Kérdések bármiről

31 feliratkozó

több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Ha Key Westig lemész, én a Jefferson erődöt tuti nem hagynám ki. 😊
Bár fingom nincs, hogy konkrétan miként lehet és honnan odajutni, de az pl. nálam tuti top10-es USA uticél.

en.wikipedia.org/wiki/Fort_Jefferson_(Florida)

több mint 8 éve
winston Jacksonville Jaguars 2 894 — tag
sziasztok,

az évek alatt többeknél láttam megemlítve a fórumon, hogy jártak már USA-ban, illetve ott élnek. elsősorban hozzájuk lenne kérdésem.

körvonalazódik egy 3-4 hetes túra egy haverommal, plusz egy fő, aki még nem döntött. az elsődleges terv, hogy Los Angelesből indulunk és elmegyünk Miamiig, onnan pedig (itt már biztosan repülővel) pár napot szentelünk NY-ra is, mielőtt onnan hazajönnénk.
Mivel bár sok idő ez a 3-4 hét, nem szeretnénk, ha vezetés+alvás lenne a fő program így ezekről olvasnék szívesen bárminemű infót:

- hol/hogy érdemes belföldi járatokat nézni? mivel az LA-Miami táv hatalmas, így levágnánk belőle, pl Las Vegasból elrepülnénk Dallasba, vagy ilyesmi. előtte/utána autót bérelnénk, itt csak a rentalcars-t ismerem, ahogy láttam nem drága és sok a pick up - drop off pont is. bármi tipp jó lenne, hogy a kettő közt hol érdemes repülni, hol érdemes mégis kocsival menni. Dallas után Houston, New Orleans, Jacksonville lenne kb a csapásirány)

- szállás? airbnb, motelek, ilyesmikben gondolkodunk.

- ezen felül bármi tippet szívesen látok, mikor érdemes menni a grand canyonhoz, mi nem jó program arrafelé, mi az, hol lehet jót kajálni, szóval bármi.

köszi! aki úgy érzi, akár privátban is jöhet az infó.
winston
hali, én fél évet éltem kint egyetem alatt meg azóta meló miatt voltam 6-7szer ha jól számolom (mindig kis kirándulással egybekötve😊), szóval biztos van aki rutinosabb de itt van pár tipp azért tőlem is😊:
nyilván attól is függ a 3-4 hétből mennyit akartok tengerparton dögleni pl, de usaban a road trip nagyon jó móka, főleg haverokkal, bár az ország belső része nem túl érdekes ebből a szempontból. LA-ből vegason át grand canyon, monument valley és pl el albaquerque-ig és onnan repülni miamiba vagy utah nemzeti parkjai (canyonlands, arches, zion, antelope canyon, horseshoe bend), és salt lakeből repülni miamiba. ezeket már csináltam, és mindegyik jó választás. miamiból aztán le lehet menni key westre kocsival ha még road trip kell. én a helyetekben ha még ennél is több kocsikázást akartok akkor inkább sf-ba repülnék ki és onnan le LA stb. az 1es út az óceánparton verhetetlen. mi bő egy hét alatt toltunk egy LA-SF-et yosemite érintéssel, hát azt kívánom mindenkinek legalább egyszer az életben😊
kocsibérlés: szokásos oldalak, a dollar és thrifty a legolcsóbbak általában
szállás: útmenti motelek teljesen jók, motel6 pl van sokfelé, korrekt szoba relatíve olcsón (ha netán 3an mentek sok helyen érdemes bepróbálni a 2fős szobát mert ált két duplaágy van benne és akkor lehet spórolni. meg olyan helyen ahol van sok szállás helyben alkudozni az áron, ahol van sok üres szoba inkább odaadják féláron mint hogy üresen álljon😀). caliban az airbnb annyira nem éri meg, a többit nem tudom. a fenti helyeken tudok mondani konkrét szállásokat amiket jó szívvel tudok ajánlani ha oda juttok a dologgal

szívesen írok ha van még konkrétabb kérdés és van hozzá lövésem😊
triangle
Köszi! kocsit már sok helyen béreltem, a szállásról tudok elég keveset ott, abban fogadnám a legszívesebben a segítséget. De már a "feeling" kedvéért is szívesen megszállnánk kis motelekben. Duplaágy nem gond, a "maybe" utastárs a párom 😊 Haverommal meg szobatársak voltunk kollégiumban, szóval nincs ilyen para 😀 Hol kell keresni, ha pedig tudsz konkrét tippeket az még menőbb.

