Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
tetszik vagy nem, kedves csebi, de az ellenzéknek meg kell küzdenie azzal a kihívással, amit kormányzóképességnek, vagy legalábbis annak látszatának hívnakAnnak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...a politika nem az elegancia világa, mint tudjuk....(ld magas-alacsony stb.)Mondjuk Karácsonnyal kapcsolatban azzal érvelni, hogy mindenellenes és eltekinteni a miértektől nem túl elegáns . A szavazói pont ezt várták tőle. A 99 mozgalom pedig már üzenetet is hordoz ,lassan kijön a program is amit majd ütköztetni lehet a fidesz programjával, ja nem bocs mert neki 10 éve nincs . Egyébként ahogy olvastam nem orbánellenes hanem elitellenes kampányra készülnek.bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítvaMárki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
Fel nem tudom fogni, hogy egy választáson miként lehet valami ellen szavazni a valami mellett helyett...
clbass
És tökéletesen érthető is. Ilyen a posztmodern képviseleti demokrácia. Egy kiszavazósdi, amiben igazából tök mindegy, hogy valami ellen vagy valamiért szavazol. Mondj egy olyan országot a világban, ahol olyan politikai pártok működnek, amelyikekre fenntartások nélkül, csak azért, mert jók, rájuk lehet szavazni. Macron pártja? Bidené? Trumpé? Berlusconié? Johnsoné? Valamelyik szlovák párt esetleg? Vagy cseh? Vagy benelux? Melyik az, amelyikre azt tudod mondani, hogy oké, ezekre érdemes szavazni, mert ezek most valami nagyon faszára készülnek?
peterk2005
na de visszatérve: leegyszerűsített a kommunikáció? na ja.....de azt a büdös életben nem lehet állítani, hogy a Fidesz-szavazók attitűdje a "valami-ellenesség", pont ellenkezőleg....
Megint csak Gerőt megidézve Karácsony kapcsán, valahogy így fogalmazott: milyen intellektuális beállítottsága van valakinek, aki városvezetőként Liget-ellenes, értsd múzeumépítés-ellenes, aki hídellenes (asszem a Galvani-híd kapcsán mondta) és egyetem-ellenes (Fudan)...
Gerőt én ezért is csípem (amellet, hogy olvastam könyvét, s van is a polcomon), mert baloldali értelmiségiként van autoritása, ergo ennek egyenes következményeként elismertsége is.....akinek a szavára oda kell figyelni.
Gaius
Valamilyen szinten mindig elszomorít , hogy valaki még képes elhinni ezt a haza, család bla bla maszlagot...
gordon
jjjjja, Karácsony "ellenattitűdjéről" elég megkérdezni a bp-i autósokat
ráadásul btw tegnap sétáltam pár km-t Bp belvárosában......a tököm tele volt azzal, hogy már megint 5-10 méterente kutyaszart kellett kerülgetnem.....
a 99 mozgalom: már bocsánat, most áll neki egy 9 pontos kormányprogramnak? esze-f.szom megáll...egy kormányzás kicsit komolyabb ennél.....leborított volna egy 3.000 oldalas, szakpolitikai ágakra lebontott közép- és hosszútávú tervet, közgazdaságilag, adott szakmákat tekintve alátámasztva.....még talán el is gondolkodnék......de ez így komolytalan.....ha kormányra kerül "egyesek azt kapják majd jutalmul, amit mások büntetésül".....99%? hagyjuk már......
