Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 329 — zászló zászló szív
A következőben semmi eredeti gondolat nincs (bocs ata), copy a Vastagbőr FB oldaláról, és csak azért, mert borzasztóan jót röhögtem rajta:

"53 éves, egyetemi végzettségű tanár, aki jelenleg bruttó 293 350 forintot keres. Az új rendszerben az ő fizetése - főleg a túlórapénz és a többszakos pótlék hiánya miatt – 227 436 forintra csökkenne. Hoffmann ragaszkodott hozzá, hogy az új bérrendszer csak 4500 főt érint negatívan, akiknek extrém magas a jövedelmük.
„Kérem, fontolják meg, hogy a költségvetési lehetőségeink végesek” – kérte az államtitkár Pokornit, de ő nem értett egyet azzal, hogy az érintetteknek extrém magas lenne a jövedelmük.”

"Extrém magas a jövedelem"?

Hoffmann Rózsa havi bére bruttó 1 229 108 forint.
+ 72 nm2-es lakás bérlése
+ Skoda Superb
+ Évi 10 ezer forint "folyószámla költségtérítés"

hvg.hu/itthon/20130826_Hoffmann_Pokorni_pedagogus_beremeles

több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Alakul ez..... 😀
Érik a botrány az iskolákban! Ez lett a fejetlenség vége
több mint 12 éve
 m.index.hu/gazdasag/2013/08/26/jo_a_kozmunka_hiszen_mashol_is_lazsalnak/

Hát az Esztert nem dicsérték meg 😀

Majd egyszer írok a pécsi ipari parkokról, kedves történet...

több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 259 — #neverpunt
Kicsit félrevezető ez az "államosítás" kifejezés, hiszen az iskolák ezt megelőzően is közfenntartásúak voltak jellemzően, inkább mondanám ezt központosításnak.
atapapa
Teljesen igazad van, de még Pokorni is azt mondta, hogy túl sok az "államosítás". Mondjuk a tankönyvek esetén pl. tényleg az. A többiben is igazad van, csak gondoltam ezt megjegyzem. (bár a 444-en kezdenek jobb cikkek lenni, de ez most épp tényleg nem az)

Egyébként ez a törvény rossz.Gyurma Pappa
Erre írtam virágnyelven, hogy szerintem a fidesz is fog változtatni rajta.
Viszont nekem semmi bajom a mindennapi tesivel, leszámítva hogy a legtöbb helyen még nincs rá infrastruktúra.
A legtöbb törvény homogén masszaként kezeli a társadalmat, aztán a jogalkalmazó egyéniesít. Ha mindenhol ugyanazt kell tanítani, az nem jelenti azt, hogy minden egyes tanár ugyanolyan klónokat fog ugyanúgy tanítani, attól még "perszonalizálhatnak"
Nem értek egyet a tanterv szigorú központosításával, de ez nem lesz a világvége.
Nagyjából sejtem hogy mi a 4 órás megoldás célja, ami mellett lehet érvelni, de egy bizonyos kor felett már életszérűtlen helyzeteket teremthet majd. Kíváncsi leszek az itteni tapasztalatokra.
Ha szélsőségesen individualisták vagyunk, annál nagyobb értelme van a közösségi munkának abban a korban, amikor még az ember valamennyire hajlítható. BTW egy ilyen kezdeményezés oda is vezethet, hogy a következő generáció már kevésbé lesz birka és és alkalmasabb lesz a civil kezdeményezésekre. Az biztos, hogy ez a lépés rontani nem fog semmin.

több mint 12 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Teljesen igazad van, de még Pokorni is azt mondta, hogy túl sok az "államosítás". Gyurma Pappa
Pokorni azért nem jó ellenpélda, mert miután nem kapta meg a bársonyszéket, folyamatosan baszogatja Hoffmannt. Néha teljesen jogosan, csak ő maga is blődségeket mond a dologról.

A többi amit írtál, jogos.

