Autó- és motorsportok

20 feliratkozó

több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Highest recorded g-force ever survived (Kenny Bräck, 2003) - 214 GHanni

Egyszerűen hihetetlen, hogy túlélte.
több mint 11 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 586 — Poloska confirmed
Highest recorded g-force ever survived (Kenny Bräck, 2003) - 214 G
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Bianchi fejét 92g-s erőhatás érte a fülesbe szerelt szenzor szerint. Hogy van még életben?JayB
Ez hány G lehetett?
 www.origo.hu/egeszseg/20110112-gabrielle-giffords-miert-maradhatott-eletben-a-fejen-lott-amerikai-politikusno.html#

több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 729
Bianchi fejét 92g-s erőhatás érte a fülesbe szerelt szenzor szerint. Hogy van még életben?
több mint 11 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 834 — Deion Sanders for president!
Keselowski 50.000 $, Stewart 25.000! Kenseth és Hamlin megúszta bünti nélkül. Ahogy kivettem mindenki megtartotta a pontjait.
Jöhet a Talladega daráló! (Digi 23:45 élő???)

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 11 éve
BCS Indianapolis Colts 283
 m.sportgeza.hu/sport/2014/10/12/kiss_norbert_nyerte_a_kamion-eb-t/?rnd=367
Bravó Norbi!Toca
Azért elég szomorú, hogy ezt a "sportnapilap" pl. ki sem tette az oldalára tegnap...de még ma sem.
több mint 11 éve
Toca Minnesota Vikings 20 127 — Vikings fan
 m.sportgeza.hu/sport/2014/10/12/kiss_norbert_nyerte_a_kamion-eb-t/?rnd=367
Bravó Norbi!
több mint 11 éve
Közben az ausziknál V8 - Bathurst 1000
Az év versenye!!!
 www.v8supercars.com.au/view/videos/supercheap-auto-bathurst-1000-highlights1
Hasonlóan őrült futamon | Chaz Mostert nyert a 25.!!! helyről az utolsó körben | . 7:58:53 verseny idővel!

több mint 11 éve
Azért amikor Kenseth ledobja az ékszíjat... ott már tényleg kurvaidegesnek kell lennie, az egyik legnyugodtabb természetű versenyző.shawnka
Ez a futam megint mi volt? Anyám borogass!
https://vine.co/assets/images/meta/vine_screencap-0b4ef888c2882624abcca774862cde77.png
Vine
The entertainment network where videos and personalities get really big, really fast. Download Vine to watch videos, remixes and trends before they blow up.

több mint 11 éve
Greengo Philadelphia Eagles Alabama Crimson Tide 9 283 — Eagles fan
Azért amikor Kenseth ledobja az ékszíjat... ott már tényleg kurvaidegesnek kell lennie, az egyik legnyugodtabb természetű versenyző.

www.youtube.com/watch?v=LP-vPrEIq14shawnka
Mondjuk jogos volt..és nem csak Kenseth rágott be Keselowskira. ( Hamlin és Stewart is zabos nem kicsit ) Érthető mindenki részéről a csalódottság...de amit Keselowski leművelt a leintés után az kritikán aluli volt.

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 11 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 584 — Tyrone Creek
Azért amikor Kenseth ledobja az ékszíjat... ott már tényleg kurvaidegesnek kell lennie, az egyik legnyugodtabb természetű versenyző.

több mint 11 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 498
MM kétszeres VB,szép munka. Amare
Ez a gyerek... még mindig hihetetlen mit tud.

több mint 11 éve
Cowboykarcsi90 3 470 — …not me…Im in my prime!
MM kétszeres VB,szép munka. A második helyért viszont baszott kemény harc lesz,Rossi Pedros és Lorenzo között 2 pont különbség van

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 11 éve
Salakmotor VB utolsó futama is lement, és bejött a várakozásom!
| Greg Hancock 2014 Speedway World Champion! |

több mint 11 éve
Brett Favre recites a birthday poem for Dale Earnhardt Jr.
 www.foxsports.com/nascar/shake-and-bake/brett-favre-recites-a-birthday-poem-for-dale-earnhardt-jr-101014?cmpid=tsmfb%3Afscom%3Anascaronfox
Maga a vers:
 t.co/86LhEnPY90

több mint 11 éve
NASCAR:Minitron
JAJA!
Aki esetleg nem látta ma délután elvileg ismétlik.