Gaius
csebi
ebből a szempontból lett volna átütő ereje egy ilyen programnak, vagy akárminek
persze, még ősszel előjöhet(nek) ilyesmivel, egyelőre még csak az adóemelés, ill. plusz adó lett bedobva (prog. adó, spec. ingatlanadó pl.)
persze, hogy egy bedobott program ízekre lenne szedve, de épp ezzel tematizálná jó ideig a közéletet az "előválasztás" mellett....a "majd megmondjuk 9 pontban" az én értelmezési keretemben vicc
a kormány csinálja évről évre a programját, s több haszonélvezője van, mint gondolnád....emlékeim szerint Ferenc testvér nagyjából 3 havonta új kormányprogramot hirdetett, maszkolási célzattal.....KariGerinek egyszer kellett volna, a bejelentéskor, az ütött volna. Ja, hogy ahhoz eddig is melózni kellett volna, éjt nappallá téve a főpolgi teendők mellett egy soktényezős programot letenni az asztalra? Ez egy ilyen miniszterelnök lesz, ha lesz......kágyilló, még ha magas is.....
több mint 4 éve
ráadásul btw tegnap sétáltam pár km-t Bp belvárosában......a tököm tele volt azzal, hogy már megint 5-10 méterente kutyaszart kellett kerülgetnem.....Tarlós idejében nem sétálgattál a belvárosban? Akkor nem volt kutyaszar?
Gaius
Egyébként sem értem, miért nem Orbánon kéred számon. Minden hozzá tartozik. Miért pont a kutyaszar eltakarítása lenne kivétel?
több mint 4 éve
A Fidesz politikájából logikus Fudan igen. A rabszolgatörvény is az. A keleti nyitás és a Kínával való bizniszelésnek ez nem túl meglepő következménye. Ahogy a multik feltétlen kiszolgálása megintcsak nem túl meglepő (mondjuk ez minden kormányra igaz).Aham. Tehát 18bol jött a Fudan? Te tudtad elore? Ne rohogtess már. Vagy a rabszolga törvény? Ne nézz már kerlek hülyének.Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...De a Fidesz kormányon van.
csebi
Megnézed mit csinálnak, megnézem mit csinálnak, és mindketten tudjuk, hogy pont ezt fogják csinálni a következő ciklusban is.
Se 14-ben, se 18-ban nem okoztak meglepetést.
Aki kormányon van, annak nem program kell, hanem koncepció, állandóság, stabilitás.
Program annak kell -elvileg, a gyakorlati jelenlegi posztmodernben tök felesleges- aki mást akar, mint ami van, hogy lehessen tudni, hogy ha csere lesz, akkor mit kapok ahelyett, ami most van.
Sobri Jóska
csebi
Tudod mi lett volna meglepő? Mondjuk ha az Oxford jön. Arra nem számított volna senki. De hogy a Fudan jön arra sóhajtasz egyet és lapozol az újságban.
Nem tudtam, hogy a Fudan jön, de nem lepett meg. Nem tudtam, hogy a rabszolgatörvény jön, de nem lepett meg. Mert a politikájukból logikusan következik.
Tudod mi lepett meg? Amikor valaki egy kampányban adócsökkentést gázárcsökkentèst ígér - aztán ebből adóemelés meg gázárnövekedés lesz a nyertes kampányt követő 2 hónappal 😊 na ez a választók totális hülyének nézése. A Fidesz legalább nem ígér ilyen konkrétumokat amit aztán nem tart be. Inkább nem ígér semmit de abban legalább konzekvens 😊
Azt ígéri hogy folytatja. Ha érted - érted, ha nem nem. Aki rájuk szavaz érti, aki nem az meg nem választási program miatt fog. És igen ebben Jóskának igaza van, a másik fél szeretne a vályúhoz kerülni és róluk nem tudjuk mit akarnak, nekik illendő elmondani legalább egyszer, aztán 4 év múlva nekik is elég lesz annyit mondani hogy folytatjuk.
