Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sajnálom azért, hogy elment ennyire puhapöcsbe. Vágótól nem megkérdezni, hogy pontosan miért és hogyan kötött ki éppen Gyurcsány pártjában? Egy közéleti témájú beszélgetős műsorban kb. ez az első kérdés amit fel kellene tenni.

És nem tetszik, hogy mindenkivel tegeződik. Bratyizós stílust ad az interjúknak, ami eléggé stílusidegen.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 448 — Lucas Scott
Elég gyenge lett.
Fürjes azért nem a legpengébb fideszes kommunikátor, de minden kérdés elől kitért, bullshitelt, Marci meg nem igazán szorította sarokba, nem provokálta, nem igazán szembesítette, simán hagyta, hogy nyugiban elmondhassa a magáét. Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Azon kívül, hogy ugyanazt elmondja egy kormányzati politikus a Partizánban, mint a HírTV-ben, és kiderül, hogy ő is ember, hozza az "emberarcú politikus" karaktert, szakembert, sok értelme így nem volt behívni.
Hacsak annyi nem, hogy így tán elmegy más is, és egyszer valakit "el tud kapni".
Mert ha nem ez a cél, akkor ugyan mi?
Ha valaki, aki nem vágja a magyar közéletet megnézi ezt a beszélgetést, simán gondolhatja, hogy ez a disputa mondjuk egy városi vagy kerületi tévében zajlott, ahol a műsorvezető segít a politikusnak abban, hogy kifejthesse mondanivalóját.

Sobri Jóska
Végiszenvedtem (a podcastet, az 3 óra 15 perc) , ez az interjú kizárólag a Fürjes építésére volt jó, mint emberearcú fideszes semmi másra... Csak ehhez miért asszisztál a Marci?

Már a Vágó interjú is mentes volt a nagyobb belemenésektől (pontosan hogyan miért, hogyan kötött ki a DK-nál, Gyurcscsánynál stb.) és csak az unalomig ismert mlm-es cuccokat tette ki mint "kemény kérdés".
A Csintalannal még jobban bele ment húzós kérdésekbe de mondjuk ott se lett bolygatva jobban a Simicska - Orbán viszonyrendszer vagy Simicska szerepe a 90-es években stb. volt róla szó, de sok ziccer nem lett belőve.

Mostmár a sokadik, több órás ilyen podcastet hallgattam végig és folyton azaz érzésem, hogy fasza, Zalaegerszegre meg vissza vezetve hallgatni fasza, de ezek sztorizások, élmények meg elmelékedések.

Én szeretem egyébként az ilyet hallgatni, nagy visszaemlékezés - olvasó vagyok, csak Marci eddig nem ezt vitte. Kimaradnak a belemenős, valódi kérdések és marad egy kellmes egymás szopkodása a Jeszenkszkyvel. Értem, hogy van megállapodás, hogy erről meg erről nem beszélünk, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy azért megéri-e műsort csinálni Marcinak, hogy a Fürjes meg a Csinatalan fényezze a saját szobrát?
MC12
A valóság Marcit is utolérte. Felnőtt.
Sobri Jóska
Nemcsak az hanem neki is 355 az EUR. Nem art a pénz.
Csinál olyan emberekkel interjút akik nem kormánypárti médiában nem igazán nyilatkoznak így egyedi lesz a csatornája cserében megvannak elore a témák és/vagy a kérdések.
Vannak érdekes részek továbbra is de ez a műsor sem lesz az ami keményen bele kérdez az alanynal.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 205 — Vikings fan
Nyilván a nem csinálunk vele semmit és a milliókbol csinálunk valamit között nem nehéz dönteni ha a saját zsebed nézed.
Toca
Nyilván.
De ez is fontos szempont a való életben.
És te se örülnel, ha a zsebedben turkálnának, és te is a saját hasznodat nézed, ha döntesz.

