PC és Konzol
28 feliratkozó
2 napja
ez ha nem 5:5-tel állna a csapat sokkal jobban mutatna, de érdekesnek azért még mindig érdekesgohuskies.com/news/2024/11/15/football-world-of-warcraft.aspx
Friday night lights on Montlake...the Eclipse is coming 🌑
— Washington Athletics (@UWAthletics) November 12, 2024
Get ready for a one-of-a-kind in-stadium experience at the @UW_Football home finale.#GoHuskies x #UWarcraft pic.twitter.com/h0WpUnY1yn
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 napja
Mind2 ll
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 napja
OFFFM24, remek a programozás 😀
Lölő már a La Ligába is bevásárolja magát!
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
10 napja
Epic. Games.néhány itt is előkerült 😊
www.youtube.com/watch?v=A6B4706RQ08
iktriad
youtu.be/F2bKVEVUOPg?si=ulkNTrq2GWf7l324
14 napja
Összességében nagyon jó VB volt. Nálam Keria volt az MVP a VB egészét nézve. Az a Pyke játék nagyon epic volt.Faker meg Faker. Erre nincsenek szavak mindösszesen egy: GOAT!
A T1-nél lehetett érezni azt, hogy nagyon együtt mozognak. Nem csak egyéni teljesítményekről beszélhetünk és macróról(ami eleve alap) hanem megvan az összhang.
BLG is nagyot ment ha emlékeztek. A VB elején nagyon nem találták a helyüket aztán nagyon megérkeztek a döntőre.
Nekem az esemény üde színfoltja volt a FLY. Tetszett a hozzáállásuk az egészhez. A váratlan húzásaikkal kicsit megkavarták a metát ami időnként ki is fizetődött. (aki látta az NA döntőt az tudhatta mire számíthat 😀 )
Bwipo hatalmas forma örülök, hogy sokáig jutottak.
A LEC-től kb. erre számítottam. Capsék már megérdemelnék, hogy egyszer kijöjjön nekik is a lépés. Látszik, hogy ők vannak a legközelebb az ázsiai régiókhoz. Sokat dobna ha a LEC-ben is átállnának a bo3-as meccsekre.
E-A-G-L-E-S EAGLES !
14 napja
Rounn
20
Azért amikor kellett, lásd most a döntőben csak ő hozta le, amikor kellett. Az a flank Sylassal, döntötte el a 4. meccset szinte, majd az 5.ben szintén Galioval. Azért halkan meg lehet jegyezni, hogy G2 majdnem legyőzte BLG-t vagy T1-et :p
14 napja
Persze, más midlanerrel nem működne a dolog... de inkább arra utaltam, hogy ritkán volt ő a csapat legjobbja, ritkán ő a carry v a mechanikusan leginkább gifted játékos, ezt már gyakran átengedi Zeusznak/Guma-nak, és gyakran játszik pszeudotankokat, vagy olyan champeket amiknek a teamfightban van fontos szerepe, mint ez a Galio-pick meg picit a Sylas is.Azért tavaly amikor Faker lesérült, T1 teljesen szétesett. Keria zseni, de valahogy Faker jelenléte nélkül sehol se volt T1.Lehet, hogy Londonban volt a döntő, de szerintem aréna nagy % T1 szurkoló volt:p Faker mit játszott 4. és 5. meccsen, GOAT.Szerintem elmúlt 2-3 évben már Keria a világ legjobb játékosa, de az uccsó két meccsen, gyakorlatilag vállára vette a csapatot (Galio-val, hah) - ami nagyon rég volt/inkább csak a régi időkben, mióta ez az új generáció van, ritkán volt ilyen...
Rounn
Igor
Rounn
Azért pure micro szintjén szerintem nincs Chovy vagy Knight szintjén, de viszont a tapasztalat, a mentális erő, macro és vision az amiben nyilván ő pótolhatatlan...
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
14 napja
Rounn
20
Azért tavaly amikor Faker lesérült, T1 teljesen szétesett. Keria zseni, de valahogy Faker jelenléte nélkül sehol se volt T1.Lehet, hogy Londonban volt a döntő, de szerintem aréna nagy % T1 szurkoló volt:p Faker mit játszott 4. és 5. meccsen, GOAT.Szerintem elmúlt 2-3 évben már Keria a világ legjobb játékosa, de az uccsó két meccsen, gyakorlatilag vállára vette a csapatot (Galio-val, hah) - ami nagyon rég volt/inkább csak a régi időkben, mióta ez az új generáció van, ritkán volt ilyen...
Rounn
Igor
14 napja
Lehet, hogy Londonban volt a döntő, de szerintem aréna nagy % T1 szurkoló volt:p Faker mit játszott 4. és 5. meccsen, GOAT.Szerintem elmúlt 2-3 évben már Keria a világ legjobb játékosa, de az uccsó két meccsen, gyakorlatilag vállára vette a csapatot (Galio-val, hah) - ami nagyon rég volt/inkább csak a régi időkben, mióta ez az új generáció van, ritkán volt ilyen...
Rounn
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
14 napja
Rounn
20
Lehet, hogy Londonban volt a döntő, de szerintem aréna nagy % T1 szurkoló volt:p Faker mit játszott 4. és 5. meccsen, GOAT.
14 napja
Fasza kis elődöntő volt a T1 - GenG. Senki, semmi? ?D Véletlenül láttam, hogy néhány moziban vetítik a döntőt, nekünk már megvan a jegy is, kíváncsi leszek milyen élmény így nézni.No comment ez a fickó... mindig megtalálja a szöget. Hihetetlen.
Padrinaggio
Kár hogy elbohóckodták a blue side előnyt az első meccsen, így lesz igazán kemény.
20 napja
Padrinaggio
222
Fasza kis elődöntő volt a T1 - GenG. Senki, semmi? ?D Véletlenül láttam, hogy néhány moziban vetítik a döntőt, nekünk már megvan a jegy is, kíváncsi leszek milyen élmény így nézni.
