NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 378
43
20:30 GASPARILLA BOWL - Memphis vs NC State (Net4+)
Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
tekintve, hogy ennyire balos gazdaság- és jogpolitikát ember nem folytatott itt Rákosi óta....Amadeus91ekkora hülyeséget meg senki sem írt... nem is tudom mióta 😉
több mint 12 éve
tekintve, hogy ennyire balos gazdaság- és jogpolitikát ember nem folytatott itt Rákosi óta....mindenképpen arra játszunk, hogy bejön a laphúzás a 20-ra, együtt állnak a csillagok és a bolygók és csoda lesz?Amadeus91Az olcsóbb piaci hitelhez nem kell csoda, a HVG mai cikke szerint nagyon könnyen 4% alá eshet a magyar állampapírok éves hozama. Pár órája diszkontkincstárjegyből (aminek ugyan alacsonyabb a hozama mindig, mint a hosszabb távú papíroké) minden idők legolcsóbb kibocsátása zajlott 4,44%-os kamattal.
Ez a két megjegyzésed is világosan mutatja, mennyire káros, a nemzeti érdekkel szembenálló a Fidesz szabadságharc-retorikája és unortodox gazdasági pályája. Persze, mindenki választást akar nyerni, csak nem mindegy, milyen áron. 20-ra húzunk lapot, pontosan.DzsokijuingA fidesz súlyosabb társadalmi feszültségek nélkül képes volt kikeveredni a deficiteljárás szélére a devizahitelek által vert helyzetből, amely folyamatnak komoly rizikója (20-ra laphúzás) csak 2011 végén volt, ez valódi baloldali perspektívából elég nagy érdem szerintem, nem véletlen hogy azt hiszem a cseh választáson is az ottani szocik Orbánra hivatkoztak követendő példaként :D
(megjegyzem a hazai balosok többsége talán a mostaninál is jobban fel lenne háborodva, ha Orbán az IMF-pályát választja gazdaságpolitikában)
.atapapa
több mint 12 éve
mindenképpen arra játszunk, hogy bejön a laphúzás a 20-ra, együtt állnak a csillagok és a bolygók és csoda lesz?Amadeus91Az olcsóbb piaci hitelhez nem kell csoda, a HVG mai cikke szerint nagyon könnyen 4% alá eshet a magyar állampapírok éves hozama. Pár órája diszkontkincstárjegyből (aminek ugyan alacsonyabb a hozama mindig, mint a hosszabb távú papíroké) minden idők legolcsóbb kibocsátása zajlott 4,44%-os kamattal.
Ez a két megjegyzésed is világosan mutatja, mennyire káros, a nemzeti érdekkel szembenálló a Fidesz szabadságharc-retorikája és unortodox gazdasági pályája. Persze, mindenki választást akar nyerni, csak nem mindegy, milyen áron. 20-ra húzunk lapot, pontosan.DzsokijuingA fidesz súlyosabb társadalmi feszültségek nélkül képes volt kikeveredni a deficiteljárás szélére a devizahitelek által vert helyzetből, amely folyamatnak komoly rizikója (20-ra laphúzás) csak 2011 végén volt, ez valódi baloldali perspektívából elég nagy érdem szerintem, nem véletlen hogy azt hiszem a cseh választáson is az ottani szocik Orbánra hivatkoztak követendő példaként 😀
(megjegyzem a hazai balosok többsége talán a mostaninál is jobban fel lenne háborodva, ha Orbán az IMF-pályát választja gazdaságpolitikában)
Csak én racionális megfontolásból a jobboldali gazdpol híve vagyok és hosszabb távon az elmúlt 3 év olyan károkat okozott, amit Orbán soha nem fog tudni személyesen orvosolni, mert maga a személye lett a bizalmatlanság és a kiszámíthatatlanság szimbóluma.
több mint 12 éve
Csak egy IMF-es kiigazítással ma nem vezetne a Fidesz a közvélemény-kutatóknál.Ez a két megjegyzésed is világosan mutatja, mennyire káros, a nemzeti érdekkel szembenálló a Fidesz szabadságharc-retorikája és unortodox gazdasági pályája. Persze, mindenki választást akar nyerni, csak nem mindegy, milyen áron. 20-ra húzunk lapot, pontosan.
