Politika
69 feliratkozó
több mint 1 éve
Egyelőre ez a módosító jó a Tiszának meg a Fidesznek, rossz az óellenzéknek.telex.hu/belfold/2024/11/19/valasztasi-torveny-modositasa-igazsagugyi-bizottsagEgy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
Kampman
kozben itt a javaslat. 3%rol nincs szo, sztem az a legeslegutolso pillanatban kerul bele.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/11/19/valasztasi-torveny-modositasa-igazsagugyi-bizottsagEgy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
Kampman
kozben itt a javaslat. 3%rol nincs szo, sztem az a legeslegutolso pillanatban kerul bele.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Meanwhile megindult az igazságügyi rendszer beszántása.Tegnap több ügyészség megszűnt, folyamatban a bírók létszámának csökkentése, valamint az ügyvédség is extra sarcot kap a tervezet szerint.
De a szavazóknak büdös szája. Óriási hír.
több mint 1 éve
Már a listaállításban sem tudnak megegyezni, akkor a parlamenti munkában hogyan tudnának?Egy ilyen ellenzéki összefogásnak 15%-ot kellene elérnie, változással meg 9%-ot. Az utóbbira van esély, így ha ez lenne a cél (nem ez), akkor éppen kontraproduktív lenne.Egy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
Kampman
Jughead
több mint 1 éve
Egy ilyen ellenzéki összefogásnak 15%-ot kellene elérnie, változással meg 9%-ot. Az utóbbira van esély, így ha ez lenne a cél (nem ez), akkor éppen kontraproduktív lenne.Egy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
Kampman
több mint 1 éve
Ha nem teljesen hülyék, akkor nem kell külön elmagyarázni nekik, hogy a számukra már nincs leosztandó lap.Majd a KDNP is jól elcsábul.Egy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
Kampman
Dzsokijuing
Ha meg mégis azok, akkor majd jól meg lesznek karaktergyilkolva.
több mint 1 éve
Majd a KDNP is jól elcsábul.Egy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
Kampman
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Közben nem tudom volt-e már, de megvannak a jelöltek az időközire Tolnában.A tolnai ellenzéki választónak marad az üres szavazólap.
fidesz: Csibi Krisztina aki alapvetően helyi, de már vagy 10 éve Bp-n él, Potápi vitte fel.
dk: Takács László, helyi ős szoci.
Dúró Dóra, wtf? Ez remélem csak vicc.
mszp : Harangozó Gábor, még sosem hallottam róla
Tisza nem indít senkit.
Jan
Szerkesztette: Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Amit mondtam, az inkább egyfajta spekuláció, abból kiindulva, amit a néplélekről tudni vélek.A rendszerváltás óta ilyen sosem volt, nem is lesz.ha sose volt ilyen akkor honnan tudjuk hogy mit tesz a magyar?
A magyar nép a bizonytalanság és az általános gyengeség jelének fogja fel, ha a hatalom magától túl hamar megméretteti magát és leszavaz az ellenzékre.
Kampman
Negritis, a vajda
De szerintem ezzel sok politikus is egyetért.
több mint 1 éve
Egy potenciális nagy ellenzéki összefogás szétforgácsolása azáltal, hogy azokat a pártokat, akik amúgy is hajlandóbban lennének egy ilyenben részt venni, (mert pl. nincs sok esélyük az 5%-ra, MSZP, Párbeszéd, Feri, LMP, Jobbik) elcsábít az önálló indulásra.A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
több mint 1 éve
A rendszerváltás óta ilyen sosem volt, nem is lesz.ha sose volt ilyen akkor honnan tudjuk hogy mit tesz a magyar?
A magyar nép a bizonytalanság és az általános gyengeség jelének fogja fel, ha a hatalom magától túl hamar megméretteti magát és leszavaz az ellenzékre.
Kampman
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
A rendszerváltás óta ilyen sosem volt, nem is lesz.előrehozott választás?Fura az időzítés számomra is, meglátjuk h mi ennyire sürgős nekik.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
miért nem a választások előtt közvetlenül, amíg még értelmesen indokolható?
most módosítani annyit tesz hogy odaadjuk a szabálykönyvet hogy nézd ezekkel van esélyed nyerni
Negritis, a vajda
Beki
NB2
több mint 1 éve
Közben nem tudom volt-e már, de megvannak a jelöltek az időközire Tolnában.fidesz: Csibi Krisztina aki alapvetően helyi, de már vagy 10 éve Bp-n él, Potápi vitte fel.
dk: Takács László, helyi ős szoci.
Dúró Dóra, wtf? Ez remélem csak vicc.
mszp : Harangozó Gábor, még sosem hallottam róla
Tisza nem indít senkit.
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 1 éve
mi hazánk, dk, momentum besegítéseA valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
Beki
több mint 1 éve
Na, lehet pont ezt módosítják, hogy rugalmasan módosíthassanak majd 26 februárban, ha az válik szükségessé. 😉Azért, mert van egy olyan jogszabály, hogy a választási törvényt a választáshoz képest egy éven belül nem lehet módosítani.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
most módosítani annyit tesz hogy odaadjuk a szabálykönyvet hogy nézd ezekkel van esélyed nyerni
Negritis, a vajda
Jan
több mint 1 éve
A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra leszEzzel mondjuk mi celjuk lenne? Lehet nem latok at a szitan hirtelen.
r.baggio
több mint 1 éve
Persze, kétharmaddal bármit meg lehet.oké de akkor is van még addig jópár hónapAzért, mert van egy olyan jogszabály, hogy a választási törvényt a választáshoz képest egy éven belül nem lehet módosítani.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
Jan
valamint az a törvény se biztos hogy jó úgy, meg lehet "javítani"
Negritis, a vajda
Szerintem azt fogják most beletenni, hogy a határon kívül is legyenek választókörzetek. Aztán csinálnak tetszés szerint párat Erdélyben vagy ahol akarnak, és máris annyi plusz emberük lesz a parlamentben.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 1 éve
A valószínű forgatókönyv szerintem a választási küszöb lecsökkentése 3%-ra lesz

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
És az csak az parlamentire vonatkozik? Mert at önkormányzatit simán átírták tavaly ősszel...Azért, mert van egy olyan jogszabály, hogy a választási törvényt a választáshoz képest egy éven belül nem lehet módosítani.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
Jan
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
több mint 1 éve
oké de akkor is van még addig jópár hónapAzért, mert van egy olyan jogszabály, hogy a választási törvényt a választáshoz képest egy éven belül nem lehet módosítani.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
Jan
valamint az a törvény se biztos hogy jó úgy, meg lehet "javítani"
több mint 1 éve
Azért, mert van egy olyan jogszabály, hogy a választási törvényt a választáshoz képest egy éven belül nem lehet módosítani.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 1 éve
Vagy egy nagyobb belenyúlás, amit a nép a választásokig szépen el is elfelejt.előrehozott választás?Fura az időzítés számomra is, meglátjuk h mi ennyire sürgős nekik.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
Beki
NB2
több mint 1 éve
előrehozott választás?Fura az időzítés számomra is, meglátjuk h mi ennyire sürgős nekik.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
Beki
több mint 1 éve
Fura az időzítés számomra is, meglátjuk h mi ennyire sürgős nekik.Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Kíváncsian várom h mi volt ennyire sürgős nekik h keddre összehívták a dolgokat... lehet h rosszak a számok, de ilyen hirtelenséggel csak olyanon változtathatnak, ami böki a csőrüket.nekem az a fura hogy miért most?
Beki