Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
újabb adathalmaz
Dobrev 214k vs. DK 162k plusz 52k
KariG. 168k vs. Mszp/P/LMP 164k
Jakab 86k vs. Jobbik 127k deficit 41k
Fegyőr 20k vs. Momentum 130k deficit 110k
MZ/X 125k vs. semmi plusz 125k

az én tézisem az, hogy Dobrev plussza az MSzPből van, s az hogy Karácsony egálba jön ki az a Momentum egy részének köszönhető, ezért volt lényeges Fegyőr támogatása

tehát lehet matekozni a Momos, Jobbikos posztKairG szavazatokkal

a másik lényeges - 633 ment a miniszterelnökjelöltekre, 602 az egyéniekre - az 31k plusz, amiből 17k-t érvénytelenítettek (valahogy egyéniben nem volt egy kurvadarab érvénytelense)
a 17k megoszlására lennék baszott kiváncsi - s ezzel együtt, hogy mostmá kétszerannyira figyelgessük a dks nénikbácsik kezecskéjét
sutianap
Csakhogy egyből értsd írom a te stílusodban:
haja krimcsiben ordi a bál petibá meg a zungárise cetkinasszony, hogynemővót aki össszeszarta a révást, ugathat bele a kárki úgyis a jólelrejtő megrajzoló kocsmáros ukázolja hogy ki mennyen rítani. taka!
Sobri Jóska

verd ki
mosmá jobb?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 778 — #NoStress
Vagyis aki Dobrevre szavaz, az vagy fideszbérenc, vagy a Fidesz sikerét akarja, hiszen tény, hogy Dobrev nem nyerhet jövőre, míg aki meg Márki-Zayra az eleve fideszes, kirekedt vagy kiábrondult, vagy volt, vagy lesz ezáltal ha majd MZP kiteljesedik, kifideszesedik. (Még jó, hogy a Fidesszel kooperáló Karácsony már visszalépett.)
Tehát leegyszerűsítve: a mostani Fidesz-Fidesz előválasztási harc győztese kihívhatja a Fideszt, hogy egy 22-es Fidesz-Fidesz összecsapáson eldönthessék ki a Fidesz.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 505 — Lucas Scott
újabb adathalmaz

az én tézisem az, hogy Dobrev plussza az MSzPből van, s az hogy Karácsony egálba jön ki az a Momentum egy részének köszönhető, ezért volt lényeges Fegyőr támogatása

a másik lényeges - 633 ment a miniszterelnökjelöltekre, 602 az egyéniekre - az 31k plusz, amiből 17k-t érvénytelenítettek (valahogy egyéniben nem volt egy kurvadarab érvénytelense)
a 17k megoszlására lennék baszott kiváncsi - s ezzel együtt, hogy mostmá kétszerannyira figyelgessük a dks nénikbácsik kezecskéjét
sutianap
Az én tézisem pedig az, hogy Dobrev plussza a fidesztől ered és ez a szám nagyot fog ugrani a második fordulóra..
Szesze
Már kész is a narratíva

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
újabb adathalmaz

sutianap
Csakhogy egyből értsd írom a te stílusodban:
haja krimcsiben ordi a bál petibá meg a zungárise cetkinasszony, hogynemővót aki össszeszarta a révást, ugathat bele a kárki úgyis a jólelrejtő megrajzoló kocsmáros ukázolja hogy ki mennyen rítani. taka!

