NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 379
43
02:05 CFB Playoff - Alabama @ Oklahoma (ARENA4)
Politika
65 feliratkozó
9 hónapja
Gazdag buzi mehet, szegény buzi nem.
Akkor igazából nem is lett betiltva, csak fizetős lett a rendezvény.
Zsellér van de Vrij
Mondjuk a Fidesz legtöbb intézkedése ilyen.
9 hónapja

Akkor igazából nem is lett betiltva, csak fizetős lett a rendezvény.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
9 hónapja
444.hu/2025/03/20/ez-emberek-eletebe-kerulhet-mondja-fabiny-tamas-evangelikus-puspok-a-pride-betiltasarolaminek ha tetszik ha nem pèldául mèg èn is rèsze vagyok, köszönöm a jelzőt....
Hát igen, valahogy így nyilatkozik meg egy felelős egyházi vezető...
És akkor még kérdés, miért engedtük el teljesen a református egyháznak csúfolt pöcegödröt
FLZOLI
Szerkesztette: dande2
9 hónapja
444.hu/2025/03/20/ez-emberek-eletebe-kerulhet-mondja-fabiny-tamas-evangelikus-puspok-a-pride-betiltasarolHát igen, valahogy így nyilatkozik meg egy felelős egyházi vezető...
És akkor még kérdés, miért engedtük el teljesen a református egyháznak csúfolt pöcegödröt
9 hónapja
Igen, a sajtómunka és az aktivizmus két külön dolog - demokráciában.Az autokrácia és a náciuralom nem ugyanaz a kategória. Autokráciában (ennek is többféle típusa van) bizonyosan nagyobb a mozgástér, mint a totális elnyomásra épülő náciuralomban. Elkerülendő, hogy a jelenlegi helyzetről definíciós vitákba bonyolódjunk, tág fogalmat használok: ami Magyarországon van, az már nem demokrácia, de még nem diktatúra. A tendenciák az utóbbi felé mutatnak, és ez lényeges különbség a Kádár-korszakhoz képest, amely megingásokkal ugyan – pl. a hatvanas években kidolgozott „új gazdasági mechanizmus” megfúrásával – éppen az ellenkező irányba mozgott az évtizedek során. (Ettől még a bukásáig diktatúra, csak már „puha diktatúra” maradt.)
De autokráciában, náciuralomban nem.
A vita ezek szerint azon van köztünk, hogy minek számit a jelenlegi helyzet. Mivel most történik nyilván lehet többféleképpen értelmezni, de számomra egyértelmű, ha neked nem, akkor majd folytatjuk akkor, ha már el tudod dönteni.
Őszentsége Sobri Jóska
A 80-as években is volt szamizdat, volt népi-urbánus ellentét, voltak Demszkyék, Csengeyék, a későbbi rendszerváltók se egy egységes világfelfogású massza volt, de abban egyetértettek, hogy a rendszer szar, és az elsődleges cél annak meghaladása. Mennyiben segítette volna ezt, ha a Beszélőben Kis Jánosék a Demokratásokat vagy a népieseket fricskázzák? Mi lett volna a haszna? Vagy a célja? Vagy az értelme?Elvileg nincs bajom a történelmi analógiákkal, de ez a párhuzam nagyon döcög. A szamizdat – amely pont azért jött létre, mert a korlátozott első nyilvánosságot központi cenzúra uralta – alapvetően a politikai aktivizmus körébe tartozik, nem is említhető egy lapon a szabad sajtó működésével.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha úgy gondolod, hogy az elsődleges cél most is a rendszer meghaladása (az Orbán-kormány megbuktatása), és ehhez minden más ellentétet, egymás fricskázását is félre kell tenni, akkor mit szólsz MP-hez, aki egyetlen más párttal sem hajlandó együttműködni? (Még a kutyákkal sem.) Nem inkább neki kellene címezni a kérdéseidet? Nem éppen most is ő volt az, aki a Pride betiltása ürügyén beleszállt Fletóba? (Ezúttal ráadásul igazságtalanul.)
Vagy pedig igaza van MP-nek, hogy nem közösködik senkivel, különösen nem a DK-val? Akkor mégse helyes félretenni minden ellentétet a kormányváltás érdekében? A sajtónak melyik elvárásodhoz kellene igazodnia?
