Politika
69 feliratkozó
több mint 3 éve
amúgy vicces, 10/9 taxis priust hajt szarrá maga alatt. Mit fosnak a benzin árától?Egyrészt a NER ide is befoglalta magát, ergo egy kicsit olyan ez mintha a Valton Security előállna egy levéllel, hogy valamit szeretnének. Kicsit színjáték is ez szerintem.24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/Hogy a bánatba lehetnek még mindig szent tehenek ezek a gyökér taxisok??
YoungZeeZee
warr_b
Másrészről tudnak valami olyat amit a vonulós kukások igen és a pedagógus társadalom nem. Összeállnak egy tömbbe és tesznek valamit mindannyian.
Ha fognák és megbénítanák a várost nem gondolnák legalább annyian hogy a k*va anyjukat nekik mint a pedagógusok esetén? Valószínűleg de, ugyanúgy lebénulhatna a város. Érdekli ez a taxisokat ? Valószínűleg nem. El tudják érni amit akarnak? Eddig úgy néz ki igen. +1: Vannak néhány ezren, és a kormánynak nem kerül soktíz vagy sokszáz milliárdjába, ha el kell engedni egy kis adót nekik. Az meg pláne nem, ha 2000 HUF lesz az alapdíj és 800 HUF egy km.
bobi0092
több mint 3 éve
Egyrészt a NER ide is befoglalta magát, ergo egy kicsit olyan ez mintha a Valton Security előállna egy levéllel, hogy valamit szeretnének. Kicsit színjáték is ez szerintem.24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/Hogy a bánatba lehetnek még mindig szent tehenek ezek a gyökér taxisok??
YoungZeeZee
warr_b
Másrészről tudnak valami olyat amit a vonulós kukások igen és a pedagógus társadalom nem. Összeállnak egy tömbbe és tesznek valamit mindannyian.
Ha fognák és megbénítanák a várost nem gondolnák legalább annyian hogy a k*va anyjukat nekik mint a pedagógusok esetén? Valószínűleg de, ugyanúgy lebénulhatna a város. Érdekli ez a taxisokat ? Valószínűleg nem. El tudják érni amit akarnak? Eddig úgy néz ki igen. +1: Vannak néhány ezren, és a kormánynak nem kerül soktíz vagy sokszáz milliárdjába, ha el kell engedni egy kis adót nekik. Az meg pláne nem, ha 2000 HUF lesz az alapdíj és 800 HUF egy km.
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/Hogy a bánatba lehetnek még mindig szent tehenek ezek a gyökér taxisok??
YoungZeeZee

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/A taxisok megérzik, ha valaki fél, mint a kutyák 😀
YoungZeeZee
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/Nekem hiányzik a "nem lehetne mégis 480 a benya?" pont
YoungZeeZee
Szerkesztette: Toca
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/Annyjukpicsáját. Röviden.
YoungZeeZee
több mint 3 éve
Ha változik a társadalmi megítélés változik a szóval kapcsolatos konnotáció magyarul a jelentés is módosul.De ez nem jó analógia, mert itt csak a társadalmi megítélés változott, nem a jelentés, ellentétben pl a 'meleg' szóval, szóval... 😊Akkor először üsd fel az értelmező kéziszótárt az "analógia" szónál és utána menni fog. 😉Nem látom köztük a 'politikus' szót.Liberális, meleg, nemzeti, csak néhány szó aminek változott a jelentéstartalma az elmúlt években.Nem, nem az. Az, hogy senkiháziak kezében van a politikusi szakma, nem változtatja meg a szavak jelentését 😉Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
Amadeus von Dollárbaloldal
A magyar nyelvben a politikus az politikával megélhetési szinten foglalkozó embert jelent, nem pedig maffiózót. A maffiózót ugyanis nem meglepő módon a maffiózó jelenti 😀
Sobri pedig olyan szinten gyalázza meg a magyar nyelvet, hogy időnként nem árt emlékeztetni rá, hogy nem ő hozza a szabályokat 😊
ender1112
empty taxi
ender1112
empty taxi
ender1112
empty taxi
ender1112

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/tilcsákbe az illegális tevékenységeket!
