Autó- és motorsportok
18 feliratkozó
több mint 13 éve
Még annyit a stop&go mizériához, hogy nyílt titok volt a versenyzők között csütörtök óta, amikor bejelentették, hogy a korábban említett ok miatt nem lesz áthajtásos bünti.DoMMindez rendben van, csak így +10 mp a büntetés. Ennyivel csak nem rövidebb. Ennyi erővel akkor inkább lett volna stopandgo 5 mp-el, vagy valami..
Egyébként is a legnagyobb gond nem a stop and go ténye, hanem hogy ki kap egyáltalán és ki nem.
több mint 13 éve
Még annyit a stop&go mizériához, hogy nyílt titok volt a versenyzők között csütörtök óta, amikor bejelentették, hogy a korábban említett ok miatt nem lesz áthajtásos bünti.
több mint 13 éve
De meglepő, hogy a Ferrari nemet mondott a többi csapat döntésére. Ha már pályán nem tudják megverni a RedBullt akkor megpróbálják a zöld asztalnál.FViktor93Már a Ferrari is beleegyezett, hogy engedélyezzék a kövi futamra azt a szart. 😊
Amúgy ez a gáláns nyilatkozatok napja: Schumi: "...Nagyon sajnálom, hogy a csapat Angliában dolgozó tagjait nem örvendeztethettem meg egy szép eredménnyel, ráadásul csakis én tehetek erről, a DRS első használatánál ugyanis elnéztem a féktávot, és nekimentem Kobajasinak."
több mint 13 éve
Mindig az aktuális bajnokot kell utálni. 😊 (Vettel ettől még qrva jó pilóta)Mindig van csapatsorrend(fura ,de még a kis csapatoknál is...persze ez a kutyát sem érdekel)
Mindig idegesítő a forma 1-es kommentár .(legyen az Palik Laci vagy Czolner Gyuszi)
.......
...ja és még mindig nézem pedig évek óta nincs első számú kedvencem. 😊
E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 13 éve
Jó csak hát Massa is kábé valami hasonlót nyilatkozott:"Nem sokat tudok hozzátenni ahhoz, amit láttak, az utolsó előtti kanyarban a külső íven megpróbáltam elmenni mellette, ő belül helyezkedett, összeértek az autóink, ami ilyenkor előfordul. A kigyorsítása neki sikerült jobban, én lefutottam a pályáról. Jobban élveztem volna a csatánkat, ha én érek célba előbb, de a lényeg, hogy szemmel látható a fejlődésünk, és remélem, az idény második felében is lépést tudunk tartani a Red Bull-lal." (Nemzeti sport)
Gondolom ő azért nem lófasz...
Do your job
több mint 13 éve
3 dolog1.Domenicalli ha tényleg ezt nyilatkozta akkor tényleg annyira lófasz csapatvezető mint gondoltam.
2. FIA vagy versenybírók vagy tököm tudja ki fektessek mar le hogy mit szabad mit nem. Gecire elegem van belőle hogy összevissza büntethetnek . Speciel semmi bajom az ilyen előzesekkel mert legalább van kraft a versenyzőben (mégha utálom is Hamit). Az a gond ahogy asszem Rubens mondta túl biztonságos az egész F1 . Ha több kiesés több baleset lenne és jobban megérné előzni akkor bevallalosabbak lennének a versenyzők.
3. Vettelke téma . Nem gyulölöm sőt , de hogy istenként kialltjak ki amikor látszik hogy azert bőven bajban tud lenni ha azonos erőkkel kell küzdenie idegesítő. Az meg hogy az RB kereperec megtiltja Webbernek -70 pont hátrányból hogy megelőzze nem szánalom hanem mar gyökérség. Nem baj Fernando nyert remelem fog is meg sokat idén VB elúszott de hátha megmutatja Vettelkenek hogy ki az igazi versenyző.
több mint 13 éve
A hivatalos indoklás szerint túl rövid a boxutca, ezért a drive through-nak nem lett volna értelme, emiatt voltak a stop&go büntik.oh my holy...... Bravúros ami itt zajlik komolyan. Minden szinten. Gyönyörű. Sok értelme volt visszaszoknom az f1re....