több mint 11 éve
Minitron New England Patriots 1 057 — centerice-on Gronk84 nick alatt futok
NASCAR:
Logano az élen jelenleg. Az én favoritjaimnak megint pedálozni kell 😕

Chase standings:

1
Team Penske
Joey Logano

2
Joe Gibbs Racing
Kyle Busch

3
Roush Fenway Racing
Carl Edwards

4
Richard Childress Racing
Ryan Newman

5
Joe Gibbs Racing
Denny Hamlin

6
Stewart-Haas Racing
Kevin Harvick

7
Joe Gibbs Racing
Matt Kenseth

8
Hendrick Motorsports
Jeff Gordon

9
Hendrick Motorsports
Kasey Kahne

10
Team Penske
Brad Keselowski

11
Hendrick Motorsports
Dale Earnhardt Jr

12
Hendrick Motorsports
Jimmie Johnson

több mint 11 éve
Stez SMU Mustangs 46 867 — Whoops, looks like something went wrong.
Persze, csak a sebességkorláttal sem érsz el szerintem lókukit sem. F1-ben emlékeim szerint hol 60, hol 80 a boxutcában a maximális sebesség, de ha belegondolsz, ilyen sebességénél sima közúton is tucatszámra halnak az emberek, F1-ben SC mögött is ugyanúgy kicsúszhatnak, tehát ezzel nem oldod meg a problémát szerintem. Mondom, én több alkalomra is emlékszem, amikor SC mögül, 60-70-el esőben lazán csúszkáltak a pilóták, meg korcsolyáztak. És sok ilyen pálya van, ahol hiába a lassítás, közvetlen a pálya mellett van a betonfal vagy a szalagkorlát.
De azért mondtam, hogy ez a daru is egy ötlet, ami lehet nem jó, viszont a traktor átépítése viszont megoldás lehet. Oké, belecsúszhat az autó, de a betonfalba ugyanúgy belecsúszhat, tehát ugyanott van. Viszont egy más kialakítású traktornál legalább ilyen veszély nincs, ami Bianchinál volt. Ha valaki olyan sebességgel megy neki egy traktornak, hogy felkenődik rá, akkor az 5 méterrel mögötte lévő betonfalra is ugyanúgy felkenődik, a lassítók, meg a kavicságy nem fogja belassítani.

Csak érted, legalább magára a problémára találjanak megoldást, hogy ne történjen meg ismét az, ami Bianchival a hétvégén. De ők nem arra akarnak megoldást találni, hanem kb. rögtön búra alá akarják zárni az egész F1-et, és azt mondják, hogy oldják meg, hogy többé soha, semmiféle baleset ne történjen? Csak ilyet nem lehet, mert ilyen nincs. A veszély mindig ott lesz, tehetnek bármit. Amíg ez autóverseny, addig van benne kockázat. Viszont ha túlzásba viszik a próbálkozást, akkor kiölik a sportág lényegét, a versenyzést, az izgalmat.
És értetlenül állok azelőtt, hogy nem hajlandóak belátni sem, hogy habár tényleg durva, ami történt, de ez tényleg sorozatos balszerencsék sorozata volt, ami kb. 10-20 évente egyszer történik meg.
Szerintem ez az eset semmi többre sem volt hivatott, minthogy a roncsmentésben rejlő hibákra, hiányosságokra rámutat. Ezt versenyen belül is lehet szabályozni, de csak óvatosan, de főként szvsz nem ott kell reformálni.Stez
60-80-ról csúszkálnak, persze, de azért mondjuk 160-nál a mozgási energiád négyszeres a 80-hoz képest, meg a nullára lassulás is sokkal nagyobb G-hatás.
meg hát a bukósisaknak is megvan a működési határa, megvan, hogy mekkora a szakító- és törőszilárdság, mert az is csak egy bizonyos határig képes felvenni az energiát.

