OFF topik

31 feliratkozó

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 582
 most.444.hu/2013/07/14/halott-a-balaton-soundon/

RIP
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 991 — no es importante
1000+ feliratkozó után aktiválódik a LIVE funkció a Youtube-on, most 308-nál tartunk 😊
 www.youtube.com/bowlhu

bárkinek van gmailes-fiókja, kérjük iratkozzon fel a csatornánkra, osszátok meg és reklámozzátok, nem lenne rossz, ha a 2013-es NFL-beharangozó műsorainkat már ott és így közvetíthetnénk 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
 probs99.tumblr.com/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 742 — capitaine du château de Vienne 1487
annak ellenére, hogy az off topic-ba tettem, van amerikai focis gerince van az írásnak. csak ízelítő belőle:
"Leroy előtt egyáltalán nem voltak távlatok. Ott kellett volna hagynia a gimnáziumot, be kellett volna kerülnie valamilyen városi bandába, és aztán meg kellett volna halnia egy utcasarkon, mint az apjának. Ezt a szociokulturális determináció törvényének hívják. Leroy azonban az Atyára hallgatott és nem a szociokulturális determináció törvényére. Ott maradt a Mama és Kicsilily mellett, aztán a végzés előtt pár hónappal megjelent a gimiben az Edző, aki egyetemi ösztöndíjat ajánlott neki. "
 orulunkvincent.blog.hu/2013/07/12/kepek_egy_arisztokrata_eletebol#commentsDiamondsHead44
igen-igen-igen, bár borzalmas smittesítés. Dehát aki sok BarlangMikit olvas, annak nem biztos, hogy BarlangiMikiül kell írnia. Jó ötlet, de csak ez.

még Sobri is beérhet ha továbbvinné hűen a jutahi-vonalat, várunk, nemörülünk vincent

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
annak ellenére, hogy az off topic-ba tettem, van amerikai focis gerince van az írásnak. csak ízelítő belőle:
"Leroy előtt egyáltalán nem voltak távlatok. Ott kellett volna hagynia a gimnáziumot, be kellett volna kerülnie valamilyen városi bandába, és aztán meg kellett volna halnia egy utcasarkon, mint az apjának. Ezt a szociokulturális determináció törvényének hívják. Leroy azonban az Atyára hallgatott és nem a szociokulturális determináció törvényére. Ott maradt a Mama és Kicsilily mellett, aztán a végzés előtt pár hónappal megjelent a gimiben az Edző, aki egyetemi ösztöndíjat ajánlott neki. "
 orulunkvincent.blog.hu/2013/07/12/kepek_egy_arisztokrata_eletebol#comments

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 www.origo.hu/itthon/20130713-ongyilkos-lett-az-indul-a-bakterhaz-bendeguza.html

több mint 12 éve
Nem kicsit benyelte a hírcsatorna a brét. 😀 Csoda, hogy a bemondó nem röhögte el magát. Vérprofi volt.
Kapcsolódó cikk:  www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-tv-station-asiana-pilots-20130712,0,3923067.story

GRAFI
Az NTSB elismerte, hogy egy nyári gyakornok poénkodott... Áhh

---
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
 www.bbc.co.uk/news/world-15391515

Én a 3.986.556.316-ik vagyok.laccoo74
WTF! 😊
több mint 12 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Nem kicsit benyelte a hírcsatorna a brét. 😀 Csoda, hogy a bemondó nem röhögte el magát. Vérprofi volt.
Kapcsolódó cikk:  www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-tv-station-asiana-pilots-20130712,0,3923067.story

több mint 12 éve
YoungZeeZee 9 535
Mindig az a megoldas h minden ember mas.Mi alaposan korbejartuk a temat.Tudtuk mit akarunk.Persze mindenre nem lehet felkeszulni.Alap szempontok voltak:Lakas mennyiert van.Fizetesek milyen magasak.milyenek a munkalehetosegek.ergo az irodai tapasztalat jo-e,idojaras,magyat nyelv hasznoy lehet e, angol nyelven kelljen boldogulni.
Soha nem ereztem azt h en magyar vagyok!Mondjuk tettem is erte.Elmentem focizni es a teljesitmennyemmel mar respectwt vivtam ki.Persze nem ok lesznek a legjobb barataim...Te ergo az idegennek kell alkalmazkodni es nem pedig forditva.
Tudtuk mit akarunk.Es eleg jo uton jarunk..hazakoltozes nem foglalkiztat mivel elegge mas kornyezet es mentalitas vesz korbe.A fene akarja a nagy cuccolast.
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 www.bbc.co.uk/news/world-15391515

Én a 3.986.556.316-ik vagyok.
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 578 — Steelers fan
Külföldi munka témához néhány gondolat: szerintem túl lesarkítva beszéltek a dologról. A külföldi munka nem egyenlő azzal, hogy elköltözöl a világ túlsó felére, és minden itthoni jótól elszakítva egyedül tengődsz/dőzsölsz fizetéstől függően életed végéig.