Az országnak utólag nézve talán jobb lett volna az IMF-módszere hosszabb távon, de könnyen jöhet egy olyan év, amikor nem lehet azzal érvelni, hogy az IMF-hitel olcsóbb, mint a piaci.atapapa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Közvetlenül nem biztos hogy többe került, azokból a bankokat meg egyéb szektorokat sújtó különadókból több pénz jött be, mint amennyivel olcsóbb lett volna az IMF-hitel. Persze hosszabb távon, egyéb gazdasági hatások is figyelembe véve már drágább. Csak egy IMF-es kiigazítással ma nem vezetne a Fidesz a közvélemény-kutatóknál.mindenképpen arra játszunk, hogy bejön a laphúzás a 20-ra, együtt állnak a csillagok és a bolygók és csoda lesz?
Az országnak utólag nézve talán jobb lett volna az IMF-módszere hosszabb távon, de könnyen jöhet egy olyan év, amikor nem lehet azzal érvelni, hogy az IMF-hitel olcsóbb, mint a piaci.atapapa
több mint 12 éve
Közvetlenül nem biztos hogy többe került, azokból a bankokat meg egyéb szektorokat sújtó különadókból több pénz jött be, mint amennyivel olcsóbb lett volna az IMF-hitel. Persze hosszabb távon, egyéb gazdasági hatások is figyelembe véve már drágább. Csak egy IMF-es kiigazítással ma nem vezetne a Fidesz a közvélemény-kutatóknál. Az országnak utólag nézve talán jobb lett volna az IMF-módszere hosszabb távon, de könnyen jöhet egy olyan év, amikor nem lehet azzal érvelni, hogy az IMF-hitel olcsóbb, mint a piaci.
több mint 12 éve
A kérdés, hogy az IMF mit kérne cserébe a hitelért? Hamis szembeállítás a pénzügyi szuverenitás kontra gonosz pénzhatalmak: ha kibontjuk a Scheiring-blogbejegyezést, a Valutaalap racionálisabb keretrendszert vár el a pénzéért cserébe, mint az Orbán-prés, az utóbbi eddig jóval többe is került.Az előző választási rendszerben is fennállt volna ez a kényszer, legfeljebb ott eltolhatták volna a második fordulóra az összeölelkezést.Bajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.Dzsokijuing
A Bajnai-érában a szocik szavazógépek voltak, máskülönben becsődölt volna az ország. De ez nem Bajnai érdeme volt, most nem lesz ott a szocik torkán az IMF-kés.
Különben is, ha a japán pénzprés beindul és nem lesznek mostanában ciprusi aknák, akkor szerintem alig lesz drágább a piaci hitel, mint amit az IMF adna.atapapa
Más, lehull a lepel a Széles-csodáról: nol.hu/gazdasag/20130409-rezsicsokkentes_maskepp
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Az előző választási rendszerben is fennállt volna ez a kényszer, legfeljebb ott eltolhatták volna a második fordulóra az összeölelkezést.Bajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.Dzsokijuing
A Bajnai-érában a szocik szavazógépek voltak, máskülönben becsődölt volna az ország. De ez nem Bajnai érdeme volt, most nem lesz ott a szocik torkán az IMF-kés.