Van már egy konkrétabb itinerem, 23 napra számolva. bár tudom, hogy a középső részek kevésbé érdekesek, engem ez megis baromira érdekel 😊

Los Angelesbe töltenénk pár napot, majd onnan mennénk Las Vegasba, de ott napközben ha jól tudom nem sok csinálnivaló van, így elmennénk ilyen Hoover gát+Grand Canyon utakra 1-1 napra. onnan repülnénk át Dallasba vagy Houstonba, amelyik optimálisabb. eddig csak a Southwest oldalát néztem, ahogy láttam van járat dögivel és nem is drága (100-150 dollár), Texasban megint ellenénk pár napot, hogy ne csak utazás legyen, persze igyekeznénk tartalmasan eltölteni. onnan már ahogy írtam, New Orleans, Jacksonville érintésével (ezeken a helyeken is eltöltenénk 1,5-2 napokat persze) Miami, amit ismét 4-5 napig gócpontnak használnánk, a város illetve a környék meglátogatására (pont Key West a fő cél 😊 ).

New Yorkra is jutna pár nap a hazaút előtt, de az már annyira nem roadtrip jellegű 😊

Rohanósnak tűnik, bár én nagyon szeretem az ilyesmit. Aztán amelyik rész nagyon bejött, oda vissza lehet menni később több időre is akár (vagy nyomni egy ugyan ilyet északon 😛)

Minden tippnek nagyon örülök, köszi az eddigieket!

Szerkesztette: winston
több mint 8 éve
triangle 1 283
sziasztok,

az évek alatt többeknél láttam megemlítve a fórumon, hogy jártak már USA-ban, illetve ott élnek. elsősorban hozzájuk lenne kérdésem.

körvonalazódik egy 3-4 hetes túra egy haverommal, plusz egy fő, aki még nem döntött. az elsődleges terv, hogy Los Angelesből indulunk és elmegyünk Miamiig, onnan pedig (itt már biztosan repülővel) pár napot szentelünk NY-ra is, mielőtt onnan hazajönnénk.
Mivel bár sok idő ez a 3-4 hét, nem szeretnénk, ha vezetés+alvás lenne a fő program így ezekről olvasnék szívesen bárminemű infót:

- hol/hogy érdemes belföldi járatokat nézni? mivel az LA-Miami táv hatalmas, így levágnánk belőle, pl Las Vegasból elrepülnénk Dallasba, vagy ilyesmi. előtte/utána autót bérelnénk, itt csak a rentalcars-t ismerem, ahogy láttam nem drága és sok a pick up - drop off pont is. bármi tipp jó lenne, hogy a kettő közt hol érdemes repülni, hol érdemes mégis kocsival menni. Dallas után Houston, New Orleans, Jacksonville lenne kb a csapásirány)

- ezen felül bármi tippet szívesen látok, mikor érdemes menni a grand canyonhoz, mi nem jó program arrafelé, mi az, hol lehet jót kajálni, szóval bármi.

winston
hali, én fél évet éltem kint egyetem alatt meg azóta meló miatt voltam 6-7szer ha jól számolom (mindig kis kirándulással egybekötve😊), szóval biztos van aki rutinosabb de itt van pár tipp azért tőlem is😊:
nyilván attól is függ a 3-4 hétből mennyit akartok tengerparton dögleni pl, de usaban a road trip nagyon jó móka, főleg haverokkal, bár az ország belső része nem túl érdekes ebből a szempontból. LA-ből vegason át grand canyon, monument valley és pl el albaquerque-ig és onnan repülni miamiba vagy utah nemzeti parkjai (canyonlands, arches, zion, antelope canyon, horseshoe bend), és salt lakeből repülni miamiba. ezeket már csináltam, és mindegyik jó választás. miamiból aztán le lehet menni key westre kocsival ha még road trip kell. én a helyetekben ha még ennél is több kocsikázást akartok akkor inkább sf-ba repülnék ki és onnan le LA stb. az 1es út az óceánparton verhetetlen. mi bő egy hét alatt toltunk egy LA-SF-et yosemite érintéssel, hát azt kívánom mindenkinek legalább egyszer az életben😊
kocsibérlés: szokásos oldalak, a dollar és thrifty a legolcsóbbak általában
szállás: útmenti motelek teljesen jók, motel6 pl van sokfelé, korrekt szoba relatíve olcsón (ha netán 3an mentek sok helyen érdemes bepróbálni a 2fős szobát mert ált két duplaágy van benne és akkor lehet spórolni. meg olyan helyen ahol van sok szállás helyben alkudozni az áron, ahol van sok üres szoba inkább odaadják féláron mint hogy üresen álljon😀). caliban az airbnb annyira nem éri meg, a többit nem tudom. a fenti helyeken tudok mondani konkrét szállásokat amiket jó szívvel tudok ajánlani ha oda juttok a dologgal

szívesen írok ha van még konkrétabb kérdés és van hozzá lövésem😊
több mint 8 éve
sziasztok,