De sajnos abban is igaza van, hogy még nekik sem szükséges egy részletes program mert azt a néhány elemző meg politika iránt érdeklődön kívül úgyse olvassa el senki, a szavazóik sem, nekik elég annyi hogy nem Orbán. Annak a pár százezer bizonytalannak meg nem éri meg vaskos szakpolitikai javaslatokat írni mert nem ez fogja egyik vagy másik irányba lokni őket viszont túl nagy támadási felületet ad és sok meló.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Az eddig is lehetett tudni, hogy a Fidesz kampányüzenete már évek óta csak a Gyurcsány, Soros, Brüsszel, Migránsból áll semmi többől.És ebben a nagyjából fél percben benne is van a Fidesz összes lényegi kampányüzenete, "nem kell túlbonyolítani" jeligére.Azóta a Youtube-on csak azt a viedót látom mindig amikor reklám jönne 😀Karácsony bejelentésének a legnagyobb nyertese a Facebook és a Google lehet. Tegnap este óta ömlik a fidesz politikai hirdetése, hogy KG Gyurcsány embere, meg alkalmatlan, meg balfék, stb-stb. Persze általában gyengén álcázva megy a hirdetés, mintha rákaikálmánok adnák azt fel 1 perces reklámokban. A kamuprofilok, meg a vérnénik persze osztják rendesen...hosszú kampány lesz ez...Azért a Gyurcsány-shows az vicces 😊 szerintem évek óta nem láttam olyan kampány anyagot amin elmosolyodtam volna. Ez meg már már paródisztikus (mégha nem is annak szánták).
Klaci79
MC12
kapitnono
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Hosszú évek óta az első YouTube videó előtt spot amit nem nyomtam el 😊 elsőre mert lesokkolt a tartalom (mi a fasz?) másodjára már kiélveztem a bűnös élvezet minden másodpercét 😊Azóta a Youtube-on csak azt a viedót látom mindig amikor reklám jönne 😀Karácsony bejelentésének a legnagyobb nyertese a Facebook és a Google lehet. Tegnap este óta ömlik a fidesz politikai hirdetése, hogy KG Gyurcsány embere, meg alkalmatlan, meg balfék, stb-stb. Persze általában gyengén álcázva megy a hirdetés, mintha rákaikálmánok adnák azt fel 1 perces reklámokban. A kamuprofilok, meg a vérnénik persze osztják rendesen...hosszú kampány lesz ez...Azért a Gyurcsány-shows az vicces 😊 szerintem évek óta nem láttam olyan kampány anyagot amin elmosolyodtam volna. Ez meg már már paródisztikus (mégha nem is annak szánták).
Klaci79
MC12
kapitnono
több mint 4 éve
Aham. Tehát 18bol jött a Fudan? Te tudtad elore? Ne rohogtess már. Vagy a rabszolga törvény? Ne nézz már kerlek hülyének.Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...De a Fidesz kormányon van.
csebi
Megnézed mit csinálnak, megnézem mit csinálnak, és mindketten tudjuk, hogy pont ezt fogják csinálni a következő ciklusban is.
Aki kormányon van, annak nem program kell, hanem koncepció, állandóság, stabilitás.
Program annak kell -elvileg, a gyakorlati jelenlegi posztmodernben tök felesleges- aki mást akar, mint ami van, hogy lehessen tudni, hogy ha csere lesz, akkor mit kapok ahelyett, ami most van.
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Nem igaz, hogy nem kell. Igénye nincs rá az egyszerű biztos fideszszavazónak. Neki elég pár hívószó.Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...De a Fidesz kormányon van.
csebi
Sobri Jóska
A fidesz már rég nem kormányoz, évek óta nem érdekli az államigazgatás de ezt már megbeszéltük.
A léket kapott hajón néha beüt egy parafadugót oda ahol a legjobban folyik be a víz . Ennyi.
De , hogy a lakhatási, egészségügyi, oktatási problémákat , hogyan oldja meg vagy megakarja-e egyáltalán az senkit sem érdekel már.
Erre meg jön a kolléga és 3000 ezer oldalas tanulmányt követel , majd leírja, hogy azért szar polgármester Karácsony mert sok a kutyaszar Pesten.
