Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
A vallás választás kérdése. Senki se születik se szcientológusnak, se hitgyülisnek, se hithű katolikusnak vagy buddhistának.Jóskám! Ez szép és jó, de az általánosítás problematikáján mit sem változtat. Azt pedig, ha jól emlékszem, utálod. Nagyon helyesen, teszem hozzá.Tudod mi a lényegi különbség?Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.Visszagondolva a múltkori meleg témás shitstormra, azt hittem te nem szoktál adott csoportokat pár haszontalan egyén miatt megítélni.Hanni
Valamint nem tilos tevékenykedniük a megélhetésük érdekében, ugye?Sobri Jóska
Egy meleg nem tehet arról, hogy meleg, míg egy haszontalan ember igen.
Ha nem csak visszagondolnál, hanem vissza is emlékeznél, akkor beugrana, hogy ezt már több százszor leírtam.
Simán megítélek valakit azért amiről tehet, ami a saját választása (pl. vallás, pártpreferencia, tevékenység, stb.), és soha nem degradálom amiatt, amiről nem tehet (bőrszín, nemi identitás, származás, stb.).Sobri Jóska
u.i.: a vallás sem éppen választás kérdése.gdavid
Mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, milyen vallást választ.
2014-ben Magyarországon legalábbis.
Az általánosítást utálom, igen. De nem keverendő össze a következtetéssel, ami egy választás minősítésének eredménye.
Ha valaki azt mondja, hogy aki szőke, az buta, ez általánosítás.
De ha valaki azt mondja, hogy a nőverő sportolókat el kell tiltani, az nem általánosítás, hanem egy tett, egy döntés eredményének megítélése.
Ne keverd össze.
több mint 11 éve
Elmondom mit értesz félre.Tudod mi a lényegi különbség?Tehát akkor édesapámat (róla beszélek ugyanis) szerinted nem degradálod azzal, hogy a sok szemelőtt lévő haszontalan ember miatt (akik kb a hadsereg 20%-át teszik ki) gyakorlatilag őt is haszontalannak tartod, aki nem érdemli meg a korai nyugdíjazást, és az ezzel járó plusszokat. Annak ellenére hogy valószínűleg nem ismered és semmit nem tudsz a katonai karrierjéről, és az elvégzett munkájáról, a szemedben ő is egy a semmirekellő, ingyenélő korengedményes nyugdíjasokból, akik semmit nem tettek huszon X évig az országért, csak lógatták a lábukat, aztán elmentek nyugdíjba ahogy csak lehetett.
Ha nem csak visszagondolnál, hanem vissza is emlékeznél, akkor beugrana, hogy ezt már több százszor leírtam.
Simán megítélek valakit azért amiről tehet, ami a saját választása (pl. vallás, pártpreferencia, tevékenység, stb.), és soha nem degradálom amiatt, amiről nem tehet (bőrszín, nemi identitás, származás, stb.).Sobri Jóska
De most hagyjuk a személyes példát, meg a katonaságot, mert úgyis ebbe fogsz belekötni. Beszéljünk arról, hogy elvették a korengedményt a tűzoltóktól is. Lehet tűzoltó is voltál, és róluk is tudsz mindent, nem tudhatom. De érdekelne hogy mi a véleményed az 50-60 éves tűzoltókról. Nyilván nem kívánom senkinek, de szívesen befizetnék arra hogy egyszer drágalátos Lázárunkat és családját kellene kihoznia az 56 éves tűzoltónak, az égő ház 9. emeletéről a lépcsőn, mert ők sem érdemlik meg a korai nyugdíjat ugye. Annyi parancsnoki, meg irodista állás pedig 3 országba nincs összesen, mint amennyi a 40+os tűzoltóknak kellene.
Összefoglalva tehát ahogy én értelmezem (dehát nyilván nekem vannak csökkent értelmi képességeim), mivel ezek az emberek önként választották ezeket a szakmákat 25 évvel ezelőtt, szerinted megérdemlik azt hogy egy hatalomra kerülő kormány nemzetközi jogokat telibefosva, utólagosan vegyen el tőlük szerzett jogokat, és még érezzék hálásnak magukat hogy elmehetnek tartalékosnak, vagy dolgozhatnak a szolgálati járadék mellett. Viseljék el, hogy emberek haszontalannak és fölöslegesnek érezzék az ő jogukat a korai nyugdíjhoz.Hanni
Én támogathatom a korai nyugdíjat, meg még csomó dolgot.
