Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
 444.hu/2021/09/28/az-oevb-ketharmados-tobbseggel-elutasitotta-a-raczne-foldi-judit-ellen-benyujtott-hamis-offshore-vadakat-tartalmazo-beadvanyt

"A közlemény szerint a Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa."

Nem értem. A cégnyilvántartás amúgy is közhiteles dokumentumait hitelesítette a közjegyző, vagy Jucus nyilatkozott arról közjegyző által hitelesítve, hogy nem vót offshoreja?

Asking for a friend.

Amúgy meg a negatív bizonyítás szépségei.

személyes kedvencem:

"Azt is kijelentette, nem tudja, hogyan került a neve a szlovák cégnyilvántartásba."
Amadeus
Meg is van a magyarázat:

“ A feddhetetlenségi nyilatkozat a tulajdonra terjed ki az ügyvezetésre nem” nyenyenyenyenyeeee 😊

Egyébként a 24.hu cikke alapján Ráczné az igazi, egyenlőségpárti, igazságosabb újraelosztást támogató, valódi baloldali jelölt ( értsd. milliárdos vagyonnal rendelkezik - százmilliós osztalékokkal - el is kéne venni pár céget tőle, minek ennyi? 😊 )

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 246 — balazs.t85@gmail.com
III kerben mi értelme van Szabo Timeára szavazni, amikor egyedül van a cetlin. Hivatalosan is ment MZP-re a voks.

Kivancsian várom hogy bejut e a TOP 3 ba. Az összes netes forumon, ő áll az első helyen, még a Partizán társalgóban is a legnépszerübb, ami azért fura.
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
 444.hu/2021/09/28/az-oevb-ketharmados-tobbseggel-elutasitotta-a-raczne-foldi-judit-ellen-benyujtott-hamis-offshore-vadakat-tartalmazo-beadvanyt

"A közlemény szerint a Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa."

Nem értem. A cégnyilvántartás amúgy is közhiteles dokumentumait hitelesítette a közjegyző, vagy Jucus nyilatkozott arról közjegyző által hitelesítve, hogy nem vót offshoreja?

Asking for a friend.

Amúgy meg a negatív bizonyítás szépségei.

személyes kedvencem:

"Azt is kijelentette, nem tudja, hogyan került a neve a szlovák cégnyilvántartásba."

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 4 éve
Elfelejtetted például a Simon ügyet 2014-ből, amit rohadtul nem a Fidesz túrt ki, hanem az MSZP-ből dobták fel, hogy hol is kéne számlák után nézni, az pedig kb. meg is pecsételte azt a választást (addig se volt sok esélyük utána meg nulla) és mèg sorolhatnánk. De ezek biztos véletlenek, meg sok maffia filmet néz mindenki 😊 hát persze.
MC12
Dehogy felejtettem el. Nehéz lenne, szakértettem benne a vagyonosodásiban. 😊

Gyurma Pappa
Off:

Azért az szép story lehetett. 😀
több mint 4 éve
Elfelejtetted például a Simon ügyet 2014-ből, amit rohadtul nem a Fidesz túrt ki, hanem az MSZP-ből dobták fel, hogy hol is kéne számlák után nézni, az pedig kb. meg is pecsételte azt a választást (addig se volt sok esélyük utána meg nulla) és mèg sorolhatnánk. De ezek biztos véletlenek, meg sok maffia filmet néz mindenki 😊 hát persze.
MC12

De bizonyára az ellenzékben mindenki tök hülye, és úgy dobták ki a Tóth Csabát, hogy senki nem számolt semmivel.
Gyurma Pappa
Nézd, ha döntenem kéne, hogy egy háttérben levő, befolyásos, szürkezónában mozgó politikus nyílt színi, élő egyenes politikai karrier-leszámolása az RTL Klubbon egy jól megtervezett, zseniális stratégia része vagy az elmúlt 11 évben megszokott ellenzéki önsorsrontás és politikai dilettantizmus eredménye - én viszonylag egyszerűen tudnék dönteni 😊 nagy szerencse hogy ez tavasszal ki is fog derülni.