LOL meg OV akkora formátumú politikus , mintha Széchenyi és Teréz anya szerelemgyereke lenne. Az. Megkerülhetetlen. Megmondta Karácsony is, könnyebb átugrani...
több mint 4 éve
És ebben a nagyjából fél percben benne is van a Fidesz összes lényegi kampányüzenete, "nem kell túlbonyolítani" jeligére.Azóta a Youtube-on csak azt a viedót látom mindig amikor reklám jönne 😀Karácsony bejelentésének a legnagyobb nyertese a Facebook és a Google lehet. Tegnap este óta ömlik a fidesz politikai hirdetése, hogy KG Gyurcsány embere, meg alkalmatlan, meg balfék, stb-stb. Persze általában gyengén álcázva megy a hirdetés, mintha rákaikálmánok adnák azt fel 1 perces reklámokban. A kamuprofilok, meg a vérnénik persze osztják rendesen...hosszú kampány lesz ez...Azért a Gyurcsány-shows az vicces 😊 szerintem évek óta nem láttam olyan kampány anyagot amin elmosolyodtam volna. Ez meg már már paródisztikus (mégha nem is annak szánták).
Klaci79
MC12
kapitnono
több mint 4 éve
Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...De a Fidesz kormányon van.
csebi
több mint 4 éve
Azóta a Youtube-on csak azt a viedót látom mindig amikor reklám jönne 😀Karácsony bejelentésének a legnagyobb nyertese a Facebook és a Google lehet. Tegnap este óta ömlik a fidesz politikai hirdetése, hogy KG Gyurcsány embere, meg alkalmatlan, meg balfék, stb-stb. Persze általában gyengén álcázva megy a hirdetés, mintha rákaikálmánok adnák azt fel 1 perces reklámokban. A kamuprofilok, meg a vérnénik persze osztják rendesen...hosszú kampány lesz ez...Azért a Gyurcsány-shows az vicces 😊 szerintem évek óta nem láttam olyan kampány anyagot amin elmosolyodtam volna. Ez meg már már paródisztikus (mégha nem is annak szánták).
Klaci79
MC12

több mint 4 éve
Annak mindig megvan a szépsége h a 3000 oldalas programokat kérik számon az ellenzéken miközben a Fidesznél az a jó ha van egy szo programként ...a politika nem az elegancia világa, mint tudjuk....(ld magas-alacsony stb.)Mondjuk Karácsonnyal kapcsolatban azzal érvelni, hogy mindenellenes és eltekinteni a miértektől nem túl elegáns . A szavazói pont ezt várták tőle. A 99 mozgalom pedig már üzenetet is hordoz ,lassan kijön a program is amit majd ütköztetni lehet a fidesz programjával, ja nem bocs mert neki 10 éve nincs . Egyébként ahogy olvastam nem orbánellenes hanem elitellenes kampányra készülnek.bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítvaMárki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
Fel nem tudom fogni, hogy egy választáson miként lehet valami ellen szavazni a valami mellett helyett...
clbass
És tökéletesen érthető is. Ilyen a posztmodern képviseleti demokrácia. Egy kiszavazósdi, amiben igazából tök mindegy, hogy valami ellen vagy valamiért szavazol. Mondj egy olyan országot a világban, ahol olyan politikai pártok működnek, amelyikekre fenntartások nélkül, csak azért, mert jók, rájuk lehet szavazni. Macron pártja? Bidené? Trumpé? Berlusconié? Johnsoné? Valamelyik szlovák párt esetleg? Vagy cseh? Vagy benelux? Melyik az, amelyikre azt tudod mondani, hogy oké, ezekre érdemes szavazni, mert ezek most valami nagyon faszára készülnek?
peterk2005
na de visszatérve: leegyszerűsített a kommunikáció? na ja.....de azt a büdös életben nem lehet állítani, hogy a Fidesz-szavazók attitűdje a "valami-ellenesség", pont ellenkezőleg....
Megint csak Gerőt megidézve Karácsony kapcsán, valahogy így fogalmazott: milyen intellektuális beállítottsága van valakinek, aki városvezetőként Liget-ellenes, értsd múzeumépítés-ellenes, aki hídellenes (asszem a Galvani-híd kapcsán mondta) és egyetem-ellenes (Fudan)...
