Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 8 éve
YoungZeeZee
9 411
Sziasztok,a konzulensed nem segit benne?
egyetemi szakdolgozathoz kérnék segítséget.
A téma: Mutassa be egy induló vállalkozás üzleti tervének készítése során felmerülő feladatokat különös tekintettel a piaci kockázatok kezelésére.
Vázlatot szeretnék készíteni, nem feltétlen a forma meg a lépések lennének érdekesek számomra, hanem a gondolatmenet, hogy milyen kutatási témák illenek hozzá leginkább, meg mi az aktualitása.
Köszi szépen előre is!
ervinator
több mint 8 éve
köszönöm eddigi válaszaitok. 26 vagyok, tanulmányaim most fejezem be (elhúzódott). nem pénz keresés áll a középpontomban, hanem, hogy világot lássak, angolt tanuljak (ausztrál angol kihi). természetesen széles körben nézelődök lehetőségek, továbbra is képben lehet a tradicionális "utazzunk ki angliába mosogatni 1 évre", illetve felmerül a óceánjárós pincérkedés (értelmszerűen kismillió vélemény ellene, valamivel kevesebb mellette).Mennyit dolgoztál eddig felszolgálóként? Csak mert komoly tapasztalat nélkül óceánjárózásba bele is lehet akár bolondulni, angliai, skóciai munkák is vannak, első körben azzal kell kezdeni, vagy jön a nyár, viccen kívül egy teljes szezon a Balatonon is jó ugródeszka a felnőtt életbe való belecsobbanásba.
Ventura

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
Sziasztok,egyetemi szakdolgozathoz kérnék segítséget.
A téma: Mutassa be egy induló vállalkozás üzleti tervének készítése során felmerülő feladatokat különös tekintettel a piaci kockázatok kezelésére.
Vázlatot szeretnék készíteni, nem feltétlen a forma meg a lépések lennének érdekesek számomra, hanem a gondolatmenet, hogy milyen kutatási témák illenek hozzá leginkább, meg mi az aktualitása.
Köszi szépen előre is!
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 8 éve
köszönöm eddigi válaszaitok. 26 vagyok, tanulmányaim most fejezem be (elhúzódott). nem pénz keresés áll a középpontomban, hanem, hogy világot lássak, angolt tanuljak (ausztrál angol kihi). természetesen széles körben nézelődök lehetőségek, továbbra is képben lehet a tradicionális "utazzunk ki angliába mosogatni 1 évre", illetve felmerül a óceánjárós pincérkedés (értelmszerűen kismillió vélemény ellene, valamivel kevesebb mellette).Elnezest 😕 ugy latom a tavalyi megallopodas ellenere, "no start date has been set yet"... nem tul meglepo...Az ausztráliainál mi az idei dátum? Mert arról a tavalyi bejelentés óta nem találtam semmit, de gondolom csak rossz helyen kerestemTavaly 11 perc volt 😊valaki kipróbálta már ezt a wroking holiday vízumot (új zéland, 1 év)?Én két éve, de alapból szánalom, hogy gyorsaságra megy (kb 5 perc alatt betelik az összes hely), meg ha a pénzkeresés a cél, ez abszolút nem pálya, a wh-t hátizsákos turistáknak, midlife crisisban szenvedőknek találták ki főként.
100 leggyorsabb regisztráló kapja meg, szóval expeditivnek kell lenni.
Ventura
baggio
Ha eleg fiatal az illeto (18-30 kozotti), szerintem celszerubb az ausztralt megpalyazni, mert tobbet tudsz sporolni/utazasra felretenni a magasabb minimalberek miatt.. de valoban nem ebbol fogsz meggazdagodni. Az NZ WH egyetlen elonye (magyarok szamara), hogy 35 eves kor a felso korhatar.. es mindket orszag konnyeden bejarhato, akarmelyikben is elsz/dolgozol, a repjegy mar elhanyagolhato koltseg.
Igor
baggio
Szerintem a nagykovetsegnel lehet max probalkozni (bar amig nem nyilvanos, valszeg ugyse mondanak semmit)
Innen lestem amugy, nem teljesen pontos az oldal.. de Del-Korea, Taiwan, Uj-Zelandot mashol is lattam, sajnos ennyi van osszesen
www.anyworkanywhere.com/whvhucit.html
Chile kb. hasonlo cipoben lehet, mint Ausztralia.. valakik alairtak valamit valahol, de egyelore nem er semmit dolog.
www.workingholiday.cl/otros-convenios-wh-firmados/
Igor
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 8 éve
Elnezest 😕 ugy latom a tavalyi megallopodas ellenere, "no start date has been set yet"... nem tul meglepo...Az ausztráliainál mi az idei dátum? Mert arról a tavalyi bejelentés óta nem találtam semmit, de gondolom csak rossz helyen kerestemTavaly 11 perc volt 😊valaki kipróbálta már ezt a wroking holiday vízumot (új zéland, 1 év)?Én két éve, de alapból szánalom, hogy gyorsaságra megy (kb 5 perc alatt betelik az összes hely), meg ha a pénzkeresés a cél, ez abszolút nem pálya, a wh-t hátizsákos turistáknak, midlife crisisban szenvedőknek találták ki főként.
Ventura
baggio
Ha eleg fiatal az illeto (18-30 kozotti), szerintem celszerubb az ausztralt megpalyazni, mert tobbet tudsz sporolni/utazasra felretenni a magasabb minimalberek miatt.. de valoban nem ebbol fogsz meggazdagodni. Az NZ WH egyetlen elonye (magyarok szamara), hogy 35 eves kor a felso korhatar.. es mindket orszag konnyeden bejarhato, akarmelyikben is elsz/dolgozol, a repjegy mar elhanyagolhato koltseg.
Igor
baggio
Szerintem a nagykovetsegnel lehet max probalkozni (bar amig nem nyilvanos, valszeg ugyse mondanak semmit)
Innen lestem amugy, nem teljesen pontos az oldal.. de Del-Korea, Taiwan, Uj-Zelandot mashol is lattam, sajnos ennyi van osszesen
www.anyworkanywhere.com/whvhucit.html
Chile kb. hasonlo cipoben lehet, mint Ausztralia.. valakik alairtak valamit valahol, de egyelore nem er semmit dolog.
www.workingholiday.cl/otros-convenios-wh-firmados/
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Az ausztráliainál mi az idei dátum? Mert arról a tavalyi bejelentés óta nem találtam semmit, de gondolom csak rossz helyen kerestemTavaly 11 perc volt 😊valaki kipróbálta már ezt a wroking holiday vízumot (új zéland, 1 év)?Én két éve, de alapból szánalom, hogy gyorsaságra megy (kb 5 perc alatt betelik az összes hely), meg ha a pénzkeresés a cél, ez abszolút nem pálya, a wh-t hátizsákos turistáknak, midlife crisisban szenvedőknek találták ki főként.
Ventura
baggio
Igor