YoungZeeZee
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 581
24.hu/fn/gazdasag/2022/12/07/taxi-orban-viktor-konzultacio-inflacio/
több mint 3 éve
De ez nem jó analógia, mert itt csak a társadalmi megítélés változott, nem a jelentés, ellentétben pl a 'meleg' szóval, szóval... 😊Akkor először üsd fel az értelmező kéziszótárt az "analógia" szónál és utána menni fog. 😉Nem látom köztük a 'politikus' szót.Liberális, meleg, nemzeti, csak néhány szó aminek változott a jelentéstartalma az elmúlt években.Nem, nem az. Az, hogy senkiháziak kezében van a politikusi szakma, nem változtatja meg a szavak jelentését 😉Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
A magyar nyelvben a politikus az politikával megélhetési szinten foglalkozó embert jelent, nem pedig maffiózót. A maffiózót ugyanis nem meglepő módon a maffiózó jelenti 😀
Sobri pedig olyan szinten gyalázza meg a magyar nyelvet, hogy időnként nem árt emlékeztetni rá, hogy nem ő hozza a szabályokat 😊
ender1112
empty taxi
ender1112
empty taxi
ender1112
empty taxi
több mint 3 éve
Most már csak magadat ismételgeted, bármiféle valódi vitázás helyett, szóval részemről itt a vége.Egyiket se, mivel kevés az infóm a helyzet pontos ismeretéhez, illetve ilyen súlyos következtetések levonásához.Akkor vonódj ki belőle. Nem veled, vagy egy ismerősöddel történik, hanem egy távoli országban valakivel. Azt fogod gondolni egy ilyen autószerelőről objektíven, hogy kitűnő a szakmájában, mert sok pénzt keresett, és gratulálni illik neki, vagy azt, hogy egy csaló, akit meg kell büntetni?Szóval, ha átver az autószerelő, akkor gratulálsz neki objektíven, hiszen csak az egyszerű nép gondolhatja azt, hogy az autószerelő dolga az autószerelés, nem pedig a bevételeinek maximalizálása bármi áron, így nem is aszerint kell jó szakembernek nevezni, hogy mennyire ért az autószereléshez, hanem aszerint, hogy mennyi pénzt tud összeszedni 😊A példáidban be vagyok vonódva, így nem várható el tőlem az objektivitás, illetve erősen érintve is vagyok ha már az "átver" kifejezést átélem.
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
Valamint az ember -te se, én se, senkise- nem tud vezényszóra "kivonódni", az érzelmeinket nem szabályozhatjuk, csak a tetteinket.
Ezért írom azt, hogy én mindig megértem a bevonódott megélést, csak az nem visz közelebb egy helyzet tényleges, tárgyilagos elemzéséhez, megértéséhez, hasznos konklúziók levonásához.
És ha a való életben mindenki be is van valamibe vonódva, -ilyen az emberi természet-, egy fórumon lehet törekedni elvonatkoztatottabb, általános diskurzusra, -pláne politikai folyamatok megismerése esetén-, ami túlmutat azon, hogy ki a geci és miért, ki baszódjon meg és miként, és nem csak az a konklúzió legitim, hogy a világ/ország megérett a pusztulásra.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Egyiket se, mivel kevés az infóm a helyzet pontos ismeretéhez, illetve ilyen súlyos következtetések levonásához.Akkor vonódj ki belőle. Nem veled, vagy egy ismerősöddel történik, hanem egy távoli országban valakivel. Azt fogod gondolni egy ilyen autószerelőről objektíven, hogy kitűnő a szakmájában, mert sok pénzt keresett, és gratulálni illik neki, vagy azt, hogy egy csaló, akit meg kell büntetni?Szóval, ha átver az autószerelő, akkor gratulálsz neki objektíven, hiszen csak az egyszerű nép gondolhatja azt, hogy az autószerelő dolga az autószerelés, nem pedig a bevételeinek maximalizálása bármi áron, így nem is aszerint kell jó szakembernek nevezni, hogy mennyire ért az autószereléshez, hanem aszerint, hogy mennyi pénzt tud összeszedni 😊A példáidban be vagyok vonódva, így nem várható el tőlem az objektivitás, illetve erősen érintve is vagyok ha már az "átver" kifejezést átélem.
