Politika
66 feliratkozó
6 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
Az egésznek ott kéne kezdődnie, hogy ne induljanak útnak. Ez kéne legyen a cél, és erre kéne közös megoldásokat kidolgozni.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Nagyon összetett kérdés, amire nincs egyszerű és jó válasz.Lenne itt megoldás, csak ugye akkor jönne a kvótarendszer.
Egyfelől az embercsempészeket kéne brutál mód üldözni, de ehhez komly nemzetközi összefogás kéne, amiben qrva jók vagyunk, oh wait.
A legfőbb probléma hogy minden ország a saját kis pecsenyéjét sütögeti, nem pedig megoldást akar a teljes kép tekintetében.
Ennek eredménye a jelenleg látható helyzet.
gabokocka
Én egyébként nem vagyok a menekültek befogadása ellen, de a merkeli willkommenskultur kibaszott mindenkivel, mert nem volt megfelelő felállított, működtetett és átgondolt rendszer (legalábbis ezek alapján amit láttunk).
Az meg nem működik, hogy kihasználjuk a belső piac lehetőségeit, felvesszük az EU-s lóvét, de a közös teherviselésből kiszállunk, mert mondjuk nekünk mákunk és nem az EU ezen szélein lakunk, hanem máshol.
Amúgy ahelyett, hogy üldöznénk a migránsokat, lehetne az EU-tól több pénzt és erőforrást követelni, hogy rendesen ellássuk a feladatot illetve ez teremthetne munkahelyeket is.
több mint 2 éve
Útlevél (vízum)Peszinter Ferenc2024-től
www.schengenvisainfo.com/etias/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Nagyon összetett kérdés, amire nincs egyszerű és jó válasz.Egyfelől az embercsempészeket kéne brutál mód üldözni, de ehhez komly nemzetközi összefogás kéne, amiben qrva jók vagyunk, oh wait.
A legfőbb probléma hogy minden ország a saját kis pecsenyéjét sütögeti, nem pedig megoldást akar a teljes kép tekintetében.
Ennek eredménye a jelenleg látható helyzet.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Útlevél (vízum), határátkelő, ez lenne a minimum. Ha már alapból illegálisan akar valaki erre jönni, akkor nehéz elhinni, hogy jószándékkal jön, úgyhogy a disznózsírtól az éles lőszerig bármilyen visszatartó tényező szóba jöhetne.Amikor ez az egész már előjött én akkor megjegyeztem, hogy ha így akarnál bejutni másik országokba, azok kb 80%-a rövid úton megoldaná a problémát.Rendszeresen nézem a kékfényt, és ahhoz képest hogy nemzeti média ritkán hajlik látványosan a kormány felé.A mérnökök hozzák magukkal a saját létrájukat, a kődobálók valójában akupunkturás távgyógyító orvosok, az üveggolyók pedig a Pál utca fiúk szerepjátékhoz kellenek, nem is értem miért nem szimpatizálnak sokan az ilyen szegény szerencsétlen bűnözőkkel.
Nem gondoltam volna hogy ilyen szar a helyzet a határon, tudtam hogy vannak migránsok de hogy ez ilyen szinten megy a főszezonban.. ide kellene a közös EU-s határőrség, kicsit durvábban kéne fellépni a csempészek ellen. Én biztos engedném hogy visszalőjenek ha valakit megtámadnak.
Ha 10 éve ezzel kampányolsz, nem vesz komolyan senki. Ide azért jól jönne az EU-s pénz és élőerő.
Nomac
Peszinter Ferenc
NB2
Nem tudják, hogy személyes azonnalisági papír nélkül a másik ablakhoz kell menni.
www.youtube.com/watch?v=iS4GY_FqcoA
több mint 2 éve
Miért is?Mittomén, biztos lehet valamit találni.De ha valami nem törvénytelen, akkor mi a jogalap, ami alapján perelsz?Ki mondta, hogy törvénytelennek kell lennie?Nem értelek.Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Be lehet-e perelni azokat az európai politikusokat perelni, akik ezeket az alkukat tető alá hozták?