Akárhogyan csűrjük-csavarjuk, tévútra visz, ha szeretnéd meghatározni, hogy a sajtó (mármint az a része, amelyik valóban sajtónak nevezhető) miről, milyen felfogásban írjon. A cenzúránál egyébként is csak egy rosszabb dolog van: az öncenzúra.
9 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20250320_Bankopanik-Nagy-Martonnak-gyorsan-ki-kell-talalnia-hogyan-lesz-mindenhol-ATMEz után megkérdezik mi az oka a magas banki költségeknek 😅
Negritis, a vajda
9 hónapja
Hát a sok skájtreksz díj jól mutat, de lenne még hova fejlődni a reptér részéről. A nyereség utáni bónusz követelését nem igazán értem, de a követelések többsége jogosnak tűnik.hmmmm.....Hááááát erre nehéz mit írni, melyik kezembe is harapjak...
www.portfolio.hu/gazdasag/20250319/sztrajk-johet-a-budapesti-repteren-748695
Klaci79_egy poloska
r.baggio
"I didn't think it was a necessary comment," Burrow said after the game.
9 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20250320_Bankopanik-Nagy-Martonnak-gyorsan-ki-kell-talalnia-hogyan-lesz-mindenhol-ATM
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
9 hónapja
nagyon nem ertem azt, hogy most miert is lepett ki. biztosan bennem van a hiba.Erre is írtam, hogy tanulságos. Most aludtam egyet, és kicsit tisztábban tudom elmondani a véleményem.
ebben a 4 evben sztem eleg komolyan elmaradt az epitkezes a Szikra kapcsan. en legalabbis tobbet vartam volna. megint ott tartunk, hogy van egyetlen zaszloshajo, es kesz. senki mas. azert 4 ev alatt fel lehetett volna epiteni legalabb meg 2-3 jeloltet akar helyben, onkormanyzati szinten. erdekes, hogy Magyar Balintot hozza fel peldanak, mert szamomra ez, amit most ir meg tesz az inkabb tunik ilyen belpesti ertelmisege vergodesnek, mint mondjuk egy baloldali mozgalmar cselekvesenek. ezzel amugy pontosan o helyezze oda magat, ahol Rogan akarja latni. amig ilyenekkel foglalkoznak ezek az emberek addig egyetlen dologgal biztosan nem. hogyan lehet hatalomba kerulni. marpedig anelkul nagyon ritkan lehet valtozast elerni, hogy ha nem ez a celod, es akkor nem is fogsz eljutni oda.
csebi
Nóra túlnőtte (a saját szemében biztosan, én pl. nem így látom) a Szikrán, de a Szikra is befordult önmagába. Utóbbira reagálnék először, mert az az egyszerűbb. Én akkor engedtem el, amikor megjelentek a Sapkás Piréz típusú csávók a csoportokban, akik vég nélkül nyomták az atomprogresszív felkérdezéseket. Volt egy alkalom, amikor a támogatói whatsappcsoportban arra ébredtem reggel, hogy 740+ üzenet volt (tipikusan napi 10-15 üzenet, amiből szinte mind kontent, aminek a megosztását kérik vagy csak simán ajánlják), amiből 700 arról szólt, hogy szétbullyingolták hárman az egyik női tagot, aki megosztott Perintfalvi Rita (!) posztot, akinek ugye a bűne hogy elment abba a Zsolfilter adásba, ahol a transzneműekről volt szó. A csajszi kilépett, a többiek maradtak, az adminok semmit nem csináltak. És ez csak az, amit én láttam.
Nóra esete sokkal bonyolultabb. Szubjektív véleményem tudom elmondani, annyira nem ismerem közelről, kétszer találkoztam vele személyesen, face-to-face egy klasszik gen Z-s értelmiségi, ha nem tudtam volna, hogy kicsoda, fel se tűnik a tömegben. Szóval szerintem hasonló problémákkal küzd, mint a Ruff: elemezni tudnak, de nagyon gyakran ragadják el a személyes véleményük és bevonódnak olyan, amibe nem kéne (megj.: a március 15-i Partizán élőben Ruff bemutatta, hogy miért is nem ő a kampányfőnöke a Tiszának, ilyen meltdown nem fér bele egy ennyire hosszú kampányba, egy egyértelmű csapdánál). Azt is gondolom, hogy ugyanazzal a problémával küzd, mint amivel a hozzám hasonlók is: van egy politika/társadalmi elképzelésünk, de egyszerűen annyira a rendszer részei vagyunk, hogy úgy küzdünk, hogy próbáljuk túlnőni a rendszert. És a Nóra is ezt csinálja/csinálná.