Szart se számít.
Nem én döntök erről.
Nem engem kell meggyőzni, nem is a döntéshozót (mert őt nem lehet, más szempontjai vannak, kurvára nem szakmaiak), hanem alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez.
Van egy adott szituáció, és ahhoz kell idomulni.
25 évvel ezelött más volt a helyzet.
Ha akkor mondjuk a pénzemet a Szaknévsorba fektetem, most siránkozzak, hogy a kurva ingyenes google, meg az internet hogy kibaszott velem?
Siránkozhatok, de minek?
Mi oldódott meg a világban valaha siránkozással?
Szerintem nem sok.
több mint 11 éve
444.hu/2014/10/23/konnyu-a-magyar-kormanyt-kivulrol-szivatni/444 fújfúj blalblabla
Nyilván a cikk sarkít néhány helyen, meg ugye ez egy vélemény, de ez nagyon tetszett benne:
Nincs ennek köze illiberalizmushoz vagy liberalizmushoz, nincs ennek köze semmilyen ideológiához sem. Ez kizárólag arról szól, hogy a magyar állam magánérdekek mentén szerveződik.Nem a Fidesz, nem az Orbán kormány, egyszerűen a magyar állam 25 éve így van megoldva. Lehet tiltakozni, mást mondani, de a helyzet az ennyi. A politika csak üzlet. Csak, hogy mondjak egy élő példát: Botka azért tud kényelmesen fennmaradni Szegeden, amiért Kósa fenn tudott maradni kényelmesen Debrecenben, a legvadabb MSZP időkben is: mert helyi szinten kezeli ezt a tézist. Néha az országos politika próbálkozik belepofázni, de nem megy. (Megjegyzés: a legtöbb értelmes Fideszes politikus ismerősöm full elismerően beszél Szegedről, és amikor a polgikat kell osztani, általában előhozzák, hogy nézzék már meg, hogy a Botka mire képes.)
A Sobri által indított vitához egy megjegyzés: nem tök mindegy, hogy másoknak mi van, mi sikerült, vagy hogy ki annyira hülye hogy a nem létező vagyonát a Zara-ban hagyja? Miért foglalkozik ebben az országban azzal mindenki, hogy a másiknak mi van és mi nincs?
Az, hogy a politika mennyire szól bele az életembe, én döntöm el. Az ügyfeleim látom: aki hagyja hogy szopassák, azt szopatni fogják, aki meg azt mondja, hogy én csak azért is meg fogok élni, az meg is él. Van olyan ügyfelem, aki 4 év alatt az 5. lábát építi, egyenes, korrekt üzletekből. Nem akarta kitermelni a helyi köcsögök által négyszeresére emelt helypénzt, azért bezárta a boltot, és csinált valami teljesen mást.
Amit a Doki ír, az sajnos nem azon múlik, hogy mennyire engeded be OV-t és mennyire nem. Ez az ország el van baszva sok helyen, ezek közül az egészségügy az egyik legégetőbb probléma. Csak amíg lehet EGYÉNEKRE fogni a problémákat (meghal egy beteg? piff az orvos hibázott! meghal egy kisgyerek? piff a tanárnénik/szülők hibáztak!), addig nem a RENDSZERT fogják hibáztatni. Nyilván akik benne dolgoznak, és akik kénytelenek igénybe venni, sosem az adott nővérre/orvosra haragszanak, csak épp ő van ott, aki bele lehet rúgni. Ehhez nem kellett az elmúlt 4 év, ez az elmúlt 25-ben sem volt másképp. Csak most van lehetőség elmenni, 15 éve nem volt. 10 éve is alig. Ez nem azon múlik, hogy mennyire a része az életedben OV, ez a "piaci környezet". Ja, hogy ő megoldhatná? Kétlem. Rövidtávon biztos nincs megoldás, hosszútávon meg a tököm sem tudja, hogy mit kéne csinálni, meg ugye ki tudja, hogy ma egy bedobott kő, mekkora hullámokat fog vetni. Persze, lehet mondani, hogy "el lehet menni, ha nem tetszik", de nyilván nem ez a megoldás. Azzal, hogy a maradást választja valaki, azzal ezt a helyzetet választja. Hogy lesz-e jobb? Reméljük.
