Alkoholok, italok

11 feliratkozó

5 napja
yooker New York Giants 7 457 — Expect the Best !
Koszi az eddigi tippeket de lehet jobb lenne 2db 60ezres?
Ha tudtok akkor johetnek arra is
yooker
Mi lett végül a választás? 😊
warr_b
Glenmorangie Signet!
Izlett mindeenkinek😉
De kb ilyesmi kategoria volt az alap ami elokerult a par nap alatt..
Nagy Macallan rajongo az ember foleg azokat ittuk 24evesig...
Azert orult ennek is🫠
6 napja
slowmotion Dallas Cowboys 26 812 — Cowboys fan
 idrinks.hu/idrinks.hu/black-friday

Hajrá!

Közelednek az ünnepek, nálam landolt egy Ledaig 10-es, meg pár kézműves sör.
Sjoelleer van de Vrij
Mondjuk érdemes összenézni a whiskynet.hu-val.

Betáraztam sok mindent, hogy majd pillanatnyi hangulat alapján hagyok meg belőle kettőt-hármat, de végül nem akartam túl sokat költeni, meg már vettem is jövőre viszkit, úgyhogy maradtam a occóbb vonalnál, egy Singleton lett belőle, meg egy Glen Turner, jó az értékelése, meg úgyis csak bottom 2 mood pia lesz belőle.
slowmotion
Ott pont nincs készleten a Ledaig 10-es.
Sjoelleer van de Vrij
Simán előferdülhet. Meg Te már leadtad a rendelést a hozzászólásod előtt. De a közösségnek hasznos lehet a tanács.
slowmotion
Persze. Kifejezetten a Ledaig 10-esre mentem most. Whiskyneten meg amúgyis több napig van az akcijóóó.
Sjoelleer van de Vrij
nem néz ki rosszul a cucc, majd jövőre kipróbálom
6 napja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 932 — Слава Україні! Героям слава!

Hajrá!

Sjoelleer van de Vrij

Betáraztam sok mindent, hogy majd pillanatnyi hangulat alapján hagyok meg belőle kettőt-hármat, de végül nem akartam túl sokat költeni, meg már vettem is jövőre viszkit, úgyhogy maradtam a occóbb vonalnál, egy Singleton lett belőle, meg egy Glen Turner, jó az értékelése, meg úgyis csak bottom 2 mood pia lesz belőle.
slowmotion
Sjoelleer van de Vrij
Simán előferdülhet. Meg Te már leadtad a rendelést a hozzászólásod előtt. De a közösségnek hasznos lehet a tanács.
slowmotion
Persze. Kifejezetten a Ledaig 10-esre mentem most. Whiskyneten meg amúgyis több napig van az akcijóóó.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
6 napja

Hajrá!

Sjoelleer van de Vrij

slowmotion
Sjoelleer van de Vrij
7 napja

Hajrá!

Sjoelleer van de Vrij

slowmotion

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
7 napja
warr_b Washington Commanders 27 745 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
yooker
Mi lett végül a választás? 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
7 napja

Hajrá!

Sjoelleer van de Vrij

7 napja

Hajrá!

1 hónapja
Foresz Denver Broncos 887 — Broncos
Éppen Besztercebányán iszom a helyi sörüket: Urpiner. Nem is rossz. Sőt. Lesz ebből még tátra tea is. A könyvtáros konferencián meg lesz miről beszélnem holnap.
Tactful Cactus
Urpiner-t csapoltam 2016 és nagyjából 2018 között.Egy egri italnagyker kötött velük szerződést,tele volt Eger és környéke Urpiner-el.Szerették a vendégek is,meg mi is mert magyar viszonyokhoz képest jó áron volt vásárolható.(Ilyen Soproni árában volt hordónként,de annál a kategóriánál jóval magasan jobb volt)

Aztán sajnos 2018 áprilisában kivonták,állítólag kölcsönösen nem volt megelégedve a két cég.Az italnagyker több reklámanyagot kért (nekem még azóta is meg van tőlük egy napernyőm,vagy két karton korsóm stb.) ,a szlovákok meg elvárták hogy még nagyobb területet szórjanak be a sörükkel.
Rettenetesen sajnáltam,mert igazi win-win volt vendégnek és vendéglátósnak is....
1 hónapja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 004
Éppen Besztercebányán iszom a helyi sörüket: Urpiner. Nem is rossz. Sőt. Lesz ebből még tátra tea is. A könyvtáros konferencián meg lesz miről beszélnem holnap.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
2 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 617 — Apu ökölbeszorított keze
Jo buzasoroket tudtok ajanlani? Paulaner es az osszes ilyen ismertebb gyartot mar kostoltam.
Hendrix
Weihenstephaner amit keresel

2 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 617 — Apu ökölbeszorított keze
Bruce kérdésére: van whiskey sommelier haverom, nála kóstoltam igen drága tételeket. Azt kell mondjam, hogy bourbon esetén tényleg ennyivel jobb, scotchnál nem ilyen nagy a kontraszt, ott tényleg 30ezerért is találsz olyat, ami nem sokban különbözik egy 150 ezrestől.
empty taxi
Én Irish vonalon tudok infókat .
Röviden ez egy út és nem lehet a hegy tetején kezdeni..