Nem védeni akarom, a posztban sok mindenben igaza van (relatív egyébként tényleg nagyot nyert 2022-ben a Szikra, a 0-nál 1 képviselő pont 1-gyel több, a máskérdés, hogy ez mire elég), sok mindenben nem (Rogánnak kevés köze van a Szikra széteséséhez, ez csak ürügy), de egy dologban még veled is egyetért, és szerintem itt a lényeg: ha nem törekszik egy baloldali párt arra, hogy tömeg legyen mögötte, akkor el fog tűnni a saját köldöknézős, ultraprogresszív nyomorában, és órákat vitatkozik a Sapkás Piréz a (nyíltan queer) Gulyás Marcival arról, hogy "mi a nő". Pedig a kérdés nem ez, hanem az, hogy legyen baloldali politika mögött tömegtámogatás Magyarországon? Ez a jó kérdés. A válasz lehet az, hogy sehogy, de akkor nincs más út, mint ki kell lépni, és a saját mikrokörnyezetben kell dolgozni.
Szerkesztette: Gyurma Pappa

9 hónapja
telex.hu/gazdasag/2025/03/20/megneztuk-melyik-boltban-mennyivel-lettek-olcsobbak-az-arrestoppos-termeketAzért mindentől függetlenül meglehetősen féreg dolog a laktózmentes cuccokon kaszálni...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
9 hónapja
open.substack.com/pub/schultznora/p/rogan-antal-es-zeitgeist-kozos-sikere?r=2x1ion&utm_medium=iosazert itt van par eros allitas, ami azt mutatja, hogy picit sem latja valosan a helyzetet, multat. pl:
Tanulságos. Múltkor ezért sem reagáltam amikor valaki írta, hogy majd a Szikra.
Meglepett, hogy a Nóra így kiírta magából, de nem tudok vitatkozni. Még külső támogatóként is látható volt ez.
Gyurma Pappa
"Amely cselekedni tudott, és nemcsak új hangot és színt vitt magyar politikába, de láthatóan ki is zökkentette az addig szokásos kereteket." milyen kereteket?
"A Szikra a 2022-es választások egyik nagy nyertese volt."
"magányos politika-junkie fiatal fiúk, illetve szociálisan érzékeny, progresszív, de karrierjükben vagy magánéletükben mérsékelten kiteljesedő/sikeres nők — utóbbiak persze jóval kevesebben" (meg ha igaz is ez, de akkor is nagyon leegyszerusito altalanositas ez a nemek ilyen szintu felosztasa, motivacio illetve karrier alapjan. konnyen feltetelezem, hogy nem egy nem ketto ellenpelda is van mindket nemnel).
nagyon nem ertem azt, hogy most miert is lepett ki. biztosan bennem van a hiba.
ebben a 4 evben sztem eleg komolyan elmaradt az epitkezes a Szikra kapcsan. en legalabbis tobbet vartam volna. megint ott tartunk, hogy van egyetlen zaszloshajo, es kesz. senki mas. azert 4 ev alatt fel lehetett volna epiteni legalabb meg 2-3 jeloltet akar helyben, onkormanyzati szinten. erdekes, hogy Magyar Balintot hozza fel peldanak, mert szamomra ez, amit most ir meg tesz az inkabb tunik ilyen belpesti ertelmisege vergodesnek, mint mondjuk egy baloldali mozgalmar cselekvesenek. ezzel amugy pontosan o helyezze oda magat, ahol Rogan akarja latni. amig ilyenekkel foglalkoznak ezek az emberek addig egyetlen dologgal biztosan nem. hogyan lehet hatalomba kerulni. marpedig anelkul nagyon ritkan lehet valtozast elerni, hogy ha nem ez a celod, es akkor nem is fogsz eljutni oda.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
9 hónapja
A fricskák megérdemeltek, de haszontalanok.Gyanúm szerint sem a Telex, sem a 444.hu nem szorul rá arra, hogy egy külső szemlélő figyelmeztesse arra, hol tart és milyen irányba megy az Orbán-rendszer. A két szerkesztőség eleve nem is létezne, ha a Fidesz nem szállta volna meg az Indexet.Ügyes kitérő válasz.🙂Nem annak szántam.
