Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 401 — zászló zászló szív
....
Fast Willie
Szeretem ha valaki adatokkal válaszol 😊

sutianap leírta, amit én is írtam volna, többször népesebb sokaság nagyobb mintát fog mutatni...

továbbra is, a legkonzervatívabb becslések szerint is kétszer annyi esélye van egy színesbőrű polgárnak, hogy véletlenszerűen közúti ellenőrzést kapjon, mint egy fehérnek...

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 720 — capitaine du château de Vienne 1487
representative
1265 afro x 13% rasszra 9731
és 2416 x 80% fehér 3020
ami jajj azt jelenti, hogy több mint háromszorosan vannak felülreprezentálva a feketék,

Tehát népességarányosan minden rendőr által megölt fehérre három fekete jut

,........

a tüntetésekről meg annyit, hogy a demokrácia mint olyan a néphatalmon alapul, igyaz hogy képviseleti formában gyakorlott,
"a politikai döntés felülbírálhatóságára, új politikai döntés kezdeményezésére és a képviselő visszahívására"
no tehát egy ilyen gusztustalan módon meghekkelt választásnál a néphangja a tüntetés, itt persze demokratikusan Sobri módra nem mutogatunk vissza, hogy akkor mér szavaztatok meg, hanem elmegyünk a bús picsába csendben halkan - a választott politikus visszahívható, ezen lehet rugózni, meg erősködni, belerendőrözni, belenemzetigárdázni de ha csak szítom a tüzet, akkor a nép hangja átvált a nép karjába s itt bele lehet rohanni sok mindenbe...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 17 027
ezek nem "ütik" a te videóid, csak mutatni akarom, hogy legtöbbször van 1 másodpercük mérlegelni, mi ehhez nem vagyunk hozzászokva legtöbb rendőr akivel beszéltem életében nem volt ilyen helyzetben viszont ha naponta többször kerülsz veszélyes helyzetbe biztosan fogsz hibázni, mindenki hibázik. Na most ha ennyi "eset" van akkor bizony hiba is lesz bőven.
Természetesen viselnie kell mindenkinek a következményeket, vannak rasszista rendőrök, vannak akik a rasszista kártyát használják ki....
Viszont Amerikában rendőrnek lenni az nem automatikusan gyors nyugdíj, felénk egyszer volt lövöldözés, helyi zsaruk ki se mentek megvárták a speciális egységet.
rokaur
Teljesen igazad lenne, ha a a "hibázó" rendőröket legalább emberölés miatt felelősségre vonnák. De nem teszik. Igenis nagyobb esélye van meghalni egy feketének rendőri igazoltatás közben, sőt, sokkal többször igazoltatnak, ha fekete vagy, mintha fehér. Nem az egyedi esetekről van szó, de ez sokkal látványosabb.

Annak a esélye, hogy megállít a rendőr, ha színes vagy, kétszer akkora, mint ha nem.

www.prisonpolicy.org/blog/2018/10/12/policing/

Egyedi példát mire nem tudsz hozni?
Ha valami trollkodás, akkor ez az.
Egyedi esetekkel példálózni.
Ahol nyilvánvaló, hogy XY elkövető rasszista. De attól még nem rasszista mindenki.
Általánosságban rasszistázni és egyedi esetekkel alátámasztani, pont olyan általánosítás, mint maga a rasszizmus.
Sobri Jóska
 www.bc.edu/content/dam/files/schools/law/bclawreview/pdf/49_1/05_whitney_web.pdf

heinonline.org/HOL/LandingPage?handle=hein.journals/uchclf2016&div=15&id=&page=

papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3543744

Kell még néhány?

Nem MINDENKI rasszista, hanem INTÉZMÉNYESÜLT a rasszizmus. A kettő nem ugyanaz. Én az előbbit soha nem mondtam, az utóbbi viszont bizonyított tény.

Hogy lehet egy rasszista országban demokratikusan választva a kisebbséghez tartozó vezető? Elárulod?
Sobri Jóska
Oké.

Akkor most vagy az van, hogy te úgy kelsz fel, hogy felidegesítesz embereket vagy te vagy az ördög ügyvédje, és ki akarod hozni a legtöbbet belőlünk.

De belekezdtem, végigcsinálom: ne mondtam, hogy az ország rasszista, intézményesült a rasszizmus, a kettő nem ugyanaz. És úgy választották meg, ahogy Trump is elnök lett, 3 millióval kevesebb szavazattal: neki volt több elektora.
Gyurma Pappa
Egyik oldal:

www.washingtonpost.com/graphics/investigations/police-shootings-database/

Persze ebben benne vannak a jogszerű fegyverhasználatok is.

