Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 410
Csak én érzem úgy, vagy tényleg eggyel több fideszes trollt kell kerülgetni itt?
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 373
Csak konkrét felvetés, érdekel a meglátásod: Ha Orbán úgy döntene, hogy szarik a 22-es választásokba, ő márpedig azértis bevezeti a kötelező oltást, akkor pusztán emiatt, elfeledve az elmúlt 12 évét, rászavaznál jövőre? Mert abban biztos lehetsz, hogy fideszes szavazót veszítene egy ilyen döntéssel, de vajon van bárki is, aki egyetért a kötelező oltással, de ennek Orbán általi bevezetéséért ellenzéki szavazóból fidesz-szavazóvá transzformálódna?Sobri Jóska
Erre már többszöt megadtam a választ neked. Nem, nem szavaznék rá, mert az a véleményem, hogy csak vészhelyzeti céllal engedélyezett oltást nem lehet kötelezővé tenni. Ez úgy gondolom, hogy alkotmány ellenes döntés is lenne, ütközne az abban megfogalmazott emberjogi alapelvekkel.

Ha a vakcina végigmegy a szükséges további ellenőrzési fázisokon, és véglegesítik az engedélyét, és a vírus továbbra is itt kering majd közöttünk, és ezért közegészségügyileg indokolt lenne a kötelezővé tétele, akkor viszont igen. Akkor megszavaznám, támogatnám a döntést. Az teljesen más sztori, hogy Orbánt megválasztanám-e. Természetesen nem. Orbán a számomra eljátszotta a politikai hitelességét már jó ideje. Ahogy annak idején az MSZP is, és bár fontosnak és jó dolognak tartottam, hogy a végére elzavarták Gyurcsányt és Bajnai fejezte be a végét, mert jobban dolgozott, de ez az MSZP-t már nem mentette meg. És így is volt jó.
peterk2005
Nagy valószínűséggel ők adják a miniszterlenök-jelöltet az ellenzéki oldalon, és várhatóan a 2. -3. legnagyobb frakciójuk lesz. Tejóég mi lett volna ha megmentették volna őket 😊
MC12
áthoztam ide, mert ez már teljesen politika sztem (lehet a másikat is át kellett volna már).

szóval, igen ez vicc sztem is. az MSZP Botka megpuccsolása óta nem csinál semmit. egyszerűen ez röhej, hogy ha tényleg 2-3. legnagyobb frakciójuk lesz.
csebi
Lesz alsóhangon 10 egyéni helyük és kb 10 listás, innen indulnak. A lista sajátossága miatt (6 párt között kel felosztani) egyik párt se tud innen sok helyet fogni, ezért is kapar mindenki a tuti egyéni helyekért Budapesten és Pest megyében. Ahol nyilván helyzeti előnyben vannak a regnálók. Éppen ezért a Jobbik aki háromszor akkora támogatottságú mint az MSZP, nem tud háromszor akkora frakciót csinálni, hiszesn ő is kb. 8-10 helyet fog kapni listán, de egyéniben neki a vidék marad, ahol ha ügyes legalább ennyit, de szerintem kicsit többet be is tud húzni és akkor lesz mondjuk 25-30 körüli frakció számuk. A DK meg kicsit még rosszabb helyzetben van, mert ugyanazért a Budapesti és Pest megyei helyekért kapar mint a Momentum - MSZP - LMP hármas szóval bármennyire is nagy az öröm az összefogás miatt, rohadtul gondlkozniuk kell, hogy a kimaradókat, akik szép számmal lesznek, mivel kompenzálják. Ugyanis a politikus az egy olyan fajta, hogy neki a most számít. Most mit kapok, most mi a pozíció, nem "ha nyertünk". Éppen ezért ha erre nem találnak ki valami okosat, akkor az a 40-50 ember, aki már elég befolyásos, hogy legyenek infói, de a fentebbi okok miatt lemaradtak a listáról és egyéniben sem nyernek, bizony jó kis célpont lesznek a Fidesznek. Itt egy kis támogatás, ott egy kis eu-s pénz, és még névvel sem kell vállalni semmit, elég elmondani hol - kit - mit kell keresni. A "munka" közelgő rémét látó politikusnál nincs kétségbeesettebb ember 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
"Ezt nem húzod rá Gerőre, mert tudok a szövegkörnyezetből olvasni."
Implicite hazugsággal vádolsz, ami abból a szellemi renyheségből származik, mint oly sok minden a baloldalon...én láttam a műsort, sőt az ismétlést is.....hogy melyik műsor volt, s mikor? szerinted megkönnyebbítem a dolgodat egy linkkel? sorry.....

A "feeling" az ellenzéki tábornál: a soxínű, mondhatnók szívárványszínű tábor mondanivalója eddig nem több, mint: O1G és kész. Ez is nyerő lehet, csak utána össznépi swinger szopás lesz, kérdés ki mit kap?
Gaius
Nem vádollak semmivel. Annyit mondtam, hogy tudok olvasni a postok szövegkörnyezetéből is. A második bekezdéssel ebben a postodban meg is erősítetted, hogy jól olvastam az eredeti postodat is.

Az "oldalazást" meg dobd el, ha velem kommunikálsz légy szíves. Nem vagyok kíváncsi a "baloldali szellemi renyheség" féle nekem is célzott, meg nem nekem is célzott, karámba terelgetős öv alatti megjegyzésekre. Ha van amit rendkívül rühellek, akkor az ez az általánosító, "ti"-ző, "mi"-ző átkiabálunk egymásnak a másik karámba típusú kommunikáció. Úgyhogy légy szíves ne "oldalazz", hanem ha nem értesz valamivel egyet, azt címezd nekem. Mert nem egy oldal fogalmazta azt meg, hanem én. Köszönöm.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 478 — Lucas Scott
áthoztam ide, mert ez már teljesen politika sztem (lehet a másikat is át kellett volna már).

szóval, igen ez vicc sztem is. az MSZP Botka megpuccsolása óta nem csinál semmit. egyszerűen ez röhej, hogy ha tényleg 2-3. legnagyobb frakciójuk lesz.
csebi
 azonnali.hu/cikk/20210308_kunhalmi-agnes-az-mszp-nem-szines-szagos-facebook-kampanyokat-csinal-hanem-a-penzet-adja-az-osszefogasnak

Van-e kérdés esetleg?
Gyurma Pappa
kedvenc részem:

"Mivel tudja ma az MSZP megszólítani a fiatalokat a valóban fiatal Momentummal vagy a fiatalok igényeire fogékonyabb zöldpártokkal szemben?
Ez most már nem aktuális, mivel együttműködünk."

tehát fel is adtuk azt, hogy vhogy a fiatalok ránk szavazzanak 😀😀😀

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 423 — zászló zászló szív

csebi
 azonnali.hu/cikk/20210308_kunhalmi-agnes-az-mszp-nem-szines-szagos-facebook-kampanyokat-csinal-hanem-a-penzet-adja-az-osszefogasnak

