Politika

69 feliratkozó

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 691
DE azzal az utolso diplomata sem tud mit kezdeni, hogy ha tenyleg atmegy meg ezen a szuron
csebi
Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy így van, amit mondasz, nagy általánosságban, én ugye eredeti hsz-ben csak és kizárólag az EU-s tárgyalásra gondoltam. Ott lehet, hogy sok ejtőernyős volt, de forrásaim szerint itt az elmúlt 6 hónapban mindenki várta Navrától a csodát, és baszott dolgozni. Hogy máshogy lehet, hogy a cseh soros elnökség alatt történik mindez, és őszintén meglepődünk rajta?
Gyurma Pappa
Ez engem meglep, tőle kifejezetten azt vártam, hogy duplán fogja odatenni magát.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 793 — zászló zászló szív
DE azzal az utolso diplomata sem tud mit kezdeni, hogy ha tenyleg atmegy meg ezen a szuron
csebi
Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy így van, amit mondasz, nagy általánosságban, én ugye eredeti hsz-ben csak és kizárólag az EU-s tárgyalásra gondoltam. Ott lehet, hogy sok ejtőernyős volt, de forrásaim szerint itt az elmúlt 6 hónapban mindenki várta Navrától a csodát, és baszott dolgozni. Hogy máshogy lehet, hogy a cseh soros elnökség alatt történik mindez, és őszintén meglepődünk rajta?

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 369 — Lucas Scott
amugy: sokra tartod az utolso diplomatat. nem veletlen, hogy a kulugyet csak ugy szoktak jellemezni, mint egy felkatonai szervezetet. ugyanugy parancs, ertettem volt kb mindig, csak szebb kontosbe csomagoltak max. de mivel most azt latja az utolso diplomata is, hogy a fonoke sem kontorfalaz, ragados a pelda. de csak felig olyan szervezet, hiszen fegyverpenz meg nincs.
csebi
Amellett, hogy biztos vagyok benne, hogy igazad van, én máshol (is) látok problémát: nagy szerepe van abban az alsóbb szinteknek, hogy milyen információknak mennek után, mit hogyan tálálnak otthon, milyen tanácsokat adnak.

Ezen a területen hatalmas beleszarás van, erről konkrétan tudok. Egyszerűen nem végzik el a munkát az utolsó diplomaták. Ennek számos oka van, én ezt tudom, értem, de attól még a tény, az tény.
Gyurma Pappa
eljut BakondimindenhezisertekGyorgymigraciosszakertohoz, aki aztan kepes a masfeloldalas jelentesbol egy mondatot felolvasni a tvben, hogy a mondat kozepen leugrik a szeme a kovetkezo sorra (igaz tortenet, mert az en jelentesem volt). majd ugy tesz mintha minden rendben lenne, pedig elkepeszto baromsagot mondott. de a legerdekesebb az egeszben, hogy senki sem vette eszre ezt pedig meg az egy percekbe is bevagtak ezt a mondatot,
csebi
Szűzanya gyere le 😀😀😀

Amúgy amit írsz, hogy azért nem kerül be a jelentésbe egy megismert tény, mert azt a politikai felettes "nem akarja" elolvasni, az kurva kemény ám. Számomra felfoghatatlan, hogy egy ilyen szenzitív és precizitás igénylő műfajban, mint a diplomácia ez hogyan fér bele még a függöny mögött is.

Az, hogy függöny előtt ki mit propagál egy dolog, politika, le van szarva, de hogy a zárt ajtók mögött is ilyen szemellenzős nexus legyen az kemény.
Amadeus von Dollárbaloldal
tudod h van ez a hirrel meg a hirvivovel. mit kell meg ezen magyarazni?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
amugy: sokra tartod az utolso diplomatat. nem veletlen, hogy a kulugyet csak ugy szoktak jellemezni, mint egy felkatonai szervezetet. ugyanugy parancs, ertettem volt kb mindig, csak szebb kontosbe csomagoltak max. de mivel most azt latja az utolso diplomata is, hogy a fonoke sem kontorfalaz, ragados a pelda. de csak felig olyan szervezet, hiszen fegyverpenz meg nincs.
csebi
Amellett, hogy biztos vagyok benne, hogy igazad van, én máshol (is) látok problémát: nagy szerepe van abban az alsóbb szinteknek, hogy milyen információknak mennek után, mit hogyan tálálnak otthon, milyen tanácsokat adnak.

