Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 10 éve
Fun story, most megyek éppen vért adni, mert ebben a retkes, faszszopó magyar egészségügyben -illetve ami mára maradt belőle tisztelt kormányunk áldásos tevékenysége következtében- nem elég, ha egy családtag miatt tesóm ad vért, nekem is be kell menni, otherwise nem kap vért az az ember, akit haza se akartak engedni az alacsony hemoglobin miatt. Faszom tudja, lehet, ez máshol is így működik -amit nem hiszek, de ha így van, akkor nyugodtan javítson ki valaki, aki a témában jártasabb-, de számomra felfoghatatlan, hogy nem kap vért olyan, akinek legkésőbb hétfőig kéne, különben elég nagy gáz van, és akinek a májából égetnének ki részeket szerdán. Az a legnagyobb parám, hogy valami fertőzést sikerül elkapnom, mert hupszika, bocsi, most nincs új tű srác, sry.Ne haragudj de ebben a hozzászólásban hemzseg a baromság. Elektív műtét esetleg vérhiány miatt elmaradhat, de tényleges akut transzfuziót mindenki megkap. Tehát vagy trafora szorul eleve, vagy vérbiztosítás szükséges a műtéthez és ennek hiányában nem sürgető-életmentő műtét elmarad. Nagy különbség. Mondjuk ez utóbbi is elég nagy gond, de hidd el ez sajnos nagyon sok országban így van nem csak a "retkes faszszopó magyar egészségügyben". Az már más kérdés hogy tényleg vérhiány van, igen komoly. És igen nagyon kevés a véradó. És itt jön a magyar plusz baromság a képbe, a felesleges adminisztratív megnehezítése a véradásnak. Pl szervezett feleségem véradást az általa gondozott hajléktalanoknak. Lakcímkártya hiánya miatt nem volt hajlandó a véradó belemenni, hogy csak egy példát említsek. Következő pont az un. autotransfuzio kérdése amit nálunk túlszabályoznak hozzá nem értő emberek által hozott szabályok miatt (régebben radikális műtét előtt beteg saját magának le tudta adni a vért, és ha kellett műtét során visszakapta, ez ma már nem működik). Harmadik pont a pénztelenség. Sok helyen un cellsaver-re operálnak, ami menti az elfolyt vért. Drága, ergo Mo.-n nincs nagyon. Ezenkívül triviális, de nem tudunk venni vértároló zacskót (nincs rá pénz) és a régebben használt un hemodilució mint transfuziós igényt csökkentő eljárás is kiesett.
dankodavid
A másik meg, hogy nagy valószínűséggel úgyse a Te véredet kapja a rokon, ez is a szokásos ferdítések része (nem akarok itt most a vérkeresés, HLA stb kérdéskörbe belemenni).
De a csúcs baromság ez a "hupszika bocsika nincs tű, fertőzést kapok". Ezt inkább nem kommentálom, vagy Te annyira intelligens, hogy ezt nem gondolhattad komolyan.
Mondjuk a kommentednek a gyűlölködjünk topikban ott a helye, mert tényleg vérhiány van és ennek leginkább az emberek nemtörödömsége, a beleszarok az egészbe mentalitása az oka, megspékelve kis hungarikum balfaszsággal.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Kapsz fertőzést a f*szt, már bocsánat. Nem értem miért ekkora gond ez. Talán nem lenne ilyen probléma ha mindenki aki adhat vért rendszeresen megtenné...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Fun story, most megyek éppen vért adni, mert ebben a retkes, faszszopó magyar egészségügyben -illetve ami mára maradt belőle tisztelt kormányunk áldásos tevékenysége következtében- nem elég, ha egy családtag miatt tesóm ad vért, nekem is be kell menni, otherwise nem kap vért az az ember, akit haza se akartak engedni az alacsony hemoglobin miatt. Faszom tudja, lehet, ez máshol is így működik -amit nem hiszek, de ha így van, akkor nyugodtan javítson ki valaki, aki a témában jártasabb-, de számomra felfoghatatlan, hogy nem kap vért olyan, akinek legkésőbb hétfőig kéne, különben elég nagy gáz van, és akinek a májából égetnének ki részeket szerdán. Az a legnagyobb parám, hogy valami fertőzést sikerül elkapnom, mert hupszika, bocsi, most nincs új tű srác, sry.
