Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 566
Tegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.
Hívtuk a kajás céget, akik kárpótlásul felajánlottak két napig ingyen kaját.
laccoo74
az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
(kicsit kicsi, kicsit undorító, de a miénk!)Amadeus91
kicsit félve kérdezem: hm?

bár lehet csak én nem értem a lenti kommenteket nézve.kaszo
svábbogár
több mint 12 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
Tegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.
laccoo74
kicsit félve kérdezem: hm?

bár lehet csak én nem értem a lenti kommenteket nézve.
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 569 — Steelers fan
laccoo74

Viszont biztosan nem az egyetlen rovar: olasz sáska.Atari
Spanyol légy, közönséges vagy amerikai csótány, ésatöbbi...
több mint 12 éve
laccoo74

Viszont biztosan nem az egyetlen rovar: olasz sáska.Atari
világ omlik össze bennem
több mint 12 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
laccoo74

Viszont biztosan nem az egyetlen rovar: olasz sáska.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
laccoo74

(kicsit kicsi, kicsit undorító, de a miénk!)
több mint 12 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Pofáraesés (megint)

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Küldjem a somlóit szállító cég elérhetőségét?
Ha ők is egzotikusat kapnának, hamar leszoknának az evésről.
több mint 12 éve
Thrasher Tampa Bay Buccaneers 1 100
hogy az összes munkatársam csak zabálni jár be a munkahelyére bazmeg...

edit: bocs, nyilván telefonálni is.
több mint 12 éve
A srác köszönte, de nem kérte.
Ja, és városunk egyetlen komolyabb hoteljének a konyhájáról származott a menü.
több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 421 — Cowboys fan
persze hogy nem pártatlan, de az emberek hülyének nézését hagyjuk már meg a politikusoknak!slowmotion
Itt már úgy hozzászoktak az emberek hülyének nézésében, hogy reflexből csinálják. A "poén", hogy úgyis találni olyanokat, akiknél be is jön a hülyére vevés.Tony
igen, tényleg találni. négyévente úgy 3 millió embert.
több mint 12 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
persze hogy nem pártatlan, de az emberek hülyének nézését hagyjuk már meg a politikusoknak!slowmotion
Itt már úgy hozzászoktak az emberek hülyének nézésében, hogy reflexből csinálják. A "poén", hogy úgyis találni olyanokat, akiknél be is jön a hülyére vevés.
több mint 12 éve
és akkor jön valamelyik faszfej MTVA-s vagy milyen főállású vonatkerék-pumpáló, és van pofája beközölni, hogy a köztévé pártatlan. persze bazmeg, én meg jövő héten beiratkozok a Harvardra, májusra meg summa cum laude elvégzem a mesterképzést, nyár végére meg már doktorálni fogok.slowmotion
Én akkor lepődnék meg, ha lenne pártatlan médium egyáltalán. Az MTVA, mindig a kormány kezében van, bár ezt szeretnének pártatlannak látszani. Ez kb. olyan, mint amikor egyik párt szimpatizánsai bizonygatják nem szélsőséges a párt, miközben akik közelebbről ismerik (meg mindenki más is) tudják, hogy az. 😀
A kereskedelmi tévéknél meg ezeken felül jön még a halál, halál hátán és legvégül, az orrszarvú bélmozgásának az eredményének a tanulmányozása. 😀Tony
persze hogy nem pártatlan, de az emberek hülyének nézését hagyjuk már meg a politikusoknak!
több mint 12 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
és akkor jön valamelyik faszfej MTVA-s vagy milyen főállású vonatkerék-pumpáló, és van pofája beközölni, hogy a köztévé pártatlan. persze bazmeg, én meg jövő héten beiratkozok a Harvardra, májusra meg summa cum laude elvégzem a mesterképzést, nyár végére meg már doktorálni fogok.slowmotion
Én akkor lepődnék meg, ha lenne pártatlan médium egyáltalán. Az MTVA, mindig a kormány kezében van, bár szeretnének pártatlannak látszani vagyis ezt hangoztatni. Ez kb. olyan, mint amikor egyik párt szimpatizánsai bizonygatják nem szélsőséges a párt, miközben akik közelebbről ismerik (meg mindenki más is) tudják, hogy az. 😀
A kereskedelmi tévéknél meg ezeken felül jön még a halál, halál hátán és legvégül, az orrszarvú bélmozgásának az eredményének a tanulmányozása. 😀
több mint 12 éve
Ráadásul ezen információk is torzított arányban jelennek meg, például hiába csökken az erőszakos bűncselekmények száma 10-20%-al, ha a médiában mondjuk 17%-al nő az ilyen eseteteket taglaló hír megjelenítése. Nézzünk meg egy híradót, az első fél óra nem szól másról, csak a brutalitásról, halálról, majd jön a politika, legvégül 2 perc egy megszületett állatkölyökről.Tony
kivéve mostanság. múltkor leültem, hogy játsszak a kicsikkel, a háttérben ment a híradó.