21 napja
Koszonom, meg volt a Haligtree is. Melania kb. a 4. probalkozasra sikerult, vele szerencsere annyit nem szenvedtem, de nagyon szep vizualitasa volt a harcnak. Csak a DLC-ben levo bogar-kiralynonek volt szebb szerintem. Az valami egeszen gyonyoru harc volt.Grat, kiraly vagy. Hat igen, azert tud szenvedos lenni, foleg a DLC. Az alapjatek vege utani plusz teruletet is bejartad? A Haligtree-re gondolok, ott fogsz talalkozni Maleniaval, aki irto kedves teremtes. xDSikerult. Valamivel tobb, mint 2 honap alatt a vegere ertem az alapjateknak es a DLC-nek is.De, szintet runabol lepsz a dlc-ben is, tehat a kepessegpont miatt tovabbra sem art vigyazni a runara. A dlc-ben amit mondtam es mas, az a fragment, attol nem te, hanem a fegyvered sebzese fog feljebb menni. Azert kell a fragment, ment a dlc-ben az fog a sebzeseden igazan javitani, ha mar maxra van fejlesztve. A fragment viszont csak a dlc fejlesztesi eszkoze, ha visszamesz a sima jatekba es megnezed, akkor a fegyvered nem azt a sebzest produkalja, mint a dlc-ben, az alapjatekban a fragmentek mar nem fognak szamitani.A fovarossal vegezve atjutottam az Oriasokhoz, de ez a telies, szorvanyosan benelesitett regio nem tetszik, szoval atmentem a DLC-be inkabb 122-es szinten.Az alapjatekban meg mindig nagyon eros a bleed build es a thorn build, elobbi az elejen brutalisan op volt, de parszor nerfeltek emiatt, ettol fuggetlenul most is nagyon hatekony.Egy vegigjatszos csatornat kovetek aki 100%-ra jatsza a jatekot, de mar frusztral, hogy minden tersegben meg az utolso felszedheto viragot is osszeszedi. A vegigjatszasban amugy 10-15 szinttel elottem van, habar kovettem lepesrol lepesre, mert rengetegszer veszitettem el a kreditjeimet 😀Mondjuk a lev 90 elég kevésnek tűnik, ha a hagyományos úton mentél Mohghoz. Nekem csak a második végigjátszásomban volt ilyen alacsony, ahol követtem a walkthrough-t, ami kihagy minden fölösleges barlangot, meg pályaszakaszt. Amikor először nagyjából vakon mentem, szerintem voltam vagy 130 mikor odataláltam, de a harmadik végigjátszásomban is, ahol csak kalandozok kedvemre, és elmentem lev 60 környékén fesztiválozni majd végignyomtam a teljes Ranni questline-t mihelyst kinyílt, valami level 90 körül dugtam ki újra a fejem, és 100 környékén mentem a fővárosba (Volcano Manort meg se csináltam még). Mondjuk rendesen overleveled voltam, valami 4-5 hiteltem mind a két boss-t. 😀 Elég neccesnek tűnik a 90, de ha bejutsz a DLC-be ott úgy emlékszem irtózatosan sok xp jár mindenért, meg úgy se szint a leglényegesebb ott, szóval gyorsan utoléred magad.Valamivel kevesebb, mint 2 honap alatt eljutottam 90-es szintre es megcsinaltam a felteteleket, hogy belephessek a DLC-be.Erdemes megnezni neten, hol vannak larvar tearek (van eleg sok, es konnyu oket szedegetni), mert Rannalanal ugye barmikor ujra lehet osztani a pontokat, ezaltal tok jo, valtozatos, kreativ buildeket tudsz akar egy vegigjatszason belul is cserelgetni. A vege fele azert mar erosen erezni fogod, hogy egy-egy boss mennyivel nehezebb vagy konnyebb, ha immunis a buildedre, vagy epp ha erzekeny. Fextralife-on az osszes bossrol vannak adatok, melyiket mi sebzi jobban, mi sebzi rosszabbul, az nagy segitseg. Az alapjatekban mondjuk nekem nem nagyon volt szuksegem ilyesmire, de peldaul a DLC-ben baromira lehet erezni ezeket a sebzes kulonbsegeket, eg es fold kulonbseget van egy-egy build kozott - az egyikkel szenvedsz napokig egy bossal, a masikkal megolod harmadik probalkozasra.Koszonom mindket valaszt. Sikerult ujrakalibralnom magam, az emlitett Starscourge Greatsword-oket hasznalom (igaz keves az endurance es egyelore fatroll megy csak), amivel masodik kiserletre legyoztem a Koszobor-ikreket, amiket a curved karddal 10x sem sikerult.Elden Ringben lenne egy kerdesem. Legyoztem Radahn-t vagy kit es ezzel parhuzamosan elegge ingerszegeny lett a jelenlegi fegyverem (bloodfang hajlitott kard) hasznalata.Ahogy Negritis irta, larvar teareket ha gyujtogetsz, azokkal ha legyozted Rennalat, utana ha vele beszelsz, ujra tudsz "szuletni", ami azt jelenti, hogy teljesen ujra el tudod osztani a pontjaid. A kovacsolo koveket viszont visszaszerezni nem tudod, ha gyujtod a bell ringeket, utana a Roundholdon majd az egyik NPC-tol tudsz venni kovacsolo koveket. Illetve ugye, a vilagban rengeteg ko van, azokat nem art gyujtogetni, mert a smithing stone az nem atadhato, ellentetben a fegyverekkel es egyeb dolgokkal, tehat azt magadnak kell beszerezned. De egyebkent nagyjabol a maximum szintig tudsz talalni smithing es somber smithing stone-t is anelkul, hogy valami bosst legyozz hozza, siman a vilag kulonbozo reszein vannak eldugva. Annak nem art utana keresni szerintem.
Kiprobaltam par masik kardot (colossal greatsword), de annyira nem jottek be.
Szeretnek most shield/spear kombinaciot vagy pesig Radahn kardjait (amibol egy darabot kapsz, de kettot tudsz csinalni) kiprobalni, viszont eleg sok kovacsolo kovet elhasznaltam. Ezeket vissza tudom szerezni?
