Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

Politika

63 feliratkozó

2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 723 — Vikings fan
Én óvatosan optimista vagyok így azokat kérdezném akik Tisza 2/3-ot tippeltek, ők mire alapozták azt? A Fidesznek is épp hogy meglett az előző választásokon, úgy hogy nekik 3-4 ingyen mandátum már induláskor zsákban volt aka nemzetiségi listák és levél szavazók.

Nyertes körzeteikben nagyon nyernek, vesztesekben szorosan kapnak ki?

Mandátum kalkulátor alapján jelenleg pl akkor lenne meg ha 55-37-5-1-2 lenne az öt pártlista aránya.
esanders10
Én csak bízni tudok benne, nem számolgatok, de ilyen rendszerváltó hangulatot nem éreztem még. Ráadásul a Fidesz hibát hibára halmoz.
2 hónapja
esanders10 Denver Broncos 1 015
Én óvatosan optimista vagyok így azokat kérdezném akik Tisza 2/3-ot tippeltek, ők mire alapozták azt? A Fidesznek is épp hogy meglett az előző választásokon, úgy hogy nekik 3-4 ingyen mandátum már induláskor zsákban volt aka nemzetiségi listák és levél szavazók.

Nyertes körzeteikben nagyon nyernek, vesztesekben szorosan kapnak ki?

Mandátum kalkulátor alapján jelenleg pl akkor lenne meg ha 55-37-5-1-2 lenne az öt pártlista aránya.
2 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 86 080 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Azèrt az komoly ha Wáberer a Tisza mellè áll:

telex.hu/belfold/2026/04/07/waberer-gyorgy-valasztas-aprilis-12-europahoz-vagy-oroszorszag-szavazasra-buzditas
dande2
Ami még érdekesebb hogy OV nem szokott kommentelgetni, és írt a post alá, vagyis kitette a közös képet az alelnökkel "győztes csapat".
Nomac
Csak nehogy az említett alelnök fönőke órákon belül népírtást kövessen el. Akkor már nem lesz annyira menő a fotó...
2 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 932
Tegnapi Telexes podcastban MP megint mondott pár erős mondatot a fideszes politikusokról és strómanokról 😊

Amúgy azok alapján amit mond, szimpatikus, elég sokat fejlődött a kezdetek óta, sokkal jobban beszél.
Persze értem én, hogy kampányszöveg, de annak hihető.
Lúdas Solymi
Bár a neki kellemetlen kérdés után meg leBlikkezte a Telexet, pedig Fábián Tamás kérdése igenis érvényes volt.
2 hónapja
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 19 297 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......

aki ettől nem fog a fideszre szavazni az rongy eNber
petey
ki ez a butapicsaműnő?
Josszi
Egy patront rá többet nem ér

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
2 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 561
Nem.

Alaptörvény 3. cikk (1) bekezdés:
"Az Országgyűlés megbízatása az alakuló ülésével kezdődik, és a következő Országgyűlés alakuló üléséig tart. Az alakuló ülést – a választást követő harminc napon belüli időpontra – a köztársasági elnök hívja össze."
FuckYoElonMusk
Szatyor fing a 29. napig tuti kihúzza ha a Tisza nyer....
dande2
felkéri a fideszt
aztán ha nekik nem sikerül torót
majd hátha megint sikerül a fidesznek
és így tovább
Negritis, a vajda
Ezzel felesleges riogatni, sosem fog olyat felkérni, akiről előre tudható, hogy esélye sincs többséget szereznie a szavazásnál.

Ami mondjuk érdekes helyzeteket eredményez majd, ha tele lesz a Parlament egy akár kormánytöbbséget alkotó Tisza-frakcióval, akiknek az elsöprő többsége nem lesz párttag, tekintve, hogy hivatalosan most is valami 26 tagjuk van csak.
2 hónapja
Nomac New England Patriots 4 557 — balazs.t85@gmail.com