nagylaza, főpohárnok
Sőt, ha most 444 vagy Telex lennék, akkor azon tanakodnék, hogy mi is a valódi célom, mint orgánum, mennyire "higyjem el", hogy ez most már a posztmodern autokrata putyinizálódás és lassan "roló le", és tenni akarnék ez ellen, vagy legalábbis nem azt basztatnám, aki tán tenni tud ellene, vagy ne higyjem el, és maradjak a kaptafánál, és csak a contentet gyártsam a popcornhoz, mint demokráciában szokás vagy mint autokráciában amíg ki nem derül, hogy mit is kell tennem, mentesítve a tanakodástól.
Nem egyszerű valóban, de csak az nem látja a valóságot, aki hülye vagy akinek megéri nem látni, és csak az nem reagálja le, akinek jólvanezígy, vagy nem tudja, nem meri.
Mindegyik legitim választás egyébként szerintem, ahogy egy háborúban is el tudom fogadni a honvédő hőst is, Svejket is, a 30-as évekből Brechtet is, Höfgent is, egyiket se tartom se többre se kevesebbre, mindkettő valid megküzdési stratégia személyiségszerkezetfüggően, csak azt nem hiszem, hogy ne tartanám agyhalottnak, ha egy náci rezsimben valaki tagadja, hogy náci rezsimben él, tevékenykedik, dolgozik.
Konkrétan én ha most újságírnék biztosan nem az egyetlen opciót szurkálnám a tollammal ami kiutat jelenthet a rendszerből (ha van egyáltalán) és ha már Brecht, akkor egy verssorát parafrazálva "nyakig a szarban nem a körmeimet tisztogatnám".
Ha a 80-as években írtam volna, biztosan nem Krassóz meg Harasztit vagy TGM-t fikázom, mégha nagyon helyes és pontos kritikai észrevételeim is lettek volna, akár a gondolataikról, akár a (magán)életükről. Vagy 41-ben nem Churchill hadügyminiszteri blamáiról írtam volna, vagy 1848-ban Kossuth sikkasztásáról.
Mondhatni akkor már inkább lennék Megafonos, aki jópénzért a NER-el kooperál, amig lehet, mint 444-es, aki azt haluzza, hogy egy demokráciában ő a független objektív, akinek csak az igazság a fontos, mert ez egy demokrácia.
Persze ha őszintén azt gondolják, hogy ez ugyanaz a demokrácia, mint volt 20-30 éve, csak a külleme más, akkor logikus, hogy ugyanúgy működnek, mint 20-30 éve, csak ehhez eléggé vakon kell lenni. Szerinted nem?
Őszentsége Sobri Jóska
A példáid sántítanak. Nem megyek rajtuk végig, csak a nyolcvanas évekhez: úgy képzeled, hogy azt írtál volna Krassóról, Harasztiról vagy TGM-ről, amit akarsz? Egészen a rendszerváltást megelőző időkig nem lehetett dicsérni a „másként gondolkodókat”, utána pedig már ők is kaptak hideget-meleget.
Csupán annyit állítok, hogy világos különbséget kell tenni a politikai aktivizmus és az újságírás között. Mind a kettőnek megvan a maga létjogosultsága, mind a kettő hozzájárulhat egy autoriter rezsim elzavarásához, de mind a kettőnek más az eszköztára, amit hiba lenne összekeverni. Ha végképp megszűnik a szabad sajtó mozgástere, az más helyzet, de addig, ha egy sajtóterméket olvasok, a magam részéről elvárom, hogy abban sajtócikkek, ne pedig propagandaanyagok legyenek.
A kritikádat akkor tartanám megalapozottnak, ha az ellenzéki sajtó nem is foglalkozna Orbánnal, miközben össztüzet zúdít MP-re. Erről azonban szó sincs. Megjegyzem a kormánybírálat is hitelesebb, éppen ezért hatásosabb, ha időnként MP-nek is kiosztanak egy-két (megérdemelt) fricskát.
nagylaza, főpohárnok
És mi a céljuk?
És az miként esik egybe azon emberekével, akik róla megnyilvánulnak?
Igen, a sajtómunka és az aktivizmus két külön dolog - demokráciában.
De autokráciában, náciuralomban nem.