hülye vagyok fizikához, de tegyük fel, hogy Bianchi 180-nal ütközött, az ugye 50 m/s. tegyük fel, hogy az autó 600 kg-os, a tömegközéppont meg a vezető mögött helyezkedik el, tehát Bianchi sisakját az autó préselte tulajdonképpen a traktornak. az autó önálló mozgási energiája ugye 1/2m * v^2, 600*50*50= 1.500.000 akármi. ha csak 125-tel megy, akkor ugyanez az energia 723.400, tehát kevesebb, mint a fele. ha a bukósisak meg mondjuk 1.000.000-ig hatásos, akkor 145 felett a pilótának reszeltek. ahogy valószínűleg Bianchinak is.

egyébként a traktorra simán lehetne ütközéselnyelő réteget tenni. utaztál nyáron (amikor csinálják a felújításokat) autópályán? olyan gépei vannak a karbantartóknak, aminek a hátuljára egy jól képzett harmonikának kinéző energiaelnyelő valamit raktak. valami ilyet:

ez kb ugyanaz lenne, mint a NASCAR-ban az a SAFER felépítmény a kanyarokban. szerintem nem kellene hozzá két év tervezőmunka, hogy alkalmazható legyen...slowmotion
Tessék, a Dallas Cowboys szurkolója, kb. 20 percnyi gondolkodás után megoldotta a dolgot, vagy legalábbis a fő problémaszálat. 😊
Mindezt úgy, hogy ezzel radikális változást abszolút nem hozol a sportba, a színvonalát, a benne rejlő izgalmakat sem ölöd ki. Már ami volt. 😊
És pont ezért vélem álszentségnek, hogy nagyon sok fejes már olyan reformokról beszél, amik mondjuk alapjaiban lennének hatalmas hatással a F1-re. Meg valakire mindenképp rá akarják húzni a vizes lepedőt, pedig nem kéne.
Egyébként én is valami ilyesmire gondoltam, ami a traktorokat illeti.

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
Persze, csak a sebességkorláttal sem érsz el szerintem lókukit sem. F1-ben emlékeim szerint hol 60, hol 80 a boxutcában a maximális sebesség, de ha belegondolsz, ilyen sebességénél sima közúton is tucatszámra halnak az emberek, F1-ben SC mögött is ugyanúgy kicsúszhatnak, tehát ezzel nem oldod meg a problémát szerintem. Mondom, én több alkalomra is emlékszem, amikor SC mögül, 60-70-el esőben lazán csúszkáltak a pilóták, meg korcsolyáztak. És sok ilyen pálya van, ahol hiába a lassítás, közvetlen a pálya mellett van a betonfal vagy a szalagkorlát.
De azért mondtam, hogy ez a daru is egy ötlet, ami lehet nem jó, viszont a traktor átépítése viszont megoldás lehet. Oké, belecsúszhat az autó, de a betonfalba ugyanúgy belecsúszhat, tehát ugyanott van. Viszont egy más kialakítású traktornál legalább ilyen veszély nincs, ami Bianchinál volt. Ha valaki olyan sebességgel megy neki egy traktornak, hogy felkenődik rá, akkor az 5 méterrel mögötte lévő betonfalra is ugyanúgy felkenődik, a lassítók, meg a kavicságy nem fogja belassítani.

Csak érted, legalább magára a problémára találjanak megoldást, hogy ne történjen meg ismét az, ami Bianchival a hétvégén. De ők nem arra akarnak megoldást találni, hanem kb. rögtön búra alá akarják zárni az egész F1-et, és azt mondják, hogy oldják meg, hogy többé soha, semmiféle baleset ne történjen? Csak ilyet nem lehet, mert ilyen nincs. A veszély mindig ott lesz, tehetnek bármit. Amíg ez autóverseny, addig van benne kockázat. Viszont ha túlzásba viszik a próbálkozást, akkor kiölik a sportág lényegét, a versenyzést, az izgalmat.
És értetlenül állok azelőtt, hogy nem hajlandóak belátni sem, hogy habár tényleg durva, ami történt, de ez tényleg sorozatos balszerencsék sorozata volt, ami kb. 10-20 évente egyszer történik meg.
Szerintem ez az eset semmi többre sem volt hivatott, minthogy a roncsmentésben rejlő hibákra, hiányosságokra rámutat. Ezt versenyen belül is lehet szabályozni, de csak óvatosan, de főként szvsz nem ott kell reformálni.Stez
60-80-ról csúszkálnak, persze, de azért mondjuk 160-nál a mozgási energiád négyszeres a 80-hoz képest, meg a nullára lassulás is sokkal nagyobb G-hatás.
meg hát a bukósisaknak is megvan a működési határa, megvan, hogy mekkora a szakító- és törőszilárdság, mert az is csak egy bizonyos határig képes felvenni az energiát.