Amúgy Sobri az nem érv sosem, hogy valami miatt így döntöttek ezért jó. Mert ebbe de beleveszed azt a prekoncepciót, hogy ők jól döntöttek.
Na már most ha ezt beleveszed akkor már nem azt magyarázod miért jó a koncepció, csak mint a birka mondod, hogy hat így döntöttek szóval jó!
Toca
Nem azt mondtam, hogy jó.
Azt mondtam, hogy praktikus, funkcionális, vagy racionális, életszerű, szükségszerű, hasznos, hatékony. (Én a jó-rossz szembenállást nem igazán használom, legfeljebb ritkán az adott kommunikációban, egyszerűsítésként, de nem értékítéletként.)
Így viszont érv, hogy így döntöttek, mert van valid oka, racionalitása, legitimációja a döntésnek.
Sobri Jóska
Továbbra is ugyanaz az érved.
Lefekteted, hogy ők praktikusan , hatékonyan döntenek.
Majd ezt azzal támasztod alá, hogy leírod hogy praktikusan és hatékonyan döntenének.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 717 — #NoStress
Elég gyenge lett.
Fürjes azért nem a legpengébb fideszes kommunikátor, de minden kérdés elől kitért, bullshitelt, Marci meg nem igazán szorította sarokba, nem provokálta, nem igazán szembesítette, simán hagyta, hogy nyugiban elmondhassa a magáét. Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Azon kívül, hogy ugyanazt elmondja egy kormányzati politikus a Partizánban, mint a HírTV-ben, és kiderül, hogy ő is ember, hozza az "emberarcú politikus" karaktert, szakembert, sok értelme így nem volt behívni.
Hacsak annyi nem, hogy így tán elmegy más is, és egyszer valakit "el tud kapni".
Ha valaki, aki nem vágja a magyar közéletet megnézi ezt a beszélgetést, simán gondolhatja, hogy ez a disputa mondjuk egy városi vagy kerületi tévében zajlott, ahol a műsorvezető segít a politikusnak abban, hogy kifejthesse mondanivalóját.

Sobri Jóska
Végiszenvedtem (a podcastet, az 3 óra 15 perc) , ez az interjú kizárólag a Fürjes építésére volt jó, mint emberearcú fideszes semmi másra... Csak ehhez miért asszisztál a Marci?

Már a Vágó interjú is mentes volt a nagyobb belemenésektől (pontosan hogyan miért, hogyan kötött ki a DK-nál, Gyurcscsánynál stb.) és csak az unalomig ismert mlm-es cuccokat tette ki mint "kemény kérdés".
A Csintalannal még jobban bele ment húzós kérdésekbe de mondjuk ott se lett bolygatva jobban a Simicska - Orbán viszonyrendszer vagy Simicska szerepe a 90-es években stb. volt róla szó, de sok ziccer nem lett belőve.

Mostmár a sokadik, több órás ilyen podcastet hallgattam végig és folyton azaz érzésem, hogy fasza, Zalaegerszegre meg vissza vezetve hallgatni fasza, de ezek sztorizások, élmények meg elmelékedések.

Én szeretem egyébként az ilyet hallgatni, nagy visszaemlékezés - olvasó vagyok, csak Marci eddig nem ezt vitte. Kimaradnak a belemenős, valódi kérdések és marad egy kellmes egymás szopkodása a Jeszenkszkyvel. Értem, hogy van megállapodás, hogy erről meg erről nem beszélünk, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy azért megéri-e műsort csinálni Marcinak, hogy a Fürjes meg a Csinatalan fényezze a saját szobrát?
MC12
A valóság Marcit is utolérte. Felnőtt.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 371
Elég gyenge lett.

Sobri Jóska

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Szerintem ez remek beszélgetés (lehetett volna hosszabb, néhol csapongó is, de hangzanak el remek gondolatok, eszmefuttatások is)
 www.youtube.com/watch?v=Z-BIGBSOYo4&t=
Vrij6
Hát.... elkezdtem nézni, és az ötödik percben beleszaladok abba az állításba, hogy a törzsi identitás jele a domináns nyelv és domináns zene. Hátizé... egy filozófustól azért elvárnám, hogy zene alatt ne a popzenét értse. És a nyelv is annyira domináns ugye, hogy lassan a legdominánsabb országban is többen beszélik a spanyolt.

