OFF topik

31 feliratkozó

több mint 13 éve
Törölt felhasználó
gyönyörű lenne, tényleg...
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 591
észszerű
 www.origo.hu/itthon/20130308-a-magyar-helyesirasi-szabalyzat-tizenkettedik-kiadasanak-tartalmabol.htmljjncaa

"Eddig csak úgy írhattuk azt, hogy elsején, hogy 1-jén, viszont ezentúl az 1-én is helyes lesz."

De hogy ez mekkora becsicskulás a tömeg butaságának...kaszo
lehetne engedélyezni például összevont alakokat, "vok", "tom", "h", "sztem".... van más nyelv ahol bevett gyakorlat.
több mint 13 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 697 — Panthers fan
van egy-két szó, ami tévesen rögzült be és konzekvensen rosszul írok.Jakehomer
Mármint... "írom", nemde? 😀
Ha arra a néhány szóra értetted.. vagy csak úgy általánosságban konzekvensen írsz rosszul? 😛
Igor
Nem 😛 Az írok az helyes (nem ikes ige), a fenti mondatból egy amit vagy inkább egy ezért hiányzik a konzekvensen előtt.

Tepper takarodj!
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 744 — capitaine du château de Vienne 1487
Na, ha már a helyesírás a téma, akkor én is kiöntöm a szívem. Alapvetően nem zavarnak különösebben a helyesírási hibák, praktikusan nézem a dolgot, az a lényeg, hogy megértsem, mit akar valaki mondani, abba meg beleférnek hibák is, velem is megesik, van egy-két szó, ami tévesen rögzült be és konzekvensen rosszul írok.

De oda akarok kilyukadni, hogy kicsit mindig meghalok, amikor olyanokat látok leírva, hogy Pats-el meg Favre-al stb. Hogy a faszba lesz a -val -vel ragból -al -el? Azt most hagyjuk, hogy a Patsszel (teljes hasonulás, ugye 😛 ) szót egybe kell írni (mert kicsit gumiszabály. hogy az idegen szavak esetében, hogy mi megy egybe és mi külön), szóval már a Pats-szel sőt, a Pats-vel is elmenne 😊Jakehomer
Peccsel, Fávval viola!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
van egy-két szó, ami tévesen rögzült be és konzekvensen rosszul írok.Jakehomer
Mármint... "írom", nemde? 😀
Ha arra a néhány szóra értetted.. vagy csak úgy általánosságban konzekvensen írsz rosszul? 😛

Bocs, magas labda volt 😊 és ha valaki nem szólhat ebben a témában, az én vagyok 😀 bár nekem a helyesírásommal (talán) nincs akkora gond, inkább a csapongó gondolataimmal/mondatképzéssel...

Szerintem az -al/-el épp azért alakult ki, mert az emberek félnek, hogy nem találják el a hasonulás szabályait.. és ezzel, hogy kihagyják az első MSH-t, így kivédik ezt a problémakört 😀

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 697 — Panthers fan
Na, ha már a helyesírás a téma, akkor én is kiöntöm a szívem. Alapvetően nem zavarnak különösebben a helyesírási hibák, praktikusan nézem a dolgot, az a lényeg, hogy megértsem, mit akar valaki mondani, abba meg beleférnek hibák is, velem is megesik, van egy-két szó, ami tévesen rögzült be és konzekvensen rosszul írok.

De oda akarok kilyukadni, hogy kicsit mindig meghalok, amikor olyanokat látok leírva, hogy Pats-el meg Favre-al stb. Hogy a faszba lesz a -val -vel ragból -al -el? Azt most hagyjuk, hogy a Patsszel (teljes hasonulás, ugye 😛 ) szót egybe kell írni (mert kicsit gumiszabály. hogy az idegen szavak esetében, hogy mi megy egybe és mi külön), szóval már a Pats-szel sőt, a Pats-vel is elmenne 😊

Tepper takarodj!
több mint 13 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
Én nem mondtam, hogy az számít, de a te írásodból úgy jött le. 😀
2-kán -- ez így mondjuk még jobban bassza a szemem. Hozzáteszem, sokszor láttam már így írva.Mikey
legjobb amikor simán a "három" szót úgy írják, hogy 3-om...
és nem egyszer, nem kétszer találkoztam ilyennel.
több mint 13 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 373
Én nem mondtam, hogy az számít, de a te írásodból úgy jött le. 😀
2-kán -- ez így mondjuk még jobban bassza a szemem. Hozzáteszem, sokszor láttam már így írva.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 235 — Eagles fan
Hátésakkormivan? Ott meg van K 😀 Miért pont a J betű számít? 😀
Elseje -> 1-jén
Másodika -> 2-án (és nem 2-kán)
Bár jobban belegondolva az egy az "sorszámosítva" ugye első, ott tényleg nincs j, míg a kettő sorszámosítva második, ahol meg van k 😊 Ezen gondolatmenetet folytatva végülis lehet logika a dologban, hogy az első esedben hozzáírjuk a hiányt, a többiben meg nem, mert már benne van 😀

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Mondjuk a másodikán, harmadikán, negyedikén szavakban nincs is j betű.

több mint 13 éve
Ez mondjuk abszolút értelmetlen volt eddig szerintem, ha a másodikánt úgy írjuk hogy 2-án, a harmadikánt úgy írjuk hogy 3-án, a negyediként meg 4-én, akkor úgy logikus hogy az 1-én is helyes legyen.

több mint 13 éve
észszerű
 www.origo.hu/itthon/20130308-a-magyar-helyesirasi-szabalyzat-tizenkettedik-kiadasanak-tartalmabol.htmljjncaa

"Eddig csak úgy írhattuk azt, hogy elsején, hogy 1-jén, viszont ezentúl az 1-én is helyes lesz."

