Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Ha valaki "rinyál", vagy mondjuk inkább úgy, hogy kritikát fogalmaz meg, az nem azt jelenti, hogy minden szarért a rendszert hibáztatja, és amúgy egy semmittevő, haszontalan ember, aki nem képes megélni OV regnálása alatt, és szentül hiszi, hogy neki már attól jobb lenne, ha más lenne a góré. És azt sem jelenti, hogy ne próbálna meg minden szarság ellenére javítani a saját helyzetén.Szerintem én is kritizáltam már itt is sok mindent (legutóbb pl. ezt a bizarr házasság adókedvezményt), egyébként is kritizálok sok mindent, nem erről beszéltünk sem én, sem Sobri. Arról beszéltünk, hogy azzal van a baj, amikor emberek a kormányt/a zsidókat/a cigányokat/az EU-t hibáztatják, mert úgy könnyebb.
Én nem rejtem véka alá a kritikámat, de ez nem azt jelenti, hogy nem érzem jól magam a bőrömben. Jobban élek mint 4 éve, és ez nem az egykulcsos adónak köszönhető, de attól még sok dolog nem tetszik. Nem arról van szó, hogy beengedem-e OV-t az életembe, de nyilvánvaló, hogy az általa vezetett kormány intézkedései nem kevés esetben negatívan befolyásolják az életemet.Lecsó
Én is ebben az országban élek, én is fizetem a baleseti adót, a távközlési/bank/akármi adó átnemterhelt részét, de én is jobban élek mint 4 éve, és az égen semmi köze nincs ennek a regnáló kormányhoz, sőt.
Az a szemlélet pedig, miszerint a politika ilyen, nem kell fennakadni, haladjunk tovább, és mindenki ügyeskedjen magának, mert az államot irányító apparátustól sok jóra nem számíthat, szerintem egy cinikus és félreértelmezett álláspont. Mert ezzel elfogadjuk, hogy azok az emberek, akik az általunk megtermelt javakból élnek, és definíció szerint is a közt kellene hogy szolgálják, a mi hallgatólagos beleegyezésünkkel lopnak, és alakítják úgy az életünk keretrendszerét, hogy az ország kisebb részének kicsit jobb lesz, a nagyobb részének meg sokkal szarabb, aztán a kisebb része majd biztosítja nekik a "politikai stabilitást." És most szándékosan nem említettem politikai oldalt.LecsóGyakorlatilag definiáltad a XXI. századi politikai berendezkedés működését, és igen ez cseszettül cinikus, és félre van értelmezve. Nem általam, nem Sobri által, hanem azok által, akik gyakorolják. Szándékosan nem írtam országot...

több mint 11 éve
Sobri, Gyurma!Ha valaki "rinyál", vagy mondjuk inkább úgy, hogy kritikát fogalmaz meg, az nem azt jelenti, hogy minden szarért a rendszert hibáztatja, és amúgy egy semmittevő, haszontalan ember, aki nem képes megélni OV regnálása alatt, és szentül hiszi, hogy neki már attól jobb lenne, ha más lenne a góré. És azt sem jelenti, hogy ne próbálna meg minden szarság ellenére javítani a saját helyzetén.
Én nem rejtem véka alá a kritikámat, de ez nem azt jelenti, hogy nem érzem jól magam a bőrömben. Jobban élek mint 4 éve, és ez nem az egykulcsos adónak köszönhető, de attól még sok dolog nem tetszik. Nem arról van szó, hogy beengedem-e OV-t az életembe, de nyilvánvaló, hogy az általa vezetett kormány intézkedései nem kevés esetben negatívan befolyásolják az életemet.
Az a szemlélet pedig, miszerint a politika ilyen, nem kell fennakadni, haladjunk tovább, és mindenki ügyeskedjen magának, mert az államot irányító apparátustól sok jóra nem számíthat, szerintem egy cinikus és félreértelmezett álláspont. Mert ezzel elfogadjuk, hogy azok az emberek, akik az általunk megtermelt javakból élnek, és definíció szerint is a közt kellene hogy szolgálják, a mi hallgatólagos beleegyezésünkkel lopnak, és alakítják úgy az életünk keretrendszerét, hogy az ország kisebb részének kicsit jobb lesz, a nagyobb részének meg sokkal szarabb, aztán a kisebb része majd biztosítja nekik a "politikai stabilitást." És most szándékosan nem említettem politikai oldalt.