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
Amadeus von Dollárbaloldal
Biztos elő lehetne szedni pár ügyet, ahol "bizonyítható" (valószínűbb mint nem) a politikai alku, aztán ezt ráborítanám Merkel mamára, Weberre, Junckerre meg még pár másikra és akkor még elővenném az EU-s pénzt osztogató és ellenőrző bizottságokat, hogy mégis hogy a fenébe ellenőrizték azt, hogy mire megy a pénz és ha látták, hogy mire megy, akkor mit tettek és miért nem...
És így simán lehetne mutatni, hogy az EU szervei és politikusai a Dagadttal kötött politikai alkuk következményeként és a Fideszes EU-t lejárató kampányok tűréseként közvetetten befolyásolták a magyarországi választásokat és életet, ezért kártérítést követelünk, sokat.
Persze, sima, hogy valszeg nem lenne belőle semmi, de hátha el lehetne érni vele azt, hogy kicsit szigorúbban vennék ezt az eusdit és nem csak ilyen laza, tingli-tangli kis érdekszövetség lenne...
Ha nem lenne ez a háború a szomszédban, ugyanúgy menne minden tovább...
Lúdas Solymi
Az általad írtakból mi a törvénytelen szerinted?
Hogy politikusok politikusként politikát csinálnak?
És szerinted egy állam esetében mi a felettes joghatóság?
És ha van ilyen, akkor az miként szankcionál egy államot?
Őszentsége Sobri Jóska
Itt arról van szó, hogy mondásuk szerint nem szólnak bele a belügyekbe, viszont beleszólnak, amikor nekik tetszik, máskor meg félrenéznek.
Kicsit rájuk lehetne ijeszteni.
Lúdas Solymi
Vagy tényleg fogalmad nincs, hogyha pert indítasz, akkor nem elég a "jogos morális felháborodás"?
Vagy azt hiszed, mint az oviban, hogy "hazudni tilos"?
És ki vagy kik az alanya az utolsó mondatodnak?
Kikre akarsz ráijeszteni?
Őszentsége Sobri Jóska
Munkaköri visszaélés, jogosulatlan haszonszerzés, a végrehajtó szervez munkájának szándékos késleltetése, akadályozása, az EU szellemiségével szembemenő viselkedés, akármi.
Jogászok biztos tudnának valamit találni, amit be lehetne dobni.
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Miben lenne ez másabb annál mint amit a Fidesz csinál a különböző lejárató kampányokkal, beszólogatásokkal és egyebekkel?
Ja, várj. Ha OV teszi, akkor zseni, ha más javasolja, akkor hülyeség.
Lapozzunk.
több mint 2 éve
Mittomén, biztos lehet valamit találni.De ha valami nem törvénytelen, akkor mi a jogalap, ami alapján perelsz?Ki mondta, hogy törvénytelennek kell lennie?Nem értelek.Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Be lehet-e perelni azokat az európai politikusokat perelni, akik ezeket az alkukat tető alá hozták?
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
Biztos elő lehetne szedni pár ügyet, ahol "bizonyítható" (valószínűbb mint nem) a politikai alku, aztán ezt ráborítanám Merkel mamára, Weberre, Junckerre meg még pár másikra és akkor még elővenném az EU-s pénzt osztogató és ellenőrző bizottságokat, hogy mégis hogy a fenébe ellenőrizték azt, hogy mire megy a pénz és ha látták, hogy mire megy, akkor mit tettek és miért nem...
És így simán lehetne mutatni, hogy az EU szervei és politikusai a Dagadttal kötött politikai alkuk következményeként és a Fideszes EU-t lejárató kampányok tűréseként közvetetten befolyásolták a magyarországi választásokat és életet, ezért kártérítést követelünk, sokat.
Persze, sima, hogy valszeg nem lenne belőle semmi, de hátha el lehetne érni vele azt, hogy kicsit szigorúbban vennék ezt az eusdit és nem csak ilyen laza, tingli-tangli kis érdekszövetség lenne...
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Itt arról van szó, hogy mondásuk szerint nem szólnak bele a belügyekbe, viszont beleszólnak, amikor nekik tetszik, máskor meg félrenéznek.
