Baseball

42 feliratkozó

több mint 5 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 353 — no es importante
Kedvenc MLB csapat: Athletics (deyell), Blue Jays (ZoliMP), Brewers (gamerkr), Cardinals (Al), Cubs (Shawn84), Dodgers (KeyG, slowmotion, danyly), Diamondbacks (Kampman, Löfli), Giants (nagir, zavi27), Indians (labo7), Mariners (Dzsokijuing, Maka), Marlins (adamfaragoo), Orioles (Ray_bp_Lewis, robiroboter), Padres (lol, P@trik), Phillies (dande), Pirates (Fast Willie, Gergőke), Rays (Sobri, Wester), Red Sox (Bruschi85, zemanla), Reds (Jakehomer), Tigers (Johnnyblaze), Twins (Heisman), Yankees (csebi, Darksun3, kapitnono, Matthew99, shawnka, Tito05), White Sox (baggio, Mikey)

Szerkesztette: Löfli
több mint 5 éve
newll Green Bay Packers 13
Jövő héttől már a 19 órás sávból is közvetítenek a sport1tv.hu, port.hu műsorújság szerint 😊

AUG. 2, 19:00, SPORT2 Atlanta Braves - New York Mets
AUG. 4, 19:00, SPORT2 Detroit Tigers - St. Louis Cardinals
AUG. 8, 01:00, SPORT1 Washington Nationals - Baltimore Orioles
newll
AUG. 9, 19:00, SPORT2 Philadelphia Phillies - Atlanta Braves
több mint 5 éve
adamfaragoo Miami Dolphins 1 460
Tegnapi meccsen az egyetlen szép jelenetünk 😀
Jordan cipőhöz méltó ugrás.😊

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Az ég kék, a fű zöld, Wood játéka mindig a következő hétre áll össze. Just the usual Dodger things...
több mint 5 éve
Na az első győzelem után gyorsan hülyére is vernek minket 😀
több mint 5 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
a hazai baseball csapatok helyzetével kapcsolatban innét képben van valaki?

most a szezonkezdettől megjött a kedvem visszatérni a pályára, mennék játszani
shawnka
Öreg vagy már és lassú, a karod sosem volt jó, a szemed is csak romlott. Mascot pozíció érdekel?

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 5 éve
Gergőke Pittsburgh Steelers Michigan State Spartans 2 956 — Pittsburgh Pirates,Chicago Bulls, Aston Villa fan!
Ez hihetetlenül gyenge volt megint. Kyle Crikcket szívem szerint elég messzire zavarná minden baseball pályától. A fast balljai annyira lassúak, hogy az valami botrány. Shelton legalább próbálja rotálni a dobókat, nem úgy, mint a tavalyi évben Hurdle. Ma mondjuk az ütés is szarul ment. Egyedül Bell, Moran és Murphy jegyzett ütést. Az eddigi 2 meccsen mondjuk csak Bell az, aki elmondhatja magáról, hogy ütött mindkét meccsen. Reynolds meg Newman meg jó lenne, ha összeszedné magát, mert ez ma nagyon kevés volt.

A nap jó híre, hogy úgyfest, hogy Polanco meggyógyult a koronából és elkezdje tett edzeni.

több mint 5 éve
Rutin New Orleans Saints LSU Tigers 2 021
Tud róla valaki, hogy hány évre vette meg a SportTV az MLB közvetítési jogokat? Csak 2020-ra?

Who * dat * say * dey * gonna * beat * dem * Saints * ???
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 019 — WHO DAT!!!!
Ingyenes MLB condensed games oldalt tud valaki? Ahol 10-15 perces meccs-verziók elérhetők?

Pár évvel ezelőtt megváltoztatta a liga a tömörített verziókat, és csak ilyen 4-5 perces összefoglalók vannak pl yt-t, ahol 1-2 játékot emelnek ki minden inningből.
Fast Willie
YouTube on van egy csomó ilyen csatorna ahová felraknak sok ilyen meccset 15-20 perces verzióban ilyen csatorna többek között : TrueRGM, vagy rustyccs. De biztos van még egy csomó hasonló

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 947
Ingyenes MLB condensed games oldalt tud valaki? Ahol 10-15 perces meccs-verziók elérhetők?

Pár évvel ezelőtt megváltoztatta a liga a tömörített verziókat, és csak ilyen 4-5 perces összefoglalók vannak pl yt-t, ahol 1-2 játékot emelnek ki minden inningből.
több mint 5 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 588 — Tyrone Creek
a hazai baseball csapatok helyzetével kapcsolatban innét képben van valaki?

most a szezonkezdettől megjött a kedvem visszatérni a pályára, mennék játszani
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 068
A Wrigley Field a legbizarrabb az eddig látott zárt kapus stadionok közül. Ráadásul a FOX közvetítésében csak a kommentátorok hangját lehet hallani, a pályáról semmit.