telex.hu/belfold/2026/04/07/waberer-gyorgy-valasztas-aprilis-12-europahoz-vagy-oroszorszag-szavazasra-buzditas
dande2
Ami még érdekesebb hogy OV nem szokott kommentelgetni, és írt a post alá, vagyis kitette a közös képet az alelnökkel "győztes csapat".
2 hónapja
fake.id 1 948 — sixseveeeeeen
remélem kap egy fidesz logót a körmére majd, és mivel a választáskor kampánycsend lesz, nem engedik majd be szavazni 😀
bogjosi
rég nincs kampánycsend, a fidesz szüntette meg 2013-ban
fake.id
De a szavazóhelyiségbe nem lehet belépni úgy, hogy rajtad van bármi pártjelvény, ott továbbra is él a kampánycsend.
Kampman
úgy tudom csak a szavazás menetét nem zavarhatod meg, egyébként szavazóként simán lehet. én pl félhangosan fasszopó fideszeztem meg idióta gyurcsányoztam már (kíváncsi voltam ez belefér-e), ketten csúnyán néztek de nem történt semmi. a szavazóbizottság elnöke megkért, hogy ne provokáljak mert ezzel már pont a határon autózok, ennyiben maradtunk
fake.id
Na, én most poénból kaptam egy Tiszás pólót, de nem a párt, hanem a ruha/cipőmárka logója van rajta természetesen. Ebben vajon mehetek szavazni? 😀 Ki fogom próbálni.
somoskovig
tudom már melyik cipőmben megyek vasárnap szavazni, pedig a tököm se gondolt volna erre xd

what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
2 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 490 — Invisible man
A Joker fejű vitályos eszti szerint ők mennyi mindent csináltak, erre ez jön szembe a valóságban:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/666907428_1254828153484975_2251100874481231482_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx1920x1080&ctp=p600x600&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=cae128&_nc_ohc=U59gU9Ec8UQQ7kNvwHbDgHL&_nc_oc=AdrEQK3I7X_OoPWs12ZlC9mpHmswAsbjmbdH-Ap0HeICceVebkWe7t5bL4k4XpKx7y4&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=XTWxWUUWymVJp9jH_K_nIg&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af-CQuq4_n-VdhQVpuxEsEfGY0artPgw2atJhIXX6jIgrQ&oe=6A3FBE2F
Magyar Orvosi Kamara
KÖZLEMÉNY Kritikus helyzetben van a hódmezővásárhelyi és makói kórházi ellátás A magyar egészségügy munkaerő és forráshiányos helyzetében előfordul, hogy egy-egy intézmény működésében nehézségek...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
2 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 570 — Chiefs GM
remélem kap egy fidesz logót a körmére majd, és mivel a választáskor kampánycsend lesz, nem engedik majd be szavazni 😀
bogjosi
fake.id
De a szavazóhelyiségbe nem lehet belépni úgy, hogy rajtad van bármi pártjelvény, ott továbbra is él a kampánycsend.
Kampman
úgy tudom csak a szavazás menetét nem zavarhatod meg, egyébként szavazóként simán lehet. én pl félhangosan fasszopó fideszeztem meg idióta gyurcsányoztam már (kíváncsi voltam ez belefér-e), ketten csúnyán néztek de nem történt semmi. a szavazóbizottság elnöke megkért, hogy ne provokáljak mert ezzel már pont a határon autózok, ennyiben maradtunk
fake.id
Na, én most poénból kaptam egy Tiszás pólót, de nem a párt, hanem a ruha/cipőmárka logója van rajta természetesen. Ebben vajon mehetek szavazni? 😀 Ki fogom próbálni.

2 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 59 111 — The Mathematician

petey
ki ez a butapicsaműnő?
Josszi
sztem vmi kiara lord light
legalábbis ránézésre

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
2 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 099 — Saturday Night Lights

petey
Csinálja meg körmét a Bauer.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 853 — Víí veeer dö cseempjönsz.

dande2
Úgy látszik, a hajón már legalább nyakig ér a víz 😀
2 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 755

petey
ki ez a butapicsaműnő?

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
2 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 48 330 — Így remélem megfelelek nektek.....

2 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 59 111 — The Mathematician
Nem.

"Az Országgyűlés megbízatása az alakuló ülésével kezdődik, és a következő Országgyűlés alakuló üléséig tart. Az alakuló ülést – a választást követő harminc napon belüli időpontra – a köztársasági elnök hívja össze."
FuckYoElonMusk
dande2
felkéri a fideszt
aztán ha nekik nem sikerül torót
majd hátha megint sikerül a fidesznek
és így tovább

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
2 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 48 330 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nem.