A vita ezek szerint azon van köztünk, hogy minek számit a jelenlegi helyzet. Mivel most történik nyilván lehet többféleképpen értelmezni, de számomra egyértelmű, ha neked nem, akkor majd folytatjuk akkor, ha már el tudod dönteni.
A 80-as években is volt szamizdat, volt népi-urbánus ellentét, voltak Demszkyék, Csengeyék, a későbbi rendszerváltók se egy egységes világfelfogású massza volt, de abban egyetértettek, hogy a rendszer szar, és az elsődleges cél annak meghaladása. Mennyiben segítette volna ezt, ha a Beszélőben Kis Jánosék a Demokratásokat vagy a népieseket fricskázzák? Mi lett volna a haszna? Vagy a célja? Vagy az értelme?
9 hónapja
offmedia.hu/alaptorvenybe-foglaljak-magyarorszagon-hogy-illegalis-a-drogok-nepszerusitese-meg-a-rap-dalokban-is/Akkor most Majka, Ganxsta meg a többiek átállnak lakodalmas rapre? 😀
na jonnek ide repsztraok iden. usakok angolok...de veluk nem lesz baj
YoungZeeZee
És a rockzenével mi lesz? Ott lehet? Tankcsapda kiváltságos? 😛
9 hónapja
offmedia.hu/alaptorvenybe-foglaljak-magyarorszagon-hogy-illegalis-a-drogok-nepszerusitese-meg-a-rap-dalokban-is/tomikát is betiltják?
na jonnek ide repsztraok iden. usakok angolok...de veluk nem lesz baj
YoungZeeZee
9 hónapja
YoungZeeZee
9 404
offmedia.hu/alaptorvenybe-foglaljak-magyarorszagon-hogy-illegalis-a-drogok-nepszerusitese-meg-a-rap-dalokban-is/na jonnek ide repsztraok iden. usakok angolok...de veluk nem lesz baj
Szerkesztette: YoungZeeZee
9 hónapja
Gyanúm szerint sem a Telex, sem a 444.hu nem szorul rá arra, hogy egy külső szemlélő figyelmeztesse arra, hol tart és milyen irányba megy az Orbán-rendszer. A két szerkesztőség eleve nem is létezne, ha a Fidesz nem szállta volna meg az Indexet.Ügyes kitérő válasz.🙂Nem annak szántam.
nagylaza, főpohárnok
Sőt, ha most 444 vagy Telex lennék, akkor azon tanakodnék, hogy mi is a valódi célom, mint orgánum, mennyire "higyjem el", hogy ez most már a posztmodern autokrata putyinizálódás és lassan "roló le", és tenni akarnék ez ellen, vagy legalábbis nem azt basztatnám, aki tán tenni tud ellene, vagy ne higyjem el, és maradjak a kaptafánál, és csak a contentet gyártsam a popcornhoz, mint demokráciában szokás vagy mint autokráciában amíg ki nem derül, hogy mit is kell tennem, mentesítve a tanakodástól.
Nem egyszerű valóban, de csak az nem látja a valóságot, aki hülye vagy akinek megéri nem látni, és csak az nem reagálja le, akinek jólvanezígy, vagy nem tudja, nem meri.
Mindegyik legitim választás egyébként szerintem, ahogy egy háborúban is el tudom fogadni a honvédő hőst is, Svejket is, a 30-as évekből Brechtet is, Höfgent is, egyiket se tartom se többre se kevesebbre, mindkettő valid megküzdési stratégia személyiségszerkezetfüggően, csak azt nem hiszem, hogy ne tartanám agyhalottnak, ha egy náci rezsimben valaki tagadja, hogy náci rezsimben él, tevékenykedik, dolgozik.
Konkrétan én ha most újságírnék biztosan nem az egyetlen opciót szurkálnám a tollammal ami kiutat jelenthet a rendszerből (ha van egyáltalán) és ha már Brecht, akkor egy verssorát parafrazálva "nyakig a szarban nem a körmeimet tisztogatnám".
Ha a 80-as években írtam volna, biztosan nem Krassóz meg Harasztit vagy TGM-t fikázom, mégha nagyon helyes és pontos kritikai észrevételeim is lettek volna, akár a gondolataikról, akár a (magán)életükről. Vagy 41-ben nem Churchill hadügyminiszteri blamáiról írtam volna, vagy 1848-ban Kossuth sikkasztásáról.