Kicsit összevissza lett, de így marad, remélem érthető 😊

több mint 11 éve
Jóskám! Ez szép és jó, de az általánosítás problematikáján mit sem változtat. Azt pedig, ha jól emlékszem, utálod. Nagyon helyesen, teszem hozzá.Tudod mi a lényegi különbség?Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.Visszagondolva a múltkori meleg témás shitstormra, azt hittem te nem szoktál adott csoportokat pár haszontalan egyén miatt megítélni.Hanni
u.i.: a vallás sem éppen választás kérdése.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve
Tudod mi a lényegi különbség?Tehát akkor édesapámat (róla beszélek ugyanis) szerinted nem degradálod azzal, hogy a sok szemelőtt lévő haszontalan ember miatt (akik kb a hadsereg 20%-át teszik ki) gyakorlatilag őt is haszontalannak tartod, aki nem érdemli meg a korai nyugdíjazást, és az ezzel járó plusszokat. Annak ellenére hogy valószínűleg nem ismered és semmit nem tudsz a katonai karrierjéről, és az elvégzett munkájáról, a szemedben ő is egy a semmirekellő, ingyenélő korengedményes nyugdíjasokból, akik semmit nem tettek huszon X évig az országért, csak lógatták a lábukat, aztán elmentek nyugdíjba ahogy csak lehetett.
De most hagyjuk a személyes példát, meg a katonaságot, mert úgyis ebbe fogsz belekötni. Beszéljünk arról, hogy elvették a korengedményt a tűzoltóktól is. Lehet tűzoltó is voltál, és róluk is tudsz mindent, nem tudhatom. De érdekelne hogy mi a véleményed az 50-60 éves tűzoltókról. Nyilván nem kívánom senkinek, de szívesen befizetnék arra hogy egyszer drágalátos Lázárunkat és családját kellene kihoznia az 56 éves tűzoltónak, az égő ház 9. emeletéről a lépcsőn, mert ők sem érdemlik meg a korai nyugdíjat ugye. Annyi parancsnoki, meg irodista állás pedig 3 országba nincs összesen, mint amennyi a 40+os tűzoltóknak kellene.
Összefoglalva tehát ahogy én értelmezem (dehát nyilván nekem vannak csökkent értelmi képességeim), mivel ezek az emberek önként választották ezeket a szakmákat 25 évvel ezelőtt, szerinted megérdemlik azt hogy egy hatalomra kerülő kormány nemzetközi jogokat telibefosva, utólagosan vegyen el tőlük szerzett jogokat, és még érezzék hálásnak magukat hogy elmehetnek tartalékosnak, vagy dolgozhatnak a szolgálati járadék mellett. Viseljék el, hogy emberek haszontalannak és fölöslegesnek érezzék az ő jogukat a korai nyugdíjhoz.
több mint 11 éve
Tudod mi a lényegi különbség?Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.Visszagondolva a múltkori meleg témás shitstormra, azt hittem te nem szoktál adott csoportokat pár haszontalan egyén miatt megítélni.Hanni
Simán megítélek valakit azért amiről tehet, ami a saját választása (pl. vallás, pártpreferencia, tevékenység, stb.), és soha nem degradálom amiatt, amiről nem tehet (bőrszín, nemi identitás, származás, stb.).
több mint 11 éve
Hallgassatok a Sobribàcsira, az jön csak be a küszöbön, akit beengedsz ezt emongyàk minden vàmpíros filmben. S különbe mèrt èrdemes olyanokon idegesíteni magad, amire semmi ràhatàsod nincs. Ha segíteni akarsz segíts a sajàt környezetedben. A Dokinak meg mondanàm, a kivàndorlàs tisztàn anyagi jellegű semmi ideológiai megfontolàs nem jàtszik szerepet ugyanis ez az orszàg soha nem hagyta el a nyolcvanas èveket, most kaptam ajànlatot egy kis àtalakítàsra, aminek a munkaköltsège 3,5M, mondom babàk az az èves keresetem, úgyhogy jelenlèti ívet fogok vezetni. Az olló a melós/diplomàs nem nyílt ki.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Sajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.Visszagondolva a múltkori meleg témás shitstormra, azt hittem te nem szoktál adott csoportokat pár haszontalan egyén miatt megítélni.