A Massa esetre meg csak annyit, hogy Domanicali szerint hétköznapi versenybaleset volt.DoM
több mint 13 éve
Schumit tiltsák el örökre a versenyzéstől, Kobayashi az ütközés miatt nem nyerte csak meg a futamot, valamint a VB cím is elment. :/
több mint 13 éve
A hivatalos indoklás szerint túl rövid a boxutca, ezért a drive through-nak nem lett volna értelme, emiatt voltak a stop&go büntik. A Massa esetre meg csak annyit, hogy Domanicali szerint hétköznapi versenybaleset volt.
több mint 13 éve
ugyan miért büntessék meg? Ő csak versenyzik, nem tehet róla, hogy egy kanyaron belül kétszer megy neki ugyanannak a kocsinak... Schumacher meg amúgy megérdemli a súlyosabb büntetést, mert idén már másodszor ütközik, Hamiltonnak ez nyilván az első botlása volt....Ja, és Hamilton csak pozíciót nyert vele, MS meg csak ráb.ott.
több mint 13 éve
Érdekes, Webber alól azonnal kikapják a leszorítószárnyat átrakni Vettel autójára
amikor Webber volt Vettel előtt összetettben, akkor ment a nálunk sose lesz csapatutasítás duma
Fordítva viszont "keep the gap"
Amúgy már szabályos a csapatutasítás, csak akkor most az RB álláspontját nem értem
Hamiltont meg megint nem büntették meg, olyanért amiért Schumi stopandgo-t kapott? Ha ezt így hagyják akkor mindenki takarodjon!!!
És akkor ő, akit soha semmiért meg nem büntetnek, ha már behívják akkor is lerasszistáz mindenkit.
Hogy én mennyire leírhatatlanul gyűlölöm ezt az embert...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
Elmondhatatlanul csalódott vagyok, nagyon élveztem a versenyt, egyre közelebb kerültem a Lewis, Sebastian és Mark alkotta bolyhoz, utóbbi mellett jöttem volna vissza a pályára, és biztosan esélyem lett volna a dobogós helyezés megszerzésére. Remélem, több ilyen probléma nem adódik pályafutásom során – mondta Button, aki a verseny közben nem akart az újságírókkal beszélni, csak utána állt a kamerák elé. – A jobb első keréknél a csavarhúzós srác elhagyta a rögzítőt, és amikor a másikért nyúlt, a nyalókás ember azt hihette, azt jelzi, készen van, és elengedett. Mindannyian hibázunk, és mindannyian hiszünk benne, hogy többé nem fogunk."Szimpatikus nyilatkozat,nagyon.
Go Jenson.
több mint 13 éve
Duff
3 133
Na végre láttunk egy jó kis futamot fos Valencia után. Ami megváltozott bennem az a RB és Vettel iránti hozzáállásom. Ugyanis mégjobban rühellem öket. A Ferrarit sem komáztam amikor elengedtették Barrichelloval meg Massával a csapattársat, de legalább a nem nyilvánították ki, h nálunk nincs csapatsorrend. De az, hogy egy csapat határozottan hangoztatja, h náluk semmiképp sincs csapatsorrend, és ez a követendő példa, nem pedig az amit a másik csapat csinál, azt meg jön az utasítás, hát undorító... A Ferrarinak is azt kellett vna tavaly: "Felipe, just maintain the gap!" - ugyanis ez ezek szerint nem csapatutasítás.
A másik meg, h az FIA lemondhatna a picsába, Schumi véletlen belecsúszik a vizen a másikba azt gyakorlatilag feketezászlót kap... Se Schumit, se Hamiltont nem büntetném meg, de ha már Schumi meg Kobayashi kapott egy StopGo-t, akk Ham is kapjon egy +30 sec-et utólag. Ja és szegény Button kiesett a versenyből, de azért még vizsgálják is, h megbasszák őt is. Szerintem menjenek végig 70 kört SC mögött és akk biztos nem lesz még érintkezés se az autók közt.
több mint 13 éve
én a csapatsorrendről beszéltem.eaglesmcnabbAki szerint a Red Bullnál, Ferrarinál nincs "rejtett" csapatsorrend, amivel finoman rásegítenek a valami miatt elsőszámú pilóta teljesítményére a másik kárára az álomvilágban él. A gond az, amikor a csapatvezetők álságosan, fapofával képesek kiállni, sőt büszkén hirdetni, hogy náluk ilyenről még nem is hallottak, aki pedig használja az mocskos csaló, és csak az ő csapatuknál van a pilótáknak egyenlő esélye a győzelemre. A Massa-Alonso manőver korábban illetve a mostani Horner buli ennek kirívó példái.
Csendben jegyzem meg, hogy már az is feltűnő volt, hogy idén másodszor "rajtolta le izomból" Vettel Webbert, amikor utóbbi véletlenül pole pozíciót szerzett. De biztos nekem van üldözési mániám. Még egyszer engem nem a csapatutasítás gyakorlata zavar, hanem az, hogy ezt a többség mennyire szemtelenül tagadja. Már a tavaly szárnylopás is röhejes volt, és Webbert emiatt nem is kell sajnálni, mert neki ez a helyzet nyilvánvaló, és választhatott hogy beletörődik vagy kiveri a balhét és mehet vezetni a Sauberbe, Lotusba. Ő az előbbit választotta.