Mondhatni akkor már inkább lennék Megafonos, aki jópénzért a NER-el kooperál, amig lehet, mint 444-es, aki azt haluzza, hogy egy demokráciában ő a független objektív, akinek csak az igazság a fontos, mert ez egy demokrácia.
Persze ha őszintén azt gondolják, hogy ez ugyanaz a demokrácia, mint volt 20-30 éve, csak a külleme más, akkor logikus, hogy ugyanúgy működnek, mint 20-30 éve, csak ehhez eléggé vakon kell lenni. Szerinted nem?
Őszentsége Sobri Jóska
A példáid sántítanak. Nem megyek rajtuk végig, csak a nyolcvanas évekhez: úgy képzeled, hogy azt írtál volna Krassóról, Harasztiról vagy TGM-ről, amit akarsz? Egészen a rendszerváltást megelőző időkig nem lehetett dicsérni a „másként gondolkodókat”, utána pedig már ők is kaptak hideget-meleget.
Csupán annyit állítok, hogy világos különbséget kell tenni a politikai aktivizmus és az újságírás között. Mind a kettőnek megvan a maga létjogosultsága, mind a kettő hozzájárulhat egy autoriter rezsim elzavarásához, de mind a kettőnek más az eszköztára, amit hiba lenne összekeverni. Ha végképp megszűnik a szabad sajtó mozgástere, az más helyzet, de addig, ha egy sajtóterméket olvasok, a magam részéről elvárom, hogy abban sajtócikkek, ne pedig propagandaanyagok legyenek.
A kritikádat akkor tartanám megalapozottnak, ha az ellenzéki sajtó nem is foglalkozna Orbánnal, miközben össztüzet zúdít MP-re. Erről azonban szó sincs. Megjegyzem a kormánybírálat is hitelesebb, éppen ezért hatásosabb, ha időnként MP-nek is kiosztanak egy-két (megérdemelt) fricskát.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
9 hónapja
Dave is foglalkozott Edinával, igencsak felkavarta az állóvizet...ki az a dave?
NB2
9 hónapja
Dave is foglalkozott Edinával, igencsak felkavarta az állóvizet...
9 hónapja
Ügyes kitérő válasz.🙂Nem annak szántam.
nagylaza, főpohárnok
9 hónapja
open.substack.com/pub/schultznora/p/rogan-antal-es-zeitgeist-kozos-sikere?r=2x1ion&utm_medium=iosTanulságos. Múltkor ezért sem reagáltam amikor valaki írta, hogy majd a Szikra.
Meglepett, hogy a Nóra így kiírta magából, de nem tudok vitatkozni. Még külső támogatóként is látható volt ez.

9 hónapja
hmmmm.....Hááááát erre nehéz mit írni, melyik kezembe is harapjak...
www.portfolio.hu/gazdasag/20250319/sztrajk-johet-a-budapesti-repteren-748695
Klaci79_egy poloska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
9 hónapja
szegeder.hu/megye/2025-03-19/a-bindzsi-szelet-utan-itt-a-sargabarackos-poloska-szelet/67daf50c47d3c04d360c6064
9 hónapja
Ügyes kitérő válasz.🙂Attól függ mi az adott sajtó, az adott sajtómunkások célja, fő prioritása.Mi következik abból, amit írsz? Ha MP (ne adj' isten) faszságokat beszél, akkor mi a sajtó teendője? Elég, ha csak csöndben marad, és úgy tesz, mintha nem vette volna észre, vagy ez még kevés, elvárható tőle, hogy dicsőítse is a hülyeséget?És ha OV “csak” a legnagyobb ellenzéki frakció élén álló személy lesz, mint az ország legvagyonosabb, kvázi legnagyobb hatalmú embere, akkor már lehet kritizálni, egyrészt - másrésztozni az új hatalmat, vagy akkor sem, hiszen az alternatíva: Orbán?Igen, amikor a törvenyhozó hatalom, a végrehajtó hatalom és az igazságszolgáltatás egy része már nem az autoriter vezető kezében van, akkor demokrácia lesz, és akkor pont az a sajtó dolga amit nagylaza is írt. Egyfajta ellensúly, józanészkontroll, objektivitás. De ha nácikkal kell harcolni, akkor csak két oldal van, a náciké meg a másik, és a másikon a differenciálás csak onnantól szempont, hogy már nincsenek nácik.
Ebből kiindulva csak OV elmúlása után lehet legkorábban demokrácia 😊 addig maradjon csendben mindenki mert: Orbán. Nekem ez kicsit egydimenziós világkép.