Ezen a területen hatalmas beleszarás van, erről konkrétan tudok. Egyszerűen nem végzik el a munkát az utolsó diplomaták. Ennek számos oka van, én ezt tudom, értem, de attól még a tény, az tény.
Gyurma Pappa
eljut BakondimindenhezisertekGyorgymigraciosszakertohoz, aki aztan kepes a masfeloldalas jelentesbol egy mondatot felolvasni a tvben, hogy a mondat kozepen leugrik a szeme a kovetkezo sorra (igaz tortenet, mert az en jelentesem volt). majd ugy tesz mintha minden rendben lenne, pedig elkepeszto baromsagot mondott. de a legerdekesebb az egeszben, hogy senki sem vette eszre ezt pedig meg az egy percekbe is bevagtak ezt a mondatot,
csebi
Szűzanya gyere le 😀😀😀

Amúgy amit írsz, hogy azért nem kerül be a jelentésbe egy megismert tény, mert azt a politikai felettes "nem akarja" elolvasni, az kurva kemény ám. Számomra felfoghatatlan, hogy egy ilyen szenzitív és precizitás igénylő műfajban, mint a diplomácia ez hogyan fér bele még a függöny mögött is.

Az, hogy függöny előtt ki mit propagál egy dolog, politika, le van szarva, de hogy a zárt ajtók mögött is ilyen szemellenzős nexus legyen az kemény.
több mint 3 éve
csebi

Gyurma Pappa
ugye en voltam 'utolso diplomata' szoval biased a velemenyem. egyreszt van igazsag abban, amit mondasz. de nem errol az oldalrol. nyilvan vannak az ejtoernyosok (es mivel tul nagy szamuk lett, mert a 70-30 arany megfordult 30-70/20-80, ha erted, ha nem akkor kovetkezo hszben elmagyarazom), akik nem vegzik el ezt a munkat.
de nagyon sokszor elvegzik ezt a munkat a regiek, csak aztan a jelentesben, ez nem megy haza. mert, aki ezt ellenjegyzi, az kigyomlalja, 'hogy ezt nem irhatjuk le, nem ezt akarjak otthon olvasni' (igen, en is kaptam ilyen jellegu mondatot). nyilvan nekem egyszerubb volt abbol a szempontbol, hogy a tenyleges kikuldo szervezetemnek, leirhattam, es ha olyan jellegu volt, akkor legalabb az az info odakerult minimum egy allamtitkarhoz, meg ha nem is a KKMben.

DE azzal az utolso diplomata sem tud mit kezdeni, hogy ha tenyleg atmegy meg ezen a szuron, akkor eljut BakondimindenhezisertekGyorgymigraciosszakertohoz, aki aztan kepes a masfeloldalas jelentesbol egy mondatot felolvasni a tvben, hogy a mondat kozepen leugrik a szeme a kovetkezo sorra (igaz tortenet, mert az en jelentesem volt). majd ugy tesz mintha minden rendben lenne, pedig elkepeszto baromsagot mondott. de a legerdekesebb az egeszben, hogy senki sem vette eszre ezt pedig meg az egy percekbe is bevagtak ezt a mondatot, es Gyuri meg kulon koszonolevelet is irt nekunk. summa summarum: en el tudom kepzelni, hogy at-atmennek jelentesek, csak nem foglalkoznak veluk vagy kap a missziovezeto dorgalast.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
csebi

Gyurma Pappa
Miért ez működne rendesen ebben az országban?
több mint 3 éve
csebi

több mint 3 éve
Most ugye az van, hogy annyira nincsenek már barátai Viktornak, hogy egyszerűen tét nélkül lehet szopatni. Teljesen elértéktelenedett a politikai súlya, nincs rá szükség, mint rézfaszú bagolyra se, sőt már nem ő az ágyalatti szörny sem, mert sokkal konkrétabb szörny is van.