Mindig jövőre
több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
kicsit off lesz, bocs, de nekem ez jutott eszembe róla:
1. A gyerekek egy homogén tömegként képzeli el a törvényalkotó, úgy tűnik mintha nem venné figyelembe, hogy a gyerek is egyéniségek.Gyurma Pappa
Brian: Ti mind egyéniségek vagytok!
tömeg: Mi mind egyéniségek vagyunk!
hang a tömegből: Én nem!
on

amúgy tök jó dolog ez a maradjon a tanár négyig, és dolgozzon meg, de amikor pl. anyu így is épp elég időt tölt bent az iskolában, aztán otthon még javíthatja a dolgozatokat, amíg ki nem folyik a szeme, addig elég farizeus ötletnek tartom.
először tessenek törvénybe foglalni azt, hogy a Bp. V. Kossuth Lajos tér 1-3. alatti bejelentett munkahelyű állampolgárok is legalább heti húsz órát (nem akarok negyvenet mondani, annyira nem vagyok naiv) dolgozzanak meg a pénzükért (ami ugye a mi pénzünk volt, merthogy a mi adónkból élősködnek, vagy mi a szösz), és csak aztán kötelezgessenek arra másokat, hogy mit kellene csinálniuk és meddig.
több mint 12 éve
Kicsit félrevezető ez az "államosítás" kifejezés, hiszen az iskolák ezt megelőzően is közfenntartásúak voltak jellemzően, inkább mondanám ezt központosításnak.
atapapa
Teljesen igazad van, de még Pokorni is azt mondta, hogy túl sok az "államosítás". Mondjuk a tankönyvek esetén pl. tényleg az. A többiben is igazad van, csak gondoltam ezt megjegyzem. (bár a 444-en kezdenek jobb cikkek lenni, de ez most épp tényleg nem az)

Egyébként ez a törvény rossz. És nem a kötelező erkölcs oktatás miatt rossz, hanem azért mert egy olyan pedagógiai irányt akar kőbe vésni, amiről 20 éve tudjuk hogy nem működik. És én csak egy közgazdász vagyok, mit értek én a pedagógiához. Egyébként szerintem a gondok (önálló gondolatok):
1. A gyerekek egy homogén tömegként képzeli el a törvényalkotó, úgy tűnik mintha nem venné figyelembe, hogy a gyerek is egyéniségek.
2. Süt belőle, hogy egy csomó mindent csak azért csinálunk, hogy másképp legyen. A heti 5 testnevelés vagy a kötelező erkölcstan olyan gumicsontszerűnek hat nekem, nem igazán látom értelmét. Ahogy a gyerek eddig is azt tanulták meg, ami érdekli őket, ezután is azt fogják megtanulni. Ha nem jegyre menne az erkölcstan, akkor talán még meg is érteném, hogy mit akarnak, de így ez most egy kicsit homály.
3. A központosítás egyébként egy ekkora országban nem lenne hülyeség, csak nem így, nem ilyen össze-vissza. Jobb helyeken ezt úgy csinálják, hogy először összevonják mondjuk az eszközellátót, majd a bérszámfejtést, aztán mondjuk tankönyveket stb. Értem hogy nem kis piac, és fix bevétel (csak Pécsen 60-70 millió forintnyi irodaszert vett a központosítás előtt az egyik ügyfelemtől a 30 X iskolából 8 (!), ami felszorozva nem rossz pénz már), de mondjuk a pl. a bérszámfejtés nem hoz plusz bevételt az üzleti köröknek pl.
4. Tele van olyan, a való élettől távoli elképzelésekkel, mint ez a 16 órás hazamenetel. Értem a szándékot (a tanárok dolgozzanak meg a bérükért, plusz a gyereket ne futkossanak össze-vissza), de egy 16-17 éves tinédzser sokszor már tudja hogy mit akar, és ha jól van nevelve akkor nem lézeng, hanem mondjuk sportol vagy zenél, esetleg tanul programozni. Oké, hogy kikérhetem a gyereket idő előtt, de azért az valahol igen hülyén néz ki, hogy engedélyt kell kérnem egy idegentől, hogy azt csinálja a gyerekem, amit akar/tud/én akarok. De ide sorolom még: a visszaadandó ingyen könyveket (akkor én inkább kifizetném, csókolom, hadd firkálja a gyerek), a szakiskolából a közismeret kivonása.
5. A "suli rendőr" nekem pl. tetszik, csak értelme nem sok van.
6. A kerettanterv meg baromság, ez már a SZDSZ idejében sem jött be (NAT, ugye). A 10% nagyon kevés, mi lesz a kétnyelvű iskolákkal, meg a nemzetiségi iskolákkal (Pécs egyik legjobb, ha nem legjobb iskolája a Miroslav Krleza horvát suli, ott pl. tanítanak horvát irodalmat és történelmet, nem tudom hogy fognak beleféri a 10%-ba)
7. A kötelező önkéntes munka megint jó ötlet, de ellenőrizhetetlen és értelmetlen egy olyan országban, amely egész Európában a legindividualistább országok közé tartozik, méghozzá úgy, hogy brutálisan kilógunk KK-Eu-ból. Most nem találtam meg az emailjeim között, mondjuk nem is sokat kerestem, ha egyszer rábukkanok majd belinkelem, de kb. az a lényeg, hogy körülöttünk minden ország kollektivista, mi pedig nagyon durván a másik oldalon mozgunk. Kb. úgy emlékszem, hogy 100-as skálán (minél magasabb, annál kollektivistább) 35-ön vagyunk mi és 60 felett a szomszédok. USA kb. 20-25, Kína meg 80 felett, csak hogy legyen mihez viszonyítani. Így meg nem nehéz belátni, hogy a kötelező önkéntesség, kötelező rossz lesz. És a helyzet az, hogy ez nem egy "pillanatnyi" állapot, ez hosszú ideje alakult ki, és nem hiszem hogy 50 óra önkéntesség ezen változtatni fog.