több mint 4 éve
MZP egy érdekes figura, olvastam vele interjúkat többször is, újra meg kell néznem, hogy ki-ez-mi ez, de kb. tényleg ő az az ember, akivel a kiábrándult vagy ahhoz közel álló Fideszesek azonosulni tudnak, ezzel szavazókat is el tud szipkázni és valószínűleg ez lehet az ő ütőkártyája a politikai játszmákban.
Solymi
Így van, MZP egy alapvetően a felszínen a "jó" fideszes, olyan, mintha Orbán vállalati struktúrában szocializálódott volna és nem akarná még a legeldugottabb kis falut is a sajátjának tudni, de neki is megvan a küldetéstudata, az ellentmondástnemtűrősége, a hatékony (vagy annak tűnő) autoritása, a céltudatossága, a nyílt, egyenes kommunikációja (ha kell buzizik, persze nem úgy, ha kell cigányozik, persze nem azért), beszéli az egyszerű emberek (szavazók) nyelvét, és nem gyurcsányozódott össze az ellenzéki oldalon.
Így ha rá szavaz egy "kiábrándult" fideszes, akkor végülis kap egy píszíbb, antiestablishment Orbánt, és remélheti, hogy az ő törzsének feje (MZP) majd jól kipicsázza más törzsek fejét. (Ez az élmény Karácsonynál sose volt és sose lehetett meg. Indentitáspolitika über alles.)
Sobri Jóska
Felmerül bennem a kérdés, eléggé egyezik a preferenciaiddal. Hova fogod húzni az X-t 22-ben? 😉
Nomac
Hol van az még...
Tudod még addig mennyi minden fog előkerülni, kiderülni, megtörténni, elhangzani?
Kiváncsian várom például, hogy melyik vezető politikussal vagyok luksógor, lesznek itt olyan faszlóbálások full hd-ben, hogy csak nézünk.
Valójában kezdem úgy érezni, hogy jobbnál jobb lehetőségekből választhatok, és nem akarom elhamarkodni a választást, egyelőre még nézem a műsort, a Való Világban is elég a párbaj napján dönteni, hiába lehet már előtte is szavazni. 😊
De amint eldőlt nem tartom titokban, ahogy eddig se tettem.

több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 854 — Giants fan
újabb adathalmaz

sutianap
Az én tézisem pedig az, hogy Dobrev plussza a fidesztől ered és ez a szám nagyot fog ugrani a második fordulóra..
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 716
Ma délelőtt Karácsony Gergely hosszas huzavona után, az előválasztás második fordulójának kezdete előtt két nappal visszalépett Márki-Zay Péter javára. Este 6 órától élőben fogunk beszélgetni a két politikussal a döntés hátteréről és annak politikai következményeiről, mindenképp tartsatok velünk!

Partizán.
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 246 — balazs.t85@gmail.com
MZP egy érdekes figura, olvastam vele interjúkat többször is, újra meg kell néznem, hogy ki-ez-mi ez, de kb. tényleg ő az az ember, akivel a kiábrándult vagy ahhoz közel álló Fideszesek azonosulni tudnak, ezzel szavazókat is el tud szipkázni és valószínűleg ez lehet az ő ütőkártyája a politikai játszmákban.
Solymi
Így van, MZP egy alapvetően a felszínen a "jó" fideszes, olyan, mintha Orbán vállalati struktúrában szocializálódott volna és nem akarná még a legeldugottabb kis falut is a sajátjának tudni, de neki is megvan a küldetéstudata, az ellentmondástnemtűrősége, a hatékony (vagy annak tűnő) autoritása, a céltudatossága, a nyílt, egyenes kommunikációja (ha kell buzizik, persze nem úgy, ha kell cigányozik, persze nem azért), beszéli az egyszerű emberek (szavazók) nyelvét, és nem gyurcsányozódott össze az ellenzéki oldalon.
Így ha rá szavaz egy "kiábrándult" fideszes, akkor végülis kap egy píszíbb, antiestablishment Orbánt, és remélheti, hogy az ő törzsének feje (MZP) majd jól kipicsázza más törzsek fejét. (Ez az élmény Karácsonynál sose volt és sose lehetett meg. Indentitáspolitika über alles.)
Sobri Jóska
Felmerül bennem a kérdés, eléggé egyezik a preferenciaiddal. Hova fogod húzni az X-t 22-ben? 😉
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
újabb adathalmaz

több mint 4 éve
Solymi

több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 246 — balazs.t85@gmail.com
Az én köreimből is nagyon sokan nem mentek el az első körre, mert minek alapon, viszont most többük is mondta, hogy MZP-re elmegy szavazni.

Az online szavazáson fog múlni, ha az minden probléma nélkül lemegy, és gyorsítanak is rajta, a végén még meglepetés születik.

