OFF topik

31 feliratkozó

több mint 11 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 608
bebaszhattam volna rednese.
hekyeette bekurta m mint a fos 😀

több mint 11 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
erről kétlem, hogy egy audiofilnak ne lenne más a véleménye 😊 a különbség egy ötezres és egy százhuszonötezres kábel között:

http://www.av-online.hu/pictures/gallery/audioquest_usb_2012-08-01/AudioQuest_Forest_USB_tech_hun.png

http://www.av-online.hu/pictures/gallery/audioquest_usb_2012-08-01/AudioQuest_Diamond_USB_tech_hun.png

bővebben:
 www.myotis-audio.hu/kabelek.htmlbaggio
Vallással nehéz vitatkozni. Emiatt biztos vagyok benne, hogy az "audiofilek" nem is meggyőzhetőek, de azért ezt elolvasva azt hiszem egyértelművé válik a dolog:  sound.westhost.com/cables-p5.htm

több mint 11 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 986 — no es importante
Tony
a szaglás és az ízlelés tanulással és gyakorlással egyértelműen a "semmiből" is komoly szintre fejleszthető, a hallásról már nem mernék ilyet kijelenteni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
A borkóstolás jutott eszembe. Bár annak lehet valami alapja...Atari
Van is. Anno a fősulin laikusként vettünk fel egy Bormarketing nevű C típusú tárgyat. Na ezen óra keretén belül volt borkóstolás is. Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy bizonyos dolgokat valóban érezni lehet a borban. Pl. egy 2009-es Rubin Cuvée-nek a Polgár Pincészettől jobb íze volt, mint egy későbbi évjáratnak, mert érződött rajta, hogy a későbbi esetén több eső esett a területen a kelleténél. Más boroknál kiérezhető volt termőterületek közti különbség, mert másabbak voltak az ásványi anyagok aránya (nagyon picit sósabb ízhatás).
Szóval ha laikusként, hetente egyszeri kóstolással is sok mindent ki lehetett érezni, akkor egy profinak, akinek ez az élete és kifinomultabb az ízérzéke, az simán kiérezheti mindazt, amit el is mond.
Bár mondjuk mivel minden embernek más és más az ízérzéke, ezért nem feltétlen érzi mindenki ugyanazt, ugyanannál a bornál.
több mint 11 éve
erről kétlem, hogy egy audiofilnak ne lenne más a véleménye 😊 a különbség egy ötezres és egy százhuszonötezres kábel között:

bővebben:
 www.myotis-audio.hu/kabelek.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
 www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/214-alap-pc-zene-atvitel.html
Ez kurva nagy!
USB kábeleket tesztel, hogy hogyan szól rajtuk a zene. 😀Schleck
Az usb és digitális kábeleken is halad elektromosság, tehát nem hülyeség és hallható is különbség kábel és kábel közt. Persze csak akkor érdemes vele foglalkozni ha jó minőségű eszközök állnak rendelkezésre zenehallgatásra. Én is lecseréltem a gépem és a D/A-konverter közti usb-t, egy középkategóriás kábelre (18 ezer/m) és hallható minőségbeli javulás, aki nem hiszi, szóljon ha errefele jár és megmutatom.Dub
De ez hülyeség, mert itt digitális jel megy a két eszköz között, ami egy USB kábelen keresztül hiba nélkül megy át. Ha nem így lenne, abban az esetben ha egy fájlt átmásolnál egy külső merevlemezre, akkor nem ugyanaz a fájl menne át a béna USB kábelen, mint a prémiumon. Ez pedig nyilvánvaló hülyeség, mert ezek bitre megegyeznek.

több mint 11 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Ez kurva nagy!
Az usb és digitális kábeleken is halad elektromosság, tehát nem hülyeség és hallható is különbség kábel és kábel közt. Persze csak akkor érdemes vele foglalkozni ha jó minőségű eszközök állnak rendelkezésre zenehallgatásra. Én is lecseréltem a gépem és a D/A-konverter közti usb-t, egy középkategóriás kábelre (18 ezer/m) és hallható minőségbeli javulás, aki nem hiszi, szóljon ha errefele jár és megmutatom.
több mint 11 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Ez kurva nagy!
A borkóstolás jutott eszembe. Bár annak lehet valami alapja, ez a fajta audiofilség csak az ezotéria tudományos szintjére viszi a hallgatókat. De nem egyedül ilyen jó a füle, a barátja hathatósan segített neki.
Használjatok ilyet mindenképp:

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
Ez kurva nagy!
USB kábeleket tesztel, hogy hogyan szól rajtuk a zene. 😀

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 582
több mint 11 éve
van itt kontaktlencsés? megtaláltam szemműtét előtti lencséimet, -7 az egyik, -5.5 a másik (a görbületet megírom, ha van potenciális jelentkező), 2016 végéig jó mindkettő, ha esetleg valaki igényt tart rá, szívesen odaadombaggio
meg sem kérdezem, hogy mennyit láttál a világból. Nekem azt hiszem másfeles van, vagy kettes - nem vagyok benne biztos - de komolyan agyalok a műtéten, mert zavar.
több mint 11 éve
van itt kontaktlencsés? megtaláltam szemműtét előtti lencséimet, -7 az egyik, -5.5 a másik (a görbületet megírom, ha van potenciális jelentkező), 2016 végéig jó mindkettő, ha esetleg valaki igényt tart rá, szívesen odaadom

---
több mint 11 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 412 — Packers Suicide Squad
 hvg.hu/shake/20150211_mokas_bakik_tarkitottak_a_hiradot

ti ismeritek az ING (ejtsd: ing) Bankot?Amadeus91
persze, főleg shirt ügyletek jellemzik

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 11 éve
 hvg.hu/shake/20150211_mokas_bakik_tarkitottak_a_hiradot

ti ismeritek az ING (ejtsd: ing) Bankot?
több mint 11 éve
süti Los Angeles Rams 4 134 — Rams fan
 sciencefiction.hu/rajongok/star-wars/blog/gigantikus-star-wars-hoszobor-japanban

"Az idei rendezvényen a japán hadsereg földi önvédelmi erejének 11-es brigádja 3500 tonna havat mozgatott meg, hogy elkészítse ezt a 23 méter széles és 15 méter magas alkotást."