MC12
Lásd pl. Churcillt. Rühellte a bolsevikokat, de amikor megjelent a náci veszély és amíg el nem múlt akkortól és addig nem a szovjet vezetés kritikájával foglalkozott, míg előtte meg utána annál inkább. Persze ő nem sajtó, csak szemléletes példája a prioritások helyes súlyozásának, a náciprobléma kezelésének.
És ha neked ebből kiindulva az a konklúziód, hogy itt demokrácia csak OV elmúlásával lehetséges, akkor te nem is egyszerűen posztmodern autokratának, hanem konkrétan diktátornak látod őt, és akkor természetesen igazad is van.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Attól is, hogy mi az alapvetésük, a helyzetértékelésük. Úgy vélik, hogy ez egy demokrácia vagy úgy, hogy egy nemdemokrácia (nevezzük bármiképp), miként deffiniálják ebben a helyzetben a céljaikat. Mi van a tacepaojukon, jobb világot, jobb országot vagy jobb cikkeket, több kattintást, nagyobb bevételt akarnak e.
Ha lesz saját médiumom, sajtóm, akkor ezt meg fogom hatarozni, és igyekszem figyelembe venni Orbán, Lánczi megnyilvánulásait, a törvényeket, a valóságot, és harmóniába hozni azzal, hogy mit akarok a világtól, mik a céljaim, milyen jellegű haszonra törekszem az erőfeszítéseimmel.
Őszentsége Sobri Jóska
9 hónapja
Attól függ mi az adott sajtó, az adott sajtómunkások célja, fő prioritása.Mi következik abból, amit írsz? Ha MP (ne adj' isten) faszságokat beszél, akkor mi a sajtó teendője? Elég, ha csak csöndben marad, és úgy tesz, mintha nem vette volna észre, vagy ez még kevés, elvárható tőle, hogy dicsőítse is a hülyeséget?És ha OV “csak” a legnagyobb ellenzéki frakció élén álló személy lesz, mint az ország legvagyonosabb, kvázi legnagyobb hatalmú embere, akkor már lehet kritizálni, egyrészt - másrésztozni az új hatalmat, vagy akkor sem, hiszen az alternatíva: Orbán?Igen, amikor a törvenyhozó hatalom, a végrehajtó hatalom és az igazságszolgáltatás egy része már nem az autoriter vezető kezében van, akkor demokrácia lesz, és akkor pont az a sajtó dolga amit nagylaza is írt. Egyfajta ellensúly, józanészkontroll, objektivitás. De ha nácikkal kell harcolni, akkor csak két oldal van, a náciké meg a másik, és a másikon a differenciálás csak onnantól szempont, hogy már nincsenek nácik.
Ebből kiindulva csak OV elmúlása után lehet legkorábban demokrácia 😊 addig maradjon csendben mindenki mert: Orbán. Nekem ez kicsit egydimenziós világkép.
MC12
Lásd pl. Churcillt. Rühellte a bolsevikokat, de amikor megjelent a náci veszély és amíg el nem múlt akkortól és addig nem a szovjet vezetés kritikájával foglalkozott, míg előtte meg utána annál inkább. Persze ő nem sajtó, csak szemléletes példája a prioritások helyes súlyozásának, a náciprobléma kezelésének.
És ha neked ebből kiindulva az a konklúziód, hogy itt demokrácia csak OV elmúlásával lehetséges, akkor te nem is egyszerűen posztmodern autokratának, hanem konkrétan diktátornak látod őt, és akkor természetesen igazad is van.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Attól is, hogy mi az alapvetésük, a helyzetértékelésük. Úgy vélik, hogy ez egy demokrácia vagy úgy, hogy egy nemdemokrácia (nevezzük bármiképp), miként deffiniálják ebben a helyzetben a céljaikat. Mi van a tacepaojukon, jobb világot, jobb országot vagy jobb cikkeket, több kattintást, nagyobb bevételt akarnak e.
Ha lesz saját médiumom, sajtóm, akkor ezt meg fogom hatarozni, és igyekszem figyelembe venni Orbán, Lánczi megnyilvánulásait, a törvényeket, a valóságot, és harmóniába hozni azzal, hogy mit akarok a világtól, mik a céljaim, milyen jellegű haszonra törekszem az erőfeszítéseimmel.