Szerkesztette: dankodavid
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
köszi, így már világos miért nem érthettem 😊? nem igazán érthető... (vagy csak lehet nekem nem)a dal szavazásánál sonka telefonját rapelte sok szavazó, aztán kiderült, hogy valójában nem is írtak ki rossz számot a képernyőre, csak sok ügyes ember tárcsázott ügyesen 😀
ozibozi
JSanyo
több mint 10 éve
? nem igazán érthető... (vagy csak lehet nekem nem)a dal szavazásánál sonka telefonját rapelte sok szavazó, aztán kiderült, hogy valójában nem is írtak ki rossz számot a képernyőre, csak sok ügyes ember tárcsázott ügyesen 😀
ozibozi
több mint 10 éve
? nem igazán érthető... (vagy csak lehet nekem nem)előbbi. kurvagáz, hogy egy kellemetlen apróságból, amiről később ugye kiderült, hogy nem is az MTVA baszta el, gond nélkül írnak egy semmit, abban bízva, hogy a két tévé majd jól egymásnak megy.bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀bors, ripost, esetleg más?
shawnka
bergerdani
shawnka
több mint 10 éve
előbbi. kurvagáz, hogy egy kellemetlen apróságból, amiről később ugye kiderült, hogy nem is az MTVA baszta el, gond nélkül írnak egy semmit, abban bízva, hogy a két tévé majd jól egymásnak megy.bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀bors, ripost, esetleg más?
shawnka
bergerdani
több mint 10 éve
bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀bors, ripost, esetleg más?
shawnka
Mindig jövőre
több mint 10 éve
bulvár szennylapok... nem az a kellemetlen, hogy rólad írnak cikket, hanem, hogy ennyire nincs miről. 😀
több mint 10 éve
Tudom, hogy én voltam a hülye, de: Tegnap délután néztem a cinemacity honlapján, hogy a Hateful eight-et hol tudnánk megnézni haverral angolul. Arénában nem adták tegnap, de az Alle-ben volt OV. Ránézek, egy db hely sem volt még foglalva a 20:30as előadásra, na mondom király, akkor tuti lesz hely este. Odaértünk, megvettük jegyeket, fura módon voltak vagy 15-20an a teremben...na mondom mindegy. Aztán bemondják MAGYARUL, hogy Quentin Tarantino 8.filmje...még az első jelenetet megvártuk, hátha csak a bemutató angol, aztán kimentünk a faszba...Szóval szerintem annyi történt, hogy senki nem foglalt az esti angol előadásra jegyet, ezért még a délután/kora este során átrakták, hogy magyarul vetítik, hogy ne legyen azért csont üres a terem...Sajnos fel sem vetődött bennem, hogy nem jóra megyünk, délután 3kor még az angol volt kint. Este meg már a cinemacity honlapja szerint is magyarul volt aznap csak előadás...Másra is el tudtam volna költeni azt a kettő felet, amit otthagytam a jegyért + a popkorn/cola menüért...
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 10 éve
A fasznak kell baszd meg betegen suliba jönni
több mint 10 éve
nézz már rá egy átlag kickerre, simán átharapná bárkinek a torkát 😊ilyenkor eszembe jut, ahogy McAfee szólt előre Clowneynak, hogy jobb ha vigyáz magára punt returnben 😀
slowmotion
több mint 10 éve
nézz már rá egy átlag kickerre, simán átharapná bárkinek a torkát 😊comment.blog.hu/2016/02/05/o_j_simpson_o_biztos_nem_volt_kepes_ra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_02_05&utm_campaign=index" Mivel az amerikaifutballistak kivetel nelkul, drogokon elo szellemileg leepult, agressziv elmebetegek. "
2.komment... bár ilyen nicknévvel mit vár az ember.