Van-e kérdés esetleg?

több mint 4 éve
Csak konkrét felvetés, érdekel a meglátásod: Ha Orbán úgy döntene, hogy szarik a 22-es választásokba, ő márpedig azértis bevezeti a kötelező oltást, akkor pusztán emiatt, elfeledve az elmúlt 12 évét, rászavaznál jövőre? Mert abban biztos lehetsz, hogy fideszes szavazót veszítene egy ilyen döntéssel, de vajon van bárki is, aki egyetért a kötelező oltással, de ennek Orbán általi bevezetéséért ellenzéki szavazóból fidesz-szavazóvá transzformálódna?Sobri Jóska
Erre már többszöt megadtam a választ neked. Nem, nem szavaznék rá, mert az a véleményem, hogy csak vészhelyzeti céllal engedélyezett oltást nem lehet kötelezővé tenni. Ez úgy gondolom, hogy alkotmány ellenes döntés is lenne, ütközne az abban megfogalmazott emberjogi alapelvekkel.

Ha a vakcina végigmegy a szükséges további ellenőrzési fázisokon, és véglegesítik az engedélyét, és a vírus továbbra is itt kering majd közöttünk, és ezért közegészségügyileg indokolt lenne a kötelezővé tétele, akkor viszont igen. Akkor megszavaznám, támogatnám a döntést. Az teljesen más sztori, hogy Orbánt megválasztanám-e. Természetesen nem. Orbán a számomra eljátszotta a politikai hitelességét már jó ideje. Ahogy annak idején az MSZP is, és bár fontosnak és jó dolognak tartottam, hogy a végére elzavarták Gyurcsányt és Bajnai fejezte be a végét, mert jobban dolgozott, de ez az MSZP-t már nem mentette meg. És így is volt jó.
peterk2005
Nagy valószínűséggel ők adják a miniszterlenök-jelöltet az ellenzéki oldalon, és várhatóan a 2. -3. legnagyobb frakciójuk lesz. Tejóég mi lett volna ha megmentették volna őket 😊
MC12

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 207 — Vikings fan
Szerintem a legtöbben azért szavazunk a Fideszre, mert kedveljük Orbánt és nem gondoljuk, hogy az ellenzék jobb lenne.
Én nem ismerek olyan Fidesz-szavazót, aki ne kedvelné Orbánt és csak a komcsik, Gyurcsány meg az ellenzék utálata miatt szavazna a Fideszre.
Dilemma akkor lenne, ha mondjuk az ellenzéki oldalon megjelenne egy hiteles, kedvelhető figura, akiről elhisszük, hogy még Orbánnál is jobb. De ez a veszély nem fenyeget.
Sobri Jóska
na látod én meg ezt látom másként.....picit 😀
Orbán politikus és egy intellektuálisan nagyon felkészült pasi, egy tagadhatatlan karizmával. Én spec az EP felszólalásaiban a riposztokat bírom az utóbbi években, amikor csípőből, angolul, intellektuálisan semmisíti meg a mainstream képviselőit. Akik persze újjáélednek utána, de ez egy ilyen világ. Orbán politikai jelentősége megkérdőjelezhetetlen, de nem kritikátlan. Én spec. a HR-politikáját tartom kritikán alulinak, de neki más szempontok számítanak. Én azt vallom, hogy a lojalitás nem egyenlő a szervilizmussal. DE a politikai bizalom olyan szempont, ami az én perspektívámon felül áll.
Visszatérve: szvsz Orbán ÉS valami melletti kiállás, megspékelve azzal, hogy egy ilyen ellenzék....nem tudok olyan momentumot említeni az eddigi track record alapján, ami szerint jobb teljesítményt nyújtana kormányon. Semmit.
Gaius
"Orbán... EP felszólalásaiban a riposztokat bírom az utóbbi években, amikor csípőből, angolul, intellektuálisan semmisíti meg a mainstream képviselőit."
Ez jó poén 😀
ender1112
EP képviselők már rettegnek. Csak Orbán fel ne szólaljon ellenük mert végük!
több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 672 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Szerintem a legtöbben azért szavazunk a Fideszre, mert kedveljük Orbánt és nem gondoljuk, hogy az ellenzék jobb lenne.
Én nem ismerek olyan Fidesz-szavazót, aki ne kedvelné Orbánt és csak a komcsik, Gyurcsány meg az ellenzék utálata miatt szavazna a Fideszre.
Dilemma akkor lenne, ha mondjuk az ellenzéki oldalon megjelenne egy hiteles, kedvelhető figura, akiről elhisszük, hogy még Orbánnál is jobb. De ez a veszély nem fenyeget.
Sobri Jóska
na látod én meg ezt látom másként.....picit 😀
Orbán politikus és egy intellektuálisan nagyon felkészült pasi, egy tagadhatatlan karizmával. Én spec az EP felszólalásaiban a riposztokat bírom az utóbbi években, amikor csípőből, angolul, intellektuálisan semmisíti meg a mainstream képviselőit. Akik persze újjáélednek utána, de ez egy ilyen világ. Orbán politikai jelentősége megkérdőjelezhetetlen, de nem kritikátlan. Én spec. a HR-politikáját tartom kritikán alulinak, de neki más szempontok számítanak. Én azt vallom, hogy a lojalitás nem egyenlő a szervilizmussal. DE a politikai bizalom olyan szempont, ami az én perspektívámon felül áll.
Visszatérve: szvsz Orbán ÉS valami melletti kiállás, megspékelve azzal, hogy egy ilyen ellenzék....nem tudok olyan momentumot említeni az eddigi track record alapján, ami szerint jobb teljesítményt nyújtana kormányon. Semmit.
Gaius
"Orbán... EP felszólalásaiban a riposztokat bírom az utóbbi években, amikor csípőből, angolul, intellektuálisan semmisíti meg a mainstream képviselőit."
Ez jó poén 😀

Szerkesztette: ender1112
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
nem én mondtam, Gerő András mondta, kedves Peterk. 😀
az ún. "valóság" kapcsán
az majd úgyis szembejön. 😀
Interpretáció: asszem, ha valakinek, nekem nem kell errl regélni, olvastam E.H. Carr "Mi a történelem?" c. könyvét, s nem csak néztem, de asszem láttam is Kuroszava "Vihar kapujában" c. filmjét.....MINDEN megfogalmazott gondolat interpretáció csupán 😀

Nekem nincsenek szavazóim, ergo semmilyen "szavazótáborra" sincs hatásom. Érdekmentesen írogatok egy felületen, ami felkeltette az érdeklődésem. Mert az NFL-t is szeretem. 😀

Csak úgy....a diskurzus kedvéért....😀
Gaius
Ezt nem húzod rá Gerőre, mert tudok a szövegkörnyezetből olvasni. 😊 Ez a te véleményed volt, idézve Gerő mondatát, de igazából mindegy. Mondhattam volna azt is, hogy nézd meg hogy a fidesz _mag_ miért hajlandó utcára menni (CÖF "békemenetek"), és azt látod, hogy a legelső szólt igazából az Orbán kormány támogatásáról, a többi valami ellen szerveződött. A következőt ugye a ”mutáns ellenzékkel” szemben fogják szervezni. És ez a Fidesz felvonulni is hajlandó, elkötelezett magja. Nem a falusi virsli-migráns-soros szavazó, akikből sokkal több van.

(Azzal kapcsolatban egyébként egyetértünk, hogy az ellenzéknek nincs igazi politikai üzenete. Már jó ideje nincs. De ilyenje a Fidesznek sincs már jó ideje. "Feelingek" vannak, mint amiről Gerő is beszélt. Politikai marketing van, és pártokra ragadt "feelingek". Amik viszont már se nem programok, se nem értékek, leváltak a pártokról. Ha utána mennénk, szerintem nagyon kevés fidesz szavazó tudna ma már konkrét policy-ben megvalósuló, gyakorlati ügyeket említeni, ahol előjön, kézzel fogható az a csoportot egyben tartó "feeling hármas". 2010 környékén még megvolt. Intézkedésekben is, azóta eltűnt teljesen.

"Feelingje" pedig az ellenzéki szavazónak is van. Sokszínű a tábor, úgyhogy sokféle "feeling" van, de vannak azért közös pontok is. Például jogállamiság, európaiság, nyugati fókusz keleti helyett, liberális, szabad társadalom, satöbbi. Persze vannak az ellenzékben akik ezeket a szavakat nem is értik (jobbik táborban bentragadt volt klasszik rétinégerezős jobbikos szavazók például), de a Fidesz támogatói között is van sok szavazó, aki meg az isten, haza, család hármast nem tudja hova tenni. Vagy dehogynem tudja, de nagyon nem oda teszi, amire Gerő gondolt. Kérdezd meg Jóskát például. 😊 )
peterk2005
"Ezt nem húzod rá Gerőre, mert tudok a szövegkörnyezetből olvasni."

Implicite hazugsággal vádolsz, ami abból a szellemi renyheségből származik, mint oly sok minden a baloldalon...én láttam a műsort, sőt az ismétlést is.....hogy melyik műsor volt, s mikor? szerinted megkönnyebbítem a dolgodat egy linkkel? sorry.....

A "feeling" az ellenzéki tábornál: a soxínű, mondhatnók szívárványszínű tábor mondanivalója eddig nem több, mint: O1G és kész. Ez is nyerő lehet, csak utána össznépi swinger szopás lesz, kérdés ki mit kap?
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 735 — #NoStress
"Feelingje" pedig az ellenzéki szavazónak is van. Sokszínű a tábor, úgyhogy sokféle "feeling" van, de vannak azért közös pontok is. Például jogállamiság, európaiság, nyugati fókusz keleti helyett, liberális, szabad társadalom, satöbbi. Persze vannak az ellenzékben akik ezeket a szavakat nem is értik (jobbik táborban bentragadt volt klasszik rétinégerezős jobbikos szavazók például), de a Fidesz támogatói között is van sok szavazó, aki meg az isten, haza, család hármast nem tudja hova tenni. Vagy dehogynem tudja, de nagyon nem oda teszi, amire Gerő gondolt. Kérdezd meg Jóskát például. 😊 )
peterk2005
Jogos, én full liberális, teljesen vallás- és egyházellenes, kozmopolita, egyedülálló, felelőtlen gyerekvállalás ellenes fidesz-szavazó vagyok. Konzervatív és keresztény pontokat se találok magamban, utálom mindkettőt, a konzervatívot is a keresztényt is. Se isten, se haza, se család nem érint meg, sőt, ebből kettőről egyértelműen negatív a meglátásom, a haza meg kimerül a "hajrá magyarok"-ban olimpián, giron, eb-n, stb., nem tobzódok nemzetegyesítő tömegrendezvényeken, nem kirándulok eldugott falvakba, nem preferálom a magyar gyártók termékeit, és se szűröm, se mentém.

Mégis, el tudom dönteni, hogy Orbán, Lázár, Varga Mihály, Pintér szimpatikusabb, mint Gyurcsány, Jakab, Hadházy, Fekete-Győr, hogy a fidesz-kormányzatot jobbnak tartom mint egy tetszőleges ellenzékit, aminek most van esélye felállni, hogy 22-ben értelmesebbnek tartom a kormányra szavazni, mint az ellenzékre.
Van 2-3 millió stabil fidesz-szavazó, nagy a szórás.
Ahogy van ugyanennyi ellenzéki szavazó, köztük is nagy a szórás.

Még olyan ellenzéki szavazó barátom is van, aki alapvetően kedveli vagy elismeri Orbánt, és rühelli Molnár Zsoltot, Czeglédy Csabát, Kunhalmit meg az egész álszent momentumos bandát, a Jobbikot úgy ahogy van, csak náluk családilag hagyomány a balra szavazás, és jövőre is az ellenzékre fog szavazni, míg nekem is szimpatikusabb Márki-Zay, Karácsony vagy Schiffer András mint sok agyhalott fideszes politikus (Hollik, Kásler, Kósa vagy Balog Zoltán, elég sokáig lehetne sorolni) a holdudvarokról, sajtómunkásokról nem is beszélve, és mégis Orbánra szavazok.
Pont ez a szép a közéletben, politikában, kapitalizmusban, demokráciában, meg abban, hogy nincs se diktatúra, se véleményterror, se valódi illiberalizmus vagy túlzó autoritás, hanem lehetnek ilyen egyedi hozzáállások, még ha persze nem is ez a többség, és még ha minden szavazat ugyanannyit is ér.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
az ún. "valóság" kapcsán
Interpretáció: asszem, ha valakinek, nekem nem kell errl regélni, olvastam E.H. Carr "Mi a történelem?" c. könyvét, s nem csak néztem, de asszem láttam is Kuroszava "Vihar kapujában" c. filmjét.....MINDEN megfogalmazott gondolat interpretáció csupán 😀

Nekem nincsenek szavazóim, ergo semmilyen "szavazótáborra" sincs hatásom. Érdekmentesen írogatok egy felületen, ami felkeltette az érdeklődésem. Mert az NFL-t is szeretem. 😀

Gaius
Ezt nem húzod rá Gerőre, mert tudok a szövegkörnyezetből olvasni. 😊 Ez a te véleményed volt, idézve Gerő mondatát, de igazából mindegy. Mondhattam volna azt is, hogy nézd meg hogy a fidesz _mag_ miért hajlandó utcára menni (CÖF "békemenetek"), és azt látod, hogy a legelső szólt igazából az Orbán kormány támogatásáról, a többi valami ellen szerveződött. A következőt ugye a ”mutáns ellenzékkel” szemben fogják szervezni. És ez a Fidesz felvonulni is hajlandó, elkötelezett magja. Nem a falusi virsli-migráns-soros szavazó, akikből sokkal több van.