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 435 — zászló zászló szív
MC12

De bizonyára az ellenzékben mindenki tök hülye, és úgy dobták ki a Tóth Csabát, hogy senki nem számolt semmivel.

több mint 4 éve
és mindezt Hadházyért.
Amadeus
SZAVAZATMAXIMALIZÁLÁS

Nyilván azért lépett le, mert egyértelmű volt, hogy csak veszíthet. Horváth Csaba még mindig kiáll mellette, nyilván továbbra is kényelmesen elüzemelteti az kis dolgait a kerületben.

Meglepődnék, ha jövő tavaszig ez a TCS-ügy nem csapna vissza az ellenzékre.
MC12
Túl sok maffiafilmet néztek. Mert aztán a Simicska is jól visszaütött a Fideszre.

telex.hu/belfold/2021/09/27/toth-csaba-zuglo-mszp-horvath-csaba-telek-hajdu-bekefi-funtig-vizsgalat

„Majd ha tisztázni lehet ezt a kérdést, akkor megfontolom, milyen lépéseket teszek. Amíg ebben az ügyben semmilyen tisztázás, csak politikai sárdobálás történik, nekem mint polgármesternek nincs lehetőségem arra, hogy nyomozati tevékenységet folytassak és az érintettek szerepét feltárjam.”
Gyurma Pappa
Simicskát kifizette a ner, ezért nem tett semmi olyat, ami ártott volna a nernek komolyabban. Elotte az ellenzék nem tudta kifizetni Lajost és semmilyen olyan erőt , kormányzóképességet nem tudott felmutatni ami miatt elhigyje nekik, hogy megéri kinyitni a mappát. Adott nekik médiát, plakát helyet, aztán látni lehetett mire mennek vele. Nem sokra.

Vagy szerinted Simicskának nem voltak mappái, de ebben az esetben nem én nézek sok filmet, hanem neked vannak komoly naivitási problémáid 😊

Na Tcs esetében szintén nem tudja az ellenzék kifizetni Tcs hallgatását mert a Fidesznek - ha érdekében áll - bármennyi + 1 milliárdot ki tud fizetni, azt a morális dilemmát meg Karácsony az RTL-en élőben feloldotta, hogy szabad e hátba szúrni a szövetségeseinket 😉

MC12
Amennyire én tudom - aztán lehet városi pletyka -, de TCs Leisztingerrel és Zuschival is nyomta hajdanán, előbbivel elég komolyan. Hülye a fidesz, ha nem szervezi be magának.
több mint 4 éve
és mindezt Hadházyért.
Amadeus
SZAVAZATMAXIMALIZÁLÁS

Nyilván azért lépett le, mert egyértelmű volt, hogy csak veszíthet. Horváth Csaba még mindig kiáll mellette, nyilván továbbra is kényelmesen elüzemelteti az kis dolgait a kerületben.

MC12
Túl sok maffiafilmet néztek. Mert aztán a Simicska is jól visszaütött a Fideszre.

telex.hu/belfold/2021/09/27/toth-csaba-zuglo-mszp-horvath-csaba-telek-hajdu-bekefi-funtig-vizsgalat

„Majd ha tisztázni lehet ezt a kérdést, akkor megfontolom, milyen lépéseket teszek. Amíg ebben az ügyben semmilyen tisztázás, csak politikai sárdobálás történik, nekem mint polgármesternek nincs lehetőségem arra, hogy nyomozati tevékenységet folytassak és az érintettek szerepét feltárjam.”
Gyurma Pappa
Simicskát kifizette a ner, ezért nem tett semmi olyat, ami ártott volna a nernek komolyabban. Elotte az ellenzék nem tudta kifizetni Lajost és semmilyen olyan erőt , kormányzóképességet nem tudott felmutatni ami miatt elhigyje nekik, hogy megéri kinyitni a mappát. Adott nekik médiát, plakát helyet, aztán látni lehetett mire mennek vele. Nem sokra.

