Politika

69 feliratkozó

28 napja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 827
Jujjdeizgi, 10 perc múlva bejelentés?
warr_b
Kitalálom: Ukrajna, Brüsszel, háború és satöbbi.
Mi lehet az a bejelentés, ami nem volt a kezükben már 2 éve? Nem félek tőle hogy valami nagy dolog lesz és ha az is lenne kutya nem hiszi már el nekik.

Szerkesztette: KB23
28 napja
warr_b Washington Commanders 29 862 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Jujjdeizgi, 10 perc múlva bejelentés?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
28 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 768 — Saturday Night Lights
Csak remélni tudom, hogy folynak a háttértárgyalások a békés hatalomátadás feltételeiről (a Lázár-minisztériumban már hetek óta átad-átvét jegyzőkönyveket írnak), különben valóban 2006. őszi jelenetek is jöhetnek és ezt egyetlen jóérzésű sem akarná.
Csak néha kell.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
28 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 908 — #NoStress
Hackelés benne van, de a rendszer bedőlt, nem tudom, hogy belül pontosan milyen állapotok vannak, de nem lennék meglepve ha többen a kilépési pontot keresnék már a kaderek közül, így nehéz.
Toca
Mindenki úgy "tudja" nem fognak veszíteni. Fura.
Őszentsége Sobri Jóska
Kormanypárt úgy kampányol és mindenhol azt híreszteli, hogy ők fognak nyerni?
Hát ez fura, ilyen még sose történt sehol…
Toca
Mármint belül.

28 napja
Toca Minnesota Vikings 20 541 — Vikings fan
Hackelés benne van, de a rendszer bedőlt, nem tudom, hogy belül pontosan milyen állapotok vannak, de nem lennék meglepve ha többen a kilépési pontot keresnék már a kaderek közül, így nehéz.
Toca
Őszentsége Sobri Jóska
Kormanypárt úgy kampányol és mindenhol azt híreszteli, hogy ők fognak nyerni?
Hát ez fura, ilyen még sose történt sehol…
28 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 167 — The Mathematician
 24.hu/belfold/2026/04/09/orban-viktor-debrecen-orszagjaras/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
28 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 768 — Saturday Night Lights
Így bő 2 nappal a választás előtt van reális esély szerintetek az elhalasztásra?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Van.
Nekem már régóta az az elméletem, hogy ha azt mutatják a számok, hogy csalással vagy valahogy nyerhető, akkor megtartják, Ha azt látják hogy túl nagy a hátrány, semmiképp nem nyerhető, akkor nem lesz megtartva.
Jan
A vasárnapi szerbiai hátizsákok óta a táskámban figyel az EU-s zászló, ha holnap reggel halasztást jelent be, irány az utca.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
28 napja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 647 — Csodabogár
Toca
Őszentsége Sobri Jóska
csak meglépik a tisza választásból kizárását külföldi pénzekl elfogadása és hazaárulás miatt?
Josszi
Nem tudom.
Nagyon ki lenne centizve, de gondolom a szerdai számok nagyon gatyák, ki tudja ma már megtippelni, hogy mi van Orbán fejében. Szerintem mostanra már ő se nagyon.
Őszentsége Sobri Jóska
mi lenne, Zelenszkij és az ukránok 😀

28 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 642 — beers & Packers
Megnéztem Kovács Gergőt a Partizánban.
Engem nem nyőzött meg, de végülis kidumált mindent. Hogy mi a valóság, azt sose fogjuk megtudni egy csomó dologban azok természeténél fogva.
Viszont így, hogy komolyan dumált 110 percet, nem poénkodott, egy rettenetesen felelőtlen, szétszórt, megbízhatatlan ember benyomasát keltette. Egy civilét, aki -számomra legalábbis- idegesítően kaotikus, pontatlan, "nem hittem, nem gondoltam volna, nem emlékszem" hülyegyerek, aki már nem 20 éves, 46 évesen meg ez nagyon cringe.
Röviden ennyi.
Mondhatni róla, meg az MKKP-ről beszélni itt már most, illetve a jövőben gyakorlatilag offtopic.
Őszentsége Sobri Jóska
Én is megnéztem, benne volt minden, amiért kedvelem KG-t, és minden, amiért nem.
28 napja
Toca
Őszentsége Sobri Jóska
csak meglépik a tisza választásból kizárását külföldi pénzekl elfogadása és hazaárulás miatt?
Josszi
Nem tudom.
Nagyon ki lenne centizve, de gondolom a szerdai számok nagyon gatyák, ki tudja ma már megtippelni, hogy mi van Orbán fejében. Szerintem mostanra már ő se nagyon.

