Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Napi közlekedés:
Ötvennel csorgok lakott területen belül (házak között, falu főutcája), megérkezik mögém egy Suzuki Ignis, előz vagy hatvannal (gondolom, túl sok részt látott a Fast&Furious sorozatból mostanában vagy tényleg ennyire siet).
A faluból kiérve egy perc alatt visszaértem mögé: kint a pusztában szigorúan beállt 75-80 közé (gondolom a megengedett legnagyobb sebesség kihasználása már életveszélyes).
Kretén.Gogo
Lehet csak ennyi sikerélménye van, hogy leelőzzön másokat.Tony
és egy Ignissel minden alkalmat meg kell ragadni 😀

több mint 12 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Az előttem szólókkal teljes mértékben egyet értek, igenis érdemes mindenkinek tenni érte, hogy megvédje adott esetben önmagát. Annyit fűznék hozzá még, hogy én a gázspary/gázpisztoly mellé mindenképpen ajánlanám legalább otthonra egy "vipera" beszerzését is (természetesen nem valami kínai szart, hanem rendes EPS-t), mivel mondjuk zárt térben vagy szembeszélben nem célszerű gázsprayzni. Ez magánterületen minden további nélkül legálisan tartható, közterületre elviekben nem lehet kivinni. Ha elkapnak vele, pénzbírságra és szabálysértési eljárásra lehet számítani, mindenki döntse el, megéri-e neki ennyi kockázat.

Más téma, keresd a kakukktojást a képen:
több mint 12 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Napi közlekedés:
Ötvennel csorgok lakott területen belül (házak között, falu főutcája), megérkezik mögém egy Suzuki Ignis, előz vagy hatvannal (gondolom, túl sok részt látott a Fast&Furious sorozatból mostanában vagy tényleg ennyire siet).
A faluból kiérve egy perc alatt visszaértem mögé: kint a pusztában szigorúan beállt 75-80 közé (gondolom a megengedett legnagyobb sebesség kihasználása már életveszélyes).
Kretén.Gogo
Lehet csak ennyi sikerélménye van, hogy leelőzzön másokat.Tony
Ha ez az indok, akkor:

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 341
Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szaba
Mire gondolsz Szaba?
Hidd el, van az az élethelyzet, amikor szavakkal már nem lehet megoldani a dolgot.
Ezért szeretem, ha 7 "barátom" is velem tart az utamonlaccoo74
Azért az, hogy már ilyen jellegű "fegyverkezés" legyen a téma, szerintem nem normális.
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...szaba
Mire gondolsz Szaba?
Hidd el, van az az élethelyzet, amikor szavakkal már nem lehet megoldani a dolgot.
Ezért szeretem, ha 7 "barátom" is velem tart az utamon
több mint 12 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Napi közlekedés:
Kretén.Gogo
Lehet csak ennyi sikerélménye van, hogy leelőzzön másokat.
több mint 12 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Napi közlekedés:
Kretén.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Nem mindenki akkora kigyúrt állat, hogy nem mernek neki beszólni. 😊 De azér na XD

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 12 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 341
Azért elég beteg, ami itt folyik. Ne haragudjon senki, és ne vegye magára, de azért na...
több mint 12 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Aki esetleg önvédelmi gáz-riasztó fegyver beszerzését tervezi, annak ajánlom ezt az oldalt:

keseru.hu/termekek

Nekem is ilyen csúzlim van /Inspector/.
Könnyen kezelhető, nem foglal sok helyet, a karbantartása nem bonyolult.
Ha otthon akarjátok tartani, akkor nincs bejelentési kötelezettségetek, ha hordani is akarjátok, akkor egy egyszerű rendőrségi eljáráson kell átesni.
Bejelentés után két héttel megkaptam a tartási/viselési engedélyt.Az illetékes rendőrtiszt kitöltetett velem egy igénylő lapot, amin csak annyit kellett beírnom a tartás célja rovatba, hogy ÖNVÉDELEM.
Fontos infó:
Az engedély az adott fegyverre vonatkozik, ha másikat vesztek, akkor új eljárásra van szükség.
Ez így zajlott 2006-ban, hogy most hogy megy, azt sajnos nem tudom.
És, még a végére annyit, hogy a töltényeket érdemes kb 8 havonta ellövöldözni, és újjakat tenni a tárba.
Nekem hét db lőszer fér a tárba, az első riasztó, mert humánus vagyok, a többi gáz!laccoo74
Én inkább a  gazpisztoly.hu/index.php oldalt javasolnám olvasásra. Abból kiderül, hogy ÖNVÉDELEMRE a REVOLVER a legalkalmasabb (mert elcsettenésnél csak újra meg kell húzni az elsütőbillentyűt és új töltény kerül az ütőszeg elé, míg öntöltőnél a hibás töltényt csak újbóli csőre töltéssel lehet eltávolítani a töltényűrből, ami kétkezes feladat és stresszben nem fog menni) . Továbbá inkább német (pl.: Record Chief 2", ME 38 Pocket) vagy Zoraki (R1) revolvert. Fenti címen ott vannak az alapok, tesztek, gázpisztoly adatlapok, a téveszmék eloszlatása, praktikus infók (riasztót nem tárazunk önvédelemre, mert felesleges, hanem PV+CS töltényeket felváltva) és a szakszavak (pl: gázpisztolyba nem lőszert, hanem töltényt tárazunk), stb.