Vagy szerinted Simicskának nem voltak mappái, de ebben az esetben nem én nézek sok filmet, hanem neked vannak komoly naivitási problémáid 😊

Na Tcs esetében szintén nem tudja az ellenzék kifizetni Tcs hallgatását mert a Fidesznek - ha érdekében áll - bármennyi + 1 milliárdot ki tud fizetni, azt a morális dilemmát meg Karácsony az RTL-en élőben feloldotta, hogy szabad e hátba szúrni a szövetségeseinket 😉

több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 023 — Слава Україні! Героям слава!
És akkor a Románok is megkapják a helyreállítási alapot.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Ez amúgy megint olyan h amíg az előválasztáson mindenki egyetértett még a fociban és a gyereknevelesben is kb addig az volt a baj. Most, hogy konfliktus volt, meg durván belealltak abba, hogy ki mit művelt és ez miért nem jó akkor meg az a baj.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
és mindezt Hadházyért.
Amadeus
SZAVAZATMAXIMALIZÁLÁS

MC12

több mint 4 éve
...
Sobri Jóska
A harmadik válasz után láttam, hogy nem vezet sehova, mert mindenhova ugyanazt írtam 😊

Győzködhetjük egymást, de ez alapvetően nem fogunk egyetérteni. Abban egyetértünk, hogy az emberek alapvetően ostobák, és vezetésre szorulnak, de a te fatalista világképed szerint nem érdemes semmit csinálni, mert már amúgy is mindegy, szerintem meg van kiút. Sok minden kell hozzá, de Rome ne s'est pas faite en un jour (igen, ctrl+c ctrl+v volt, de annyira jól néz ki franciálul leírva 😊)

több mint 4 éve
Az ellenzék elfelejtette, hogy nem csináljuk ki azokat a szürke háttérembereket, akik ilyen-olyan pénzekből, szürkezónában - vagy akár tök illegálisan, de életben tartottak, tartanak pártokat, politikusokat, helyi szervezeteket stb. mert ezeknek mindnek van dossziéja, nagy, vastag mappák. Nagy tétben mernék fogadni, hogy TCS-nek is van. És akkor most remeghet mindenki, aki valaha mutyizott vele az ellenzéki oldalon, hogy mikor borítja a bilit.
MC12
Azért teljesen nem felejtették el, a DK is tovább futtatja Czeglédyt
Kampman
Ebből is látszik, hogy a DK professzionális párt 😊

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
Istent is megöltük, a kapitalizmust is meg fogjuk előbb vagy utóbb. A kérdés, hogy Kínában kötünk ki vagy Európában. Ha már elővetted Hararit, akkor én is előveszem: a világ hitrendszerek sokasága.
Gyurma Pappa
Ja.
Én abban hiszek, hogy ezt se te, se én nem fogjuk megélni.
Amúgy nyilván én Európát szeretném, ha holnap lenne, és benne élnék, valószínűleg te is, de az egyénnek, az átlagembernek, aki már a kínai modellben szocializálódik valószínűleg az a biztonságosabb, kiszámíthatóbb, átláthatóbb vagyis a "jobb".

Most a Földön is végtelen erőforrás és energia érhető el.
Sobri Jóska
Így van, Lecsó megírta: szarul van elosztva az erőforrás Neked és nekem több van, másoknak kevesebb.
Gyurma Pappa
Szerinted szarul van elosztva, szerintem nem, hanem pont úgy, ahogy lehet, nem lehet most máshogy elosztani, ez nem akarat kérdése, ezért felesleges minősítgetni, annyi értelme van, mintha azt minősítenénk, hogy emlősök vagy szénalapúak vagyunk, de ebből nem következik semmi 50 vagy 100 év múlvára.