FuckYoElonMusk
2 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 298
bogjosi
fake.id
Kampman
fake.id
valami ilyesmi van a logókkal is, hogy nem illik / szankcionálható, de értelmezésem szerint full szubjektív
(mindenesetre belefuthatna egy szigorú bizottság elnökbe 😀 )

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
2 hónapja
bogjosi
fake.id
Kampman

2 hónapja
bogjosi
fake.id
Kampman
Én is ezt találtam (kommentem előtt meglestem a szitut AI-jal)

2 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 417
Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?
Beki
nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
deyell
a gazdasági hátország kivéreztetéséhez elég viszont.
resistance is futile
Techet Péterék szerint (egy elég összeszedett és relatíve hosszú elemzésben tértek ki különböző jogi bűvészkedések lehetőségére) egy leköszönő 2/3-os parlament hozhat olyan döntést 2/3-al, hogy az új parlament csak 80%-os (vagy bármilyen) többséggel írhatja felül a 2/3-os törvényeket. Félretéve a poltikai / társadalmi részét, jogilag mit gondolsz erről?
MC12
Én pár hónapja keresgéltem erről és ha jól emlékszem vmeik törvényben megvan szabva hogy milyen tárgy körökben hozhat törvényt a leköszönő parlament.
Ez nyilván nincs benne.
De hat ugye anno a plakát kérdést is megoldották 2/3 nélkül amihez asszisztált az AB.
Vagy ahhoz h OV egyedül felhasználhat gyerekeket a kampányához.

Szóval meg fogjak oldani ha ide eljutna a szitu. Nem fog.
csebi
Kérdés, hogy a választás után van-e még bármilyen ülesszaka a régi parlamentnek, vagy már egyből az alakuló üléssel kezdődik, és akkor már nem lesz többség, aki elfogadja?
slowmotion
Szerintem naptár szerinti menetrenddel lehet a legjobban ezt elmagyarázni.

Április 13. hétfő: innentől nyílik meg a jogorvoslati lehetőségek (OEVK eredmények megtámadása, listás eredmény megtámadása).
Május 2. szombat: a választási eljárási törvény alapján a legvégső jogorvoslati eljárást eddig a napig le kell zárni (szerintem eddig el is fogják húzni).
Május 4. hétfő: úgy gondolom, hogy vélhetően ezen a napon hirdetheti ki az NVB a választás hivatalos végeredményét és ekkor kapják meg az országgyűlési képviselők a mandátumokról szóló döntést. Ezt kell beküldeniük a köztársasági elnöknek, aki ez alapján hívja össze az alakuló ülést.
Május 5. kedd: ha hétfőn lenne meg az NVB hivatalos döntése, akkor a lehető legkorábbi időpont kedd, amelyre a köztársasági elnök össze tudja hívni az új Országgyűlés alakuló ülését.
Május 13. szerda: legkésőbb erre az időpontra köteles a köztársasági elnök összehívni az alakuló ülést (a választás követő 30. napon belül kell).

Az Alaptörvény szerint az új Országgyűlés alakuló üléséig nincs korlátozva se az Országgyűlés, se a Kormány, azt csinálnak, amit akarnak. Erre nincs konkrét rendelkezés, hanem ez abból következik, hogy semmilyen tilalom vagy korlátozás nincs erre esetre.

Épp ezért szerintem számoljunk azzal, hogy május 13-án lesz az alakuló ülés. Ezt követően van az, hogy
- megszűnik a korábbi Országgyűlés (nyilván)
- megszűnik a Kormány megbízatása.

Na és innentől van az, hogy a Kormány korlátozva van, nem alkothat "saját elhatározásból", saját ötlettől vezérelve rendeletet, csak halaszthatatlan esetben, illetve ha törvény erre felhatalmazza.

Vagyis gyakorlatban nézve azzal érdemes számolni, hogy az Országgyűlés május 13-ig bármilyen törvényt (sarkalatos törvényt is) alkothat, módosíthat.

Természetesen annak sincs akadálya, hogy ebben az időszakban 4/5-re emeljék a sarkalatos törvények módosítását, lényegében egyszerű abból a szempontból, hogy az Alaptörvény két cikkét kell ehhez csak módosítani [S. Cikk (2) bekezdés és T. Cikk (4) bekezdés].
FuckYoElonMusk
Köszi!
MC12
A választás napjával a régi Országgyűlés megbízatása megszűnik.
vpi
Nem.

2 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 561
bogjosi
fake.id
2 hónapja
bogjosi

2 hónapja
Na ez végre egy jó Fideszes kampány move:

www.facebook.com/reel/2688370788208503

Vigyázz, kiég a füled.
vpi
Nézd anya! Megy kéz nélkül is! 🤓🤓

2 hónapja

petey

Szerkesztette: bogjosi