Gerőt én ezért is csípem (amellet, hogy olvastam könyvét, s van is a polcomon), mert baloldali értelmiségiként van autoritása, ergo ennek egyenes következményeként elismertsége is.....akinek a szavára oda kell figyelni.
Gaius
Valamilyen szinten mindig elszomorít , hogy valaki még képes elhinni ezt a haza, család bla bla maszlagot...
gordon
ráadásul btw tegnap sétáltam pár km-t Bp belvárosában......a tököm tele volt azzal, hogy már megint 5-10 méterente kutyaszart kellett kerülgetnem.....
a 99 mozgalom: már bocsánat, most áll neki egy 9 pontos kormányprogramnak? esze-f.szom megáll...egy kormányzás kicsit komolyabb ennél.....leborított volna egy 3.000 oldalas, szakpolitikai ágakra lebontott közép- és hosszútávú tervet, közgazdaságilag, adott szakmákat tekintve alátámasztva.....még talán el is gondolkodnék......de ez így komolytalan.....ha kormányra kerül "egyesek azt kapják majd jutalmul, amit mások büntetésül".....99%? hagyjuk már......
Gaius
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Szerintem a legtöbben azért szavazunk a Fideszre, mert kedveljük Orbánt és nem gondoljuk, hogy az ellenzék jobb lenne.na látod én meg ezt látom másként.....picit 😀
Én nem ismerek olyan Fidesz-szavazót, aki ne kedvelné Orbánt és csak a komcsik, Gyurcsány meg az ellenzék utálata miatt szavazna a Fideszre.
Dilemma akkor lenne, ha mondjuk az ellenzéki oldalon megjelenne egy hiteles, kedvelhető figura, akiről elhisszük, hogy még Orbánnál is jobb. De ez a veszély nem fenyeget.
Sobri Jóska
Orbán politikus és egy intellektuálisan nagyon felkészült pasi, egy tagadhatatlan karizmával. Én spec az EP felszólalásaiban a riposztokat bírom az utóbbi években, amikor csípőből, angolul, intellektuálisan semmisíti meg a mainstream képviselőit. Akik persze újjáélednek utána, de ez egy ilyen világ. Orbán politikai jelentősége megkérdőjelezhetetlen, de nem kritikátlan. Én spec. a HR-politikáját tartom kritikán alulinak, de neki más szempontok számítanak. Én azt vallom, hogy a lojalitás nem egyenlő a szervilizmussal. DE a politikai bizalom olyan szempont, ami az én perspektívámon felül áll.
Visszatérve: szvsz Orbán ÉS valami melletti kiállás, megspékelve azzal, hogy egy ilyen ellenzék....nem tudok olyan momentumot említeni az eddigi track record alapján, ami szerint jobb teljesítményt nyújtana kormányon. Semmit.
több mint 4 éve
Szerintem a legtöbben azért szavazunk a Fideszre, mert kedveljük Orbánt és nem gondoljuk, hogy az ellenzék jobb lenne.Én nem ismerek olyan Fidesz-szavazót, aki ne kedvelné Orbánt és csak a komcsik, Gyurcsány meg az ellenzék utálata miatt szavazna a Fideszre.