A 1%-ot kell rávenni arra, hogy erőteljesebben ossza el a vagyonát, de szerencsére én csak egy fotel gazdaságfilozófus vagyok, nem kell policyket alkotni, hogy ezt megoldjam.
Gyurma Pappa
Szerintem nem kell, a kiemelt rész meg az ultimate bizonyítéka annak, hogy valójában senki se érdekelt a máshogy történő elosztásban, legalábbis azok közül, akiknek gondolata van erről vagy cselekvési potenciálja.
Szóval a mi életünkben marad így. (Hacsak nem lesz III.Vh. vagy nem vág telibe egy aszteroida vagy nem történik valami efféle kataklizma.)

Nincs lakhatási válság. Vagyis nem lakhatási válság van, hanem túlnépesedés.
Erről már korábban sokat beszéltünk, csak a konklúziót írom: túl sok ember él a Földön, túl sok születik, ez van, ilyen sáskafaj vagyunk, erre nem tud megoldást az újbaloldal (se).Sobri Jóska
Sokat beszéltünk róla, és akkor is elmondtam, hogy ez egy nagyon mélyen gyökerező, de komoly tévedés. Malthus 1798-ban (!) írta meg a Principle of Population-t, és azóta tartja magát az elmélet, hogy az emberiség túlnépesedik (leegyszerűsítve).
Gyurma Pappa
Számomra evidencia a túlnépesedés, nekem megfelelne egy párszázmilliós Föld is, kurvára indokolatlannak tartom egy csomó szerencsétlen nyomorult létezését a harmadik világban, de ameddig ott vannak, és nem menetelnek a Nagykörúton milliós csürhékben, addig alapvetően leszarom.

Ha a túlnépesedés lenne a gond, akkor mivel magyarázod azt, hogy az ingatlanárak elszabadulásának helye a nyugat, ahol a népesség csökken?
Gyurma Pappa
Mert ott van értéke az ingatlannak, mindenki ott akar élni, mondjuk ha egy kulturált európai, amerikai nagyvárosban van 1 millió lakás, abban 100 millió ember akarna lakni, míg olyan elbaszott helyeken, mint Lilongwe, Dakka vagy akár Radostyán vagy Kótaj lehet akárhány plusz kecó, a kutya se akar lakni. Ezért ott szart se érnek az ingatlanok, míg Pesten, New Yorkban vagy Nizzában meg igen.

A környezet szennyezésében az összes lakossági esemény (a szelektív hulladékgyűjtéstől a közösségi közlekedésen át a személyes karbonlábnyomokig) eltörpül az ipari szennyezések mellett, ha azt olvasod, hogy te, mint egyén mit tehetsz a környezetedért, akkor azt az írást valószínűleg valami nagy iparvállalat támogatta. A nagy cégek némelyike még államoknál is erősebb (Ausztriánál, Magyarországnál bizonyosan) vagyis ez is egy olyan szegmens, amiben az újbaloldal (is) eszköztelen.Sobri Jóska
Ez tény, de ez megint csak nem igaz. De ugyanazt mondom, mint eddig, ez azért van így, mert nincs meg a szándék, nem azért mert lehetetlen.
Gyurma Pappa
És miért nincs meg a szándék? Mert túl sok az ellenérdekelt elég jó érdekérvényesítő képességgel, így akinek szándéka van, annak ereje nincsen, akinek meg ereje van, annak szándéka nincsen változtatni.

Amíg a butaság nem csökkenthető, addig az egyenlőtlenségek se, se az újbaloldal által, se a jobboldal által, se az állam által, se senki által.Sobri Jóska
Valaki nem azért szegény mert buta, hanem fordítva, azért buta, mert nincs lehetősége kitörni.
Gyurma Pappa
Szerinted így oszlik meg a dolog, én nem keresem se a tyúkot se a tojást.
Most van többmilliárd buta, amíg ennyi lesz, addig egyenlőtlenség is lesz.
"Az emberek egyenlőknek születnek. De másnap már nem azok többé." - J.Renard

Ezek közül kábé semmi se valósítható meg.
A baloldali (szociálisan nyitott, érzékeny) szemléletmódot nem kell eldobni, hiszen nagyon humánus, nagyon emberi, csak teljesen életszerűtlen, de legalább nem káros, ártalmas vagy kirekesztő, csak irracionális és suta.
Sobri Jóska
Szerintem meg ez az egyetlen út. ¯\_(ツ)_/¯
Gyurma Pappa
Hajrá, szorítok, hogy összejöjjön, kedvesnek tartom a naívitást, a humánumot, de ha fogadnom kéne általam belátható élethossz idejére nézve (5-10-20-30 év), akkor a "nem sikerül"-re fogadnék.