...és ez nem a pilóták hibája, sara hívják Alonsónak, Vettelnek vagy Schumachernek. Csak amikor egy-egy pilóta kvalitásait méltatják a szurkolók nem kellene elfelejteni, hogy ez technikai és csapatsport és nincs annál nagyobb hiba, amikor az autó és a színfalak mögötti, csapaton belüli csendes paktumok kárára túlértékelik egyesek a pilóták szerepét ebben a cirkuszban.
több mint 13 éve
én a csapatsorrendről beszéltem.Azt árulja már el valaki, hogy mi a faszért kell azért a pár pontért úgy ragaszkodni a Red Bullnak, mintha azon menne el a VB. Könyörgöm 80 ponttal vezet, ráadásul a csapattársa előtt. Ha 10-20 pont lenne a különbség még úgy-ahogy elfogadnám. De így... És ki megy vigyorogni a dobogóra. undorító...eaglesmcnabb$
ez nem szeretetszolgálat.
amúgy meg azt hittem 2011-re már mindenki eljutott arra a szintre, hogy érti az f1 szurkolótársadalmát, de aki nem, annak leírom:
a Vettel drukker: Vettel a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
az Alonso drukker: Alonso a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
a Hamilton drukker: Hamilton a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
a Schumacher drukker: Schumacher a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
a Karthikeyan drukker: Karthikeyan a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
Ha két különböző drukker nekiáll eszmétcserélni, annak mindig az a vége, hogy ne ugassál, a te kedvenced csak a kocsi miatt jó, bezzeg az enyém elit pilóta még barkasszal is.Höri
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Kezdek beletörődni, hogy Vettel csináljon bármit az biztos, hogy rossz. Ha nyer az csak és kizárólag a kocsi miatt van. Ha nem nyer akkor egyből előjön, hogy csak a kocsija miatt tudott nyerni, ő maga egy közép színtű versenyző. De hát mint látjuk egyedül én látom másképp a futamokat.-FViktor93Szerintem tényleg mást látunk. Csak mert ebben az f1-ben aki gyorsabb a másik mögött, az nagyon maximum 1 kört esetleg 2-t tölt el mögötte. Egyszerűen képtelenség többet, mert az alapból gyengébb autó is körbeautózza a másikat a DRS és KERS miatt. Számomra teljesen érthetetlen, hogy 2-3 kört elment Vettel úgy Hamilton mögött, hogy egyértelműen sokkal gyorsabb volt nála. Nem azt mondom, hogy Vettel ezért szar, csak nem értem mi a fenét csinált..
Webber sokkal gyorsabb volt Vettelnél a végén. Ha nem szól a csapat, hogy nem szabad megelőznie, akkor lazán otthagyja. Valamint múltkor amikor jónak kellett lennie, mert ott voltak mögötte (Button), akkor elkúrta, és megelőzték.
Igen, te máshogy látod, mert tök mindegy Vettel mit csinál, ő akkor is király. De nincs ezzel semmi baj, egyébként is, Gyulám is úgy látja mint te, ő meg szakértő, szóóóval... 😊
Vettel nagyon jó pilóta, de el kell ismerni, hogy tud hibázni, szokott is. És bizony amikor a kocsik között nincs akkora különbség, akkor ő is bőven verhető. Nincs ezzel semmi baj, pusztán el kell fogadni, hogy Vettel is csak egy a jó f1 pilóták közül, és nem maga a jóisten 😊
több mint 13 éve
Azt árulja már el valaki, hogy mi a faszért kell azért a pár pontért úgy ragaszkodni a Red Bullnak, mintha azon menne el a VB. Könyörgöm 80 ponttal vezet, ráadásul a csapattársa előtt. Ha 10-20 pont lenne a különbség még úgy-ahogy elfogadnám. De így... És ki megy vigyorogni a dobogóra. undorító...eaglesmcnabb$
ez nem szeretetszolgálat.
amúgy meg azt hittem 2011-re már mindenki eljutott arra a szintre, hogy érti az f1 szurkolótársadalmát, de aki nem, annak leírom:
a Vettel drukker: Vettel a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
az Alonso drukker: Alonso a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
a Hamilton drukker: Hamilton a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
a Schumacher drukker: Schumacher a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
a Karthikeyan drukker: Karthikeyan a legjobb pilóta, a többiek szarok és ha nem ő nyer, akkor is ő a legjobb, csak a kocsi miatt előzte meg az, aki megelőzte. Ő viszont nem a kocsi miatt nyer!