Ez van, ha egy filozófus, egy magyar tanár és egy drámapedagógus ül le politizálni. Jobb lett volna meghívni egy jogászt, közgazdászt, mérnököt, matematikust is. Akkor lehet, hogy felmerült volna dominancia eszközeként mondjuk a pénz (akár a fizetőeszköz akár a vállalat gigászok). Vagy a katonai erő. Vagy az agyelszívás sem. Vagy a tehcnológiai fölény (K&F-től a bigtech-ig).

De végighallgatom azért, lehet, hogy csak az első 5 perc ment félre.
peterk2005
Én végighalgattam.
Kardos élvezhetetlen, szörnyű.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintem ez remek beszélgetés (lehetett volna hosszabb, néhol csapongó is, de hangzanak el remek gondolatok, eszmefuttatások is)
Vrij6
Hát.... elkezdtem nézni, és az ötödik percben beleszaladok abba az állításba, hogy a törzsi identitás jele a domináns nyelv és domináns zene. Hátizé... egy filozófustól azért elvárnám, hogy zene alatt ne a popzenét értse. És a nyelv is annyira domináns ugye, hogy lassan a legdominánsabb országban is többen beszélik a spanyolt.

Ez van, ha egy filozófus, egy magyar tanár és egy drámapedagógus ül le politizálni. Jobb lett volna meghívni egy jogászt, közgazdászt, mérnököt, matematikust is. Akkor lehet, hogy felmerült volna dominancia eszközeként mondjuk a pénz (akár a fizetőeszköz akár a vállalat gigászok). Vagy a katonai erő. Vagy az agyelszívás. Vagy a tehcnológiai fölény (K&F-től a bigtech-ig).

De végighallgatom azért, lehet, hogy csak az első 5 perc ment félre.

Szerk.: nem lett jobb 😕 Vonának ez a tömeg vs törzs vs "kultúrális magasabb rend" eszmefuttatása merő fogalmi és logikai káosz. Önmagában nincs olyan csoport állapot, hogy tömeg. A törzs tud tömeggé válni, ha átmenetileg kiikatatódnak a belső szabályai. És a többi csoport forma szintén. A fejlettebbek is. És ha ez megtörténik, akkor a magasabb rendűből is pontosan olyan tömeg lesz, mint az alacsonyabb rendűből. De az egész eszmefuttatás tök fölösleges, mert van erre egy régen bevált fogalmunk: anarchia. Ami viszont nem tudom, hogy hogyan kapcsolódik a vita címéhez / tárgyához, mert szerintem sehogy. Hacsak nem az az állítás, hogy az identitás problémák is krízishelyzetet tudnak eredményezni. Csak ezt meg ezer éve tudjuk, ezért fölösleges leülni beszélgetni.

Szerk. 2.: Úúúú. Azt hittem, ez a törzsezés csak Vona induló agymenése, de az egész egy óra erről szól. MI az, hogy a modern demokráciák is a törzsi identitásból nőttek ki? Akkor mi van a kereszténységgel? Az milyen törzsi identitás? Hogy passzol ebbe Vatikán és a pápa? És a felvilágosodás? Az iparosodás? Az osztályharcok? A szolidaritás fogalmán mit értenek? A nemzeti szolidaritást? Az osztály szolidaritást? A politikai szolidaritást? Melyik eredezik a törzsi időkből? Pff....

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 017 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 841 — The Mathematician
Hát ez kurva jó lett.
Sobri Jóska
A legjobb - olyan 2021-es dolog -, hogy végig villog az "irónia" felirat. Biztos ami biztos.... 😀
peterk2005
sajnos tuti van akinek így se esik le

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 404
Hát ez kurva jó lett.

Sobri Jóska
jó szöveg, de élvezhetőbb lenne, ha olyan ember adná elő, aki folyékonyan beszél magyarul.
több mint 4 éve
Hát ez kurva jó lett.
Sobri Jóska
A legjobb - olyan 2021-es dolog -, hogy végig villog az "irónia" felirat. Biztos ami biztos.... 😀

több mint 4 éve
Hát ez kurva jó lett.

Sobri Jóska
csak mondjkuk 2018as 😀
Negritis
Attól még kurva jó, ugyanúgy aktuális, és nálam 2021.02.07. a feltöltés dátuma, nem ismertem korábbról ezt a performanszot.
Sobri Jóska
én se ismertem korábbról, csak a címbe le van írva hogy 2018 meg az is hogy miért hozta most nyilvánosságra

több mint 4 éve
Hát ez kurva jó lett.