Szerkesztette: winston
több mint 8 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 498
Mondjuk úgy, hogy a közeg "korlátozott látási viszonynak" értékelte a szitut.
És mivel ez nem egzakt kategória, mitőbb, ő valószínűleg így értékelte, hát joggal.
Én nem a mellényt tenném kötelezővé a bringásoknak, csak a KRESZ alapfokú ismeretét.
Hogy ő ugyanúgy a forgalom résztvevője, és vonatkozik rá a STOP tábla, a jobbkézszabály, az egyirányú és egysávos utakra vonatkozó szabályok, a szándékjelzések kötelezettsége, a járdahasználat módja, és megannyi ilyen apróság.
És mindez nem a jogszerűség miatt fontos, hanem mert ő a közlekedés legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb, legveszélyeztetettebb szereplője.
Legalább saját maga vigyázhatna saját magára.
Sobri Jóska
Nyilván nem objektív dolog megítélni a látási viszonyokat, de ha így van benne a KRESZben, akkor a ma reggeli az biztosan nem tartozott azok közé amikor viselni kellene a mellényt. Nem tudom felétek milyen idő volt, de itt rég nem láttam ilyen szépet. Innentől meg már tök mindegy, hogy a rendőr szerint mi a helyes, ha nem törvény szerint járt el. Akkor változtassák meg a szabályokat. Szerintem az a legvalószínűbb, hogy simán rosszul tudta a rendőr, vagy csak szar napja volt és valakibe bele akart kötni.

Egyébként azzal a résszel teljes mértékben egyet értek, hogy bringásoknak is kellene alap KRESZt oktatni. Emlékszem amikor tanultam vezetni többször is mondta az oktató, hogy "itt mehetsz nyugodtan, mert a biciklissel szemben elsőbbséged van". Én meg erre azt mondtam, hogy oké, de eddig én ültem a biciklin és erről fogalmam nem volt.

több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Bicikliseknek lakott területen kívül csak korlátozott látási viszonyok között kötelező fényvisszaverő mellényt viselni ugye?
dugo93
igen. de aki nem szuicid típus, az ennél kicsit szélesebb körben is alkalmazhatja.
(én személy szerint pl. mindig kötelezővé tenném, de hát én csak egy köcsög autós vagyok. és persze megértem, ha valakinek többet számít az életénél az, hogy nem izzad meg a mellény alatt.9
slowmotion
A kérdés lényege arra vonatkozott, hogy kollégámat melóba menet leszirénázta(!) egy rendőr, mert nem volt rajta mellény. Leoltotta és kis híján meg is büntették. Kb azzal sikerült kimagyaráznia magát, hogy 400 métert kell csak tekerni külterületen, hogy ideérjen. Egyébként szikrázó napsütés volt reggel, szóval a "korlátozott látási körülményekre" is nehéz hivatkozni. Amúgy szokott is húzni, de a tökéletes idő miatt nem vette ma fel.
dugo93
Mondjuk úgy, hogy a közeg "korlátozott látási viszonynak" értékelte a szitut.
És mivel ez nem egzakt kategória, mitőbb, ő valószínűleg így értékelte, hát joggal.
Én nem a mellényt tenném kötelezővé a bringásoknak, csak a KRESZ alapfokú ismeretét.
Hogy ő ugyanúgy a forgalom résztvevője, és vonatkozik rá a STOP tábla, a jobbkézszabály, az egyirányú és egysávos utakra vonatkozó szabályok, a szándékjelzések kötelezettsége, a járdahasználat módja, és megannyi ilyen apróság.
És mindez nem a jogszerűség miatt fontos, hanem mert ő a közlekedés legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb, legveszélyeztetettebb szereplője.
Legalább saját maga vigyázhatna saját magára.