elkezdték a Simon-üggyel, kétperces tudósítás, vége. a következő bejátszás a Fityesz valamelyik elbaszott szóvivője volt, akik egy percben taglalták az ügyet. annak vége lett, akkor valami újságcikkből idéztek, szintén a Simon-üggyel kapcsolatban. aztán következett az, amikor magát a(z ex-) képviselőt próbálták szóra bírni, de sikertelenül. aztán jött az MSZP-székház előtti snitt, két perc, semmi új info. aztán vissza a stúdióba, egy percet taglalták, hogy Mesterházy Amerikában van, de majd hazatér, és akkor mindenre lesz magyarázat. aztán jött az LMP- és Jobbik-bejátszás, másfél perc összesen, a téma: vajon mi a véleményük a Simon-ügyben?

vissza a stúdióba, and now for something completely different.
Gyurcsány Ferenc blogbejegyzésében írta, hogy meg kellene mondani, hogy SImon pénze...

na itt ment a facepalm. és persze aztán még visszakapcsoltak a Fideszhez is, hogy a későn érkező nézők se maradjanak le a Simon-sztoriról.

gratulálok bazmeg, 19:50, húsz perc lement a harminckettőből, és sikerült negyven másodpercnyi érdemi információval telerakni a műsort. és akkor még semmi hír a téli olimpiai készülődésről, az európai szájkaratéról, arról, hogy vajon bedöntik-e 400-ig a forintárfolyamot, vagy 350-nél megállnak, vagy hogy milyen állagút szart az állatkert orrszarvúja. semmiről bazmeg.