több mint 11 éve
több mint 11 éve
nem egyszer. Éltem is törökök közt Münchenben. | amúgy meg szar a példád, a török-német különbség kulturális alapú, mi meg itt tetszik vagy sem egy kutya kölykei vagyunk, másrészt meg olyan nyomornegyedről beszélsz, ahol a többségnek az állam odatolja - a törvényileg szabályozott - létminimumot havonta, vagy ha más nem, több 400 eurós munkából összegereblyézi magának, de ezzel tisztában voltál eddig is, nyilván. | Nem a gazdag-szegény választóvonalról van szó, hanem arról, hogy van egy réteg, amelyik olyan mintha nem ebben az országban élne. Lényegében nem is ebben az országban él. Az a réteg, amelyik rutinból megy be és vesz meg 50-60 rugóért egy blézert - és ez csak az "átlagnál picit tehetősebb", nem a gazdag -, amelyik simán 3-4-5 ezer forintokat otthagy egy mezei étkezés alkalmával, az honnan a jó istenből tudná, hogy mit jelent havi 47 ezerből élni | sportzakó+ing+nadrág a Zarában, csókolom ennyi 47 ezer forint. | ? 3 hónap munkanélküliség után kiesni a szociális rendszerből? Közmunkázni? Nem leszólás, megbántás, bármi, de annyira szétszakadt a magyar társadalom az anyagiak mentén, hogy a vonal felett lévők kvázi nem éreznek semmit a vonalalatti réteg problémáiból. Egyszerűen nem találkoznak velük. Gellér Balázst idézve, "max annyit, hogy belerúgunk egy homelessbe", és tényleg. Ez a nemérzékelés és a lecsúszottak kitörésének szinte lehetetlensége teszi ezt igazán szarrá.Szoktam mondani édesanyámnak, hogy mintha két külön ország lenneAmadeus91Rájöttél, hogy vannak szegények és vannak gazdagok, talán tanulsz szociológiát is? Majd ha jártál egy amerikai gettóban vagy egy török negyedben Németországban, örömmel fogom olvasni hallgatom az ott levont tanulságokat.baggio
Ami elb@szott dolog, hogy a kétharmadokkal kinyílt Pandora szelencéje, és mivel a hataloméhség sose csillapodik, ilyen erővel egyetlen pártot sem szabadna felruházni, mert annak pláne nincsenek sose jó következményeibaggionagyon érdekelne egyébként ennek kapcsán a közjogi állásfoglalásod az ügyben, hogy a 2/3-s intézmény | a pártot nem ruházta fel senki sem | nélkül mi lenne azokkal a jogszabályokkal - kiváltképp az alaptörvénnyel - amelyek az alkotmányos rendet védik, vagy legalábbis erre lennének hivatottak. Egyszerű vagy abszolút többséggel módosítgassuk, vagy véssük betonba, aztán cső? Vagy maximalizáljuk az egy politikai erő által megszerezhető mandátumok számát, a többit meg kapják meg a többiek kompenzáció keretein belül? Koalíciók? Komolyan érdekel.
több mint 11 éve
A beszűkülésről:Én 2 évtizede voltam katona vidéken, és lett 1-2 jó barátom, olyan is akivel a mai napig tartom a kapcsolatot.
Volt olyan srác, akit én tanítottam olvasni, mert a 90 fős századból hármunknak volt érettségije.
Voltam vendégségben somogyi cigánysoron vagy földpadlós házban, láttam egy szobában élő 3 generációt, 8 embert. Úgy vélem, hogy tudom mi a szegénység.
Pont ezért gondoltam úgy már akkor, hogy én ebből nem kérek.
Pont ezért dolgozom azóta, hogy ha már nem volt erős családi hátterem, ne kelljen átélnem a kelleténél többször.
Pont ezért szartam le mindig, hogy ki az aktuális miniszterelnök, mert nekem nem tőle lesz jobb, se rosszabb.
Pont ezért gondolom, hogy bárki elérhet szinte bármit, ha vannak céljai és kellően eltökélt.
Pont ezért rühellem a siránkozást, az örökös másramutogatást, és a felelősség elkenését, ha pedig valami nem sikerül, akkor menten a zsidók, a cigányok, a kormány, az oroszok, az amcsik vagy a főnök, de biztosan valaki más a hibás, szinte soha nem az, aki elbassza.