több mint 8 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
Bicikliseknek lakott területen kívül csak korlátozott látási viszonyok között kötelező fényvisszaverő mellényt viselni ugye?
dugo93
igen. de aki nem szuicid típus, az ennél kicsit szélesebb körben is alkalmazhatja.
(én személy szerint pl. mindig kötelezővé tenném, de hát én csak egy köcsög autós vagyok. és persze megértem, ha valakinek többet számít az életénél az, hogy nem izzad meg a mellény alatt.9
slowmotion
A kérdés lényege arra vonatkozott, hogy kollégámat melóba menet leszirénázta(!) egy rendőr, mert nem volt rajta mellény. Leoltotta és kis híján meg is büntették. Kb azzal sikerült kimagyaráznia magát, hogy 400 métert kell csak tekerni külterületen, hogy ideérjen. Egyébként szikrázó napsütés volt reggel, szóval a "korlátozott látási körülményekre" is nehéz hivatkozni. Amúgy szokott is húzni, de a tökéletes idő miatt nem vette ma fel.
dugo93
gondoltam, hogy ilyesmi van mögötte.
KRESZ alapján nem volt igaza a rendőröknek, szubsztanciálisan viszont igen. láthatósági mellényben könnyebben észreveszik a munkatársadat, és az életet menthet.

mint mondtam, én mindenhol kötelezővé tenném a láthatóságit - azért jártam már úgy én is kilencben, hogy utána csak azért nem anyáztam, mert ott volt a hátsó ülésen a kölök - borult idő, szűk úttest, kétoldali parkolás, plusz azt is figyelni kell, hogy gyalogos ne lépjen ki a kocsi mögül, jobbkezes utcák, és erre a nulla helyen úgy dönt egy bringás (pislákoló lámpácskával, mellény nélkül), hogy még meg is előz.
na ja, csak ha én éppen jobbra húzom a kormányt, hogy kikerüljek valamit, őt meg nem veszem észre (mert mindent megtesz azért, hogy ne vegyem észre), akkor abból törés lesz, és ezt nem a karosszériára értem.
több mint 8 éve
dugo93
slowmotion

több mint 8 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
dugo93
slowmotion
Én soha nem értettem, hogy az emberek miért saját maguk ellensége. Én is a köcsög autós vagyok és elküldöm az anyjába azt aki télen sötét kabátban 4 óra után, mellény nélkül, alig látható lámpával teker a város közepén. Ha én bicikliznék, villogó lámpa, mellény, hogy tutira kiszúrhassanak.
több mint 8 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
dugo93
több mint 8 éve

több mint 8 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Sok ott a proli

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 8 éve
Törölt felhasználó
Van köztetek érdi vagy Érd közeli lakos?
több mint 8 éve
Sziasztok!

Szeretnék kimenni külföldre dolgozni, ha lehet akkor olyat, amihez van már végzettségem/tapasztalatom. Gazdinfós végzettségem van, és kontrolleri poziban voltam diákként az elmúlt 9 hónapban (előtte 9 hónap AP tapasztalat). Finance területen szeretnék junior pozikra jelentkezni. Tudna valaki ötletet adni, melyik honlapokon érdemes nézni a munkákat? (Nyugat-Európa ill esetleg Észak-Európa lenne a célállomás).

Esetleg saját tapasztalatokat, tippeket szívesen fogadok.
Előre is köszi!
Borbinho
 www.jobsite.co.uk/ - Itt több project melót is szereztem UK-ban, elég jó arányban válaszoltak (IT terület). Eleve ilyet kerestem, de tele van hosszútávú melókkal is. Ezen felül LinkedIn.
több mint 8 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 530 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Sziasztok!

Szeretnék kimenni külföldre dolgozni, ha lehet akkor olyat, amihez van már végzettségem/tapasztalatom. Gazdinfós végzettségem van, és kontrolleri poziban voltam diákként az elmúlt 9 hónapban (előtte 9 hónap AP tapasztalat). Finance területen szeretnék junior pozikra jelentkezni. Tudna valaki ötletet adni, melyik honlapokon érdemes nézni a munkákat? (Nyugat-Európa ill esetleg Észak-Európa lenne a célállomás).

Esetleg saját tapasztalatokat, tippeket szívesen fogadok.
Előre is köszi!

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 8 éve
Zolika Indianapolis Colts Ole Miss Rebels 978
Telekocsizik közületek valaki srácok?
Csináltam Oszkar hirdetést, majd kiderül jó ötlet volt-e.
gaben
Úgy három éve rendszeresen csináltam. Péntek, vasárnap Nagykanizsa-Budapest. Mindig volt utasom, és nem volt gond soha. Egyszer fordul elő, hogy a lefoglalt helyre nem jött senki.

több mint 8 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 834 — Deion Sanders for president!
Telekocsizik közületek valaki srácok?
Csináltam Oszkar hirdetést, majd kiderül jó ötlet volt-e.