hülye vagyok fizikához, de tegyük fel, hogy Bianchi 180-nal ütközött, az ugye 50 m/s. tegyük fel, hogy az autó 600 kg-os, a tömegközéppont meg a vezető mögött helyezkedik el, tehát Bianchi sisakját az autó préselte tulajdonképpen a traktornak. az autó önálló mozgási energiája ugye 1/2m * v^2, 600*50*50= 1.500.000 akármi. ha csak 125-tel megy, akkor ugyanez az energia 723.400, tehát kevesebb, mint a fele. ha a bukósisak meg mondjuk 1.000.000-ig hatásos, akkor 145 felett a pilótának reszeltek. ahogy valószínűleg Bianchinak is.

egyébként a traktorra simán lehetne ütközéselnyelő réteget tenni. utaztál nyáron (amikor csinálják a felújításokat) autópályán? olyan gépei vannak a karbantartóknak, aminek a hátuljára egy jól képzett harmonikának kinéző energiaelnyelő valamit raktak. valami ilyet:

ez kb ugyanaz lenne, mint a NASCAR-ban az a SAFER felépítmény a kanyarokban. szerintem nem kellene hozzá két év tervezőmunka, hogy alkalmazható legyen...
több mint 11 éve
Pedig ez a duplasárga + sebességkorlát nem hülyeség. És nem is kerül nagy pénzbe.
Nézd meg mennyivel ment Bianchi, nah ugyanez a baleset 80-nal nem lett volna ilyen durva*. Iszonyat biztonságosak ezek a verdák.

*Sőt lehet meg is fogta volna...NB2
Nem tudhatod, milyen durva lett volna. De a traktor kialakítása miatt a fejére így is úgy is megkapta volna az ütést, az a baj. És emiatt ez lehet, hogy ez nem rossz ötlet korlátozásként, de nem elég. Ki kell térni a traktorok milyenségére, helyére, stb.
És nem csak Bianchi esetéről beszéltem, az, hogy kicsúsznak SC mögött is, bárhol, bármikor megtörténhet, ahogy meg is történt, még 80-al is. És ugyanúgy lehet belőle súlyos baleset. Nincs rá sok esély, de van. Mint ahogy Bianchi szerencsétlen balesetére sem volt sok esély, mégis megtörtént.

több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
Pedig ez a duplasárga + sebességkorlát nem hülyeség. És nem is kerül nagy pénzbe.
Nézd meg mennyivel ment Bianchi, nah ugyanez a baleset 80-nal nem lett volna ilyen durva*. Iszonyat biztonságosak ezek a verdák.

*Sőt lehet meg is fogta volna...
több mint 11 éve

Szerintem ez az eset semmi többre sem volt hivatott, minthogy a roncsmentésben rejlő hibákra, hiányosságokra rámutat. Ezt versenyen belül is lehet szabályozni, de csak óvatosan, de főként szvsz nem ott kell reformálni.

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
...Stez
ez a daru szerintem hülyeség.

mert mi is a traktor lényege? az, hogy ott van egy percen belül, beakasztják, kigurul vele, két perc alatt már ott sincs.
a darut mégis hogy lehetne megoldani? a pálya két oldalán ötven-száz méterenként lealapozni, és mondjuk egy három kilométeres pályára hatvan-nyolcvan darut telepíteni? vagy olyan darukra beruházni, amik mondjuk a korláttól messzebb megállt autókat is ki tudja emelni? azért nem minden daru tud ekkora terhet kiemelni, ami meg igen, az mire letalpal, kinyúlik, beakaszt, kiemel, addigra potenciálisan több kört megtesz a mezőny. akkor jöjjön a Safety Car, amíg ez meg nem történik? az meg azért már túlbiztosítás lenne, a SC mögött így is nagyon le kell lassítani.
arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy dimbes-dombos pályán (pl Spa) nem is biztos, hogy mindenhol lenne hely a korlát mögött letalpalni.