Az ügymenet leírása helyes, annyi még, hogy egy időben adattovábbítás iránti kérőlapot is ki kellett tölteni (ez 150 ft+ 3100 ft illeték), figyelem ez nem egyenlő az erkölcsivel. Viszont ezt már elvileg nem kell (gyakorlatban ki tudja). Itt egy kérelem, amivel az ember jogszabályokkal támasztja alá, hogy a rendőrség is lekérheti az adatait (  www.kaliberinfo.hu/hirek/adattovabbitas-koruli-rend%C5%91rsegi-szabotazs )
több mint 12 éve
Aki esetleg önvédelmi gáz-riasztó fegyver beszerzését tervezi, annak ajánlom ezt az oldalt:

keseru.hu/termekek

Nekem is ilyen csúzlim van /Inspector/.
Könnyen kezelhető, nem foglal sok helyet, a karbantartása nem bonyolult.
Ha otthon akarjátok tartani, akkor nincs bejelentési kötelezettségetek, ha hordani is akarjátok, akkor egy egyszerű rendőrségi eljáráson kell átesni.
Bejelentés után két héttel megkaptam a tartási/viselési engedélyt.Az illetékes rendőrtiszt kitöltetett velem egy igénylő lapot, amin csak annyit kellett beírnom a tartás célja rovatba, hogy ÖNVÉDELEM.
Fontos infó:
Az engedély az adott fegyverre vonatkozik, ha másikat vesztek, akkor új eljárásra van szükség.
Ez így zajlott 2006-ban, hogy most hogy megy, azt sajnos nem tudom.
És, még a végére annyit, hogy a töltényeket érdemes kb 8 havonta ellövöldözni, és újjakat tenni a tárba.
Nekem hét db lőszer fér a tárba, az első riasztó, mert humánus vagyok, a többi gáz!
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 372 — #NoStress
Én is egyetértek az önvédelem fontosságát illetően.
Ki védje meg az embert, ha nem saját maga?!
És hogyan, ha nem a megfelelő eszközökkel?
Egy fullra bedrogozott szerencsétlennek aztán érvelhet az ember, vagy olyanoknak, akik mindenképpen balhézni akarnak. (Nem feltétlen rabolni, vagy nyereségvágyból cselekedni, egyszerűen csak sokan sokaknak "jó buli" a védtelenre támadni. Tele a net ilyen videókkal.)
Egy legális, hordható gázpisztoly kb. 30ezer forint, kicsi, könnyen kezelhető, és kis utánajárással 2 hét alatt meg van rá a viselési engedély.
Szerintem nincs logikus érv amellett, hogy ne legyen az embernél mindig egy.
Jó esetben soha nem kell használni, de ennyit megér a dolog.
Rossz esetben meg van mit használni, és beigazolódott az elővigyázatosság.

több mint 12 éve
Viccet félre téve az emberek soha nem voltak ennyire védtelenek, mint most.Tony
Mire alapozod? Valójában éppen a fordítottja az igaz, sosem voltunk annyira védve, mint manapság.
Jakehomer
Ki által és mitől vagyunk védve? Egy "bulinapon" este, egy 200 ezres városban végig tudtam sétálni úgy, hogy 5 csapat részeg szólt be, de egy darab rendőrrel nem találkoztam (pedig belvárosi részen is mentem), nem az az érzés fogott el, hogy hú de meg vagyok védve.
A modern kort leszámítva talán, az emberek (legalábbis a férfiak) hordtak maguknál olyan eszközt, amellyel meg tudták magukat védeni az útonállókkal, banditákkal szemben. Mivel Magyarországon élünk, ezért hagyjuk az USA-t (főleg, hogy nem egy kriminalisztikai statisztikában jóval jobban állnak, mint mondjuk Anglia). Tehát visszatérve a modern Magyarországra, az emberek döntő százaléka semmit nem tesz azért, hogy megvédhesse magát és/vagy szeretteit. Pedig elérhetőek legális eszközök (pl: gázspray vagy gázpisztoly).
Az emberek eldugaszolt füllel utaznak, mászkálnak, még sötét, rosszul megvilágított útszakaszokon is, nehogy észrevegyék az intő jeleket. Pedig még ha rendőrt is hívnak a segélykérést hallván, mire kiérnek, eső után köpönyeg.