több mint 11 éve
lesz ingyensör és ESPN alanyi jogon.nem hiszem 😀 No offense.Hannirám szavaztok?Amadeus91mi van akkor, ha abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy nem díjazom Orbánékat sem, de valahogy a videón lévő Demszky-HaHa garnitúra sem jön be, továbbá az MSZP-DK helyből off, hiteltelen csürhe, a Jobbik meg elvből nem jön szóba?Amadeus91Csinálj te egyet, ha nem tetszik egyik sem a 100+ból. :pHanni
na?
több mint 11 éve
nem hiszem 😀 No offense.rám szavaztok?Amadeus91mi van akkor, ha abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy nem díjazom Orbánékat sem, de valahogy a videón lévő Demszky-HaHa garnitúra sem jön be, továbbá az MSZP-DK helyből off, hiteltelen csürhe, a Jobbik meg elvből nem jön szóba?Amadeus91Csinálj te egyet, ha nem tetszik egyik sem a 100+ból. :pHanni
több mint 11 éve
rám szavaztok?mi van akkor, ha abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy nem díjazom Orbánékat sem, de valahogy a videón lévő Demszky-HaHa garnitúra sem jön be, továbbá az MSZP-DK helyből off, hiteltelen csürhe, a Jobbik meg elvből nem jön szóba?Amadeus91Csinálj te egyet, ha nem tetszik egyik sem a 100+ból. :pHanni
több mint 11 éve
ú, a fociszurkerek elleni tüntetésre én is mentem volna

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
15.00-kor a fociszurkerek18.00-kor meg a net adó ellen tüntetnek
kíváncsi leszek a mai napra...
több mint 11 éve
Értem, hogy mit akarsz mondani, de azt is értsd meg, hogy mások ezt a fórumot nem politológia fórumként, hanem inkább az aktuálpolitikai észrevételeikhez használják. Amin persze lehet vitatkozni, néha veszekedni, akár kioktatni is, de azt hozzászólni, hogy inkább pinákkal foglalkozz. Vicces.Egy fórum politika témájában folyamatosan azzal jönni, hogy ne foglalkozzon valaki a politikával?! Fura.zinedine5De ha ennyire frusztrálja, és a megoldásnak még a közelében sincs?!
Mert ha még a "siránkozzunk, nyűglődjünk, változtatni úgyse tudunk" topic lenne, azt mondom oké. De ez a politika topic.
Itt azért illene figyelembe venni a valóságot is, nem?
Politika =/= utópia.
A politika a profitszerzés kiterjesztéséről, a kapitalizmus legitimizálásáról, az irányítás, a kontroll optimalizálásáról szól. Nem hagymázas álmokról, melyekben "mindenkinek egyszerre jó lesz".Sobri Jóska
több mint 11 éve
mi van akkor, ha abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy nem díjazom Orbánékat sem, de valahogy a videón lévő Demszky-HaHa garnitúra sem jön be, továbbá az MSZP-DK helyből off, hiteltelen csürhe, a Jobbik meg elvből nem jön szóba?Amadeus91Csinálj te egyet, ha nem tetszik egyik sem a 100+ból. :p
több mint 11 éve
Egy fórum politika témájában folyamatosan azzal jönni, hogy ne foglalkozzon valaki a politikával?! Fura.zinedine5De ha ennyire frusztrálja, és a megoldásnak még a közelében sincs?!
Mert ha még a "siránkozzunk, nyűglődjünk, változtatni úgyse tudunk" topic lenne, azt mondom oké. De ez a politika topic.
Itt azért illene figyelembe venni a valóságot is, nem?
Politika =/= utópia.
A politika a profitszerzés kiterjesztéséről, a kapitalizmus legitimizálásáról, az irányítás, a kontroll optimalizálásáról szól. Nem hagymázas álmokról, melyekben "mindenkinek egyszerre jó lesz".
több mint 11 éve
Egy fórum politika témájában folyamatosan azzal jönni, hogy ne foglalkozzon valaki a politikával?! Fura.
több mint 11 éve
mi van akkor, ha abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy nem díjazom Orbánékat sem, de valahogy a videón lévő Demszky-HaHa garnitúra sem jön be, továbbá az MSZP-DK helyből off, hiteltelen csürhe, a Jobbik meg elvből nem jön szóba?Amadeus91A nőkkel foglalkozz, ne a politikával.