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 475
Az ellenzék elfelejtette, hogy nem csináljuk ki azokat a szürke háttérembereket, akik ilyen-olyan pénzekből, szürkezónában - vagy akár tök illegálisan, de életben tartottak, tartanak pártokat, politikusokat, helyi szervezeteket stb. mert ezeknek mindnek van dossziéja, nagy, vastag mappák. Nagy tétben mernék fogadni, hogy TCS-nek is van. És akkor most remeghet mindenki, aki valaha mutyizott vele az ellenzéki oldalon, hogy mikor borítja a bilit.
MC12
Azért teljesen nem felejtették el, a DK is tovább futtatja Czeglédyt

több mint 4 éve
Meglepődnék, ha jövő tavaszig ez a TCS-ügy nem csapna vissza az ellenzékre. TCS ugyanis, mint jó üzletember nem csak, és nem elsősorban magának lopott, hanem konkrétan lélegeztetőgépen tartotta a szocikat (a zuglóit jelen időben) az elmúlt években. Szóval Geri egy erőset húzott ami be is jöhet, ha Ő full nem sáros semmiben, nincs rajta az aláírása semmin ami gáz, egyetlen családtagját sem vette fel TCS sehova payrollra - akkor Ő megúszhatja. Ellenben a szocikat simán kicsinálhatja, elég lesz a Fidesznek elejteni neveket, bankszámlákat, cégeket stb. amiről esetleg még a NER nem tud. Márpedig ha a választás előtti hetekben megint jönnek a vezetőszáron elvezetett ellenzéki politikusok, gazdasági bűncselekmények miatt, akkor nincs az a bizonytalan szavazó aki elmenjen és rájuk szavazzon - inkább otthon marad ("ezek ugyanazok"), ez pedig a Fidesznek bőven elég.

MC12
és mindezt Hadházyért.
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
 444.hu/2021/09/27/megszavaztak-a-berliniek-hogy-vegyenek-el-tobb-szazezer-lakast-a-nagy-ingatlancegektol

#diktatúra

Más kérdés, hogy az establishment meg fogja akadályozni, de ettől függetlenül érdekes hely ez a Berlin
Gyurma Pappa
240 ezer lakás, tejószagú uristen... mert a kapitalizmus működik!
r.baggio
A lényeg, hogy verseny legyen 😀
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Meglepődnék, ha jövő tavaszig ez a TCS-ügy nem csapna vissza az ellenzékre. TCS ugyanis, mint jó üzletember nem csak, és nem elsősorban magának lopott, hanem konkrétan lélegeztetőgépen tartotta a szocikat (a zuglóit jelen időben) az elmúlt években. Szóval Geri egy erőset húzott ami be is jöhet, ha Ő full nem sáros semmiben, nincs rajta az aláírása semmin ami gáz, egyetlen családtagját sem vette fel TCS sehova payrollra - akkor Ő megúszhatja. Ellenben a szocikat simán kicsinálhatja, elég lesz a Fidesznek elejteni neveket, bankszámlákat, cégeket stb. amiről esetleg még a NER nem tud. Márpedig ha a választás előtti hetekben megint jönnek a vezetőszáron elvezetett ellenzéki politikusok, gazdasági bűncselekmények miatt, akkor nincs az a bizonytalan szavazó aki elmenjen és rájuk szavazzon - inkább otthon marad ("ezek ugyanazok"), ez pedig a Fidesznek bőven elég.

MC12
ja Lajosbától is mekkori gurítást vártak,
aaazta
bármekkora a mappája a redvás valóságban a rittyentett cégek nem sajáttőkések, szépent görgeti a megreszelt hitelállományt, mikor gyön a fordulónap szépen végigmén rajt a papírdaráló nemorbán nemlölő hanem a bank, azt lehet szaladgálni hova tüntesse el kajajoszif, ezijenbót - mikor elvágják a köldökzsinórt megfúl, azt ha nagyon ugrál senkinekse tuggya átpapírozni, nagyélet vanám Hárskúton is!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 712 — no es importante
 444.hu/2021/09/27/megszavaztak-a-berliniek-hogy-vegyenek-el-tobb-szazezer-lakast-a-nagy-ingatlancegektol

#diktatúra

Más kérdés, hogy az establishment meg fogja akadályozni, de ettől függetlenül érdekes hely ez a Berlin
Gyurma Pappa
240 ezer lakás, tejószagú uristen... mert a kapitalizmus működik!

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve

több mint 4 éve

#diktatúra

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
Ritka az, hogy egy ilyen "puha rendszerben" az ellenzék hozzon el egy fekete napot a demokráciának, de azt gondolom, hogy a Tóth Csaba ügyben ez sikerült.

Nincs azzal gond, ha valakit felelősségre vonnak. Az élet velejárója, hogy az ember - több aspektusból is, morálisan, jogilag, erkölcsileg - felel, adott esetben vezekel a tetteiért. A kérdés azon van, hogy mindez hogyan történik meg, hogyan kerül kikényszerítésre.

Jelen ügyben adott volt Tóth Csaba. Kétes hátterű, tipikusan olyan ember, akinek a háta mögött összesúgnak a vélt, vagy valós viselt dolgairól, olyan ember, akit a híre megelőz annak ellenére, hogy sosem látod a frontvonalban. Adott a kérdés, hogy egy demokratikus rendszerben, sogennante jogállamban miként vonsz felelősségre ilyen embert?

Politikailag végtelenül egyszerű: nem rá szavazol. Ott van a szavazólap, a neve alatt és felett van még legalább 1-2-3 név, valamelyik tetszőleges másikra voksolsz. Ha sokan csináljátok, akkor Tóth Csaba politikailag nincs többé.

Jogilag sem komplikáltabb: ha összegyűlik egy "gyanúra" való, akkor elsétálsz a rendőrségre, kezedben a bizonyítékokkal és feljelentést teszel. Aztán a nyomozó hatóság vagy jut valamire, vagy nem.

Jelen ügyben ezekkel ellentétben Tóth Csaba média általi tulajdonképpeni levadászása történt meg. Nem engedték, hogy a választók mondjanak verdiktet és mindezidáig még egy szimpla feljelentés sem született az ügyben. Ebben TCs-nek igaza volt: sejtetések, gyanús alapítványi és cégjogi történetek emlegetése alapján jött létre egy olyan dühös légkör, amelynek a vége az lett, hogy Karácsony Gergely ország világ előtt hátrált ki mögüle. Az a Karácsony Gergely - karigeri - aki zuglói polgármesterként asszisztált tkp. mindenhez. A médiának nem feladata a politika csinálása, főleg nem feladata a karaktergyilkolás (ld. egy héten belül jelent meg a nagy Telex, 444, miegymás "tényfeltáró" egymástól függetlenül TCs-ról.)

A média ilyen jellegű felhasználása sok minden a szememben, csak nem demokratikus és nem jogállami.

Szóval jogállamiság check.