és akkor jön valamelyik faszfej MTVA-s vagy milyen főállású vonatkerék-pumpáló, és van pofája beközölni, hogy a köztévé pártatlan. persze bazmeg, én meg jövő héten beiratkozok a Harvardra, májusra meg summa cum laude elvégzem a mesterképzést, nyár végére meg már doktorálni fogok.
több mint 12 éve
Szerintem meg csak az információáramlás lett brutális, és így rengeteg irreleváns infó eljut szinte mindenkihez.
Történik valami brutalitás Üzbegisztánban, és 10 órán belül főoldalon van Argentínában, stb.
Ettől az a benyomása alakul ki az emberben, hogy a világon mennyi szörnyűség történik.
Pedig valójában sokkal több, mint ami megjelenítődik.
De ez így volt 20 vagy 200 éve is, csak nem volt ilyen fejlett a tömegmédia, és ha mondjuk 1860-ban egy farmer agyonvágta a feleségét Montanában, majd megette, arról mit sem tudtunk Pesten, és egy erdélyi faluban történő nyolcasgyilkosság híre se jutott el Londonba. Pláne nem órák alatt.
Ráadásul a legtöbb ember hajlamos az általánosításra, és ha hall egy nap 100 hasonló esetet (egy bolygón, ahol több, mint 7 milliárdan élnek!), azt már soknak érzi, tendenciának, miközben statisztikailag az egy elenyésző szám.
Hányan vannak, akik valamit azzal támasztanak alá, hogy láttak 1-2 esetet, amire illik a prekoncepciójuk, miközben nem láttak több ezret, amire nem illene? Rengetegen. Sztorija meg mindenkinek van. Nekem is, én is hívtam már többször mentőt mobilról, hajléktalanhoz, véres, fetrengő emberhez, megvártam míg kiérnek, instruáltam, hogy mi merre, aztán hagytam az egészet, és mentem a dolgomra. Soha nem volt semmi utóélete a dolognak, egyszer hívtak fel rá pár napra, de mondtam téves, és letettem. De persze ebből is badarság általánosítani. (Ha valaki segíteni akar, de parázik az utóéletétől azt mondhatja, hogy egy vadidegen telefonált a mobiljáról akinek odaadta, mert ő sokkot kapott, de az ember már elment, oszt ennyi.)
Bár az tény, a legtöbb ember egyszerűen nem szeret intézkedni, konfliktus- és így megoldáskerülő is. De ez alapvető emberi jellemvonás, nem kor- vagy korszakfüggő.
Vagyis úgy gondolom, nem morális válság van, hanem csak kurva gyors és rendszerezetlen az információáramlás, ami ilyen hamis benyomások kialakulását eredményezheti.Sobri Jóska
Ráadásul ezen információk is torzított arányban jelennek meg, például hiába csökken az erőszakos bűncselekmények száma 10-20%-al, ha a médiában mondjuk 17%-al nő az ilyen eseteteket taglaló hír megjelenítése. Nézzünk meg egy híradót, az első fél óra nem szól másról, csak a brutalitásról, halálról, majd jön a politika, legvégül 2 perc egy megszületett állatkölyökről.
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 372 — #NoStress
Szerintem meg csak az információáramlás lett brutális, és így rengeteg irreleváns infó eljut szinte mindenkihez.
Történik valami brutalitás Üzbegisztánban, és 10 órán belül főoldalon van Argentínában, stb.
Ettől az a benyomása alakul ki az emberben, hogy a világon mennyi szörnyűség történik.
Pedig valójában sokkal több, mint ami megjelenítődik.
De ez így volt 20 vagy 200 éve is, csak nem volt ilyen fejlett a tömegmédia, és ha mondjuk 1860-ban egy farmer agyonvágta a feleségét Montanában, majd megette, arról mit sem tudtunk Pesten, és egy erdélyi faluban történő nyolcasgyilkosság híre se jutott el Londonba. Pláne nem órák alatt.
Ráadásul a legtöbb ember hajlamos az általánosításra, és ha hall egy nap 100 hasonló esetet (egy bolygón, ahol több, mint 7 milliárdan élnek!), azt már soknak érzi, tendenciának, miközben statisztikailag az egy elenyésző szám.
Hányan vannak, akik valamit azzal támasztanak alá, hogy láttak 1-2 esetet, amire illik a prekoncepciójuk, miközben nem láttak több ezret, amire nem illene? Rengetegen. Sztorija meg mindenkinek van. Nekem is, én is hívtam már többször mentőt mobilról, hajléktalanhoz, véres, fetrengő emberhez, megvártam míg kiérnek, instruáltam, hogy mi merre, aztán hagytam az egészet, és mentem a dolgomra. Soha nem volt semmi utóélete a dolognak, egyszer hívtak fel rá pár napra, de mondtam téves, és letettem. De persze ebből is badarság általánosítani. (Ha valaki segíteni akar, de parázik az utóéletétől azt mondhatja, hogy egy vadidegen telefonált a mobiljáról akinek odaadta, mert ő sokkot kapott, de az ember már elment, oszt ennyi.)
Bár az tény, a legtöbb ember egyszerűen nem szeret intézkedni, konfliktus- és így megoldáskerülő is. De ez alapvető emberi jellemvonás, nem kor- vagy korszakfüggő.
Vagyis úgy gondolom, nem morális válság van, hanem csak kurva gyors és rendszerezetlen az információáramlás, ami ilyen hamis benyomások kialakulását eredményezheti.