1265 afro és 2416 fehér halt bele a rendőrlövésekbe.

www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race/

Jéé, itt is a fehérek vezetnek...

mappingpoliceviolence.org/unarmed

Persze ez az oldal meg nem tünteti fel, hogy hányan voltak közülük körözés alatt pl...

Az "ellenoldal":

nleomf.org/facts-figures/officer-deaths-by-year

www.odmp.org/search/year/2020

edition.cnn.com/2019/02/07/us/2019-officers-killed-trnd/index.html

nleomf.org/facts-figures/law-enforcement-facts

www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2019/05/08/the-number-of-u-s-police-officers-killed-in-the-line-of-duty-increased-last-year-infographic/#64a37c3a1189

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Akron_Police_Memorial.jpg
List of law enforcement officers killed in the line of duty in the United States
This is a list of U.S. law enforcement officers killed in the line of duty. Summaries of the overall casualty figures, by year, are also provided. Overview by year According to the FBI, which publishes the data in the Uniform Crime Reports, from 1980 to 2014, an average of 64 law enforcement officers were feloniously killed per year. Those killed in accidents in the line of duty are not included in that number. 2025 The Officer Down Memorial Page reported 104 deaths in the line of duty, including West Virginia National Guard soldier Sarah Beckstrom, who was participating in the deployment of federal law enforcement and National Guard forces to Washington, D.C. when she was shot on November 26 and died a day later. 2024 The Officer Down Memorial Page reported 167 deaths in the line of duty. 2023 The Officer Down Memorial Page reported 167 deaths in the line of duty. 2022 The Officer Down Memorial Page reported 284 deaths...

www.fbi.gov/news/pressrel/press-releases/fbi-releases-2019-statistics-on-law-enforcement-officers-killed-in-the-line-of-duty

Vetített veszélyességi adattáblák:

www.nature.com/articles/d41586-019-02601-9

Egyébként arról nincs hivatalos stat, hogy mennyi illegális fegyvert tartanak az egyes népcsoportok?

A becsült fegyverszám államonként. Brutális mennyiség.

www.statista.com/statistics/215655/number-of-registered-weapons-in-the-us-by-state/

Egy olyan adattáblát azért találtam, hogy az 1982 és 2019 közötti lövöldözések 35%-ban engedély nélküli fegyverekkel történtek.

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 491 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nekem is az a legnagyobb kérdésem, hogy mi az a pont, vagy intézkedés amit el akarnak érni most? Mert szép cél hogy ne legyen rasszista megkülönböztetés de akkor tüntethetnek még egy évtizeden keresztül legalább. Szóval most jelenleg mit akarnak? Mi az ami után leállnak, hogy igen elértük amit akartunk. Vagy most tüntetnek amíg meg nem unják, aztán minden mehet tovább úgy ahogy volt?
Wester
Nincs központilag vezérelt indok. Ahány ember, ahány szervezet, annyiféle elképzelése, terve, vágy van. Van aki csak ki akarja fújni a gőzt, kimegy pár napig aztán visszatér a mindennapokhoz. Egy szervezet viszont remélheti azt, hogy megnő a népszerűsége, befolyása, lobby ereje attól, hogy hallatta a hangját. Máshol mondjuk a helyi rendőrségen indíthat el egy pozitív változást.

Összességében nyilván nem fog megoldódni a dolog egycsapásra. De minden nagyobb léptékű ügy megoldása úgy történik, hogy apró lépéseket teszel. Megteszed az elsőt, aztán a másodikat, aztán a sokadikat, és a végén azt veszed észre, hogy célba értél.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
hden Philadelphia Eagles 340
Megnéztem, és nem értem.
Igazságosabb világot akarnak? Így?
Mintha rossz lenne a gyomrom, fosnék, és megoldásként betolnék egy kiló paradicsomot majd ráküldenék egy liter tejet.
Nem igazán tűnik megoldásnak.
Ha még tobzódnak egy napig, hétig, hónapig mi fog változni, megjavulni?
És hagyjuk a fosztogatásokat.
Egy demokrácia addig demokrácia, amíg a szavazatoddal a választott képviselőid útján kommunikálsz.
Nem akarnak demokráciát? Ilyet nem? Tudnak jobbat? Akkor miért nem csinálta a fekete elnök meg 8 év alatt és miért hagyta mégis ilyennek?
Sobri Jóska
A változás nem máról holnapra fog bekövetkezni. A rasszizmus nem fog soha teljesen eltűnni, de ha már pár ember gondolkodásmódját kicsit megváltoztattad, az már siker. Az NFL és a csapatok sokat tehetnek azért, hogy ez a feszültség enyhüljön. itt egy régebbi példa:
 www.nbcsports.com/philadelphia/the700level/watch-malcolm-jenkins-ride-along-philly-police-department