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
Tavaly 11 perc volt 😊valaki kipróbálta már ezt a wroking holiday vízumot (új zéland, 1 év)?Én két éve, de alapból szánalom, hogy gyorsaságra megy (kb 5 perc alatt betelik az összes hely), meg ha a pénzkeresés a cél, ez abszolút nem pálya, a wh-t hátizsákos turistáknak, midlife crisisban szenvedőknek találták ki főként.
Ventura
baggio
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
valaki kipróbálta már ezt a wroking holiday vízumot (új zéland, 1 év)?Én két éve, de alapból szánalom, hogy gyorsaságra megy (kb 5 perc alatt betelik az összes hely), meg ha a pénzkeresés a cél, ez abszolút nem pálya, a wh-t hátizsákos turistáknak, midlife crisisban szenvedőknek találták ki főként.
Ventura
Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 8 éve
valaki kipróbálta már ezt a wroking holiday vízumot (új zéland, 1 év)? 100 leggyorsabb regisztráló kapja meg, szóval expeditivnek kell lenni.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 8 éve
hircsarda.hu/2017/03/06/partta-alakult-a-momentan-tarsulat/azt nem lehetne, hogy a pártok alakuljanak vissza mozgalommá???
Sobri te mióta írsz a hírcsárdán? 😀
Borbinho
több mint 8 éve
hircsarda.hu/2017/03/06/partta-alakult-a-momentan-tarsulat/Sobri te mióta írsz a hírcsárdán? 😀
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 8 éve
Tud valaki ajánlani app-ot androidra, amivel nem csak nézni lehet videot, hanem, vágni, pillanatképet készíteni stb.? Egyszóval szerkeszteni is tudom a média fájlt nem csak megnézni.Quik
Cowboykarcsi90

