Politika

69 feliratkozó

28 napja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 041
Én ma feladtam az elveimet a politika miatt.
Őrmezőn kopogtattunk a Tiszának, Cowboys-felsőben nyit ajtót a faszi, és a rokonszenv elnyeréséért így köszöntöttem: Hajrá Dallas!
atapapa
Ez a Tisza szeretetország?!

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
28 napja
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 479 — #neverpunt
Én ma feladtam az elveimet a politika miatt.
Őrmezőn kopogtattunk a Tiszának, Cowboys-felsőben nyit ajtót a faszi, és a rokonszenv elnyeréséért így köszöntöttem: Hajrá Dallas!

28 napja
esanders10 Denver Broncos 957
Sosem látott tömeg . MP győri túra
Élőben az ATV Spirit adja-kivételesen
ozibozi
Az bizony gyanúsan 10k+
28 napja
ozibozi New York Giants 21 500
Sosem látott tömeg . MP győri túra
Élőben az ATV Spirit adja-kivételesen

Szerkesztette: ozibozi
28 napja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 473
MC12
Szívesen elolvasnám a szakmai véleményed az öt párt kampányáról egy-két mondatban, nincs kedved nekiesni?
Szokol
Fidesz - gyenge/gyenge közepes
Mi hazánk - jó/kockàzatkerülő
Tisza-jó-nagyon jó/kockázatkerülő
Dk - kutyák - kurvagyenge

A kampány lényegi részét, az elmúlt 3-4 hetet nem a pártok vitték, hanem a nem kormánypárti média. Ez pedig új helyzetet okozott a kampánystáboknak is.

De kampányt értékelni eredmény után lehet/érdemes. Ha a DK bejut pl, akkor pár dolog érthetővé válik és mindjárt jobb az a kampány is.
MC12
sztem a mi hazánknak max ok kampánya volt, alapvetően nem sikerült "átütniük a falat" semmivel - nyilván mert kerülték a kockázatot - cserébe több olyan ügy is volt ami ártott nekik - novák dr ugye az antivax valósággal, budaháziék a szavazat megosztással ...
a fidesz is sztem gyenge volt és főleg ezek a dpk rendezvények és vergődés voltak gázok, az átlag szavazó max a nyomasztást érzékelte és azt hogy ki van zárva a megmozdulásokból
a többivel egyetértek, főleg hogy a média vitte a kampányokat jobban
Negritis, a vajda
Ez szemantikai vita 😊 az MH kampány rendben volt. Van egy termékük - Bűnvadászok - azt sikeresen megfuttatták, a rendpártiság is jó témájuk, az is átment. A listavezető nem baszott el semmit, sőt, leült mindenhol, minden sajtóval, jól nyilatkozott, kompetens politikus képét adta el. Ami egy kampány to do listán rajta van, azt ők kipipálhatták. A negatív ügyek nem mentek át, a szavazótáboruk intakt maradt, listán biztos vagyok benne, hogy nem ártott nekik semmi, és ott az a lényeg.

A Fidesz kampány annyira összetett és problematikus, hogy azt tényleg az eredmény fogja jelentős részt befolyásolni, térjünk vissza rà utána.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
29 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 167 — The Mathematician
MC12
Szívesen elolvasnám a szakmai véleményed az öt párt kampányáról egy-két mondatban, nincs kedved nekiesni?
Szokol

A kampány lényegi részét, az elmúlt 3-4 hetet nem a pártok vitték, hanem a nem kormánypárti média. Ez pedig új helyzetet okozott a kampánystáboknak is.

De kampányt értékelni eredmény után lehet/érdemes. Ha a DK bejut pl, akkor pár dolog érthetővé válik és mindjárt jobb az a kampány is.
MC12
sztem a mi hazánknak max ok kampánya volt, alapvetően nem sikerült "átütniük a falat" semmivel - nyilván mert kerülték a kockázatot - cserébe több olyan ügy is volt ami ártott nekik - novák dr ugye az antivax valósággal, budaháziék a szavazat megosztással ...
a fidesz is sztem gyenge volt és főleg ezek a dpk rendezvények és vergődés voltak gázok, az átlag szavazó max a nyomasztást érzékelte és azt hogy ki van zárva a megmozdulásokból
a többivel egyetértek, főleg hogy a média vitte a kampányokat jobban

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
29 napja
MC12
Szokol

29 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 969 — Kinek mit intézett a kormánya
Na, Nógrád1-ben nyomtattak végül új lapokat amin nem lesz Berki meg a DKs, a Kutyás meg gépileg lesz áthúzva (elv talán Czeglédynél is meg lehet ezt még oldani, az majd kiderül)