Aztán ott van az a fránya hitelesség kérdése. TCs lehúzva a klotyón. Oké. Mikor húzza le a Momentum a devizásokon nyerészkedő jelöltjét? Az volt a válasz, idézem: "nem etikus, de jogszerű". Kérem szépen, ezúton közlöm a nagyérdeművel, hogy deiure Mészáros Lőrinc meggazdagodása is rendben van. Ha nagyon messzire akarom rúgni a pöttyöst, akkor bizony a zsidótörvények is, akkor, abban a jogrendszerben jogszerűek voltak. Ez nem hiteles és szintén nem jogállami ellenérv. Ugyanígy kérdem, hogy az ózdi karlendítő - tudjátok, aki a haverjainak így "integet" - alpolgi meddig lesz még jelölt? Elmegy a Mazsihiszhez, értem. A DK-s offshore csaj meddig lesz jelölt? Megmondta Klára, hogy ő felhívta - és most őt idézem - "Jucit", aki azt mondta, hogy nem igaz és ügy lezárva. Oké. Cseh Katka 4,5 milliárdja még mindig lóg a levegőben. Nem találtam olyan Atv, 444, Telex riportot, ami lehozta volna, pedig ha van ügy, ami politikától függetlenül is koromfekete és büdös, akkor az a Cseh Katka gate. Czeglédy Csabába pedig inkább bele sem megyek (bazzeg, jogerősen elítélték már 2010 előtt!).

Hitelesség check.

Meg kellene egy dolgot érteni, de nagyon: amíg nem sikerül tisztességes, jogállami eszközökkel operálni, amíg nem sikerül mindezt hitelesen csinálni és előadni, addig nem lesz változás. Szarból nem fog vár felépülni, ez pedig nem, illetve nem lehet reális alternatívája a NER-nek. Nem azt mondom, hogy a NER jó, nem azt mondom, hogy hajrá fidesz - pedig páran majd ezt hozzátok ki ebből -, de a szart a fosra lecserélni nincs sok értelme.

Nincs kire szavaznom.
Amadeus
Az, hogy a felsorolt sajtótermékekben te nem találtál semmit Cseh Katka ügyéről, nem azt jelenti, hogy nem is jelent meg semmi. Kábé nulla kereséssel, és ez csak a Telex:
 telex.hu/belfold/2021/08/10/deutsch-tamas-cseh-katalin-olaf
 telex.hu/belfold/2021/09/05/cseh-katalin-olaf-vizsgalat-deutsch-tamas
Pl. a DK -s jelölttel sem az van, hogy "nem igaz és ügy lezárva". Erről elég sok hír szólt ma. Az ózdi jobbikos "integetéséből" is balhé van. Az igaz, hogy Tóth Csaba kicsinálásában benne volt a sajtó, de legalább annyira benne voltak az őt támogató pártok, és keményen benne volt ő maga is.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 475
Nincs kire szavaznom.
Amadeus
Elég hosszú kommentet írtál és végigmehetnék rajta, hogy miért vagy helyenként kicsit naiv és kérsz számon jogállamot és hitelességet egy olyan rendszeren (médiával meg mindennel együtt), ahol ezeket inkább csak az átlagembereknek szánt mantrának használják, az érdekek és a hideg logika általában másképpen működik, de a végső következtetésedre egy sokkal egyszerűbb és nagyszerűbb válaszom van.

Szerkesztette: Kampman

több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 284
Mikor húzza le a Momentum a devizásokon nyerészkedő jelöltjét?
Amadeus
Miért kéne lehúzni? Mert megvett egy lakást egy árverésen, mert valaki nem fizette a hitelét?

Egyrészt honnan kellett volna tudnia, hogy devizás az adós (sehonnan se tudhatja amúgy)? Másrészt, ha tudta is kit érdekel?
több mint 4 éve
Ritka az, hogy egy ilyen "puha rendszerben" az ellenzék hozzon el egy fekete napot a demokráciának, de azt gondolom, hogy a Tóth Csaba ügyben ez sikerült.

Nincs azzal gond, ha valakit felelősségre vonnak. Az élet velejárója, hogy az ember - több aspektusból is, morálisan, jogilag, erkölcsileg - felel, adott esetben vezekel a tetteiért. A kérdés azon van, hogy mindez hogyan történik meg, hogyan kerül kikényszerítésre.

