Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Na csak ki csinaltak a Tóth Csabát
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Most lett elegem ebből. TóCsát kivégeztették a médiával, pedig ezt a szavazó fülkében kellett volna.
Nem tetszik az alternatíva.
több mint 4 éve
Nem szabályellenes, nyugodtan mutogathatod a kitöltött és lefényképezett szavazólapodat a közösségi médiában, sőt, még a titkosság is csak lehetőség, de nem kötelező. Normál választáson is mondhatod azt, hogy márpedig te ott mindenki előtt hangosan töltöd ki 😀Na leszavaztam én is.amúgy ez érdekes mert elég sokaknál láttam hogy mutogatják meg fényképezgetik és töltik is fel
Nekem egyszerűbb volt, mindkét papírra MZP volt a nyerő. 😊
Nem mellesleg félre kellett vonulni amíg X-eltél, kínosan ügyeltek a titkosságra.
Bazzani
ami asszem rendes választásnál szabály ellenes
Negritis
több mint 4 éve
Na csak ki csinaltak a Tóth Csabát
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Nálunk a helyi fidesz extrán figyel minden apró pici hibát, gondolom ezért van az extra rendtartás.Na leszavaztam én is.amúgy ez érdekes mert elég sokaknál láttam hogy mutogatják meg fényképezgetik és töltik is fel
Nem mellesleg félre kellett vonulni amíg X-eltél, kínosan ügyeltek a titkosságra.
Bazzani
Negritis
Várni kellett az elkülönített részre, mondom behúzom előttük az X-et.
Nem nehéz kitalálni kire szavazok, anyukám meg jópár baratom is hatalmas MZP aktivista, ismertem kb az összes embert aki ott ült de mégis mondták, hogy várjak szépen.
És ez jó is így.
Legalább ebbe nem kötnek bele, amúgy elég nekik egy 2 centivel magasabb fűszál és tombol a helyi média.
több mint 4 éve
A meritokráciával is vannak bajok. 😊 Nem hiába kritizálta Marx (is többek között). Mivel a velünk született képességek egyenlőtlenek, lényegében a szerencse dolga, hogy ki mekkora munkaképességgel születik, hány karral stb, így nem sokban különböznek attól, hogy valaki nemesi családba születik vagy jobbágysorba. Ha ezt a második "előjogot" már nem tartjuk elfogadhatónak (a felvilágosodás óta legalább is) akkor ez elsőt sem kellene.Az osztályok nélküli társadalom pedig nem azt jelenti, hogy nincsenek egyenlőtlenségek, hanem csak azt, hogy nincsenek ebből fakadó hierarchiák.főleg hogy ez ugye egybe esne a hangoztatott és hőn áhívott meritokráciájukkal 😀
Lecsó
Negritis
több mint 4 éve
Na leszavaztam én is.amúgy ez érdekes mert elég sokaknál láttam hogy mutogatják meg fényképezgetik és töltik is fel
Bazzani
több mint 4 éve
Na leszavaztam én is.Nekem is sikerült online 😊
Bazzani
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
... még egy ideig. 😊te is tudod, én is tudomPersze hogy nem azok, pont ezt mondom én is.azért vicc, mert ezek alap nyugati szociális hálót jelentő dolgokNem ez a vicc, hanem az, hogy amit a 20-21. században a "szabad munkavégzés" területén előrelépésként könyvelhetünk el -pl 8 órás munkaidő, 40 órás munkahét, szabadság (milyen érdekes kifejezése a magyar nyelvben a "nemdolgozásnak") munkajog, szakszervezeti mozgalom, stb- az mind a munkásmozgalmaknak köszönhető. Ennek emléke még a vadkapitalista USA-ban is felsejlik néha.merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Ezt csak így itt hagyom. A jobboldali populizmus előretörése is kis észak-olasz városi győzelmekkel kezdődött, most a baloldali populistákon a sor...
Gyurma Pappa
még a fox news is mikor csinált ilyen tvs szavazást ott is az jött ki hogy a tax the rich meg a medicare for all az olyan amit az emberek többsége szeretni
persze a neolib-neocon "elit" pont ezért tolja az identitás politikát hogy arról menjen a beszéd
Negritis
Amúgy lehet azon viccelődni, hogy jönnek a komcsik, de nyilvánvaló, hogy ma egy szélsőbalos párt nem sztálinista önkényuralommal fog kampányolni, így pl a KPÖ semelyik konkrét intézkedése nem totalitárius, és nem mond ellent a demokráciának.