A pinával foglalkozz, ne a faszokkal.
több mint 11 éve
mi van akkor, ha abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy nem díjazom Orbánékat sem, de valahogy a videón lévő Demszky-HaHa garnitúra sem jön be, továbbá az MSZP-DK helyből off, hiteltelen csürhe, a Jobbik meg elvből nem jön szóba?
több mint 11 éve
Nem lehet felkészülni, nem tudhatod, hogy mikor, mit szabnak át és milyen áron, éppen ezért nem kérheted számon a plebsen, hogy "na, amit csak így el lehet venni tőled, az annyit is ér". Egy normális jogpolitikával rendelkező országban igazad lenne.Amadeus91Nézd, nagy általánosságban, a Fidesz törvényalkotásai módszere (ami egyébként jogilag igen kreatív, ezt el kell ismerni) nyilván visszás. Alapvetően persze hogy nem értek vele egyet, sőt.
De.
Gyakorlatilag semmi meglepő nem történt, a MANYUP lenyúlás óta minden halad a szokásos mederben: 1) "kiszivárog" 2) kormány nem tud semmit 3) képviselői indítvány (minek hatástanulmány ugye)/a kormány mégis tud mindent 4) megszavazzák 5) végrehajtják. Ez 2-6 hónap, a már emlegetett trafikok ügyében (az egyébként sokkal kevesebb embert érintett, mint azt szeretették volna láttatni) pl. bőven volt idő kitalálni, hogy mit adjon helyette a boltos, vagy hogy hidalja át ezt. Az ilyen házszabály módosítás meg Lázár J. hatásköre stb. direkt nem érinti az embereket, ahogy pl. az emlegetett felsőoktatási keretszámos eset is eléggé kishatású volt (kivéve a KDNP-re, ami akkor szűnt meg létezni, szerény ismeretem szerint OV igen csúnyán beszélt velük Rózsika miatt).
Nem, nem tetszik. de nem csinálok úgy, hogy ha valamit másképp csinálok, akkor majd minden megváltozik. Amit tehettem, megtettem, többre nem fussa, nem vagyok én forradalmár...

több mint 11 éve
pontosan a mostani kormány járatja csúcsra ezt a felfogást(jelen van ez mindenhol nem tagadja senki, de ilyen mérték biztos nincs), hogy ameddig nem nyalod vmi magas pozícióban pöffeszkedő valagát, addig semmi jóra ne számíts...Nem akarok kötekedni, de nem nyaltam sehova fel magam, és köszönöm tök jól elvagyok. A legnagyobb ügyfeleim közül többen is érdekeltek a politika üzleti részében (egy részük nyíltan, egy részük kevésbé nyíltan), de sosem intéztek el nekem egyetlen más üzletet sem, sőt nem lett gyorsabban semmilyen ügyintézésem sem, folyamatosan járok be a NAV-osokhoz, mint bármely másik könyvelő, és szívatnak is rendesen, ugyanúgy. Nyertem pályázatot 2010 előtt is, után is, sosem kértem hátszelet hozzá, csak nem pályáztam nagyobbra, mint amit meg tudok valósítani.
itt megint nem arról van szó, hogy nem kapsz kenyeret az ABC-ben, vagy nem engednek be a moziba, hanem hogy ha Mo-n EGYEDI dolog birtokában vagy(=amiben ők pénzt látnak), legyen ez média, italbolt, trafik vagy éppen a földbirtok, akkor bizony kérdés nélkül elnyomnak, úgy hogy esélyed nincs igazad bizonyítására
(mert akár visszamenőlegesen is törvényessé teszik a 2/3-addal)
ZERO_L
Már várom, hogy "mert hülye vagy", de nem azért, hanem k egyszerűen azért, mert nem kérek senkitől szívességet, mert akkor azt visszakérik. Hogy lesz-e rá példa? Lehet, nyilván elég nagy képzelőerővel el tudok képzelni olyan helyzetet, de kerülöm az ilyen szituációkat.