braxa88
azért az ilyet pofonbasznám, drog és szellemi leépülés nélkül is 😀
JSanyo
több mint 10 éve
Van folytatás. Tudja fokozni. 😀comment.blog.hu/2016/02/05/o_j_simpson_o_biztos_nem_volt_kepes_ra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_02_05&utm_campaign=index" Mivel az amerikaifutballistak kivetel nelkul, drogokon elo szellemileg leepult, agressziv elmebetegek. "
braxa88
JSanyo
több mint 10 éve
comment.blog.hu/2016/02/05/o_j_simpson_o_biztos_nem_volt_kepes_ra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_02_05&utm_campaign=index" Mivel az amerikaifutballistak kivetel nelkul, drogokon elo szellemileg leepult, agressziv elmebetegek. "
braxa88
több mint 10 éve
comment.blog.hu/2016/02/05/o_j_simpson_o_biztos_nem_volt_kepes_ra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_02_05&utm_campaign=index2.komment... bár ilyen nicknévvel mit vár az ember.
több mint 10 éve
Kb a harmadik kérdezte meg egymás után, hogy akkor mikor lehet költözni...tisztán le van írva, hogy márc 1, nem azonnal. Nem hiszem h engem akartak tesztelni ezzel a kérdéssel😀Így már világos, akkor a hozzászólásom utolsó része érvényes : D
Asbee
több mint 10 éve
Kb a harmadik kérdezte meg egymás után, hogy akkor mikor lehet költözni...tisztán le van írva, hogy márc 1, nem azonnal. Nem hiszem h engem akartak tesztelni ezzel a kérdéssel😀Melyik év? 😊
Asbee
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Kb a harmadik kérdezte meg egymás után, hogy akkor mikor lehet költözni...tisztán le van írva, hogy márc 1, nem azonnal. Nem hiszem h engem akartak tesztelni ezzel a kérdéssel😀
több mint 10 éve
Lakótársamat áthelyezik vidékre márc 1-től, újat kell keresnem, az ember fel is adja a hirdetést és 5-ből 4 olyat kérdez ami benne van a szövegben. Nem tudom hogyan mentek át szövegértésből anno...Ezek azok az emberek akik pl egy sima telefontesztes cikk alá odakommentelik facebookon, hogy "osztva, lájkolva" 😀
Asbee
több mint 10 éve
Lakótársamat áthelyezik vidékre márc 1-től, újat kell keresnem, az ember fel is adja a hirdetést és 5-ből 4 olyat kérdez ami benne van a szövegben. Nem tudom hogyan mentek át szövegértésből anno...Nem akarom védeni őket így ismeretlenül, azt sem tudom, hogy konkrétan mikre kérdeztek rá, de én is csináltam ilyet anno és direkt. Volt is rá példa, hogy sikerült vele összezavarni a hirdetőt annyira, hogy kibújjon a szög a zsákból. Aztán persze lehet, hogy a te esetedben tényleg agyhalottak a csávók.
Asbee
több mint 10 éve
Lakótársamat áthelyezik vidékre márc 1-től, újat kell keresnem, az ember fel is adja a hirdetést és 5-ből 4 olyat kérdez ami benne van a szövegben. Nem tudom hogyan mentek át szövegértésből anno...
több mint 10 éve
Ja jó. Még jó hogy kultúránkból adódóan nem verjük meg az idegeneket. Pedig pár okod is ad rá.Vannak gondok a fejekben:Rosszul látod. Ő egy integrálodott német állampolgár. És igenis burka, abaya, csador minden nőre! Akinek meg nem tetszik az iszlám: El lehet menni Európából
hvg.hu/vilag/20160121_kolni_tamadasok_imam_nok
Matthew99
diverdoc

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 10 éve
Vannak gondok a fejekben:Rosszul látod. Ő egy integrálodott német állampolgár. És igenis burka, abaya, csador minden nőre! Akinek meg nem tetszik az iszlám: El lehet menni Európából
hvg.hu/vilag/20160121_kolni_tamadasok_imam_nok
Matthew99

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Vannak gondok a fejekben:hvg.hu/vilag/20160121_kolni_tamadasok_imam_nok

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.