Számomra fura hogy valaki rendszert akar váltani és Dobrevre szavaz, az hogy kormányt váltunk nem sokat jelent. El kéne indulni egy olyan úton, amiben legalább a remény megvan a rendszert is sikerül leváltanunk. Ez az előválasztás már azért megérte megtartani, végre láttunk "politikusokat" egymással vitatkozni, kompromisszumokat kellett kötni hogy életbe maradjon valaki, kínos kérdésekre válaszolni (Partizán). Számomra egy Dobrev, aki nem képes elmenni egy Partizán interjúra, nem különb mint Orbán, az a különbség közöttük, hogy az egyik éppen nincs hatalmon.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 716
🇭🇺 2016 óta mondom, hogy Orbán rendszerét csak teljes összefogással, közös jelöltekkel, közös programmal és közös miniszterelnökkel lehet legyőzni. Sok évnek és egy újabb kétharmadnak kellett eltelnie, de most ennek a közelében vagyunk.

Hiszem, hogy az új ellenzéki miniszterelnöknek minden magyart: jobboldalit, baloldalit, liberálist és zöldet kell képviselnie. Mint ahogy azt is tudom, hogy a pártok önmagukban nem képesek győzni, szükség van a hitüket vesztett, rendszerkritikus civilekre is. Tudom, hogy ennek a tábornak a kiszélesítésére és összefogására a legalkalmasabb a barátom, szomszédom és harcostársam, Márki-Zay Péter, akit nagy örömmel támogatok a rendszerváltáshoz vezető úton.

Botka László
több mint 4 éve
A jobbikos szavazók nagyrésze szerintem át tud szavazni egy 7 gyerekes vallásos faszira az igazi választásokon simán a jakab támogatása nélkül is.
A
Nagyobb kérdés,
hogy az előválasztásra mennyire mozgósíthatók, úgy hogy nincs most helyi jelölt.
ozibozi
Az nem kérdés hogy a jobbikosok leszavaznak rá, már le is szavaztak a momentumosokkal együtt, ezért nem jutott Jakab vagy Fegyőr (jó mondjuk ő nem csak ezért😆) tovább - a kérdés az, hogy elmennek e megint leszavazni rá. A másik kérdés hogy a budapesti karácsonyista baloldal leszavaz e Dobrevre, vagy otthon marad és ezzel segíti MzP-t.
MC12
ezzel a Jobbik üzenettel sztem a jobbikosok nem. ráadásul, ahol a Jobbik erős, ott nem lesz sátor, a net is lassú, nem fognak ezzel vesződni, a lényeg nekik, hogy jövő tavasszal Jobbikos jelöltjük lesz.

amúgy kíváncsiságból megnéztem az excelben, hogy MZP mennyivel erősebb volt vidéken, mint KariGeri:
88 vidéki körzetből 21 helyen verte meg Gergőt ...

A legtöbb választót megmozdító körzetek megyénként (amik a megyeszékhelyek, és jóval nagyobb szavazatszámot jelentettek itt is, mint a többi, van olyan megye, ahol konkréten duplát a többi átlagnak) elég szomorú képet mutatnak MZP-nek: Békés és Zalát viszi egyedül (Békést kb 150 szavazattal, Zalát meg 50 körülivel) miközben Karácsony több helyen is duplát vitt úgy, hogy 1000+ szavazatot kapott még MZP is. ebből nagyon könnyű fejreállás lesz, ha az olyan típusú emberek, mint én (márpedig vagyunk pár tíz-százezren), egyszerűen nem megyünk el szavazni.
ahhoz már picit késő nyomni a szöveget, hogy Dobrev(Gyurcsány) vs MZP, ezt az egész hetet elvesztették. ráadásul a főbb szavazatokat akkor is BP-n, Pest Megyében és a megyeszékhelyeken lehet megnyerni (ez kb 50 körzet), és itt véleményem szerint elég könnyen elvérezhet MZP.
csebi
Egyetértek. MzP-nek, minden, tehát minden egyes szavazatra szüksége van azoktól akik vagy visszaléptek vagy nem jutottak be, vagy be kell húznia 1-200 ezer friss ellenzéki szavazót, úgy hogy Dobrev nem tudja érdemben növelni a támogatottságát.

Ha tippelnem kéne akkor: 400 ezres részvétel alatt sima Dobrev győzelem, 500ig szűk Dobrev felette MzP. Mit gondolsz?
MC12
én meglepődnék 500ezres részvételen. tippem nekem az, hogy Dobrev behúzza, sztem még 216ezer fölé is fog menni.
csebi
Én soha nem értettem ezt a féle mentalitást ebben a helyzetben, hogy otthon maradok, nem szavazok, mert nem tetszenek...

Szerintem igenis fontos, hogy elmenjünk szavazni, akár Dobrevre, akár MZP-re és nem csak azért, mert szimpatizál az ember vele vagy a programjával, hanem azért is, hogy megmutassuk a kétkedőknek is, hogy megvan a tábor, ott vagyunk, van az ellenzék mögött is támogatás.

Most az a lényeg, hogy ne csak felméréseken keresztül legyenek meg a számok, hanem valójában látszódjon az is, hogy mindenkinek az számít, hogy erős ellenzék legyen.
Solymi
én nem mondtam, hogy nem szavazok.
csebi
Nem kötözködésből:
ebből nagyon könnyű fejreállás lesz, ha az olyan típusú emberek, mint én (márpedig vagyunk pár tíz-százezren), egyszerűen nem megyünk el szavazni.
csebi
Én annak csak örülök ha elmész szavazni, de a többieknek is kellene.
Solymi
nem megyek, mert online fogok 😊 de nyilván lesz olyan, aki nem megy el, és lesz olyan, aki akár protest szavazatot tol MZP ellen, mint én. így pontos.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 953
lássátok feleim szümtükkel
x 14 14EP 18 19EP
fidesz 2140k 1190k 2610k 1820k
jobbik 1020k 340k 1000k 200k
mihaz x x x 110k

jobb 3160k 1530k 3610k 2130k

összef 1290k x x x
mszp x 250k 680k 230k
lmp x 270k 400k 70k
dk x 230k 310k 560k
együt x 170k 40k
mome x x 170k 340k

bal 1290k 920k 1600k 1200k

teccik tudni miről beszél MZ/X?
balról nem tudsz előzni, nincs annyi szavazat ami csak megbillentené a szarosbilit - jobb középről lehet előzni, a nemfideszes jobb + bal összeborulással

ennek az az ára, hogy végévényesen KIBASSZÁK az exmszmp kádereket a picsába, higgyétek el itt a zöld se zavar annyira, mint hogy ojan faszikat kell szagolgatni, akik egy "jobb" világban simán hetente megverték a nagypapát
sutianap
Na igen, jó lenne ha az MSZP-t beszántanák, mert hogy egy megújulni képtelen gittegylet ahol a régiek görcsösen ragaszkodnak a hatalmukhoz meg a bevételükhöz...
Az LMP is akkorát égett mint a fene.

Megfejtődött végre mi történt.

gyurcsók forgatókönyve az előzetes számításaik szerint az volt, hogy az első fordulóban Karácsony nyer, Dobrev a második, Jakab lesz a harmadik. Ezután ők ketten összefognak és a második fordulóban kicsinálják a pesti ficsúrt.
Ebbe szart bele a
Szavazó polgár.
Elmérték, mert nemcsak Klárikát mérték alul, de MZP-t is, Jakabot meg felül.
Erről a szövetségről értesülve az eredmények tudatában kizárásos alapon Gergő elkezdett automatikusan szövetkezni MZP-el. Akinek ugye senkije sem volt idáig.
Minden rendben is volt, amíg a veszélyt érzékelve ferkóék a beépített embereit élesítették
/Pl a Kampány vezetői Gáljé és más Dk-s még MSZP-SEK/ és valahogy megfirkálták ezt a szövetséget belülről —-ez eddig még nem ismert hogyan—de rákényszerítették, vagy megzsarolták, hogy dobja a MZP-t és jelentse be a külön-külön indulást a 18 órás találkozó előtt. ?????
Ami ugye Klára biztos győzelmét jelentette volna.
Ezek viszont miután találkoztak rájöttek hogy baszhatják így ezért inkább megint örök barik lettek, de már más felállásban.
így most új kottát kell Feriéknek írni.
Gondolom most beindulnak a sajtós komák meg a kommandós nyugger kommentelők, betelefonálók.
ozibozi
Anno nekem már Karácsony indulása se volt tiszta...ilyen bizonytalan tinglitangli embernek tűnt, akit tologatnak ide-oda, felméri, hogy mekkora szarba léphet aztán aszerint cselekszik.

Most amúgy valszeg jól döntött, mert lehet, hogy Dobrev ellen elvérzett volna vagy nem akarta ezt az egészet, a fene se tudja...
A következő időszakban meg, ha minden úgy alakul, simán felépítheti magát és a táborát, akkor meg már komolyabb tényező is lehet.

Jakab stílusa fajin volt az elején, meg úgy most is, csak nála a visszatartó erő az, hogy Jobbikos...
És azért a Jobbik még mindig nem az a néppártos fajta ahová Vona akarta kormányozni.
Azt a faszit jól kicsinálták, pedig ő most igencsak életképes lenne egy ilyen megtisztult és átalakított Jobbikkal.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
14 14EP 18 19EP
mihaz 110k

összef 1290k
mszp 250k 680k 230k
lmp 270k 400k 70k
dk 230k 310k 560k
együt 170k 40k
momemtum 170k 340k

balról nem tudsz előzni, nincs annyi szavazat ami csak megbillentené a szarosbilit - jobb középről lehet előzni, a nemfideszes jobb + bal összeborulással

ennek az az ára, hogy végévényesen KIBASSZÁK az exmszmp kádereket a picsába, higgyétek el itt a zöld se zavar annyira, mint hogy ojan faszikat kell szagolgatni, akik egy "jobb" világban simán hetente megverték a nagypapát
sutianap
csak közben kiderült, hogy a jobbikosok nagy része is képes leszavazni a dk-ra és vica versa, MZP-től függetlenül.
ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a DK térnyerése csak az mszp-lmp hátránya történik, és nem bizonytalanokat-nem szavazókat buszoztatnak egy részben.
csebi
ezt te is tudod, hogy baromság
sutianap
nem, nem az. nézd meg a helyeket, ahol a dk meg a jobbik együttműködést kötött. vagy a városokat 2019ből pl Egert, ahol simán megszavazták a Jobbikos jelöltet dk-s szavazatokkal.
csebi
egyéniben, ahol kábé a másik félnek esélye se volt, de jakab kapott az összecihulásért így is
sutianap
de egyéniről beszélek, mert az számít, ott kell nyerni, nem a listán...
csebi
Hogy ezt még mindig magyarázni kell(nem neked) 😊 kaphat 8 trillió szavazatot az ellenzék listán, kis túlzással teljesen tök mindegy. Ha nem nyernek meg 57 körzetet, mindegy hogy 2,4 millió vagy 3,2 millió szavazatuk van.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 209 — Lájkold a zsűrit!
Ha tippelnem kéne akkor: 400 ezres részvétel alatt sima Dobrev győzelem, 500ig szűk Dobrev felette MzP. Mit gondolsz?
MC12
én meglepődnék 500ezres részvételen. tippem nekem az, hogy Dobrev behúzza, sztem még 216ezer fölé is fog menni.
csebi
Egy szavazásnál sose az a lényeg, hogy ki szavaz és kire.
Hanem az, hogy ki számolja.

De most őszintén, szerintetek Gyurcsány ezt a véletlenre, meg belelkesült, felhevült outsiderekre bízza, akiknek a jelöltje őt is el akarja számoltatni?

Van egy Orbánnal, Gyurcsánnyal 99 százalékban átitatott közéletünk, amelyben mindkettő kurva jól el van, az övéik által istenítve, körberajongva, és majd ölbe tett kézzel nézik, hogy egy antiestablishment outsider az 1 százalékból mindenféle puccs, forradalom, milliós tüntetések, stb. nélkül beleköpjön a levesükbe, akár kétszer, demokratikus módon?!

Mert ha ezt akár csak a lehetőség szintjén elhiszitek, hogy lehetséges, akkor lófasz van itt nem diktatúra, meg nyomor meg politikai elit meg mélyállam, ha ezt lehetségesnek tartjátok, akkor kb. Magyarország a világ legdemokratikusabban működő, legszabadabb sajtójával rendelkező, legélhetőbb, legnyitottabb hiperjóléti állama.
Sobri Jóska
Akkor én vagyok nagyon naiv, hogy elhiszem, hogy nem csalják el a választásokat. Ahogy értelmezem, szerinted egy olyan országban, mint Mo. ha nem csalják el a választásokat, akkor az az ország már demokratikus és jóléti? Végletekben beszélsz, kurva demagóg módon.
balintbaba
Ha nem arra reflektálsz, amit írok, akkor tűnhet így, persze.
Olvass nyugodtan figyelmesebben, mindkettőnknek csomó karaktert megspórolsz. 😉

Nem csaltak el választást, mert alapvetően egy brancs.
De azt nem fogják engedni, hogy egy full outsider (MZP) megfirkálja őket. Ezt írtam, ha túl cizelláltnak találtad, az nem az én hibám.
Sobri Jóska
Magadnak is megspórolhatsz egy csomó karaktert, ha egyből azt írod, mint amit nekem a válaszodban. Hidd el, elég jó az értelmező képességem, csak mikor a hozzászólásod elején belengetsz egy ilyet, hogy az a lényeg, hogy ki számolja a szavazatokat, akkor azt igen nehéz máshogy értelmezni. Neked is felelősséged van abban, hogy az olvasó jól értelmezze azt, amit írsz, nem csak az olvasónak. 😊
balintbaba
Magyar Györgyék szerinted inkább Gyurcsányék vagy inkább Márki-Zayék felé hajlanak?
Sobri Jóska
Magyar Györgyöt is el kellene már felejteni.
Amadeus
Konkurencia? 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 953
A jobbikos szavazók nagyrésze szerintem át tud szavazni egy 7 gyerekes vallásos faszira az igazi választásokon simán a jakab támogatása nélkül is.
A
Nagyobb kérdés,
hogy az előválasztásra mennyire mozgósíthatók, úgy hogy nincs most helyi jelölt.
ozibozi
Az nem kérdés hogy a jobbikosok leszavaznak rá, már le is szavaztak a momentumosokkal együtt, ezért nem jutott Jakab vagy Fegyőr (jó mondjuk ő nem csak ezért😆) tovább - a kérdés az, hogy elmennek e megint leszavazni rá. A másik kérdés hogy a budapesti karácsonyista baloldal leszavaz e Dobrevre, vagy otthon marad és ezzel segíti MzP-t.
MC12
ezzel a Jobbik üzenettel sztem a jobbikosok nem. ráadásul, ahol a Jobbik erős, ott nem lesz sátor, a net is lassú, nem fognak ezzel vesződni, a lényeg nekik, hogy jövő tavasszal Jobbikos jelöltjük lesz.

amúgy kíváncsiságból megnéztem az excelben, hogy MZP mennyivel erősebb volt vidéken, mint KariGeri:
88 vidéki körzetből 21 helyen verte meg Gergőt ...

A legtöbb választót megmozdító körzetek megyénként (amik a megyeszékhelyek, és jóval nagyobb szavazatszámot jelentettek itt is, mint a többi, van olyan megye, ahol konkréten duplát a többi átlagnak) elég szomorú képet mutatnak MZP-nek: Békés és Zalát viszi egyedül (Békést kb 150 szavazattal, Zalát meg 50 körülivel) miközben Karácsony több helyen is duplát vitt úgy, hogy 1000+ szavazatot kapott még MZP is. ebből nagyon könnyű fejreállás lesz, ha az olyan típusú emberek, mint én (márpedig vagyunk pár tíz-százezren), egyszerűen nem megyünk el szavazni.
ahhoz már picit késő nyomni a szöveget, hogy Dobrev(Gyurcsány) vs MZP, ezt az egész hetet elvesztették. ráadásul a főbb szavazatokat akkor is BP-n, Pest Megyében és a megyeszékhelyeken lehet megnyerni (ez kb 50 körzet), és itt véleményem szerint elég könnyen elvérezhet MZP.
csebi
Egyetértek. MzP-nek, minden, tehát minden egyes szavazatra szüksége van azoktól akik vagy visszaléptek vagy nem jutottak be, vagy be kell húznia 1-200 ezer friss ellenzéki szavazót, úgy hogy Dobrev nem tudja érdemben növelni a támogatottságát.

MC12
csebi
Én soha nem értettem ezt a féle mentalitást ebben a helyzetben, hogy otthon maradok, nem szavazok, mert nem tetszenek...

Szerintem igenis fontos, hogy elmenjünk szavazni, akár Dobrevre, akár MZP-re és nem csak azért, mert szimpatizál az ember vele vagy a programjával, hanem azért is, hogy megmutassuk a kétkedőknek is, hogy megvan a tábor, ott vagyunk, van az ellenzék mögött is támogatás.

Most az a lényeg, hogy ne csak felméréseken keresztül legyenek meg a számok, hanem valójában látszódjon az is, hogy mindenkinek az számít, hogy erős ellenzék legyen.
Solymi
én nem mondtam, hogy nem szavazok.
csebi
Nem kötözködésből:
ebből nagyon könnyű fejreállás lesz, ha az olyan típusú emberek, mint én (márpedig vagyunk pár tíz-százezren), egyszerűen nem megyünk el szavazni.
csebi
Én annak csak örülök ha elmész szavazni, de a többieknek is kellene.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 438 — zászló zászló szív
Ezen töprenghetnek a feles többséggel alkotmányozni akaró ellenzékiek, Dévényi István mondta a Kötöttfogásban, találó.
Ha lehet, akkor mindenkinek lehet...

"Remélem, hogyha a Fidesz csak sima többséggel nyer tavasszal, azonnal elkezd alkotmányozni."
Sobri Jóska
pontosan ezt magyarázom, hogy miért kurvára veszélyes ezt hangoztatni sőt akár meg is válósítani.
csebi
Tudom, te töprengsz ezen. Ezzel szerinted az ellenzékben a többséghez, vagy a kisebbséghez tartozol?
Sobri Jóska
lassan úgy gondolom, hogy egyedül maradtam ezzel. ebben a témában nagy harcostársam Gergő éppen ma jelentette be, hogy nem foglalkozik ezzel többet.
csebi
Ha számít, továbbra is azt gondolom, hogy ez kampány 🐎🍆, és baromság. Ettől még az ellenzékre szavazok 🤷‍♂️

több mint 4 éve
Ezen töprenghetnek a feles többséggel alkotmányozni akaró ellenzékiek, Dévényi István mondta a Kötöttfogásban, találó.

"Remélem, hogyha a Fidesz csak sima többséggel nyer tavasszal, azonnal elkezd alkotmányozni."
Sobri Jóska
pontosan ezt magyarázom, hogy miért kurvára veszélyes ezt hangoztatni sőt akár meg is válósítani.
csebi
Tudom, te töprengsz ezen. Ezzel szerinted az ellenzékben a többséghez, vagy a kisebbséghez tartozol?
Sobri Jóska
lassan úgy gondolom, hogy egyedül maradtam ezzel. ebben a témában nagy harcostársam Gergő éppen ma jelentette be, hogy nem foglalkozik ezzel többet.
csebi
Mondjuk Kovács Gergő (MKKP) azt mondta, ha bejutnak a Parlamentbe ők akár 5 százalékkal is elkezdenek alkotmányozni és a kutyáknak is szavazati jogot biztosítanak.
Sobri Jóska
ezért szavaznék rájuk, mert a kutyák tényleg megérdemlik a szavazati jogot 😊

több mint 4 éve

Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Mondjuk Kovács Gergő (MKKP) azt mondta, ha bejutnak a Parlamentbe ők akár 5 százalékkal is elkezdenek alkotmányozni és a kutyáknak is szavazati jogot biztosítanak.

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 359

Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Ebben a témában veled vagyok. Ha ez számít... 😀
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 359
Amugy ez a 2010 elotti elszamoltatas aranyos gondolat.
Nezzetek ra a Btk-ra.
Sztetek mi nem evult el azota?
Kb a haborus bunok...
gabokocka
Erről is OV tehet. Túl sokáig regnált. Mire jönnek az igazak, addigra késő lesz. 😊
több mint 4 éve
14 14EP 18 19EP
mihaz 110k

összef 1290k
mszp 250k 680k 230k
lmp 270k 400k 70k
dk 230k 310k 560k
együt 170k 40k
momemtum 170k 340k

sutianap
csak közben kiderült, hogy a jobbikosok nagy része is képes leszavazni a dk-ra és vica versa, MZP-től függetlenül.
ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a DK térnyerése csak az mszp-lmp hátránya történik, és nem bizonytalanokat-nem szavazókat buszoztatnak egy részben.
csebi
sutianap
nem, nem az. nézd meg a helyeket, ahol a dk meg a jobbik együttműködést kötött. vagy a városokat 2019ből pl Egert, ahol simán megszavazták a Jobbikos jelöltet dk-s szavazatokkal.
csebi
egyéniben, ahol kábé a másik félnek esélye se volt, de jakab kapott az összecihulásért így is
sutianap
de egyéniről beszélek, mert az számít, ott kell nyerni, nem a listán...

több mint 4 éve
14 14EP 18 19EP
mihaz 110k

összef 1290k
mszp 250k 680k 230k
lmp 270k 400k 70k
dk 230k 310k 560k
együt 170k 40k
momemtum 170k 340k

sutianap
csebi
sutianap
csebi

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
MC12
csebi
Egy szavazásnál sose az a lényeg, hogy ki szavaz és kire.
Hanem az, hogy ki számolja.

De most őszintén, szerintetek Gyurcsány ezt a véletlenre, meg belelkesült, felhevült outsiderekre bízza, akiknek a jelöltje őt is el akarja számoltatni?

Van egy Orbánnal, Gyurcsánnyal 99 százalékban átitatott közéletünk, amelyben mindkettő kurva jól el van, az övéik által istenítve, körberajongva, és majd ölbe tett kézzel nézik, hogy egy antiestablishment outsider az 1 százalékból mindenféle puccs, forradalom, milliós tüntetések, stb. nélkül beleköpjön a levesükbe, akár kétszer, demokratikus módon?!

Mert ha ezt akár csak a lehetőség szintjén elhiszitek, hogy lehetséges, akkor lófasz van itt nem diktatúra, meg nyomor meg politikai elit meg mélyállam, ha ezt lehetségesnek tartjátok, akkor kb. Magyarország a világ legdemokratikusabban működő, legszabadabb sajtójával rendelkező, legélhetőbb, legnyitottabb hiperjóléti állama.
Sobri Jóska
Akkor én vagyok nagyon naiv, hogy elhiszem, hogy nem csalják el a választásokat. Ahogy értelmezem, szerinted egy olyan országban, mint Mo. ha nem csalják el a választásokat, akkor az az ország már demokratikus és jóléti? Végletekben beszélsz, kurva demagóg módon.
balintbaba
Ha nem arra reflektálsz, amit írok, akkor tűnhet így, persze.
Olvass nyugodtan figyelmesebben, mindkettőnknek csomó karaktert megspórolsz. 😉

Nem csaltak el választást, mert alapvetően egy brancs.
De azt nem fogják engedni, hogy egy full outsider (MZP) megfirkálja őket. Ezt írtam, ha túl cizelláltnak találtad, az nem az én hibám.
Sobri Jóska
Magadnak is megspórolhatsz egy csomó karaktert, ha egyből azt írod, mint amit nekem a válaszodban. Hidd el, elég jó az értelmező képességem, csak mikor a hozzászólásod elején belengetsz egy ilyet, hogy az a lényeg, hogy ki számolja a szavazatokat, akkor azt igen nehéz máshogy értelmezni. Neked is felelősséged van abban, hogy az olvasó jól értelmezze azt, amit írsz, nem csak az olvasónak. 😊
balintbaba
Magyar Györgyék szerinted inkább Gyurcsányék vagy inkább Márki-Zayék felé hajlanak?
Sobri Jóska
Magyar Györgyöt is el kellene már felejteni.