Erre alapozom a mondandómat és a tapasztalataimra. Mentett már meg legális önvédelmi (nem halálos) eszköz. 😊

Kieg.: Én tiszteletben tartom mások véleményét. Aki szerint hülyeség önvédelmi eszközt hordani, szíve joga. Nem állok le vitatkozni, mert tudom, hogy meggyőzhetetlenek az emberek. Egy személyeskedésmentes beszélgetésbe viszont, benne vagyok a témával kapcsolatban. A hangvétel nem támadó jellegű a hozzászólásban.
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 566
9998392832392. vita arról, hogy köze van-e a roma származásnak a bűnöző életvitelhez?
több mint 12 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 677 — Panthers fan
Viccet félre téve az emberek soha nem voltak ennyire védtelenek, mint most.Tony
Mire alapozod? Valójában éppen a fordítottja az igaz, sosem voltunk annyira védve, mint manapság.

Sobri, hagyjuk már ezt a szemhunyást a dolgok felett. Nézzük meg egy börtön etnikai változatosságát... JayB
Amerikában ugyanez a helyzet a feketékkel. Ott mondjuk sokkal rosszabb a helyzet rasszizmus terén, mint Európában, nem véletlenül annyira PC-k, amitől mi falra mászunk. Ez mindegy is, végül is csak azt akartam mondani, hogy a börtön etnikai változatossága szociális kérdés, és mint ilyen, igencsak irreveláns Sobri okfejtésével kapcsolatban, ami nagyon helyesen mindössze arra világított rá, hogy a bűnözésnek nincs köze a származáshoz.

Tepper takarodj!
több mint 12 éve
Sobri!
Nagymuterom háza évek óta eladó Borsodban, Sajókazán, nem akarsz egy olcsó nyaralót venni?
Jó szomszédság, "békés", "dolgos" rejtett erőforrások.
Úgy veszem észre, te nagyon szereted őket.
Szerintem jól kijönnétek egymással.😀
több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 954
Jay, azt kell mondanom sajnos, hogy a barátnődék még elég olcsón megúszták a dolgot.
Lehetett volna sokkal rosszabb is.laccoo74
Tudom, de így is vérlázító.

Sobri, hagyjuk már ezt a szemhunyást a dolgok felett. Nézzük meg egy börtön etnikai változatosságát... Egyébként ha magyarok csinálták volna ugyanilyen idegállapotban lennék, de mit ad isten, megint csak nem magyarok hanem cigányok voltak. Esküszöm nem vagyok rasszista, de azért nyissuk már ki a szemünket.
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 372 — #NoStress
Ja, például nagyanyám testvérét 45-ben a saját házukban erőszakolta meg 3 orosz katona.
A faterom 67-ben a cseheknél volt hadgyakorlaton, és belekötött két csehszlovák, majd jól helyben is hagyták, minden ok nélkül. Vagy ha volt is rá okuk, akkor sose derül ki, mert csehszlovákul ordibáltak.
Jómagam 85-ben az NDK-ban voltam valami óriási táborban, és először elvette az egyensapkámat 1 német nagyfiú, majd késöbb összevitáztam 2 magyarral sráccal, és azok meg fellöktek.
99-ben, mikor Nizzában volunk, a kocsinkat feltörte egy francia.
2001-ben Amszterdamban, a piros lámpás negyedben rámtámadt két holland, bár feketék voltak, szóval lehet surinameiak voltak.
Rá pár évre egy házibuliban ok nélkül belénkkötött pár spanyol srác, és megütöttek.
A húgomat New Yorkban, egy volt barátnőmet Bécsben rabolták ki, amerikaiak, osztrákok.
És ezek csak a szűk környezetemet ért attrocitások.
Ha tágítom a kört, és a barátaim történeteit is beleveszem, akkor ért már durva kellemetlenség norvégtól, szerbtől, ukrántól, angoltól, nigériaitól, olasztól barátomat, és horváttól, szlováktól, romántól, ausztráltól, izraelitől, szíriaitól, egyiptomitól, mexikóitól attrocitás ismerősömet.
És persze töménytelen mennyiségű magyarországi magyartól.
Kibaszott dolog ez a nemzetesdi, atomot kéne robbantani mindenhol...

több mint 12 éve
Jay, azt kell mondanom sajnos, hogy a barátnődék még elég olcsón megúszták a dolgot.
Lehetett volna sokkal rosszabb is.laccoo74
Ennek ellenére lefogadom, hogy fel sem merül bennük gázspray vásárlás, hogy pofán lehessen fújni a delikvenseket.
(Aki szerint nem ér semmit, annak fel tudok ajánlani egy human tesztet. 😀 )