Lúdas Solymi
Vagy tényleg fogalmad nincs, hogyha pert indítasz, akkor nem elég a "jogos morális felháborodás"?
Őszentsége Sobri Jóska
Munkaköri visszaélés, jogosulatlan haszonszerzés, a végrehajtó szervez munkájának szándékos késleltetése, akadályozása, az EU szellemiségével szembemenő viselkedés, akármi.
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
| Rosszul || Déri Stefiről én mást hallottam |Egyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
köszönjük a családbarát nemzeti kormánynak
De tudom, ne adjak ötleteket a dagadtéknak.
Zsellértelkes Vrij
empty taxi
deyell
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Èn? Dehogy, rád èrtettem az 1/1tès "poèn" akart lenni 🙂fidelitasos bulikra jársz?| tapasztaltam 😉🤪 |Déri Stefiről én mástEgyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
Zsellértelkes Vrij
empty taxihallottam[/spoiler]deyell
dande2
deyell
több mint 2 éve
fidelitasos bulikra jársz?| tapasztaltam 😉🤪 |Déri Stefiről én mástEgyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
Zsellértelkes Vrij
empty taxihallottam[/spoiler]deyell
dande2
built for this shit
több mint 2 éve
Déri Stefiről én mástEgyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
Zsellértelkes Vrij
empty taxihallottam[/spoiler]
| tapasztaltam 😉🤪 | deyell
Szerkesztette: dande2
több mint 2 éve
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/07/dontott-az-unio-johet-a-880-milliard-forint-a-klimasemleges-gazdasagra-valo-atallashoz

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 2 éve
| Déri Stefiről én mást hallottam |Egyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
Zsellértelkes Vrij
empty taxi
built for this shit
több mint 2 éve
meg hogy ne legyen az hogy beavatkoznakMert ha a választások előtt csinálják, azzal nem a fidesz malmára hajtották volna a vizet? Ugyan már! "Támad minket Brüsszel, ellen kell állni és erre csak a fidesz képes" - plakát 1.0 verzió...Azért várták meg a választásokat, mert más összetételű kormány esetén elindult volna az enyhülés.
Szerintem pont azért nem kezdték a döntéseket, hogy ne hajtsák a fidesz malmára a vizet...
StormST
Dzsokijuing
ami persze már önmagában beavatkozás
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Mert ha a választások előtt csinálják, azzal nem a fidesz malmára hajtották volna a vizet? Ugyan már! "Támad minket Brüsszel, ellen kell állni és erre csak a fidesz képes" - plakát 1.0 verzió...Azért várták meg a választásokat, mert más összetételű kormány esetén elindult volna az enyhülés.
Szerintem pont azért nem kezdték a döntéseket, hogy ne hajtsák a fidesz malmára a vizet...
StormST
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Mittomén, biztos lehet valamit találni.De ha valami nem törvénytelen, akkor mi a jogalap, ami alapján perelsz?Ki mondta, hogy törvénytelennek kell lennie?Nem értelek.Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
De ha valami nem törvénytelen, akkor mi a jogalap, ami alapján perelsz?Ki mondta, hogy törvénytelennek kell lennie?Nem értelek.Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Ki mondta, hogy törvénytelennek kell lennie?Nem értelek.Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Mert ha a választások előtt csinálják, azzal nem a fidesz malmára hajtották volna a vizet? Ugyan már! "Támad minket Brüsszel, ellen kell állni és erre csak a fidesz képes" - plakát 1.0 verzió...Nem csak a mostani választásról van szó, hanem az eddigi tevékenységeikről.