Különben is, ha a japán pénzprés beindul és nem lesznek mostanában ciprusi aknák, akkor szerintem alig lesz drágább a piaci hitel, mint amit az IMF adna.
több mint 12 éve
üdv a klubbanÉs én hazaáruló vagyok, hogy rohadnék meg...apeszosHát ennek előfeltétele lenne egy újabb IMF-hitel, amivel bszükülnek a gazdaságpolitikai lehetőségeink a nulláig. Szóval akár az IMF-re is lehet ezzel az erővel szavazni, ami nem feltétlen rossz alternatíva amúgy jelenleg.RajnaBajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.Dzsokijuing
több mint 12 éve
Így van, Orbánék is megszorító politikát visznek, de az IMF legalább nem árul zsákbamacskát. A Valutaalap megítélése egy Bajnai-párti képviselő részéről: scheiringgabor.blog.hu/2011/05/02/a_kormany_az_imf_mely_javaslatait_nem_valositja_megHát ennek előfeltétele lenne egy újabb IMF-hitel, amivel bszükülnek a gazdaságpolitikai lehetőségeink a nulláig. Szóval akár az IMF-re is lehet ezzel az erővel szavazni, ami nem feltétlen rossz alternatíva amúgy jelenleg.RajnaBajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.Dzsokijuing
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Szóval a nulla nem feltétlen rossz. Miért nem? Tündérországban élünk, itt minden csodálatos és követendő. És én hazaáruló vagyok, hogy rohadnék meg...Hát ennek előfeltétele lenne egy újabb IMF-hitel, amivel bszükülnek a gazdaságpolitikai lehetőségeink a nulláig. Szóval akár az IMF-re is lehet ezzel az erővel szavazni, ami nem feltétlen rossz alternatíva amúgy jelenleg.RajnaBajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.Dzsokijuing
több mint 12 éve
Hát ennek előfeltétele lenne egy újabb IMF-hitel, amivel bszükülnek a gazdaságpolitikai lehetőségeink a nulláig. Szóval akár az IMF-re is lehet ezzel az erővel szavazni, ami nem feltétlen rossz alternatíva amúgy jelenleg.Bajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.Dzsokijuing
több mint 12 éve
Amadeus91Csak tudnám, ilyenkor hol van a frakció kommunikációs tanácsadója? Rogán bejelentette, hogy az év végéig visszamenőleg jóváírják a pénzeket, a mezei képviselő pedig udvariasan, de határozottan hárítja a kérdést. Legalábbis így kellene.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Bajnai kvázi az MSZP-vel indulatapapaEz a rendszer szülte kényszer és nem mindegy, ki dominál. A 2009-2010-es Bajnai-éra a szocikat szavazógéppé és segédcsapattá fokozta le, nem bánnám, ha ez megismétlődne.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
ha már régi szlogeneknél tartunk: ha unod a banánt, válaszd a narancsot (ne)!Halgass a szívedre, szavazz a Fideszre.Sobri Jóskaaz LMP-re fogok szavazniatapapaMIcsoda elkötelezettség 😊, én még nem is látom azokat az együttállásokat, melyek teljesülése esetén egyáltalán értelme lenne elmenni szavazni: az LMP tuti kiesik (tiszták, de amatőrök), az MSZP ellenszenves és relatíve erős, az Együtt 2014 már szimpibb, de relatíve gyenge.Dzsokijuing
több mint 12 éve
Nem sajnálom hogy elmondott. Simorékkal együtt talán az egyik legtöketlenebb jegybankot vezették Európában.Bérrettegő? Sajnos nem.KoriAmadeus91
Az MNB alattuk kb csak kamatot csökkentett, még véletlenül sem próbált meg segíteni a gazdaságnak.
Matolcsy legalább próbálja használni ezeket az eszközöket, habár én sem bírom a fejét, és igazából kicsit örülhet a magyar gazdaság, hogy kikerült a NGM székéből, és most már nem pattanhatnak ki csodálatosabbnál csodálatosabb adók a fejéből.