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 8 éve
Gyárt még valamelyik cég szívó benzines, láncos motorú autókat? Kipróbáltam a dízelt, de bárhogy számolgatok így a harmadik évben, nem járok jobban az én vezetési szokásaimmal, mint egy benzines autóval. Viszont ezektől a közvetlen befecskendezésű benzinmotoroktól félek.

Igazából egy 130-150 lóerős, nagy csomagterű autóra lenne szükségem, ami ha többet is fogyaszt 1-2 literrel, de kevésbé bonyolult a motorja.
Szokol
Árkategória? Életkor?
gaben
Két opció van:
- 4,5 millió körül valami, de akkor kurva jól legyen felszerelve.
- 1 milla környéke és akkor igazából mindegy is a felszereltség.

Most egy 2012-es Insigniat nyúzok, Hyundai I40-et nézegettem, de ott is ugye GDI motorról beszélünk.

Empty: köszi, meglesem.
Szokol
Mondeo IV 2.0, Volvo S80 II 2.0 (ugyanaz a motor ami szerintem megbízható is)
BMW 5 2.0 felett bármi (saját felelősségre)
Mercedes E 2.0 felett (ez meg merci 😊)
1 milliós autónál meg valszeg. úgyis cserélni kell a láncot, állítani a vezérlést szóval...

több mint 8 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 318 — Steelers fan
Gyárt még valamelyik cég szívó benzines, láncos motorú autókat? Kipróbáltam a dízelt, de bárhogy számolgatok így a harmadik évben, nem járok jobban az én vezetési szokásaimmal, mint egy benzines autóval. Viszont ezektől a közvetlen befecskendezésű benzinmotoroktól félek.

Igazából egy 130-150 lóerős, nagy csomagterű autóra lenne szükségem, ami ha többet is fogyaszt 1-2 literrel, de kevésbé bonyolult a motorja.
Szokol
Árkategória? Életkor?
gaben
Két opció van:
- 4,5 millió körül valami, de akkor kurva jól legyen felszerelve.
- 1 milla környéke és akkor igazából mindegy is a felszereltség.

Most egy 2012-es Insigniat nyúzok, Hyundai I40-et nézegettem, de ott is ugye GDI motorról beszélünk.

Empty: köszi, meglesem.
több mint 8 éve

Szokol
Árkategória? Életkor?

több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 081 — Lájkold a zsűrit!

Szokol
Hyundai Elantra
128 LE, 458 literes csomagtérrel

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 318 — Steelers fan

több mint 8 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 576 — 🏈🐬🐂🤘🏽
haló!
kérdésem olyanokhoz szól leginkább kik jártasak lehetnek a lentebb olvasható dologban, de ha bárkinek van valami építő jellegű információja, kérem ossza meg.

jelenleg szakmai gyakornok vagyok pénzügyi szektorban, tavasszal államvizsgázom, azonban a gyakornokságom szeretném kihúzni ameddig lehet (elvileg október 31-ig ki tudom). közben szervezném magamnak az október utáni projektem: külföldön eltöltött hónapok gyakornokként.
nem a pénzkeresés a motiváló tényező (fűvágás, mosogatás, takarítás és hasonló kaliberű munkák kilőve), hanem jövőbeli karrieremhez kapcsolódó munka (kilépés a komfortzónából, angol nyelvtudás fejlesztés, önéletrajz színesítés, élmények).
például találtam ezt a weboldalt, azonban a pénz magáért beszél és fizetés nincs. azért felvettem velük a kapcsolatot egy ingyenes konzultációra. persze közvetítőként óriási összeget markolnának, ha magam intézném az ügyem olcsóbb.

ez úton keresek olyan embert/embereket akik tudnak tanácsot adni/hasonlóan cselekedtek, akarnak cselekedni, hogy s miként tudnék nekiugrani ennek a projektnek.

novaexperience.hu/

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 8 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 126 — The Mathematician
Makettezésben (konkrétabban makett-festésben) járatos kolléga lakik itt a fórumon? 😊
Bálesz
nem tudom milyen makettet szeretnél festeni, vagy mire lenne szükséged
én személy szerint nem szoktam de:

itt szoktak lenni "festő napok", bár ők inkább figurákat festenek de lehet ez is segít

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 8 éve
Bálesz Indianapolis Colts Texas Longhorns 3 113 — Illegális gyakorló
Makettezésben (konkrétabban makett-festésben) járatos kolléga lakik itt a fórumon? 😊