Én másféle rációt látok a külföldi munkában, (pont ezért csináltam így): külföldön dolgozni, és a pénzt itthon elkölteni. 1996-ban stabil munkahelyem volt itthon, szakmában, átlagos fizetéssel. Ugyanaz volt a téma mint a mostani fiataloknál, el lehet éldegélni belőle, de nem lehet továbblépni, nem lehet lakást, stb... venni, mert ahhoz nagyon kevés.

Szóval itthoni állásomat feladtam és kimentem külföldre. Egy heti fizetésem kicsit több volt, mint itthon egy havi. Két év után hazajöttem, vettem egy kis házat, kocsit meg amit még gondoltam hogy kell 😊 valamennyi még maradt is. Majd elkezdtem egy sulit, és részben ebből a maradék pénzből finanszíroztam a tanulmányaimat, mellete persze dolgoztam is. A suli után találtam végzettségemnek megfelelő állást, és azóta éldegélek ezen az „középosztálybeli”-nek nevezett szinten.

Azt leszögezném, hogy kint dolgozni nagyon sz.r volt. Nem kell szépíteni a dolgot. Német nyelvterületen voltam, és nálunk van egy olyan elmélet, hogy mi különbek vagyunk a balkáni népségnél (albánok, románok, törökök stb...) na ez az elmélet a németeknél-osztrákoknál nem ismert. Aki nem nyugatról jön oda, az mind „auslander” és ők aztán teljesen egy kalap alá vesznek mindenkit, albán, magyar, török, szlovák, nekik az mind egycigány, külföldi és kész.
Másik tévhit, hogy ha keményed dolgozol, majd elismerik a munkádat. Aha... gondolkozz!

Olyan hozadéka is van ennek, hogy aki kint megtapasztalja hogy milyen egy enyhén lenézett kisebbség tagjának lenni, az hazaérve általában kevésbé vehemensen cigányozik vagy zsidózik. Mert odakint gyakran előáll a melóban olyan helyzet, hogy valaki kizárólagosan a külföldi volta miatt kap sz.rabb munkát (vagy ugyanolyan munkáért kevesebb pénzt) és elmondhatom hogy ez nem jó, sőt időnként direkt sértő. És ha személyesen érintett, akkor hamar ráébred a pógár, hogy mennyire tuskó dolog hátrányosan megkülönböztetni valakit csak a származása miatt...

Tehát kint dolgozni rossz volt, de ha azt nézem hogy ezzel a pár év kínlódással mit nyertem itthon, akkor azt mondom simán megérte. Ha akkor nem megyek ki, most vagy semmim sem lenne, vagy nyögnék a hitelek alatt.
Ha meg kint maradok, nulla megbecsülés mellett élhetnék egy idegen helyen, ottani átlagnál kevesebb pénzből.

Nem kell illúziókat táplálni, hogy bárki magyar akcentussal, magyar névvel, magyar születési hellyel a papírokon majd milyen -ha nem is megbecsült, de– elfogadott tagja lesz egy német vagy osztrák közösségnek. Nem lesz.

Ja, és lett volna lehetőségem, de nem akarok újra kimenni.
több mint 12 éve
mi a meglepő, hogy ezen fórum off részlegébe relatíve értelmes emberek írogatnak, akik nem adják meg neked azt az "örömöt", hogy egy ezerszer hallott nyavalygás után elküldjenek - akár szó szerint - melegebb éghajlatra?jjncaa
Ebben nincs semmi meglepő. Pont ez az! 😊