2 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 852 — Lucas Scott
Ettől függetlenül kifejezetten ajánlom, hogy egyszer legalább az életben mindenki basszon el irreálisan sok pénzt - ha megteheti - egy üveg piára, vacsorára, szivarra, autóra órára és nőre (ez utolsó ízlés szerint), különben a fenének élünk.
MC12
csak az utolsora reagalva: vizilabdas korokben ket irany van, akik mar fizettek noert.
1: miutan mentek egy kort, akkor ugy dontenek, hogy soha tobbet nem fizetnek sexert.
2: elvinni a legotvarabb utszeli prostit is, akit mar aznap huszan megcsinaltak. mert hat ahhoz kell igazan fa*z, hogy azokat levarrd, nem a jo noket. | jo par nemzet aranya is e klub lelkes tagja a mai napig |

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
2 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 852 — Lucas Scott
Beszarás, milyen jól megy némelyeknek.🙂
nagylaza, főpohárnok
Yookereknel nem otthonstart van hanem whiskeystart hitel 😉

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
2 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 527 — beers & Packers
Beszarás, milyen jól megy némelyeknek.🙂
2 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 239
Szerintem azért olyan nagy különbség nem lehet egy kb még megfizethető árú (20-30 EFt) whisky és egy 120 EFt-os whisky között. Legalábbis nincs akkora különbség mint egy 4 EFt-os és egy 20-30 EFt-os kategória között.

De ha tévednék világosítsatok fel, hogy tud e annyit adni egy ital, mint amennyibe kerül.

Múltkor vettem egy Rumot, ami kb 20 EFt volt a boltban ez:
 idrinks.hu/the-demons-share-9-years-rodrigos-reserve-limited-edition-rum

És ez nekem sokkal jobb volt (mérföldekkel) mint egy kommerszebb rum, de nem tudom, hogy egy 25 éves rum ami mondjuk 120 EFt, az tudna e sokkal többet nyújtani annál, ami már amúgy is nagyon jó. Lehet hogy ki kellene próbálnom, de én ennyi pénzt azért pl piáért nem adnék.
Bruce
Szerintem se tudjuk mi észlelni a különbséget, de egyszer érdemes kipróbálni kóstolón (2-4 cl még megfizethető) egy-két drágát, hogy megtapasztalhassa az ember.
De ez kb. az a vita, amit audiofillekkel folytathat az ember.
Egyik ismerősömnek ez a heppje, és hiába mutogatott többtízmilliós hangrendszereket (ezek kereskedelmével is foglalkozik), amik kurva jól szólnak, ha nekem ugyanaz a szám telóról, bluetoothról, 500 eurós Marshall Woburn hangszórómmal szerintem ugyanolyan kurva jól szól, mint neki bakelitről a sokmilliós, amihez csak egy kábel 500 euró. Én legalábbis nem tudom érzékelni érdemben a különbséget.
Őszentsége Sobri Jóska
Pár éve hallgattam egy Podcastot egy Master of Wine-al (nincs túl sok belőlük a világon), aki azt mondta, hogy egy hobbi borisszának sincs értelme 100 dollár fölé menni borban/palack, egy random borivónak meg végképp.

Mégpedig azért mert a 100 dolláros és a 20 dolláros bor között kellően sok kóstolással simán érted a különbséget.
A 10 meg az 50 dolláros között is. (Ezeket 811 jegyzetelt kóstolással alá is tudom támasztani 😊 )

De 100 dollár fölött olyan nüansznyi különbségek vannak + a brand érték és mítosz ami beépül az árba (rádnézek Romanée Conti), amit átlagember sose fog érezni. Volt erre kutatás is, és kiderült, hogy a Master of Wine-ok közül sokan génhibások, és a szájuk, nyelvük érzékelése sokkal kifinomultabb mint a miénk, és az iz memóriájuk is fejlettebb egy velük született genetikai rendellenesség miatt. Ezért, meg a rengeteg tanulásért van az, hogy tényleg vakon képesek megmondani egy pohàr borról, hogy az honnan van, milyen évjárat, milyen típus. Szerintem ez a tömények esetén sincs máshogy.