Lecsó
viszont a propaganda egyből jön hogy kommunizmus, de amerikában ez alapból brutális ütőkártyának minősül, mint nálunk a migráns-brüsszel jelenleg
és ahogy Gyurma is írja a baloldali gazdasági intézkedések nem szükségszerűen komenisták én nem is arról beszéltem
Negritis
Már közel sem akkora ütőkártya, mint volt mondjuk a 50-60-70-es években, amikor tényleg az amerikai álmot építgette mindenki. Annak könnyű volt ellenséget találni a Szovjetúnióban. Ma már más a helyzet, mert egyrészt az amerikai álom szertefoszlani látszik, ez alatt azt értem, hogy rég megdőlt a "bármit elérhetsz, ha keményen dolgozol" narratívája. Ezt maga a kapitalizmus hozta, nincs ebben semmi gonoszság, vagy világösszeesküvés, egyszerű strukturális adottság. Ezt látják odaát is.
Másrészt Marx is más megvilágításba kerül, mert rájöttek, hogy egyrészt sok mindenben igaza volt, másrészt a gondolatai annyira függnek össze a létező szovjet típusú önkényuralmi rendszerekkel, mint mondjuk Jézus tanításasi az inkvizícióval.
5 éve még megpuccsolták Bernie-t a demokraták, de lehet, hogy lesz majd, amikor nem fogják.
Lecsó
a millenialok nagy része tudja
viszont a boomerekkel meg jól rezonál és a "mainstream" propaganda nekik szól
Negritis
több mint 4 éve
Na leszavaztam én is.Nekem egyszerűbb volt, mindkét papírra MZP volt a nyerő. 😊
több mint 4 éve
Az osztályok nélküli társadalom pedig nem azt jelenti, hogy nincsenek egyenlőtlenségek, hanem csak azt, hogy nincsenek ebből fakadó hierarchiák.főleg hogy ez ugye egybe esne a hangoztatott és hőn áhívott meritokráciájukkal 😀
Lecsó
több mint 4 éve
Teljesen egyetértek, annyival egészíteném ki, hogy a kapitalizmust logikusan akkor lehet meghaladni, amikor az már önmagában is "elfáradt". Meghaladni úgy lehet valamit, ha a végére járunk, nem pedig átugrani próbáljuk. Ez a helyzet nyilván nem állt fenn a 20 század elején, ráadásul a sors fintora, hogy a munkásmozgalmak éppen azt értrék el, hogy az eredményeik a kapitalizmus "dickensi nyomorát" enyhítették, és kivették az élét a kritikáknak. Ebből lett egy 70-80-ig tartó "jóléti kapitalizmus", már ahol. Aztán ezt szépen leépítette a neoliberalizmus, mint politikai irányzat.Egyrészt csalóka a cím, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy a 48 tanácsnokból 15 lesz a komcsiké. (A náci Néppárté 13.)Sobri JóskaÍgy van, a választások előtt már szóban volt, hogy a SPÖ-vel és a zöldekkel koalícióra lépnének. Csak, hogy előre ellent mondjon neked a kommunisták vezetője, még mindig nem biztos benne, hogy ő lesz a polgármester, fontosabb neki a program, mint a pozíció.