Ezért kell a FOX képét kombinálni a rádiós közvetítés hangjával. Szeretem az MLB.tv-t 😊
De ezek viszont nincsenek szinkronban 😕

Szerkesztette: Kampman

több mint 5 éve
Kedvcsinálónak pedig a helyi Erin Andrews, aki nem Erin, hanem Guerin:

www.instagram.com/guerinaustin/?hl=hu
több mint 5 éve
Laikusok számára talán a forduló eddigi legélvezetesebb meccse:

www.youtube.com/watch?v=KRc1H-vDwyY
több mint 5 éve
Gergőke Pittsburgh Steelers Michigan State Spartans 2 956 — Pittsburgh Pirates,Chicago Bulls, Aston Villa fan!
Skacok, minden kifejezés és sabermetrics statalap ott van a wikipedian
 www.wikiwand.com/en/Glossary_of_baseball_terms

És ha már turbózni akarod, akkor pedig Fangraphs
 library.fangraphs.com/getting-started

Biblia nélkül nehéz teológusnak lenni 😀

Amúgy meg végre bézból a tévében 😀 Én vissza is vonultam 😀 Amúgy is nehéz sors az O's drukkereké 😀

Az újaknak, továbbra is napi hírek folyamatosan:
 www.facebook.com/pg/PlayBallBaseballBlog/posts/

És a lúzer kiscsapatoké is felveszi a fonalat:
 www.facebook.com/szazfa/posts/
robiroboter
Mitagadás Pirates fanként sem könnyű az élet. Bár tegnap visszajöttünk a meccse, de aztán egy double playjel csak sikerült kikapni. ☹️

Raise the Jolly Roger!

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 189 — Így remélem megfelelek nektek.....
Kár ezen râgódni. Sztem érezni kell mi hangzik jól magyarul s azt úgy hasznàlni, s mi jobb angolul azt úgy hagyni. Ennyi 😊
több mint 5 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 353 — no es importante
És akkor játsszuk le újra az amfocis magyarítási vitát 😊 sem ott, sem itt nem érv, hogy "az angol jobban hangzik", mert ennek szubjektív megítélése, annak viszont nem, hogy a nyelv mit bír el és mit nem; amire van kellően kifejező magyar kifejezés, ott a magyart kell használni, ennyi (pl. a "pávör" is gyönyörű szó szerintem, de nem véletlenül cikizték ki miatta anno azt a csajt)

Az upper deck és hasonlók meg tényleg a legalja, de azon kidühöngtem már magam nfl-nél

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A Cards-Pirates egész jó kis meccs volt, csodálkoztam, hogy a PP elég jól bírta a tempót. A végén a double-ért kár volt, végig élvezetes meccs volt.

www.youtube.com/watch?v=c12FhVtRzeY

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Mondjuk azt kíváncsian várom, hogy pl. a shortstopra milyen magyar megnevezést találnak ki.

Mondjuk ha ütő hibának mondják a strikeot az még korrekt is, de ha csapásnak akkor az elég szórakoztató lesz 😀
adamfaragoo
Eddig a két meccsen ezt mondták, a strike ot ütőhibának, a ballt pedig dobóhibának
kapitnono
Ez amúgy szerintem teljesen okés.

De pl. amfociban is a tight end az megmaradt tight endnek, meg a safety is safetynek, meg a touchdown is touchdownnak, szóval azért mindent nem kell ész nélkül magyarosítani.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 019 — WHO DAT!!!!
Mondjuk ha ütő hibának mondják a strikeot az még korrekt is, de ha csapásnak akkor az elég szórakoztató lesz 😀
adamfaragoo
Eddig a két meccsen ezt mondták, a strike ot ütőhibának, a ballt pedig dobóhibának

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
adamfaragoo
Persze, meg kell találni azt a magyar kifejezést, ami a legjobban visszaadja az angol eredeti jelentéstartalmát.

több mint 5 éve
több mint 5 éve
Hát a strike, meg ball ezeket magyarul mondják én ott kapcsolom ki a TVt 😀
adamfaragoo
Az minusz egy és majd megszokod és visszalövöd.
De ha pókert néznél, amihez mondjuk nem értesz, és a “megadja az emelést, és vissza is emel” helyett azt hallanád, hogy “rézeli a preflop betelő kontbetjét”, lehet akkor meg ott kapcsolnál el. Pláne ha nem tudsz angolul.

több mint 5 éve
Hát a strike, meg ball ezeket magyarul mondják én ott kapcsolom ki a TVt 😀
több mint 5 éve
Az NFL-nél rengeteg lefordíthatatlan dolog van, de itt azért a dolgok nagyrészének van korrekt magyar megfelelője.
NB2
Szerintem ez itt is ugyanúgy megvan, max próbálják lefordítani, de jobb lenne úgy hagyni ahogy van
pl.: outfielder-t külsős elkapónak, vagy relief pitcher-t : váltó dobónak fordítani szerintem röhejes, de lehet csak én vagyok így.
De pl.: a foul tip, full count, dugout, bullpen, strikeout vagy további hasonló kifejezéseket értelmetlen lefordítani, tökéletes úgy ahogy van.
kapitnono
Régesrég le van fordítva szinte minden, de minden, hiszen már a kilencvenes években is játszottak itthon, azaz volt szabálykönyv is 😉
 bbrules.blog.hu/2012/01/01/2_00_kifejezesek_meghatarozasa
 baseball.hu/wp-content/uploads/MOBSSZ_Baseball_Szab%C3%A1lyok_2018.pdf
robiroboter
Láttam már én is, de sok dolgot felesleges fordítani pl.: foul tip-et foul érintésnek vagy ground ball-t pattant labdának lefordítani aztán nagyon értelmes, akár maradhatott volna úgy is ahogy volt.
kapitnono
Szakmai szemmel nézve magyarítani kell.
A gurulósban is mindenki tudta mi az ofszájd, mégis a les terjedt el.
Ha kvázi bárkinek/mindenkinek megy a közvetítés, akkor annak teljesen magyarnak kell lennie, különben aki nem perfekt angol és nem ismeri a játékot perfekten, az úgy érzi ki van hagyva, és nem tud bevonódni.
És ez mindenfajta interpretációra igaz, minden médiumban.

több mint 5 éve
El sem hiszem, hogy nyertünk, megérte 4ig fennmaradni 😀
Viszont Harper cipője nekem lelki traumát okozott 😀 😀