szerintem egy olyan elnök ül a fehér házban, aki az erőszakra buzdít, erőszakkal akarja megoldani a problémát. Egy nárciszista, akibe egy kevés empátia sem szorult. A neo-nácikat nehezére esik elítélni, akik tüntetnek egyből elítéli, próbálja összemosni a békés tüntetőket a fosztogatókkal. Azért, hogy egy Bibliával pózoljon értelmetlenül, feloszlatja a békés tüntetőket, Diktátorokkal haverkodik, a sajtót az ellenségének kiáltja ki stb. | Tudom ezzel te nem értesz egyet, szerinted még Raegeni magasságokba is emelkedhet. Biden szerintem csak a kisebbik rossz, de majd kiderül. |
A csendes tüntetés működött Kaepernicknél és a többi játékosnál? Próbáltak kiállni a rendőri brutalitás ellen, békésen, mocskos hazaáruló gecik voltak. A 3 rendőrt, aki ott volt a gyilkossal még mindig nem tartóztatták le és látod ez a kurva szomorú.

A mi tüntetéseinknek - ha nem is azonnal - de meglett az eredménye.
Az internetadóból sem lett semmi 😉 😀
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 491 — The only discipline that lasts, is self discipline
Pedig vagy Trump intézményesítette a rasszizmust, de ezzel senki se vádolja, vagy már Obama alatt is intézményes volt. Akinek nyilván nem volt se érdeke, vagy nem lelte benne örömét, tehát az a tény, hogy 8 év fekete elnök alatt is intézményes volt a rasszizmus azt jelenti, hogy ez a norma, ez a normális.
Amit én nem gondolok. Vagyis én arra jutok logikailag, azt gondolom nincs intézményesített rasszizmus.Sobri Jóska
Gyurma Papának igaza van, tényleg vagy az a helyzet, hogy bizonyos napon kikapcsolt aggyal ébredsz, és ilyenkor kételemis szinten se sikerül egy gondolatot végigvinni, vagy direkt játszol velünk, szopatva minket hogy körmöljünk fölöslegesen. 😊 Utóbbi esetén b***zd meg. 😀 😀

Szóval itt is - mint ma minden postban - kiemelsz egy állítást, aztán kitolod extrémbe és úgy csinálsz mintha az lett volna az állítás. Nos, nem. Az intézményesített rasszizmus nem azt jelenti, hogy az a tipikus / normális. Hanem azt jelenti, hogy részévé vált az intézményrendszer működésének. Azaz megjelenik ott is, az intézmény pedig tűri, rösszabb esetben támogatja.

Orbán intézményesített korrupciója se azt jelenti, hogy minden forintot korrupt úton költenek el. Még az sem, hogy a többségét. Azt viszont jelenti, hogy kurva sokat költenek el korrupt módon úgy, hogy az intézmény elnézi, sőt támogatja.

Tisztázzunk még valamit: szerintem Trump a tünet, nem a betegség. Ő nem oka semminek, csak haszonélvezője, jele, eredménye. A tüntetők a tünetet tudják csak kezelni, és beleesnek abba a szintén gyakori hibába, hogy ettől a betegség elmúlását várják.Gyurma Pappa
Én ezzel abban hadd ne értsek egyet, hogy akik értik a folyamatokat, tisztában vannak vele, hogy ez tüneti kezelés (vagy az se, csak gőz kiengedés). Illetve, én úgy gondolom, hogy a tünet megjelenése is része a gyógyításnak. Nélküle sokszor nem is indul meg a gyógyítás folyamata. A tüntetés is lehet egy ilyen tünet, ami beindíthat bizonyos gyógyító folyamatokat. Hogy ezúttal beindít-e, azt majd meglátjuk, most még minden lehet.

Egyébként ami azt illeti, még Trump is lehet ilyen tünet, amire elindulnak gyógyító folyamatok. (Sobri mindjárt beírja, hogy naugye, Trump mégis hasznos, de erre már nem leszek hajlandó válaszolni. 😀 😀 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ennek örülök.
Okokat én is tudok, célokat nem látok.
Sobri Jóska
Na, ugyanazt mondjuk valamiben, pont erre utaltam én is. Már megérte.

több mint 5 éve
És ezügyben ha Obama nem tudott mit tenni, akkor botorság azt képzelni, hogy majd Trump akar és tud.
Sobri Jóska
Egyetértünk.