több mint 12 éve
Szavazz fasszal tavasszal!Halgass a szívedre, szavazz a Fideszre.Sobri Jóskaaz LMP-re fogok szavazniatapapaMIcsoda elkötelezettség 😊, én még nem is látom azokat az együttállásokat, melyek teljesülése esetén egyáltalán értelme lenne elmenni szavazni: az LMP tuti kiesik (tiszták, de amatőrök), az MSZP ellenszenves és relatíve erős, az Együtt 2014 már szimpibb, de relatíve gyenge.Dzsokijuing
több mint 12 éve
Halgass a szívedre, szavazz a Fideszre.az LMP-re fogok szavazniatapapaMIcsoda elkötelezettség 😊, én még nem is látom azokat az együttállásokat, melyek teljesülése esetén egyáltalán értelme lenne elmenni szavazni: az LMP tuti kiesik (tiszták, de amatőrök), az MSZP ellenszenves és relatíve erős, az Együtt 2014 már szimpibb, de relatíve gyenge.Dzsokijuing
több mint 12 éve
Ez van. Mivel az MSZP a Jobbikkal együtt a "nem kívánt pártom", és Bajnai kvázi az MSZP-vel indul, így komolyan beszűkültek a lehetőségeim.az LMP-re fogok szavazniatapapaMIcsoda elkötelezettség 😊, én még nem is látom azokat az együttállásokat, melyek teljesülése esetén egyáltalán értelme lenne elmenni szavazni: az LMP tuti kiesik (tiszták, de amatőrök), az MSZP ellenszenves és relatíve erős, az Együtt 2014 már szimpibb, de relatíve gyenge.Dzsokijuing
több mint 12 éve
több mint 12 éve

Putyin feje priceless
www.facebook.com/photo.php?fbid=507105409357330&set=a.132359276831947.26752.128165263918015&type=1&theater
több mint 12 éve
az LMP-re fogok szavazniatapapaMIcsoda elkötelezettség 😊, én még nem is látom azokat az együttállásokat, melyek teljesülése esetén egyáltalán értelme lenne elmenni szavazni: az LMP tuti kiesik (tiszták, de amatőrök), az MSZP ellenszenves és relatíve erős, az Együtt 2014 már szimpibb, de relatíve gyenge.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Akkor Matolcsy családilag is a másik oldalon van: hvg.hu/itthon/20130204_Ungvary_Matolcsy_csaladja_erintett_volt_aDzsokijuingPont ezért írtam, hogy "ez még nem jelent semmit", az LMP-re fogok szavazni, melynek vezetőjének dédapja Szakasits volt 😊
Matolcsy egy f@sz, de ez undorító szar volt Ungvárytól. Mint kiderült, Matolcsy Mátyás nem Matolcsy nagybátyja volt, hanem egy tényleg távoli rokon, Ungváry meg Benes-dekrétum alapon bevonta a körbe MGY-t is.
Ungváry húzása majdnem olyan volt, mintha egy cikkben Király Júlia leírná, hogy '56-ban és utána milyen csúnya megtorlásokat csinált a diktatúra, erre valaki számon kérné rajta, hogy el akarja fedni a kommunisták felelősségét a vörös terrort illetően, amelyben a nagyapja testvére is érintett volt.
Az nem én vagyok, aki bárkit megítélne a rokonai miatt, legfeljebb akkor látom értelmét felemlegetni, ha valaki nem esik messze a fájától vagy ha meghökkentőnek találom valamiért a dolgot.
eddig tartott a Matolcsy-csoda, már vissza is gyengült a forint...Kisebb visszapattanás volt.
nem tudom, mi a jobb (vagy kevésbé rossz?) választás: ha a jegybank együttműködik a kormánnyal, vagy ha a feladatára koncentrál, akár a kormány akaratával szemben is. nyilván az első lenne, de csak azzal a feltétellel, hogy a kormány iránya helyes.
ha igaz az, amit Király írt, az valamilyen módon mondjuk nem meglepő, mert nem feltétlenül a baloldal sajátja a szavazás előtti utolsó pillanatban beterjesztett módosítók intézménye. csak Áder a jegybank ügyeibe nem tud beleszólni, mert az alapkamat-döntéseket nem ő írja alá.
az biztos, hogy ezzel a sokadik dupla vagy semmi játszmát kezdi el a kormány, mert - ha esetleg nem teljesen jól sikerülne az MNB-kurzusigazítás - még azt sem tudják majd mondani, hogy az MNB renitens magatartása miatt van. bár mivel még mindig elmúltnyócévezés a trademark move kormánykörökben, simán el tudok képzelni egy elmúlthatévezést is.