Jelen ügyben adott volt Tóth Csaba. Kétes hátterű, tipikusan olyan ember, akinek a háta mögött összesúgnak a vélt, vagy valós viselt dolgairól, olyan ember, akit a híre megelőz annak ellenére, hogy sosem látod a frontvonalban. Adott a kérdés, hogy egy demokratikus rendszerben, sogennante jogállamban miként vonsz felelősségre ilyen embert?

Politikailag végtelenül egyszerű: nem rá szavazol. Ott van a szavazólap, a neve alatt és felett van még legalább 1-2-3 név, valamelyik tetszőleges másikra voksolsz. Ha sokan csináljátok, akkor Tóth Csaba politikailag nincs többé.

Jogilag sem komplikáltabb: ha összegyűlik egy "gyanúra" való, akkor elsétálsz a rendőrségre, kezedben a bizonyítékokkal és feljelentést teszel. Aztán a nyomozó hatóság vagy jut valamire, vagy nem.

Jelen ügyben ezekkel ellentétben Tóth Csaba média általi tulajdonképpeni levadászása történt meg. Nem engedték, hogy a választók mondjanak verdiktet és mindezidáig még egy szimpla feljelentés sem született az ügyben. Ebben TCs-nek igaza volt: sejtetések, gyanús alapítványi és cégjogi történetek emlegetése alapján jött létre egy olyan dühös légkör, amelynek a vége az lett, hogy Karácsony Gergely ország világ előtt hátrált ki mögüle. Az a Karácsony Gergely - karigeri - aki zuglói polgármesterként asszisztált tkp. mindenhez. A médiának nem feladata a politika csinálása, főleg nem feladata a karaktergyilkolás (ld. egy héten belül jelent meg a nagy Telex, 444, miegymás "tényfeltáró" egymástól függetlenül TCs-ról.)

A média ilyen jellegű felhasználása sok minden a szememben, csak nem demokratikus és nem jogállami.

Szóval jogállamiság check.

Aztán ott van az a fránya hitelesség kérdése. TCs lehúzva a klotyón. Oké. Mikor húzza le a Momentum a devizásokon nyerészkedő jelöltjét? Az volt a válasz, idézem: "nem etikus, de jogszerű". Kérem szépen, ezúton közlöm a nagyérdeművel, hogy deiure Mészáros Lőrinc meggazdagodása is rendben van. Ha nagyon messzire akarom rúgni a pöttyöst, akkor bizony a zsidótörvények is, akkor, abban a jogrendszerben jogszerűek voltak. Ez nem hiteles és szintén nem jogállami ellenérv. Ugyanígy kérdem, hogy az ózdi karlendítő - tudjátok, aki a haverjainak így "integet" - alpolgi meddig lesz még jelölt? Elmegy a Mazsihiszhez, értem. A DK-s offshore csaj meddig lesz jelölt? Megmondta Klára, hogy ő felhívta - és most őt idézem - "Jucit", aki azt mondta, hogy nem igaz és ügy lezárva. Oké. Cseh Katka 4,5 milliárdja még mindig lóg a levegőben. Nem találtam olyan Atv, 444, Telex riportot, ami lehozta volna, pedig ha van ügy, ami politikától függetlenül is koromfekete és büdös, akkor az a Cseh Katka gate. Czeglédy Csabába pedig inkább bele sem megyek (bazzeg, jogerősen elítélték már 2010 előtt!).

Hitelesség check.

Meg kellene egy dolgot érteni, de nagyon: amíg nem sikerül tisztességes, jogállami eszközökkel operálni, amíg nem sikerül mindezt hitelesen csinálni és előadni, addig nem lesz változás. Szarból nem fog vár felépülni, ez pedig nem, illetve nem lehet reális alternatívája a NER-nek. Nem azt mondom, hogy a NER jó, nem azt mondom, hogy hajrá fidesz - pedig páran majd ezt hozzátok ki ebből -, de a szart a fosra lecserélni nincs sok értelme.

Nincs kire szavaznom.