több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Nem értem, hogy miért erőltetik a hittan/erkölcstan témát.
Miért kötelező?
Nem kap túlságosan sok iskolát az egyház?
több mint 12 éve
 www.hir24.hu/gazdasag/2013/08/26/etolajat-lisztet-es-lekvart-is-arulna-a-solyom/

Meg használt ruhát, és téli fagyit.
több mint 12 éve
Ráadásul a most citált intézkedések zömét az állam úgy is be tudta volna vezetni, ha az iskolák maradnak az önkormányzatoknál.

Ez a 444 poszt teljesen olyan, mint amikor a parlamentben beterjeszt egy javaslatot a hatalmon lévő párt, és az ellenzék bekezdésről bekezdésre bebizonyítja, hogy ez miért is hozza el a világvégét.
A legtöbb esetben aztán nem lesz világvége, sőt, az ellenzéki párt kormányra kerülve sunyiban meghagyja az egész törtvényt a helyén, ritkább esetben módosítgat rajta, és csak kivételes esetben hoz olyan szabályozást, amely teljesen megegyezik az általa eltörölt előttivel.

Szerintem ez is olyan törvény lesz, amelynek nem egy elemét meghagyja majd az 1 vagy 5 év múlva hatalomra kerülő jelenlegi ellenzék, de az is biztos szerintem, hogy bizonyos részeit fű alatt már ez a kormány is módosítja majd 2-3 év tapasztalatának a birtokában.

(a 444. hozza magát, a cikk fele egy facebookról lopott bejegyzés, eredeti gondolat alig)

több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 413 — Steelers fan
Rózsát nem lett volna szabad az oktatás közelébe sem engedni, nemhogy hatalmat adni a kezébe!laccoo74
El nem tudom képzelni hogy HR-t ki nyomhatja ennyire, mert ha jól emlékszem Orbán már a felsőoktatás átvariálásakor is elégedetlen volt vele. Akkor nagyon mondták hogy inog a széke, ahhoz képest azóta is zavartalanul ámokfut.
több mint 12 éve
Rózsát nem lett volna szabad az oktatás közelébe sem engedni, nemhogy hatalmat adni a kezébe!
több mint 12 éve
Nem ez a legnagyobb baj az iskola államosítással. A legnagyobb baj, hogy értelmetlen. Igazából ne gondolja senki, hogy lesz ennek bármi haszna, vagy hogy ettől a Fidesznek több szavazója lesz. És azt hiszem ezt a Fideszben is tudják. Itt egyszerűen arról van szó, hogy odatettek egy volt MSZMP pártkatonát, aki most nagyon keresztény, hogy csináljon valamit, a tényleg rosszul működő és pazarlóan működő iskolarendszerrel. Ő pedig, mivel ebben szocializálódott, nem látott más kiutat, csak az államosítást. Csak most nem Lenin tanításai a "divatosak", hanem Jézus tanításai.