a traktor szerintem önmagában nem rossz megoldás, persze a kialakításon lehet változtatni, de attól még a súlya ott van, szóval ha belecsúszik a pilóta, akkor nem túl sokban különbözne a betonfaltól.
de azt pl simán be lehetne vezetni olyat, hogy balesetnél dupla sárga zászló, és kötelező drasztikus lassítás, akár motorleszabályozással is, mint pl a boxutcában. a korlátozás meg adott pályaszakaszra érvényes (két pályabíró között), szóval mindenkinek le kellene lassítania.
több mint 11 éve
Alakítsák át a traktort. Akkor legközelebb ami talán sosem jön el belecsúszik valaki a pályabírokba a biztonságos traktor mellé, és akkor majd kitalálálhatjuk hogy mentsünk robotokkal. Mert ugye erről senki nem beszél de hatalmas szerencse az is hogy nem kaszabolt szét vagy 2-3 marsallt. Nem hülyeség a gépek átalakítása, de bárkinek felhozni azt hogy most miért iylen traktorokkal mentenek már az. Kivéve ha valakinek ez eddig is eszében volt, annak gratulálok! Ahhoz hogy ma ilyen biztonságos legyen az F1 sokaknak kellett meghalnia mert sajnos mindig megtörténnek olyan scenariok amire nincsenek felkészülve. És ha mindenképpen meg kell nevezni egy felelőst az sajnos Bianchi, itt a legnagyobbat ő hibázta. 😕 Nem nagyot, csak akkorát mint Sutil, mégis mennyivel másabb végkifejlet.
Hétvégén egyébként orosz nagydíj, semmi kedvem hozzá, ilyenkor jön rá az ember hogy ez csak egy "játék" ahol nem kéne életeknek odalennie.JayB
Álszentnek vélem ezt az egész szituációt igazából sokak részéről.
Méghozzá azért, mert jól emlékszem, 2-3 éve, amikor szinte minden héten megbüntettek valakit, mert hozzáért a másikhoz, agresszíven előzött, leszorította az ellenfelét, stb.., akkor egytől-egyig mindenki azért rinyált, hogy milyen puncisport lesz ez, lassan előzni sem lehet, jön a büntetés. Pedig azok a büntetések miért voltak? Mert balesetveszélyes manővereket hajtottak végre a pilóták, ha éppen valami szarul sül el, súlyos baleset, esetleg halál is lehet belőle.
Na most akkor mi is van? Ha büntetnek, szabályoznak az a baj, ha meg nem, az a baj? Érdekes, hogy most azok sírnak első sorból a fejesek közül is, akik akkor meg fel voltak háborodva a szabályozásokon és a büntetéseken.
Egyébként pedig a közúton halomszámra halnak meg az emberek, akik 40-50-60-al mennek, száraz utakon. Na most én nem vagyok fizikus, meg zseni sem, de akkor azt magyarázza el valaki, hogy ha ilyen tempónál meghalnak emberek, akkor majd safety car mögött, 60-70-80-nál nem történhet semmi, akkor ezzel meg lesz oldva a dolog? Ugyanúgy kicsúszhat bárki, és ilyen sebességnél ugyanúgy meghalhat. Ergó a probléma kurvára nincs megoldva.

És igen, én azt mondom, hogy azzal kell foglalkozni, ami a balesetet okozta, ami miatt ez történhetett. Na most a pálya fölé búrát nem rakhatsz, hogy az eső ne essen be, a sebességet lekorlátozni elég vicces megoldás, a pilótának meg mondhatod, hogy ne hibázzon, emberek vagyunk, hibázunk, és fogunk is. Viszont a traktor szar helyen volt, szarul kialakítva. A sok együttes balszerencse ellenére is megússza Bianchi, ha az nincs ott, vagy éppenséggel nem úgy van kialakítva, hogy lefejez egy embert, ha az épp odacsúszik.
Akkor a megoldás erre vagy az, hogy a traktort átalakítják, hogy alá ne csúszhasson be senki. Mert most ha belecsúszik valaki, az szerintem momentán kb. akkora kárt okoz, mint a szalagkorlát, ergó nem hordoz magában sokkal nagyobb veszélyfaktort, ütközni ütközhet vele egy pilóta, de legalább nem fejezi le a traktor, ami nem hátrány, mert itt is a fejre mért ütéssel volt a gond, ami egyértelműen a kialakítása miatt volt. Vagy pedig azt is lehetne, hogy a traktort be sem engedik a pályára, és a szalagkorlát mögül, daruval kiemelik az autót. Nyilván ehhez nagyobb daru kell, ami mondjuk tényleg ki is tudja emelni a roncsot.