Poloska vagyok.
29 napja
xrace77 Denver Broncos 4 722
A holnapi Rendszerbontó Nagykoncertről élő stream lesz a Szélsőközép youtube csatornán.
Pontos menetrend:
 refresher.hu/12061-Itt-a-teljes-menetrend-ekkor-lepnek-szinpadra-Azahriahek-Krubiek-es-tobb-mint-50-eloado-a-Rendszerbonto-Nagykoncerten
29 napja
Szokol Pittsburgh Steelers 7 415 — Steelers fan
MC12
29 napja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 549
Úgy érzem előbb lesz Tisza 2/3, mint Humprhies PL win este 11 után.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
29 napja
szaba Los Angeles Chargers 12 688
Szerintetek lesz még valami a Radnai Márk pont hun?
29 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 834 — The only discipline that lasts, is self discipline
Most mentek el tőlem a "kertészek" ... vagyis segédmunkások, a ház körüli munkákat csinálják. Ketten voltak, kifzettem őket és amikor megbeszéltük, hogy hétfőn délután is jönnek, egyikük viccesen megjegyezte, hogy feltéve, hogy hétfőn is lesz még nap. No, mondom mert miért? Elsőre le se esett, azt hittem neki lesz valamije. De nem, hanem "há mer vasárnap nagy nap lesz". Ja, hogy ja, hát ha azt mondod. Kérdezem és mennek szavazni? Megyünk ám, mindenképp. És elárulják kire? Persze. Csakatisza. És viszik az asszonyt is.

Namost ezek telepi romákok. Vasárnap este jönnek, pénteken mennek, közben itt "motelben" (munkásszállón) laknak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
29 napja
Szerintetek lesz még visszalépő jelölt valahol? Gondolom a szavazólapok lassan már kész kell hogy legyenek, szóval ha lesz is még, akkor az már ilyen Szandika-féle kihúzzuk filctollal a lapról típus lesz...
warr_b
Ceglédy Csaba a vége ezek szerint. Ma 16:00 volt a határidő. Szóval tömeges dk-mi hazánk - kutya visszalépés már nem lesz. Illetve lehet, de a rájuk adott szavazat már számolva lesz és áthúzva sem lesznek.

29 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 908 — #NoStress
Még egy sajátosság a listás mandátum-osztásról.

Tegyük fel, hogy 11%-al nyer a Tisza és megnyer 68 OEVK-t.

Akkor mivel úgy ezek között lesz nagyjából 15 olyan OEVK, amelyet 2 % alatti különbséggel nyer meg a Tisza, ezért ezen OEVK-kból nagyon kevés, max. 20-25.000 szavazatot visz át győzteskompenzációként. Miközben a Fidesz vesztes töredékszavazatként simán begyűjthet 300.000+ szavazatot a vereségei mellett.

Ami viszont azt jelenti, hogy 68 győztes Tisza OEVK-nál listáról a Fidesz akár 2-vel több mandátumot is kaphat, mint a Tisza, köszönhetően a rendkívül kevés győztes töredékszavazatnak, illetve ezzel szemben rendkívül magas (kb. maximum-közeli) fideszes vesztes töredékszavazatnak (no meg, persze a levélszavazóknak).

Szóval azon ne lepődjön meg senki sem, ha 68+ OEVK-t nyerne a Tisza, akkor listáról a Fidesz több mandátumot szerez.
FuckYoElonMusk
Nem akarlak megbántani, de teljesen rossz a matekod, sokadszorra.
Tegyük fel sima, tiszta, demokratikus választás lesz, te is így kalkulálsz.
De akkor miert pont 11% amivel számolsz?!
Minden legit mérésnél (Medián, Fidesz saját) 20-25 százalékponttal vezet a Tisza.
Miért lenne ez 3 nap múlva 11?! Miért nem 6? Vagy 15 a Fidesznek? Vagy 50 a Tiszának? Ugyanannyira random, mint a te 11-ed.
Ráadásul egy 11 százalékpontos előny jelenthet 100 egyéni oevk-t és 40-t is, miért pont 68-t jelentene? Azt már meg se kérdezem, hogy miert lenne nagyjából 15 oevk 2 százalékpont különbségen belül, és nem 3 vagy 30?
Egyébként matematikailag kijöhet az, amit írsz, egy opció a sok közül. De egy olyan opció, aminek az esélye rettenetesen csekély.
Miert erre fókuszálsz, ezt írod? Nem értem. Teljesen életszerűtlen.