Neztem a youtube-on videokat buildekrol, de ott mindenki lvl150. Kiprobalnek szivesen mas fegyvereket is, de egyeb kovetelmenyeknek nem felelek meg (faith, intellect).
undisputedly
Stez
undisputedly
Stez
Vlamit viszont nem ertek. Neztem youtube-on ismerteto videokat kulonbozo pontelosztasokrol es fegyverekrol, de szinte mindegyik videon 150-es szintukent mutatjak be oket es olyan boss-okon akiket mar le kellett gyozniuk, hogy eljussanak arra a szintre. Ez hogyan lehetseges? Ugy tudtam a boss-ok nem szuletnek ujra egy mentesben.
undisputedly
Amúgy a buildek fextralifeon fel vannak osztva 50-100-150-dlc variánsokra. Nem véletlenül. Szerintem fölösleges első végigjátszást elrontani azzal, hogy az ember átskippeli fél játékot valami fontos fegyóért, páncélért vagy spellért. A játék elég baráti, a végjátékig kényelmesen lehet haladni mindennel. Pl a road to Mountaintops yt videók alatti kommentek alapján a bleed cuccokért szoktak odarusholni minél hamarabb, amivel szerintem baromi sok nagy élménytől megfosztja magát az ember, ha elsőre azt csinálja.
eldenring.wiki.fextralife.com/Builds Itt van a táblázat, melyik buildből épül melyik. Nem tudom mennyire versenyképesek ezek a buildek, én csak a paladinosat próbáltam ki. Az erős csak unalmas.
andree
Egyelore meg nem mentem at a DLC-re, mert most teljesitettem a Volcano Manort, a fovarost es mindent ami tole keletre van, meg nem erintettem.
Koszi, pont az ilyen lvl100 koruli buildek erdekeltek. Sokat elvesz amugy a jatekelmenybol az, hogy egy utmutatohoz vagy kotve, szoval mar neha random felfedezek helyeket inkabb, igy mentem be Mawg-hoz is.
Nalam annyi kotottseg van, hogy soha nem jatszottam ilyen "soulslike" jatekkal, az intellect/faith/dex stb. felosztasokat sem annyira probalgattam.
Tehat kreditgyujtesbol leptek fel a magas szintre? Erdekes.Valamivel kevesebb, mint 2 honap alatt eljutottam 90-es szintre es megcsinaltam a felteteleket, hogy belephessek a DLC-be.rune farm
Vlamit viszont nem ertek. Neztem youtube-on ismerteto videokat kulonbozo pontelosztasokrol es fegyverekrol, de szinte mindegyik videon 150-es szintukent mutatjak be oket es olyan boss-okon akiket mar le kellett gyozniuk, hogy eljussanak arra a szintre. Ez hogyan lehetseges? Ugy tudtam a boss-ok nem szuletnek ujra egy mentesben.
undisputedly
www.thegamer.com/elden-ring-best-rune-farming-spots/
www.gamesradar.com/elden-ring-rune-farming/
a lv150 pedig azért annyi mert a pvp ott alakult ki
Negritis, a vajda
undisputedly
A dlc viszont nemileg felforgatja az alapjatek egyensulyat, mert a dlcben kevesbe hatasos a bleed build a legerosebb 4-5 boss ellen.
Tovabba fontos, hogy bemehetsz a dclbe akar lvl 300-on, akkor is siman szetcsapnak ket utesbol csomo bossnal. Mivel a dlc-nek csinaltak egy teljesen uj rendszert, a lenyege, hogy fragmenteket kell osszegyujteni, es minel tobbet szedsz ossze, annal inkabb sebzel majd jobban. Ezek a fragmentek csak a kiegeszitoben adnak neked pluszt, ezaltal nagyjabol mindegy, lvl 120on vagy lvl 450-en lepsz e be az alapjatekbol a dlc-be.
Neten van rengeteg menet, hogy ezeket a fragmenteket hol talalod. Fogsz szivni, mert nagyjabol a fragmentek fele siman, boss leverese nelkul meglesz, de van, amit bossharcok utan kapsz, illetve van nehany, amihez eleg idegesito utvonal vezet, es egy gyenge szar szorny megolesevel kapod meg, de nagyjabol azonnal le kell csapnod, mert a szorny kezeben levo kocsog maga a fragment, es eldobja rad, ha pedig eldobja, akkor mar hiaba olod meg, csak ugy kapod a fragmentet, ha a kocsoggel a kezeben nyirod ki. Es ez nagyjabol onnan, ahogy meglat es keszul dobni, ket masodperc tehat ennyi idod van, hogy lecsapd. Ha nem sikerul, akkor nem kapod meg a fragmentet, mehetsz a grace-re pihenni, a szorny legkozelebb is ott lesz, probalkozhatsz ujra. Csak ugye az idegesito, hogy van, amikor az adott szorny messze van a grace-tol, mellette masik ot szorny is rad tamad, de neked akkor is azt kell lecsapnod elsokent, mielott tamadna. Ha meg ez nem sikerul, irany ismet a grace, aztan megint egy perc, amig visszamesz a labirintus szeru fold alatti jaratba. Ezzel parszor megjartam es elegge fel is bszott. Ugyhogy a dlc-ben az elso es legfontosabb dolgod az lesz, hogy kezd el gyujtogetni az eronovelo fragmenteket.
Ahogy Negritis irja, a 150-es szint a pvp-zesben valasztopont, ugyanis ket fele pvp van, az 1-150 szintig, es a 151-700+ szintig. Ez annyit jelent, hogyha lvl 150en bemegyek pvp-zni, akkor lehet, hogy egy lvl50es ellenfelet kapok, mig ha lvl151es szinten megyek be, lehet, hogy akar egy lvl650-700as szintu ellenfel jon velem szemben. A lenyeg, hogyha 150es szint alatt vagy, akkor a max, amit kaphatsz az a 150es ellenfel.
De en sosem szerettem a pvp-t, szerintem az Elden Ring pvp-je fos, nincs optimalizalva, a hit regek rosszak, a fegyverek teljesen balanszolatlanok. Pvp-re teljesen mas fegyverek hasznosak, mint a sima jatekra.
Ami a gyors szintlepest illeti, Negri linkelte a farm spotokat, ha gyorsan akarsz rengeteg runat, irany a Mohg teruleten levo legelso grace (palace approach ledge road a grace neve), ott pedig lodd fentrol a lenti madarat, az bele fog rohanni egybol a szakadekba, aztan irtsd le a mozdulatlan albinauricocat. Egy haromperces korbol siman kifarmolsz 70-90 ezer runat. Ha kell, adok hozza olyan fegyvert, amivel a haromperces kort lenyomod egy percre a kulonleges tamadasaval. Lvl 90rol szerintem ket ora alatt felugrasz lvl 180-200ra. 🙂
Stez
Kozben valtottam specifikaciot. Blasphemous Blade es Sword of Milo a hatamon az FP regeneralodasert. Faith build, ha jol emlekszem. Ezekben nem melyedtem el meg.