StormST
Ahogy fentebb írtam, az EU se szent, hisz politikusok vannak ott is, csak épp érdemes lenne rájuk pirítani, nehogy azt higgyék, hogy elég csak hazafele játszani, ha már az EU-ban vagyunk.
több mint 2 éve
Mert ha a választások előtt csinálják, azzal nem a fidesz malmára hajtották volna a vizet? Ugyan már! "Támad minket Brüsszel, ellen kell állni és erre csak a fidesz képes" - plakát 1.0 verzió...Szerintem pont azért nem kezdték a döntéseket, hogy ne hajtsák a fidesz malmára a vizet...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Nem értelek.Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Hogy utána mi lenne?mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Savas környezet ugyebár.Egyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
Zsellértelkes Vrij
empty taxi
több mint 2 éve
Egyik haverom átküldte ma a Megafonos csajokról a Telex cikkét, azzal a gondolattal sommáztam az egészet, hogy ezeknek a pinájukban is narancsdzsúz van nem sunaszaft.hvg.hu/itthon/20230728_KSH_szuletes_halal_hazassag_demografiaBe kell tiltani a gumit, meg létre kell hozni a szaporodásügyi minisztériumot.
Zsellértelkes Vrij

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
mindig a végrehajtás a lelke.Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?Persze, bárkit be lehet perelni.
Lúdas Solymi
És utána?
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
A látszatát is el akarták kerülni, hogy beavatkoznak a választásokba.Akkor pontosítok egy picit.De ezt nem az "EU" csinálta, csinálja.Bele nem szól, csak befolyásolja/befolyásolta a néppárti alkudozásokkal és azzal, hogy visszatartották az eljárás megindítását a választások utánig.Én azt nem értem, hogy Brüsszel miért nem szól rá, hogy ezt a hergelést jó lenne abbahagyni.Az EU nem szól, nem szólhat bele az egyes tagállamok belügyeibe, csak a támogatások visszatartásával operálhat.
Lúdas Solymi
Dzsokijuing
Ez micsoda, ha nem beavatkozás?
Lúdas Solymi
Hanem ugyanolyan német, francia, olasz, lengyel, stb. nemzeti politikusok, mint nálunk Orbán.
Nincs olyan hatalmi érdek vagy hatalmi entitás, hogy "EU".
Őszentsége Sobri Jóska
Nem lehet azt az entitást, szervezetet perelni, amelyik szándékosan, politikai alku miatt visszatartott, késleltetett egy döntést, miközben minden lehetősége megvolt rá, hogy elindítsa?
De ez beavatkozás, hisz elindíthatták volna korábban, függetlenül attól, hogy ki van kormányon.Pontosan ezért nem beavatkozás.Bele nem szól, csak befolyásolja/befolyásolta a néppárti alkudozásokkal és azzal, hogy visszatartották az eljárás megindítását a választások utánig.Az EU nem szól, nem szólhat bele az egyes tagállamok belügyeibe, csak a támogatások visszatartásával operálhat.telex.hu/belfold/2023/07/28/orban-viktor-kossuth-radio-6De ezt az emberek elhiszik. Nem értik a költségvetést...azt se tudják összerakni, amikor a magyar költségvetés tervezete hiánnyal számol az év végére, aztán megy tovább minden...
A miniszterelnök beszélt arról, hogy Brüsszel rengeteg pénzzel tartozik Magyarországnak, például a kerítés miatt is, és szerinte tartozik a tanároknak is. Orbán Viktor a beszélgetésben azt mondta: lehet, hogy azért nem kapjuk meg a nekünk járó uniós pénzt, mert azt már Ukrajnának odaadták.
A dagadt nagyot ment ma reggel is... miért tartozna az EU bármivel is a magyar tanároknak...
Beki
Én azt nem értem, hogy Brüsszel miért nem szól rá, hogy ezt a hergelést jó lenne abbahagyni.
Btw, egy ország beperelheti az EU-t, annak némely vezetőjét, hogy engedték idáig fajulni a helyzetet és politikai alkukat kötöttek OV-val csak h ne vétózgasson?
Lúdas Solymi
Dzsokijuing
Ez micsoda, ha nem beavatkozás?
Lúdas Solymi
Megvárták, hogyan dönt az istenadta nép és csak utána indították el az eljárást a rendszerszintű korrupció és a hatalmi ágak elválasztásának megsértése miatt.
Dzsokijuing
Lúdas Solymi
Gondolj el egy ilyen szankciósorozatot kampányfinisben.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)