Pont ezért gondolom azt, hogy az én életemben minden felelőség az enyém, és csak magamat hibáztathatom, ha valami nem sikerül.
És pont ezért mondom, hogy Orbán Viktor, vagy országunk külföld megítélése vagy a Parlament összetétele annak fontos, aki nem magával törődik, és annyira, amennyire megengedi.
több mint 11 éve
ez általános jelenség, legalábbis abból gondolom, hogy jogászkörökben ugyanezt látom. Nagyon sokaknak annyi Magyarország, hogy bejön reggel autóval, pár óra egyetem, utána kaja a Vapianoban, koktél itt-ott, könyvtár a Parlamentben, levéltár a várban és persze, hogy azt látja, hogy rendben van az ország, szép minden. Aki az I. ker-Duna-Westend-V. ker régióban él, annak persze, hogy az. | (itt most a hallgatótársakról beszélek, a 2 iPhonennal járó professzorok más kategóriát képeznek) | Szoktam mondani édesanyámnak, hogy mintha két külön ország lenne. Mert azért már Újpest nagyon más, a békés megyei nyomorról nem is beszélve, amit akkor látok, mikor hazamegyek rendbe tenni az ottani lakásunkat.Néha úgy érzem pár ember nem a valóságban él, és nem annak hisz, amit a saját szemével lát, hanem az információgyűjtése megreked a netes hírportálok, újságok, életképtelen siránkozók panaszaiból kinyert részinformációk szintjén.Barátom Te nem élsz a valóságban."Elmegyek a Westendbe, Arénába, moziba, könyvesboltba, bármelyik étterembe, romkocsmába, lemegyek dartsozni, pingpongozni, kártyázni, sakkozni," Ja Magyarország lakosságának döntő többsége ezeket nem tudja magának megengedni. De még szaros cigijét sem tudja megvenni, mert pont nincs a szétfingott falujában nemzeti dohánybolt. Kitennéd a lábad a saját közegedből (bár írod a szokásos pesti dumát a "lemegyek vidékre", de kétlem tisztában lennél az Ormánság, BAZ megye, Nyírség stb életével) látnád mi megy az országban. Igazad van a cinema cityben, az éttermekben romkocsmákban ezt nem tapasztalod. Orbán annak az életében van benn, akit pl tegnap le kellett szednem a műtőasztalról mert nincs altatóorvos, mert 22 ment el az elmúlt 4 évben és ebben kurva nagy szerepe van a narancsos bandának. diverdoc
Most őszintén, kinek az életében játszik markáns szerepet Orbán Viktor?!
Elmegyek a Westendbe, Arénába, moziba, könyvesboltba, bármelyik étterembe, romkocsmába, lemegyek dartsozni, pingpongozni, kártyázni, sakkozni, ismerkedek nőkkel, megyek vidékre, bemegyek a melóhelyemre, focit nézek a tévében vagy elmegyek orvoshoz és sehol sincs se diktatúra, se Orbán Viktor, se politika, se Putyin.
Én elhiszem, hogy ha az indexet olvassa az ember, vagy ezeket a politikára szakosodott honlapokat, akkor úgy érzi, hogy valami őrülten átpolitizált országban él, ahol a mindennapok szerves részét képezi a politika, mindenki ezen pörög, és az egész ország csak Orbánnal van elfoglalva, pro és kontra, pedig valójában nem.
Magyarország egy teljesen normális ország Európában, ahol arányaiban pont ugyanannyi "hülye politikus" él, mint bárhol máshol.
Bár úgy néz ki, mintha az egész világ rólunk szólna, azért ez korántsincs így.
Minden országban vannak hasonló anomáliák, Ausztria is hasonlóképpen fókuszban volt Haider előretörésekor, Olaszország Berlusconi botrányai idején, Franciaország a bevándorlóbalhék miatt, de Angliának, Németországnak, Spanyolországnak is voltak efféle ügyei, mégis, ha ezen időszakban bement az ember egy boltba, moziba, étterembe az adott országban, ott ugyanúgy nem volt jelen a politika ahogy nálunk sincs.