Egyébként; mindenkit meg lehet érteni. Nem vagyunk egyformák. Más a hátterünk, mások a problémáink és a tapasztalataink, mások a preferenciáink, így más a gondolkodásunk és mindezekkel együtt mások a lehetőségeink is. Ezért tudjuk más szemszögből megközelíteni a dolgokat + szeretek anonim nyavalyogni (így legalább a családom nem érzékel a lelki válságom sanyarú világának posványos nyomorából semmit - fúúú, de költői voltam -, ráadásul kapok inputot másoktól a - számomra éppen egetrengető - témában). Minden releváns info plusz adalék (ha mellé még káromkodik is... leli állapot miatt, ilyen a stílusa, vagy csak poénból... 😀).
több mint 12 éve
mi a meglepő, hogy ezen fórum off részlegébe relatíve értelmes emberek írogatnak, akik nem adják meg neked azt az "örömöt", hogy egy ezerszer hallott nyavalygás után elküldjenek - akár szó szerint - melegebb éghajlatra?

---
több mint 12 éve
Ehhehe a vankúveres angol kislány, nem kínait akartál mondani?sutianap
most általánosságban. De ez a kislány lehet éppen piréz is.Amadeus91
Cégen belül melóztam külföldön pár hónapot és nem voltam ott sem páfrány (ahogyan itt sem).

Amúgy hiányzik a mondatokból a "takarodjon venkúvörbe rinyálni innét el" rész! "Nagyon kívánom neki, hogy menjen oda, mert... ööö képernyőn keresztül is büdi a lába"!... vagy ilyesmik 😀 😀
több mint 12 éve
más: megújult kicsit a gmail postaládája, ami a mi szempontunkból nagyon jó hír, mivel ha bekapcsolod a beállításoknál az email feliratkozást (PM-ekre és a kedvenc topicokra), akkor külön helyre, a frissítésekhez fogja küldeni az értesítéseket