Ettől függetlenül kifejezetten ajánlom, hogy egyszer legalább az életben mindenki basszon el irreálisan sok pénzt - ha megteheti - egy üveg piára, vacsorára, szivarra, autóra órára és nőre (ez utolsó ízlés szerint), különben a fenének élünk.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
2 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 745 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
yooker
 idrinks.hu/old-pulteney-18-years-whisky
 idrinks.hu/dalmore-cigar-malt-whisky-07
 idrinks.hu/knappogue-castle-21-years-whiskey?keyword=Pap%C3%ADr%20d%C3%ADszdoboz

Pulteney-ből 12 éveset ittam, az jó volt, igazi tengerparti ital, sós jegyekkel
Knappogue Castle-ből a 12 éves az egyik legjobb volt amit valaha ittam (igaz a 14 éves annyira nem jött be, nem rossz az sem, de az nekem egy sokkal "szokásosabb" whisky volt)
Ez a Dalmore meg csak kurva jól néz ki 😊

2 hónapja

Szerkesztette: yooker
2 hónapja
100-150ezer kozotti whiskyt tud-e valaki ajanlani ami igazan izgalmas....?
Ne fustos nehez vonal legyen az fontos!
yooker
Nem hiszem, hogy meg tudnád különböztetni ugyanazon márka 20ezres valtozatától.
Az ilyen "indokolatlanul drága" alkoholok flexelni jók, vagy ajándekba, kifejezni valamit, amit hatékonyabban is ki lehet, de fogyasztani, kóstolgatni feleslegesek. Whiskykóstolókon vagy a Good Spiritben is bele tudsz nyalni ilyenekbe, de szerintem ha nem vagy szakértő, akkor nem fogod tudni deffiniálni vagy értékelni a különbséget.
Őszentsége Sobri Jóska
Pont ilyen esetre kell! Flexelni ,ajandekba ! Magamnak 5 db 25ezrest vennek!
De most ez kell..de nem akarok kapufat loni vele azert😀
2 hónapja
Szerintem azért olyan nagy különbség nem lehet egy kb még megfizethető árú (20-30 EFt) whisky és egy 120 EFt-os whisky között. Legalábbis nincs akkora különbség mint egy 4 EFt-os és egy 20-30 EFt-os kategória között.

De ha tévednék világosítsatok fel, hogy tud e annyit adni egy ital, mint amennyibe kerül.

És ez nekem sokkal jobb volt (mérföldekkel) mint egy kommerszebb rum, de nem tudom, hogy egy 25 éves rum ami mondjuk 120 EFt, az tudna e sokkal többet nyújtani annál, ami már amúgy is nagyon jó. Lehet hogy ki kellene próbálnom, de én ennyi pénzt azért pl piáért nem adnék.
Bruce
Szerintem se tudjuk mi észlelni a különbséget, de egyszer érdemes kipróbálni kóstolón (2-4 cl még megfizethető) egy-két drágát, hogy megtapasztalhassa az ember.
Egyik ismerősömnek ez a heppje, és hiába mutogatott többtízmilliós hangrendszereket (ezek kereskedelmével is foglalkozik), amik kurva jól szólnak, ha nekem ugyanaz a szám telóról, bluetoothról, 500 eurós Marshall Woburn hangszórómmal szerintem ugyanolyan kurva jól szól, mint neki bakelitről a sokmilliós, amihez csak egy kábel 500 euró. Én legalábbis nem tudom érzékelni érdemben a különbséget.
Őszentsége Sobri Jóska
Nagy különbségek tudnak ott is lenni, de - mint szakmabeli - én azt mondom, hogy a felvétel minősége többet számít. Ha valamit szarul vettek fel vagy bénán kevertek, akkor a sokmilliós prémium cuccon is szarul fog szólni 😊

2 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 047 — Lájkold a zsűrit!
Bruce kérdésére: van whiskey sommelier haverom, nála kóstoltam igen drága tételeket. Azt kell mondjam, hogy bourbon esetén tényleg ennyivel jobb, scotchnál nem ilyen nagy a kontraszt, ott tényleg 30ezerért is találsz olyat, ami nem sokban különbözik egy 150 ezrestől.

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
2 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 34 979 — #NoStress

Bruce

2 hónapja
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 672 — Salus populi suprema lex esto

2 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 047 — Lájkold a zsűrit!
yooker
 idrinks.hu/scapa-21-years-whisky

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
2 hónapja
yooker
 www.whiskynet.hu/whisky-kategoria/skocia_2007/glenrothes-2006-18-eves-dram-mor-whisky-07l-552
r.baggio
Kóstoltad?
Minden Glenrothes ergya, mint a speyside whiskyk általában.
Őszentsége Sobri Jóska
Általában?

Cragganmore, Aberlour, Cardhu, Glenfiddich, Glenlivet, Macallan, ezek azért nem rosszak szerintem. Jó, a Glenfarclas nem egy nagy szám.