Viccet félre téve az emberek soha nem voltak ennyire védtelenek, mint most. Hiú ábránd magad a rendőrség védelmére bízni (ha másért nem is, mire odaérnek már rég vége a bajnak), ha te nem véded meg magad (legális eszközökkel), akkor senki nem fog.
több mint 12 éve
Lehetett volna sokkal rosszabb is.
több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 954
Tegnap este barátnőmék szülinapozni voltak a városban, Keletinél két cigány cigit kért tőlük, nem adtak erre LEKÖPTÉK majd kiröhögték barátnőmet... Bármilyen párttal is szimpatizálok, bárki kezében is lesz a megoldás takarodjon el francba onnan ha szemet huny ezek felett a szarháziak felett!!! Nem a gazdasági helyzet, nem a fizetések, ők üldöznek el innen ha elüldöznek! 😕
több mint 12 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Lehet, hogy a gyalogosra értette az elbambulást. 😊adam8
mondjuk, ha én elbambulok a zebrán és lelépek, a vezetőnek meg el kell valamerre rántania a kormányt, majd kiköt a kirakatban, akkor lehet, hogy nem fogják nekem megköszönni.Amadeus91
én a zebra előtti elbambulásra gondoltam, azért ahhoz ahhoz nagyon sok ész kell, hogy valaki a zebrára lépve bambuljon 😀

több mint 12 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Mondjuk szerintem simán lehetne valami hasonlót oktatni általános iskolában. Nem arra gondolok, hogy 8 évig végig tanulják, de egyik tárgy keretén belül fél évig kéthetente egy óra bele is férhet.Asbee
+1
Valami alapvető alkotmányos ismeretek. Ergo nemcsak jogaink, de kötelezettségeink is vannak.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Mondjuk szerintem simán lehetne valami hasonlót oktatni általános iskolában. Nem arra gondolok, hogy 8 évig végig tanulják, de egyik tárgy keretén belül fél évig kéthetente egy óra bele is férhet.

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 421 — Cowboys fan
viszont azt is mondják, hogy úttestre körültekintés nélkül még zebrán sem tanácsos (nem is feltétlenül szabályos) lelépnislowmotion
Nem tanácsos viszont ha már nagyon KRESZ tanoncok akarunk lenni, neked minden körülmények között, úgy kell odamenned a zebrához, hogy megtudj állni. Ha nem belátható a zebra akkor kurva lassan, hogy ha kiugrik se legyen para és a többi... Mondjuk ez szerintem egy nagyobb városban nem mindig kivitelezhető, de a szabály ez.
Toca
igen, ez valóban így vagyon megírva a szent könyvben, és az autóst el is meszelik, de a gyalogost ugyanúgy elővehetnék, merthogy van az a híres tétel, mely szerint ha szabálytalankodsz, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy a másik is szabálytalan volt. csak hát ha már szanaszét törték, akkor nem fognak vele még emiatt is faszkodni.slowmotion
A gyalogosnak nem kell vizsgát tenni abból, hogy ő gyalogos.
Nem kell ismernie a KRESZ-t, ő amolyan amatőr résztvevője a közlekedésnek.
Tehát lehet teljesen hülye.
Ez az egyik nagy különbség.
A másik, hogy teljesen védtelen.Sobri Jóska
teljesen védtelen >>> legalább a saját érdekében figyelhetne
nem kell ismernie a KRESZ-t >>> tehát ha én gyalogosként meggondolatlan cselekszem, és elbasz egy autós, akkor hivatkozhatok én is arra, hogy gyalogos vagyok, tehát lehetek teljesen hülye - noha van jogosítványom, tehát ismerem a KRESZ-t?

van egy másik ordas közhely is, hogy a szabály nem ismerete nem mentesít a betartása alól.
(ugye most nyilván nem fogom megkeresni, hogy rendelkezik-e bármilyen jogszabály a gyalogos közlekedés mikéntjéről, mivel már ismerem a másik oldalt, tehát ha mást nem, az öngyilkosjelölt (egyébként szabálytalan) gyalogosokra is figyelek, mert semmi kedvem összekanalazni valakit a kocsi alól vagy lesúrolni a szürkeállományát a szélvédőmről.)

persze amíg nem teszik kötelezővé közlekedési alapismeretek elsajátítását legalább iskolai szinten, addig teljesen felesleges elvárni, hogy legalább megnézze azt olyan, aki nem akar jogosítványt csinálni. ami meg megint csak azért vicces, mert kerékpárhoz nem kell jogosítvány, aztán mégis ők szvsz a legveszélyeztetettebb közlekedők (gyalogossal szemben is eshetnek rosszul, másik járművel szemben meg szinte esélyük sincs)