Kedves visszatérők: újra működik a regisztráció és az elfelejtett jelszó kiküldése

Kérdések bármiről

31 feliratkozó

31 perce
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 659
Pár hét múlva Albániába mennék nyaralni, leginkább a pénz érdekelne.
Mennyire érdemes váltani és készpénzt használni?
Euro vagy helyi pénznem?
Mastercardot mennyire fogadják el?

Tirana és Durrës lenne a célpont, frekventált desztinációk.
zacknorb
pár hete voltam pont arra, Durres ugyan kimaradt de Tirana (itt volt a szállás), Kruje és Berat megvolt.
ami tényleg frekventált és városi ott általában tudsz kártyával fizetni.
ahol nem, ott általában jó az euro, és nem váltják annyira szarul mint nálunk egy átlag spar amikor 350-ért számolták miközben 400 körül volt valójában 😀
egy euro 93 lek volt akkor hivatalosan, és általában ha kp kellett akkor 100-zal számoltak. (es amit Jan is írt, ha euróval fizetsz nagyon figyelj mert egy barátomnak kb annyi léket adtak vissza 50 euróból, mintha 10 euróból kellett volna váltót adniuk. visszament és megkapta a maradékot, de van ahol pofátlanok, ráadásul ez egy szupermarket volt)
a helyedben eurót vinnék és 50-et váltanék át először, nekünk ez 4 napra úgy volt elég fejenként, hogy a végén már direkt ezzel fizettünk, hogy nehogy haza kelljen hozni.
ha tömegközlekedni, piacozni akarsz akkor kell lek. ja meg taxizni. patoko a neve az appnak (nincs bolt, se uber), de korrekt áron van, kp-ban fizetsz és pikk pakk ott vagy ahol kell, mert nyomják neki a taxisok rendesen, főleg hogy nagyon sok taxi már elektromos.
és ha elfogadsz egy étterem ajánlást Tiranában:  maps.app.goo.gl/Zo6USNoHNyYgb3cGA?g_st=ic
nekünk ez nagyon bejött, előételeket ettünk ketten haverommal, 3 után már tele voltunk (nekem a summer fergese, neki a tave kosi volt a kedvence).
57 perce
Jan Pittsburgh Steelers 5 754 — Steelers fan
Euro vagy helyi pénznem?

zacknorb
Én csak az északi részre szoktam menni, Albán-Alpok, Theth nemzeti park, Shkoder néha, és mindig csak rövid időre, ezért nem szoktam pénzt váltani.
Nagyobb benzinkutakon, éttermekben, üzletekben általában lehet kártyával fizetni.
Kisebb kajázó helyeken, péknél, kisboltban, szinte biztos hogy nem.

Eurot viszont nagyjából bárhol elfogadják, de helyi pénzben adnak vissza, és mielőtt euroval fizetsz, azt mindig tisztázni kell, hogy milyen árfolyamon számolnak, mert ha nem kérdezed meg, simán átb.sznak.

Mastercardot nem tudom, nekem visa van, azzal nem szokott gond lenni.

Szóval ha nem csak 1-2 napra mész, hanem hosszabb időre, akkor ajánlott helyi pénzt váltani, egyszerűbb lesz az életed.
3 órája
warr_b Washington Commanders 31 192 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b szív sixo kétrudas kötelező kellék akkor 😊
NB2
Vigyázzá mer Sixo megvesszőz 😅

De Vasas mez és nagy bowlponthu banner az muszáj lesz

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
4 órája
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 935 — capitaine du château de Vienne 1487
Euro vagy helyi pénznem?

zacknorb
Laci meccsre azért kinézel?
warr_b
Amuuugy
Elbasanba játszanak akkor szombaton, lehet elmegyek.
zacknorb
Jared Kushner polóba legyèl, hogy pontosan lâssuk hol vagy...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
5 órája
NB2 New England Patriots 29 740 — nabege2@yahoo.com
warr_b szív sixo kétrudas kötelező kellék akkor 😊
7 órája
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 25 234 — Egy ember vagyok tesó meg egy bankkártya
Euro vagy helyi pénznem?

zacknorb
warr_b
Amuuugy
Elbasanba játszanak akkor szombaton, lehet elmegyek.
7 órája
warr_b Washington Commanders 31 192 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Euro vagy helyi pénznem?

zacknorb

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
8 órája
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 25 234 — Egy ember vagyok tesó meg egy bankkártya
Euro vagy helyi pénznem?

12 órája
Toca Minnesota Vikings 20 938 — Vikings fan
Valaki ajánljon légyszi egy helyet BP-n, ami olyan, mint 20 éve egy internet kávézó. Van jó wifi, esetleg LAN, lehet dolgozni pár órát egy laptoppal, közben kérek két kávét. Létezik még ilyen hely egyáltalán?
dancogo
bp azért elég tág, de a kastner kommunity pl. ilyen, illetve ehhez hasonló co-working space-ből egyre több van városszerte
kristof
Ja valóban, az lemaradt, hogy lehetőleg nagykörúton belül legyen 😊 De ez pont jó lesz, köszi
dancogo
te batran racsatlakozol ilyen wifikre?
YoungZeeZee
Miért te nem?
13 órája
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 800 — Poloska confirmed
Valaki ajánljon légyszi egy helyet BP-n, ami olyan, mint 20 éve egy internet kávézó. Van jó wifi, esetleg LAN, lehet dolgozni pár órát egy laptoppal, közben kérek két kávét. Létezik még ilyen hely egyáltalán?
dancogo
bp azért elég tág, de a kastner kommunity pl. ilyen, illetve ehhez hasonló co-working space-ből egyre több van városszerte
kristof
Ja valóban, az lemaradt, hogy lehetőleg nagykörúton belül legyen 😊 De ez pont jó lesz, köszi
dancogo
YoungZeeZee
egy értelmes VPN-el? Még a sarki indiai büféjére is.
16 órája
YoungZeeZee 9 982
dancogo
kristof
dancogo
16 órája
dancogo Minnesota Vikings Iowa Hawkeyes 2 695 — Big Penix Energy
dancogo
kristof
17 órája
kristof New York Giants USC Trojans 9 187 — Browns GM
dancogo