A fejesek közül sokan rögtön előhozták, hogy akármi van, azonnal safety car jöjjön be. Na most erre egyrészt az egyik válaszom a fenti, hogy SC mögül ugyanúgy kicsúszhat valaki, sőt, az elmúlt években sokszor volt is ilyen.
A másik pedig az, hogy ez pontosan addig jó ötlet, amíg nem jön egy VB-esélyes pilótának a csapatfőnöke, aztán ha Dzsoni épp hátrányban van a VB-versenyben, akkor csapatfőnök úr szépen kiküldi a fűre a csapattársat, rögtön jön a SC, a hátrány így lecsökken, lehet mindent újra okoskodni. Mert ne higgyük, hogy a csapatoknál nem fogják meghúzni ezeket a piszkos trükköket. Az emberi részében ez a sport ugyanolyan sunyi és alattomos sok esetben, mint bármelyik másik.
És aztán amikor szezon közepe-vége felé sorozatosan jönnek ezek a húzások, akkor jön a nagy sírás a szurkolóktól, a csapatoktól is.
És akkor megint jön az, hogy változtassunk szabályt, hogy a verseny jobb legyen.

És nem azért hoztam fel a traktort, hogy most miért ilyenekkel mentenek. Ilyenekkel mentettek sok évig gondolom, most viszont egy súlyos baleset rámutatott, hogy talán itt is jó volna belenyúlni. A JÖVŐBEN ne ilyenekkel mentsenek, kész, ennyi, pont.
Ennél többet nem tudsz tenni, változtathatsz 4792139785698247598275892475992478 szabályt, megbüntethetsz bárkit, sittre küldhetsz akárkit, azzal a múlton nem változtatsz, nem hozod vissza a srácot az egészséges emberek közé.
És a bajom az az, hogy most valakit mindenképpen a forrongó világ elé akarnak lökni, mint bűnbak, mellette pedig olyan változtatásokat akarnak, aminek 90%-a az ilyen szerencsétlen balesetet abszolút nem zárná ki jobban, ellenben a versenyt azt ténylegesen megölné.
Ezek nagy része egyszerűen látszatmegoldás, magamutogatás a józan parasztnak, hogy "látod, rögtön cselekszünk".

És egy dolgot azért elfelejt mindenki, a F1 is csak egy sport. A célja a szórakoztatás, ha nem lennének nézők, nem lennének támogatók, szurkolók, akkor nem is működne a dolog. Tehát nekik is az az érdekük, hogy ténylegesen működő szabályokat hozzanak, amitől az izgalom, a verseny ugyanúgy megmarad. Igazából emiatt sem értem teljesen ezt a sok látszatmegoldást. Kissé az az érzésem, mint ha csak a problémát kerülgetné mindenki, nem pedig az lenne a célja, hogy azt valóban meg is fogja. Álszent, na.

több mint 11 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 498
Biztonságos egy olyan sport ahol 300 km/h val mennek autók, és ahol minden szezonban van haláleset? ( pályabírókat illene nem elfelejteni ) értem...peach
Javíts ki ha tévedek, de az F1-ben utoljára azt hiszem 2001ben volt haláleset. Pályabíróstól, versenyzőstől, mindenkistől. Lehet tévedek, de 2001 után legalább 10 évig nem volt ilyen gond.dugo1993
Tavaly a kanadai pályabíró pl. De amúgy versenyző 1994-ben Senna volt az utsó...NB2
Azt tudom, hogy pilóta utoljára Senna és Ratzenberger volt. Viszont ettől még nem hal meg minden évben valaki. Messze nem.