Na, ezt mérte fel végtelenül szarul a magyar külügy, nem csak politikai szinten, de az egész végrehajtás is. Ez most nem csak a Navra meg a VJ felelőssége, itt az utolsó diplomata is óriási csapdába lavírozta a kormányt.

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:
 24.hu/kulfold/2022/12/01/orban-kormany-kulpolitika-iranyvaltas-velemeny/

csebi
Ehhez mar tul keso.
undisputedly
Egyetértek

több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 909 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Most ugye az van, hogy annyira nincsenek már barátai Viktornak, hogy egyszerűen tét nélkül lehet szopatni. Teljesen elértéktelenedett a politikai súlya, nincs rá szükség, mint rézfaszú bagolyra se, sőt már nem ő az ágyalatti szörny sem, mert sokkal konkrétabb szörny is van.

Na, ezt mérte fel végtelenül szarul a magyar külügy, nem csak politikai szinten, de az egész végrehajtás is. Ez most nem csak a Navra meg a VJ felelőssége, itt az utolsó diplomata is óriási csapdába lavírozta a kormányt.

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:

csebi
Ehhez mar tul keso.
több mint 3 éve
 444.hu/2022/12/01/ketnapos-rendkivuli-szunet-lesz-a-vorosmarty-gimnaziumban

"A Karinthy Frigyes Gimnáziumból szerdán elbocsátott egyik tanár leírta, hogy tudta meg, hogy elbocsátották. Az iskola ma és holnap nem tud kinyitni, mert a kirúgások után nincs elég tanár."

De legalább kormányozni tudnak.

#bostonpolitics

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 3 éve

Gyurma Pappa
vannak itt otletek:

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 595 — beers & Packers
Tetszik ez a diaktuntetes. Jo latni. (most abba nem bele menve, hogy igazuk van vagy sem, de regen volt mar ilyen itthon)
undisputedly
Fölösleges lenne belemenni, mert nem kérdés, hogy igazuk van.
nagylaza, főpohárnok
Lassan már Sobrinak érzem magam, de miért lenne igazuk? Próbáljunk meg gondolkodni a másik "oldal" fejével:

- Miért pattog a pedagógus, mikor megígérte nekik a kormány, hogy 2023-tól fokozatosan emelni fogják a bérüket és 2024-ben is emelik meg 2025-ben is emelik?
-Miért pattog a diák? Idén érettségizik? Akkor meg a f*szért nem tanul, mit ülősztrájkol 16-17 évesen meg pláne, meg mit virrasztgat ahelyett hogy otthon készülne a felvételi vizsgákra, érettségire?
- Miért nem képes végezni a munkáját a pedagógus, miért nem hajlandó tanítani a gyerekemet / szomszéd gyerekét / testvérem gyerekét? Az egész ország szív a háború, infláció, gazdaság, Brüsszel miatt, én is bejárok dolgozni, nekem is egy rohadt g*ci a főnököm, a pék is bejár dolgozni hajnalban, az építőmunkás is húzza kint a -10°C-ban, akkor a pedagógus mit pattog?

Sorolhatnánk még...
bobi0092
Nem az volt a kérdés, hogy mit delirál a kormánypropaganda, hanem az, hogy kinek van igaza. Ez pedig nem lehet kétséges.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 811 — The only discipline that lasts, is self discipline
azért mert a kormány már megmutatta hogy amit ígér nem tartja be

Negritis, a vajda
2 809 238 ember ennek ellenére továbbra is bizalmat szavaz nekik.

- a rezsi csökkentés nem változik, de változott
- 3 hónap lesz az árstop, azóta is tart
Negritis, a vajda
Persze, de nem engem kell meggyőzni, én voltam kint a Kossuth téren is októberben.