Röviden, azt gondolom, hogy Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Én is egyetértek a dokival, és veled is.Sobri, én általában kedvelem a hozzászólásaidat, mert a sok érzelemtől (akár jogosan) fűtött véleményre általában hűvös cinizmussal reagálsz, megmutatva az igazság egy másik oldalát. Ám ebben a témával inkább a dokival értek egyet. A politika az emberek mindennapjaiban szerintem olyan, mint az időjárás (főleg a szar idő, vihar stb), azaz úgy fogják fel, hogy nem tudnak ellene sok mindent tenni,befolyásolni (kivéve négyévente), legfeljebb felkészülni rá, együtt élni vele. Csak tudod, ahol térdig járnak a vízben, ott érzékenyebben reagálnak egy újabb kéthetes eső előrejelzésére.........csi77Igazad van, és egyben igazolod is a mondandóm konklúzióját:......Lehet ezt a kint is vagyok, benn is vagyok politikát játszani, csak gyomorforgató.diverdoc
Röviden, azt gondolom, hogy Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi.Sobri Jóska
Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi.Sobri Jóska
Arra próbáltam rávilágítani, - a te példádnál maradva -, hogy ha térdig is ér a víz, nem mindegy, hogy az élet a térdig érő vízről, vagy a víz feletti többi dologról szól.
Sőt, ott az opció, hogy az ember kigázoljon oda, ahol már víz sincs.
Nem hiszem el, hogy csak a vízzel lehet foglalkozni, és azzal, hogy ki szarik épp bele.
Mert ezzel legitimálódik a szaros víz, és jut súlyánál nagyobb szerephez.
Én legalábbis a "belvárosi elefántcsonttornyomból" így gondolom.
több mint 11 éve
Az az igazság, hogy nem szabadna, hogy a politika ennyire beleszóljon az emberek életébe... De sajnos nagyon is beleszól... Pedig mindenki az előbbit szeretné, legalábbis én tökre örülnék ha ez a fórum nem pörögne, mert nem adnának neki témát a mi fiaink...
több mint 11 éve
Egyébként ez a téma sem úszhatja meg ezt a videót 😛 bocs ha már volt 😀www.youtube.com/watch?v=8lbxbGC6TRo&feature=share
több mint 11 éve
Sobri, én általában kedvelem a hozzászólásaidat, mert a sok érzelemtől (akár jogosan) fűtött véleményre általában hűvös cinizmussal reagálsz, megmutatva az igazság egy másik oldalát. Ám ebben a témával inkább a dokival értek egyet. A politika az emberek mindennapjaiban szerintem olyan, mint az időjárás (főleg a szar idő, vihar stb), azaz úgy fogják fel, hogy nem tudnak ellene sok mindent tenni,befolyásolni (kivéve négyévente), legfeljebb felkészülni rá, együtt élni vele. Csak tudod, ahol térdig járnak a vízben, ott érzékenyebben reagálnak egy újabb kéthetes eső előrejelzésére.........Igazad van, és egyben igazolod is a mondandóm konklúzióját:......Lehet ezt a kint is vagyok, benn is vagyok politikát játszani, csak gyomorforgató.diverdoc
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 11 éve
Ennek alapján egy megállapítás s összegzése a dolgoknak a fórumon itt megjelenők számára továbbiakra nézve: Sobri annak az életében van jelen aki megengedi 😉 😛 (ne haragudj Sobri ezt nem tudtam kihagyni)Igazad van, és egyben igazolod is a mondandóm konklúzióját:......Lehet ezt a kint is vagyok, benn is vagyok politikát játszani, csak gyomorforgató.diverdoc
több mint 11 éve
gondolom ezt az "Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi" elmagyaráznád a volt kishantosi biogazdálkodás tulajdonosainak és azoknak akik évtizedekig trafik tulajdonosok voltak, most -mert nincs pártkötödésük- nem nyertek pályázatot, ügye?Megtörténhet mindenkivel.
Ez olyan jó duma, addig amíg a f*sz rossz végén véletlenül nem te leszel, de gondolom erre is jön majd a riposzt, hogy "te nem engeded/veled ilyen sosem fog megtörténni"ZERO_L
Én eddig kb. négyszer "módosítottam pályát", vagyis igyekeztem lereagálni a dolgokat, hisz bárkivel megeshet, hogy kihúzzák alóla a talajt.
(Velem pl. a 6 évvel ezelötti válság baszott ki rútul, és kerültem a fasz rossz végére.)
Ettől függetlenül tartom, hogy az én életemnek csak hozzám van köze, nem Orbánhoz és az aktuálpolitikához.
És aki tesz a saját boldogulásáért, annak mindegy, hogy ki az aktuális miniszterelnök.
Egyébként a kishantosi gazdáktól vagy a trafikosoktól azért megkérdezném, hogy ugyan miért nem kerestek pártkötődést, kapcsolatot, "pártfogót", akármit, miért nézték tétlenül, hogy megessen velük ami megesett.
Vagy a korengedményes katonákat akiktől elvették a nyugdíjas státuszt.HanniSajnálatos, de én voltam katona, és nem igazán tudom sajnálni őket, és azt se gondolom, hogy amit letettek az asztalra honvédelem címén a 70-es, 80-as években azt valóban túl kéne dotálni.
Valamint nem tilos tevékenykedniük a megélhetésük érdekében, ugye?
több mint 11 éve
Vagy a korengedményes katonákat akiktől elvették a nyugdíjas státuszt.
több mint 11 éve
gondolom ezt az "Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi" elmagyaráznád a volt kishantosi biogazdálkodás tulajdonosainak és azoknak akik évtizedekig trafik tulajdonosok voltak, most -mert nincs pártkötödésük- nem nyertek pályázatot, ügye? Ez olyan jó duma, addig amíg a f*sz rossz végén véletlenül nem te leszel, de gondolom erre is jön majd a riposzt, hogy "te nem engeded/veled ilyen sosem fog megtörténni"

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 11 éve
A tehenet is azért etetik hogy megfejjék. Nem vagyok EU szkeptikus, de ezt nem ártana tisztába tenni.Mindig az az érzésem az ilyen cikkekkel, hogy az EU országainak a saját portájukon is lehetne söpörgetni, de könnyebb a "gyengébbet" bántani, cseszegetni.NB2Ez most hogy jön ide?
Európa renitensei vagyunk sajnos. A vezetők folyamatosan hazudnak a népnek, közben az oroszok seggét nyalják. Nem szoktam tv-t nézni, pláne nem m1-et, de ma hallottam egy reklámot anyuéknál: az új eu-s szerződés után (amit most írtak alá, elnézést nem tudom a pontos nevét) most sokkal több pénzt fogunk kapni fejlesztésre, pályázatokra... reklámot támogatta a magyar kormány. Fasza mondom, közben meg odaszarnak, ahonnan enni kapunk.
vandeminek
több mint 11 éve
Ezt elraktam a kedvencek közé, nehogy elfelejtsem, hogy hülye vagyok.Ha a tájékozottságra utaló, értelmes kommenteket is megadóztatnák, akkor az egyetemen oktathatnád ezt az adóelkerülési technikát...James007Mindig az az érzésem az ilyen cikkekkel, hogy az EU országainak a saját portájukon is lehetne söpörgetni, de könnyebb a "gyengébbet" bántani, cseszegetni.NB2Ez most hogy jön ide?
Európa renitensei vagyunk sajnos. A vezetők folyamatosan hazudnak a népnek, közben az oroszok seggét nyalják. Nem szoktam tv-t nézni, pláne nem m1-et, de ma hallottam egy reklámot anyuéknál: az új eu-s szerződés után (amit most írtak alá, elnézést nem tudom a pontos nevét) most sokkal több pénzt fogunk kapni fejlesztésre, pályázatokra... reklámot támogatta a magyar kormány. Fasza mondom, közben meg odaszarnak, ahonnan enni kapunk. Ott tesznek keresztbe az EU-nak, ahol csak tudnak, hogy Putyin boldog legyen.
Nem mellesleg nem lehet az életnek egy olyan területét mondani, amelyben viszonylagos tisztaság lenne, javulni nem sok minden tudott. A trafikok, elektromos pénztárgépek megvalósítása kritikán aluli volt. Ki gondolja azt, hogy ma jól működik az egészségügy, oktatás, stb?
Nem most kezdtek szólni külföldről, hogy figyu magyar vezetés vegyél vissza az oroszimádatból, most került csak keményebb szintre a dolog.