A statisztikák továbbra is arra utalnak, hogy a racial profiling egy létező jelenség, nem csak a rendfenntartók, de a HR osztályok, sőt az oktatás területén is. Ezt az általam (szándékosan 2016 környékről, tehát Trump által még nem érintett adatokon alapuló) linkelt tudományos tézisek is igazolják.

Tisztázzunk még valamit: szerintem Trump a tünet, nem a betegség. Ő nem oka semminek, csak haszonélvezője, jele, eredménye. A tüntetők a tünetet tudják csak kezelni, és beleesnek abba a szintén gyakori hibába, hogy ettől a betegség elmúlását várják.

több mint 5 éve
Mivel 1789 óta tüntetés még semmilyen problémát nem oldott meg, így ennél erősebb magyarázatot vártam.
De próbálom értelmezni.Sobri Jóska
Ez így nem igaz. Sőt, az ellenkezője igaz. Annyi igaz csak, hogy _önmagában_ a tüntetés sokszor nem oldja meg a problémát. De az igazán nagy problémák nagyon ritkán oldódnak meg anélkül, hogy tüntetések, nagyon komoly és érvényre is juttatott elégedetlenkedés ne előzné meg.

Egyébként nap mint nap megoldanak tüntetések problémákat. Sztrájkok, béremelési, nyugdíjjal, munkajogi ügyekkel kapcsolatos tüntetések rendszeresen eredményesek. Még nálunk is volt nem is egy eredményes tüntetés. Legutóbb a diáktüntetés például.

több mint 5 éve
A következő mondandóm ez lett volna... A kinti rendőrök nem a bokor mögül trafiznak, hanem minden nap az életüket kockáztatják. És tényleg sajnos ebbe bele-bele csúszik 1-1 hiba. Ezért írtam múlt héten, hogy 499 jó igazoltatást a kutya nem vesz elő, csak ezt az egyet.NB2
Adott szempontból igazad van. Maguknak köszönhetik, ragaszkodnak ehhez a szabad fegyvertartós pionír western világhoz, hát viseljék a következményét is annak, hogy hetven éves nyanya szoknyája alól is bármikor előkerülhet egy nagy kaliberű. És annak, hogy ezt a rendfenntartó is kénytelen figyelembe venni.

Másrészt viszont ha fizetsz a javításért, akkor még az autószerelődet is számonkéred ha hibázik. Nem mondod azt, hogy oké, százból egy hiba óhatatlanul benne van, pont az én motor blokkomat elbaszta, elkönyvelem a veszteséget lépjünk. Hanem bizony utánamész és számonkéred rajta. Azzal viszont már nem foglalkozol utána, hogy megnézd, hogy százból egyet vagy kettőt ront el. Elég annyi, hogy ha ront, korrigálja és kész. A rendfenntartóval - az állammal, a közszolgával - szemben viszont nem csak az az elvárásod, hogy ha hibázik akkor javítsa, de az is, hogy sose hibázzon többet, mint az elkerülhetetlenül szükséges. Ha többet hibázik, akkor felszólalsz, változást követelsz, jobb képzést, jobb eszközöket, erősebb szűrést hogy csak az alkalmasak lehessenek közszolgák, satöbbi. Hogy a hibák száma a minimumon maradjon. Cserébe, ha jól végzi a dolgát, akkor pedig köztiszteletet. közmegbecsülést kap. Amit az autószereleő nem kap meg.

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 562 — #NoStress
Miért tüntetnek MOST a feketék?
Sobri Jóska
A tüntetések ellentmondásosságában teljesen egyetértünk. Szerintem ez nem megoldás semmire.

De.

Ha okot kell keresnek, akkor az az elkeseredettség, és hogy minden oldalról tüzelik ezeket a tüntetések. Egyik oldalról a szélsőbal (igen, az antifa/kommunista szélsőségeket sem szeretem, a genderelmélet is egy baromság, sőt továbbmegyek az állam is takarodjon a gazdaságból) a másik oldalról a tulajdon elnökük.

Nem vitatom a probléma nehéz feloldhatóságát, sőt, nem támogatok semmilyen tüntetéses megoldást. De én ugye oktatással kezelném a szegénységet is, szóval utópista vagyok, ugyebár.
Gyurma Pappa
Ennek örülök.
Okokat én is tudok, célokat nem látok.