Csak próbálok a dolgok mögé nézni, mit-miért tesz a kormányzat, kinek próbál kedvezni, és próbálom elképzelni, hogy amikor pl megszondáztatnak egy szélesebb (reprezentatív) tömeget, akkor mit mérnek, milyen irányvonalat látnak a válaszokból. Szerintem abban egyetérthetünk itt, hogy mindent szondáznak, mérnek, elemeznek, gyakran a kimondott szavak szintjéig, pont egy ilyen témát ne monitoroznának mint ez?

"Ilyen tanárokkal mit kezdjünk? Aki a tananyag terhére politizál és a diákokat hergeli? A diákok meg nem szegülhetnek ellen, mert jön a megtorlás"
"Aki politizálni megy az iskolákba tanítás helyett az mehet a francba úgyis több kárt csinál mint hasznot."
"A diákoknak mi a faszból ( by Lilike ) van elegük? A tanulásból?
Vagy azt gondolják, ha mindegyik tanár Ferrarit kap attól ők okosabbak lesznek?"
"Pályakezdő volt... Hát így járt aki szart kavar... Váltson pályát inkább..."

bobi0092
Csak megjegyzem, hogy 1989-ben, amikor a Nagy Imre újratemetésen voltam kint, akkor aznap szigorlatoztam kísérleti fizikából az ELTE-n. Akkor az ELTE tanárok 95%-a úgy állt hozzá az újratemetéshez, ahogy most a tanárokhoz sokan. "Akadékoskoó fiatalok, mit képzelnek? Tüntikéznek ahelyett, hogy tanulnának és teljesítenek a vizsgákon." A vizsgákon meg a szó szoros értelmében szopatták azokat, akikről tudták, hogy tüntetni járnak. (Nem csak a Nagy Imre volt akkoriban. Nagymaros, október 23 és még egy sor akció volt. Plusz az alakuló Fidesz. Azt se szerették, ha abban aktív valaki.)

Egy évre rá a választásokon 90%-os többséggel váltották le a rezsimet. Szóval ennyit a monitorozásról. Addig fog ez tartani, amíg ostorral / szíjjal / zsebbe apanázzsal össze lehet tartani. Aztán szétesik, és pár hónapja kirúgott, "szart keverő pályakezdő tanárt" megtörténhet, hogy beválasztják parlamenti képviselőnek. Aki aztán ha szerencsénk lesz, nem növeszt gumi gerincet és nem transzformálódik át a negyvenes éveire olyanná, mint amilyenné a Fidesz generáció fiatal pályakezdői. (Vagy, ha esetleg a civil társadalom addig érik valamennyit, és nem engedi nekik. Valamennyire engedni fogja - jobb helyeken is engedi -, de talán ezen a balkáni szinten nem.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 581
Tetszik ez a diaktuntetes. Jo latni. (most abba nem bele menve, hogy igazuk van vagy sem, de regen volt mar ilyen itthon)
undisputedly
nagylaza, főpohárnok
Lassan már Sobrinak érzem magam, de miért lenne igazuk? Próbáljunk meg gondolkodni a másik "oldal" fejével:

- Miért pattog a pedagógus, mikor megígérte nekik a kormány, hogy 2023-tól fokozatosan emelni fogják a bérüket és 2024-ben is emelik meg 2025-ben is emelik?
-Miért pattog a diák? Idén érettségizik? Akkor meg a f*szért nem tanul, mit ülősztrájkol 16-17 évesen meg pláne, meg mit virrasztgat ahelyett hogy otthon készülne a felvételi vizsgákra, érettségire?
- Miért nem képes végezni a munkáját a pedagógus, miért nem hajlandó tanítani a gyerekemet / szomszéd gyerekét / testvérem gyerekét? Az egész ország szív a háború, infláció, gazdaság, Brüsszel miatt, én is bejárok dolgozni, nekem is egy rohadt g*ci a főnököm, a pék is bejár dolgozni hajnalban, az építőmunkás is húzza kint a -10°C-ban, akkor a pedagógus mit pattog?

Sorolhatnánk még...
bobi0092

Negritis, a vajda
Itt a fizetes egy dolog.
A tanterv is szar es nem a jovobe mutat.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 811 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én, mint teljesen hozzá nem értő kérdezem, ha tényleg túlterhelt a rendszer a megugró lakossági napelem beruházások miatt, akkor a szolgáltatók miért nem fogják vissza a termelést és a haztartasokbol nyert energiát forgatják vissza a hálózatba? Hülye kérdés?
Nemes samu09
Kapitalizmus, azért.

De nem a lakossági termelés terhelte túl meg ez nem pontosan így működik. De mivel nem értek hozzá (@Lecsó?), nem tudom jól elmagyarázni.
Gyurma Pappa
Nem hülye kérdés, csak nem így működik a hálózat. Először is nagvonalakban az a fontos, hogy minden pillanatban annyit kell termelni, mint amennyi fogyasztás van. Sajnos nálunk nincs akkora szerencse, hogy hatékonyan tároljunk nagyban, mint pl Ausztria nyugati részén víztározókban.
A napelem akkor termel, amikor mindenki másnak is termel, de még egész európában is kb ugyanakkor. Sajnos a fogyasztás eleve akkor van völgyben. Delegalább eladni se lehet sehova, mert máshol is ugyanez van a környéken. (pl Tirolban baromira megszedték magukat amikor a Németek fizettek érte, hogy tároljanak má nekik felesleges energiát). Ilyenkor fizikailag az történik, hogy ha a te környékeden nem tudod hova tenni, akkor a betáplált plusz teljesítmény a frekvenciára és a feszülség effektív értékére lesz rossz hatással, majd a minőségi követelmények határánál az inverter lekapcsol. Lentebb írták, hogy a nagyobb napelem erőművek visszwatt védelmesek igen.
Szóval ezzel a szaldóval lehet most szidalmazni meg mittudomén, de gondolom senki nem szívesen dobna össze egy jól és gyorsan szabályozható gázmotoros kiserőműre az utcában pár százezer euróért ugye?

Röviden azért nem forgatják vissza, mert tárolás nem megoldott, amikor van, akkor meg kurvára nem kell, és eleve olcsó akkor az energia. Amikor drága az energia, akkor meg elvárod, hogy na de hát nappal én benyomtam, meg nyáron, faszér nem kapom értem cserébe este meg télen ugyanannyit? Hát azért.
Eazzy
Ez a hosszú távú probléma, az EU ezért is vezeti ki azt a fajta szaldó rendszert ami nálunk is működött. Eddig teljesen oké a dolog. Nem ezzel van a gond, ezt tudtuk, be van (be volt) tervezve. A gond az egyik napról a másikra való döntéssel van (ismét), és az indoklásával, ami abban a formában ahogy indokolták, nem igaz.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
ezen nem is kell semmit monitorozni, a világ egyik legnyilvánvalóbb autoriter vezérelve az "oszd meg és uralkodj" taktikája, itthon évtizedek óta tudatosan megy a hergelés és a társadalmi szolidaritás teljes leépítése

a kőművest csak az érdekli, hogy neki milyen rossz a -10 fokban, a tanárt meg csak az, hogy az ő élete megváltozott és nem a jó irányba (az egyik rétegnek viszont van lehetősége a tényleges érdekérvényesítésre, a másiknak meg nincs)

érted, ugyanaz vezeti a rendőrséget, aki az oktatásügyet, ha ettől nem lesz a napnál világosabb, hogy a kormány mit gondol az országról, akkor semmi

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 835

Negritis, a vajda
2 809 238 ember ennek ellenére továbbra is bizalmat szavaz nekik.

Negritis, a vajda
Persze, de nem engem kell meggyőzni, én voltam kint a Kossuth téren is októberben.