Sobri Jóska
csak mondjkuk 2018as 😀
Negritis
Attól még kurva jó, ugyanúgy aktuális, és nálam 2021.02.07. a feltöltés dátuma, nem ismertem korábbról ezt a performanszot.

több mint 4 éve
Hát ez kurva jó lett.

Sobri Jóska
csak mondjkuk 2018as 😀

több mint 4 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 336
 hvg.hu/itthon/20210207_Foldi_Laszlo_Le_kell_kapcsolni_az_internetet?fbclid=IwAR3NBQ4jK-fSDOvkFYPxXlovXbNIuhVtNztHGhHWvm7skI0oehtUUwBFQ7A

😀
Klaci79
Majd a Gyula kihúzza a konnektorból mint New Orleans-ban.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 4 éve
Hát ez kurva jó lett.

Szerkesztette: r.baggio

több mint 4 éve
De egy várostervezőnek az kell legyen a célja -és innen indult a disputa, nem az egyéni preferenciák összevetésétől-, hogy egy város praktikus, használható, funkcionális legyen.
Ahogy egy erdőmérnök se azon ügyködik, hogyan betonozza le a kirándulóösvényeket, vagy építsen parkolóházakat az erdőbe, úgy egy városmérnöknek se fűt, fát, bokrot, bogarakat, őzikéket kell terveznie a Hungária és a Dózsa György közé.
Sobri Jóska
Te magad írod, hogy egy városvezetőnek (nem neki, hanem elvileg erre vannak lefektetett szabályok és van város-építész, de mindegy) az a célja, hogy praktikus, használható, funkcionális várost tervezzen. Ami adott esetben, adott helyen lehet épület, lehet út, lehet aluljáró, és lehet fű, fa, bokor, őzike is.

Budapest belső kerületei Európa leg-beépítettebb kerületei közé tartoznak. Szerencsénk van, hogy van Buda és a hegyek plusz a Duna, így tud valamit mozogni a levegő, különben már kínai szinten fuldoklanánk a pesti oldalon, covid nélkül is állandó maszk-kényszerben. Így még elviselhető, de rossz a helyzet. Minden zöld terület egy falat friss levegő a városnak. Nem beépíteni kellene, hanem inkább - ha már zöld terekkel, parkokkal elkéstünk - még nyitni egy-ként folyosót, ami segít a levegőnek mozogni. (Vagy nem engedni be az autókat, és akkor a szélesebb utcák is megtennék, de azt nem tudom ki fogja merni meglépni.)

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 851
 hvg.hu/itthon/20210207_Foldi_Laszlo_Le_kell_kapcsolni_az_internetet?fbclid=IwAR3NBQ4jK-fSDOvkFYPxXlovXbNIuhVtNztHGhHWvm7skI0oehtUUwBFQ7A

😀
több mint 4 éve
Nyilván a nem csinálunk vele semmit és a milliókbol csinálunk valamit között nem nehéz dönteni ha a saját zsebed nézed.
Toca
Nyilván.
De ez is fontos szempont a való életben.
És te se örülnel, ha a zsebedben turkálnának, és te is a saját hasznodat nézed, ha döntesz.

Amúgy Sobri az nem érv sosem, hogy valami miatt így döntöttek ezért jó. Mert ebbe de beleveszed azt a prekoncepciót, hogy ők jól döntöttek.
Na már most ha ezt beleveszed akkor már nem azt magyarázod miért jó a koncepció, csak mint a birka mondod, hogy hat így döntöttek szóval jó!
Toca
Nem azt mondtam, hogy jó.
Azt mondtam, hogy praktikus, funkcionális, vagy racionális, életszerű, szükségszerű, hasznos, hatékony. (Én a jó-rossz szembenállást nem igazán használom, legfeljebb ritkán az adott kommunikációban, egyszerűsítésként, de nem értékítéletként.)
Így viszont érv, hogy így döntöttek, mert van valid oka, racionalitása, legitimációja a döntésnek.