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Tud valaki ajánlani app-ot androidra, amivel nem csak nézni lehet videot, hanem, vágni, pillanatképet készíteni stb.? Egyszóval szerkeszteni is tudom a média fájlt nem csak megnézni.
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 8 éve
hum
49
A lényeg, hogy ha van ilyen valaki, szívesen veszek bármilyen tippet, tanácsot. 😊A gitár _mindig_ legyen pontosan behangolva. Ebben ne a füledre hagyatkozz, hanem hangológépre. Legjobb a gitár fejére szerelhető, mert az teljesen on-the-fly.
Vrij6
Egy apró elhangolódás is sokat számít, még ha a fül nem is hallja tökéletesen, de az érzés ott lesz. Egy tisztán szóló gitárral sokkal kellemesebb gyakorolni is.
több mint 8 éve
Lastcaress mega diemydarling elég, instant zupastar lösző minden erdei bulinaz tuti. de én nem ajánlom tanulásnál sok dal megtanulását, én máig szenvedem, hogy emiatt kevésbé tudok improvizálni. de lehet csak én vagyok béna 😊MIsfits-ccel kell kezdeni mindig. pokórajuccmeglásdEgy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki, aki tud, vagy éppen tanult/tanul, és játszik gitáron?gimis éveimben basszgitáron toltam a Marilyn Mansont.
Akusztik, western, elektromos, mindegy.
Anno még általánosban tanultam 3 évet akusztikon, aztán én hülye nem foglalkoztam vele többet. De 2 hónapja újrakezdtem az elejéről. Az elején elvoltam az ujjak lazításával, stb, meg kerestem normális oldalt. Végül találtam ezt, ami számomra tökéletes: www.justinguitar.com/
A lényeg, hogy ha van ilyen valaki, szívesen veszek bármilyen tippet, tanácsot. 😊
Igen, tudom, gyakorolni, az elhivatottság megvan. 😀 Később szeretnék majd elektromosat is venni.
Vrij6
Amadeus91
sutianap
winston

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
az tuti. de én nem ajánlom tanulásnál sok dal megtanulását, én máig szenvedem, hogy emiatt kevésbé tudok improvizálni. de lehet csak én vagyok béna 😊MIsfits-ccel kell kezdeni mindig. pokórajuccmeglásdEgy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki, aki tud, vagy éppen tanult/tanul, és játszik gitáron?gimis éveimben basszgitáron toltam a Marilyn Mansont.
Anno még általánosban tanultam 3 évet akusztikon, aztán én hülye nem foglalkoztam vele többet. De 2 hónapja újrakezdtem az elejéről. Az elején elvoltam az ujjak lazításával, stb, meg kerestem normális oldalt. Végül találtam ezt, ami számomra tökéletes: www.justinguitar.com/
A lényeg, hogy ha van ilyen valaki, szívesen veszek bármilyen tippet, tanácsot. 😊
Igen, tudom, gyakorolni, az elhivatottság megvan. 😀 Később szeretnék majd elektromosat is venni.
Vrij6
Amadeus91
sutianap
több mint 8 éve
hát, az Antichrist Superstar után majdnem biztosMIsfits-ccel kell kezdeni mindig. pokórajuccmeglásdEgy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki, aki tud, vagy éppen tanult/tanul, és játszik gitáron?gimis éveimben basszgitáron toltam a Marilyn Mansont.
Vrij6
Amadeus91
sutianap
több mint 8 éve
MIsfits-ccel kell kezdeni mindig. pokórajuccmeglásdEgy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki, aki tud, vagy éppen tanult/tanul, és játszik gitáron?gimis éveimben basszgitáron toltam a Marilyn Mansont.
Vrij6
Amadeus91

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki, aki tud, vagy éppen tanult/tanul, és játszik gitáron?gimis éveimben basszgitáron toltam a Marilyn Mansont.
Vrij6
több mint 8 éve
Helyes. 😀 😊 Jól teszed. 😛Nem is játszom😀 Most akarom elkezdeni, hogy csináljak valami értelmeset is a szabadidőmben😀Na én meg most készülök elektromosat venni 😀Nem is mondtad, hogy játszol. 😀 Mondjuk sose kérdeztem. Milyen szinten?😊
Asbee
Vrij6
Asbee
Készülj fel akkor rá, hogy 1-2 hónapig eléggé fájni fognak tőle az ujjbegyeid. 😊
Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Nem is játszom😀 Most akarom elkezdeni, hogy csináljak valami értelmeset is a szabadidőmben😀Na én meg most készülök elektromosat venni 😀Nem is mondtad, hogy játszol. 😀 Mondjuk sose kérdeztem. Milyen szinten?😊
Asbee
Vrij6
több mint 8 éve
Na én meg most készülök elektromosat venni 😀Nem is mondtad, hogy játszol. 😀 Mondjuk sose kérdeztem. Milyen szinten?😊
Asbee
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Na én meg most készülök elektromosat venni 😀
több mint 8 éve
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e itt valaki, aki tud, vagy éppen tanult/tanul, és játszik gitáron?Akusztik, western, elektromos, mindegy.
több mint 8 éve
Ha Key Westig lemész, én a Jefferson erődöt tuti nem hagynám ki. 😊hű, ez pont olyan, ami nekem nagyon tetszene, ahogy látom elég rendszeres kompjáratok mennek oda. köszi!
Bár fingom nincs, hogy konkrétan miként lehet és honnan odajutni, de az pl. nálam tuti top10-es USA uticél.
en.wikipedia.org/wiki/Fort_Jefferson_(Florida)
Sobri Jóska