De hogy ez mekkora becsicskulás a tömeg butaságának...kaszo
Lehet hogy a szabályzat szerint mostantól helyes lesz az 1-én, de nekem továbbra is ugyanúgy baszni fogja a szemem, ahogy tette az elmúlt 24 évben.

több mint 13 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
észszerű

De hogy ez mekkora becsicskulás a tömeg butaságának...
több mint 13 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 64 998 — no es importante
észszerű
 www.origo.hu/itthon/20130308-a-magyar-helyesirasi-szabalyzat-tizenkettedik-kiadasanak-tartalmabol.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 412 — Packers Suicide Squad
Dugó, kínai módra: 10 napig, 100 km hosszan.
 biggeststuff.com/longest-traffic-jam-ever/
Érdemes a sávokat, pöttyet sűrű körforgalmakat megtekinteni.

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 13 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Egy pörgős Biohazard, vagy Sick of it all koncertet nem lehet karbatett kézzel végigácsorogni.laccoo74
Bő 10 évvel ezelőtt a Freshfabrik se állt másból...catattack
Léteznek még Fabrikék?A Nerve után kikerültek a látómezőmből.Én régen a Bedlam dolgait szerettem nagyon, magyar kedvencem nincs azóta sem.
több mint 13 éve
catattack 3 520
Egy pörgős Biohazard, vagy Sick of it all koncertet nem lehet karbatett kézzel végigácsorogni.laccoo74
Bő 10 évvel ezelőtt a Freshfabrik se állt másból...
több mint 13 éve
 www.hir24.hu/kulfold/2013/03/05/felmentettek-az-emberolessel-vadolt-enekest/
Dimebeg meggyilkolása kicsit megváltoztatta a dolgokat.A zenészek helye a színpadon van, a rajongóké pedig a színpad előtt!laccoo74
Egy old school hardcore koncerten kicsit más a helyzet... 😀catattack
Egy pörgős Biohazard, vagy Sick of it all koncertet nem lehet karbatett kézzel végigácsorogni.
több mint 13 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Dimebeg meggyilkolása kicsit megváltoztatta a dolgokat.A zenészek helye a színpadon van, a rajongóké pedig a színpad előtt!laccoo74
Szvsz egy bizonyos mértékig nincs probléma azzal ha felmásznak színpadra, igaz elég veszélyes is tud lenni, hiszen ha úgy ugranak rá valakire hogy nem figyel, ott törhet a kéz meg akármi. De ha már állandó jelleggel fenn van valaki a színpadon akinek a nézőtéren lenne a hely, az már eléggé zavaró tud lenni...

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 13 éve
Kellene valami am.focis téma a sig battle új fordulójára. Ha van valakinek ötlete/fórumaláírás igénye az ide tolja be az alany nevét:  bowl.hu/forum/alairasok/sig_battle_csevego

több mint 13 éve
catattack 3 520
Egy old school hardcore koncerten kicsit más a helyzet... 😀
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 744 — capitaine du château de Vienne 1487
Inkàbb a noirdesire-ügy, keleteurópában gixer s majd az igazság bajnokai megmutatják a romlott nyugatnak...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Dimebeg meggyilkolása kicsit megváltoztatta a dolgokat.A zenészek helye a színpadon van, a rajongóké pedig a színpad előtt!
több mint 13 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 412 — Packers Suicide Squad
valaki, aki tud németül, segítsen legyen szíves e kifejezésben: "mehr sein als scheinen" (sic)- áll egy fejlécben.
kerestem neten, értelmesnek tűnő fordítást nem nagyon találtam (aztán lehet, hogy csak számomra nem volt értelme). 'Be more than you appear to be' - megfelelő fordítás ez szerintetek?Gergőbácsi
Ja, legyen több benned, mint ami kifelé látszik. A scheinen az angol shine-al egyenértékű de jelenti azt is, hogy valami csak szimplán látszik, nem sugároz bele a szemedbe.

De lehet hogy ez valami aforizma és baromságot beszélek. Rajna
Köszönöm!

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 8 017 — Nega Scott
valaki, aki tud németül, segítsen legyen szíves e kifejezésben: "mehr sein als scheinen" (sic)- áll egy fejlécben.
kerestem neten, értelmesnek tűnő fordítást nem nagyon találtam (aztán lehet, hogy csak számomra nem volt értelme). 'Be more than you appear to be' - megfelelő fordítás ez szerintetek?Gergőbácsi
Ja, legyen több benned, mint ami kifelé látszik. A scheinen az angol shine-al egyenértékű de jelenti azt is, hogy valami csak szimplán látszik, nem sugároz bele a szemedbe.

De lehet hogy ez valami aforizma és baromságot beszélek.