Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
pörfiktNekem személy szerint az összes ilyen szarral(Sportesemények, kiállítások, stb.) az a bajom, hogy akár annak a bizonyítéka is lehetne, hogy egy szép, nyugathoz tartozó ország vagyunk, aki képes ilyen világszínvonalú rendezvényeket lebonyolítani, de mégis olyan érzésem van tőlük, hogy ott a vidéki rokon, aki végzi a fos melót egész évben, aztán leugrunk hozzá disznóvágásra zabálni meg berúgni egy hétre, ő meg egész évben erre készül. Mo is bevállalja az alja melót aztán a világ pénzét elkölti reprezentálásra, utána meg lehet kölcsönöket felvenni a mindennapokra.Nyilván vadász meg vadász közt is van különbség. Ismerek párat, de ők pont ellenkező hozzáállással közelítik ezt meg. Mondjuk ők erdészek is egyben, és nem mai gyerekek.
A vadászokat különösen utálom. Személyesen ismertem kb 4-et, mindegyiknek undorító volt az állatokhoz való hozzáállása. Csillogó szemekkel hencegtek hány hozzájuk áttévedő háziállatot lőttek le, hány kutyájukat mészárolták le ahelyett, hogy állatorvoshoz vitték volna, meg ugye apu háziorvos kis faluban és megszámolni nem tudom hányszor hoztak úgy vadhúsból kóstolót, hogy ne nagyon mondjuk senkinek mert most nem szabadna lelőni, de hát arra járt. Volt barátnőmék kutyáját is agyonlőtte a szomszéd vadász mikor kiszökött a kapun, mert hát úgy is ment volna vadat hajtani. Szép kép ez a természet pulzusán ujját tartó puskájával a természetet járó vadász, de soha sehol nem tapasztaltam, hogy ilyesmi létezne. Persze kis minta, lehet rossz felé jártam.
andree
De ez mindenhol így van, én pl sokáig sportrepültem. Pont az MHSZ után kezdtem, amikor már zsebpénzes volt a dolog. Az Sztálini sólymok szelleme persze már nem kísértett, de a fegyelmet megkövetelték, reggel sorakozó volt, eligazítás, hangárpakolás, gépmosás, egymásért talpalás egész nap. Volt hogy napokig nem repültem, csak dolgoztam, csőröltem, gépet toltam, stb, hogy mások repülhessenek. Nem a katonáskodás volt az értelme, hanem egyrészt a fegyelemre nevelés, a repülés iránti alázat, hogy ne dögöljünk meg az első egyedülinél, meg utána sem, másrészt nagyon jó közösségépítő ereje volt ennek az egyesek szerint emberi természettől teljesen idegen kooperációnak. Kurva sok pénzt elrepültem, pár 100 órát eltöltöttem a levegőben, de élveztem. Aztán lassan megjött az új generáció, akiknek a hozzáállása teljesen más volt, érthető okokból: ő úgy gondolta, hogy a pénzéért nem akart hangárt pakolni, gépet mosni, csőrölni, napokat elbaszni a reptéren. Kiröhögte a sorakozót, az eligazítás, adjanak neki egy gépet, repül egy kicsit aztán hazamegy, hogy elmondhassa, ő pilóta. Nem azzal volt az alapvető baj, hogy fizetős lett a dolog, mert ez a rendszer(váltás) velejárója. Hanem azzal, hogy egyes emberek nem tudnak attól elvonatkoztatni, hogy ők pénzt adnak valamiért, és ennek tükrében minden nekik nem tetsző dolgot, ami a hobbival együtt jár, azt már leszarták, ellenben új privilégiumokat találnak ki maguknak.
Valahogy így van ez a vadászatban is, meg mindenben, ami úri huncutság lesz, amit "csak pénzért" meg lehet már venni. Aki azért lett erdész vagy vadász, mert szereti és tiszteli a természetet, és elfogadja, hogy a részei vagyunk, az teljesen máshogy áll hozzá, mint az, aki belevásárolja magát ebbe a imidzsbe...