Csak próbálok a dolgok mögé nézni, mit-miért tesz a kormányzat, kinek próbál kedvezni, és próbálom elképzelni, hogy amikor pl megszondáztatnak egy szélesebb (reprezentatív) tömeget, akkor mit mérnek, milyen irányvonalat látnak a válaszokból. Szerintem abban egyetérthetünk itt, hogy mindent szondáznak, mérnek, elemeznek, gyakran a kimondott szavak szintjéig, pont egy ilyen témát ne monitoroznának mint ez?

"Ilyen tanárokkal mit kezdjünk? Aki a tananyag terhére politizál és a diákokat hergeli? A diákok meg nem szegülhetnek ellen, mert jön a megtorlás"
"Aki politizálni megy az iskolákba tanítás helyett az mehet a francba úgyis több kárt csinál mint hasznot."
"A diákoknak mi a faszból ( by Lilike ) van elegük? A tanulásból?
Vagy azt gondolják, ha mindegyik tanár Ferrarit kap attól ők okosabbak lesznek?"
"Pályakezdő volt... Hát így járt aki szart kavar... Váltson pályát inkább..."

Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 210 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Az alábbi nem egy disztópikus film egyik részlete, hanem a kínai rendőrség akciója a covid lezárások ellen tüntetések feloszlatására.

A tüntetések résztvevőit az arcukról készült felvételek alapján azonosítják és másnap keresik fel őket, a Huawei pedig elkezdte törölni a telefonokról a megmozdulásokról készült videókat. (Ne vegyetek kínai eszközöket.)

Közben kínai hivatalnokok elkezdtek beszélni arról, hogy "ember központú" megközelítéssel kellene kezelni a járványt, néhány városban pedig a korlátozások enyhítését jelentették be.

A fertőzések száma azonban országszerte rendkívül magas, így a hirtelen lazítással a járvány berobbanását kockáztatnák.

A német kormányszóvivő a napokban azt ajánlotta a kínai vezetésnek, hogy esetleg kezdjenek el nyugati vakcinákat beszerezni, a helyzet kontrollálására.

A Kínai Kommunista Párt dilemmája továbbra is az, hogy miként kezelje az elégedetlenséget, akadályozza meg a vírus terjedését és előzze meg a súlyos arcvesztését belföldön. Aligha fog mind a három sikerülni egyszerre.

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/314518622_1261180101125880_1042960654033558759_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=f4080e&_nc_ohc=kEyAkEAQbIYQ7kNvwHU8ExD&_nc_oc=AdrjTcE2b_QC2FIiM0UgkclooiNFuaOEBGesvbzUq-SkNAhhawxW7EJw8Skf02kEmD8&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=CHBcrPvMmhFUx8KesckJMw&_nc_ss=7a389&oh=00_Af267fZ1agk_PEffcpxhsnRQ8QewZdOfsASYhEuc5t03Tw&oe=69ED9B6A
8.091 Aufrufe · 290 Reaktionen | Az alábbi nem egy disztópikus film egyik részlete, hanem a kínai rendőrség akciója a covid lezárások ellen tüntetések feloszlatására. A tüntetések résztvevőit az arcukról készült felvételek alapján azonosítják és másnap keresik fel őket, a Huawei pedig elkezdte törölni a telefonokról a megmozdulásokról készült videókat. (Ne vegyetek kínai eszközöket.) Közben kínai hivatalnokok elkezdtek beszélni arról, hogy "ember központú" megközelítéssel kellene kezelni a járványt, néhány városban pedig a korlátozások enyhítését jelentették be. A fertőzések száma azonban országszerte rendkívül magas, így a hirtelen lazítással a járvány berobbanását kockáztatnák. A német kormányszóvivő a napokban azt ajánlotta a kínai vezetésnek, hogy esetleg kezdjenek el nyugati vakcinákat beszerezni, a helyzet kontrollálására. A Kínai Kommunista Párt dilemmája továbbra is az, hogy miként kezelje az elégedetlenséget, akadályozza meg a vírus terjedését és előzze meg a súlyos arcvesztését belföldön. Aligha fog mind a három sikerülni egyszerre. | KARD
Az alábbi nem egy disztópikus film egyik részlete, hanem a kínai rendőrség akciója a covid lezárások ellen tüntetések feloszlatására. A tüntetések résztvevőit az arcukról készült felvételek alapján...