Tényleg nem látod az ellentmondást?
Sobri Jóska
Nem. Ugyanezen ellent-nem-mondás miatt gondolom, hogy pl. a gerrymandering is a demokrácia része, és hogy itthon sincs diktatúra. Ilyen a demokrácia. Intézményesülhet a rasszizmus egy fekete elnökkel is. Obama alatt sem volt jobb a helyzet, csak ő vezérként meg tudta nyugtatni a tömegeket, erre pedig Trump személyisége/kommunikációja/politikai céljai/politikai haszonszerzése nem képes.Gyurma Pappa
Pedig vagy Trump intézményesítette a rasszizmust, de ezzel senki se vádolja, vagy már Obama alatt is intézményes volt. Akinek nyilván nem volt se érdeke, vagy nem lelte benne örömét, tehát az a tény, hogy 8 év fekete elnök alatt is intézményes volt a rasszizmus azt jelenti, hogy ez a norma, ez a normális.
Amit én nem gondolok.
Vagyis én arra jutok logikailag, azt gondolom nincs intézményesített rasszizmus.
Rasszisták vannak, voltak, lesznek mindig és mindenhol, és törvényes keretek között, egyenként, név szerint lehet őket picsánrúgni, felelősségre vonni.
És ezügyben ha Obama nem tudott mit tenni, akkor botorság azt képzelni, hogy majd Trump akar és tud.

több mint 5 éve
Sobri Jóska
A tüntetések ellentmondásosságában teljesen egyetértünk. Szerintem ez nem megoldás semmire.

De.

Ha okot kell keresnek, akkor az az elkeseredettség, és hogy minden oldalról tüzelik ezeket a tüntetések. Egyik oldalról a szélsőbal (igen, az antifa/kommunista szélsőségeket sem szeretem, a genderelmélet is egy baromság, sőt továbbmegyek az állam is takarodjon a gazdaságból) a másik oldalról a tulajdon elnökük.

Nem vitatom a probléma nehéz feloldhatóságát, sőt, nem támogatok semmilyen tüntetéses megoldást. De én ugye oktatással kezelném a szegénységet is, szóval utópista vagyok, ugyebár.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Hátha valaki tudja a választ, én nem:
Hogy a rasszizmus mondjon le?
Hogy az Oscar-jelöltek között legyen mindig legalább egy fekete?
Kaepernicket szerződtesse egy NFL csapat?
Mi a céljuk?
Mit kívánnak ezzel elérni?
Hagyjuk is a fosztogatós részt, a tüntetéseknek mi a célja most? (Nem az oka, a célja.)
A pöcs rendőr letartóztatásban, Trump nem fog lemondani, a rasszizmus egy ilyen eseménysorozat után erősödik, nem csökken, a fekete és a fehér gyakornokok közül a feketének kérik a kártyáját ezentúl is, nem a hipszternek (kivétel, ahol fekete a biztonsági szolgálat), gazdagabbak nem lesznek tőle, iskolázottabbak, megbecsültebbek se, mi a jó válasz?
Miért tüntetnek most a feketék?
Sobri Jóska
nézz meg pár interjút a fekete sportolókkal, hírességgel vagy az utca emberével. Ők sokkal jobban el tudják mondani mi a problémájuk, mint mi innen.
hden
Megnéztem, és nem értem.
Igazságosabb világot akarnak? Így?
Mintha rossz lenne a gyomrom, fosnék, és megoldásként betolnék egy kiló paradicsomot majd ráküldenék egy liter tejet.
Nem igazán tűnik megoldásnak.
Ha még tobzódnak egy napig, hétig, hónapig mi fog változni, megjavulni?
És hagyjuk a fosztogatásokat.
Egy demokrácia addig demokrácia, amíg a szavazatoddal a választott képviselőid útján kommunikálsz.
Nem akarnak demokráciát? Ilyet nem? Tudnak jobbat? Akkor miért nem csinálta a fekete elnök meg 8 év alatt és miért hagyta mégis ilyennek?

több mint 5 éve
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 9 936 — Jó ötletnek tűnt!
Nekem is az a legnagyobb kérdésem, hogy mi az a pont, vagy intézkedés amit el akarnak érni most? Mert szép cél hogy ne legyen rasszista megkülönböztetés de akkor tüntethetnek még egy évtizeden keresztül legalább. Szóval most jelenleg mit akarnak? Mi az ami után leállnak, hogy igen elértük amit akartunk. Vagy most tüntetnek amíg meg nem unják, aztán minden mehet tovább úgy ahogy volt?

Lesz ez még így se!
több mint 5 éve
Teljesen igazad lenne, ha a a "hibázó" rendőröket legalább emberölés miatt felelősségre vonnák. De nem teszik. Gyurma Pappa
Vagyis a bíróságok ellen, a joggyakorlat ellen tüntetnek?

Akkor most vagy az van, hogy te úgy kelsz fel, hogy felidegesítesz embereket vagy te vagy az ördög ügyvédje, és ki akarod hozni a legtöbbet belőlünk.

De belekezdtem, végigcsinálom: ne mondtam, hogy az ország rasszista, intézményesült a rasszizmus, a kettő nem ugyanaz. És úgy választották meg, ahogy Trump is elnök lett, 3 millióval kevesebb szavazattal: neki volt több elektora.
Gyurma Pappa
Ki akarom hozni a legtöbbet.

Vagyis 3 millióval többen akartak egy feketét elnöknek, mint egy fehéret. Aki újrázni is tudott. És ezzel paralel azt mondod intézményesült a rasszizmus.
Tényleg nem látod az ellentmondást?

több mint 5 éve
hden Philadelphia Eagles 340
Mi a céljuk?
Hagyjuk is a fosztogatós részt, a tüntetéseknek mi a célja most? (Nem az oka, a célja.)
A pöcs rendőr letartóztatásban, Trump nem fog lemondani, a rasszizmus egy ilyen eseménysorozat után erősödik, nem csökken, a fekete és a fehér gyakornokok közül a feketének kérik a kártyáját ezentúl is, nem a hipszternek (kivétel, ahol fekete a biztonsági szolgálat), gazdagabbak nem lesznek tőle, iskolázottabbak, megbecsültebbek se, mi a jó válasz?
Sobri Jóska
nézz meg pár interjút a fekete sportolókkal, hírességgel vagy az utca emberével. Ők sokkal jobban el tudják mondani mi a problémájuk, mint mi innen.
több mint 5 éve
Szuper. Akkor meg igaza van undisputedlynek, amikor pont ezt írta, hogy az amerikai társadalom nem rasszista. Az, hogy van néhány százalék, mint ez a pöcs rendőr, az meg vagy magában tartja, és akkor mi közünk hozzá, vagy kiengedi, akkor meg felelősségre vonják miatta. Miért tüntetnek MOST a feketék? Sobri Jóska
Mondjuk azért, hogy magában tartsa és a kettő közül ne az utóbbi történjen meg? Te elintézettnek éreznéd a dolgot, ha minden századik ember Sobri gyűlölő lenne, és én számon kérnélek, hogy mi a faszért tüntetsz, hiszen ha a Sobri gyűlölő kussban van akkor nem ér atrocitás, ha meg lelő ne aggódjál mert majd elkapjuk?

Tenni kell azért, hogy a Sobri gyűlölő inkább kussban maradjon, mint lövöldözzön. És ha úgy érzed, hogy nem tesznek meg eleget, akkor tüntetsz. Nem bonyolult ez, azt furcsállom, hogy el kell ezt magyarázni.
peterk2005
Mivel 1789 óta tüntetés még semmilyen problémát nem oldott meg, így ennél erősebb magyarázatot vártam.
De próbálom értelmezni.
Vagyis azért, azzal a céllal tüntetnek most a feketék, hogy ne legyen hátrányos megkülönböztetés, az agyhalott, rosszul szocializálódott white trash (ez is rasszizmus) suttyó ne gondolja azt, hogy “baszódj meg nigger!”?
Szép és reális cél...

több mint 5 éve
ezek nem "ütik" a te videóid, csak mutatni akarom, hogy legtöbbször van 1 másodpercük mérlegelni, mi ehhez nem vagyunk hozzászokva legtöbb rendőr akivel beszéltem életében nem volt ilyen helyzetben viszont ha naponta többször kerülsz veszélyes helyzetbe biztosan fogsz hibázni, mindenki hibázik. Na most ha ennyi "eset" van akkor bizony hiba is lesz bőven.
Természetesen viselnie kell mindenkinek a következményeket, vannak rasszista rendőrök, vannak akik a rasszista kártyát használják ki....
Viszont Amerikában rendőrnek lenni az nem automatikusan gyors nyugdíj, felénk egyszer volt lövöldözés, helyi zsaruk ki se mentek megvárták a speciális egységet.
rokaur
Teljesen igazad lenne, ha a a "hibázó" rendőröket legalább emberölés miatt felelősségre vonnák. De nem teszik. Igenis nagyobb esélye van meghalni egy feketének rendőri igazoltatás közben, sőt, sokkal többször igazoltatnak, ha fekete vagy, mintha fehér. Nem az egyedi esetekről van szó, de ez sokkal látványosabb.