És a Fidesz pedig nem fogja soha beismerni nyilvánosan, hogy tévedett, legalábbis 2014-ig biztos nem. Az, hogy engedték kiszólni Pokornit, szerintem jelzi, hogy 2014 szeptemberre azért más rendszer lesz, és én is úgy tudom, hogy a Fidesz tudja, hogy ez így nagyon nem jól sikerült, csak "visszacsinálni", nem lehet gyorsan, csak "odacsinálni" lehet gyorsan. Rózsa tehetségtelensége már régen nem kérdés, csak a kijavító személye és ideje az.

több mint 12 éve
Én arra a kérelemre gondoltam, amit azoknak a szülőknek kell benyújtani az iskola igazgatójához, akik szeretnék gyermeküket 16 óra előtt elvinni az iskolából.
Mi is ebben a cipőben járunk, szerencsére nálunk van igazgató, és nagyon rugalmasan állt a kérdéshez.
több mint 12 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Egy hét múlva kezdődik a tanév, és sok helyen még nincs iskolaigazgató!
Se "lojális", se nem lojális!
Egyszerűen csak nincs!
Kérdem én, így ki fogja elbírálni a szülők kérelmét?laccoo74
A politikus. Ahol lesz igazgató, annak is meg kell csinálnia, amit "kér" a hatalom.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 12 éve
Egy hét múlva kezdődik a tanév, és sok helyen még nincs iskolaigazgató!
Se "lojális", se nem lojális!
Egyszerűen csak nincs!
Kérdem én, így ki fogja elbírálni a szülők kérelmét?
több mint 12 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Nagyon nincs ez az egész átgondolva!laccoo74
Nem az a lényeg, hogy működjön az oktatás. "Lojális" legyen az igazgató. Ők tesznek egy szívességet neki, és majd egyszer, ha nekik is szükségük lesz. De lehet nem is lesz rá szükség, de majd ha lesz, akkor majd ők is kérnek egy kisebb szívességet... ala Keresztapa 😊
Sok más mellett az oktatásban dolgozókat is zsebre kell tenni.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 12 éve
Nagyon nincs ez az egész átgondolva!
több mint 12 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
 most.444.hu/2013/08/25/igazgato-ur-legyen-szives-a-gyerekemet-hazaengedni-onkielegiteni-tanitas-utan/

Az anyjuk picsáját, de tényleg.

Mindig jövőre
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 413 — Steelers fan
Hehe, csak nem?

www.origo.hu/nagyvilag/20130822-a-guardiannel-egyutt-a-szolasszabadsagot-is-fenyegetik-a-brit-hatosagok.html

"a héten kiderült, hogy a brit kormány heteken át nyomást gyakorolt a Guardian című lapra, hogy adja át vagy semmisítse meg azokat az adathordozókat, amelyeken a Snowden-ügyhöz köthető információk voltak...
A brit titkosszolgálat ügynökei felkeresték a Guardian szerkesztőségét is, ahol személyesen felügyelték azoknak az adathordozóknak a megsemmisítését, amelyeken a kiszivárogtatásból származó információk voltak. A lap főszerkesztője, Alan Rusbridger szerint ez volt az egyik legbizarrabb pillanat a The Guardian hosszú történetében.
"

Itt azért meglátszik, hogy a média-szabadság témakörében a mi Viktorunk milyen messze van még az igazi nagypályásoktól.
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Lázár volt (?nem tudom, hogy kimondták e már a válást?) felesége a legjobb barátom unokatestvére. Rendszeresen összejárnak.
Aki elhiszi a dolgot elhiszi, aki nem az nem.
Sokszor "esett el".
Persze urban legend ha úgy jobban tetszik.Bazzani
Kis hely ez a hódmező is.Amadeus91
Mondjuk Lázárné és a haverom is mindszenti éppen, de valóban nem vagyunk nagyváros ahhoz, hogy az infók eljussanak bárkihez.
Csak szólni senki sem mer semmiért...