Egyelore gyengebbnek erzem, de meg a talizmanokat nem allitottam at. Illetve legyoztem a Tancolo Oroszlant, de nehez volt, mert a BB szuperkeoesseget nehez betolteni a bossok ellen, nem adnak ra eleg idot.
A DLC-hez mar nem nezek vegigjatszos segedleted, csak megyek a karakteremmel arra, amerre meg le tudom gyozni az ellenfeleket. Mennyire tortenetkozpontu a DLC? Marmint az NPC dialogusokra figyelnem kell?
Ez a fejlodes rendszer bonyolult? Nem kredittel lepek mar szintet? Utana nezek akkor ennek, mert a DLC-ben 400 ezer kredit ossze jott 1-2 ora alatt 😀
undisputedly
A dlc-t masodlagosan viszi el a tortenet, ott kevesbe kell figyelni, mit mondanam az npc-k, persze sosem art, en ugy vagyok ezzel, mert ha nem is a tortenetrol, de eldugott helyekrol es utakrol adhatnak erdekes infokat.
Az alapjatekban a blasphemous op fegyver, szet fogod irtani vele a jatekot, es ahogy irod, ott van idod kihasznalni az extra tamadasat, de a dlc ebben lesz nagyon mas, hogy erezhetoen gyorsabb a bossok ritmusa es tamadasa, kevesebb idot hagynak neked. Tovabba a dlc-ben tobb kiemelkedobb boss is immunis a tuzre, emiatt en hiaba mentem az alapjatekbol blaphemousszal, gyorsan le is csereltem, tulsagosan is sok esetben szivtam. De majd kitapasztalod amugy, szamodra melyik a legkényelmesebb, mi all kozel a stilusodhoz.
A dlc-t a bossok valtozatossaga miatt en peldaul kb. negy kulonbozo buildet valtogatva nyomtam vegig.
A thorns build a legbrutalisabb, de szamomra a legszorakoztatobb peldaul, amikor Wolwerine mintara, a dlcben szerzett karmokkal nyomtam, mert gyors volt nagyon a tamadas vele. A rossz oldala, hogy csak kozelharcban lehet hasznalni, de a dlc egyik legnehezebb bossat (Midra) kimagasloan a bleedes claw-val nyomtam le a legkonnyebben.
Amugy a dlc-nek szerintem jobban kell majd neked a net, mert a map jo par resze kozott szintkulonbseg van, van, ami magasan van, van, ami melyen, utobbira peldaul eleg kis, eldugott sziklas rejtett utak vezetnek, amiket csak a loval ugralva tudsz megkozeliteni, ezeknel en is szivtam, ugyhogy megneztem jutubon, hogy jutok el a-bol b-be, milyen rejtett osvenyeken kell athaladnom.
Azt javaslom, ahany fragmentet tudsz, gyujtsd ossze mar az elejen (ahhoz fixen kell segedlet), mert ezek helyettesitik a dlc-ben a smith stone-okat, nagyon fognak kelleni, hogy az ellenfeleket rendesen tudd sebezni.
Stez
A legtobbet egy opcionalis boss-szal szenvedtem: Bayle the Dread.
A vegen mar igazabol annyira nem is elveztem, csak be akartam fejezni 😀 Amugy osszessegeben nagyon elvezetes jatek volt.
undisputedly
Nekem is volt egyebkent nehany honap, amig leraktam a jatekot az elso run utan, de aztan elkezdtem kutakodni a buildek utan, es annyira megtetszett nehany, hogy emiatt eljutottam nagyjabol tiz vegigjatszasig. De a DLC-nek peldaul nem alltam neki masodik korben, az azota is varat magara, mivel jott a Wukong, aminel most a harmadik vegigjatszasnal tartok, de azt is hagytam az uj cod miatt, a kovetkezo hetekben valoszinuleg a weapon- es camo-grindolase lesz a foszerep.
Igazabol meg igy a nyolcadik-tizedik nekifutasnal is tudtam elvezni az Elden Ringet, ami igazan kulonlegesse tette szamomra, mas kerdes, hogy lassacskan annyira elkezdtem kivulrol fujni az egeszet, hogy egyhuzamban sokat nem tudtam jatszani, mert meguntam.
Stez
Eredetileg a Blasphemous Blade-del kezdtem a DLC-t, amire ugye str-faith pontelosztasom volt, aztan eleg sokaig a Milady es egy kozepes shield (Serpent Crest Shield) volt a fegyverem egy str-dext elosztassal. Ez eleg fun volt, elvezetesebb, mint a kevesbe fun de erosebb BB build. Tetszett ahogyan mozgott a kard, illetve ha ossze-vissza nyomkodtam a kombinaciokat, akkor is hasznos sebzes jott ki, de aztan raalltam arra a talizmanra ami megerositi a stance-eket, es abbol igy az L2-R2 kombinaciot hazsnaltam sorozatban tobbszor.
Utana viszont amikor mar nehezebbek lettek a bossok, akkor a Fingerprint shield+ Gaius kardja lett egy Str/dex+arc elosztassal.
A spell-eket hasznalo buildek nekem nem mukodnek, mert tul sok gombot kell kombinacioban nyomni, illetve azokat se szeretem ahol buffokat kell hasznalni a harc elott, mert zavar a folyamat.
Lehet, hogy kiprobalnam meg a jatekot azzal a pajzzsal amit fegyverkent lehet hasznalni, vagy esetleg a great katana-val, de mindenkeppen tartok egy kis szunetet.