Lecsó
mondom én, nem a vadász-társadalom részeként, csak valakiként, aki próbál megérteni, s értelmezni dolgokat.....
hülyék minden társadalomban, s minden társadalmi közösségben, quasi kisközösségekben vannak....de ettől még nem a hülyék határozzák meg a (kis)közösségüket....
a vadászat/erdészet szükséges dolog, s szép hivatás, ha belegondol valaki, hogy az egész a természettel való együttélésről szól....sokan csak a hobbyvadászattal képzettársítják......de akkor ne csak Semjént lásssák, képzeljék maguk elé Drazsét is, az afrikai "erdészt"....😀)
több mint 4 éve
Nekem személy szerint az összes ilyen szarral(Sportesemények, kiállítások, stb.) az a bajom, hogy akár annak a bizonyítéka is lehetne, hogy egy szép, nyugathoz tartozó ország vagyunk, aki képes ilyen világszínvonalú rendezvényeket lebonyolítani, de mégis olyan érzésem van tőlük, hogy ott a vidéki rokon, aki végzi a fos melót egész évben, aztán leugrunk hozzá disznóvágásra zabálni meg berúgni egy hétre, ő meg egész évben erre készül. Mo is bevállalja az alja melót aztán a világ pénzét elkölti reprezentálásra, utána meg lehet kölcsönöket felvenni a mindennapokra.Nyilván vadász meg vadász közt is van különbség. Ismerek párat, de ők pont ellenkező hozzáállással közelítik ezt meg. Mondjuk ők erdészek is egyben, és nem mai gyerekek.
A vadászokat különösen utálom. Személyesen ismertem kb 4-et, mindegyiknek undorító volt az állatokhoz való hozzáállása. Csillogó szemekkel hencegtek hány hozzájuk áttévedő háziállatot lőttek le, hány kutyájukat mészárolták le ahelyett, hogy állatorvoshoz vitték volna, meg ugye apu háziorvos kis faluban és megszámolni nem tudom hányszor hoztak úgy vadhúsból kóstolót, hogy ne nagyon mondjuk senkinek mert most nem szabadna lelőni, de hát arra járt. Volt barátnőmék kutyáját is agyonlőtte a szomszéd vadász mikor kiszökött a kapun, mert hát úgy is ment volna vadat hajtani. Szép kép ez a természet pulzusán ujját tartó puskájával a természetet járó vadász, de soha sehol nem tapasztaltam, hogy ilyesmi létezne. Persze kis minta, lehet rossz felé jártam.
andree
De ez mindenhol így van, én pl sokáig sportrepültem. Pont az MHSZ után kezdtem, amikor már zsebpénzes volt a dolog. Az Sztálini sólymok szelleme persze már nem kísértett, de a fegyelmet megkövetelték, reggel sorakozó volt, eligazítás, hangárpakolás, gépmosás, egymásért talpalás egész nap. Volt hogy napokig nem repültem, csak dolgoztam, csőröltem, gépet toltam, stb, hogy mások repülhessenek. Nem a katonáskodás volt az értelme, hanem egyrészt a fegyelemre nevelés, a repülés iránti alázat, hogy ne dögöljünk meg az első egyedülinél, meg utána sem, másrészt nagyon jó közösségépítő ereje volt ennek az egyesek szerint emberi természettől teljesen idegen kooperációnak. Kurva sok pénzt elrepültem, pár 100 órát eltöltöttem a levegőben, de élveztem. Aztán lassan megjött az új generáció, akiknek a hozzáállása teljesen más volt, érthető okokból: ő úgy gondolta, hogy a pénzéért nem akart hangárt pakolni, gépet mosni, csőrölni, napokat elbaszni a reptéren. Kiröhögte a sorakozót, az eligazítás, adjanak neki egy gépet, repül egy kicsit aztán hazamegy, hogy elmondhassa, ő pilóta. Nem azzal volt az alapvető baj, hogy fizetős lett a dolog, mert ez a rendszer(váltás) velejárója. Hanem azzal, hogy egyes emberek nem tudnak attól elvonatkoztatni, hogy ők pénzt adnak valamiért, és ennek tükrében minden nekik nem tetsző dolgot, ami a hobbival együtt jár, azt már leszarták, ellenben új privilégiumokat találnak ki maguknak.
Valahogy így van ez a vadászatban is, meg mindenben, ami úri huncutság lesz, amit "csak pénzért" meg lehet már venni. Aki azért lett erdész vagy vadász, mert szereti és tiszteli a természetet, és elfogadja, hogy a részei vagyunk, az teljesen máshogy áll hozzá, mint az, aki belevásárolja magát ebbe az imidzsbe...
