Politika

46 feliratkozó

több mint 13 éve
sapka Washington Commanders 6 612 — sapka
visszaolvasva, -és nincs kedvem idézgetni,- nem tudhatjuk (én legalábbis nem tudom 😀 ), mennyi az osztalék, vagy mennyi a gazdasági profitjuk, lehetséges, hogy az oroszok nyeresége, (nem csak az árfolyam) lehet hogy annyi amennyivel dobálózik Amadeus. És ha már politika topik, én cseppet sem bánom, hogy visszavásárolták 😛

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Köszönöm. 😊
több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 359 — No 1 Zhang Yufei fan
Azok főleg az ún. intézményi befektetők, főleg amerikai befektetési bankok, nyugdíjpénztárak, befektetési alapok ilyesmik... tehát mondjuk Morgan Stanley-nél van 3%, a Calpers-nél 2.5%, a Templetonnál 1.5%, stb + persze vannak magánkisbefektetők, akiknél esetleg van saját kézben is.. nekem is van rokonom, akinek van Mol részvénye 😊 - de az ilyen kisebfektetők hányada jóval kisebb, még összegezve is.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Oké. Azt meg tudja mondani valaki hozzáértő, hogy mi az a közkézhányad?apeszos
gondolom magán befektetők, akik a tőzsdén adják veszik
több mint 13 éve
Oké. Azt meg tudja mondani valaki hozzáértő, hogy mi az a közkézhányad?
több mint 13 éve
Nem kell ennyire paranoidnak lenni... még az OTP's résszel (Csányi) + az ománi arc 7%-ával sincs meg az 50%, már aki ilyenekben gondolkozik..
Amúgy meg a befolyás jóval finomabban zajlik ezen a szinteken, és ahhoz teljesen fölösleges hogy van-e 50% vagy sem.

Nem lesz itt konspiráció... visszavették a részvényeket, ennyi. (Persze drágán.. ha vártak volna 3-4 hónapot lehet visszaesett volna 20 körülre, de lényegi különbség nincs, 2008 végén, 2009 elején bármelyik részvény jó vétel volt.. az OTP-n pl. megtriplázhattad magad.)
Csak ez a kommunikáció, hogy megmentettük a hazát a ruszkikról... amikor kb. a választások óta azt hirdetik, hogy a kelethez kell dörgölődni.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Ez a háttér szvsz a MOL nemzetközi terjeszkedését is akadályozta, talán az INA körüli vitát is könnyebb lesz elsimítani a horvátokkal így.atapapa
Ez találgatás a részedről.. sztem szinte biztos, hogy nem a Szurgut miatt nem tudtuk megszerezni az INA-t anno, én úgy láttam a horvát belpolitika minden külföldi befektetővel szemben ellenséges volt, és sztem lesz is. (ott is hasonló volt az elgondolás.. ez stratágiai üzletág, nem adják el külföldinek.)

A 20% meg van ahol semmire se elég, van ahol teljes kontrollra.. meg kell nézni milyen módon van a szavazás, hogy választják a vezetőket, stb-stb.. ne menjünk bele.
Ilyenkor a legokosabb elsőnek megnézni mondjuk az igzgatósági listát, vagy a főbb vezetők nevét.
http://ir.mol.hu/hu/tarsasagiranyitas

Én amúgy enyhe pozitívumnak látom a lépést (az ár sem tragikus, ahogy nézem nagyjából piaci ár), ezzel magában még semmi gond.. de a duma és az érvrendszer, amivel magyarázzák, az megint 😀
Úgy látom értelmes nyilatkozatot tenni/jól kommunikálni tilos ebben a kormányzatban 😊Igor

Nem értek hozzá, de így elégnek tűnik az a 21%....
több mint 13 éve
kurva nagy hülyeség. Nem ettől fog alakulni az energia függőség. Az oroszok meg jót vigyorognak, és örülnek a fél milliárd euros profitnak...

De persze, a politika mindig is tárgyilagosabb, a matematikánál.Amadeus91
tanulj meg olvasni, sehol se írtam az energiafüggőségről, csak privatizációról.
pont az energiafüggőség hangoztatása miatt gondolom, hogy Orbánék túlértékeli magukat

ha már matekórát tartasz: az oroszok az aktuális árfolyamnál 90valahány százalékkal többért vették meg a csomagot, mi pedig az aktuális értékén.atapapa
Akkor honnan az a szép profit az orosz részen? Na ne mond, hogy 2 év alatt, fél milliárd euro tiszta profitot termelt a MOL a 21%knyi tulajdonrésszel bíró oroszoknak...Amadeus91
2009 tavaszán a pincében volt a részvényárfolyama... nem tudom pontosan mennyiért vették, akkor 10
ezer forint körül volt az árfolyam. Most 22-23 ezer forint egy részvény.

több mint 13 éve
Nem fogom eljátszani a nagy elemzőt, de szvsz egy semleges befektető pillanat alatt tudni fogja, hogy egy bizonytalan tulajdonosi körű orosz cég és a Magyar Állam közül melyik szolgálja jobban az érdekeit. A MOL stratégiai helyzetét is kalkulálva ez a húzás pozitívan értékelhető, persze nem annyira, amennyire Orbánék el vannak ájulva maguktól.

De ha már az olcsó poénoknál tartunk, majd jön ismét egy szocikormány és a szokásukhoz híven eladják és szintén a szokásukhoz híven a bevételt pillanatok alatt elosztogatják.atapapa
Ha már a poénnál tartunk, ennek a (várható) bevételnek mi lesz a sorsa? Egy új beléptető rendszer? Vagy Ezüsthajó KFT? 😛apeszos
Hogy eredeti legyek: Kaya Ibrahimot fogják klónozni belőleatapapa
Az sem rossz. De lehet, hogy Tokaj-hegyalján is örülnek....
több mint 13 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 842
Nem fogom eljátszani a nagy elemzőt, de szvsz egy semleges befektető pillanat alatt tudni fogja, hogy egy bizonytalan tulajdonosi körű orosz cég és a Magyar Állam közül melyik szolgálja jobban az érdekeit. A MOL stratégiai helyzetét is kalkulálva ez a húzás pozitívan értékelhető, persze nem annyira, amennyire Orbánék el vannak ájulva maguktól.

De ha már az olcsó poénoknál tartunk, majd jön ismét egy szocikormány és a szokásukhoz híven eladják és szintén a szokásukhoz híven a bevételt pillanatok alatt elosztogatják.atapapa
kurva nagy hülyeség. Nem ettől fog alakulni az energia függőség. Az oroszok meg jót vigyorognak, és örülnek a fél milliárd euros profitnak...

pont az energiafüggőség hangoztatása miatt gondolom, hogy Orbánék túlértékeli magukat

ha már matekórát tartasz: az oroszok az aktuális árfolyamnál 90valahány százalékkal többért vették meg a csomagot, mi pedig az aktuális értékén.atapapa
Akkor honnan az a szép profit az orosz részen? Na ne mond, hogy 2 év alatt, fél milliárd euro tiszta profitot termelt a MOL a 21%knyi tulajdonrésszel bíró oroszoknak...

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Ez a háttér szvsz a MOL nemzetközi terjeszkedését is akadályozta, talán az INA körüli vitát is könnyebb lesz elsimítani a horvátokkal így.atapapa
Ez találgatás a részedről.. sztem szinte biztos, hogy nem a Szurgut miatt nem tudtuk megszerezni az INA-t anno, én úgy láttam a horvát belpolitika minden külföldi befektetővel szemben ellenséges volt, és sztem lesz is. (ott is hasonló volt az elgondolás.. ez stratágiai üzletág, nem adják el külföldinek.)

A 20% meg van ahol semmire se elég, van ahol teljes kontrollra.. meg kell nézni milyen módon van a szavazás, hogy választják a vezetőket, stb-stb.. ne menjünk bele.
Ilyenkor a legokosabb elsőnek megnézni mondjuk az igzgatósági listát, vagy a főbb vezetők nevét.
http://ir.mol.hu/hu/tarsasagiranyitas

Én amúgy enyhe pozitívumnak látom a lépést (az ár sem tragikus, ahogy nézem nagyjából piaci ár), ezzel magában még semmi gond.. de a duma és az érvrendszer, amivel magyarázzák, az megint 😀
Úgy látom értelmes nyilatkozatot tenni/jól kommunikálni tilos ebben a kormányzatban 😊

több mint 13 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 051 — #neverpunt

ha már matekórát tartasz: az oroszok az aktuális árfolyamnál 90valahány százalékkal többért vették meg a csomagot, mi pedig az aktuális értékén.

több mint 13 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 842

De persze, a politika mindig is tárgyilagosabb, a matematikánál.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Nem fogom eljátszani a nagy elemzőt, de szvsz egy semleges befektető pillanat alatt tudni fogja, hogy egy bizonytalan tulajdonosi körű orosz cég és a Magyar Állam közül melyik szolgálja jobban az érdekeit.atapapa
Nem akarok politizálni, de ez már csak ha általános ismeretekre is támaszkodsz, közel sem ilyen fekete fehér. Csak egy dolog a sok közül pl., az orosz vállalat piaci alapon kezeli a részvényeit, neki profitszerzési eszköz, egy állam számára nincsenek profitszerzési eszközök, ez nem a feladatuk. És ezt a befektetők is pontosan tudják. Stb., stb.-> a befektetők számára jobb volt a nem állami iránytás 😉, ez alatt nem Marika nénit értem a kisnyugdíjából, amit az unokája feltett a tőzsdére.sapka
A 21% mióta állami irányítás? Legfeljebb befolyás
A Szurgutnál biztosan nem gázabb az állami tulajdonlás, mivel a cég még azt se volt hajlandó elárulni, hogy pontosan ki is ő, még a szavazati jogát is kockára tette az inkognitó megőrzése érdekében. szerintem konkrétan ezért is adták el most a részüket, mert jogerős bíróság ítélet született arról, hogy amíg nem virítanak tulajdonosi kört, addig nem szavazhatnak.

Ez a háttér szvsz a MOL nemzetközi terjeszkedését is akadályozta, talán az INA körüli vitát is könnyebb lesz elsimítani a horvátokkal így.

több mint 13 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
még csak annyit hogy tudomásom szerint a szurgut épp tulajdoni hátterének bizonytalansága miatt nem került be soha a MOL könyvekbe mint tulajdonos, így nekik nyilván jobb volt mint az omv szorítása.

mindenesetre nekem csak az a bajom ezzel, hogy a nagy megszorítások közepette miért volt stratégiai kérdés bizonytalan (számomra nem ismert) feltételekkel elkölteni 500mrdot.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve

Ha már a poénnál tartunk, ennek a (várható) bevételnek mi lesz a sorsa? Egy új beléptető rendszer? Vagy Ezüsthajó KFT? 😛apeszos
Hogy eredeti legyek: Kaya Ibrahimot fogják klónozni belőle

több mint 13 éve
sapka Washington Commanders 6 612 — sapka
Nem fogom eljátszani a nagy elemzőt, de szvsz egy semleges befektető pillanat alatt tudni fogja, hogy egy bizonytalan tulajdonosi körű orosz cég és a Magyar Állam közül melyik szolgálja jobban az érdekeit.atapapa
Nem akarok politizálni, de ez már csak ha általános ismeretekre is támaszkodsz, közel sem ilyen fekete fehér. Csak egy dolog a sok közül pl., az orosz vállalat piaci alapon kezeli a részvényeit, neki profitszerzési eszköz, egy állam számára nincsenek profitszerzési eszközök, ez nem a feladatuk. És ezt a befektetők is pontosan tudják. Stb., stb.-> a befektetők számára jobb volt a nem állami iránytás 😉, ez alatt nem Marika nénit értem a kisnyugdíjából, amit az unokája feltett a tőzsdére.

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve

Ha már a poénnál tartunk, ennek a (várható) bevételnek mi lesz a sorsa? Egy új beléptető rendszer? Vagy Ezüsthajó KFT? 😛
több mint 13 éve

De ha már az olcsó poénoknál tartunk, majd jön ismét egy szocikormány és a szokásukhoz híven eladják és szintén a szokásukhoz híven a bevételt pillanatok alatt elosztogatják.

több mint 13 éve
én a nyugdíjpénzt szívesebben láttam volna, de vszleg kerekítési probléma.

de azt az összes elemző elmondta, de még a MOL is, hogy a társaságnak még középtávon sem tesz jót ha ekkora, hányadú állami tulajdon van benne, és már fel is emelték 25%-ra a MOL által saját tulajdonban lévő részvények maximumát. ez a jelenlegi menedzsmenten kívül nem sok mindenkinek jó imho. egy nagy lapát lesz sztem, erős mínusszal.

malévnál pl nagyobb a gebasz, de olcsó poén lenne, hogy ők nem szponzorálják az akadémiát.

több mint 13 éve
szted az, hogy 500mrd ft imf hitelből visszavesszük a MOL-t a menedzsment részére az mennyire illeszkedik a jelenlegi gazdasági politikába/retorikába ?

szóval ez biztos nagyon jó üzlet annak, akinek egy fillérjébe nem kerül a story.gabtsi
már a kérdés se fair, mert a gazdasági retorika és politika egymástól élesen elüt 😛
az hülyeség, hogy a MOL-t a menedzsment részére veszik meg.
A fel nem használt IMF-lové itt jó helyen van, mivel az kedvezményes és nem piaci kamattal jött. viszonylag esélyes, hogy a fizetendő IMF-kamatnál többet fog hozni a MOL-részvény.

Kérdés, hogy a MOL-ra évek óta jellemző osztalékvisszaforgatás továbbra is működni fog-e, vagy Orbánék szeretnék-e az államkasszába lapátolni ezt a pénzt.

több mint 13 éve
szted az, hogy 500mrd ft imf hitelből visszavesszük a MOL-t a menedzsment részére az mennyire illeszkedik a jelenlegi gazdasági politikába/retorikába ?

szóval ez biztos nagyon jó üzlet annak, akinek egy fillérjébe nem kerül a story.

több mint 13 éve
Ahhoz képest, hogy a Szurgut az aktuális árfolyamnak majdnem kétszereséért vette meg annak idején az OMV-től ezt a csomagot, ez így nem rossz üzlet. Persze jó szokás szerint sokkal többet magyaráznak bele Orbánék, mint amiről valójában szól a dolog.

több mint 13 éve
nagyon kíváncsi leszek milyen feltételekkel látta fontosnak a gondoskodó államunk, hogy n+1 száz milliárdért biztosítja a MOL menedzsmentnek h nyugodtan aludjon.gabtsi
A Vidinek kell a BL csoportkör.. 😀 😀 😛
több mint 13 éve
nagyon kíváncsi leszek milyen feltételekkel látta fontosnak a gondoskodó államunk, hogy n+1 száz milliárdért biztosítja a MOL menedzsmentnek h nyugodtan aludjon.