Képek a linken.
több mint 11 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 742 — capitaine du château de Vienne 1487
Neue költemény

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 444 — Cowboys fan
hókrossz Kútvölgy-Istenhegyen, nem kimondottan terepjáró autóval, a hátsó ülésekben a két gyerekkel, az anyósülésen a beparázott feleséggel... kész!
több mint 11 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 www.hir24.hu/sotet-oldal/2015/01/29/kigyulladt-egy-autobusz-banhorvatiban/
Páratlan érzés lehetett.
több mint 11 éve
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 614 — Dolphins fan
Lady Mike Tyson. 😛
https://vine.co/assets/images/meta/vine_screencap-0b4ef888c2882624abcca774862cde77.png
Vine
The entertainment network where videos and personalities get really big, really fast. Download Vine to watch videos, remixes and trends before they blow up.

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
 www.youtube.com/watch?v=udAL48P5NJU

A Hubble készített egy 1,5 milliárd megapixeles képet az Andromédáról. Csupán 4,3 giga helyett foglal. 😊süti
Lassan eljutunk ahhoz a kiflicsücskös géphez, ala Galaxis Útikalauz.
(Hogy lehet itt egy másik civilizációt megtalálni? Vagy másoknak ránk?)Atari
a következő lépést már ezzel tesszük meg 😊

en.wikipedia.org/wiki/James_Webb_Space_Telescope

---
több mint 11 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan

A Hubble készített egy 1,5 milliárd megapixeles képet az Andromédáról. Csupán 4,3 giga helyett foglal. 😊süti
Lassan eljutunk ahhoz a kiflicsücskös géphez, ala Galaxis Útikalauz.
(Hogy lehet itt egy másik civilizációt megtalálni? Vagy másoknak ránk?)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
dcsicsak Chicago Bears 1 553

A pontosítás kedvéért: A prefixeket ne halmozd. Ez 1,5 milliárd pixel, azaz 1,5 Gigapixel. 😊
több mint 11 éve

A Hubble készített egy 1,5 milliárd megapixeles képet az Andromédáról. Csupán 4,3 giga helyett foglal. 😊
több mint 11 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
...Csak személyes tapasztalat, míg régen elég volt az utcában végig bringázni az utcában és 2 focicsapat összegyűlt, addig ma úgy kell heteket szervezkedni, hogy 3-4 emberrel eltudjunk menni dobálni. Meg mikor azért kések le egy összejövetelt, mert nem voltam facebookon és nem láttam, hogy szervezik... Holott évek óta ugyanaz a telefonszámom. Mindenesetre így legalább maradt egy "kemény" mag, akikben megbízhatok.süti
Azt én is tapasztalom, hogy hetekig kell szervezni valamit és akkor is meghiúsul, mert mindenki kb. úgy tesz, mintha ő lenne a miniszterelnök jobb keze és annyit nem tud előre, hogy két hét múlva betud-e ülni 1 órára egy sör mellé. Ezt betudom annak, hogy megszűnt a napi kapcsolat és ezzel majdnem az ismeretség is és ha nem lenne ennyi platform a "kapcsolattartásra", akkor el is tűntünk volna egymás szeme elöl.
Viszont a kemény maggal sosem volt könnyebb tartani a kapcsolatot. Rengeteg pénzt megspóroltam azáltal, hogy okostelefonom van, mert így a havi kártyafeltöltést felváltotta a negyed évenkénti (minden másra ott a WIFI). Mondjuk más, ha az ember egy városban lakik a barátaival, meg más, ha messze egymástól. Előbbinél bosszantóbb lehet a virtuális kapcsolattartás, amikor lehetne személyes is, utóbbinál viszont áldás.
több mint 11 éve
Egyszer már leírtam, hogy nem az eszköz felelős a kezeléséért és nem az változtatja meg az embert. Aki nem törődöm, nem szociális természetű, az smartphone nélkül is az lenne, ma a smartphonra és az internetre fogják az elhízást, amikor nem voltak, akkor meg a TV-re fogták. És lehetne még sorolni a démonizált dolgokat korszakok szerint.Tony
Ezt így látom én is, és egyetértek abban is, hogy hülyeség mindig azt szajkózni, hogy mert bezzeg régen minden jobb volt. Akkor is megvolt ugyanez csak ahogy írtad a TV-vel vagy akármi mással. Engem különösebben most sem érdekel, hogy más mit csinál a szabadidejében. Csak személyes tapasztalat, míg régen elég volt az utcában végig bringázni az utcában és 2 focicsapat összegyűlt, addig ma úgy kell heteket szervezkedni, hogy 3-4 emberrel eltudjunk menni dobálni. Meg mikor azért kések le egy összejövetelt, mert nem voltam facebookon és nem láttam, hogy szervezik... Holott évek óta ugyanaz a telefonszámom. Mindenesetre így legalább maradt egy "kemény" mag, akikben megbízhatok.