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 985 — The Mathematician
undisputedly
nagylaza, főpohárnok

Sorolhatnánk még...
bobi0092

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 835
undisputedly
nagylaza, főpohárnok

Sorolhatnánk még...
több mint 3 éve
Btw, az ingatlanpiac mikor akar beborulni, meddig tart még a moratórium?
Lúdas Solymi
Mi köze a kettőnek egymáshoz?
Jughead
hat ha akik meg mindig hitel moratoriumban vannak, amjd hirtelen most fizetniuk kellene, es nincs penzuk akkor lehetnek kovetkezmenyei.

több mint 3 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 500
Btw, az ingatlanpiac mikor akar beborulni, meddig tart még a moratórium?
Lúdas Solymi
Mi köze a kettőnek egymáshoz?
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 595 — beers & Packers
undisputedly
több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 909 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
undisputedly
ezt magyarazza mar el vki nekem, hogy miert erte meg megint kirugni ezt a 8 tanart. minek felmelegiteni ezt a kaposztat? vagy ezzel akarjak terelni a figyelmet az EUs penzekrol? ez lenne a kisebb rossz? ha nem akkor meg tokeletesen latszik, hogy Pinterek mennyire nem ertik ennek a szeletet az eletnek, ez nem eroszak szervezet, ahol erobol at lehet verni bmit is.
csebi
Tankeruleti szinten dontottek szerintem, lehet valaki tulbuzgo volt, Pinter meg nem az a tipus szvsz aki olyan finomra hangolt modszerekkel dolgozik, hogy ezt kontrollalna.

Mindenesetre jo latni egy organikus, nem DK/Jobbik/Momentum stb megmozdulast ahol a tarsadalom egy specialis retege jol artikulaltan kiall magaert. Plusz ugye a diaktunteteseknek meg van az a romantikaja, hogy sosem tudhatod, talan igazi valtozast hozhatnak. Sok rendszer bukott mar meg szakkerdesekkel kapcsolatos diaktuntetesekbol kiindult mozgalmak altal.
undisputedly
de epp ez az, hogy ez megelozheto lenne. olyan szintu mikromenedzsment van mar az otthoni kozigazgatasban, vegrehajto hatalomban, hogy Pinternek egy mondataba kerul: 'mostantol senkit sem rugunk ki'. de vmiert nem tettek meg ezt.
csebi
Mert o hisz az ilyen megoldasokban.
több mint 3 éve
undisputedly
ezt magyarazza mar el vki nekem, hogy miert erte meg megint kirugni ezt a 8 tanart. minek felmelegiteni ezt a kaposztat? vagy ezzel akarjak terelni a figyelmet az EUs penzekrol? ez lenne a kisebb rossz? ha nem akkor meg tokeletesen latszik, hogy Pinterek mennyire nem ertik ennek a szeletet az eletnek, ez nem eroszak szervezet, ahol erobol at lehet verni bmit is.
csebi
Tankeruleti szinten dontottek szerintem, lehet valaki tulbuzgo volt, Pinter meg nem az a tipus szvsz aki olyan finomra hangolt modszerekkel dolgozik, hogy ezt kontrollalna.

Mindenesetre jo latni egy organikus, nem DK/Jobbik/Momentum stb megmozdulast ahol a tarsadalom egy specialis retege jol artikulaltan kiall magaert. Plusz ugye a diaktunteteseknek meg van az a romantikaja, hogy sosem tudhatod, talan igazi valtozast hozhatnak. Sok rendszer bukott mar meg szakkerdesekkel kapcsolatos diaktuntetesekbol kiindult mozgalmak altal.
undisputedly
de epp ez az, hogy ez megelozheto lenne. olyan szintu mikromenedzsment van mar az otthoni kozigazgatasban, vegrehajto hatalomban, hogy Pinternek egy mondataba kerul: 'mostantol senkit sem rugunk ki'. de vmiert nem tettek meg ezt.