Annak a esélye, hogy megállít a rendőr, ha színes vagy, kétszer akkora, mint ha nem.

www.prisonpolicy.org/blog/2018/10/12/policing/

Ahol nyilvánvaló, hogy XY elkövető rasszista. De attól még nem rasszista mindenki.
Általánosságban rasszistázni és egyedi esetekkel alátámasztani, pont olyan általánosítás, mint maga a rasszizmus.
Sobri Jóska
 www.bc.edu/content/dam/files/schools/law/bclawreview/pdf/49_1/05_whitney_web.pdf

heinonline.org/HOL/LandingPage?handle=hein.journals/uchclf2016&div=15&id=&page=

papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3543744

Kell még néhány?

Nem MINDENKI rasszista, hanem INTÉZMÉNYESÜLT a rasszizmus. A kettő nem ugyanaz. Én az előbbit soha nem mondtam, az utóbbi viszont bizonyított tény.

Hogy lehet egy rasszista országban demokratikusan választva a kisebbséghez tartozó vezető? Elárulod?
Sobri Jóska
Oké.

több mint 5 éve
Szuper. Akkor meg igaza van undisputedlynek, amikor pont ezt írta, hogy az amerikai társadalom nem rasszista. Az, hogy van néhány százalék, mint ez a pöcs rendőr, az meg vagy magában tartja, és akkor mi közünk hozzá, vagy kiengedi, akkor meg felelősségre vonják miatta. Miért tüntetnek MOST a feketék? Sobri Jóska
Mondjuk azért, hogy magában tartsa és a kettő közül ne az utóbbi történjen meg? Te elintézettnek éreznéd a dolgot, ha minden századik ember Sobri gyűlölő lenne, és én számon kérnélek, hogy mi a faszért tüntetsz, hiszen ha a Sobri gyűlölő kussban van akkor nem ér atrocitás, ha meg lelő ne aggódjál mert majd elkapjuk?

Tenni kell azért, hogy a Sobri gyűlölő inkább kussban maradjon, mint lövöldözzön. És ha úgy érzed, hogy nem tesznek meg eleget, akkor tüntetsz. Nem bonyolult ez, azt furcsállom, hogy el kell ezt magyarázni.

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 27 655 — nabege2@yahoo.com
Banyek a fehéreket is ugyanúgy agyonlövik ha sokat ugrálnak! Nem fajfüggő, csak a sok észkombájn ezzel akarja palástolni az egyéb hiányosságait!
NB2
Philando Castile illedelmesen közölte a rendőrrel, hogy van engedéllyel tartott fegyvere a kesztyűtartóban, és ott van a tárcája is. Szeretné elvenni, erre NÉGYSZER belőtt a rendőr. Sokat ugrált, utána is sokat ugrált a barátnője is.

www.youtube.com/watch?v=PEjipYKbOOU

Két perccel azután, hogy lelőtték a pasiját, a fekete "kretén" végig illedelmesen beszél a rendőrrel, mert neki ez a túlélés záloga. Ott volt a lánya.

Ezt is érdemes végighallgatni.

www.youtube.com/watch?v=aufMdURbitU

Bizonyára SEMMI köze a bőrszínéhez, bizonyára így van... Ez csak a nigger kártya.
Gyurma Pappa
Nézd, itt megvárta, hogy kihúzza a kezét a zsebéből:
 www.reddit.com/r/rage/comments/6t2g7m/officer_gets_shot_after_ordering_suspect_to_take/
vagy:
 www.dailymail.co.uk/news/article-4033688/Shocking-footage-shows-suspect-shooting-two-police-officers-Georgia-asked-repeatedly-hands-pockets.html

rokaur
A következő mondandóm ez lett volna... A kinti rendőrök nem a bokor mögül trafiznak, hanem minden nap az életüket kockáztatják. És tényleg sajnos ebbe bele-bele csúszik 1-1 hiba. Ezért írtam múlt héten, hogy 499 jó igazoltatást a kutya nem vesz elő, csak ezt az egyet.
több mint 5 éve
Én amikor katona voltam egy nyüzüge cigány haverommal mászkáltam sokat. Bementünk mondjuk egy antikváriumba, vagy cukrászdába, sokszor azt kérdezték tőlem, hogy "veled van"? Sose tőlem, hogy vele vagyok e. Csak egyszer, amikor egy cigány buliba mentünk, és valami öreg fószer kérdezte ezt tőlünk, és mondtam, hogy velem van, persze, az öreg, meg szigorúan rámnézett és mondta nekem, hogy "nem téged kérdeztelek gádzsó". Ez rasszizmus? Ez az emberi alaptermészet.Sobri Jóska
De, ez rasszizmus. Ha emberi alaptermészet lenne, akkor mindenki csinálná. De nem csinálja. Kb. minden huszadik vagy századik csinálja.
peterk2005
Szuper.
Akkor meg igaza van undisputedlynek, amikor pont ezt írta, hogy az amerikai társadalom nem rasszista.
Az, hogy van néhány százalék, mint ez a pöcs rendőr, az meg vagy magában tartja, és akkor mi közünk hozzá, vagy kiengedi, akkor meg felelősségre vonják miatta.