több mint 12 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
De, kell....legutóbb 10ezer forintomba, meg két délutánomba került a rendőrségen...jah meg + 3ezerbe, az a bicikli lámpám volt 😀peach
Na igen... Lehet hangoztatni, hogy az emberek közönyösek, de meg kellene nézni, hogy miért. Nem túl kellemes élmény, ha tanúból hirtelen gyanúsított lesz az ember, vagy ha bármilyen szabálytalanságot követett el, akkor elindul a vegzálás, repül a csekk, az idézés és az eljárás alá vonás. Sajnos ez nem túlzás, nem kevesen szívtak már a segítőkészségük miatt.Tony
Hát azért ha valaki egy ember élet megmentésénél azt mérlegeli, hogy utólag milyen szívatások jöhetnek, akkor nagyon mély morális mélységben vagyunk.Toca
Igen, morális mélységben vagyunk, de szerintem nem emiatt.vandeminek
Emiatt is. Illetve ez csak egy kis kivetülése az egésznek. Szerintem.
több mint 12 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
De, kell....legutóbb 10ezer forintomba, meg két délutánomba került a rendőrségen...jah meg + 3ezerbe, az a bicikli lámpám volt 😀peach
Na igen... Lehet hangoztatni, hogy az emberek közönyösek, de meg kellene nézni, hogy miért. Nem túl kellemes élmény, ha tanúból hirtelen gyanúsított lesz az ember, vagy ha bármilyen szabálytalanságot követett el, akkor elindul a vegzálás, repül a csekk, az idézés és az eljárás alá vonás. Sajnos ez nem túlzás, nem kevesen szívtak már a segítőkészségük miatt.Tony
Hát azért ha valaki egy ember élet megmentésénél azt mérlegeli, hogy utólag milyen szívatások jöhetnek, akkor nagyon mély morális mélységben vagyunk.Toca
Igen, morális mélységben vagyunk, de szerintem nem emiatt.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Pár hónapja olvastam valahol, hogy vasútnál így halt meg valaki, hogy láttak ott fekszik, de nem hívtak neki mentőt mert azt hitték részeg...

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
Mert az nem jelent mély morális válságot, hogyha segítesz, a végén te kerülsz bajba? 😊

Persze a nyílt utcán fekvő ember esete más, ott beindul a majd más segít effektus, ami nem csak nálunk van így, hanem szerte a világban. Például egy görcsrohamban rángatózó embert egy teremnyi orvos(tanhallgató) nézett, odamenni csak a lecsillapodáskor mentek, akkor is ketten és ők is csak nézték, mindez Szalonikiben. Az "effektust" a pszichológusok is magyarázták már, ettől persze nem lesz helyénvaló, de nem csak a magyarokra jellemző.

Félreértés ne essék ez nem jelenti azt, hogy én ne akarnék másnak segíteni ha rászorulna, mert de. Az éremnek viszont nem csak egy oldala van.
több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 342 — Vikings fan
Hát azért ha valaki egy ember élet megmentésénél azt mérlegeli, hogy utólag milyen szívatások jöhetnek, akkor nagyon mély morális mélységben vagyunk.
több mint 12 éve
Na igen... Lehet hangoztatni, hogy az emberek közönyösek, de meg kellene nézni, hogy miért. Nem túl kellemes élmény, ha tanúból hirtelen gyanúsított lesz az ember, vagy ha bármilyen szabálytalanságot követett el, akkor elindul a vegzálás, repül a csekk, az idézés és az eljárás alá vonás. Sajnos ez nem túlzás, nem kevesen szívtak már a segítőkészségük miatt.
több mint 12 éve
peach Atlanta Falcons 15 815 — a new hope (again)
De, kell....legutóbb 10ezer forintomba, meg két délutánomba került a rendőrségen...jah meg + 3ezerbe, az a bicikli lámpám volt 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 12 éve
60 forint= egy ember élete.
Ezt hogy értem?
Ennyibe kerül kb egy telefonhívás a rendőrségre, ha látsz az utcán egy eszméletlenül fekvő embert.
Nekem szombaton ennyit vontak a kártyámról, és lehet, hogy egy ember életét mentettem meg.Nem fényezni akarom magam ezzel.
Sztori röviden:
Szombat délután melóban kinéztem az ablakon.Láttam egy embert az utcán mozdulatlanul heverni.És sajnos azt is láttam, hogy a járókelők lenéznek rá, legyintenek egy közönyöset, majd tovább sétálnak.
Telefon rendőrségre, járőr kijött,majd pár perc múlva a mentők is.
Szirénázva távoztak.Később tudtam meg, hogy az illető nem azért feküdt az utcán, mert berúgott.Egyszerűen rosszul lett.
De, ha részeg is lett volna, akkor neki nem kell segíteni?