.Bazzani
ja, erre gondoltam, kb. mint Békéscsaba; mindenki tud a másikról mindent, megy a susmus az utcán.
több mint 12 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 019 — Axel Foley
Lázár volt (?nem tudom, hogy kimondták e már a válást?) felesége a legjobb barátom unokatestvére. Rendszeresen összejárnak.
Sokszor "esett el".
Kis hely ez a hódmező is.Amadeus91
Mondjuk Lázárné és a haverom is mindszenti éppen, de valóban nem vagyunk nagyváros ahhoz, hogy az infók eljussanak bárkihez.
Csak szólni senki sem mer semmiért...

Volt ez a rendőrtüntetés amikor elvették tőlük a kedvezményezett nyugdíjat. Le volt zárva a Kossuth tér ahol volt a "buli". Be van az egész kamerázva és meg lett mondva , hogy akit a kordonon belül látnak azt kirúgatja Lázár a munkehelyéről. Ezért nem volt egy helyi rendőr sem de más szimpátiatüntetők sem csak a vidékről jött rendőrök.

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Sokszor "esett el".
Kis hely ez a hódmező is.
több mint 12 éve
Miért nézed le a nőket azzal, hogy ennyire kivételeznél velük?
Sobri Jóska
Ezen logika szerint akkor a liberálisok által imádott pozitív diszkrimináció pl. a cigányokkal szemben szintén a megvetés egy formája?
Nem hiszem.atapapa
Pedig de. Eleve származás, vagy bármi olyan alapján diszkriminálni, amiről az ember nem tehet egyfajta elkülönülősdi. Márpedig minden ilyen "ők mások" megközelítés egyfajta elitista hozzáállást feltételez, melyben aki magát másnak érzi egyben különbnek is.
Az zavar meg téged, hogy Magyarországon a nagyfokú cigányellenesség miatt a liberálisok "egyenlő elbírálást" lózungja már pozitív diszkriminációként értelmezhető.
Gondolj bele, amikor régen, egy kedves, nagyvonalú rabszolgatartó kegyet gyakorolt egy feketével szemben, bár jó ember volt, de mégis felülről lefelé kezelte azzal, hogy magához emelte, ergo lenézte.Sobri Jóska
A feketék helyzete "adott" volt abban az időszakban. Ha ezen bárki változtatott pozitív irányba önzetlen meggyőződésből, azt sok mindennel tudnám jellemezni, de lenézéssel biztosan nem.
Egyébként én sem vagyok a pozitív diszkrimináció lelkes híve, a the west wing nagy kedvencem volt régen, egyik részben a demokraták arról beszélnek, hogy milyen fasza dolog is ez, meg hogy folytatni kell, kiterjeszteni, mire a sajtószóvivő kissé rezignáltan megszólal (aki szintén liberó), hogy "apám kurvajó matektanár volt, de a 40 éves karrierje alatt mindig volt egy fekete nő, akit helyette kellett előléptetni, így tankerületi vezető helyet talpas matektantárként ment nyugdíjba",

De a nő a gyengébbik nem, a családon belüli erőszakos cselekmények bő 90 százalékában nem a nő az aktív fél, hanem a szenvedő alany. Majd ha ez a szám 50-50 lesz, akkor beszéljünk arról, hogy a nő ilyen kontextusban nem érdemel erősebb jogi védelmet.

több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Miért nézed le a nőket azzal, hogy ennyire kivételeznél velük?
Sobri Jóska
Ezen logika szerint akkor a liberálisok által imádott pozitív diszkrimináció pl. a cigányokkal szemben szintén a megvetés egy formája?
Nem hiszem.atapapa
Pedig de. Eleve származás, vagy bármi olyan alapján diszkriminálni, amiről az ember nem tehet egyfajta elkülönülősdi. Márpedig minden ilyen "ők mások" megközelítés egyfajta elitista hozzáállást feltételez, melyben aki magát másnak érzi egyben különbnek is.
Az zavar meg téged, hogy Magyarországon a nagyfokú cigányellenesség miatt a liberálisok "egyenlő elbírálást" lózungja már pozitív diszkriminációként értelmezhető.
Gondolj bele, amikor régen, egy kedves, nagyvonalú rabszolgatartó kegyet gyakorolt egy feketével szemben, bár jó ember volt, de mégis felülről lefelé kezelte azzal, hogy magához emelte, ergo lenézte.