És mindezt egy olyan USA-ban, ahol 2008-2016 között fekete elnök volt. Hogy lehet egy rasszista országban demokratikusan választva a kisebbséghez tartozó vezető? Elárulod?Sobri Jóska
Szívesen. Úgy, hogy a lakosság nagy része nem rasszista. Sőt, utálja a rasszistákat. De 5% vagy 10% rasszista is éppen elég nagy gond tud lenni.
peterk2005
Nalátod.
Akkor megismétlen a kérdésem:
Mi a céljuk?
A pöcs le van tartóztatva, mit akarnak?

több mint 5 éve
Mi a céljuk?

több mint 5 éve
Igen. Kb. mindenki igyekszik ügyesen rákommunikálni, hogy a feketéket éri rasszizmus, és ez az egész történéssorozat erről szól. Nem, nem erről szól. Az ostoba suttyóságról szól, a kulturálatlanságról, a lúzerségről, akár fekete, akár fehér.Sobri Jóska
Nos azért, mert a "mindenki" szerint ez a rasszizmusról szól. Ahogy 2006 például Gyurcsány hazudtunkjáról szólt, nem a lerohant TV székházról vagy meglovasított tankról. Ha a szemed túl szelektíven szűr, úgy hogy csak az utóbbit engedi számodra látni, az nem a "mindenki" baja, hanem a szemedé. 😊

Én amikor katona voltam egy nyüzüge cigány haverommal mászkáltam sokat. Bementünk mondjuk egy antikváriumba, vagy cukrászdába, sokszor azt kérdezték tőlem, hogy "veled van"? Sose tőlem, hogy vele vagyok e. Csak egyszer, amikor egy cigány buliba mentünk, és valami öreg fószer kérdezte ezt tőlünk, és mondtam, hogy velem van, persze, az öreg, meg szigorúan rámnézett és mondta nekem, hogy "nem téged kérdeztelek gádzsó". Ez rasszizmus? Ez az emberi alaptermészet.Sobri Jóska
De, ez rasszizmus. Ha emberi alaptermészet lenne, akkor mindenki csinálná. De nem csinálja. Kb. minden huszadik vagy századik csinálja.

És mindezt egy olyan USA-ban, ahol 2008-2016 között fekete elnök volt. Hogy lehet egy rasszista országban demokratikusan választva a kisebbséghez tartozó vezető? Elárulod?Sobri Jóska
Szívesen. Úgy, hogy a lakosság nagy része nem rasszista. Sőt, utálja a rasszistákat. De 5% vagy 10% rasszista is éppen elég nagy gond tud lenni.

több mint 5 éve
rokaur 876
Banyek a fehéreket is ugyanúgy agyonlövik ha sokat ugrálnak! Nem fajfüggő, csak a sok észkombájn ezzel akarja palástolni az egyéb hiányosságait!
NB2
Philando Castile illedelmesen közölte a rendőrrel, hogy van engedéllyel tartott fegyvere a kesztyűtartóban, és ott van a tárcája is. Szeretné elvenni, erre NÉGYSZER belőtt a rendőr. Sokat ugrált, utána is sokat ugrált a barátnője is.

www.youtube.com/watch?v=PEjipYKbOOU

Két perccel azután, hogy lelőtték a pasiját, a fekete "kretén" végig illedelmesen beszél a rendőrrel, mert neki ez a túlélés záloga. Ott volt a lánya.

Ezt is érdemes végighallgatni.

www.youtube.com/watch?v=aufMdURbitU

Bizonyára SEMMI köze a bőrszínéhez, bizonyára így van... Ez csak a nigger kártya.
Gyurma Pappa
Nézd, itt megvárta, hogy kihúzza a kezét a zsebéből:
 www.reddit.com/r/rage/comments/6t2g7m/officer_gets_shot_after_ordering_suspect_to_take/
vagy:
 www.dailymail.co.uk/news/article-4033688/Shocking-footage-shows-suspect-shooting-two-police-officers-Georgia-asked-repeatedly-hands-pockets.html

Szerkesztette: rokaur
több mint 5 éve
Gyurma Pappa