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ajánlom megnézésre Hollósy Olivér dokufilmjét "A csodafedezet -Vitéz Halassy Olivér" ajánlom mindenkinek btw, akinek van hazaszeretete.... aki nem ismerné: csonkolt lábbal lett EB úszó, plusz OB vízilabdázó.....hátborzongató, s felemelő egyben.....amikor Benedek Tibi szólalt meg.....huhhhhh.....Nekem személy szerint az összes ilyen szarral(Sportesemények, kiállítások, stb.) az a bajom, hogy akár annak a bizonyítéka is lehetne, hogy egy szép, nyugathoz tartozó ország vagyunk, aki képes ilyen világszínvonalú rendezvényeket lebonyolítani, de mégis olyan érzésem van tőlük, hogy ott a vidéki rokon, aki végzi a fos melót egész évben, aztán leugrunk hozzá disznóvágásra zabálni meg berúgni egy hétre, ő meg egész évben erre készül. Mo is bevállalja az alja melót aztán a világ pénzét elkölti reprezentálásra, utána meg lehet kölcsönöket felvenni a mindennapokra.andreeHa éltél volna a rendszerváltás előtt, akkor lennének még másmilyen érzéseid is. 😊 Mint nekem, aki gyerekkoromban (pisis kisiskolás voltam) május elsejére ment osztálykirándulni, négyszáz forintért (az négyszáz adag fagyi ára volt akkor), aztán a következő héten dogát írtam belőle. A héten a szomszéd mesélte a kertben, hogy a legkisebb gyereke 27 ezerért volt iskolai szervezésű csoportos állatnézőben. Ugyanott, ahol másfél hónapja családilag már voltak, csak akkor azt sima családi programnak hívták, most meg világkiállításnak. De legalább már kívülről fújta a heti dolgozat anyagát. 😀
peterk2005
nem sport topic, politika, mégis belefér szerintem, mert üzenete van.....
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ezek csak grafikonok, amikből mindenki olyant hamisít amilyent akar. Nekünk igenis futja minderre, megdolgoztunk érte. Hiszen hitelből karácsonyozni az a jólét jele, nem tudtad? Te meg az alternatív valóságoddal elrontod a jól végzett munka élményét. Shame on you.mi ezzel a baj? 2020 - COVID év volt...az EU meghirdetett egy helyreállítási alapot, s mellette párhuzamosan egy helyreállítási kölcsönt...a kölcsönt köszöntüxépen, nem kértük.....ez egy dolog....3 Mrd EUR/USD? na ne röhögtess.....mennyi volt 2009-10 táján? nagyjából az ötszöröse....VOLT.....ez a 3-5 Mrd EUR vagy USD, ez átmeneti, jórészt magyarok által finanszírozott adósság.....a felszínesség újra.....adósság-szerkezet kérdése? mond valamit? na de, komolyan.....ne menjünk le már kocsmaszintre a frázispufogtatásokkal.....
Nálad tehát az uniós helyreállítási alap arra van, hogy visszakapják a befizetett adót a dolgozók egy teljes évnyit (akinek a gyereke csp-t kap, hogy pontos legyek), hogy 13.havinak nevezett nyugdíjat és nyugdíjprémiumot kapjanak a nyugdíjasok, miközben 12 havi járulékot fizetünk és miközben a magyar gazdaság éppen kihozta a koronavírus válság GDP csökkenését 0-ra:peterk2005
Mindezt pedig teszi úgy, hogy a GDP arányos államadósság ismét 80%-os magasságban van, a fogyasztói árindex pedig 5,5%-on.
Ebben a helyzetben vajon tényleg szükség volt 3MRD értékben dollárt és eurót felvenni, miközben egyébként Cashflow-ra csak majd februárban a választások előtti kifizetésekkor lett volna szükség.
Klaci79
vásárlóerő-paritás, nemzetközi-fogyasztói árindex (pl. energiaárak, termelői árindexek a hüje Covid miatt ezek piacsemlegesek persze), hagyjukmá'.....
több mint 4 éve
Megszületett a megállapodás a globális minimumadóról – közölte a New York Times. A több mint 130 ország között, az OECD keretein belül megkötött egyezmény legfontosabb eleme az, hogy 15 százalékos minimális társaságiadókulcsot határoz meg. A megállapodás akkor kapott nagyobb lendületet, amikor a magyar kormány is támogatta az adórendszer átalakítását.www.portfolio.hu/gazdasag/20211008/breking-magyarorszag-is-csatlakozik-a-globalis-minimumadohoz-504364
Hát ez nagy harc volt akkor....pedig hogy puffogtak, hogy ez Magyarországnak így meg úgy nem érdeke...