29 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 648 — Patriot
4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszni
KB23
Négy éve sokkal biztosabb voltam abban, hogy a Fidesz masszívan nyer, mint most abban, hogy a Tisza akárhogy is, de nyer. Pedig utóbbira is azt mondanám már, hogy biztos vagyok.
peterk2005 udvari bolond
A 16 éves Fidesz fogság Stockholm szindrómája, hogy senki nem meri elhinni, hogy kikapnak.

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
29 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 834 — The only discipline that lasts, is self discipline
4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszni
KB23
Négy éve sokkal biztosabb voltam abban, hogy a Fidesz masszívan nyer, mint most abban, hogy a Tisza akárhogy is, de nyer. Pedig utóbbira is azt mondanám már, hogy biztos vagyok.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
29 napja
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 918 — Salus populi suprema lex esto

Akkor mivel úgy ezek között lesz nagyjából 15 olyan OEVK, amelyet 2 % alatti különbséggel nyer meg a Tisza, ezért ezen OEVK-kból nagyon kevés, max. 20-25.000 szavazatot visz át győzteskompenzációként. Miközben a Fidesz vesztes töredékszavazatként simán begyűjthet 300.000+ szavazatot a vereségei mellett.

Ami viszont azt jelenti, hogy 68 győztes Tisza OEVK-nál listáról a Fidesz akár 2-vel több mandátumot is kaphat, mint a Tisza, köszönhetően a rendkívül kevés győztes töredékszavazatnak, illetve ezzel szemben rendkívül magas (kb. maximum-közeli) fideszes vesztes töredékszavazatnak (no meg, persze a levélszavazóknak).

Szóval azon ne lepődjön meg senki sem, ha 68+ OEVK-t nyerne a Tisza, akkor listáról a Fidesz több mandátumot szerez.
FuckYoElonMusk
De ez fordítva is igaz. Mert ahol meg a Tisza veszít kicsivel ott meg a fidesz nem visz győzteskompenzációból sokat. A budapesti győzteskompenzáció az meg elég kemény lesz azért a Tiszának
29 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 642 — beers & Packers
KB23
Bíztam és totál padló volt estére.... Legszívesebben kilőttem volna amikor kimondta, hogy nyertek.....
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
Sorry, de aki 4 éve a választás napján nem tudta, h ott már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e 2/3 vagy sem akkor az nem igazán volt képben. A mostani szitu kb a fordítottja a 4 évvel ezelőttinek.
Szesze
Írtam már néhányszor: biztosra vettem, hogy nem lesz újra kétharmad. Engem az ütött ki, hogy mégis lett.
Az előválasztás után szétesett az ellenzék (MZP győzelmét nem bírta megemészteni a DK). MZP is csúnya hibákat követett el. Nem csupán a partizános nyilatkozatára gondolok, hanem pl. arra, hogy a kampány kellős közepén saját frakcióról kezdett alkudozni. Ekkor már kamu volt az is, hogy a "Jobbik erős vidéken". Lehetne sorolni, ebből a kudarcból mindenki szépen kivette a saját részét.
A Fidesz W önmagában ezért nem lepett meg különösebben. Az ellenzéki pártok vezetői (tisztelet a kivételnek: Donáth Anna és Karácsony Gergely) már a választások éjszakáján megmutatták, mennyire érdemtelenek lettek volna a kormányzásra.
29 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 411

29 napja
Szesze New York Giants 21 986 — Giants fan
KB23
Bíztam és totál padló volt estére.... Legszívesebben kilőttem volna amikor kimondta, hogy nyertek.....
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
Sorry, de aki 4 éve a választás napján nem tudta, h ott már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e 2/3 vagy sem akkor az nem igazán volt képben. A mostani szitu kb a fordítottja a 4 évvel ezelőttinek.
29 napja
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 924 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
KB23

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
29 napja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 827
És vajon akkor is vele volt a benzinkúton?

444.hu/2026/04/09/de-ott-volt-mondta-orban-a-444-nek-amikor-arrol-kerdeztuk-hogy-trump-nem-jott-el-szemelyesen
29 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 953 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Hogy érzitek magatokat?🙂 Nekem már görcsben van a gyomrom.
nagylaza, főpohárnok
várom a fél 12-es műszakzárást, geci unalmas a nap
Löfli
Ha ennyire unatkozol, akkor esetleg tippelhetnél az általad szervezett játékban.🙂
nagylaza, főpohárnok
majd vasárnap reggel, addig olvasgatom a Beastet

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
29 napja
ozibozi New York Giants 21 500
Éjjel loptok, nappal hazudtok,
Ez csicskagyász!
/Kozmosz

youtu.be/9oglPskBl8k?is=Xlhbvy58F_jmD3rR