Azt gondoljátok, hogy korábban nem voltak ilyenek? Azt gondoljátok, hogy az MSZP nem vitte el, amit tudott? Hát ez kurva nagy tévedés. És hogy ez mentesíti-e a Fideszt? Kurvára nem. De, hogy engem ez érdekel-e? Igen, bizonyos mértékig igen. De én döntöm el, hogy mennyire, nem az Orbán Viktor. Felcseszem magam a hülye költségvetés terveken meg az elcseszett adópolitikán? Persze, mert ez a szakmám, és az emberi hülyeség baromira idegesít.
De elmondom még mi a baj: ha el tudnak venni tőled mindent egy tollvonással, akkor valamit nagyon elcsesztél az életedben. Nem, nem a levegőbe beszélek, 95-ben a Bokros-csomag fél év alatt felemésztette a fő bevételi forrásunkat, bár én ugye 12 évesen erről keveset tudtam, de nyilván érzékeltem. Bár akkor ez nem viselt meg minket, mert az öregemnek volt két másik lába, csak épp 3 helyett 1 alkalommal nyaraltunk, és nem az olaszoknál, hanem a Balatonon. 2009-ben a válság elvitte belföldi fuvarozást a levesbe, vele együtt a cégünket is. És igen, nagyon elcsesztünk valamit az életünkben, mert bizony a fasznak nagyon rossz végén álltunk jó másfél évig, nem volt más bevételünk.
De nem tudom sajnos sem a zsidókat, sem a politikusokat, sem a chemtrailt hibáztatni, így maradnak a saját szar döntéseim. Azokból meg vagy okulok, vagy beledöglök. Még élek, szóval...Gyurma Pappa
ez nem feltétlen áll meg így a lábán ebben a törvényalkotási közegben, ahol egy élet munkáját egy hajnalban alkotott visszamenőleges hatályú törvénnyel szét lehet barmolni. Kétlem, hogy ezt 2010-ben Viktor trónra segítése előtt előre lehetett volna látni, btw. 2010 óta olyan ad hoc a hatalom viselkedése - számunkra -, hogy teljesen kiszámíthatatlan minden. Pl. trafikok, felsőoktatásban a keretszámok, amiknek az eltörlését Viktor félkómában lökte be a kamerába az utcán, devizahiteles mentés, manyup államosítás, mondok jobbat, a mostani Lázárral kapcsolatos jogkörátruházós tv, ami 18:00-kor jelent meg a közlönyben és 18:30-tól hatályban volt, ami persze törvényes, meg minden, csak hát érted, hogy készüljél rá fel? Nem lehet felkészülni, nem tudhatod, hogy mikor, mit szabnak át és milyen áron, éppen ezért nem kérheted számon a plebsen, hogy "na, amit csak így el lehet venni tőled, az annyit is ér". Egy normális jogpolitikával rendelkező országban igazad lenne.
több mint 11 éve
váltsunk témát, gyerekek!szar az egészségügyi ellátórendszer!
oh wait...
több mint 11 éve
Pedig te tévedsz, a vallással és a csúsztatással kapcsolatban is.Semmi baj nincs azzal, hogy változtatod az érvrendszered, sőt! A gond azzal van, ha mindezt úgy teszed, mintha nem tennéd. Csupán annyit kellett volna tenned, hogy megemlíted, hogy nem a "katonaságra" gondoltál, hanem az általad ismertek katonákra. De nem tetted, így torkollott a mondanivalód, vélhetően hibás, általánosításba.
A megváltozott érvrendszer pont az alkalmazkodást, és a körülményekhez igazodást jelenti.
Fura lenne, ha ugyanaz az érvrendszer lenne a helytálló egy probléma minden egyes megközelítésekor.
De ez már rég nem az eredeti felvetésről szól, csupán egy vita a vitáról.