Ha két különböző drukker nekiáll eszmétcserélni, annak mindig az a vége, hogy ne ugassál, a te kedvenced csak a kocsi miatt jó, bezzeg az enyém elit pilóta még barkasszal is.
több mint 13 éve
Azt árulja már el valaki, hogy mi a faszért kell azért a pár pontért úgy ragaszkodni a Red Bullnak, mintha azon menne el a VB. Könyörgöm 80 ponttal vezet, ráadásul a csapattársa előtt. Ha 10-20 pont lenne a különbség még úgy-ahogy elfogadnám. De így... És ki megy vigyorogni a dobogóra. undorító...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
braxa88
12 534
Kezdek beletörődni, hogy Vettel csináljon bármit az biztos, hogy rossz. Ha nyer az csak és kizárólag a kocsi miatt van. Ha nem nyer akkor egyből előjön, hogy csak a kocsija miatt tudott nyerni, ő maga egy közép színtű versenyző. De hát mint látjuk egyedül én látom másképp a futamokat.-FViktor93ez így van
több mint 13 éve
hát kicsit még ittas állapotban vagyok, de le kellett csekkoljam nso-n, hogy tényleg Fernando nyert-e 😀Óriási 😊
szárazon, versenytempóban pedig meggyőző volt Alonso. Megérdemelt győzelem.
Webber előtt le a kalappal. Így elviselni ezt a geciséget nem lehet könnyű.
Kezdek beletörődni, hogy Vettel csináljon bármit az biztos, hogy rossz. Ha nyer az csak és kizárólag a kocsi miatt van. Ha nem nyer akkor egyből előjön, hogy csak a kocsija miatt tudott nyerni, ő maga egy közép színtű versenyző. De hát mint látjuk egyedül én látom másképp a futamokat.-FViktor93Jó mert Te a Ferrari gyűlöleted miatt nem tudod normálisan nézni a versenyeket :cool: 😛 😂
JT Daniels fan
több mint 13 éve
FViktor93
2 173
Kezdek beletörődni, hogy Vettel csináljon bármit az biztos, hogy rossz. Ha nyer az csak és kizárólag a kocsi miatt van. Ha nem nyer akkor egyből előjön, hogy csak a kocsija miatt tudott nyerni, ő maga egy közép színtű versenyző. De hát mint látjuk egyedül én látom másképp a futamokat.-
több mint 13 éve
Horner: I think that it’s wrong, it’s wrong for the sport; the drivers should have been allowed to race. (...) The regulations are pretty clear; team orders aren’t allowed and it looked like a team order.
több mint 13 éve
braxa88
12 534
vettel egy vicc. akkorsem tudta megelőzni Hamiltont mikor 1mp-cel gyorsabb nála...aztán bemegy a boxba oszt kész. röhejHamilton viszont ma is király volt. elmény nézni a versenyzését, leszarom ha megbüntetik, ő igazi autóversenyző
több mint 13 éve
Ja igaz, az becsülendő a Red Bullban, hogy ők nem kihozták elegánsan az egyiket, vagy ilyesmi, hanem konkrétan szóltak a csávónak, hogy nem előzheted meg...Konkrétan Horner nyilatkozott ilyet, a fél F1 három hónapig röhögött rajta. A szabályváltoztatásokról meg nem szégyen lemaradni, meg baromi könnyű ha hétről-hétre, mit is beszélek óráról-órára változik... Hamiltonnak kinéz a +20mp, de nem súlyosabbat kellene kapnia, tekintve a hétvégi trendet? A 10mp stop&go súlyosabb mint egy áthajtásos.... szerintem.
Amúgy már nem tilos ez? Mert szerintem a keep the gap pontosan egyenlő azzal, hogy maradj a seggeden, és úgy rémlik, hogy az ilyen csapatutasítás tilos, csak lemaradtam az idei változtatásokról..
Egyébként meg ha Webber nem balhézik ezért, akkor igazi úriember. Mert ő van Vettel mögött a VB-címért folyó versenyben, neki nem lett volna mindegy, hog ymegelőzi-e, ellentétben a csapattal...fetomy
több mint 13 éve
Konkretan ez az en olvasatomban egyertelmu csapatutasitas. Ennel egyertelmubb mar talan csak az lehet, hogy ne merd megelozni, mert Te vagy a 2. szamu pilota es neked tilos az elozes.
-- TIME I'AM! --