Klaci79
100 szöveg módosítási javaslatunkat fogadtak el!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Ha éltél volna a rendszerváltás előtt, akkor lennének még másmilyen érzéseid is. 😊 Mint nekem, aki gyerekkoromban (pisis kisiskolás voltam) május elsejére ment osztálykirándulni, négyszáz forintért (az négyszáz adag fagyi ára volt akkor), aztán a következő héten dogát írtam belőle. A héten a szomszéd mesélte a kertben, hogy a legkisebb gyereke 27 ezerért volt iskolai szervezésű csoportos állatnézőben. Ugyanott, ahol másfél hónapja családilag már voltak, csak akkor azt sima családi programnak hívták, most meg világkiállításnak. De legalább már kívülről fújta a heti dolgozat anyagát. 😀Sajnos ennyire fiatal azért nem vagyok, de valóban több emlékem van a rendszerváltás időszakáról, mint 89 előttről. (Kb elsős áltsulis voltam akkor)
peterk2005
Érezd magadat szerencsésnek, minket a tsz földre vittek paprikát szedni, igaz már a rendszerváltás után pár évvel. 😀
több mint 4 éve
Nekem személy szerint az összes ilyen szarral(Sportesemények, kiállítások, stb.) az a bajom, hogy akár annak a bizonyítéka is lehetne, hogy egy szép, nyugathoz tartozó ország vagyunk, aki képes ilyen világszínvonalú rendezvényeket lebonyolítani, de mégis olyan érzésem van tőlük, hogy ott a vidéki rokon, aki végzi a fos melót egész évben, aztán leugrunk hozzá disznóvágásra zabálni meg berúgni egy hétre, ő meg egész évben erre készül. Mo is bevállalja az alja melót aztán a világ pénzét elkölti reprezentálásra, utána meg lehet kölcsönöket felvenni a mindennapokra.andreeHa éltél volna a rendszerváltás előtt, akkor lennének még másmilyen érzéseid is. 😊 Mint nekem, aki gyerekkoromban (pisis kisiskolás voltam) május elsejére ment osztálykirándulni, négyszáz forintért (az négyszáz adag fagyi ára volt akkor), aztán a következő héten dogát írtam belőle. A héten a szomszéd mesélte a kertben, hogy a legkisebb gyereke 27 ezerért volt iskolai szervezésű csoportos állatnézőben. Ugyanott, ahol másfél hónapja családilag már voltak, csak akkor azt sima családi programnak hívták, most meg világkiállításnak. De legalább már kívülről fújta a heti dolgozat anyagát. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ezek csak grafikonok, amikből mindenki olyant hamisít amilyent akar. Nekünk igenis futja minderre, megdolgoztunk érte. Hiszen hitelből karácsonyozni az a jólét jele, nem tudtad? Te meg az alternatív valóságoddal elrontod a jól végzett munka élményét. Shame on you.Nálad tehát az uniós helyreállítási alap arra van, hogy visszakapják a befizetett adót a dolgozók egy teljes évnyit (akinek a gyereke csp-t kap, hogy pontos legyek), hogy 13.havinak nevezett nyugdíjat és nyugdíjprémiumot kapjanak a nyugdíjasok, miközben 12 havi járulékot fizetünk és miközben a magyar gazdaság éppen kihozta a koronavírus válság GDP csökkenését 0-ra:
Mindezt pedig teszi úgy, hogy a GDP arányos államadósság ismét 80%-os magasságban van, a fogyasztói árindex pedig 5,5%-on.
Ebben a helyzetben vajon tényleg szükség volt 3MRD értékben dollárt és eurót felvenni, miközben egyébként Cashflow-ra csak majd februárban a választások előtti kifizetésekkor lett volna szükség.
Klaci79

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Én azért hiányoltam a hír mellé, hogy ehhez hány iskolában tették kötelezővé a látogatást, hány nyugdíjasotthonból szerveztek "Ilike néni erre illik elmenni" busztúrát, ésatöbbi. Csak, hogy teljes lehessen a május elseje élményünk. 😊Végre valaki be merte írni, köszönöm.Közben csendben világsiker a vadászkiállítás.Egyébként aki ott volt ismerősöm az mind dicsérte. De ugye ízlések....
A Louvre nagy nehezen összehoz 10 milliót 1 év alatt, ezek meg 1 hét alatt megcsinálták a tizedét!
Respect!
www.origo.hu/gazdasag/20211007-1-millio-latogato-vilagkiallitas-sajtotajekoztato.html
Lecsó
dande
davemayer
(Nem, nem gondolom, hogy én lennék a cinikus. Igen, úgy gondolom, hogy csak annak látom a dolgot, ami.)

több mint 4 éve
Nekem személy szerint az összes ilyen szarral(Sportesemények, kiállítások, stb.) az a bajom, hogy akár annak a bizonyítéka is lehetne, hogy egy szép, nyugathoz tartozó ország vagyunk, aki képes ilyen világszínvonalú rendezvényeket lebonyolítani, de mégis olyan érzésem van tőlük, hogy ott a vidéki rokon, aki végzi a fos melót egész évben, aztán leugrunk hozzá disznóvágásra zabálni meg berúgni egy hétre, ő meg egész évben erre készül. Mo is bevállalja az alja melót aztán a világ pénzét elkölti reprezentálásra, utána meg lehet kölcsönöket felvenni a mindennapokra.A vadászokat különösen utálom. Személyesen ismertem kb 4-et, mindegyiknek undorító volt az állatokhoz való hozzáállása. Csillogó szemekkel hencegtek hány hozzájuk áttévedő háziállatot lőttek le, hány kutyájukat mészárolták le ahelyett, hogy állatorvoshoz vitték volna, meg ugye apu háziorvos kis faluban és megszámolni nem tudom hányszor hoztak úgy vadhúsból kóstolót, hogy ne nagyon mondjuk senkinek mert most nem szabadna lelőni, de hát arra járt. Volt barátnőmék kutyáját is agyonlőtte a szomszéd vadász mikor kiszökött a kapun, mert hát úgy is ment volna vadat hajtani. Szép kép ez a természet pulzusán ujját tartó puskájával a természetet járó vadász, de soha sehol nem tapasztaltam, hogy ilyesmi létezne. Persze kis minta, lehet rossz felé jártam.
több mint 4 éve
Azért érdekes volt ez a partizán interjú közösen Karácsony Gergovel és MZPvel, ebből elég egyértelmű h a Momentum döntött itt, amit sztem nagyon meg fognak bánni hosszútávon.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Pont ugyanaz mint pl astadionokkal. Senkit nem zavarna ha felépül pár stadion és
Jó körülmények között fasza kihasználtsággal üzemelnek, mert kellenek a XXI. Században. Értelmes keretek között.
E helyett pont tudjuk mi történt.
Itt sem a Vadászati Kiállítással van a gond, hanem hogy ez a kiállítás 17.000 millióból egy vicc. Az agancs szobor mondjuk egy gigahányás.
Max Gyereknek való, akiknek vagy tetszik vagy nem, de anno a Mezőgazdasági Múzeum is megtette nekik 14 éves korig a
Vajdahunyad Várában.
Felesleges pénzszórás aminek semmilyen szakmai hozadéka nincs,
Egy szűk kör kikövetelte magának a
Hűségért, lojalitásért cserébe.
Egyébként minden politikai oldalnak vannak tenyérbemászó ellenszenves figurái. Na most itt ezeket egy kupacban meg lehet találni.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Nekem nem a kiállításokkal van bajom, és ha erre kimennék, lehet, hogy én is színvonalasnak találnám. Ez szubjektív. A vadászattal sincs semmi bajom, a vadgazdálkodás legitim részének tartom, amíg nem helikopterről csinálják kalasnyikovval.Végre valaki be merte írni, köszönöm.Közben csendben világsiker a vadászkiállítás.Egyébként aki ott volt ismerősöm az mind dicsérte. De ugye ízlések....
A Louvre nagy nehezen összehoz 10 milliót 1 év alatt, ezek meg 1 hét alatt megcsinálták a tizedét!
Respect!
www.origo.hu/gazdasag/20211007-1-millio-latogato-vilagkiallitas-sajtotajekoztato.html
Lecsó
dande
davemayer
Nekem a költségekkel van bajom, meg az összehazudott látogatószámokon mosolygok. Max úgy jöhet össze a heti 1 millió, ha az összes beléptető összes lecsippantását összeszámolják... De az nem nézőszám.
több mint 4 éve
Én így gondolom, nem biztos, hogy igazam van, nem értek ehhez, egyszerű ember vagyok.Ez legalább őszinte beszéd 😊 respect.Van az úgy, hogy valakit vagy valakinek a szutykát nem lehet demokratikus úton el/feltakarítani...Teljesen igazad van. Nagy szerencse, hogy feles többséggel alkotmányozni régi demokratikus hagyomány.És ezzel nincs is semmi baj, mert az amit ő vall, alapvetően nem rossz, nem elítélnivaló, viszont ahogy a Fidesz csinálja és pumpálja a pénzt a saját haverjainak és a fattyainak/fattyaiknak az a hányinger.MZP egy érdekes figura, olvastam vele interjúkat többször is, újra meg kell néznem, hogy ki-ez-mi ez, de kb. tényleg ő az az ember, akivel a kiábrándult vagy ahhoz közel álló Fideszesek azonosulni tudnak, ezzel szavazókat is el tud szipkázni és valószínűleg ez lehet az ő ütőkártyája a politikai játszmákban.Így van, MZP egy alapvetően a felszínen a "jó" fideszes, olyan, mintha Orbán vállalati struktúrában szocializálódott volna és nem akarná még a legeldugottabb kis falut is a sajátjának tudni, de neki is megvan a küldetéstudata, az ellentmondástnemtűrősége, a hatékony (vagy annak tűnő) autoritása, a céltudatossága, a nyílt, egyenes kommunikációja (ha kell buzizik, persze nem úgy, ha kell cigányozik, persze nem azért), beszéli az egyszerű emberek (szavazók) nyelvét, és nem gyurcsányozódott össze az ellenzéki oldalon.
Solymi
Így ha rá szavaz egy "kiábrándult" fideszes, akkor végülis kap egy píszíbb, antiestablishment Orbánt, és remélheti, hogy az ő törzsének feje (MZP) majd jól kipicsázza más törzsek fejét. (Ez az élmény Karácsonynál sose volt és sose lehetett meg. Indentitáspolitika über alles.)
Sobri Jóska
Lehet itt normális nemzeti és keresztény kormány, csak ha nem tetszik, akkor legyen leváltható és emellett az embereket tartsa a szem előtt, ne a saját gazdagodását lopás és rablás által.
Ráadásul a komcsibajszos Kövér László megszólalásai elég keményen idézik a vérkommunista urakat akik ellen állítólag annyira ágált...
Solymi
MC12
Solymi
MC12
Habár nem véletlenül pedzegetik ezt most jogászok és politikusok is, hisz látják, hogy a jelenlegi felállás nem lesz működőképes.
Gondolom a közbeszédbe is azért próbálják belevinni, hogy lássák, mit gondolnak az emberek, mert azért egy hallgatólagos egyetértés szükséges ebben a nép oldaláról is..
De gyakorlatilag most a Fidesz bebetonozta magát mindenféle szinten, szóval én nem nagyon látom, hogy egy ellenzéknek amelyiknek nincsen 2/3-os többsége mit tud itt kezdeni 4 évig.
Feltételezve, hogy az emberek nagy része megvilágosodik és azután a 4 év után mondjuk olyan kevesen szavaznának a Fideszre, hogy a többi pártnak lenne 2/3-os többsége és akkor meg tudnának változtatni pár dolgot és talán akkor visszamenőleg is lehetne módosítani, az alapítványokat eltörölni vagy átmódosítani, stb. , de addig meg túl kellene élni, ami azért valljuk be, kvázi lehetetlen.
És a Fidesz kitakarítása alatt nem csak a Fideszt, hanem a KDNP-t is értem...plusz Lázár Jánosról se kellene elfeledkezni...
jogállami keretek között, természetesen....vagy az nem számít? ööööööö.....bocsánat, hogy szóltamNem mondtam, hogy jogállami keretek között.
Gaius
Jogállami keretek között ezeket a típusú kormányokat nem tudod leváltani.
Le tudnád szerinted váltani az alábbiakat? : Putyin, Lukasenko, Erdogan...
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 4 éve
"buborék" ugyeNagyon jó volt!Végre valaki be merte írni, köszönöm.Közben csendben világsiker a vadászkiállítás.Egyébként aki ott volt ismerősöm az mind dicsérte. De ugye ízlések....
Respect!
Lecsó
dande
davemayer
Rengeteg ismerős, barát, vidékiek is jöttek, a gyerekek iszonyat élvezték.
Lássuk be, soha nem lesz beleszólásuk abba, mi élvez prioritást a kormány részéről, de ha már ilyeneket csinálnak, élvezzük ki.
#JC6
muterék voltak kint rühellték
fater haverja vadász cimboráival felmentek és szörnyűlködtek hogy mennyire gány
öcsémék haverokkal picikkel voltak fent és a gyerekek nem élvezték
gondolom ha a gyerek látott élőben simogatható őzet egy kitömött valami nem lesz különösebben izgalmas neki
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
www.youtube.com/watch?v=aCtyZ8xw8To
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Nálad tehát az uniós helyreállítási alap arra van, hogy visszakapják a befizetett adót a dolgozók egy teljes évnyit (akinek a gyereke csp-t kap, hogy pontos legyek), hogy 13.havinak nevezett nyugdíjat és nyugdíjprémiumot kapjanak a nyugdíjasok, miközben 12 havi járulékot fizetünk és miközben a magyar gazdaság éppen kihozta a koronavírus válság GDP csökkenését 0-ra:az alternatív "valóságok világában" ez c'est normal.....business ass usual....aki süket, nincs füle a hallásra....Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részlehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Pedig ez még csak az alapjárat, ezt még turbózn is fogják jövő tavaszig. 😊 (Az "ezt"-en három dolgot értek, mert nyilvánvaló, hogy erre a háromra építik fel a kampányt: buzi ügy, gyurcsány és az osztogatás. Nekem eddig utóbbi tetszik a leginkább. Nem csak úgy adják ám a pénz, hanem harcolnak érte. Megküzdenek azért, hogy adhassák. Még Orbán is harcol. Hogy kivel - hiszen ő adja - az nem számít. Az a fontos, hogy keményen, hátát a falnak vetve, nemesen küzd, mint egy magyar telivér csataló. 😀 )
Karácsony bukása után: „Gyurcsány áll a háttérben, aki leszalámizza az ellenzéket”
hirado.hu/belfold/cikk/2021/10/08/karacsony-bukasa-utan-gyurcsany-all-a-hatterben-aki-leszalamizza-az-ellenzeket
Minden politikai szereplő úgy mozog a baloldalon, ahogy Gyurcsány Ferenc szeretné, továbbra is ő osztja a lapokat – fogalmazott az M1-nek Deák Dániel.
nagylaza
peterk2005
PeterK.....annyira felszínesen látod a politikai világot......bocsánat, ez nem szem személyeskedés, nem annak szántam.....
ún. buzi ügy: mondanál egy olyan passzust a törvény szövegéből, ami nem felnőttre és nem homoszexuálisra vonatkozik? az általad beemlített "buzik" élik a világukat, ha meghagyjuk magánéleti kérdésnek....
Gyurcsány: nem kell magyarázni
Osztogatás: hitelfelvétel.....aha....csak a legutóbbi hitelfelvétel az az Uniós helyreállítási alap (nem a hitel, ami kérhető, hanem ami jár) késleltetése miatt szükségszerű....cash-flow.....gondolom én.....amolyas felminősítések mellett bevállalható, Brüsszel meg kapja be effekt....bármily meglepő legyen, d egy százalékpontos GDP emelkedés állítólag 200-250 Mrd plusz...😀 ergo: az "ígérgetések" nem hitel-alapúak.....ezért merte bevállalni OV a tavaszi Világgazdaságos csúcson már......javallom megtekintésre a balos olvtársaknak, a baller cellatársam is lepadlózott, s csak azt kérdezte: "miért nem mindig így beszél?".....én annyit mondtam, mert politikus.......oszt csá......
Gaius

több mint 4 éve
Vannak lojálisabb munkavállalók meg kevésbé lojálisak ez igaz, ő a nyaller félék alosztálya - de egy esetleges bukás utána az ő lojalitása is tova illanna 😊De épp azzal “emelkedik” ki a többi munkavállalótol h lojális ezer százalékig ld az intézetnel történt felmondási hullambol való kimaradás.Lojalitás ne viccelj már 😊 Deák egy fizetett munkavállaló mint te vagy én. Van neki bére, cafeteria meg utazási költségtérítés. Én is tudok ma ilyen közleményt írni ha a tulaj akarja holnap meg homlokegyenest az ellenkezőjét. Ez neki sem megy máshogy 😊Lojalitás ezerrel, ennyi számít.Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részrehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Deák Dani a magyar közélet legnagyobb talánya nekem.
Karácsony bukása után: „Gyurcsány áll a háttérben, aki leszalámizza az ellenzéket”
hirado.hu/belfold/cikk/2021/10/08/karacsony-bukasa-utan-gyurcsany-all-a-hatterben-aki-leszalamizza-az-ellenzeket
Minden politikai szereplő úgy mozog a baloldalon, ahogy Gyurcsány Ferenc szeretné, továbbra is ő osztja a lapokat – fogalmazott az M1-nek Deák Dániel.
nagylaza
Ennyi aggyal baszki ilyen "elemzői karriert" befutni.
Simán kezet foghat Fekete-Győrrel.
Amadeus
Amúgy épp a 444 cikkhez reagált h “A Fidesz legnagyobb ellenfele kiszállt “. Ennyit arról h MZPre tekinthetnek mint legnagyobb ellenfélre. Nyilván ő hozzafert több olyan kutatáshoz amihez mi nem és ami pontosabban mutatta a bizonytalanok preferenciáit.
csebi
MC12
csebi
Szerk; pontosítva egy bukás és a pénz elzáródasig tart a lojalitása. Pont mint egy munkavállalónak.
Szerkesztette: MC12
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Meg négy évig lesz pénz fizetni az emberek nagy részét.Egyébként az esetleges bukás után az ilyen kirakatbohócokkal mi lesz? Ahogy elfogy a végtelen pénz és igény a mocsokra? Vagy hirtelen a legnagyobb ellenzéki szószólóvá válnak?Lojalitás ne viccelj már 😊 Deák egy fizetett munkavállaló mint te vagy én. Van neki bére, cafeteria meg utazási költségtérítés. Én is tudok ma ilyen közleményt írni ha a tulaj akarja holnap meg homlokegyenest az ellenkezőjét. Ez neki sem megy máshogy 😊Lojalitás ezerrel, ennyi számít.Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részrehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Deák Dani a magyar közélet legnagyobb talánya nekem.
nagylaza
Amadeus
Amúgy épp a 444 cikkhez reagált h “A Fidesz legnagyobb ellenfele kiszállt “. Ennyit arról h MZPre tekinthetnek mint legnagyobb ellenfélre. Nyilván ő hozzafert több olyan kutatáshoz amihez mi nem és ami pontosabban mutatta a bizonytalanok preferenciáit.
csebi
MC12
Hanni
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Egyébként az esetleges bukás után az ilyen kirakatbohócokkal mi lesz? Ahogy elfogy a végtelen pénz és igény a mocsokra? Vagy hirtelen a legnagyobb ellenzéki szószólóvá válnak?Lojalitás ne viccelj már 😊 Deák egy fizetett munkavállaló mint te vagy én. Van neki bére, cafeteria meg utazási költségtérítés. Én is tudok ma ilyen közleményt írni ha a tulaj akarja holnap meg homlokegyenest az ellenkezőjét. Ez neki sem megy máshogy 😊Lojalitás ezerrel, ennyi számít.Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részrehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Deák Dani a magyar közélet legnagyobb talánya nekem.
nagylaza
Amadeus
csebi
MC12
több mint 4 éve
De épp azzal “emelkedik” ki a többi munkavállalótol h lojális ezer százalékig ld az intézetnel történt felmondási hullambol való kimaradás.Lojalitás ne viccelj már 😊 Deák egy fizetett munkavállaló mint te vagy én. Van neki bére, cafeteria meg utazási költségtérítés. Én is tudok ma ilyen közleményt írni ha a tulaj akarja holnap meg homlokegyenest az ellenkezőjét. Ez neki sem megy máshogy 😊Lojalitás ezerrel, ennyi számít.Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részrehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Deák Dani a magyar közélet legnagyobb talánya nekem.
nagylaza
Amadeus
csebi
MC12
több mint 4 éve
Lojalitás ne viccelj már 😊 Deák egy fizetett munkavállaló mint te vagy én. Van neki bére, cafeteria meg utazási költségtérítés. Én is tudok ma ilyen közleményt írni ha a tulaj akarja holnap meg homlokegyenest az ellenkezőjét. Ez neki sem megy máshogy 😊Lojalitás ezerrel, ennyi számít.Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részrehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Deák Dani a magyar közélet legnagyobb talánya nekem.
nagylaza
Amadeus
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Lojalitás ezerrel, ennyi számít.Végre a közszolgálati M1 kiderítette, mi áll a háttérben. Nagyon helyes, azért tartjuk fenn az adófizetők pénzéből, hogy részrehajlás nélkül, a tényekhez szigorúan ragaszkodva felnyissa a szemünket:Deák Dani a magyar közélet legnagyobb talánya nekem.
nagylaza
Amadeus
több mint 4 éve
Megszületett a megállapodás a globális minimumadóról – közölte a New York Times. A több mint 130 ország között, az OECD keretein belül megkötött egyezmény legfontosabb eleme az, hogy 15 százalékos minimális társaságiadókulcsot határoz meg. A megállapodás akkor kapott nagyobb lendületet, amikor a magyar kormány is támogatta az adórendszer átalakítását.Hát ez nagy harc volt akkor....pedig hogy puffogtak, hogy ez Magyarországnak így meg úgy nem érdeke...
több mint 4 éve
Sztem ha nyernek akkor is.szvsztartok, hogy minden most összefogásban szereplő párt arra játszik majd, hogy 2026-ra ő legyen a nagy betűs párt akire szavazni kell. MZP esetében legalább annyi elmondható, hogy miatta nem fog lejteni senkinek a pálya.Dehogyis nem. Naivitás ezt hinni. Saját maga fele próbálja majd lejteni a pályát h saját pártja legyen meg 2026ra.
andree
És közben meg ilyeneket tolt Juhasznal a homofób kampányról:
“Természetesen azzal, hogy OV ezzel az ostoba gyűlöletkampánnyal ezt közbeszéd témájává tette, akaratán kívül hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon le fognak bomlani ezek az előítéletek.”
Kérdezzük csak meg a menekülteket h náluk ez mennyire bejött. Még az is xenofób lett aki nem is tudta ezt magáról vagy hogy Will Smithen kívül is vannak színesbőrű emberek.
csebi
ha MOST nem nyer a "balszéljobboldal", a roló lehúzva......4 évre biztosan, 8 évre talán....
az elmúlt egy hét a kormányzóképes baloldal "képének" csődje .....az elmúlt x év baloldali intellektuális és szervezetépítési csődje....pont.
Lehet még rivaldafény 2022 áprilisban, de ennek a sansza.....btw pont leszarom....
Gaius
Ha Dobrev nyer akkor ezer százalék h 26ban jön vissza a Fidesz akar 2/3mal.
Ha MZP nyer akkor meg sztem 26ig sem húzza ki a koalíció.