Másrészt minden működő, nyugati demokráciában győztes kommunista párt, vezetés, vezető hamar megbukik, mert a kommunizmus, az "igéreteik" nem működőképesek demokráciában azok totalitárius, megvalósíthatatlan volta miatt.Sobri JóskaÖrülök, hogy ez így, teljesen természetes úton szóba került, és beszélgethetünk a modern marxista/új baloldali politika szárnyról 😀
Kezdjük az elején: a modern marxisták, legyenek akár filozófusok (Zizek), akár közgazdászok (Varoufakis), akár politikusok (Kahr), Marx eredeti gondolataihoz nyúlnak vissza, és nem elsősorban politikai berendezkedésként tekintenek a kommunizmusra, hanem sokkal inkább a kapitalizmus meghaladásaként. Zizek szerint a XX. századi kommunizmus egy hatalmas bukó volt, Varoufakis kimondottan azt hangsúlyozza, hogy a demokrácia az egyetlen út, Kahr sem kívánja lámpavasra húzatni a FPÖ tagjait. Marx egyik eredeti gondolata az volt, hogy az ideális állapot az lenne, ha a gyárak dolgozói vennék kezükbe a tőke tulajdonlását, és ezzel mini demokráciák jönnék létre, mivel egyetértés kell a vállalat vezetéséhez vagy legalábbis konszenzus. Nehéz ennél demokratikusabb berendezkedést mondani. Az, hogy a lenini/sztálini autoriter kommunizmus autoriter volt, semmilyen más okot nem lehet rá mondani, mint hogy egyszerűen nem tartott ott a világ, hogy meghaladja a kapitalizmust, és ezért erőltetett, diktatórikus megoldásokat akartak keresni, hogy megoldjanak egy nem megoldandó helyzetet illetve jó emberi szokáshoz híven el is tértek a céloktól. A valódi, működő kommunizmus az valami olyasmi, mint a Star Trek világa (nyilván végtelen energia és erőforrás mellett ez nem nehéz).
Visszakanyarodva a való élethez: jelenleg az új baloldal gazdaságpolitikai politikája arra irányul, hogy a kapitalizmus egyértelmű hátrányait tompítsa (nem is tehet mást, mivel a totális kommunista berendezkedés, a démosz, a proletárok, a munkásosztály totális demokratikus uralma egy utópia). Sorban a területek:
1) Lakhatási válság: az egyik legkomolyabb nyugati válság jelenleg. A legjobban a rendszerbe illő megoldás a bérletek kontrollja (ott van Kahr programjában)
2) Erőltetett privatizáció visszafordítása, visszafogása: az örök példa ugye a brit államvasutak privatizációja, ahol ugye úgy sikerült ezt véghez vinni, hogy most többe kerül az államnak, mint előtte, mert szét kell dotálniuk a magánkézben lévő cégeket, hogy ne legyenek veszteségesek (Kahrék programjában is ott van, konkrétan nem tudom mit nem akarnak privatizálni, ennyire nem mentem bele)
3) Környezetvédelem: ez ugye egy nagyon tág téma, de helyben pl. a közösségi közlekedés fejlesztése sokat tud dobni (újfent pipa)
4) Egyenlőtlenségek csökkentése: ez megint egy szuper tág terület. de Grazban pl. az óvodai ellátás díjának csökkentése egy jó irány (kurva drágák kint az óvodák Ausztriában)
Ezek közül nagyjából minden könnyedén megvalósítható, és továbbra sem kell eldobni a modern baloldaliságot. Ezek nyilván helyi ügyek, és ezek közül sok mindent nem lehet könnyen megvalósítani egy globális térben.
De ahogy mondtam, a nyugati jobboldali populizmus is helyi választásokon indult el hódító útjára.
Gyurma Pappa
A másik észrevételem, hogy legjobb tudomásom szerint a kommunista utópia nem a munkásosztály uralma, vagyis nem a proletárdiktatúra. A proletariátus akkor győz, ha lényegében megszünteti önmagát is, és létrejön az osztályok nélküli társadalom. Persze a propagandistáknak ezzel nehezebb ijesztgetni, mint pl a lámpavasra húzgáló proli csőcselékekkel.
Az osztályok nélküli társadalom pedig nem azt jelenti, hogy nincsenek egyenlőtlenségek, hanem csak azt, hogy nincsenek ebből fakadó hierarchiák.
több mint 4 éve
te is tudod, én is tudomPersze hogy nem azok, pont ezt mondom én is.azért vicc, mert ezek alap nyugati szociális hálót jelentő dolgokNem ez a vicc, hanem az, hogy amit a 20-21. században a "szabad munkavégzés" területén előrelépésként könyvelhetünk el -pl 8 órás munkaidő, 40 órás munkahét, szabadság (milyen érdekes kifejezése a magyar nyelvben a "nemdolgozásnak") munkajog, szakszervezeti mozgalom, stb- az mind a munkásmozgalmaknak köszönhető. Ennek emléke még a vadkapitalista USA-ban is felsejlik néha.merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Ezt csak így itt hagyom. A jobboldali populizmus előretörése is kis észak-olasz városi győzelmekkel kezdődött, most a baloldali populistákon a sor...