28 napja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739
Toca
Őszentsége Sobri Jóska

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
28 napja
Megnéztem Kovács Gergőt a Partizánban.
Engem nem nyőzött meg, de végülis kidumált mindent. Hogy mi a valóság, azt sose fogjuk megtudni egy csomó dologban azok természeténél fogva.
Viszont így, hogy komolyan dumált 110 percet, nem poénkodott, egy rettenetesen felelőtlen, szétszórt, megbízhatatlan ember benyomasát keltette. Egy civilét, aki -számomra legalábbis- idegesítően kaotikus, pontatlan, "nem hittem, nem gondoltam volna, nem emlékszem" hülyegyerek, aki már nem 20 éves, 46 évesen meg ez nagyon cringe.
Röviden ennyi.
Mondhatni róla, meg az MKKP-ről beszélni itt már most, illetve a jövőben gyakorlatilag offtopic.

28 napja
warr_b Washington Commanders 29 862 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/belfold/2026/04/07/senki-nem-volt-munkaidoben-rogan-szendrei-cecilia-es-sarka-kata-osztalekhanyo-lapjanal/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Jó kis munkahely

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
28 napja
Toca

28 napja
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Ebben a 16 évben tudod hányszor hallottam, hogy "ne ezt már biztos nem merik megcsinálni" ?

Túl sokszor. És mindig meg merték.

Nincsenek illúzióim, és nem becsülöm alá ennek a rendszernek az elszántságát.
Jan
Ne keverjük össze a dolgokat, itt most a választásról beszélünk, az egyetlen eseményről, amikor az állampolgárok közvetlenül kinyilváníthatják a véleményüket. Sok ideig azért ment a rettegtetés, hogyan fogják majd levinni a parlamenti bejutáshoz való küszöböt meg átírni a választási törvényt, de a gerrymanderinggel és a levélszavazatokkal itt elmentek a falig, nincs több mozgásterük.

Egy hónapok óta kiírt szavazás elhalasztása egyértelműen kontraproduktív lenne, ahogy már a hamis zászlós műveletek is azok voltak, szóval szerintem semmi értelme ezen parázni és nem is szabad ezt összevetni semelyik korrupciós üggyel, amit az általam említett apátiában, az átlagember vigyázó szemeitől nem zavartatva műveltek.

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
28 napja
De kampányt értékelni eredmény után lehet/érdemes. Ha a DK bejut pl, akkor pár dolog érthetővé válik és mindjárt jobb az a kampány is.
MC12
Ez szerintem baromság.
Döntést értékelni, minősíteni nem utólag, az eredmények, történések után lehet, hanem a döntés pillanatában rendelkezésre álló informaciók elemzésével. Ami a döntés utan történt az nem hathat ki a döntés jó/rossz volta ak megítélésére.
Pókerben ha preflop ketten all-in mentek, neked ászpárod van, akkor ez jó döntés, függetlenül attól, ha az ellenfeled királypárja végül győzedelmeskedik is.
Őszentsége Sobri Jóska
de te egy bináris helyzetre akarsz leegyszerűsíteni ezzel ennél sokkal nagyobb varianciával rendelkező helyzeteket. a végeredmény szempontjából ilyen eseményeket igenis megéri utólag is értékelni. csak érdemes figyelembe venni, hogy milyen döntések közül választhatott az illető és ennek fényében milyen felelősség terheli a végeredményért. ungváry előadásai ezért is nagyon érdekesek trianonról, a világháborúkba való belépésről, mert így lehet reálisan értékelni azt, hogy azokért a döntésekért vagy eseményekért kit milyen felelősség illet és ezáltal az utókor érvényesebb tanulságokat tudjon ezekből levonni
fake.id
Ugyanazt írod, amit én is.
Vagyis nem a kimenetel/eredmény a lényeg.
Őszentsége Sobri Jóska
de igen és ez nem mond ellent annak amit mondok, mert az alapján lehet visszafejteni az események láncolatát, hogy mi lett mindezek végeredménye. és van ezek közül olyan, ami kívül áll az illetőn. a példáddal élve van olyan ember, aki egy aa-kk badbeatnél összeomlik, nekiáll cirkuszolni és mutogatni fog cinkelt lapokra, dealerre, hogy rossz színű zoknit vett fel, a másik játékos pedig tudomásul veszi, hogy 82-18 esélye volt nyerni és ezt most beszopta. a végeredményt nézve mindegy, de azt nézve már nem, hány embernek rontotta el a hangulatát az előbbi, van-e kedve agyhalott fishként vagy az asztal legerősebb játékosaként rebuyolni stb. aminek viszont kihatása van minden további eseményre
fake.id
De ez nem az a döntés, hogy helyes volt e AA-val allin menni, hanem azokról a döntésekről írsz -és ezzel nem is vitatkozom- amik a leosztás elvesztése után kerülnek meghozásra.
Szóval amit írsz az okés, csak én másról mondtam véleményt, tettem állítást.