De szíves örömest ebbe is torkolhatunk.Sobri Jóska
A vallás/felekezeti hovatartozás kapcsán a javaslatom az lenne, hogy olvass el néhány szociológiai szakirodalmat a témában és akkor térjünk vissza rá. Mert ez így nem igazán minősül vitának.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve
pontosan a mostani kormány járatja csúcsra ezt a felfogást(jelen van ez mindenhol nem tagadja senki, de ilyen mérték biztos nincs), hogy ameddig nem nyalod vmi magas pozícióban pöffeszkedő valagát, addig semmi jóra ne számíts...Nem akarok kötekedni, de nem nyaltam sehova fel magam, és köszönöm tök jól elvagyok. A legnagyobb ügyfeleim közül többen is érdekeltek a politika üzleti részében (egy részük nyíltan, egy részük kevésbé nyíltan), de sosem intéztek el nekem egyetlen más üzletet sem, sőt nem lett gyorsabban semmilyen ügyintézésem sem, folyamatosan járok be a NAV-osokhoz, mint bármely másik könyvelő, és szívatnak is rendesen, ugyanúgy. Nyertem pályázatot 2010 előtt is, után is, sosem kértem hátszelet hozzá, csak nem pályáztam nagyobbra, mint amit meg tudok valósítani.
itt megint nem arról van szó, hogy nem kapsz kenyeret az ABC-ben, vagy nem engednek be a moziba, hanem hogy ha Mo-n EGYEDI dolog birtokában vagy(=amiben ők pénzt látnak), legyen ez média, italbolt, trafik vagy éppen a földbirtok, akkor bizony kérdés nélkül elnyomnak, úgy hogy esélyed nincs igazad bizonyítására
ZERO_L
Már várom, hogy "mert hülye vagy", de nem azért, hanem k egyszerűen azért, mert nem kérek senkitől szívességet, mert akkor azt visszakérik. Hogy lesz-e rá példa? Lehet, nyilván elég nagy képzelőerővel el tudok képzelni olyan helyzetet, de kerülöm az ilyen szituációkat.
Azt gondoljátok, hogy korábban nem voltak ilyenek? Azt gondoljátok, hogy az MSZP nem vitte el, amit tudott? Hát ez kurva nagy tévedés. És hogy ez mentesíti-e a Fideszt? Kurvára nem. De, hogy engem ez érdekel-e? Igen, bizonyos mértékig igen. De én döntöm el, hogy mennyire, nem az Orbán Viktor. Felcseszem magam a hülye költségvetés terveken meg az elcseszett adópolitikán? Persze, mert ez a szakmám, és az emberi hülyeség baromira idegesít.
De elmondom még mi a baj: ha el tudnak venni tőled mindent egy tollvonással, akkor valamit nagyon elcsesztél az életedben. Nem, nem a levegőbe beszélek, 95-ben a Bokros-csomag fél év alatt felemésztette a fő bevételi forrásunkat, bár én ugye 12 évesen erről keveset tudtam, de nyilván érzékeltem. Bár akkor ez nem viselt meg minket, mert az öregemnek volt két másik lába, csak épp 3 helyett 1 alkalommal nyaraltunk, és nem az olaszoknál, hanem a Balatonon. 2009-ben a válság elvitte belföldi fuvarozást a levesbe, vele együtt a cégünket is. És igen, nagyon elcsesztünk valamit az életünkben, mert bizony a fasznak nagyon rossz végén álltunk jó másfél évig, nem volt más bevételünk.
De nem tudom sajnos sem a zsidókat, sem a politikusokat, sem a chemtrailt hibáztatni, így maradnak a saját szar döntéseim. Azokból meg vagy okulok, vagy beledöglök. Még élek, szóval...

több mint 11 éve
Pedig te tévedsz, a vallással és a csúsztatással kapcsolatban is.Nem barátom, tévedsz, már sokadszor, néha el is ismerhetnéd. A vallási hovatartozás bizony születéskor eldől, hiszen kulturális megalapozottságú és csupán az embereknek elhanyagolható része változtat. Az, hogy valaki nem gyakorolja a vallást, az nem azt jelenti, hogy nem bizonyos vallású.A vallás választás kérdése. Senki se születik se szcientológusnak, se hitgyülisnek, se hithű katolikusnak vagy buddhistának.Jóskám! Ez szép és jó, de az általánosítás problematikáján mit sem változtat. Azt pedig, ha jól emlékszem, utálod. Nagyon helyesen, teszem hozzá.Tudod mi a lényegi különbség?Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.Visszagondolva a múltkori meleg témás shitstormra, azt hittem te nem szoktál adott csoportokat pár haszontalan egyén miatt megítélni.Hanni
Valamint nem tilos tevékenykedniük a megélhetésük érdekében, ugye?Sobri Jóska
Egy meleg nem tehet arról, hogy meleg, míg egy haszontalan ember igen.