Dilemma akkor lenne, ha mondjuk az ellenzéki oldalon megjelenne egy hiteles, kedvelhető figura, akiről elhisszük, hogy még Orbánnál is jobb. De ez a veszély nem fenyeget.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
a politika nem az elegancia világa, mint tudjuk....(ld magas-alacsony stb.)Mondjuk Karácsonnyal kapcsolatban azzal érvelni, hogy mindenellenes és eltekinteni a miértektől nem túl elegáns . A szavazói pont ezt várták tőle. A 99 mozgalom pedig már üzenetet is hordoz ,lassan kijön a program is amit majd ütköztetni lehet a fidesz programjával, ja nem bocs mert neki 10 éve nincs . Egyébként ahogy olvastam nem orbánellenes hanem elitellenes kampányra készülnek.bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítvaMárki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
clbass
peterk2005
Gaius
gordon
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Klaci79Én a saját lakókörnyezetemben nagyon sok olyan emberrel beszélgetek, aki azért szavaz a fideszre, mert az ellenzék vagy nem lenne jobb vagy rosszabb lenne (többet lopna, mondják). Úgyhogy ez lehet, hogy nagy általánosságban igaz, de tényleg rengeteg fidesz szavazó szavaz "Gyurcsány ellen", nem is véletlen, hogy folyamatosan ezt szajkózzák a tv-ben azoknak, akik számára ha valamit a tv-ben mondanak, az biztos igaz. Ezek az emberek persze nem fideszesek, de ők azok akik eldöntik a választást. Illetve ők azok, akiket az ellenzék nem tud megszólítani, mert ha pechük van, akkor nem az RTL híradót nézik, hanem bármelyik másikat.
[/quote]ezzel nem is vitatkozom, nem is állítottam, hogy minden Fidesz-szavazónak ez az attitűdje. Amúgy pedig pontosan, sztem pont az ingadozó, bizonytalan szavazóknak a megszólítása, ill. megnyerése lesz a kulcskérdés. Szvsz pont ezért volt gáz Mérő László minapi de facto "nyílt szavazási" felhívása a Telexen asszem.....amit persze finomított, hogy nem nyílt szavazás......de bakker.....bármelyik mondjuk úgy nem elkötelezett, nem hardcore ellenzéki szavazó kiadná az adatait az ellenzéki előszavazás kapcsán?
szvsz ez inkább elidegeníti az ingadozókat, mint bevonzza
telex.hu/velemeny/2021/05/15/ellenzeki-elovalasztas-fidesz-hekkeles-mero-laszlo-velemeny
több mint 4 éve
Mondjuk Karácsonnyal kapcsolatban azzal érvelni, hogy mindenellenes és eltekinteni a miértektől nem túl elegáns . A szavazói pont ezt várták tőle. A 99 mozgalom pedig már üzenetet is hordoz ,lassan kijön a program is amit majd ütköztetni lehet a fidesz programjával, ja nem bocs mert neki 10 éve nincs . Egyébként ahogy olvastam nem orbánellenes hanem elitellenes kampányra készülnek.bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítvaMárki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
clbass
peterk2005
Gaius
több mint 4 éve
Én a saját lakókörnyezetemben nagyon sok olyan emberrel beszélgetek, aki azért szavaz a fideszre, mert az ellenzék vagy nem lenne jobb vagy rosszabb lenne (többet lopna, mondják). Úgyhogy ez lehet, hogy nagy általánosságban igaz, de tényleg rengeteg fidesz szavazó szavaz "Gyurcsány ellen", nem is véletlen, hogy folyamatosan ezt szajkózzák a tv-ben azoknak, akik számára ha valamit a tv-ben mondanak, az biztos igaz. Ezek az emberek persze nem fideszesek, de ők azok akik eldöntik a választást. Illetve ők azok, akiket az ellenzék nem tud megszólítani, mert ha pechük van, akkor nem az RTL híradót nézik, hanem bármelyik másikat.bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítvaMárki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
clbass
peterk2005
Gaius
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
bocsánat újra a belepofálódzásért, de sztem mérhetetlen tévedésben vagy, kedves Peterk. A saját élményeim, nem csak érzéseim, hanem racionális feedbackek alapján a Fidesz szavazók pont ebben különböznek. Nem azt mondom, hogy mindegyikük, de jó részük VALAMIÉRT áll ki, s állt ki mindig. Persze, lehet viccelődni a 2002-es, április 13-i " 2 milliós demonstráción", ami persze, hogy nem volt annyi, de hogy a rendszerváltás óta a legnagyobb demó volt, az szinte biztos. És az is VALAMIÉRT volt. Akkor döbbentek rá sokan, hogy mit lehet veszíteni (2 fordulós választás). És ez alapvetően azóta is jellemző a Fideszes demókra. Meg amúgy is.....Gerő András fogalmazta meg a minap: kell egy intellektuális mag, egy üzenet, mondanivaló, mit akarok kezdeni ezzel a néppel? ami a Fidesznél szerinte megvan (nemzet, haza, család stb.), míg az ellenzéknél eddig ez max egy O1G-ben merül ki......a baloldal hihetetlenül leépült 30 év alatt intellektuális teljesítmény szempontjából.....ha csak visszagondolok, csak a szadesznél anno: Kis János, TGM, Tardos Márton, Tölgyessy Péter azért nnnna, értelmiségi mérleggel fajsúlyos személyiségek....MSZP-nél csak vegyük Horn Gyulát.....egy igazi klasszik "róka"....a kisujja körmében több volt politikailag, mint ezeknek a nemtomkiknek....Fletót leszámítvaMárki-Zay kivételével vállalhatatlan az összes 😕Szerinted hány Fidesz szavazó szavaz a Fideszre azért, mert melletük akar voksolni, és hány szavaz azért, mert nem akarja az ellenzéket? Simán a többségük.