28 napja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 503 — Ajmo Vatreni
Tippek holnapra?
holnap a főni fél8-kor bejelent valamit
NB2
Előkapják a korábban emlegett jelentést, a tisza párt ukrán befolyásoltságáról?
Sajnos csak most tudta jóváhagyni a titokgazda az feloldási "igényt".
Más már nem maradt.
Osztogatáshoz már nagyon késő
gamerkr
Nyilvánvalóan valami fideszes baromság, amire semmilyen bizonyítékuk nincs, mert azt nem a Facebookon jelentené be úgy, hogy majd nyolc óra múlva kiderül.
28 napja
Toca Minnesota Vikings 20 541 — Vikings fan
Így bő 2 nappal a választás előtt van reális esély szerintetek az elhalasztásra?
Van.
Nekem már régóta az az elméletem, hogy ha azt mutatják a számok, hogy csalással vagy valahogy nyerhető, akkor megtartják, Ha azt látják hogy túl nagy a hátrány, semmiképp nem nyerhető, akkor nem lesz megtartva.
Jan
Én ennyire átpolitizált hétköznapokat még soha nem éltem át, egyszerűen ezt most már nem csinálhatják meg. Sobri is hivatkozott már arra, hogy itt az átlagosnál jóval több politikát fogyasztunk, ami alapvetően igaz volt eddig szerintem is, viszont az elmúlt hetekben nem egyszer kaptam azon magam, hogy mintha én lennék lemaradva.

Arra sokkal nagyobb esélyt látok, hogy valamilyen úton-módon elcsalják a választást, megpróbálják meghackelni a rendszert, de hogy ma rendszerváltó hangulat van, az egyszer biztos. Nálunk szinte csak 20-30 közötti fiatalok dolgoznak, mind pörgeti instán/tiktokon a fideszellenes tartalmakat, szép számmal mentek a pride-ra, mennek holnap a rendszerbontó koncertre, ez most nem az az apátia, amelyben a ner szép csendben végre tudta hajtani a legnagyobb bűneit.

Ha itt elhalasztják a választást, abból minimum 2006 lehet.
r.baggio
Ebben a 16 évben tudod hányszor hallottam, hogy "ne ezt már biztos nem merik megcsinálni" ?

Jan
Szerintem nem alábecsülöd őket hanem túl.
Nem véletlen rendvédelmi állpotokról szólnak a hírek az elmúlt hetekben. Egyértelmű, hogy nem támogatja a kormányt már se a honvédség, se a rendőrség nagyrésze.
Itt, ha halasztják a választást sokkal nagyobbat bukhatnak.
Persze szavazat vétel és egyéb csalások vanna és lesznek nem kétség, de ez inkább a 2/3 ellen mintsem a Fidesz győzelem mellett lesz.
28 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 648 — Patriot
Tippek holnapra?
NB2
Más már nem maradt.
gamerkr
Bejelenti, hogy lezárult a nemzeti petició, ilyen sokan még sosem irták alá, üzenjük Brüsszelnek, vasárnap mindenki jöjjön szavazni. Es gondolom a Kossuth rádióban (remélhetőleg az utolsó min elnöki interjúja).