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
Valamint az ember -te se, én se, senkise- nem tud vezényszóra "kivonódni", az érzelmeinket nem szabályozhatjuk, csak a tetteinket.
Ezért írom azt, hogy én mindig megértem a bevonódott megélést, csak az nem visz közelebb egy helyzet tényleges, tárgyilagos elemzéséhez, megértéséhez, hasznos konklúziók levonásához.
És ha a való életben mindenki be is van valamibe vonódva, -ilyen az emberi természet-, egy fórumon lehet törekedni elvonatkoztatottabb, általános diskurzusra, -pláne politikai folyamatok megismerése esetén-, ami túlmutat azon, hogy ki a geci és miért, ki baszódjon meg és miként, és nem csak az a konklúzió legitim, hogy a világ/ország megérett a pusztulásra.
több mint 3 éve
Akkor először üsd fel az értelmező kéziszótárt az "analógia" szónál és utána menni fog. 😉Nem látom köztük a 'politikus' szót.Liberális, meleg, nemzeti, csak néhány szó aminek változott a jelentéstartalma az elmúlt években.Nem, nem az. Az, hogy senkiháziak kezében van a politikusi szakma, nem változtatja meg a szavak jelentését 😉Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
ender1112
empty taxi
ender1112
empty taxi
ender1112

Madden hates me.
több mint 3 éve
Akkor vonódj ki belőle. Nem veled, vagy egy ismerősöddel történik, hanem egy távoli országban valakivel. Azt fogod gondolni egy ilyen autószerelőről objektíven, hogy kitűnő a szakmájában, mert sok pénzt keresett, és gratulálni illik neki, vagy azt, hogy egy csaló, akit meg kell büntetni?Szóval, ha átver az autószerelő, akkor gratulálsz neki objektíven, hiszen csak az egyszerű nép gondolhatja azt, hogy az autószerelő dolga az autószerelés, nem pedig a bevételeinek maximalizálása bármi áron, így nem is aszerint kell jó szakembernek nevezni, hogy mennyire ért az autószereléshez, hanem aszerint, hogy mennyi pénzt tud összeszedni 😊A példáidban be vagyok vonódva, így nem várható el tőlem az objektivitás, illetve erősen érintve is vagyok ha már az "átver" kifejezést átélem.
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
De ha van egy olyan céged, amiben döntési poziba helyeztél egy alkalmazottat, majd kiderül hogy sikkasztott, lopott, miközben ő kurva gazdag lett és téged hitegetett azzal, hogy minden a legnagyobb rendben van.Géniusz ha meg tudta tenni, miközben én figyeltem ezerrel, de én azért csak kibaszom.
Ez esetben ő egy géniusz, aki a saját érdekeit helyezte a cég érdekei elé és ezt nagyon jól csinálta? Vagy inkább nem dicséred és mennie kell a buliból, mert nem azt a dolgát végezte amiért kinevezted?
topin
Illetve géniusz akkoris, ha minden nap kaptam tőle egy üveg bort ajándékba, én azt megittam, és ahelyett, hogy ellenőriztem volna folyamatában, csak most, évek múlva eszmélek, amikor már milliárdüvegnyi bor árával át vagyok baszva.
Ha jól értem a hasonlatot, akkor a nép a főnöke Orbánnak.
A népnek tetszik az alkalmazottja.
A nép nemhogy kibassza, hanem négyévente még fizut is emel neki. (Ha át is van baszva, meg is van vezetve ez a "főnök", aki a nép, ezt nem veszi észre.)
több mint 3 éve
Nem látom köztük a 'politikus' szót.Liberális, meleg, nemzeti, csak néhány szó aminek változott a jelentéstartalma az elmúlt években.Nem, nem az. Az, hogy senkiháziak kezében van a politikusi szakma, nem változtatja meg a szavak jelentését 😉Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
ender1112
empty taxi
ender1112
empty taxi
több mint 3 éve
Szóval, ha átver az autószerelő, akkor gratulálsz neki objektíven, hiszen csak az egyszerű nép gondolhatja azt, hogy az autószerelő dolga az autószerelés, nem pedig a bevételeinek maximalizálása bármi áron, így nem is aszerint kell jó szakembernek nevezni, hogy mennyire ért az autószereléshez, hanem aszerint, hogy mennyi pénzt tud összeszedni 😊A példáidban be vagyok vonódva, így nem várható el tőlem az objektivitás, illetve erősen érintve is vagyok ha már az "átver" kifejezést átélem.
ender1112
De mondjuk ha Hitlerről, Pol Potról vagy Dahmerről diskurálunk, akkor csak egyfajta kívülállói megvetés, undor vagy viszolygás van bennem, ami nem gátol meg az általuk megcselekedettek tárgyilagos, tényalapú értelmezésében.
Vagy ha egy barátomat szétmarcangol egy cápa, akkor együttérzek vele, a hozzátartozóival de ettől még nem gondolom, hogy a cápa szemét, vagy ne tudnám megérteni a motivációit.
Vagy ha egy rokonod alkoholbeteg, akkor csak rajtad múlik, hogy ezt miképp éled meg, hogyan basztatod vagy támogatod, és felfogod e, hogy (legalábbis a tudomány jelen állása szerint) a helyzetben az egyetlen, akin segíteni tudsz, az te magad vagy. Még ha te kívülről objektívan pontosan látod is, hogy mit kéne tennie, ő nem azt fogja tenni, mert beteg.
Ha neked ez nem megy, nem megy. Nem kértem rajtad számon, gondolom te se teszed ezt velem.
több mint 3 éve
Liberális, meleg, nemzeti, csak néhány szó aminek változott a jelentéstartalma az elmúlt években.Nem, nem az. Az, hogy senkiháziak kezében van a politikusi szakma, nem változtatja meg a szavak jelentését 😉Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
ender1112
empty taxi
ender1112

Madden hates me.
több mint 3 éve
Ördögi kör. A politikus nem fejleszti az oktatást, mert kritikus egyéneket nevel, viszont később nem is kell bajlódnia velük, a rövidtávú szükségletek kielégítése a számukra elegendő.A 94-ben az MSZP-re szavazókat nem hülyézném le, a rendszerváltással a biztos középszart kellett felcserélniük a bizonytalan nagyonszarral, rengetegen elvesztették az állásukat.Rendben de akkor kit lehet lehülyézni? A 2022-ben a Fideszre szavazókat nem lehet, mert a biztos dolgot nem akarják bizonytalanra cserélni. Ha egyenként kezdesz el nézni egy "hülyének nézett" csoportot, kiderül, hogy az egyénnek mindig van egy jó érve arra amit tesz, csak csoportként tűnik hülyeségnek? Ugyanis a választásokon is egyének vannak, nem csoportok.
Akik még élnek közülük, jórészt Fidesz-szavazók, állambácsi mindent visz. Ha ez a rendszer is megroggyan, majd megint váltanak.
Dzsokijuing
bobi0092
Hiányzik a polgárság, az a baj.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Ezen értelmezés alapján Észak-Korea vezetői csinálják a legjobban, ezek után meg már nincs is miről vitatkozni meg beszélgetniHa valami általánosabb igazságra szeretnénk jutni, úgy vélem az eszmecsere célja az igazság keresése lenne (jöhetsz a relativitással, de tudod mire értem), akkor ez kevés.Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül.Nekik jó.