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 205 — Vikings fan
Az utolsó, eddig érintetlen fás rész kiirtását is megkezdi a Ligetben a Városliget Zrt, hogy oda hőlégballon felszállópályát (!) telepíthessenek

www.varosliget.info/index.php/85-cimlap/918-vurstli-lesz-a-mimoza-dombbol-is?fbclid=IwAR0aDVUFu8xVbDqfNywe-5pKLhheMY1F3OMcQWjQdofxPGoHID_w1ll6BFU
ozibozi
Pfff, csodás. Nagyon kell...
warr_b
Neked lehet nem fontos, de képzeld azt, aki már 3 éve fent lebeg, itt köröz Zugló fölött, és most már le szeretne szállni...

A fa meg amúgyse a városba való, ahogy az erdőben sincsenek random betontömbök és társasházak, úgy a városban is indokolatlanok a fák teljesen. Csak bezavarnak az egységes városképbe.
Sobri Jóska
Irónia?
samu09
Logika.
Fák - erdőben, épületek - városban.
Felesleges összekeverni, csak nehezebb átlátni.
Sobri Jóska
Baszki, akkor miért Zuglóban élsz, ahol van még itt-ott zöld, miért nem költözöl a belvárosba? Ott aztán nem fogsz fát látni, se zöldet, se napot, ellenben lesz mindenhol szép hasznos beton. Igaz hőség, büdös, kutyaszar meg csöveshúgy is, de hát istenem, ilyen ez a városi élet.
warr_b
Mert én tűröm és állom!
És vannak magasabb prioritások mint a fa/beton arány a lakóhely kiválasztásánál.

De egy várostervezőnek az kell legyen a célja -és innen indult a disputa, nem az egyéni preferenciák összevetésétől-, hogy egy város praktikus, használható, funkcionális legyen.
Ahogy egy erdőmérnök se azon ügyködik, hogyan betonozza le a kirándulóösvényeket, vagy építsen parkolóházakat az erdőbe, úgy egy városmérnöknek se fűt, fát, bokrot, bogarakat, őzikéket kell terveznie a Hungária és a Dózsa György közé.
Sobri Jóska
Kemény vagy, Johnny 😁

Kinek mi. Én pl ha fizetnének se költöznék a belvárosba, nekem fontos hogy legyen körülöttem zöld.

No, áruld el akkor, egy egy helyben 50 métert felemelkedő kilátó léggömbben mi a praktikus, használható, funkcionális a város számára?

Amúgy a VárosLIGET átalakításáról kezdődött a disputa. Ha liget, akkor az bizony egy parkos zöldfelület, nem csupa beton akármi.
Amúgy nem kell senkinek semmit tervezni a Hungária meg a Dózsa György közé, már van ott valami. A nevezett Városliget.
De ennyi erővel akkor még lehet szüntetni az egészet parkostúl, csónakázó tavastúl, Vajdahunyadvárastúl, aztán lehet egy baszott nagy parkolóházat odaépíteni, az sokkal praktikusabb meg urbánusabb lenne.
warr_b
Most liget, de azon dolgoznak, hogy ne az legyen, az a koncepció, hogy városi park legyen, vagy egy többfunkciós közösségi tér.
100 év alatt változhat a funkció, nem?

A kilátóléggömb nem tudom milyen koncepcióba illeszkedik, de a tervezőnek bizonyára van vele olyan célja, ami meggyőzte a döntnököt. Bizonyára interaktívabb vagy funkcionálisabb, mint tíz fa, ami áll értelmetlenül egy város közepén. Nem a Hüvösvölgyet építik be, vagy a dunakeszii vadasparkot, hanem egy a városközponttól 2 km-re lévő ingatlant.