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
28 napja
fake.id 1 855 — sixseveeeeeen
De kampányt értékelni eredmény után lehet/érdemes. Ha a DK bejut pl, akkor pár dolog érthetővé válik és mindjárt jobb az a kampány is.
MC12
Ez szerintem baromság.
Döntést értékelni, minősíteni nem utólag, az eredmények, történések után lehet, hanem a döntés pillanatában rendelkezésre álló informaciók elemzésével. Ami a döntés utan történt az nem hathat ki a döntés jó/rossz volta ak megítélésére.
Pókerben ha preflop ketten all-in mentek, neked ászpárod van, akkor ez jó döntés, függetlenül attól, ha az ellenfeled királypárja végül győzedelmeskedik is.
Őszentsége Sobri Jóska
de te egy bináris helyzetre akarsz leegyszerűsíteni ezzel ennél sokkal nagyobb varianciával rendelkező helyzeteket. a végeredmény szempontjából ilyen eseményeket igenis megéri utólag is értékelni. csak érdemes figyelembe venni, hogy milyen döntések közül választhatott az illető és ennek fényében milyen felelősség terheli a végeredményért. ungváry előadásai ezért is nagyon érdekesek trianonról, a világháborúkba való belépésről, mert így lehet reálisan értékelni azt, hogy azokért a döntésekért vagy eseményekért kit milyen felelősség illet és ezáltal az utókor érvényesebb tanulságokat tudjon ezekből levonni
fake.id
Őszentsége Sobri Jóska
de igen és ez nem mond ellent annak amit mondok, mert az alapján lehet visszafejteni az események láncolatát, hogy mi lett mindezek végeredménye. és van ezek közül olyan, ami kívül áll az illetőn. a példáddal élve van olyan ember, aki egy aa-kk badbeatnél összeomlik, nekiáll cirkuszolni és mutogatni fog cinkelt lapokra, dealerre, hogy rossz színű zoknit vett fel, a másik játékos pedig tudomásul veszi, hogy 82-18 esélye volt nyerni és ezt most beszopta. a végeredményt nézve mindegy, de azt nézve már nem, hány embernek rontotta el a hangulatát az előbbi, van-e kedve agyhalott fishként vagy az asztal legerősebb játékosaként rebuyolni stb. aminek viszont kihatása van minden további eseményre
28 napja
Jan Pittsburgh Steelers 5 659 — Steelers fan
Van.
Jan
Én ennyire átpolitizált hétköznapokat még soha nem éltem át, egyszerűen ezt most már nem csinálhatják meg. Sobri is hivatkozott már arra, hogy itt az átlagosnál jóval több politikát fogyasztunk, ami alapvetően igaz volt eddig szerintem is, viszont az elmúlt hetekben nem egyszer kaptam azon magam, hogy mintha én lennék lemaradva.

Arra sokkal nagyobb esélyt látok, hogy valamilyen úton-módon elcsalják a választást, megpróbálják meghackelni a rendszert, de hogy ma rendszerváltó hangulat van, az egyszer biztos. Nálunk szinte csak 20-30 közötti fiatalok dolgoznak, mind pörgeti instán/tiktokon a fideszellenes tartalmakat, szép számmal mentek a pride-ra, mennek holnap a rendszerbontó koncertre, ez most nem az az apátia, amelyben a ner szép csendben végre tudta hajtani a legnagyobb bűneit.

Ha itt elhalasztják a választást, abból minimum 2006 lehet.
r.baggio

Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.

On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.

P.Kirby BBC 2026.04.13.
28 napja
gamerkr Green Bay Packers 11 880 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Tippek holnapra?
NB2
Más már nem maradt.

28 napja
MC12
Ez szerintem baromság.
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id

28 napja
fake.id 1 855 — sixseveeeeeen
MC12
Ez szerintem baromság.
Őszentsége Sobri Jóska

Szerkesztette: fake.id
28 napja
Jelenleg se te, se én nem tudjuk mivel ment all in-t az asztalnál ülő 5 játékos, csupán a flopot meg a turn-t látjuk és most jön le a river. Persze, elemezhetjük, hogy a gesztusaik, mozdulataik, az arcuk alapján ki várhat színre, ki van készen, kin segített a turn-ön az a dáma vagy ki blöffölt, de amíg nem mutatjàk meg a lapokat - addig nem tudjuk megmondani, ki játszott jól.

Ha a Fidesz 2/3al nyer vagy a kutyák bejutnak, akkor jó kampányt vittek, és mi gondoltuk rosszul, mik is a jó és rossz kampány kritériumai. Én nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy valamit én tudok rosszul, és az aki benne van, jobban tudja, mit miért tesz. Jelen tudásom alapján a DK nagyon gyenge kampányt visz, esélye sem kéne hogy legyen, hogy bemennek. De ha mégis, akkor rosszul gondolkodtam, nekiülök és elgondolkodom, hol néztem be.
MC12
Nem érted.
A döntés értékelésénél nem számít a kimenetel.
A dönteskor rendelkezésre álló infók helyes felismerése, felmérése, felhasználása számít.
Erről szól amit írtam, nem arról, hogy kinek milyen kampánya volt.
Hanem arról, hogy kampányt értékelni eredmény után lehet/érdemes e.