Gyurma Pappa
még a fox news is mikor csinált ilyen tvs szavazást ott is az jött ki hogy a tax the rich meg a medicare for all az olyan amit az emberek többsége szeretni
persze a neolib-neocon "elit" pont ezért tolja az identitás politikát hogy arról menjen a beszéd
Negritis
Amúgy lehet azon viccelődni, hogy jönnek a komcsik, de nyilvánvaló, hogy ma egy szélsőbalos párt nem sztálinista önkényuralommal fog kampányolni, így pl a KPÖ semelyik konkrét intézkedése nem totalitárius, és nem mond ellent a demokráciának.
Lecsó
viszont a propaganda egyből jön hogy kommunizmus, de amerikában ez alapból brutális ütőkártyának minősül, mint nálunk a migráns-brüsszel jelenleg
és ahogy Gyurma is írja a baloldali gazdasági intézkedések nem szükségszerűen komenisták én nem is arról beszéltem
Negritis
Már közel sem akkora ütőkártya, mint volt mondjuk a 50-60-70-es években, amikor tényleg az amerikai álmot építgette mindenki. Annak könnyű volt ellenséget találni a Szovjetúnióban. Ma már más a helyzet, mert egyrészt az amerikai álom szertefoszlani látszik, ez alatt azt értem, hogy rég megdőlt a "bármit elérhetsz, ha keményen dolgozol" narratívája. Ezt maga a kapitalizmus hozta, nincs ebben semmi gonoszság, vagy világösszeesküvés, egyszerű strukturális adottság. Ezt látják odaát is.
Másrészt Marx is más megvilágításba kerül, mert rájöttek, hogy egyrészt sok mindenben igaza volt, másrészt a gondolatai annyira függnek össze a létező szovjet típusú önkényuralmi rendszerekkel, mint mondjuk Jézus tanításasi az inkvizícióval.
5 éve még megpuccsolták Bernie-t a demokraták, de lehet, hogy lesz majd, amikor nem fogják.
Lecsó
a millenialok nagy része tudja
viszont a boomerekkel meg jól rezonál és a "mainstream" propaganda nekik szól
több mint 4 éve
Persze hogy nem azok, pont ezt mondom én is.azért vicc, mert ezek alap nyugati szociális hálót jelentő dolgokNem ez a vicc, hanem az, hogy amit a 20-21. században a "szabad munkavégzés" területén előrelépésként könyvelhetünk el -pl 8 órás munkaidő, 40 órás munkahét, szabadság (milyen érdekes kifejezése a magyar nyelvben a "nemdolgozásnak") munkajog, szakszervezeti mozgalom, stb- az mind a munkásmozgalmaknak köszönhető. Ennek emléke még a vadkapitalista USA-ban is felsejlik néha.merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
Negritis
Lecsó
Negritis
Valamint Marx is más megvilágításba kerül, mert rájöttek, hogy egyrészt sok mindenben igaza volt, másrészt a gondolatai annyira függnek össze a létező szovjet típusú önkényuralmi rendszerekkel, mint mondjuk Jézus tanításasi az inkvizícióval.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
és ahogy Gyurma is írja a baloldali gazdasági intézkedések nem szükségszerűen komenisták én nem is arról beszéltemBTW arról meg nem is beszéltünk, hogy Kína olyan autoriter, mint az állat, és közben meg kimondottan kapitalista.
Negritis
Szóval ott tartunk, hogy a kapitalizmus egyik jövője a kínai autoriter megfigyelőállam, ami kommunistának mondja magát, de közben meg nem az, a másik lehetséges pedig egy demokratikus berendezkedés, ami közelebb hozza a kommunista utópiát, mint amennyire a szovjetek sosem tudták.
Ez JELENLEGI TUDÁSUNK szerint érvényes kijelentések, és nyilván egy számegyenes két vége, közte számos árnyalattal (lásd: pl. magyar hibrid rezsim, az uniós szociális állam stb.)