(Azzal kapcsolatban egyébként egyetértünk, hogy az ellenzéknek nincs igazi politikai üzenete. Már jó ideje nincs. De ilyenje a Fidesznek sincs már jó ideje. "Feelingek" vannak, mint amiről Gerő is beszélt. Politikai marketing van, és pártokra ragadt "feelingek". Amik viszont már se nem programok, se nem értékek, leváltak a pártokról. Ha utána mennénk, szerintem nagyon kevés fidesz szavazó tudna ma már konkrét policy-ben megvalósuló, gyakorlati ügyeket említeni, ahol előjön, kézzel fogható az a csoportot egyben tartó "feeling hármas". 2010 környékén még megvolt. Intézkedésekben is, azóta eltűnt teljesen.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
És ebben a nagyjából fél percben benne is van a Fidesz összes lényegi kampányüzenete, "nem kell túlbonyolítani" jeligére.Sobri Jóska
És akkor mondd azt, hogy a Fidesz úgy gondolja, hogy a saját szavazóit azzal tudja megtartani, hogy RÁJUK szavazzanak, nem azzal, hogy NE GYURCSÁNYRA. Itt az ékes példa, hogy ők mit gondolnak a saját szavazóikról. Egy szó nem hangzik el a Fideszről.
peterk2005
Mondom.
Én pl. Orbánra szavazok.
Ha kiábrándulok belőle, akkor az MKKP-re.
Ha náci leszek, akkor a Mi Hazánkra, ha oltásellenes, akkor Gődényékre, ha rámtör a Kádár-nosztalgia, akkor a Munkáspártra, ésatöbbi.
Ezekre mind szavazhatok, ha Gyurcsány ellen és Orbán ellen akarok szavazni. Nem csak két opció van.
Én még 2010-ben se szavaztam Gyurcsány ellen, már írtam. (Legalábbis nem a Fideszre szavaztam akkor, igaz, nem is a szocikra.)
Most is le tudnék gond nélkül szavazni Márki-Zayra vagy Dobrevre, ha nem csimpaszkodna beléjük a Jobbik.

Szóval nem, nem csak ennyi a Fidesz üzenete, de ez a lényeg, valóban. De nem azért, mert csak ennyit tudnak, hanem azért, mert úgy vélik most csak ennyi kell.
Majd ősztől lesz más is, ne aggódj.

több mint 4 éve
Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...
csebi
De a Fidesz kormányon van.
Megnézed mit csinálnak, megnézem mit csinálnak, és mindketten tudjuk, hogy pont ezt fogják csinálni a következő ciklusban is.
Se 14-ben, se 18-ban nem okoztak meglepetést.
Aki kormányon van, annak nem program kell, hanem koncepció, állandóság, stabilitás.
Program annak kell -elvileg, a gyakorlati jelenlegi posztmodernben tök felesleges- aki mást akar, mint ami van, hogy lehessen tudni, hogy ha csere lesz, akkor mit kapok ahelyett, ami most van.
Sobri Jóska
Aham. Tehát 18bol jött a Fudan? Te tudtad elore? Ne rohogtess már. Vagy a rabszolga törvény? Ne nézz már kerlek hülyének.
csebi
Egyik se lepett meg, az biztos.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 854
Klaci79
Gaius
[/quote]
clbass
peterk2005
Gaius
gordon
Gaius
csebi
Gaius
KariGeri még nem miniszterelnök-jelölt. Még csak előválasztáson indul. Nem miniszterelnök-jelölt még az ellenzéki oldalról.
Igen tudom a haszonélvezőket: Rogán, Lolo, Tiborcz, Kína és Putyin.
csebi
mondom, hagyjuk már a kocsmaszintet.....a keresztlányom és családja is "haszonélvező", huszonévesen, két csemetével...a keresztlányom eü-dolgozó, a férje egy nagy (német, nem autóipari) multi magyarországi mérnökeként dolgozik, és ők tényleg a saját lábukon állnak, úgy, hogy pár éve indultak el a fészekből és semmi....értsd zéró.....nulla....protekciót nem kaptak......
Gaius
És ennek mi köze a kormányzathoz?
Nekem is jó állásom van, a feleségemnek is. 1 gyerekünk van és a Penguins meccs után megyek ki a jacuzzi-ba sörözni. És??? Ehhez mi köze van a kormánynak, már ne is haragudj. Hogy nem veszik el még ezt is? Soha semmit nem kaptam ettől a kormánytól (az előzőtől sem, bár akkor legalább a szép kártya nem telibe adózott)
Ahhoz van köze, hogy jó állásuk van, jól keresnek, nyilván megdolgoznak érte. A világ bármely civilizált országában jól élnének.
A kormányzatnak ahhoz lenne köze, hogy ha elmegyek egy rendelőbe, akkor ellássák a gyerek fülét és ne keljen kifordulni, aztán a 2 km-re lévő magánorvoshoz menni 12 ezerért. Hogy ha apukám kórházba kerül, akkor ne kapjon el valami kib@szott fertőzést, hogy többé ne mehessen haza, hogy a történelmi lehetőségeket kihasználva nem egyes haverokat tegyen mocskodul gazdaggá, hanem okos beruházásokkal sokaknak teremtsen jövőt (tudom ez demagóg), hogy rávezesse az embereket az öngondoskodásra és segítse azt, hogy a gyerekem normális iskolába járhasson, hogy jó esélye legyen az életben, hogy ha mindennapos testnevelést hazudnak, akkor legyen erre lehetőség is, nem pedig átöltözés nélkül szaladgálnak a folyosón. Hogy ne adósítsa el évtizedekre az országot Kínának, amikor rengeteg lehetőség lenne, mondjuk jó színvonalú nyugati egyetemet segíteni Magyarországon.
több mint 4 éve
Márki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕
Fel nem tudom fogni, hogy egy választáson miként lehet valami ellen szavazni a valami mellett helyett...
clbass
Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
És tökéletesen érthető is. Ilyen a posztmodern képviseleti demokrácia. Egy kiszavazósdi, amiben igazából tök mindegy, hogy valami ellen vagy valamiért szavazol. Mondj egy olyan országot a világban, ahol olyan politikai pártok működnek, amelyikekre fenntartások nélkül, csak azért, mert jók, rájuk lehet szavazni. Macron pártja? Bidené? Trumpé? Berlusconié? Johnsoné? Valamelyik szlovák párt esetleg? Vagy cseh? Vagy benelux? Melyik az, amelyikre azt tudod mondani, hogy oké, ezekre érdemes szavazni, mert ezek most valami nagyon faszára készülnek?
peterk2005
bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítva

na de visszatérve: leegyszerűsített a kommunikáció? na ja.....de azt a büdös életben nem lehet állítani, hogy a Fidesz-szavazók attitűdje a "valami-ellenesség", pont ellenkezőleg....
Megint csak Gerőt megidézve Karácsony kapcsán, valahogy így fogalmazott: milyen intellektuális beállítottsága van valakinek, aki városvezetőként Liget-ellenes, értsd múzeumépítés-ellenes, aki hídellenes (asszem a Galvani-híd kapcsán mondta) és egyetem-ellenes (Fudan)...

