és akkor itt van a miénk a 4-gyel. Tényleg szokatlan.
Tactful Cactus
Tessék!🙂
Sose volt még olyan jó csoport, mint az idei NFC North
 fuzovelkifele.com/2024/10/sose-volt-meg-olyan-jo-csoport-mint-az-idei-nfc-north/?fbclid=IwY2xjawF6YktleHRuA2FlbQIxMQABHaDQMdoxRNASU6LtBekh6spFM9uMFO614qI3lAGHurtNdEIdNMd1f8Kx0A_aem_D9NlQdiSPXwsSrwXjyKrkg
(Most látom, hogy alatriste már jóval korábban beírta az NFL csevegőbe. Nem baj, legyen csak meg itt is.🙂)

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
8 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Nem lehet azt mondani, hogy ebben a fordulóban túl sok izgalmas meccs lett volna.
8 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Azé' az elég durva, amit a DET művel Dallasban. Kutya kemény dolgunk lesz velük.
8 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Azt hiszem, átváltok másik meccsre...

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Hát, basszus, teljesen el vagyok érzékenyülve: ma délután férjhez ment a lányom...😊
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Feleségem büszkén közölte, hogy a minap vásárolt tonhalkonzerv a legjobb minősítést kapta valamilyen netes értékelésen: „Na, mit szólsz, milyen jót választottam?!”
Öt perc múlva pontosított. A konzerv mégse a legjobb, hanem a legrosszabb minősítést kapta. Megnyugtatott, hogy „persze, ettől még finom”. Egyébként pedig: „Emlékszel? Együtt vettük!”
(Remélem, nem olvassa a topikot…😊)
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Kérdeztem a lányomtól, nem látta-e az újságomat. Azt mondta, hogy a print média már a múlt, felejtsem el. Odaadta az iPadjét. A légynek esélye sem volt.
4 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Kinéztünk a Hősök terére, beleszagolni a levegőbe. Hát, voltam már jó néhány demonstráción, de ilyet...
Rendkívül profin szervezett, elképesztően látványos, lelkesítő hangulatú: ez a legkevesebb, amit elmondhatok. A Hősök teréig amúgy el se jutottunk, annyian voltak. És több mint fél órával a hivatalos kezdés után is egyre csak jöttek és jöttek az emberek.
Amikor a hangszórókból dübörgő dobszó ütemére a magyar zászlókat lengető hatalmas tömeg skandálni kezdte, hogy "árad a Tisza", akkor szabályosan libabőrös lettem. Nem emlékszem, hogy lett volna részem ehhez hasonló élményben.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Gimnáziumi osztálytalálkozóm volt tegnap egy étteremben. Edit elnézést kért, és kiment a különteremből, ahol ültünk. Amikor visszajött, szabadkozva mondta, hogy ne haragudjunk, de muszáj volt néznie a tévét. A római úszó Eb-t közvetítették: a fia ezüstöt nyert kétszáz háton.😊 (Kovács Benedek Bendegúz.)
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Mindenki befeszült a fronttól? 🙂
warr_b
Erről lehet szó. Láttam ma egy nőt, aki a macskájához beszélt. Szegény, tényleg azt hitte, hogy a macskája érti, mit mond. Hazajöttem, elmeséltem a kutyámnak. Dőltünk a röhögéstől.
több mint 1 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Igaz történet következik. Elég sok meleg/leszbi ismerősünk van, lányunk ebben szocializálódott. A gimnáziumban az egyik legjobb barátja egy félig arab, ám teljesen meleg fiú volt. Kiemelkedően értelmes, intelligens srác, aki – ráadásul vidékről jött – iszonyatosan szenvedett azzal, hogy a saját neméhez vonzódik. Öngyilkos akart lenni. Ha nincs a lányunk, akkor nagy valószínűleg meg is teszi. Aztán jött a coming out, évek óta együtt él a párjával. Lányunk nemsokára férjhez megy, ő lesz a tanú. Nekem ez a forgatókönyv sokkal jobban tetszik annál, mintha halálra gyógyszerezte volna magát.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Nem bírom megállni: most hozta a hírt a Facse a Tátrából, hogy a lányomat eljegyezték. Bármi történt is ma a parlamentben, ez egy jó nap!☺️
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
A „névtelen hősök” fejezetbe. Egyik ismerősöm szavazatszámláló lesz Pécstől nem messze. Kétszer utazik oda Bp-ről (eskütétel is volt). A választás előtti éjszakán kénytelen kivenni egy szobát, mert a kora hajnali kezdést bajosan tudná máshogyan megoldani. Mindezt a saját költségén teszi. Pedig, amennyire tudom, nem hempereg a pénzben.
Mások meg azt is leszarják, hogy elmenjenek szavazni.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 054 — beers & Packers
Több törölt hozzászólás után megpróbálkozom valami olyasmivel, ami talán maradhat. Nagyon örülök, hogy a Sport TV-től az Aréna 4-hez került át az amerikai foci! Ennél jobb döntés nem is születhetett volna! Szakmai, erkölcsi és minden egyéb szempontból mindenki csakis boldog lehet, aki pedig nem így gondolja, nyeljen sünt!