Erre mi a megoldás, hogy mutogassunk másokra, mert náluk is biztos vannak problémák...vandeminek
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Igazad van, és egyben igazolod is a mondandóm konklúzióját:......Lehet ezt a kint is vagyok, benn is vagyok politikát játszani, csak gyomorforgató.diverdoc
Orbán annak az életében van jelen, aki beengedi.
több mint 11 éve
Néha úgy érzem pár ember nem a valóságban él, és nem annak hisz, amit a saját szemével lát, hanem az információgyűjtése megreked a netes hírportálok, újságok, életképtelen siránkozók panaszaiból kinyert részinformációk szintjén.Hát most megmondtad megint a tutit. Tévedsz nem netes hírforrásokra és siránkozások recitálására korlátozódik az információm. Barátom Te nem élsz a valóságban."Elmegyek a Westendbe, Arénába, moziba, könyvesboltba, bármelyik étterembe, romkocsmába, lemegyek dartsozni, pingpongozni, kártyázni, sakkozni," Ja Magyarország lakosságának döntő többsége ezeket nem tudja magának megengedni. De még szaros cigijét sem tudja megvenni, mert pont nincs a szétfingott falujában nemzeti dohánybolt. Kitennéd a lábad a saját közegedből (bár írod a szokásos pesti dumát a "lemegyek vidékre", de kétlem tisztában lennél az Ormánság, BAZ megye, Nyírség stb életével) látnád mi megy az országban. Igazad van a cinema cityben, az éttermekben romkocsmákban ezt nem tapasztalod. Orbán annak az életében van benn, akit pl tegnap le kellett szednem a műtőasztalról mert nincs altatóorvos, mert 22 ment el az elmúlt 4 évben és ebben kurva nagy szerepe van a narancsos bandának. Igazad van amikor kiléptem a Novotelből (ahol én is úgy láttam minden OK) és végigmentem a rakparton csütörtök este dugig volt az összes vendéglátóipari egység és magyar fiatalok, középkorúak vigadtak. Ugyanakkor Pécsett csak külföldit látsz, ők tartják el már a várost, és ott tartunk, hogy pécsi étterem nyáron bezár, mert akkor a külföldi medikusok hazamennek. Te nem élsz a valóságban.Járom a világot és folyamatosan kapom a cinkeket és védekezem a magyarokat érintő baromságok miatt. Szalonképtelenek lettünk. Jöhetsz nekem Haiderral. Csak ők megállnak a lábukon, míg nálunk ha leállt az Audi a GDP hangyafasznyit visszaesett. Igenis gazdasági kihatásai vannak a megítélésünknek, és nem vagyunk szalonképesek. Lehet ezt a kint is vagyok, benn is vagyok politikát játszani, csak gyomorforgató.
Most őszintén, kinek az életében játszik markáns szerepet Orbán Viktor?!
Elmegyek a Westendbe, Arénába, moziba, könyvesboltba, bármelyik étterembe, romkocsmába, lemegyek dartsozni, pingpongozni, kártyázni, sakkozni, ismerkedek nőkkel, megyek vidékre, bemegyek a melóhelyemre, focit nézek a tévében vagy elmegyek orvoshoz és sehol sincs se diktatúra, se Orbán Viktor, se politika, se Putyin.
Én elhiszem, hogy ha az indexet olvassa az ember, vagy ezeket a politikára szakosodott honlapokat, akkor úgy érzi, hogy valami őrülten átpolitizált országban él, ahol a mindennapok szerves részét képezi a politika, mindenki ezen pörög, és az egész ország csak Orbánnal van elfoglalva, pro és kontra, pedig valójában nem.
Magyarország egy teljesen normális ország Európában, ahol arányaiban pont ugyanannyi "hülye politikus" él, mint bárhol máshol.
Bár úgy néz ki, mintha az egész világ rólunk szólna, azért ez korántsincs így.
Minden országban vannak hasonló anomáliák, Ausztria is hasonlóképpen fókuszban volt Haider előretörésekor, Olaszország Berlusconi botrányai idején, Franciaország a bevándorlóbalhék miatt, de Angliának, Németországnak, Spanyolországnak is voltak efféle ügyei, mégis, ha ezen időszakban bement az ember egy boltba, moziba, étterembe az adott országban, ott ugyanúgy nem volt jelen a politika ahogy nálunk sincs.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P