Ha nem csak visszagondolnál, hanem vissza is emlékeznél, akkor beugrana, hogy ezt már több százszor leírtam.
Simán megítélek valakit azért amiről tehet, ami a saját választása (pl. vallás, pártpreferencia, tevékenység, stb.), és soha nem degradálom amiatt, amiről nem tehet (bőrszín, nemi identitás, származás, stb.).Sobri Jóska
u.i.: a vallás sem éppen választás kérdése.gdavid
Mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, milyen vallást választ.
2014-ben Magyarországon legalábbis.
Az általánosítást utálom, igen. De nem keverendő össze a következtetéssel, ami egy választás minősítésének eredménye.
Ha valaki azt mondja, hogy aki szőke, az buta, ez általánosítás.
De ha valaki azt mondja, hogy a nőverő sportolókat el kell tiltani, az nem általánosítás, hanem egy tett, egy döntés eredményének megítélése.
Ne keverd össze.Sobri Jóska
És nem, te nem következtettél, te általánosítottál. Azt mondtad, hogy "Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni." Ez bizony az összes katonára vonatkozott. Tehát a következő példád így hangzana az eredeti koordináta rendszeredben, amit jótékony hallgatás mellett megváltoztattál, hogy neked legyen igazad (hívhatjuk ezt akár csúsztatásnak is): "sportolókat el kell tiltani". Nincs nőverő, jól látod. Ahogy nem volt a "haszontalan" kifejezés sem a katonaságot illetően sem, azt csak később biggyesztetted oda, igaz az emberekre vonatkozóan.
Vagy pontosabban kell fogalmaznod, vagy el kell ismerned, ha valamit rosszul írtál le, nem gondoltad át, stb., de megváltozott (sok gyakran folyamatosan változó) érvrendszerrel operálni bizony nem túl tisztességes egy vitában.gdavid
A megváltozott érvrendszer pont az alkalmazkodást, és a körülményekhez igazodást jelenti.
Fura lenne, ha ugyanaz az érvrendszer lenne a helytálló egy probléma minden egyes megközelítésekor.
De ez már rég nem az eredeti felvetésről szól, csupán egy vita a vitáról.
De szíves örömest ebbe is torkolhatunk.
több mint 11 éve
ha Mo-n EGYEDI dolog birtokában vagy(=amiben ők pénzt látnak), legyen ez média, italbolt, trafik vagy éppen a földbirtok, akkor bizony kérdés nélkül elnyomnak, úgy hogy esélyed nincs igazad bizonyításáraEz nem magyar sajátosság.
és akkor neked erre az a válaszod, hogy ne rinyáljon senki, inkább keressenek magunknak más munkát, gratulálokZERO_L
De tőlem aztán rinyálhat bárki.
Ha attól lesz jobb...
több mint 11 éve
Nem barátom, tévedsz, már sokadszor, néha el is ismerhetnéd. A vallási hovatartozás bizony születéskor eldől, hiszen kulturális megalapozottságú és csupán az embereknek elhanyagolható része változtat. Az, hogy valaki nem gyakorolja a vallást, az nem azt jelenti, hogy nem bizonyos vallású.A vallás választás kérdése. Senki se születik se szcientológusnak, se hitgyülisnek, se hithű katolikusnak vagy buddhistának.Jóskám! Ez szép és jó, de az általánosítás problematikáján mit sem változtat. Azt pedig, ha jól emlékszem, utálod. Nagyon helyesen, teszem hozzá.Tudod mi a lényegi különbség?Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.Visszagondolva a múltkori meleg témás shitstormra, azt hittem te nem szoktál adott csoportokat pár haszontalan egyén miatt megítélni.Hanni
Valamint nem tilos tevékenykedniük a megélhetésük érdekében, ugye?Sobri Jóska
Egy meleg nem tehet arról, hogy meleg, míg egy haszontalan ember igen.
Ha nem csak visszagondolnál, hanem vissza is emlékeznél, akkor beugrana, hogy ezt már több százszor leírtam.
Simán megítélek valakit azért amiről tehet, ami a saját választása (pl. vallás, pártpreferencia, tevékenység, stb.), és soha nem degradálom amiatt, amiről nem tehet (bőrszín, nemi identitás, származás, stb.).Sobri Jóska
u.i.: a vallás sem éppen választás kérdése.gdavid
Mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, milyen vallást választ.