Gerőt én ezért is csípem (amellet, hogy olvastam könyvét, s van is a polcomon), mert baloldali értelmiségiként van autoritása, ergo ennek egyenes következményeként elismertsége is.....akinek a szavára oda kell figyelni.
Gaius
Mondjuk Karácsonnyal kapcsolatban azzal érvelni, hogy mindenellenes és eltekinteni a miértektől nem túl elegáns . A szavazói pont ezt várták tőle. A 99 mozgalom pedig már üzenetet is hordoz ,lassan kijön a program is amit majd ütköztetni lehet a fidesz programjával, ja nem bocs mert neki 10 éve nincs . Egyébként ahogy olvastam nem orbánellenes hanem elitellenes kampányra készülnek.
Valamilyen szinten mindig elszomorít , hogy valaki még képes elhinni ezt a haza, család bla bla maszlagot...
gordon
a politika nem az elegancia világa, mint tudjuk....(ld magas-alacsony stb.)
jjjjja, Karácsony "ellenattitűdjéről" elég megkérdezni a bp-i autósokat
ráadásul btw tegnap sétáltam pár km-t Bp belvárosában......a tököm tele volt azzal, hogy már megint 5-10 méterente kutyaszart kellett kerülgetnem.....

a 99 mozgalom: már bocsánat, most áll neki egy 9 pontos kormányprogramnak? esze-f.szom megáll...egy kormányzás kicsit komolyabb ennél.....leborított volna egy 3.000 oldalas, szakpolitikai ágakra lebontott közép- és hosszútávú tervet, közgazdaságilag, adott szakmákat tekintve alátámasztva.....még talán el is gondolkodnék......de ez így komolytalan.....ha kormányra kerül "egyesek azt kapják majd jutalmul, amit mások büntetésül".....99%? hagyjuk már......
Gaius
Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...
csebi
tetszik vagy nem, kedves csebi, de az ellenzéknek meg kell küzdenie azzal a kihívással, amit kormányzóképességnek, vagy legalábbis annak látszatának hívnak

ebből a szempontból lett volna átütő ereje egy ilyen programnak, vagy akárminek
persze, még ősszel előjöhet(nek) ilyesmivel, egyelőre még csak az adóemelés, ill. plusz adó lett bedobva (prog. adó, spec. ingatlanadó pl.)

persze, hogy egy bedobott program ízekre lenne szedve, de épp ezzel tematizálná jó ideig a közéletet az "előválasztás" mellett....a "majd megmondjuk 9 pontban" az én értelmezési keretemben vicc

a kormány csinálja évről évre a programját, s több haszonélvezője van, mint gondolnád....emlékeim szerint Ferenc testvér nagyjából 3 havonta új kormányprogramot hirdetett, maszkolási célzattal.....KariGerinek egyszer kellett volna, a bejelentéskor, az ütött volna. Ja, hogy ahhoz eddig is melózni kellett volna, éjt nappallá téve a főpolgi teendők mellett egy soktényezős programot letenni az asztalra? Ez egy ilyen miniszterelnök lesz, ha lesz......kágyilló, még ha magas is.....
Gaius
KariGeri még nem miniszterelnök-jelölt. Még csak előválasztáson indul. Nem miniszterelnök-jelölt még az ellenzéki oldalról.
csebi
mondom, hagyjuk már a kocsmaszintet.....a keresztlányom és családja is "haszonélvező", huszonévesen, két csemetével...a keresztlányom eü-dolgozó, a férje egy nagy (német, nem autóipari) multi magyarországi mérnökeként dolgozik, és ők tényleg a saját lábukon állnak, úgy, hogy pár éve indultak el a fészekből és semmi....értsd zéró.....nulla....protekciót nem kaptak......
Gaius
Ez miért kocsma szint? Mert negatív színben tünteti fel OVt?

Amúgy két éve asszem linkeltem egy tanulmányt arról h 2010 óta hogyan szélesedett a társadalmi olló, hogy lett egyre kisebb a középosztály, h lett egyre nehezebb az also osztályból feljebb kerülni a középosztályba es h ahelyett h also középosztály zárkózna fel középre, inkább lecsúszott. Ez meg bőven covid előtt volt kb 8 éves fidesz kormányzás utáni eredményeket összegezve. Nem vitatom h van olyan réteg aki jól jár Loloéken kívül de épp az a réteg lecsúszik akiket feljebb kellene emelni sztem.
Pl saját helyezetemben is bele gondolva: nem biztos h ha ma lennék 18 éves akkor szüleim megengedhetnek h Pestre jarhassak egyetemre, max Miskolcra úgy h ingáznék Egerbol mindennap, és ez a szomorú mert akkor jó pár olyan evfolyamtarsam sem járhatott volna egyetemre akik most ügyvédek, bírók vagy akar helyettes államtitkárok.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
És ebben a nagyjából fél percben benne is van a Fidesz összes lényegi kampányüzenete, "nem kell túlbonyolítani" jeligére.Sobri Jóska
És akkor mondd azt, hogy a Fidesz úgy gondolja, hogy a saját szavazóit azzal tudja megtartani, hogy RÁJUK szavazzanak, nem azzal, hogy NE GYURCSÁNYRA. Itt az ékes példa, hogy ők mit gondolnak a saját szavazóikról.

Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül kiGaius
Ez egy Fideszes belső látásmódja a valóságnak. Nem kétlem, hogy te így éled meg, de ez ettől még egy valóság interpretáció. Más interpretáció szerint - például egy volt fideszes, már jó ideje nagyon nem fideszes szavazó interpretációja szerint (szerintem) - az a nemzet, haza, család értékhármas már jó ideje olyan, mint Damon Hill. Eltűnt és senki se tudja, hogy hol lehet, akkor se, ha sokan azt hiszik, hogy még a pályán van. Hát nincs a pályán.

Ismétlem, nem az értékeidet vonom kétségbe. Csak azt mondom, hogy ha az ellenzéki politikusokat kritizálod azzal, hogy mást se tudnak már, mint O1G-zni, akkor erre az a válaszom, hogy a Fidesz se tud már jó ideje mást, mint elmúlt nyócévezni, meg gyurcsányozni. Itt van a legújabb példa, látod. A szavazótáborra meg óvatosan mondj ilyesmit, mert azzal meg is lehet ám sérteni embereket. Ahogy neked meg lehetnek az értékeid attól függetlenül is, hogy ezeket manapság a Fidesz környékén már nyomokban is keresni kell, úgy egy nem fidesz szavazónak is meg lehetnek az értékei annak ellenére is, hogy az ellenzéki politikusoktól döntően csak a kormány szapulását hallod.

Ééés mindez egyébként nem sokat jelent a teljes szavazótáborokra nézve. Mert a Fidesz táborában és az ellenzéki szavazótáborban is a tábor nagyobb része egyszerűen azért szavaz "haza", hogy ne a másik legyen. A dolog végén valahol mindig ez van. Ha nem ez lenne, akkor sokkal kevesebben tűrnék / néznék el a "saját pártjaik" hibáit. Ezt tapasztalatból mondom, mint többszörös "pártváltó". Amikor nem volt ott a dolog mélyén, hogy "csak azokra ne", akkor általában megbüntettem a saját pártomat a rossz teljesítményért. Ha ott volt, hogy "csak azok ne", akkor eltűrtem a hibáikat, és megmagyaráztam, hogy "értékekre szavazok". (Ami egy nagy büdös kamu. Értékeid neked vannak, nekem vannak, KLacinak vannak, Jóskának vannak. Azaz embereknek, polgároknak. A politikai pártoknak nincsenek. Ők IPhone-t vs Androidot árulnak. Mindegyik. Lehet rajongani értük, belelátni értékeket, pedig semmi érték nincs ott. Sima üzleti, hatalmi érdek van. Az értékeket mi adjuk hozzá, ha elvárjuk az Apple-től, hogy az IPhone legyen olyan, amilyennek akarjuk. Ha megbocsájtjuk, hogy szakadozik a vétel, hogy belassul a telefon, hogy háromszoros ára van az USB töltőnek, akkor éppen azokról az értékekről mondunk le, amit kapni szerettünk volna. Mert akkor az IPhone nem lesz jobb, csak drágább. Na, ez szokott akkor történni, ha a "csak a másik ne" dönt a végén. Vagy "az android rosszabb" dönt. Akkor belefér, hogy háromszoros legyen az USB töltő ára, és akkor a laggoló, szakadozó IPhone-t is megbocsájtjuk, azt is jobbnak látjuk.)
peterk2005
az ún. "valóság" kapcsán

több mint 4 éve
Fel nem tudom fogni, hogy egy választáson miként lehet valami ellen szavazni a valami mellett helyett...
clbass
Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
És tökéletesen érthető is. Ilyen a posztmodern képviseleti demokrácia. Egy kiszavazósdi, amiben igazából tök mindegy, hogy valami ellen vagy valamiért szavazol. Mondj egy olyan országot a világban, ahol olyan politikai pártok működnek, amelyikekre fenntartások nélkül, csak azért, mert jók, rájuk lehet szavazni. Macron pártja? Bidené? Trumpé? Berlusconié? Johnsoné? Valamelyik szlovák párt esetleg? Vagy cseh? Vagy benelux? Melyik az, amelyikre azt tudod mondani, hogy oké, ezekre érdemes szavazni, mert ezek most valami nagyon faszára készülnek?
peterk2005
bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítva

na de visszatérve: leegyszerűsített a kommunikáció? na ja.....de azt a büdös életben nem lehet állítani, hogy a Fidesz-szavazók attitűdje a "valami-ellenesség", pont ellenkezőleg....
Megint csak Gerőt megidézve Karácsony kapcsán, valahogy így fogalmazott: milyen intellektuális beállítottsága van valakinek, aki városvezetőként Liget-ellenes, értsd múzeumépítés-ellenes, aki hídellenes (asszem a Galvani-híd kapcsán mondta) és egyetem-ellenes (Fudan)...

Gerőt én ezért is csípem (amellet, hogy olvastam könyvét, s van is a polcomon), mert baloldali értelmiségiként van autoritása, ergo ennek egyenes következményeként elismertsége is.....akinek a szavára oda kell figyelni.
Gaius
Mondjuk Karácsonnyal kapcsolatban azzal érvelni, hogy mindenellenes és eltekinteni a miértektől nem túl elegáns . A szavazói pont ezt várták tőle. A 99 mozgalom pedig már üzenetet is hordoz ,lassan kijön a program is amit majd ütköztetni lehet a fidesz programjával, ja nem bocs mert neki 10 éve nincs . Egyébként ahogy olvastam nem orbánellenes hanem elitellenes kampányra készülnek.
Valamilyen szinten mindig elszomorít , hogy valaki még képes elhinni ezt a haza, család bla bla maszlagot...
gordon
ráadásul btw tegnap sétáltam pár km-t Bp belvárosában......a tököm tele volt azzal, hogy már megint 5-10 méterente kutyaszart kellett kerülgetnem.....

a 99 mozgalom: már bocsánat, most áll neki egy 9 pontos kormányprogramnak? esze-f.szom megáll...egy kormányzás kicsit komolyabb ennél.....leborított volna egy 3.000 oldalas, szakpolitikai ágakra lebontott közép- és hosszútávú tervet, közgazdaságilag, adott szakmákat tekintve alátámasztva.....még talán el is gondolkodnék......de ez így komolytalan.....ha kormányra kerül "egyesek azt kapják majd jutalmul, amit mások büntetésül".....99%? hagyjuk már......
Gaius
csebi
tetszik vagy nem, kedves csebi, de az ellenzéknek meg kell küzdenie azzal a kihívással, amit kormányzóképességnek, vagy legalábbis annak látszatának hívnak

persze, még ősszel előjöhet(nek) ilyesmivel, egyelőre még csak az adóemelés, ill. plusz adó lett bedobva (prog. adó, spec. ingatlanadó pl.)

persze, hogy egy bedobott program ízekre lenne szedve, de épp ezzel tematizálná jó ideig a közéletet az "előválasztás" mellett....a "majd megmondjuk 9 pontban" az én értelmezési keretemben vicc

a kormány csinálja évről évre a programját, s több haszonélvezője van, mint gondolnád....emlékeim szerint Ferenc testvér nagyjából 3 havonta új kormányprogramot hirdetett, maszkolási célzattal.....KariGerinek egyszer kellett volna, a bejelentéskor, az ütött volna. Ja, hogy ahhoz eddig is melózni kellett volna, éjt nappallá téve a főpolgi teendők mellett egy soktényezős programot letenni az asztalra? Ez egy ilyen miniszterelnök lesz, ha lesz......kágyilló, még ha magas is.....
Gaius

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 509 — I like the Texans, I like who we are
clbass
peterk2005

Gaius
gordon

Gaius
csebi
Gaius
A program amit a kormány évről évre csinál az nem program, hanem intézményesített lopás. Miért érdekel az ellenzék programja ha így is úgy is a Fideszre szavazol?
samu09
nagyon nagy tévedésben vagy és prejudikálsz, kedves Samu.
"A program amit a kormány évről évre csinál az nem program, hanem intézményesített lopás. "
Egy állam működtetése, a társadalom szervezése, az állami redisztribúció értékek és érdekek mentén kissé sokrétűbb cselekvést igényel.