21 napja
Grat, kiraly vagy. Hat igen, azert tud szenvedos lenni, foleg a DLC. Az alapjatek vege utani plusz teruletet is bejartad? A Haligtree-re gondolok, ott fogsz talalkozni Maleniaval, aki irto kedves teremtes. xDSikerult. Valamivel tobb, mint 2 honap alatt a vegere ertem az alapjateknak es a DLC-nek is.De, szintet runabol lepsz a dlc-ben is, tehat a kepessegpont miatt tovabbra sem art vigyazni a runara. A dlc-ben amit mondtam es mas, az a fragment, attol nem te, hanem a fegyvered sebzese fog feljebb menni. Azert kell a fragment, ment a dlc-ben az fog a sebzeseden igazan javitani, ha mar maxra van fejlesztve. A fragment viszont csak a dlc fejlesztesi eszkoze, ha visszamesz a sima jatekba es megnezed, akkor a fegyvered nem azt a sebzest produkalja, mint a dlc-ben, az alapjatekban a fragmentek mar nem fognak szamitani.A fovarossal vegezve atjutottam az Oriasokhoz, de ez a telies, szorvanyosan benelesitett regio nem tetszik, szoval atmentem a DLC-be inkabb 122-es szinten.Az alapjatekban meg mindig nagyon eros a bleed build es a thorn build, elobbi az elejen brutalisan op volt, de parszor nerfeltek emiatt, ettol fuggetlenul most is nagyon hatekony.Egy vegigjatszos csatornat kovetek aki 100%-ra jatsza a jatekot, de mar frusztral, hogy minden tersegben meg az utolso felszedheto viragot is osszeszedi. A vegigjatszasban amugy 10-15 szinttel elottem van, habar kovettem lepesrol lepesre, mert rengetegszer veszitettem el a kreditjeimet 😀Mondjuk a lev 90 elég kevésnek tűnik, ha a hagyományos úton mentél Mohghoz. Nekem csak a második végigjátszásomban volt ilyen alacsony, ahol követtem a walkthrough-t, ami kihagy minden fölösleges barlangot, meg pályaszakaszt. Amikor először nagyjából vakon mentem, szerintem voltam vagy 130 mikor odataláltam, de a harmadik végigjátszásomban is, ahol csak kalandozok kedvemre, és elmentem lev 60 környékén fesztiválozni majd végignyomtam a teljes Ranni questline-t mihelyst kinyílt, valami level 90 körül dugtam ki újra a fejem, és 100 környékén mentem a fővárosba (Volcano Manort meg se csináltam még). Mondjuk rendesen overleveled voltam, valami 4-5 hiteltem mind a két boss-t. 😀 Elég neccesnek tűnik a 90, de ha bejutsz a DLC-be ott úgy emlékszem irtózatosan sok xp jár mindenért, meg úgy se szint a leglényegesebb ott, szóval gyorsan utoléred magad.Valamivel kevesebb, mint 2 honap alatt eljutottam 90-es szintre es megcsinaltam a felteteleket, hogy belephessek a DLC-be.Erdemes megnezni neten, hol vannak larvar tearek (van eleg sok, es konnyu oket szedegetni), mert Rannalanal ugye barmikor ujra lehet osztani a pontokat, ezaltal tok jo, valtozatos, kreativ buildeket tudsz akar egy vegigjatszason belul is cserelgetni. A vege fele azert mar erosen erezni fogod, hogy egy-egy boss mennyivel nehezebb vagy konnyebb, ha immunis a buildedre, vagy epp ha erzekeny. Fextralife-on az osszes bossrol vannak adatok, melyiket mi sebzi jobban, mi sebzi rosszabbul, az nagy segitseg. Az alapjatekban mondjuk nekem nem nagyon volt szuksegem ilyesmire, de peldaul a DLC-ben baromira lehet erezni ezeket a sebzes kulonbsegeket, eg es fold kulonbseget van egy-egy build kozott - az egyikkel szenvedsz napokig egy bossal, a masikkal megolod harmadik probalkozasra.Koszonom mindket valaszt. Sikerult ujrakalibralnom magam, az emlitett Starscourge Greatsword-oket hasznalom (igaz keves az endurance es egyelore fatroll megy csak), amivel masodik kiserletre legyoztem a Koszobor-ikreket, amiket a curved karddal 10x sem sikerult.Elden Ringben lenne egy kerdesem. Legyoztem Radahn-t vagy kit es ezzel parhuzamosan elegge ingerszegeny lett a jelenlegi fegyverem (bloodfang hajlitott kard) hasznalata.Ahogy Negritis irta, larvar teareket ha gyujtogetsz, azokkal ha legyozted Rennalat, utana ha vele beszelsz, ujra tudsz "szuletni", ami azt jelenti, hogy teljesen ujra el tudod osztani a pontjaid. A kovacsolo koveket viszont visszaszerezni nem tudod, ha gyujtod a bell ringeket, utana a Roundholdon majd az egyik NPC-tol tudsz venni kovacsolo koveket. Illetve ugye, a vilagban rengeteg ko van, azokat nem art gyujtogetni, mert a smithing stone az nem atadhato, ellentetben a fegyverekkel es egyeb dolgokkal, tehat azt magadnak kell beszerezned. De egyebkent nagyjabol a maximum szintig tudsz talalni smithing es somber smithing stone-t is anelkul, hogy valami bosst legyozz hozza, siman a vilag kulonbozo reszein vannak eldugva. Annak nem art utana keresni szerintem.
Szeretnek most shield/spear kombinaciot vagy pesig Radahn kardjait (amibol egy darabot kapsz, de kettot tudsz csinalni) kiprobalni, viszont eleg sok kovacsolo kovet elhasznaltam. Ezeket vissza tudom szerezni?
Neztem a youtube-on videokat buildekrol, de ott mindenki lvl150. Kiprobalnek szivesen mas fegyvereket is, de egyeb kovetelmenyeknek nem felelek meg (faith, intellect).
undisputedly
Stez
undisputedly
Stez
undisputedly
Amúgy a buildek fextralifeon fel vannak osztva 50-100-150-dlc variánsokra. Nem véletlenül. Szerintem fölösleges első végigjátszást elrontani azzal, hogy az ember átskippeli fél játékot valami fontos fegyóért, páncélért vagy spellért. A játék elég baráti, a végjátékig kényelmesen lehet haladni mindennel. Pl a road to Mountaintops yt videók alatti kommentek alapján a bleed cuccokért szoktak odarusholni minél hamarabb, amivel szerintem baromi sok nagy élménytől megfosztja magát az ember, ha elsőre azt csinálja.
eldenring.wiki.fextralife.com/Builds Itt van a táblázat, melyik buildből épül melyik. Nem tudom mennyire versenyképesek ezek a buildek, én csak a paladinosat próbáltam ki. Az erős csak unalmas.
andree
Egyelore meg nem mentem at a DLC-re, mert most teljesitettem a Volcano Manort, a fovarost es mindent ami tole keletre van, meg nem erintettem.