2014-ben Magyarországon legalábbis.
Az általánosítást utálom, igen. De nem keverendő össze a következtetéssel, ami egy választás minősítésének eredménye.
Ha valaki azt mondja, hogy aki szőke, az buta, ez általánosítás.
De ha valaki azt mondja, hogy a nőverő sportolókat el kell tiltani, az nem általánosítás, hanem egy tett, egy döntés eredményének megítélése.
Ne keverd össze.Sobri Jóska
És nem, te nem következtettél, te általánosítottál. Azt mondtad, hogy "Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni." Ez bizony az összes katonára vonatkozott. Tehát a következő példád így hangzana az eredeti koordináta rendszeredben, amit jótékony hallgatás mellett megváltoztattál, hogy neked legyen igazad (hívhatjuk ezt akár csúsztatásnak is): "sportolókat el kell tiltani". Nincs nőverő, jól látod. Ahogy nem volt a "haszontalan" kifejezés sem a katonaságot illetően sem, azt csak később biggyesztetted oda, igaz az emberekre vonatkozóan.
Vagy pontosabban kell fogalmaznod, vagy el kell ismerned, ha valamit rosszul írtál le, nem gondoltad át, stb., de megváltozott (sok gyakran folyamatosan változó) érvrendszerrel operálni bizony nem túl tisztességes egy vitában.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve
mert amikor valaki OV-t említi/kritizálja, akkor mindenki a személyt érti ez alatt, és nem azt amilyen politikát, világnézetet képvisel, ügye? Esküszöm, neked ha ellátogat ide a III. kerületbe én biztos nem fogom beengedi a lakásba 😀
( "Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi" )
pontosan a mostani kormány járatja csúcsra ezt a felfogást(jelen van ez mindenhol nem tagadja senki, de ilyen mérték biztos nincs), hogy ameddig nem nyalod vmi magas pozícióban pöffeszkedő valagát, addig semmi jóra ne számíts...
és akkor neked erre az a válaszod, hogy ne rinyáljon senki, inkább keressenek magunknak más munkát, gratulálok

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 11 éve
Vagy fuck olvasás.előbb azokat bírálod akik "beengedik a politikát", most meg azzal jössz "miért nem engedték be a politikát"gondolom ezt az "Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi" elmagyaráznád a volt kishantosi biogazdálkodás tulajdonosainak és azoknak akik évtizedekig trafik tulajdonosok voltak, most -mert nincs pártkötödésük- nem nyertek pályázatot, ügye?Egyébként a kishantosi gazdáktól vagy a trafikosoktól azért megkérdezném, hogy ugyan miért nem kerestek pártkötődést, kapcsolatot, "pártfogót", akármit, miért nézték tétlenül, hogy megessen velük ami megesett.
Ez olyan jó duma, addig amíg a f*sz rossz végén véletlenül nem te leszel, de gondolom erre is jön majd a riposzt, hogy "te nem engeded/veled ilyen sosem fog megtörténni"ZERO_L
Sobri Jóska
fuck logic @)ZERO_L
Orbán Viktorról írtam, nem a politikáról.
De olvasd el 4 hsz-el a tied alatt mit írt Gyurma Pappa.
Ha valaki akar, vált, igyekszik akkor profitot termel.
És ha nem siránkozik, meg rinyál.
több mint 11 éve
előbb azokat bírálod akik "beengedik a politikát", most meg azzal jössz "miért nem engedték be a politikát"gondolom ezt az "Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi" elmagyaráznád a volt kishantosi biogazdálkodás tulajdonosainak és azoknak akik évtizedekig trafik tulajdonosok voltak, most -mert nincs pártkötödésük- nem nyertek pályázatot, ügye?Egyébként a kishantosi gazdáktól vagy a trafikosoktól azért megkérdezném, hogy ugyan miért nem kerestek pártkötődést, kapcsolatot, "pártfogót", akármit, miért nézték tétlenül, hogy megessen velük ami megesett.
Ez olyan jó duma, addig amíg a f*sz rossz végén véletlenül nem te leszel, de gondolom erre is jön majd a riposzt, hogy "te nem engeded/veled ilyen sosem fog megtörténni"ZERO_L
Sobri Jóska
fuck logic @)

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/