Bocsánat, de azért kapcsolódtam be ebbe a topikba, mert bár rendszeresen olvastam, úgy véltem, hogy nem kocsmaszinten kell itt véleményt nyilvánítani.

Értelmiséginek tartom magam és érdekelne az ellenzék programja amúgy. Elvégre meghatározhatja a leendő éveim környezetét az adózástól a kultúráig.

Honnan veszed azt, hogy én ide, vagy oda teszem majd az x-et? Már bocsánat, de kikérem magamnak az előfeltételezést. Talán hagy meg magamnak, hogy amikor eljön az ideje, bemenjek a fülkébe és behúzzam oda, ahova akarom.

Ennek kapcsán: talán 2006-os tapasztalatom: attól még, hogy ökölbe szorított kézzel, úgy húzod át az x-et, hogy a lap is kiszakad....attól az még csak egy. Másik tapasztalat: attól, hogy van x diplomád, beszélsz y-z nyelven.....a szavazatod egy, akárcsak egy gyakorlatilag analfabéta, full tudatlan szvazata is egy. Ez a tömegdemokrácia.
Gaius
Ha attól érzed magad értelmiséginek hogy egy idegen szót használsz az előítéletesre, ok.
Ez a kormány nem végez államigazgatást. Amúgy egyik sem. Nem tesz napi szintű intézkedéseket, hogy holnap ugyanugy menjen minden mint ma. Ezek szabályozott keretek, amikbe bele tud nyúlni a kormányzás, de nem feladata a megvalósítás.

A reakciódból ítélve úgy gondolom, azért szavaznál a Fideszre, mert hogy az agymosott krumplival megvásárolt emberek szavazata is ugyanannyit ér mint a tied, akkor meg már mindegy. Jár a taps.
több mint 4 éve
csebi
Megnézed mit csinálnak, megnézem mit csinálnak, és mindketten tudjuk, hogy pont ezt fogják csinálni a következő ciklusban is.
Aki kormányon van, annak nem program kell, hanem koncepció, állandóság, stabilitás.
Program annak kell -elvileg, a gyakorlati jelenlegi posztmodernben tök felesleges- aki mást akar, mint ami van, hogy lehessen tudni, hogy ha csere lesz, akkor mit kapok ahelyett, ami most van.
Sobri Jóska
Aham. Tehát 18bol jött a Fudan? Te tudtad elore? Ne rohogtess már. Vagy a rabszolga törvény? Ne nézz már kerlek hülyének.
csebi
A Fidesz politikájából logikus Fudan igen. A rabszolgatörvény is az. A keleti nyitás és a Kínával való bizniszelésnek ez nem túl meglepő következménye. Ahogy a multik feltétlen kiszolgálása megintcsak nem túl meglepő (mondjuk ez minden kormányra igaz).

Tudod mi lett volna meglepő? Mondjuk ha az Oxford jön. Arra nem számított volna senki. De hogy a Fudan jön arra sóhajtasz egyet és lapozol az újságban.
Nem tudtam, hogy a Fudan jön, de nem lepett meg. Nem tudtam, hogy a rabszolgatörvény jön, de nem lepett meg. Mert a politikájukból logikusan következik.

Tudod mi lepett meg? Amikor valaki egy kampányban adócsökkentést gázárcsökkentèst ígér - aztán ebből adóemelés meg gázárnövekedés lesz a nyertes kampányt követő 2 hónappal 😊 na ez a választók totális hülyének nézése. A Fidesz legalább nem ígér ilyen konkrétumokat amit aztán nem tart be. Inkább nem ígér semmit de abban legalább konzekvens 😊

Azt ígéri hogy folytatja. Ha érted - érted, ha nem nem. Aki rájuk szavaz érti, aki nem az meg nem választási program miatt fog. És igen ebben Jóskának igaza van, a másik fél szeretne a vályúhoz kerülni és róluk nem tudjuk mit akarnak, nekik illendő elmondani legalább egyszer, aztán 4 év múlva nekik is elég lesz annyit mondani hogy folytatjuk.
De sajnos abban is igaza van, hogy még nekik sem szükséges egy részletes program mert azt a néhány elemző meg politika iránt érdeklődön kívül úgyse olvassa el senki, a szavazóik sem, nekik elég annyi hogy nem Orbán. Annak a pár százezer bizonytalannak meg nem éri meg vaskos szakpolitikai javaslatokat írni mert nem ez fogja egyik vagy másik irányba lokni őket viszont túl nagy támadási felületet ad és sok meló.
MC12
Ahogy a Fudant kikovetkeztetted annyira az ellenzékét is ki lehet.
Azzal van a bajom h ne várjatok 3000 oldalt az ellenzéktől ha és szó is elég a Fidesztől. Ez a kettő sztem nem fer meg.

több mint 4 éve
És akkor mondd azt, hogy a Fidesz úgy gondolja, hogy a saját szavazóit azzal tudja megtartani, hogy RÁJUK szavazzanak, nem azzal, hogy NE GYURCSÁNYRA. Itt az ékes példa, hogy ők mit gondolnak a saját szavazóikról. Egy szó nem hangzik el a Fideszről.

Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül kiGaius
Ez egy Fideszes belső látásmódja a valóságnak. Nem kétlem, hogy te így éled meg, de ez ettől még egy valóság interpretáció. Más interpretáció szerint - például egy volt fideszes, már jó ideje nagyon nem fideszes szavazó interpretációja szerint (szerintem) - az a nemzet, haza, család értékhármas már jó ideje olyan, mint Damon Hill. Eltűnt és senki se tudja, hogy hol lehet, akkor se, ha sokan azt hiszik, hogy még a pályán van. Hát nincs a pályán.

Ismétlem, nem az értékeidet vonom kétségbe. Csak azt mondom, hogy ha az ellenzéki politikusokat kritizálod azzal, hogy mást se tudnak már, mint O1G-zni, akkor erre az a válaszom, hogy a Fidesz se tud már jó ideje mást, mint elmúlt nyócévezni, meg gyurcsányozni. Itt van a legújabb példa, látod. A szavazótáborra meg óvatosan mondj ilyesmit, mert azzal meg is lehet ám sérteni embereket. Ahogy neked meg lehetnek az értékeid attól függetlenül is, hogy ezeket manapság a Fidesz környékén már nyomokban is keresni kell, úgy egy nem fidesz szavazónak is meg lehetnek az értékei annak ellenére is, hogy az ellenzéki politikusoktól döntően csak a kormány szapulását hallod.