---
több mint 12 éve
Ehhehe a vankúveres angol kislány, nem kínait akartál mondani?sutianap
most általánosságban. De ez a kislány lehet éppen piréz is.
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 742 — capitaine du château de Vienne 1487
Ehhehe a vankúveres angol kislány, nem kínait akartál mondani?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Én azt érzem, hogy egyszerűen megöl ez a börtön amiben élek; ez az ország, ahol minden (a pénz és a) kapcsolatok kérdése (azt gondolom, hogy látjuk az eredményt).
...
Azt nem tudom, hogy Vancouverben bejönnének-e az erőfeszítéseim. Azt nem tudhatja előre senki; én sem tudhatom előre. Csak azt tudom; hogy M.o.-on semmilyen erőfeszítésem nem térült meg és ezen változtatni akarok; amint lehetőségem nyílik rá 😊. Nincs gyűlölet, vagy nemzet-ellenesség bennem; csak szimpla keserűség és csalódottság.toxique
Szerinted hol nem így van?
...
Általánosságban viszont érdemes elgondolkozni a következőn:
Ha valaki a saját természetes környezetében, ahol maximálisan bírja a nyelvet, ismeri a kultúrát, ahova kapcsolódik szociálisan, ahol ismerettségei, családja, barátai vannak nem ér el sikereket, nem jut egyről a kettőre, annak mitől lenne könnyebb idegenben idegenként?
.Sobri Jóska
a tiszta lap intézménye Sobri.
- Eleve idegen. Kvázi ott ő a cigány, a zsidó, ő a kívülálló.
- Nincsen semmi szociális háttere.
- Nincs kint család, aki pusztán rokoni kötődés miatt mögötte áll, és segíti.
- Nincsenek barátai, akikkel megbeszélheti problémáját élőszóban, akik tanácsokkal látják el, pontosan ismerve helyzetét.
- A nyelvet sosem bírja annyira, mint itthon a magyart, mindig érződni fog, hogy nem ez az anyanyelve.
- A kinti közös kulturkincsnek nem része, nem ismeri, mindig outsider marad.
- Az egészségügyi rendszernek ritkán lesz a része, és az kurva drága.
- Kint ritka a kamumeló, tényleg meg kell szakadni a nagy pénzért.Sobri Jóska
én ennyire nem látom lehangolónak. Család, szociális háttér bőven lehet. Kiviszed a rokonaid, megrántasz egy angol kislányt, lesz egy félig már angol, valószínűleg angol anyanyelvű gyereked, akinek természetes lesz az a környezet. Ez az outsider kérdés meg... nem megbántva senkit sem, de aki egy Berlin-London-Moszkva típusú abszte multikulti 5+ milliós városban nem tud beilleszkedni valamely közösségbe (kondi, kinti magyarok, kollégák, valami iskola/egyetem/szakkör bármi), az nem fog tudni Budapesten sem, kvázi kurva mind1, hogy hol játssza a szobanövényt.
több mint 12 éve
no offense, mert nem akarok személyeskedni, de pontosan ez az az attitűd, amire én azt mondom, hogy aki így gondolkodik, az meg is érdemli sorsátjjncaa
😊 erről beszélek!
több mint 12 éve
Én azt érzem, hogy egyszerűen megöl ez a börtön amiben élek; ez az ország, ahol minden (a pénz és a) kapcsolatok kérdése (azt gondolom, hogy látjuk az eredményt).
...
Azt nem tudom, hogy Vancouverben bejönnének-e az erőfeszítéseim. Azt nem tudhatja előre senki; én sem tudhatom előre. Csak azt tudom; hogy M.o.-on semmilyen erőfeszítésem nem térült meg és ezen változtatni akarok; amint lehetőségem nyílik rá 😊. Nincs gyűlölet, vagy nemzet-ellenesség bennem; csak szimpla keserűség és csalódottság.toxique
Szerinted hol nem így van?
...
Általánosságban viszont érdemes elgondolkozni a következőn:
Ha valaki a saját természetes környezetében, ahol maximálisan bírja a nyelvet, ismeri a kultúrát, ahova kapcsolódik szociálisan, ahol ismerettségei, családja, barátai vannak nem ér el sikereket, nem jut egyről a kettőre, annak mitől lenne könnyebb idegenben idegenként?
Vannak persze kivételek; egy magasan kvalifikált eü.dolgozó Skandináviában eleve nagyságrendnyivel jobban meg lesz fizetve, vagy egy csinos lány Amszterdamban, mint ugyanazért itthon.
De attól még az alapkérdésem megmarad.Sobri Jóska
Például attól, hogy: van egy jelentős fizetőképes fogyasztói réteg, amely képes igénybe venni a terméked / szolgáltatásod. Ez egy small-business-nek létfontosságú. Vannak életszagú pályázati rendszerek és mindenféle (és a csókosokon kívül is...) elérhető bővítési támogatások (pl. új alkalmazottak után).
Maximálisan bírja a nyelvet:
- A legtöbb embert ott cseszerintik át a maximálisan bírt anyanyelvével együtt, hogy nem ismeri / érti pontosan a szerződés szaknyelvét amit aláír. 😊 Ismerős probléma M.o.-ról? Lakásmaffia, nem vonatkozó biztosítások, MLM átkúrások, bankos átkúrások... stb. Ezért tudnak dolgozni a fehérgallérosok. Ismerni kell a nyelvét annak, amivel foglalkozol, ez alap, úgy nem érdeklődsz hitelek után, hogy nem ismered a banki lingo-t. A hülyeség ellen a saját nyelveden sincs orvosság. Vagy szerinted; egy floridai redneck tudja a különbséget pl. egy akármilyen "deferred loan" és a "leasingek" között? 😀
- A barátok száma és a probléma nagysága (amiben éppen vagy) fordítottan arányosak. Az emberek - valami egészen furcsa okból - csak akkor akarnak segíteni rajtad, ha éppen sikeres vagy. 😊

Plusz: elérhető minden információ Kanada és Magyarország (ez a bonyolultabb 😊 ) aktuális adóztatási és támogatási politikájáról, alkalmazott adókulcsokról vagy akár esettanulmányokat is letölthetsz (erre jó a net - többek között). Aztán el lehet kezdeni számolgatni: akár összehasonlító táblázatokat is lehet készítgetni (... vagyis tervezni), hogy adott financiális környezetben mit tudsz elérni azonos befektetéssel.

A család-barátok kombó csak annak jó, akinek olyan a kapcsolatrendszere. Most képzelj egy vidéki csórót hasonlóan csóró kapcsolatrendszerrel, akinek nincs huzalma még a saját nyelvén sem a joghoz, a közgéhez vagy az adózáshoz... milyen előnye van ezzel a saját nyelvén? Vagy akinek vannak affinitásai, de nincs olyan kapcsolatrendszere? Milyen relációban van több esélye itthon a sikerre?
több mint 12 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 193 — Steelers fan
Elég csak elolvasni egy újságot, vagy belenézni a tévébe.......kishaszi
Én valamelyik nap rökönyödtem meg azon, hogy mennyire tévesen közlik a tévék híradóiban a híreket. Volt erről a SF-ban "leesett" gépről egy hír a nemtudommelyik csatorna híradójában, és elsőre azt hittem, hogy másik esetről beszélnek, annyira máshogy adták elő az információkat. Még kérdeztem is magamban, hogy "még egy..?"

Ilyenkor újra meg kell állapítanom, hogy jól teszem, hogy kb. 4 éve nem nézek tévét. Ezt is csak azért kaptam el, mert áthallatszott apám szobájából.Mikey
A hírek a legrosszabb, ami létezik-
Folyamatos negatív hírek, tömény méreg.
TV2-n direkt figyeltem egyszer a kb 1 órás hírműsorból, 37 percig kellett várni az első pozitív hírre. PErsze utána is csak negatív volt. Folyton a halál, halál, halál, gerinctörés, súlyos baleset, brutális születési rendellenesség... aztán kompenzációnak bedobnak egy hírt, hogy egy antarktiszi állatkertben albínó pingvin született. Persze pozitív hír az is, de ilyen megfoghatatlan, "közünk" nincs hozzá.

Ennek is meg van a háttere, oka. Rettegjél, féljél, ijedjél meg. Érezd magad szarul. Ez pörgeti a fogyasztást, mert ha elmész vásárolni valami faja cuccot, mindjárt jobban érzed magad...
Nevében is benne van: tele-vízió = tele vízionálják az ember fejét faszságokkal, szörnyűségekkel, meg hazugsággal.

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 352
Elég csak elolvasni egy újságot, vagy belenézni a tévébe.......kishaszi
Én valamelyik nap rökönyödtem meg azon, hogy mennyire tévesen közlik a tévék híradóiban a híreket. Volt erről a SF-ban "leesett" gépről egy hír a nemtudommelyik csatorna híradójában, és elsőre azt hittem, hogy másik esetről beszélnek, annyira máshogy adták elő az információkat. Még kérdeztem is magamban, hogy "még egy..?"

Ilyenkor újra meg kell állapítanom, hogy jól teszem, hogy kb. 4 éve nem nézek tévét. Ezt is csak azért kaptam el, mert áthallatszott apám szobájából.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 12 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 193 — Steelers fan
Én meg csak annyit tudok mondani, hogy én jól érzem magam itthon. Ebben a büdös, poros, koszos fővárosban is. Meg vidéken is. Minden évben megyek Németországba pl. céges rendezvény miatt, mindössze 3 napos, de a 2. nap már azon kapom magam, hogy honvágyam van. Nyilván jó lenne 4x ennyit keresni, és még itthoni szinten is legalább 1,5x ennyit kéne hogy kapjak (nem csak én, sokan mások is) a munka stresszfaktorát és felelősséget tekintve, és pl. hitelt se tudok felvenni, mert nincs mire. Nehézségek vannak, de ettől még itthon érzem jól magam. Ez egy érzés, ami belülről jön. Aki persze "szarul akarja érezni magát", az biztos szarul is fogja. Elég csak elolvasni egy újságot, vagy belenézni a tévébe.......

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
- A kinti közös kulturkincsnek nem része, nem ismeri, mindig outsider marad.Sobri Jóska
ja még valami, erről jutott eszembe

nem tudom, hogy ez pl. a Németországban vagy Angliában dolgozóknál mennyire gyakori jelenség, de az amerikai magyaroknál észrevettem, hogy sokszor talán épp az a baj, hogy mennyire hamar alkalmazkodnak a kinti helyzethez

értem ezt úgy, hogy az itthonról nézve irreálisan magas fizetést is simán el lehet költeni, ha "amerikai" fejjel gondolkodik az ember (vásárolj-vásárolj-vásárolj)... és erre csak egy módon lehet felkészülni: ha a rosszabb körülmények közepette is képes takarékoskodni

Esküszöm: amint lehetőségem nyílik erre én eltűnök innen. Ha kigyűlölik nekem ezt a "száműzést" az elvakult hazai érzelműek, esküszöm mindenre amit akarnak (jelen / leendő család/ saját életem... stb.), hogy önszántamból az életbe be nem teszem a lábam M.o.-ra többé 😀toxique
no offense, mert nem akarok személyeskedni, de pontosan ez az az attitűd, amire én azt mondom, hogy aki így gondolkodik, az meg is érdemli sorsát

---