clbass
peterk2005
több mint 4 éve
Karácsony bejelentésének a legnagyobb nyertese a Facebook és a Google lehet. Tegnap este óta ömlik a fidesz politikai hirdetése, hogy KG Gyurcsány embere, meg alkalmatlan, meg balfék, stb-stb. Persze általában gyengén álcázva megy a hirdetés, mintha rákaikálmánok adnák azt fel 1 perces reklámokban. A kamuprofilok, meg a vérnénik persze osztják rendesen...hosszú kampány lesz ez...Azért a Gyurcsány-shows az vicces 😊 szerintem évek óta nem láttam olyan kampány anyagot amin elmosolyodtam volna. Ez meg már már paródisztikus (mégha nem is annak szánták).
Klaci79
több mint 4 éve
Aki az erős országokra veri, annak Kína meg USA a példa.Aki élhető országot akar, hogy a nyomorult 30-40-50 aktív évét, ami történelmi léptékben, tehát a világpolitikai folyamatokhoz képest elenyészően kevés, azt tartalmasan és boldogan töltse el, meg esetleg szeretné, hogy a gyereke se egy új hidegháborúban élje le, az meg mást tekint példának.
Kinek a pap, kinek a papné, nekem speciel a Schultz Gizi...
Amúgy meg a világot a nyomorba taszító neolib szarság egyetlen alternatívájaként a kommunizmust felhozni szerintem igazi 2 bites gondolkodás.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Karácsony bejelentésének a legnagyobb nyertese a Facebook és a Google lehet. Tegnap este óta ömlik a fidesz politikai hirdetése, hogy KG Gyurcsány embere, meg alkalmatlan, meg balfék, stb-stb. Persze általában gyengén álcázva megy a hirdetés, mintha rákaikálmánok adnák azt fel 1 perces reklámokban. A kamuprofilok, meg a vérnénik persze osztják rendesen...hosszú kampány lesz ez...
több mint 4 éve
Ezeknek az országoknak a gerincét az adja, hogy az elit elhiteti az emberek tömegével, hogy a középosztályhoz tartozás kulcsa a sok és kemény munka. Majd meg kell oldani, hogy elhigyjék, a közjavak végesek, és a belőlük való szélesebb merítés árt az Álomnak. Ha ez meg van, már csak a folyamatos ellenség kell.Az erős országok gerincét az erős középosztályok adják. Tetszik vagy sem.Melyik most a 2 legerősebb ország?
Amadeus
Mondjuk USA, Kína.
Kínában van elit, meg a plebsz, egy elbaszott kváziarisztokratikus (pártvezérnek nevezve) elnyomó rezsim, nulla középosztállyal.