Ééés mindez egyébként nem sokat jelent a teljes szavazótáborokra nézve. Mert a Fidesz táborában és az ellenzéki szavazótáborban is a tábor nagyobb része egyszerűen azért szavaz "haza", hogy ne a másik legyen. A dolog végén valahol mindig ez van. Ha nem ez lenne, akkor sokkal kevesebben tűrnék / néznék el a "saját pártjaik" hibáit. Ezt tapasztalatból mondom, mint többszörös "pártváltó". Amikor nem volt ott a dolog mélyén, hogy "csak azokra ne", akkor általában megbüntettem a saját pártomat a rossz teljesítményért. Ha ott volt, hogy "csak azok ne", akkor eltűrtem a hibáikat, és megmagyaráztam, hogy "értékekre szavazok". (Ami egy nagy büdös kamu. Értékeid neked vannak, nekem vannak, KLacinak vannak, Jóskának vannak. Azaz embereknek, polgároknak. A politikai pártoknak nincsenek. Ők IPhone-t vs Androidot árulnak. Mindegyik. Lehet rajongani értük, belelátni értékeket, pedig semmi érték nincs ott. Sima üzleti, hatalmi érdek van. Az értékeket mi adjuk hozzá, ha elvárjuk az Apple-től, hogy az IPhone legyen olyan, amilyennek akarjuk. Ha megbocsájtjuk, hogy szakadozik a vétel, hogy belassul a telefon, hogy háromszoros ára van az USB töltőnek, akkor éppen azokról az értékekről mondunk le, amit kapni szerettünk volna. Mert akkor az IPhone nem lesz jobb, csak drágább. Na, ez szokott akkor történni, ha a "csak a másik ne" dönt a végén. Vagy "az android rosszabb" dönt. Akkor belefér, hogy háromszoros legyen az USB töltő ára, és akkor a laggoló, szakadozó IPhone-t is megbocsájtjuk, azt is jobbnak látjuk. Az iphone vs android felcserélhető az előbbi mondatokban.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
clbass
peterk2005

Gaius
gordon

Gaius
csebi
Gaius
A program amit a kormány évről évre csinál az nem program, hanem intézményesített lopás. Miért érdekel az ellenzék programja ha így is úgy is a Fideszre szavazol?
samu09
nagyon nagy tévedésben vagy és prejudikálsz, kedves Samu.
"A program amit a kormány évről évre csinál az nem program, hanem intézményesített lopás. "
Egy állam működtetése, a társadalom szervezése, az állami redisztribúció értékek és érdekek mentén kissé sokrétűbb cselekvést igényel.

Bocsánat, de azért kapcsolódtam be ebbe a topikba, mert bár rendszeresen olvastam, úgy véltem, hogy nem kocsmaszinten kell itt véleményt nyilvánítani.

Értelmiséginek tartom magam és érdekelne az ellenzék programja amúgy. Elvégre meghatározhatja a leendő éveim környezetét az adózástól a kultúráig.

Honnan veszed azt, hogy én ide, vagy oda teszem majd az x-et? Már bocsánat, de kikérem magamnak az előfeltételezést. Talán hagy meg magamnak, hogy amikor eljön az ideje, bemenjek a fülkébe és behúzzam oda, ahova akarom.

Ennek kapcsán: talán 2006-os tapasztalatom: attól még, hogy ökölbe szorított kézzel, úgy húzod át az x-et, hogy a lap is kiszakad....attól az még csak egy. Másik tapasztalat: attól, hogy van x diplomád, beszélsz y-z nyelven.....a szavazatod egy, akárcsak egy gyakorlatilag analfabéta, full tudatlan szvazata is egy. Ez a tömegdemokrácia.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Klaci79
Többször kibeszéltük ezen a fórumon, csak akkor még gondolom nem olvastad, hogy lenne kb 1214 választópolgár ebben az országban aki ezt a programot most elolvasná. Nem, semmi szükség nincs 1 évvel a választás előtt programba. Ezt folyamatában kell megalkotni, a választók ízlése szerint (is). Bizonyos dolgokat már tudunk, de amíg nincsen előválasztás, addig nem lesz nagy országos program sem. Egyelőre a jelöltek egymással versengenek, akinek tetszik részt vesz rajta, akinek nem azoknak ott vannak a fidesz korábbi kormányprogramjai.
[/quote]nincsnek illúzióim, persze, hogy nem olvasná el több millió, de szerintem még ezer ember sem.....max a Századvéges, Nézőpontos stb. politológusok.....én a kommunikációs hatásról akartam írni alapvetően (kormányzóképesség felmutatása), nem a terjedelemről.....
plusz, pont az előválasztás szempontjából is egy potens, felkészült politikus képét is nyújtotta volna az ellenzéki szavazók számára.....de mindez most már úgyis okafogyottá vált
konklúzió: az én szempontomból a professzionalitás hiányát igazolta, de én csak egy, azaz egyetlen szaros választó vagyok, és kész.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 854
clbass
peterk2005

Gaius
gordon

Gaius
csebi

Gaius
Többször kibeszéltük ezen a fórumon, csak akkor még gondolom nem olvastad, hogy lenne kb 1214 választópolgár ebben az országban aki ezt a programot most elolvasná. Nem, semmi szükség nincs 1 évvel a választás előtt programba. Ezt folyamatában kell megalkotni, a választók ízlése szerint (is). Bizonyos dolgokat már tudunk, de amíg nincsen előválasztás, addig nem lesz nagy országos program sem. Egyelőre a jelöltek egymással versengenek, akinek tetszik részt vesz rajta, akinek nem azoknak ott vannak a fidesz korábbi kormányprogramjai.
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 509 — I like the Texans, I like who we are
clbass
peterk2005

Gaius
gordon

Gaius
csebi
Gaius
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
csebi
Sobri Jóska
Nem igaz, hogy nem kell. Igénye nincs rá az egyszerű biztos fideszszavazónak. Neki elég pár hívószó.
A fidesz már rég nem kormányoz, évek óta nem érdekli az államigazgatás de ezt már megbeszéltük.
A léket kapott hajón néha beüt egy parafadugót oda ahol a legjobban folyik be a víz . Ennyi.
De , hogy a lakhatási, egészségügyi, oktatási problémákat , hogyan oldja meg vagy megakarja-e egyáltalán az senkit sem érdekel már.
Erre meg jön a kolléga és 3000 ezer oldalas tanulmányt követel , majd leírja, hogy azért szar polgármester Karácsony mert sok a kutyaszar Pesten.
LOL meg OV akkora formátumú politikus , mintha Széchenyi és Teréz anya szerelemgyereke lenne. Az. Megkerülhetetlen. Megmondta Karácsony is, könnyebb átugrani...
gordon
Ezt "szeretem" a ballib narratívákban, olyan állításokat tulajdonít másoknak, amit nem tettek meg, majd ezekkel hadakozik. Ezt én spec fröcsögésnek nevezem, vagy néha jó kedvemben a ködbe festett ördög szurkálásának.