Számomra a 7-es busz se használható, vagy praktikus, ahogy a Turul-szobor, egy belvárosi vagy margitszigeti állatkert vagy az Úttörővasút se, de ne felejtsd el, én nem vagyok várostervező. Bizonyára mindre van jó magyarázata annak, aki ezt javasolta és aki így döntött.
Fogadd el, hogy vannak más koncepciók, szempontok, és nem érthetünk mindenhez.
Én a Biodomot se értem, ami nem is ennek a kormányzatnak a nünükéje, de annál a szutyoknál, ami ott volt, biztos hasznosabb, praktikusabb lesz. Bár szerintem egy ezerlakásos felhőkarcoló, luxusszálloda praktikusabb lett volna oda, de nem így döntöttek, akceptálom.
Sobri Jóska

Amúgy a liget koncepció nem rossz és lehet ez szépen csinálni csak ahogy mindent ezt is el kellett túlozni, hogy meg több beton lehessen benne.
Na az meg tudjuk kinek a barátja.

több mint 4 éve
Az utolsó, eddig érintetlen fás rész kiirtását is megkezdi a Ligetben a Városliget Zrt, hogy oda hőlégballon felszállópályát (!) telepíthessenek

www.varosliget.info/index.php/85-cimlap/918-vurstli-lesz-a-mimoza-dombbol-is?fbclid=IwAR0aDVUFu8xVbDqfNywe-5pKLhheMY1F3OMcQWjQdofxPGoHID_w1ll6BFU
ozibozi
warr_b
Neked lehet nem fontos, de képzeld azt, aki már 3 éve fent lebeg, itt köröz Zugló fölött, és most már le szeretne szállni...

A fa meg amúgyse a városba való, ahogy az erdőben sincsenek random betontömbök és társasházak, úgy a városban is indokolatlanok a fák teljesen. Csak bezavarnak az egységes városképbe.
Sobri Jóska
Irónia?
samu09
Logika.
Sobri Jóska
Baszki, akkor miért Zuglóban élsz, ahol van még itt-ott zöld, miért nem költözöl a belvárosba? Ott aztán nem fogsz fát látni, se zöldet, se napot, ellenben lesz mindenhol szép hasznos beton. Igaz hőség, büdös, kutyaszar meg csöveshúgy is, de hát istenem, ilyen ez a városi élet.
warr_b
Mert én tűröm és állom!
És vannak magasabb prioritások mint a fa/beton arány a lakóhely kiválasztásánál.

Sobri Jóska
Kemény vagy, Johnny 😁

Kinek mi. Én pl ha fizetnének se költöznék a belvárosba, nekem fontos hogy legyen körülöttem zöld.

No, áruld el akkor, egy egy helyben 50 métert felemelkedő kilátó léggömbben mi a praktikus, használható, funkcionális a város számára?

Amúgy a VárosLIGET átalakításáról kezdődött a disputa. Ha liget, akkor az bizony egy parkos zöldfelület, nem csupa beton akármi.
Amúgy nem kell senkinek semmit tervezni a Hungária meg a Dózsa György közé, már van ott valami. A nevezett Városliget.
De ennyi erővel akkor még lehet szüntetni az egészet parkostúl, csónakázó tavastúl, Vajdahunyadvárastúl, aztán lehet egy baszott nagy parkolóházat odaépíteni, az sokkal praktikusabb meg urbánusabb lenne.
warr_b
Most liget, de azon dolgoznak, hogy ne az legyen, az a koncepció, hogy városi park legyen, vagy egy többfunkciós közösségi tér.
100 év alatt változhat a funkció, nem?

A kilátóléggömb nem tudom milyen koncepcióba illeszkedik, de a tervezőnek bizonyára van vele olyan célja, ami meggyőzte a döntnököt. Bizonyára interaktívabb vagy funkcionálisabb, mint tíz fa, ami áll értelmetlenül egy város közepén. Nem a Hüvösvölgyet építik be, vagy a dunakeszii vadasparkot, hanem egy a városközponttól 2 km-re lévő ingatlant.