Koszi, pont az ilyen lvl100 koruli buildek erdekeltek. Sokat elvesz amugy a jatekelmenybol az, hogy egy utmutatohoz vagy kotve, szoval mar neha random felfedezek helyeket inkabb, igy mentem be Mawg-hoz is.
Nalam annyi kotottseg van, hogy soha nem jatszottam ilyen "soulslike" jatekkal, az intellect/faith/dex stb. felosztasokat sem annyira probalgattam.
Tehat kreditgyujtesbol leptek fel a magas szintre? Erdekes.Valamivel kevesebb, mint 2 honap alatt eljutottam 90-es szintre es megcsinaltam a felteteleket, hogy belephessek a DLC-be.rune farm
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
A dlc viszont nemileg felforgatja az alapjatek egyensulyat, mert a dlcben kevesbe hatasos a bleed build a legerosebb 4-5 boss ellen.
Tovabba fontos, hogy bemehetsz a dclbe akar lvl 300-on, akkor is siman szetcsapnak ket utesbol csomo bossnal. Mivel a dlc-nek csinaltak egy teljesen uj rendszert, a lenyege, hogy fragmenteket kell osszegyujteni, es minel tobbet szedsz ossze, annal inkabb sebzel majd jobban. Ezek a fragmentek csak a kiegeszitoben adnak neked pluszt, ezaltal nagyjabol mindegy, lvl 120on vagy lvl 450-en lepsz e be az alapjatekbol a dlc-be.
Neten van rengeteg menet, hogy ezeket a fragmenteket hol talalod. Fogsz szivni, mert nagyjabol a fragmentek fele siman, boss leverese nelkul meglesz, de van, amit bossharcok utan kapsz, illetve van nehany, amihez eleg idegesito utvonal vezet, es egy gyenge szar szorny megolesevel kapod meg, de nagyjabol azonnal le kell csapnod, mert a szorny kezeben levo kocsog maga a fragment, es eldobja rad, ha pedig eldobja, akkor mar hiaba olod meg, csak ugy kapod a fragmentet, ha a kocsoggel a kezeben nyirod ki. Es ez nagyjabol onnan, ahogy meglat es keszul dobni, ket masodperc tehat ennyi idod van, hogy lecsapd. Ha nem sikerul, akkor nem kapod meg a fragmentet, mehetsz a grace-re pihenni, a szorny legkozelebb is ott lesz, probalkozhatsz ujra. Csak ugye az idegesito, hogy van, amikor az adott szorny messze van a grace-tol, mellette masik ot szorny is rad tamad, de neked akkor is azt kell lecsapnod elsokent, mielott tamadna. Ha meg ez nem sikerul, irany ismet a grace, aztan megint egy perc, amig visszamesz a labirintus szeru fold alatti jaratba. Ezzel parszor megjartam es elegge fel is bszott. Ugyhogy a dlc-ben az elso es legfontosabb dolgod az lesz, hogy kezd el gyujtogetni az eronovelo fragmenteket.
Ahogy Negritis irja, a 150-es szint a pvp-zesben valasztopont, ugyanis ket fele pvp van, az 1-150 szintig, es a 151-700+ szintig. Ez annyit jelent, hogyha lvl 150en bemegyek pvp-zni, akkor lehet, hogy egy lvl50es ellenfelet kapok, mig ha lvl151es szinten megyek be, lehet, hogy akar egy lvl650-700as szintu ellenfel jon velem szemben. A lenyeg, hogyha 150es szint alatt vagy, akkor a max, amit kaphatsz az a 150es ellenfel.
De en sosem szerettem a pvp-t, szerintem az Elden Ring pvp-je fos, nincs optimalizalva, a hit regek rosszak, a fegyverek teljesen balanszolatlanok. Pvp-re teljesen mas fegyverek hasznosak, mint a sima jatekra.
Ami a gyors szintlepest illeti, Negri linkelte a farm spotokat, ha gyorsan akarsz rengeteg runat, irany a Mohg teruleten levo legelso grace (palace approach ledge road a grace neve), ott pedig lodd fentrol a lenti madarat, az bele fog rohanni egybol a szakadekba, aztan irtsd le a mozdulatlan albinauricocat. Egy haromperces korbol siman kifarmolsz 70-90 ezer runat. Ha kell, adok hozza olyan fegyvert, amivel a haromperces kort lenyomod egy percre a kulonleges tamadasaval. Lvl 90rol szerintem ket ora alatt felugrasz lvl 180-200ra. 🙂
Stez
Kozben valtottam specifikaciot. Blasphemous Blade es Sword of Milo a hatamon az FP regeneralodasert. Faith build, ha jol emlekszem. Ezekben nem melyedtem el meg.
Egyelore gyengebbnek erzem, de meg a talizmanokat nem allitottam at. Illetve legyoztem a Tancolo Oroszlant, de nehez volt, mert a BB szuperkeoesseget nehez betolteni a bossok ellen, nem adnak ra eleg idot.
A DLC-hez mar nem nezek vegigjatszos segedleted, csak megyek a karakteremmel arra, amerre meg le tudom gyozni az ellenfeleket. Mennyire tortenetkozpontu a DLC? Marmint az NPC dialogusokra figyelnem kell?
Ez a fejlodes rendszer bonyolult? Nem kredittel lepek mar szintet? Utana nezek akkor ennek, mert a DLC-ben 400 ezer kredit ossze jott 1-2 ora alatt 😀
undisputedly
A dlc-t masodlagosan viszi el a tortenet, ott kevesbe kell figyelni, mit mondanam az npc-k, persze sosem art, en ugy vagyok ezzel, mert ha nem is a tortenetrol, de eldugott helyekrol es utakrol adhatnak erdekes infokat.
Az alapjatekban a blasphemous op fegyver, szet fogod irtani vele a jatekot, es ahogy irod, ott van idod kihasznalni az extra tamadasat, de a dlc ebben lesz nagyon mas, hogy erezhetoen gyorsabb a bossok ritmusa es tamadasa, kevesebb idot hagynak neked. Tovabba a dlc-ben tobb kiemelkedobb boss is immunis a tuzre, emiatt en hiaba mentem az alapjatekbol blaphemousszal, gyorsan le is csereltem, tulsagosan is sok esetben szivtam. De majd kitapasztalod amugy, szamodra melyik a legkényelmesebb, mi all kozel a stilusodhoz.
A dlc-t a bossok valtozatossaga miatt en peldaul kb. negy kulonbozo buildet valtogatva nyomtam vegig.
A thorns build a legbrutalisabb, de szamomra a legszorakoztatobb peldaul, amikor Wolwerine mintara, a dlcben szerzett karmokkal nyomtam, mert gyors volt nagyon a tamadas vele. A rossz oldala, hogy csak kozelharcban lehet hasznalni, de a dlc egyik legnehezebb bossat (Midra) kimagasloan a bleedes claw-val nyomtam le a legkonnyebben.
Amugy a dlc-nek szerintem jobban kell majd neked a net, mert a map jo par resze kozott szintkulonbseg van, van, ami magasan van, van, ami melyen, utobbira peldaul eleg kis, eldugott sziklas rejtett utak vezetnek, amiket csak a loval ugralva tudsz megkozeliteni, ezeknel en is szivtam, ugyhogy megneztem jutubon, hogy jutok el a-bol b-be, milyen rejtett osvenyeken kell athaladnom.
Azt javaslom, ahany fragmentet tudsz, gyujtsd ossze mar az elejen (ahhoz fixen kell segedlet), mert ezek helyettesitik a dlc-ben a smith stone-okat, nagyon fognak kelleni, hogy az ellenfeleket rendesen tudd sebezni.
Stez
A vegen mar igazabol annyira nem is elveztem, csak be akartam fejezni 😀 Amugy osszessegeben nagyon elvezetes jatek volt.
undisputedly
Nekem is volt egyebkent nehany honap, amig leraktam a jatekot az elso run utan, de aztan elkezdtem kutakodni a buildek utan, es annyira megtetszett nehany, hogy emiatt eljutottam nagyjabol tiz vegigjatszasig. De a DLC-nek peldaul nem alltam neki masodik korben, az azota is varat magara, mivel jott a Wukong, aminel most a harmadik vegigjatszasnal tartok, de azt is hagytam az uj cod miatt, a kovetkezo hetekben valoszinuleg a weapon- es camo-grindolase lesz a foszerep.
Igazabol meg igy a nyolcadik-tizedik nekifutasnal is tudtam elvezni az Elden Ringet, ami igazan kulonlegesse tette szamomra, mas kerdes, hogy lassacskan annyira elkezdtem kivulrol fujni az egeszet, hogy egyhuzamban sokat nem tudtam jatszani, mert meguntam.
22 napja
A vegen mar igazabol annyira nem is elveztem, csak be akartam fejezni 😀 Amugy osszessegeben nagyon elvezetes jatek volt.grat
undisputedly
22 napja
Sikerult. Valamivel tobb, mint 2 honap alatt a vegere ertem az alapjateknak es a DLC-nek is.De, szintet runabol lepsz a dlc-ben is, tehat a kepessegpont miatt tovabbra sem art vigyazni a runara. A dlc-ben amit mondtam es mas, az a fragment, attol nem te, hanem a fegyvered sebzese fog feljebb menni. Azert kell a fragment, ment a dlc-ben az fog a sebzeseden igazan javitani, ha mar maxra van fejlesztve. A fragment viszont csak a dlc fejlesztesi eszkoze, ha visszamesz a sima jatekba es megnezed, akkor a fegyvered nem azt a sebzest produkalja, mint a dlc-ben, az alapjatekban a fragmentek mar nem fognak szamitani.A fovarossal vegezve atjutottam az Oriasokhoz, de ez a telies, szorvanyosan benelesitett regio nem tetszik, szoval atmentem a DLC-be inkabb 122-es szinten.Az alapjatekban meg mindig nagyon eros a bleed build es a thorn build, elobbi az elejen brutalisan op volt, de parszor nerfeltek emiatt, ettol fuggetlenul most is nagyon hatekony.Egy vegigjatszos csatornat kovetek aki 100%-ra jatsza a jatekot, de mar frusztral, hogy minden tersegben meg az utolso felszedheto viragot is osszeszedi. A vegigjatszasban amugy 10-15 szinttel elottem van, habar kovettem lepesrol lepesre, mert rengetegszer veszitettem el a kreditjeimet 😀Mondjuk a lev 90 elég kevésnek tűnik, ha a hagyományos úton mentél Mohghoz. Nekem csak a második végigjátszásomban volt ilyen alacsony, ahol követtem a walkthrough-t, ami kihagy minden fölösleges barlangot, meg pályaszakaszt. Amikor először nagyjából vakon mentem, szerintem voltam vagy 130 mikor odataláltam, de a harmadik végigjátszásomban is, ahol csak kalandozok kedvemre, és elmentem lev 60 környékén fesztiválozni majd végignyomtam a teljes Ranni questline-t mihelyst kinyílt, valami level 90 körül dugtam ki újra a fejem, és 100 környékén mentem a fővárosba (Volcano Manort meg se csináltam még). Mondjuk rendesen overleveled voltam, valami 4-5 hiteltem mind a két boss-t. 😀 Elég neccesnek tűnik a 90, de ha bejutsz a DLC-be ott úgy emlékszem irtózatosan sok xp jár mindenért, meg úgy se szint a leglényegesebb ott, szóval gyorsan utoléred magad.Valamivel kevesebb, mint 2 honap alatt eljutottam 90-es szintre es megcsinaltam a felteteleket, hogy belephessek a DLC-be.Erdemes megnezni neten, hol vannak larvar tearek (van eleg sok, es konnyu oket szedegetni), mert Rannalanal ugye barmikor ujra lehet osztani a pontokat, ezaltal tok jo, valtozatos, kreativ buildeket tudsz akar egy vegigjatszason belul is cserelgetni. A vege fele azert mar erosen erezni fogod, hogy egy-egy boss mennyivel nehezebb vagy konnyebb, ha immunis a buildedre, vagy epp ha erzekeny. Fextralife-on az osszes bossrol vannak adatok, melyiket mi sebzi jobban, mi sebzi rosszabbul, az nagy segitseg. Az alapjatekban mondjuk nekem nem nagyon volt szuksegem ilyesmire, de peldaul a DLC-ben baromira lehet erezni ezeket a sebzes kulonbsegeket, eg es fold kulonbseget van egy-egy build kozott - az egyikkel szenvedsz napokig egy bossal, a masikkal megolod harmadik probalkozasra.Koszonom mindket valaszt. Sikerult ujrakalibralnom magam, az emlitett Starscourge Greatsword-oket hasznalom (igaz keves az endurance es egyelore fatroll megy csak), amivel masodik kiserletre legyoztem a Koszobor-ikreket, amiket a curved karddal 10x sem sikerult.Elden Ringben lenne egy kerdesem. Legyoztem Radahn-t vagy kit es ezzel parhuzamosan elegge ingerszegeny lett a jelenlegi fegyverem (bloodfang hajlitott kard) hasznalata.Ahogy Negritis irta, larvar teareket ha gyujtogetsz, azokkal ha legyozted Rennalat, utana ha vele beszelsz, ujra tudsz "szuletni", ami azt jelenti, hogy teljesen ujra el tudod osztani a pontjaid. A kovacsolo koveket viszont visszaszerezni nem tudod, ha gyujtod a bell ringeket, utana a Roundholdon majd az egyik NPC-tol tudsz venni kovacsolo koveket. Illetve ugye, a vilagban rengeteg ko van, azokat nem art gyujtogetni, mert a smithing stone az nem atadhato, ellentetben a fegyverekkel es egyeb dolgokkal, tehat azt magadnak kell beszerezned. De egyebkent nagyjabol a maximum szintig tudsz talalni smithing es somber smithing stone-t is anelkul, hogy valami bosst legyozz hozza, siman a vilag kulonbozo reszein vannak eldugva. Annak nem art utana keresni szerintem.