több mint 4 éve
azért vicc, mert ezek alap nyugati szociális hálót jelentő dolgokNem ez a vicc, hanem az, hogy amit a 20-21. században a "szabad munkavégzés" területén előrelépésként könyvelhetünk el -pl 8 órás munkaidő, 40 órás munkahét, szabadság (milyen érdekes kifejezése a magyar nyelvben a "nemdolgozásnak") munkajog, szakszervezeti mozgalom, stb- az mind a munkásmozgalmaknak köszönhető. Ennek emléke még a vadkapitalista USA-ban is felsejlik néha.merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
Negritis
Lecsó
több mint 4 éve
Egyrészt csalóka a cím, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy a 48 tanácsnokból 15 lesz a komcsiké. (A náci Néppárté 13.)Sobri JóskaÍgy van, a választások előtt már szóban volt, hogy a SPÖ-vel és a zöldekkel koalícióra lépnének. Csak, hogy előre ellent mondjon neked a kommunisták vezetője, még mindig nem biztos benne, hogy ő lesz a polgármester, fontosabb neki a program, mint a pozíció.
Másrészt minden működő, nyugati demokráciában győztes kommunista párt, vezetés, vezető hamar megbukik, mert a kommunizmus, az "igéreteik" nem működőképesek demokráciában azok totalitárius, megvalósíthatatlan volta miatt.Sobri JóskaÖrülök, hogy ez így, teljesen természetes úton szóba került, és beszélgethetünk a modern marxista/új baloldali politika szárnyról 😀
Kezdjük az elején: a modern marxisták, legyenek akár filozófusok (Zizek), akár közgazdászok (Varoufakis), akár politikusok (Kahr), Marx eredeti gondolataihoz nyúlnak vissza, és nem elsősorban politikai berendezkedésként tekintenek a kommunizmusra, hanem sokkal inkább a kapitalizmus meghaladásaként. Zizek szerint a XX. századi kommunizmus egy hatalmas bukó volt, Varoufakis kimondottan azt hangsúlyozza, hogy a demokrácia az egyetlen út, Kahr sem kívánja lámpavasra húzatni a FPÖ tagjait. Marx egyik eredeti gondolata az volt, hogy az ideális állapot az lenne, ha a gyárak dolgozói vennék kezükbe a tőke tulajdonlását, és ezzel mini demokráciák jönnék létre, mivel egyetértés kell a vállalat vezetéséhez vagy legalábbis konszenzus. Nehéz ennél demokratikusabb berendezkedést mondani. Az, hogy a lenini/sztálini autoriter kommunizmus autoriter volt, semmilyen más okot nem lehet rá mondani, mint hogy egyszerűen nem tartott ott a világ, hogy meghaladja a kapitalizmust, és ezért erőltetett, diktatórikus megoldásokat akartak keresni, hogy megoldjanak egy nem megoldandó helyzetet illetve jó emberi szokáshoz híven el is tértek a céloktól. A valódi, működő kommunizmus az valami olyasmi, mint a Star Trek világa (nyilván végtelen energia és erőforrás mellett ez nem nehéz).
Visszakanyarodva a való élethez: jelenleg az új baloldal gazdaságpolitikai politikája arra irányul, hogy a kapitalizmus egyértelmű hátrányait tompítsa (nem is tehet mást, mivel a totális kommunista berendezkedés, a démosz, a proletárok, a munkásosztály totális demokratikus uralma egy utópia). Sorban a területek:
1) Lakhatási válság: az egyik legkomolyabb nyugati válság jelenleg. A legjobban a rendszerbe illő megoldás a bérletek kontrollja (ott van Kahr programjában)
2) Erőltetett privatizáció visszafordítása, visszafogása: az örök példa ugye a brit államvasutak privatizációja, ahol ugye úgy sikerült ezt véghez vinni, hogy most többe kerül az államnak, mint előtte, mert szét kell dotálniuk a magánkézben lévő cégeket, hogy ne legyenek veszteségesek (Kahrék programjában is ott van, konkrétan nem tudom mit nem akarnak privatizálni, ennyire nem mentem bele)
3) Környezetvédelem: ez ugye egy nagyon tág téma, de helyben pl. a közösségi közlekedés fejlesztése sokat tud dobni (újfent pipa)
4) Egyenlőtlenségek csökkentése: ez megint egy szuper tág terület. de Grazban pl. az óvodai ellátás díjának csökkentése egy jó irány (kurva drágák kint az óvodák Ausztriában)
Ezek közül nagyjából minden könnyedén megvalósítható, és továbbra sem kell eldobni a modern baloldaliságot. Ezek nyilván helyi ügyek, és ezek közül sok mindent nem lehet könnyen megvalósítani egy globális térben.
De ahogy mondtam, a nyugati jobboldali populizmus is helyi választásokon indult el hódító útjára.

több mint 4 éve
Nem ez a vicc, hanem az, hogy amit a 20-21. században a "szabad munkavégzés" területén előrelépésként könyvelhetünk el -pl 8 órás munkaidő, 40 órás munkahét, szabadság (milyen érdekes kifejezése a magyar nyelvben a "nemdolgozásnak") munkajog, szakszervezeti mozgalom, stb- az mind a munkásmozgalmaknak köszönhető. Ennek emléke még a vadkapitalista USA-ban is felsejlik néha.merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
Negritis
több mint 4 éve
Ultrakonzervatív, jobboldali, ezt írják.A Néppárt miért lenne náci párt? Szerintem kevered az FPÖ-vel, akik 5 helyet kaptak.Egyrészt csalóka a cím, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy a 48 tanácsnokból 15 lesz a komcsiké. (A náci Néppárté 13.)merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
Negritis
Másrészt minden működő, nyugati demokráciában győztes kommunista párt, vezetés, vezető hamar megbukik, mert a kommunizmus, az "igéreteik" nem működőképesek demokráciában azok totalitárius, megvalósíthatatlan volta miatt.
(Vagy ugye a kiderül, hogy a gyakorlatban nem kommunista csak ezt a maszkot vették fel.)
Mondhatni nehéz megfelelni az elvárásoknak, megtartani az igéretek kis részét is.
Sobri Jóska
Jughead
Ha nem náci, nem náci.
Akkor populista.
Nem ismerem az osztrák pártstruktúrát.
Azt akartam jelezni, hogy ez nem amolyan magyaros győzelem, hogy a győztes mindent visz.
Kell legalább 3 párt a tanácsi többséghez.
több mint 4 éve
A Néppárt miért lenne náci párt? Szerintem kevered az FPÖ-vel, akik 5 helyet kaptak.Egyrészt csalóka a cím, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy a 48 tanácsnokból 15 lesz a komcsiké. (A náci Néppárté 13.)merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
Negritis
Másrészt minden működő, nyugati demokráciában győztes kommunista párt, vezetés, vezető hamar megbukik, mert a kommunizmus, az "igéreteik" nem működőképesek demokráciában azok totalitárius, megvalósíthatatlan volta miatt.
(Vagy ugye a kiderül, hogy a gyakorlatban nem kommunista csak ezt a maszkot vették fel.)
Mondhatni nehéz megfelelni az elvárásoknak, megtartani az igéretek kis részét is.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Egyrészt csalóka a cím, mert ez a győzelem azt jelenti, hogy a 48 tanácsnokból 15 lesz a komcsiké. (A náci Néppárté 13.)merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
Negritis
több mint 4 éve
merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/az a vicc hogy amerikában is a gazdaságilag baloldali intézkedéseknek és ügyekben valami 60%+os támogatottsága van
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
merce.hu/2021/09/26/soha-nem-latott-gyozelmet-arattak-grazban-a-kommunistak/Ezt csak így itt hagyom. A jobboldali populizmus előretörése is kis észak-olasz városi győzelmekkel kezdődött, most a baloldali populistákon a sor...

több mint 4 éve
Amúgy zuglói helyzet, Jóskának főleg:Rajtam nem múlott/múlik. Elértem a cselekvési határaimat, kimaxoltam az akciórádiuszomat, innentől már csak passzívan szemlélődöm.
Bizottsági infó szerint Tóth Csabára kb 20% szavaz, Hadházyra kábé 80...
warr_b
Csak két dolog van ami megnyugtat:
1. Nem hiszem, hogy ne Tóth nyerne, ismer mindenkit Zuglóban, majd intézkedik, és behúzza a jelöltséget.
2. '90 óta egyetlen esetben volt dolgom az országgyűlési képviselőmmel, valahogy úgy alakítom az életem, hogy ellavírozok nélkülük is.
több mint 4 éve
A divatdiktátor államférfi 😛 😀index.hu/belfold/2021/09/26/gyurcsany-ferenc-demokratikus-koalicio-deberceni-kampanyrendezveny/