Számomra a 7-es busz se használható, vagy praktikus, ahogy a Turul-szobor, egy belvárosi vagy margitszigeti állatkert vagy az Úttörővasút se, de ne felejtsd el, én nem vagyok várostervező. Bizonyára mindre van jó magyarázata annak, aki ezt javasolta és aki így döntött.
Fogadd el, hogy vannak más koncepciók, szempontok, és nem érthetünk mindenhez.
Én a Biodomot se értem, ami nem is ennek a kormányzatnak a nünükéje, de annál a szutyoknál, ami ott volt, biztos hasznosabb, praktikusabb lesz. Bár szerintem egy ezerlakásos felhőkarcoló, luxusszálloda praktikusabb lett volna oda, de nem így döntöttek, akceptálom.

több mint 4 éve
3. Nem értek egyet a lepattanással, csak a Lőrinc + OV vagyon képes mozgatni a nemzetgazdaságot +-, és akkor vannak még lojális milliárdosai nem kis számmal. Minimum királycsináló marad Orbán a jobboldalon, ha bukik.MC12
A Lőrinc vagyon óriási, de nemzetgazdasági szinten margó. Lokálisan tud gondokat okozni, mondjuk egy balatoni régióban keresztbe tenni valaminek. De a magyar politikai rendszer nem úgy van berendezve, hogy ilyesmivel ellenzékből komolyan operálni lehessen. Egyrészt az egész rá van kötve az állami / EU-s bevételekre, elég elkezdeni elzárni a csapot, máris úgy fognak sorban besorolni amellé, akinél a csap van, mint a pinty. Nézd meg mi folyik a NER-en belül már pár éve. Egymásra is kilövetési engedélyeket adnak, nem egy olyan társaság az, amelyik bevackolná magát egy vereségbe belefutó Orbán mellé. Az viszont minden további nélkül lehetséges, hogy Orbán királycsináló marad a Fideszen belül. Csak ennek akkor már a Fidesz szempontjából lesz csak jelentősége.
peterk2005
Az a baj azzal, ha egy hatalom a gazdaság minden területét einstandolja, hogy egy esetleges váltás esetén az újaknak nincs más eszköze, mint elvenni tőlük a lehető legtöbbet. Ha csak 1-2 ágazatot szúrtak volna ki maguknak, akkor semmi gond nem lenne szerintem, az újak is lenyúlnának pár ágazatot, és szépen békésen mehetne a felváltva pénzpumpálás, de így... A legjobb példa erre a héten kirobbant krumpli ügy, amikor már annyira rá van görcsölve a hatalom minden szinten arra, hogy csak neki jusson minden, hogy bruttó 2,5 millió forintot se hagy meg mondjuk 10 tényleg nehezebb helyzetben lévő gazdának, hanem azt is a megyei agrárkamara alelnöke nyúlja le.

Montenegro megcsinálta ezt anno okosan, a Dukanovic klán 30 évig uralta az országot úgy, hogy igazából csak az EU-s cigicsempészetre tették rá a mancsukat, abból bőséggel ki lehetett fizetni a holdudvart, meg annyi szavazót elégedetté tenni, amivel simán nyerték a választásokat sorozatban. Mellette meg tudott működni normálisan a többi szektor (normálisan = balkáni értelemben normálisan).
somoskovig
Rosszul látod.
Két okból is.

1.
A NER nem egy homogén, központosított bűnszervezet, amelynek feje mindenkinek igazságosan leosztja a juttatását.
Nem.
Mindenkinek az jut, amit kiügyeskedik magának a rendszer keretei között. Ezen logika mentén meg úgy működik, hogy: "ott van 2 mila, akkor miért hagyjuk veszni?"

2.
Minél autoriterebb egy politikai rendszer, annál kevesebb "szövetségest" kell kifizetni.
Egy full demokráciában a szavazók nagyobbik fele a szövetséges, akire a rendszer támaszkodik, és jó kormányzással lehet "kifizetni", egy full diiktatúrában pár tíz katonai és vallási, szellemi vezetőt, véleményvezért, helyi hatalmasságot elég kifizetni, és biztos a hatalom.
Magyarország ebből a szempontból hibrid, demokratikus autokrácia, sok kifizetendő támogatóval, szövetségessel.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 418 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

ozibozi
warr_b

Sobri Jóska
Irónia?
samu09
Logika.
Sobri Jóska
warr_b
Mert én tűröm és állom!

Sobri Jóska
Kemény vagy, Johnny 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve

ozibozi
warr_b

Sobri Jóska
Irónia?
samu09
Logika.
Sobri Jóska
warr_b
Mert én tűröm és állom!

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 418 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

ozibozi
warr_b

Sobri Jóska
Irónia?
samu09
Logika.
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta