Politika
66 feliratkozó
több mint 1 éve
Újra megvédték a gyerekeket, most a kultúrától...Minek múzeumba menniük, majd a katona bácsik elmesélik nekik milyen szörnyű a háború.
telex.hu/belfold/2024/06/14/szeptembertol-nem-mehetnek-evente-egyszer-ingyen-muzeumba-az-altalanos-iskolasok
warr_b
több mint 1 éve
Újra megvédték a gyerekeket, most a kultúrától...Nem érdemes a gyerekek látókörét szélesíteni. Még a végén egy kis mértékben érdeklődni fognak a kultúra, művészetek, tudományok iránt, ne adj isten le is érettségiznek. Az meg a felmérések alapján tudjuk mihez vezetnek.
telex.hu/belfold/2024/06/14/szeptembertol-nem-mehetnek-evente-egyszer-ingyen-muzeumba-az-altalanos-iskolasok
warr_b
Elvész a többség.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Januárban nem tudom, de volt pár ilyen.Már éppen el akartam küldeni a Publicust a búbánatba, aztán megnéztem azt a felmérésüket, amit közvetlenül a választás előtt hoztak ki. Egészen jól eltalálták:
Ez pl. márciusi.
Őszentsége Sobri Jóska
Hibahatáron belül mérte a főpolgármester-jelöltek szereplését a Publicus Intézet
"Mint megírtuk, a Publicus Intézet a 2024. június 4 – 6. között 1042 budapesti megkérdezésével készített közvélemény-kutatása azt vizsgálta, hogy a fővárosiak kire szavaznának a 2024. június 9-i önkormányzati választáson. E szerint Karácsony Gergelyre a biztos szavazók 50 (49,65) százaléka, Vitézy Dávidra 47 (46,84) , Grundtner Andrásra pedig 3 (3,41) százaléka adta volna a voksát. Az újraválasztott polgármester június 9-én végül 47,53, fő kihívója 46,48 százaléknyi, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje pedig 4,98 százaléknyi szavazatot szerzett. Az eltérés Karácsony Gergely esetében 2,12, Vitézy Dávid esetében 0,65, Grundtner András esetében 1,57 százalékponton állt meg. Hibahatáron belül sikerült mérni a budapesti részvételi arányt is, amely a Publicus Intézet előrejelzése szerint 1,72 százalékra lőtt be, végül pedig 60,51 százalék lett 1,21 százalékpontos különbséggel."
nepszava.hu/3238271_valasztas-2024-magyarorszag-ep-valasztas-onkormanyzati-valasztas-kezdodik
több mint 1 éve
Itt is van a válasz rá?Újra megvédték a gyerekeket, most a kultúrától...Olyan kíváncsi lennék ennek a miniszteri indokolására.
warr_b
Amadeus von Dollárbaloldal
www.youtube.com/watch?v=1ykJ1tBR4jg
több mint 1 éve
Újra megvédték a gyerekeket, most a kultúrától...Olyan kíváncsi lennék ennek a miniszteri indokolására.
warr_b
több mint 1 éve
Újra megvédték a gyerekeket, most a kultúrától...telex.hu/belfold/2024/06/14/szeptembertol-nem-mehetnek-evente-egyszer-ingyen-muzeumba-az-altalanos-iskolasok

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
a választói szándékkal nem értek egyet. akinek meghaladja a képességeit, hogy egy szemüveg nélkül is jól látható karikába két egymást bármilyen módon metsző (lehetőleg iksz vagy kereszt formájú) vonalat belefirkantson, annál nehogy már a számlálónak kelljen kitalálni mire is gondolt a költő. ennek a feladatnak a megértése és végrehajtása minimum elvárás kell legyen a választópolgártól.Én így látom amúgy a dolgokat:Komoly teljesítmény ennyire elhasalni az értelmezésén annak, amit itt és amit eddig mondtam😊index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/14/nemzeti-valasztasi-iroda-karacsony-gergely-vitezy-david-budapest-fovaros-fopolgarmester/A fidesz csinált egy helyzetet Szandika visszaléptetésével, aztán abban bíztak, hogy a szavazóik és a szavazaszámlálóik a barmok és azért lett annyi érvénytelen, aztán most úgy tűnik, hogy csak a Tisza szimpatizánsok adták be inkább üresen a papírt, vagy épp a sajátjaik, akik nem akartak Vitézyre szavazni, mert nekik meg nem elég fideszes...
Ha jól értem, akkor a Fidesz, aki épp választási csalást követ el itt többek szerint csalással kihozta Karácsony Gergelyt győztesnek!
Jön a mea culpa most sokaktól, hogy a választás teljes transzparenciája valósult meg és győzedelmeskedett a demokrácia, vagy levonjuk a következtetést, hogy csalás történt és KG = Fidesz? Lehet választani (én meg szívesen olvasom tovább, hogyan próbálják meg páran itt enyhíteni a kognitív disszonanciát).
(vagy megszopatott az index és fake news, hogy nyert a baloscsoda)
Foldesi26
Vagy akkor mi is lehet az a 24000 érvénytelen, ami mégis ottmaradt? Biztos KG egyesével kiradírozta kézzel az összesen az X-et, legalábbis az eddigi hozzászólásaid alapján tippelem ez van a te fejedben egyetlen értelmes magyarázatként, mert az lehetetlen, hogy KG csak simán nyert, mert nem jött be a fideszes huszárvágás...
StormST
Segítek: az én állításom az, hogy bár az embernek nagyon erős vágya van / volt a konteókra, de nem történt semmi más Budapesten, mint az, hogy KG a saját jogán megnyerte a választást.
És őszintén röhögök azon a DK-s nyugdíjas teórián, hogy a 14 éve teljhatalmú, szektorokat bekebelező, a magyar néplelket elragadó, káderek ezreit fenntartó fidesz elcsalta a választásokat, csak 41 szavazatnyival pont elkúrták, mert csalni sem tudnak már rendesen. Ez bohóc tempó, és nem más, mint kognitiv disszonancia redukció. (Szintén segítek megérteni, hogy arra utaltam, hogyha a fidesz elcsalta a valasztast, de KG nyert, akkor logikusan kovetkezik, hogy a fidesz KG gyozelmet szerette volna😊)
De Gergo arrol hires, hogy igazat mond, tehat varom az uj fopolgi valasztast.
Foldesi26
1: elképesztő hiba h 1%n belüli kulonbsegnel nincs automatikus újra számlálás. Talán nem az utolsó körzetre is kellene h vonatkozzon de mondjuk egyéni képviselő, polgármester eseten mindenképpen. Elég aggályos h 2% érvénytelen valójában érvényes volt.
Ja és ezt az ikszet is jó lenne ki felejteni. Választói szándékot kellene értelmezni.
2: viszont épp ezért jó lenne tisztázni ilyen esetekre a szavazólapok tárolását és a lezárt úrnak felnyitásat, kötegek kérdését. Mert csak úgy van értelme ha a felnyitas rendben zajlik, minden jelölt képviselőjének megadni a lehetőséget h jelen legyen a fel nyitásnál. Ezt jogszabályban kellene akar rendezni. Nem pedig 30 percet adni az oda étkezésre, reggel fel 8kor.
3: ez az utóbbi egy hét még a híresen gyenge magyar demokráciáról is meg nagyobb szegénységi bizonyítványt állít ki.
4: hat igen ezért nem kell kiabálni az új választást már azelőtt h kikaptal volna. Nyilván előre menekülni próbált, hogy ne savanyú a szőlő típusú dolog legyen ha után kezdi követelni, de igen én is kiváncsi vagyok h vajon minden követ megmozgate, hogy legyen új választás. Nem vagyok naiv, úgysem. Elég szomorú h csak ilyen jelöltjeink vannak.
csebi
több mint 1 éve
Egyrészt Ungár negyedmilliárd forintja nagyon hatékonyan lett elköltve. Ha csak Bpre költöd el, az nagyon sok pénz. Lehet mérni, hogy egy hónap alatt elver ennyit a Megafon a FBn, de az egy teljesen más skála.Januárban nem tudom, de volt pár ilyen.Biztosan voltak ilyen kutatások - nyilván nem a levegőbe beszélsz -, csak én nem emlékszem rá. Linkelnél egyet, amelyik szerint januárban KG - jöhet bárki - 50 százalék fölött állt?Várjál-várjál. Januárban még úgy volt, hogy jöhet akárki, akkor is 50% felett lesz újraválasztva.Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Én erre kis esélyt látok. KariGeri meg nem hülye, sokkal jobban elverné Vitézyt egy második választáson, és még politika tőkét is szerezne vele.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
balintbaba
Kezd hasonlítani a dk-s listájához, akiket két választás között mindig 20 és 30% között mérnek.
vpi
nagylaza, főpohárnok
Ez pl. márciusi.
nepszava.hu/3229474_republikon-intezet-fopolgarmester-valasztas-karacsony-gergely-vitezy-david
Őszentsége Sobri Jóska
És ha már itt tartunk, Alexandra visszalépése és a Fidesz támogatása összeadódott ezzel a kampánnyal. Arról nem is beszélve, hogy a negatív kampányt se kapta Vitézy egy percig sem.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy végig ez volt a terv, és majdnem be is jött. Abban már nem teljesen, de mondjuk 70%-ban biztos vagyok, hogy Vitézy és Szentkirályi erről nem tudtak. Ők csak eldobható bábok

több mint 1 éve
Januárban nem tudom, de volt pár ilyen.Biztosan voltak ilyen kutatások - nyilván nem a levegőbe beszélsz -, csak én nem emlékszem rá. Linkelnél egyet, amelyik szerint januárban KG - jöhet bárki - 50 százalék fölött állt?Várjál-várjál. Januárban még úgy volt, hogy jöhet akárki, akkor is 50% felett lesz újraválasztva.Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Én erre kis esélyt látok. KariGeri meg nem hülye, sokkal jobban elverné Vitézyt egy második választáson, és még politika tőkét is szerezne vele.
balintbaba
Kezd hasonlítani a dk-s listájához, akiket két választás között mindig 20 és 30% között mérnek.
vpi
nagylaza, főpohárnok
Ez pl. márciusi.
nepszava.hu/3229474_republikon-intezet-fopolgarmester-valasztas-karacsony-gergely-vitezy-david

több mint 1 éve
Biztosan voltak ilyen kutatások - nyilván nem a levegőbe beszélsz -, csak én nem emlékszem rá. Linkelnél egyet, amelyik szerint januárban KG - jöhet bárki - 50 százalék fölött állt?Várjál-várjál. Januárban még úgy volt, hogy jöhet akárki, akkor is 50% felett lesz újraválasztva.Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Én erre kis esélyt látok. KariGeri meg nem hülye, sokkal jobban elverné Vitézyt egy második választáson, és még politika tőkét is szerezne vele.
balintbaba
vpi
több mint 1 éve
Én így látom amúgy a dolgokat:Komoly teljesítmény ennyire elhasalni az értelmezésén annak, amit itt és amit eddig mondtam😊index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/14/nemzeti-valasztasi-iroda-karacsony-gergely-vitezy-david-budapest-fovaros-fopolgarmester/A fidesz csinált egy helyzetet Szandika visszaléptetésével, aztán abban bíztak, hogy a szavazóik és a szavazaszámlálóik a barmok és azért lett annyi érvénytelen, aztán most úgy tűnik, hogy csak a Tisza szimpatizánsok adták be inkább üresen a papírt, vagy épp a sajátjaik, akik nem akartak Vitézyre szavazni, mert nekik meg nem elég fideszes...
Ha jól értem, akkor a Fidesz, aki épp választási csalást követ el itt többek szerint csalással kihozta Karácsony Gergelyt győztesnek!
Jön a mea culpa most sokaktól, hogy a választás teljes transzparenciája valósult meg és győzedelmeskedett a demokrácia, vagy levonjuk a következtetést, hogy csalás történt és KG = Fidesz? Lehet választani (én meg szívesen olvasom tovább, hogyan próbálják meg páran itt enyhíteni a kognitív disszonanciát).
Foldesi26
Vagy akkor mi is lehet az a 24000 érvénytelen, ami mégis ottmaradt? Biztos KG egyesével kiradírozta kézzel az összesen az X-et, legalábbis az eddigi hozzászólásaid alapján tippelem ez van a te fejedben egyetlen értelmes magyarázatként, mert az lehetetlen, hogy KG csak simán nyert, mert nem jött be a fideszes huszárvágás...
StormST
Segítek: az én állításom az, hogy bár az embernek nagyon erős vágya van / volt a konteókra, de nem történt semmi más Budapesten, mint az, hogy KG a saját jogán megnyerte a választást.
És őszintén röhögök azon a DK-s nyugdíjas teórián, hogy a 14 éve teljhatalmú, szektorokat bekebelező, a magyar néplelket elragadó, káderek ezreit fenntartó fidesz elcsalta a választásokat, csak 41 szavazatnyival pont elkúrták, mert csalni sem tudnak már rendesen. Ez bohóc tempó, és nem más, mint kognitiv disszonancia redukció. (Szintén segítek megérteni, hogy arra utaltam, hogyha a fidesz elcsalta a valasztast, de KG nyert, akkor logikusan kovetkezik, hogy a fidesz KG gyozelmet szerette volna😊)
Foldesi26
1: elképesztő hiba h 1%n belüli kulonbsegnel nincs automatikus újra számlálás. Talán nem az utolsó körzetre is kellene h vonatkozzon de mondjuk egyéni képviselő, polgármester eseten mindenképpen. Elég aggályos h 2% érvénytelen valójában érvényes volt.
Ja és ezt az ikszet is jó lenne ki felejteni. Választói szándékot kellene értelmezni.
2: viszont épp ezért jó lenne tisztázni ilyen esetekre a szavazólapok tárolását és a lezárt úrnak felnyitásat, kötegek kérdését. Mert csak úgy van értelme ha a felnyitas rendben zajlik, minden jelölt képviselőjének megadni a lehetőséget h jelen legyen a fel nyitásnál. Ezt jogszabályban kellene akar rendezni. Nem pedig 30 percet adni az oda étkezésre, reggel fel 8kor.
3: ez az utóbbi egy hét még a híresen gyenge magyar demokráciáról is meg nagyobb szegénységi bizonyítványt állít ki.
4: hat igen ezért nem kell kiabálni az új választást már azelőtt h kikaptal volna. Nyilván előre menekülni próbált, hogy ne savanyú a szőlő típusú dolog legyen ha után kezdi követelni, de igen én is kiváncsi vagyok h vajon minden követ megmozgate, hogy legyen új választás. Nem vagyok naiv, úgysem. Elég szomorú h csak ilyen jelöltjeink vannak.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Komoly teljesítmény ennyire elhasalni az értelmezésén annak, amit itt és amit eddig mondtam😊index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/14/nemzeti-valasztasi-iroda-karacsony-gergely-vitezy-david-budapest-fovaros-fopolgarmester/A fidesz csinált egy helyzetet Szandika visszaléptetésével, aztán abban bíztak, hogy a szavazóik és a szavazaszámlálóik a barmok és azért lett annyi érvénytelen, aztán most úgy tűnik, hogy csak a Tisza szimpatizánsok adták be inkább üresen a papírt, vagy épp a sajátjaik, akik nem akartak Vitézyre szavazni, mert nekik meg nem elég fideszes...
Foldesi26
StormST
És őszintén röhögök azon a DK-s nyugdíjas teórián, hogy a 14 éve teljhatalmú, szektorokat bekebelező, a magyar néplelket elragadó, káderek ezreit fenntartó fidesz elcsalta a választásokat, csak 41 szavazatnyival pont elkúrták, mert csalni sem tudnak már rendesen. Ez bohóc tempó, és nem más, mint kognitiv disszonancia redukció, és számomra az, hogy 1-1 káder valahol túlmozog ide-oda, vagy az hogy KG mit állít, ezt nem befolyásolja.
(Szintén segítek megérteni, hogy arra utaltam, hogyha a fidesz elcsalta a valasztast, de KG nyert, akkor logikusan kovetkezik, hogy a fidesz KG gyozelmet szerette volna😊)
Szerkesztette: Foldesi26
több mint 1 éve
Várjál-várjál. Januárban még úgy volt, hogy jöhet akárki, akkor is 50% felett lesz újraválasztva.Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Én erre kis esélyt látok. KariGeri meg nem hülye, sokkal jobban elverné Vitézyt egy második választáson, és még politika tőkét is szerezne vele.
balintbaba
több mint 1 éve
Na most ez a vitéz gyerek kezd egyre szánalmasabbá válni...lassan ott tartunk, hogy "csörr-csörr, bocs főni, hogy ily későn zavarlak, ráadásul eb nyitómeccs közben, de...b+, csinálj már valamit!!!
több mint 1 éve
Vitézy szerint az eredmény gyakorlatilag döntetlen. ühüm 😀youtu.be/DiKFV9Ka-GU?si=XXJESCkjPmSFL5Kq
több mint 1 éve
KG magára varratja a 41-es számot.Pontosabban 41 + Karácsony: hu.wikipedia.org/wiki/42_(Galaxis_%C3%BAtikalauz_stopposoknak)
Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
KG magára varratja a 41-es számot.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Egy dolog biztos: Vitézy szépen - egy igencsak emlékezetes választással - feltette magát a politikai térképre, hosszú távon számolni kell vele. Ennek egyébként örülök. Jót fog tenni a jelenléte BP-nek, Karácsony részéről pedig vége a tötyörészésnek és a gennyes pártközi alkuknak.
több mint 1 éve
nah ennyi elég volt az államtitkár úrbólinkább focsííí
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Amugy ha az NVB troll lett volna akkor a nagykőrösi történettel kezdte volna 😊sztem a csoda szarvassal kellett volna kezdeni
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Amugy ha az NVB troll lett volna akkor a nagykőrösi történettel kezdte volna 😊
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Ezt balladai homály fedi, majd a Kúria eldönti, ha addig jutnak
több mint 1 éve
Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Én erre kis esélyt látok. KariGeri meg nem hülye, sokkal jobban elverné Vitézyt egy második választáson, és még politika tőkét is szerezne vele.
https://preview.redd.it/z5qmlvsup1881.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=0e28b674dcfbb87f51fc461e1c6844401608920c
több mint 1 éve
Most tényleg megismételt választás lesz BP-en?Az előbb vicceltem, egyelőre nem tudni. De bármi lehet.