Ez nem géniusz, ez kihasználás és sanyargatás. Amit azért tehetnek meg, mert birkák vagyunk (én is) kimenni és szétszabni őket.
Eazzy
Ők vannak döntési pozícióban.
Ennyi az állításom.
Őszentsége Sobri Jóska
Ettől még nem jól csinálják, hogy nekik jó, hogy másokból azokat átverve, vagy egy részénél elfogadva, hogy úgyse tesznek ellene, megélnek.
Sikernek nevezni ezt az kemény.
Eazzy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 581
Amugy magyarosi csaba andaluz videoit ajanlon.Ott is van arak osszehasonlitas es az ettermek 5 ev alatt 20% dragultwk illetve a bolti arak sem movekedtek ugy ahogy magyarorszagon.
Sot a benzinre a kormany ad vmi kedvezmenyt.
több mint 3 éve
Ha valami általánosabb igazságra szeretnénk jutni, úgy vélem az eszmecsere célja az igazság keresése lenne (jöhetsz a relativitással, de tudod mire értem), akkor ez kevés.Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül.Nekik jó.
Ez nem géniusz, ez kihasználás és sanyargatás. Amit azért tehetnek meg, mert birkák vagyunk (én is) kimenni és szétszabni őket.
Eazzy
Ők vannak döntési pozícióban.
Ennyi az állításom.
Őszentsége Sobri Jóska
Ettől még nem jól csinálják, hogy nekik jó, hogy másokból azokat átverve, vagy egy részénél elfogadva, hogy úgyse tesznek ellene, megélnek.
Sikernek nevezni ezt az kemény.
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Tehát akkor jól végezte a dolgát? Attól, mert szemfényveszti a 3 millióját, nem lesz jó vezető..attól egy zseniális szemfényvesztő. De a végére azért mindig kiderül, ha a király meztelen.. olyankor mi van?De ha van egy olyan céged, amiben döntési poziba helyeztél egy alkalmazottat, majd kiderül hogy sikkasztott, lopott, miközben ő kurva gazdag lett és téged hitegetett azzal, hogy minden a legnagyobb rendben van.Ebben a cégben van 8 millió döntéshozó, akikből 3 millió ezt az alkalmazottat választotta, annak ellenére is, hogy sikkasztott, lopott és kurvagazdag lett.
Ez esetben ő egy géniusz, aki a saját érdekeit helyezte a cég érdekei elé és ezt nagyon jól csinálta? Vagy inkább nem dicséred és mennie kell a buliból, mert nem azt a dolgát végezte amiért kinevezted?
topin
bobi0092
több mint 3 éve
Amadeus von DollárbaloldalTehát nekünk – mindegy, hogy piacellenes, vagy nem – van egy kialakított rendszerünk, és ez működőképes, ez jó a családoknak. Miért kellene ezen változtatni? Nem tudom, ki az a piac, Doktor Piac, vagy Mr. Piac, aki bekopog, és azt mondja, hogy ezt nem lehet. Tehát a piacot az emberek működtetik, közöttük például az államok is, annak mi is részei vagyunk. Tehát a piac nem valami a mennyből vagy a Jóistentől ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem egy olyan szabályrendszer, amit mi alakítunk. Van ilyen piac, olyan piac, korlátozott, szabad, sokfajta létezik, de ezt mi döntjük el. Nem érdemes beleesni a baloldal csapdájába, aki azt állítja, hogy létezik valami orákulum, amelyik azt mondja, hogy így kell ennek kinézni, hanem pont fordítva: abból kell kiindulni, hogy szabadok vagyunk, megvan a képességünk meg a lehetőségünk arra, hogy mi magunk szabályozzuk, hogy hogyan legyen. Persze jól kell szabályozni, mert ha ésszerűtlen dolgokat csinálunk, bármilyen jó szándékkal is, abból baj lesz.