undisputedly
Stez
undisputedly
Stez
undisputedly
andree
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
Stez
undisputedly
Stez
1 hónapja
Köszönöm!www.mozilla.org/hu/firefox/new/Töröljem és telepítsem, yo mean?Üdv.firefox teljes uninstall és reinstall megvolt? ha nem akkor do it, elvileg megoldja
Tenap elment a laptopom a netem és amióta visszaálltottam ezt írja ki a Firefox:
Couldn't load: XPCOM
Lenne valakinek megoldása?
🤘 gaben 🤘
Kúrfürst briareos
Telepíteni honnan tudom?
🤘 gaben 🤘
Kúrfürst briareos
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
1 hónapja
www.mozilla.org/hu/firefox/new/Töröljem és telepítsem, yo mean?Üdv.firefox teljes uninstall és reinstall megvolt? ha nem akkor do it, elvileg megoldja
Tenap elment a laptopom a netem és amióta visszaálltottam ezt írja ki a Firefox:
🤘 gaben 🤘
Kúrfürst briareos
Telepíteni honnan tudom?
🤘 gaben 🤘
1 hónapja
Töröljem és telepítsem, yo mean?Üdv.firefox teljes uninstall és reinstall megvolt? ha nem akkor do it, elvileg megoldja
🤘 gaben 🤘
Kúrfürst briareos
Telepíteni honnan tudom?
1 hónapja
Üdv.firefox teljes uninstall és reinstall megvolt? ha nem akkor do it, elvileg megoldja
🤘 gaben 🤘
1 hónapja
Üdv.Tenap elment a laptopom a netem és amióta visszaálltottam ezt írja ki a Firefox:
1 hónapja
és ha már GOTY, a Metaphor Refantazio zseniális
1 hónapja
Kozben az elozo napokban volt egy kis idom, ugyhogy kipipaltam a Wukongot. A velemenyem nem valtozott, a jatek szerintem zsenialis, nalam Game of the year, de ez szubjektiv.számomra a chapter 3 borzalmas volt map design és mob placement terén
A hangulat, a vilag beszippantja az embert, mondhatni, ez egy "mini God of war", azert mini, mert nyilvan erezheto, hogy ez egy elso jateka egy fejlesztocsapata, nehany aprosagban kiutkozik a tapasztalatlansag. Kifejezetten jo otletnek tartom, ami egyre tobb jateknal jelenik meg, hogy az endgame utanra hagynak plusz kontentet, indokot, amiert van ertelme elkezdeni a New Game+-t is, illetve tobb ending is van, ezaltal ravesznek arra, hogy vegig akard nyomni tobbszor is a jatekokat. A Wukongnal fegyverek, buildek vannak, amiket csak masodik-haradik runnal tudsz elkezdeni hasznalni vagy craftolni, sokan igy nem rakjak le egy kijatszas utan (ala Elden Ring). Ez az iranyzat nekem tetszik.
A bossok az utolso ket chapterben is nagyszeruek, valtozatosak, szerintem egyebkent az eddigi legjobb, amivel valaha talalkoztam az elmult evek soran, noha a hitreggel olykor akadnak bajok, azoknal a bossoknal, amik tobbet vannak a levegoben, repkednek (sarkany, stb).
A vicc egyebkent az, hogy az Elden Ring dlc-ben az elso perctol kezdve azt ereztem, hogy a vegso boss brutalisan nehez, all time legnagyobb kocsog, Wukongban a ket vegso boss meg erzetre abszolut nem volt nehez, kiszamithatoak, megtanulhatoak, de valahogy megis tobbnapos szenvedes volt mindketto. Fura ez, rengeteg volt veluk a szopas, megsem volt egy pillanatig sem az az erzetem, mint az ER eseteben, hogy ezt bameg eletem vegeig sem fogom tudni megcsinalni, annyira elmebeteg.
En mindenesetre csak ajanlani tudom ezt a jatekot. Igen, lesznek nehez bossok, igen, lesz szenvedes, nehol sok is, de a Wukong ezzel egyutt rohadt jo szerintem.
Stez
egy kínkeserves szenvedés volt az egész, úgy hogy amúgy a bossok meg a történet nagyon ült
(pl az ahogy a róka története elvezet a secret side bosshoz nagyon jó)
és a "börtön" ötlete jó volt, csak szarul lett kivitelezve
viszont a 2 legszarabb boss is oda tartozik: a nerf előtti bambi és a treasure hunter
utóbbinál iszonyat undorító volt az input reading
ami a másik fő problémám a játékkal, hogy a nehézség sokszor az input reading, delayed attack és "homing"ból fakad
értem hogy kezdő studió, új játék de ettől még ezek fundamentális gondok
és nálam emiatt nem lesz GOTY, de el tudom fogadni hogy valakinek az lesz