nekik persze mindegy, mert megkeresik a havi másfél-kétmilliót, csak én vagyok olyan balfasz, hogy nem mentem politikusnak.slowmotion
Nyilván nem egyedi a monetáris tanácsban történő folyamat, kb. mint egy parlamenti bizottság, a többség megvan, a döntés előre le van zsírozva, aki a körön kívül van, az meg örül, hogy ha a formális szavazás végére el tudja olvasni az utolsó pillanatban kiadott előterjesztést. Nehéz lenne a látszatra adni? Nem, de hát ez van.
Szerintem az MNB által csütörtökön közölt intézkedéseknek nincs nagy kockázatuk, inkább ezt értékelte a piac az elmúlt napokban, mint az esetlegesen várható mérsékelt sikert.
Ami nem jelenti azt, hogy Matolcsyt később egy esetleges kudarcsorozat hatására ne kapná el a hév és ne tévedne vékonyabb jégre.
több mint 12 éve
eddig tartott a Matolcsy-csoda, már vissza is gyengült a forint...Nem új a nóta, 2001-ben Kornai mondott le nagy bátran szintén 2 hónappal a megbízatásának lejárta előtt 😛Bérrettegő? Sajnos nem.KoriAmadeus91
Sokáig nem tudtam ki ez a Király, amikor a kinevezése után csinált vele egy interjút a HVG... A nagyapja annak a Landler Jenőnek volt a testvére, aki népbiztos volt a tanácsköztársaságban, és akinek ha meg akarják látogatni a sírját, egészen a Kremlhez kell a családnak zarándokolnia, mert annak a falaiban van eltemetve 😀
De nem gonoszkodom, a marxista család még nem jelent semmit, amit leírt most, abban biztos van igazság (ahogy abban is, hogy a csütörtökön bejelentett lépéseket 4 éve is megtehette volna az MNB), bár gondolom nincs olyan felelős beosztású egyén, aki örömmel hallja, hogy a lemondása hírére a fizetőeszköz erősödik, hát ha még az ember az MNB alelnöke 😛atapapa
nem tudom, mi a jobb (vagy kevésbé rossz?) választás: ha a jegybank együttműködik a kormánnyal, vagy ha a feladatára koncentrál, akár a kormány akaratával szemben is. nyilván az első lenne, de csak azzal a feltétellel, hogy a kormány iránya helyes.
ha igaz az, amit Király írt, az valamilyen módon mondjuk nem meglepő, mert nem feltétlenül a baloldal sajátja a szavazás előtti utolsó pillanatban beterjesztett módosítók intézménye. csak Áder a jegybank ügyeibe nem tud beleszólni, mert az alapkamat-döntéseket nem ő írja alá.
az biztos, hogy ezzel a sokadik dupla vagy semmi játszmát kezdi el a kormány, mert - ha esetleg nem teljesen jól sikerülne az MNB-kurzusigazítás - még azt sem tudják majd mondani, hogy az MNB renitens magatartása miatt van. bár mivel még mindig elmúltnyócévezés a trademark move kormánykörökben, simán el tudok képzelni egy elmúlthatévezést is.
nekik persze mindegy, mert megkeresik a havi másfél-kétmilliót, csak én vagyok olyan balfasz, hogy nem mentem politikusnak.
több mint 12 éve
Sokáig nem tudtam ki ez a Király, amikor a kinevezése után csinált vele egy interjút a HVG... A nagyapja annak a Landler Jenőnek volt a testvére, aki népbiztos volt a tanácsköztársaságban, és akinek ha meg akarják látogatni a sírját, egészen a Kremlhez kell a családnak zarándokolnia, mert annak a falaiban van eltemetve 😀Akkor Matolcsy családilag is a másik oldalon van: hvg.hu/itthon/20130204_Ungvary_Matolcsy_csaladja_erintett_volt_a
atapapa
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
Amadeus91