Oh, what a tangled web we weave
When first we practise to deceive!
17 órája
peach Atlanta Falcons 16 089 — a new hope (again)
ja, igazából hirtelen idegből gondolkoztam el a dolgon. aztán átgondoltam és igaz, hogy ha még full felismerhetően vette volna fel egy kamera ( amúgy nyílván nem ) akkor is max annyi látszik, hogy elsétál az autó mellett. Szóval ez most megint szopacs, mert 10 éve ugyanígy jártam. És nem, nincsenek ellenségeim ( tudtommal ).

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
17 órája
dancogo Minnesota Vikings Iowa Hawkeyes 2 695 — Big Penix Energy
1 napja
Kenny Atlanta Falcons 11 872 — Omar's Coming Yo!
ma végighúzták kulccsal a kocsimat a szegedi nagy állomás előtt. most vettem észre mikor hazaértünk. van értelme feljelentést tenni holnap reggel szerintetek? mármint még ha egy kanera fel is vette és azonosítják valami csoda folytán a tettest akkor vasalható rajta a költség valahogy vagy vegyem tudomásul, hogy ezt beszoptam?
peach
ugyanígy jártam, csak itt a ház előtt. kamera felvette, bevittem a rendőrségre, feljelentést tettem, majd 2 hónap múlva lezárták a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Körbejártam a környék összes kameráját megnéztem ahol volt a házakon, megmutattam a rendőröknek, azt is kiderítettük, hogy kb melyik buszmegállóban szállhat le. Ott ráadásul van térfigyelő és így SE sikerült megtalálniuk.
Semmi baj, maradt a B terv 😊

szóval nagyjából esélytelen, annyira kicsi a kár a rendőrök szerint. az én esetemben ez egy 550 ezres számla volt, mázli, hogy céges és mivel rendőrségi ügy lett belőle nem kellett fizetnem.

1 napja
NB2 New England Patriots 29 740 — nabege2@yahoo.com
Volt kollégád helyében azonnal faszt rajzoltam volna egy rendőrautóra 😊
1 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 38 149 — #NoStress
ma végighúzták kulccsal a kocsimat a szegedi nagy állomás előtt. most vettem észre mikor hazaértünk. van értelme feljelentést tenni holnap reggel szerintetek? mármint még ha egy kanera fel is vette és azonosítják valami csoda folytán a tettest akkor vasalható rajta a költség valahogy vagy vegyem tudomásul, hogy ezt beszoptam?
peach
Vedd.
Nem akarsz elhúzódó polgári pert, ami többe kerül, mint a károd.
És ki "nyomozna" ki egy karcolást, és miért tenné?
Ráadasul ha mégis, majd a fószer azt mondja, hogy "nem én voltam", akkor ott véget is ér a történet.
Azért ez nem az évszázad bűnesete.
Egy kekec volt kollegámnak egyszer egy faszt "rajzoltak" a motorháztetőre, bement a rendőrségre, hogy csináljanak valamit, vettek fel jegyzőkönyvet a CASCO miatt, de azt mondta a rendőr, hogy nyugi, csak egy autó, nem halt meg senki, de ha ilyen fontos neki, akkor legközelebb ne hagyja kint az utcán.

2 napja
peach Atlanta Falcons 16 089 — a new hope (again)

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
4 napja
YoungZeeZee 9 982
Magyar zenei alapokat honnan lehetne megszerezni? Belano, Desh ilyenekre gondolok nem karaoke retrókat keresek.
Matthew99
Beírod a youtube keresőbe, hogy "Desh karaoke".
Őszentsége Sobri Jóska
vagy Desh instrumental.
deyell
vagy ai toollal leszeded a vokalt
4 napja
Kenny Atlanta Falcons 11 872 — Omar's Coming Yo!
Magyar zenei alapokat honnan lehetne megszerezni? Belano, Desh ilyenekre gondolok nem karaoke retrókat keresek.
Matthew99
Somogyvárira ráírsz lehet szerencséd lesz.

4 napja
deyell Las Vegas Raiders 13 003 — Sworn to the Dark
Matthew99
Őszentsége Sobri Jóska
vagy Desh instrumental.

built for this shit

4 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 38 149 — #NoStress
Matthew99

4 napja
Matthew99 New Orleans Saints 10 618 — Invisible man

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
6 napja
Matthew99 New Orleans Saints 10 618 — Invisible man
Nekem annyiban más a tanácsom, hogy inkább menj biztosra: add nekem a bírság összegét, a többit majd én intézem.
szaba
Beviszem neked személyesen 😉

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.