Az USA-ban meg 1 százalék kezében van a vagyon 80-90 százaléka (volt korábban szó a pontos adatokról hosszabban) az ő középosztályuk is lényegében alsó osztaly. (Ha ragaszkodunk ehhez a komcsi osztályfelosztáshoz.)
Vagyis tetszik, nem tetszik, nem a középosztály adja az erős országok gerincét, hanem az elit.
Sobri Jóska
Kínában és USAban is van középosztály, csak az elsőben beledöglenek mire odajutnak, a másodikban meg a főbérlők és a bankok elviszik amit lehet. De hard work, hustle 247, és jobb lesz.
Tehát az ország erejét a középosztály adja, de a hasznot az elit viszi haza. Praktikusan ez azt jelenti, ha az elit visszaadna, az adott ország akkor sem veszítene az erejéből, csak szembe kellene nézni egy rakat hazugsággal, amit meg nem tudnak megtenni, mert féltik a státuszt. Ezért is érdekes pl. Bidenék programja, mert látszólag elmozdulás a neoliberalizmus politikai konszenzusától. Kína egy reménytelen, ott az elnyomás olyan mértékű, hogy azzal nem lehet vér és akasztás nélkül szembemenni...
Szóval a helyzet korántsem annyira egyszerű. (Egyébként top 10% kezében van a vagyon 45%-a, és a 40% van a középső 40% kezében, tehát mondhatjuk, hogy létezik erős középosztály. A relatív vagyonuk csökkent, de azért mert a felső 10% nőtt meg nagyon, de az ő vagyonuk is nőtt nominálisan)

több mint 4 éve
Neked is könnyebb lenne, ha elfogadnád magadról az igazságot.Te jöttel az erős országokkal, és írtál faszságot.Kínát tekinted példának, tehát kommunista vagy,Nincs akváriumom. Akkor lehet, hogy buzi.Tehát kommunista vagy?Az erős országok gerincét az erős középosztályok adják. Tetszik vagy sem.Melyik most a 2 legerősebb ország?
Amadeus
Mondjuk USA, Kína.
Kínában van elit, meg a plebsz, egy elbaszott kváziarisztokratikus (pártvezérnek nevezve) elnyomó rezsim, nulla középosztállyal.
Az USA-ban meg 1 százalék kezében van a vagyon 80-90 százaléka (volt korábban szó a pontos adatokról hosszabban) az ő középosztályuk is lényegében alsó osztaly. (Ha ragaszkodunk ehhez a komcsi osztályfelosztáshoz.)
Vagyis tetszik, nem tetszik, nem a középosztály adja az erős országok gerincét, hanem az elit.
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
Én írtam a két legerősebbről, ami megmutatta miért faszság amit állítasz.
Az egyik biz' Kína volt
Ha ebből a logikai láncolatból, valamint abból, hogy elbaszott elnyomó rezsimnek nevezem arra jutsz, hogy kommunista vagyok, akkor kommunista vagyok.
Legfeljebb nem úgy értem.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Te jöttel az erős országokkal, és írtál faszságot.Kínát tekinted példának, tehát kommunista vagy,Nincs akváriumom. Akkor lehet, hogy buzi.Tehát kommunista vagy?Az erős országok gerincét az erős középosztályok adják. Tetszik vagy sem.Melyik most a 2 legerősebb ország?
Amadeus
Mondjuk USA, Kína.
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
Én írtam a két legerősebbről, ami megmutatta miért faszság amit állítasz.
Az egyik biz' Kína volt
Ha ebből a logikai láncolatból, valamint abból, hogy elbaszott elnyomó rezsimnek nevezem arra jutsz, hogy kommunista vagyok, akkor kommunista vagyok.
Legfeljebb nem úgy értem.
több mint 4 éve
Kínát tekinted példának, tehát kommunista vagy,Nincs akváriumom. Akkor lehet, hogy buzi.Tehát kommunista vagy?Az erős országok gerincét az erős középosztályok adják. Tetszik vagy sem.Melyik most a 2 legerősebb ország?
Amadeus
Mondjuk USA, Kína.
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska