Solymi

New England Patriots

Solymi
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 3 éve
Fórum hozzászólások
914


Utolsó 10 fórum hozzászólás

13 napja
Solymi New England Patriots 914
Kíváncsi leszek, hogy a Lions-szal közös edzésen és meccsen milyen viszonyban lesz Jamie Collins Patriciával... 😀
19 napja
Solymi New England Patriots 914
Most megváltozik az életetek! 😮
 twitter.com/TomBrady/status/1143914670476201985

Ettől meg nem tudtok majd aludni
 twitter.com/Sam_Sham12/status/1143914864294842369?s=19&fbclid=IwAR0Ob1vPrqHDQbnylnBzPShxksmHYyCo60p9fJDjtpE_oIZiGMRAMtEgE98
Wyatt
A mixelt képük miért hasonlít Elishára? 😀
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
 www.instagram.com/p/Byir2G4B9EQ/?igshid=5dzpudhk9iwl

Mindenkit elvisznek???
Takinénik, fűnyíró bácsik készüljenek!
vpi
Caseriót már tavaly is próbálták interjúztatni és idén is most is számítani lehetett rá.

 www.patspulpit.com/2019/6/7/18657306/houston-texans-expected-to-request-interview-new-england-patriots-nick-caserio-general-manager
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Az, hogy nem Edelman neve szerepel a clutch mellett (na jó max Amendola :d) bármelyik évben, nonszensszé tesz bármilyen listát. De van ilyen

 www.profootballfocus.com/news/pro-the-2018-nfl-clutch-team
Wyatt
Mert a WR posztot egészében véve nézve és akármennyire is szeretjük akár Dolát akár a kismókust, Julio Jones mint tiszta WR#1, jobb, sőt, Edelman nem WR#1.
Ha jobban lebontanák a listát, akkor Edelman mint Slot WR simán első.
De amúgy ja, amit az SB-n leművelt az valami fenomenális. Kvázi az egyetlen épkézláb elkapó volt, akiről tudta a Rams is, hogy neki megy a labda és még így is megverte a védőjét.

Igaz, kell hozzá a Pats rendszere is, de ettől még clutch, ugyanúgy ahogy Dola, mert akkor hozzák a fontos elkapásokat amikor nagy a nyomás.
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
West Wing: Igen, az utolsó két évad kvázi felesleges volt. Aaron Sorkinos sorozatból ajánlom még a Studio 60 on the Sunset Stripet meg a Sports Nightot, az nem semmi volt. Illetve jó még a The Newsroom is.
Solymi
Mindet láttam 😊

Nekem a Studio60 a kedvencem, a Newsroom fantasztikus szereplőgárda ellenére a leggyengébb Sorkin sorozat, de így is nagyon szerettem. Túlságosan szájbarágós volt a mondanivaló, a WW árnyalni tudta, meg ott mindig jó helyen volt 1-1 kinyilatkoztatás, a Newsroom néhol túlzott ebben. A Sports Night zseniális, csak még kicsit nyersnek tűnik. A S60 pedig egyszerűen fantasztikus.
Gyurma Pappa
A Studio60 jó volt, bár inkább a romantikusabb vonalon mozgott a vége fele.
Newsroommal egyetértek.
Sports Night szerintem nagyon jó volt, csak az eltelt idő miatt tűnhet nyersnek, akkoriban meg úgy egyébként is megállja a helyét számomra.
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
A gazdasági bukás meg a gazdasági visszaesés között azért jelentős különbség van. Nem gondolom, hogy Trump kedvéért az amerikai cégek, gazdagok és befolyásos személyek hagynák bedőlni az országot, azért ott ennél sokkal nagyobb a kontroll.Solymi
Persze, nyilván nem fog gazdaságilag bedőlni semelyik fél, de nem is ez volt a vita tárgya. Az "csak", annyi, hogy ez amit a kelette Trump próbálni akar sikeres lehet-e, vagy sem. Nem lehet. Tíz év múlva majd kiderül, de biztos vagyok benne, hogy ennek is az lesz az eredménye, mint a korábbi hasonló próbálkozásnak: Az amerikai piacon eladott/telepített tömegkommunikációs eszközök (telefonok, laptopok, G5 berendezések, stb.) többsége így is ugyanúgy kínai import lesz, mint enélkül a színjáték nélkül. Csak akkor felesleges rá elverni néhány százmilliárdot, akkor azt értelmesebb lenne pl. inkább K&F-be rakni. (Vagy - még erre szerintem most is lenne esély - közös cégeket csinálni, és azokat engedni a nyugati piacra, nem magukat a kínai anyacégeket. Ebben lenne üzleti ráció a kínaiaknak is, ha a nyugat is fel tud kínálni a piacon kívül mást is. Jelenleg még fel tud. És így megmaradhatna némi nyugati kontroll is a cégek fölött.)
peterk2005
Normálisan ez így kellene, hogy működjön talán-talán, de Kínával pont nem fog.
A Google is csak azért rinyál az Android miatt, mert sok-sok lóvét kap utána, más meg nem hinném, hogy érdekelné. Kvázi nekik ez azt jelenti, hogy elvesztik a kínai piac huawei által uralt részét, ami elég nagy érvágás és félő részükről, hogy a maradék meg áttér a kínai oprendszeres huaweire vagy az iphonera.

Én azért abban nem vagyok biztos, hogy ezen termékek gyártását nem viszik át más, baráti országokba, meg ugye az is kérdés, hogy mely termékek maradnának.

Kínai vegyesvállalatok létrehozása a nyugaton? Nem is tudom, ez kb. olyan lenne, mintha oroszokkal közösködnének, úgyis ellopnának mindent amit lehet.

Nem tudom, hogy hosszútávon mennyire érdemes kompromisszumokat kötni csak azért, hogy jelen lehessenek a cégek a kínai piacon, amit befolyásolni nem nagyon tudnak és az van amit az állam mond.
Ha meg valami gebasz van, akkor az elég nagy mértékben visszahat az anyacégre és a kapcsolódó cégekre, országokra.

Aztán meg ott vannak a felszopások is a tények mellett:
 kitekinto.hu/2019/04/16/gazdasagpolitika/kina-az-autoipar-teruleten-is-hodit/170649/
 piacesprofit.hu/gazdasag/kina-teljes-sebessegre-kapcsol-az-autoiparban-is/

De számomra ez is olyan mint a 60-as években az űrverseny az oroszok meg az amik között.

Meglátjuk mi sül ki a végén az egészből, de az biztos, hogy ha csak az autóipart nézzük, muszáj lesz gyorsan változtatni és átállni a dízel/benzines technológiáról és kiépíteni az infrastruktúrát az elektromos és önvezető autóknak, különben jah, lehagy minket Kína.

Velük csak úgy lehet versenyezni, hogyha egymás piacát és gazdaságát erősítjük.

A másik dolog, hogy remélhetőleg ezek a Kína elleni cselekedetek rákényszerítenek mindenkit, hogy szorosabbá fonják az együttműködéseket, piacokat, kiiktatva Kínát mint kiszámíthatatlan és veszélyes tényezőt. Legalábbis ez lenne a logikus...Solymi
Kínát senki sem fogja kiiktatni, legfeljebb egy 3. világháború. 😉 Azt meg nem hiszem, hogy bárki szeretne. A világháborún kívül pedig ez egy ugyanannyira eldőlt kérdés mára, mint a 20. század fordulón az USA 20. századi dominanciája. Elrontani se nagyon lehetett már. Csak az a kérdés, hogy hogyan találjuk meg az együttműködés kereteit, lehetőleg nem alárendelt szerepkörben.

Egyébként a keleti terjeszkedés egy nagyon érdekes téma a jövőre nézve, mert a történelemben eddig döntően csak olyan (gazdasági vagy katonai) hódításokat ismerünk, amit "nyugati" kultúrák hajtottak végre. Akik a keletihez képest rendkívül agresszívek, a gazdasági mellett kultúrális terjeszkedésre is utaztak. Hittérítők, vallásháború, dzsihad, hadd ne soroljam, miket tudott a kereszténység és a muszlim világ a történelemben, tudjuk. A kelet térhódítása akár nagyon eltérhet ettől majd .... ha bekövetkezne.
peterk2005
Nem látom azt, hogy a kelet térhódítása mennyiben térne el ezektől. Ugyanazt csinálják mint a világon jelenleg bárki más, csak náluk otthon a totális uralom kiépítése zajlik, amit meg majd szépen átvisznek a többi érdekeltségükbe tartozó országba is.
Gazdasági segítséggel felvásárolják fél Afrikát meg nyomás alatt tartják a környező országokat, bevásárolják magukat ilyen kis országokba mint a mienk, aztán majd lesünk mint a moziban, hogy el lettünk adva...

Nem szeretném megélni azt amikor ki is mutatják, hogy ők az urak...
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Azért nem gondolom, hogy ennyire egyszerű lenne a helyzet.
Ezt nem csak magamtól gondolom így, hanem más, gazdasági elemzők munkáira gondolok (ami persze lehet téves is vagy számító).

Az, hogy Kína hitelez az USA-nak, az tiszta sor, de nem ő az egyetlen, hanem egy a sorban és azzal Kína se jár jól ha elkezdi megszorítani azt a gazdaságot aminek hitelez ill. amiben a pénzét tartja.
(  www.vg.hu/gazdasag/ismet-kina-az-egyesult-allamok-legnagyobb-hitelezoje-577759/ )
(  www.origo.hu/gazdasag/20190320-kina-kotveny-adossag-hitel-kamat.html ) <- Nem gondoltam volna, hogy a mostani Origótól valaha is cikket linkelek...

Értelemszerű, hogy rövidtávon mindkét gazdaságban nagy károk keletkeznek, de hiszem azt, hogy ha következetesen csinálják (függetlenül attól, hogy Trump az elnök), akkor az USA és a nyugati/keleti demokratikus világ gazdasága hosszútávon ezzel csak jól jár. Solymi
Értem én az alapállásodat: ha azon múlik, átmenetileg az se baj, ha gazdaságilag mi is bukunk, ha ezzel megfogjuk Kínát. Ez eddig érthető. Ha bejön, fasza, és aláírom.

De a kérdésem ismét csak az, hogy a "ha ezzel megfogjuk"-at miből vezeted le, hogy lehetséges? Mert ha ez csak wishful thinking, ha semmi nem támasztja alá, csak a vágyunk, akkor magunk alatt vágjuk a fát, és az ránk fog dőlni, nem a másikra. Én még nem olvastam olyan gazdasági elemzést, ami szerint ebből az USA jól jöhet ki. A közgazdasági egyszeregy - ami az esetek 99%-ban igaz szokott lenni, akkor is, ha az az USA-nak kedvez és akkor is ha nekik hátrányos - alapján sem ez jön ki. És mondom, ezt a meccset majdnem ugyanígy az USA egyszer már Japánnal lejátszotta. Akkor amikor még aranytartalék volt a dollár mögött, és messze a #1 gazdaság volt a világban. De abból sem jött ki jól, mert a hosszú távú piaci törvények (a hatékonyabb, tőkeerősebb nyer globálisan) érvényesülnek. Japán csak relativa volt tőkeerősebb (az USA még sokkal több pénz - és világpénz - fölött rendelkezett), de az is (kereskedelmi aktívum, akkor még nulla eladósodás) elég volt. Kína sokszor nagyobb tőkeerővel bír, mint az akkori Japán, plusz nála is megvan az ordas kereskedelmi aktívum és a nulla (külfőldi) eladósodottság. Ebből nem tudom melyik közgazdász tudja kiszámolni, hogy összességében egy piacvédelmi adok-kapokból majd a rosszabb helyzetben levő USA jön ki jobban. Arra a cikkre nagyon kíváncsi lennék.

Egyébként ez a Trump adminisztráció egy érdekes állatfaj, mert ahhoz képest, hogy Trump egy üzletember, ez az adminisztráció tulajdonképpen a legkevésbé "üzleti" szemléletű adminisztráció az utóbbi jónéhány évtizedben. Úgy értve, hogy gazdasági szempontból a legkevesebb racionális döntést hozza. Ehhez már phichológusnak kellene lennem, ami nem vagyok, de nekem az az érzésem, hogy azért lehet ez, mert Trump már üzletemberként is jó ideje (vagy mindig is?) inkább volt politikus. Sőt, politikusabb volt a főállású politikusok zöménél is. Talán ezért is tudott választást is nyerni. Jobs, Ballmer, Buffett, Gates, stb. üzletemberek, és egészen más típusú emberek. Trump vagy Oprah Winfrey meg politikusok az üzletben, akiknek bejött.

Trump ilyen ember, lásd alább. Egy ilyen ember, ha választani kell, hogy nyerjük-e meg a következő választást, az USA meg bukjon-e párezer milliárd dollárt, vagy fordítva, akkor az előbbit választja. Sőt, tartok tőle, hogy már azért is, hogy csak egyszerűen jól érezze magát este a whisky mellett. Hogy azt érezhesse, hogy ő a jani, mert "beszólt" a riválisnak. Amíg az ő pénze nincs veszélyben, a "többiek" (az ország) pénzét gondolkodás nélkül elkölti ilyesmire.

 twitter.com/rebeccaballhaus/status/1133882529335980032
peterk2005
A gazdasági bukás meg a gazdasági visszaesés között azért jelentős különbség van.
Nem gondolom, hogy Trump kedvéért az amerikai cégek, gazdagok és befolyásos személyek hagynák bedőlni az országot, azért ott ennél sokkal nagyobb a kontroll.
Tény, hogy Trump károkat okoz, de ez azt okozza, hogy valószínűleg szigorítanak vagy módosítanak a saját rendszerükön, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő, persze addig túl kell élni.
A másik dolog, hogy remélhetőleg ezek a Kína elleni cselekedetek rákényszerítenek mindenkit, hogy szorosabbá fonják az együttműködéseket, piacokat, kiiktatva Kínát mint kiszámíthatatlan és veszélyes tényezőt.
Legalábbis ez lenne a logikus...

Amúgy vicces, hogy miután írtam, olvastam, hogy Trump Indiába is beleszállt és megy velük is a szájkarate.

Tudom milyen ember, ő politikai tőkét kovácsol és sajnos sikeresen, de azt is látni kell, hogy a másik oldal töketlenkedésének és az amerikai átlagemberek figyelmen kívül hagyásának ez a következménye.

Még mindig jobban járt az USA vele a rendszerük miatt, mint mi OV-vel...
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Expanset azt olvasom is, alapvetően nem rossz, de nyújtják mint a rétestésztát és sokszor kiszámítható lett, kb. az utolsó 2-3 kötet. Addig meg elég jó, de ott is az van mint a GOT-nál volt a végjátékhoz közeledve.
Solymi
Ezzel nem értek egyet. A 6. könyv volt az egyetlen, ahol teljesen kiszámítható volt minden fordulat (igen, itt megállja a helyét a GOT hasonlat, látszik, hogy a lehető legtöbb szálat le akartak zárni), 5. könyves red herringek meg foreshadowingok mind megtörténtek/nemtörténtek meg. A 7. könyv nagy felütése természetesen kiszámítható volt (nem nagyon maradt más lehetséges konfliktusforrás), és hát tényleg az összes könyv leggyengébb POV karaktereit kaptuk meg, de a 8. könyv pedig gyakorlatilag teljesen szabadon száguld össze-vissza a galaxisban, és kb. fogalmam sem volt róla a 80%-áig, hogy mire megy ki az egész. A POV-k jól lettek megválasztva

Más kérdés, hogy szerintem a 7-8. könyvet sosem fogjuk tv-ben látni, bár szerintem a 4.-ig sem jutunk el. | Pedig Ilus-t megnéztem volna főleg a gyilkos kukacokat meg a bekapcsolt "védelmi mechanizmust". |

Gyurma Pappa
Akkor inkább úgy mondanám, hogy az utolsó két-három könyvben azt a pár váratlan eseményt leszámítva ami megadta az alapot az adott sztorihoz, kiszámítható volt a többi és a cselekvések. Habár így meg azt lehet mondani, hogy a karakterek konzekvensek 😀
Nem rossz amúgy, sok elgondolkodtató dolog van benne, de itt is érezni azt, hogy sok-sok oldal csak töltelék, bár hol nem.

Visszatérve a sorozatokra:
- Wire: háromszor mentem neki, de nem voltam sosem megfelelő állapotban
- Breaking Bad: az első évad végén kiszálltam, meg kéne nézni, de nincs hozzá türelmem
- Sopranos: darabokban néztem, de az utolsó évad így sem sikerült
- Mad Men: néha úgyéreztem, hogy másról sem szól, csak a kulturális utalásokról,és egy idő után ezt untam, nem is néztem végig
- Deadwood: imádom a western műfajt, de sosem tudtam végignézni
Sons of anarchy: imádom, imádtam a hangulatát, sosem tudom rávenni magam, hogy befejezzem
- FNL: egyértelmű kedvenc volt az 1. évad a téma miatt, sosem néztem többet
- Mr. Robot: az első évad a legjobb, amit TV-ben láttam, a másodikra a "nagy csavarig" bírtam
- BSG: első két évad maga a csoda, utána nem volt kedvem folytatni
- West Wing: ja, azt végignéztem, bár az utolsó két évadot inkább nem kellett volna
- Shield: az egyik legjobb sorozat, nagy kedvencem volt, kár hogy az utolsó évad rossz
- Lost: végignéztem. Többet nem tudok róla mondani

Azt hiszem látszik a trend 😊 Ezek a drámák többnyire szerintem mindig legalább 1, de inkább 2-3 évaddal hosszabbak, mint lennie kéne. Előbb nézem újra a teljes brit Office-t, mint hogy még egyszer nekiálljak a Lostnak pl.

A Vikings maradt az utolsó dráma, amit nézek, de azt sem teljesen értem, hogy miért néztem meg az 5. évadot, ha nem az utolsó lenne a 6. lehet nem maradnék. A többi "még futó" sorozatot (Westworld, Szolgálólány stb.), most nem is veszem még ide.

Amit én szeretek a tv-ben, azok a Netflix-es Marvelhez hasonló, egy évad - egy történetszál típusú sorozatok. Ezért jó a Luther pl., vagy ezért tetszett volna, ha az Amerikai Istenek rövidebb.
Gyurma Pappa
BSG: Pedig érdemes végigszenvedni azt a nyomorult 3. vagy fél 4. évadot, mert utána megint elkapja a fonalat és szerintem tök jó lezárást is kapott.
A HIMYM-nél voltam így, nekem annak is tetszett a vége.
West Wing: Igen, az utolsó két évad kvázi felesleges volt. Aaron Sorkinos sorozatból ajánlom még a Studio 60 on the Sunset Stripet meg a Sports Nightot, az nem semmi volt. Illetve jó még a The Newsroom is.
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
idén 20 éves a The Sopranos, és--az általa kikövezett úton--egy időrendi felsorolás a minőségi sorozatokról. Az Aranykor'

 www.nytimes.com/interactive/2019/arts/television/best-drama-series.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur
ozibozi
Nálam (azok közül amit láttam, nem láttam mindet) a Lost nem fér ide, de nagyon nem. Az első kb. 3 évad jó volt, de onnantól szinte nézhetetlen lett számomra. Az kb. az egésznek a fele, túl sok, hogy az első 3 évad megmentse.

Broadwalk Empire, 24, The Expanse, Firefly, Fringe, Heroes, The Last Ship (az utolsó 1 évad kivételével), The 'L' Word, Mr. Robot, The Outlander, Prison Break, Sons of Anarcny, stb. Nem mind top20, de a Lost helyett bármelyiket be tudnám rakni.

Egy jó (mini?) sorozatot hadd ajánljak, hátha még nem volt: Altered Carbon. Ha jól emlékszem tavaly ment, nem régi.
peterk2005
Firefly szuper volt, sokszor igazi feelgood téma és fan-service, tudták milyen sorozatot kell csinálni, nagy kár, hogy kaszálták.
Heroes szintén jól indult aztán olyan szinten ellaposodott, hogy már nem követtem.
Jericho startja volt még jó, de az is unalomba, meg a tipikus amcsi családi drámába fordult át, el is kaszálták, pedig volt benne muníció
Altered Carbon nem rossz, de a settingen és a sztori egyes elemein kívül nem fogott meg nagyon, ebben is nagyobb potenciál van, kíváncsi leszek a második évadra.
Expanset azt olvasom is, alapvetően nem rossz, de nyújtják mint a rétestésztát és sokszor kiszámítható lett, kb. az utolsó 2-3 kötet. Addig meg elég jó, de ott is az van mint a GOT-nál volt a végjátékhoz közeledve.

A listából van még pár sorozat amit be kell pótolnom (Shield, Wire, Deadwood), de ami nekem tetszett az a West Wing volt. Mad Men vmelyik évad után kasza lett, nem tudom érdemes-e folytatni.
Battlestar Galactica a 3. vagy 4. évad kivételével szintén jó.
Az FNL utolsó évadára elfáradtam, azt se folytattam, de be kellene fejezni, kíváncsi vagyok a végére.
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Catch 22:

Elég jól eltalálták a sorozatot.
A képi világa, a hangulata nagyon ott van, habár nem az akciókon van a hangsúly, azt annyira nem is emelik ki, nem hegyezik ki feszültségforrásnak.
A karakterek jól megírtak, a színészek is jók a szerepeikben, de szerintem pár dolgot lehetett volna még drámaibban még jobban ráfókuszálva átadni, de az is lehet, hogy nekem nem jött át annyira.

Nem feszes tempójú, többnyire komótos/kiszámítható, de ettől függetlenül magával ragad.
Kicsit olyan mintha egy hosszabb filmet nyújtottak volna ki 6 részessé, besűrítve eszméletlenül ütne.Szerkesztette: Solymi

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Solymi New England Patriots 914
Kis hülye pöcs, funkcionális analfabéták vagytok - ezek után sajna ezt kell mondanom. Nem tűnt fel, hogy nem kötöttem bele senkibe, hanem csak szóvá tettem (idézettel), hogy tegnap mi folyt az eredménykövetőben?
ötös műhold
Személyeskedést be lehetne fejezni, mert elég irritáló mindenki számára amit csinálsz.
Ha nem vennéd észre, mindenki próbálja elengedni a témát, te meg itt lovagolsz rajta.

Másrészt elég visszatetsző a stílusod, amivel előadod, hogy itt mindenki hülye csak te vagy a helikopter és mindezt azért mert mondjuk X évvel ezelőtt rászabadultál az internetre. Ez még nem jogosít fel semmire és nem leszel több vagy jobb bárkinél is.

Úgyhogy légy szíves fejezd be itt a fórumon ezt a beszélgetést, folytasd privátban az illetőkkel.

Köszönöm.
7 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Charlie.. Én nem szeretem, ha értelmes emberek hülyének tettetik magukat. Felteszem azért született meg a módosítás, mert a munkaerőhiány miatt egyes munkáltatók igénylik. Míg a többlet túlórát valamilyen kifacsart logikával be lehet úgy állítani, hogy az a melosnak jó, a három éves munkaidő keretet sehogy. Te is tudod mi a törvény célja és hogy ez kiknek jó, akkor miért akarod megmagyarázni?
Szokol
Nem akarom megmagyarázni. Természetesen én is azt gondolom, hogy a módosítás, mint minmden, igényre született.
Én nem akarom megmagyarázni, magyarázza akinek a dóga.
Csak zavar a rabszolgatörvényezés, meg hogy ezért
1. parlamenti ostromot imitálnak egyesek.
2. a szagszervezetek sztrájkkal fenyegetnek.

Azért toltam be, amit toltam, hogy olvashassa, akinek (mint nekem) esetleg igénye. És ne csak a 444 meg azindex informálja.
Természetesen, ha erre itt nincs igény, akkor itt se voltam.
Charlie Firpo
Jézus Krisztus, te ki a mennyekben lakozol vagy mi.
Nembaszod, hogy azt hiszed, hogy az emberek nem tudnak olvasni és törvényt értelmezni, de te most itten fölvilágosítasz minket és ezután heppiszánsájn lesz minden.
Ja, meg már az is probléma, hogy a szakszervezetek - akik elméletileg a dolgozókat kellene, hogy védjék - sztrájkkal fenyegetnek.
Eszem-faszom megáll, hogy ezek a nyomorultak miért próbálják tenni a dolgukat, mikor a főméltóságú Charlie Firpo már értelmezte, láttamozta és jóváhagyta a törvényt, aminek a másik fele még kész sincs.

Mert ugye a kormányt úgy lehet ismerni az eddigi tevékenységei alapján mintha csupa szívjóságból és a zemberekért tennének mindent, ühüm. 2018 Családok Éve, lakoltassunk ki pár embert így a tél előtt.
Meg basszuk szét a cafetériát, jöjjön be még több adó, amit lehet a stadionokra költeni, meg módosítsuk szegény focisták adózását, hogy még többet tehessenek zsebre, hátha majd így hazajön a Zsuzsi.

Gondolom utánaolvastál pár dolognak és szerinted a törvény ezen értelmezése is rendben volt:

"a munkáltatók akár két évig hatnapos munkahetet írhatnak elő, a túlmunkát pedig a következő évben kiadhatják szabadidőben, így a túlórákért a munkavállaló egy fillért sem kapna."

De persze a te értelmezésedben a fenti csak a fantázia szüleménye és a cégek nem csinálnak ám ilyet, de nem ám. Megnyugtatlak, de, csinálnak ilyet. És nem 444-ről meg zindexről kapom az infót, hanem közvetlen ismerősöktől, családtagoktól, stb.

Nem tudom, hogy miben dolgozol vagy dolgoztál-e valaha termelési területen meg láttál-e kollektív szerződést ill. egyénenkénti elbeszélgetést/aláíratást/nyomásgyakorlást dolgozókkal, de ezek szerint vagy nem vagy nem érdekel a dolog és fogalmad nincs azokról az emberekről és körülményeikről akiket ez érint.

És mielőtt elkezdenél fantáziálni, elmondanám, hogy 30-as éveim végén járok, dolgozok már egy ideje, multiknak, jó pozícióban, viszonylag jó fizetésért és megfelelő munkakörülmények között, tehát engem ez a törvény nem érint és megtehetném, hogy nem foglalkozok vele és állhatnék úgy hozzá, hogy nem az én bajom, ő baja, minek szavazott a Fideszre, stb., viszont nem teszem és holnap én is kimegyek tüntetni.
És ha kell, akkor azután is kimegyek tüntetni, jövőre is, amikorra a szakszervezetek az országos sztrájkokat szervezik.
11 hónapja
Solymi New England Patriots 914
1) Minek mosolyogsz az arcába ha pereskedést tervezel velük szemben? Nem vagy ázsiai, hogy a megszokásra fogd ugye? Semmi értelme jópofizni velük.
2) Be vagy szarva a szomszédéktól. Pedig rosszabb esetben kapsz valakitől pár pofont, és akkor nálad a labda, ha meg felcsatolnád a golyóidat és nem csak az interneten fogadkoznál, hogy szétcsapsz meg miazmás, akkor lehet ők is visszavennének egy picit mert az átlagember addig kemény amíg biztonságban érzi magát. Nyilván mások vagyunk, de nekem egy lófütty garázdaság hasonló helyzetben nem lenne tétel ha a családomért kellene kiállnom.
gyeek
1., De tesó, hiába tervezek pereskedést, mint bérlő...
2., Majd ha kapok pofont, akkor nyert ügyem lesz. De ameddig nem kapok, addig ki vagyok szolgáltatva, ilyen a világ. Sajnos amíg nem veled történik ez könnyű garázdaságot vizionálni, nekem is eszembe jutott már, de sajnos ott is csak mi húznánk a rövidebbet.

Azért írtam le ide, mert ki kell adni magamból, kettő, valakinek hátha van ötlete..

Hidd el, tegnap ha nem telefonálok épp, és meglátom a sírva berohanó 3 éves lányom, biztos hogy lezúgott volna a lépcsőn.
#JC6
Nem tudom, hogy van-e ilyenre lehetőség, de utána kellene járni, hogy ti ketten valami hivatalos személy előtt, ahol nem mer ugrabugrálni, megbeszéljétek a dolgot.
Esetleg a lakógyűlésen rendezni a dolgot, mielőtt hivatalos útra terelődik az ügy.
Mivel a tulaj barátod, megkérheted, hogy beszéljen a nővel és a közös képviselővel, kockázatos az ő részéről is, de hátha.

Sztem a nevet töröld ki, mert egyrészt sok ilyen ember van, másrészt nehogy kutakodjanak utánad (tudom, én vagyok a paranoiás).
Ugyanezért próbálj meg még az említéséről is leszokni annak, hogy kit vernél meg, stb., hidd el, te vesztenél többet, mert a te családod normális.

Az ilyen ember veszélyes, mert ott fog keresztbe tenni ahol csak tud. Értékeitekre, kocsira, ilyesmire vigyázzatok.
Attól se lepődj meg, hogyha a környéken fog szövegeket terjeszteni.

A mi házunkban is volt hasonló ember, nem is egy.
Folyamatosan kiszurkálták a bicikli gumit, kitördelték a bokrokat amit apám ültetett.
Volt, hogy a kocsi ablaktörlőjét törték el vagy betömték a pinceajtó zárját, aztán lehetett flexelni.
Az már csak hab a tortán, hogy a környéken mindenki kurva volt szerintük és még hangosan mondták is fűnek-fának.

Rengeteg kettyós szaladgál a világban, nem is sejtenéd. Volt olyan munkatársnőm aki nem volt 100%-as, ikertesójának papírja is volt róla. Elsőnek azt hiszed, hogy csak picit fura a viselkedése, aztán meg ahogy elkezd kibontakozni, hááát, az durva. És nem pici névtelen multiknál dolgozott, dolgozik.

Életemben egyszer találkoztam Farkas Bertalannal, gondoltam beszélgetek vele, megkérdezem mi a véleménye a világról meg mit csinál mostanában, erre ez a sügér csaj meg elkezdte basztatni azzal, hogy biztos látott ufót az űrben, csak nem mondja el, titkolja meg ilyenek. Na, látnátok kellett volna a fejét, de az enyémet is, hogy jóisten, ez tényleg hülye.
5 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Tudom, szólásszabadság meg minden, de szerintem felesleges az ellenfél topikjában bizonygatni, hogy jók voltunk.
bogec7
Én ugyan nem bizonygatom és nem is állítottam ezt, sőt.
Csak picit szúrta a szemem pár komment...

én már este se értettem miért mondják ezt a rams-nek, hogy a védelmük mindent megtett. egy két playtől eltekintve sztem qrvára alulteljesítettek, a vörös zóna előtt szerencséjük volt általában, illetve brady pocsék játéka mentette meg őket.
gedam
Az 53. Super Bowl konkretan McVay es Goff hatalmas blamaja.
Ami szamomra fajo, hogy most van az a kiveteles alkalom, amikor azt mondhatom, hogy egy olyan Brady ult fel a tronra, aki konkretan szar volt a dontoben.
Stez
Ti semmiképp se akartátok a megszokott játékokat játszani mert arra biztosan készült a Pats. Holott egész meccsen ezek a gondolkodás nélküli játékok mentek. Állítom hogy ha csak azokat nyomtátok volna 2 driveig akkor minimum 1 TD jött volna
Matthew99
Jó azért egy második éves edzőt outcoacholt Bill papa, úgy hogy a QB-ja 1. Éves kritikán aluli játékot hozta, míg a csapat mikor be-be indult volna idióta flagekkel vágta magát tökön. Azért McVay nyakába lehet sok mindent varni, de ezzel a Goffal kevés edző nyert volna (ha egyáltalán ...).
Toca
Nekem alapvetően jobban fáj hogy szarul játszottunk mint az hogy kikaptunk. Kaptunk ki volna 33-30–ra egy szoros és izgalmas meccsen és most egy szót se szólnék. De az a fingfűrészeles amit tegnap a Rams offense támadójáték címen előadott, az szánalmas volt.
Egy szarul játszó Tom Brady-től kaptunk ki. Egy verhető Pats offense-től kaptunk ki. Csak a mi iranyitónk még szarabb volt. Az igazi edzőnk meg talán ki se jött a pályára, csak a teste mászkált fel-alá ész nélkül az oldalvonalon. Ezt a meccset Bill Belichick nyerte meg!
Pizsama
Sokan dicsérik itt a védelmeket, de az éjszakai meccsen Brady Goff McDaniels McVay hozta össze a legrosszabb Bowl-t amit valaha láttam. Én D párti vagyok, kedvenc csapatomból látni, de ez a meccs, nem a csodálatos védelmekről szólt, hanem h leégtek a támadók.
KeyG
Szezon közben egyszer azzal jönnek az emberek, hogy nincsenek jó meccsek, mert kevés a pont, nincs ötletes Offense játék, aztán meg azzal, hogy túl sok a pont, nincsen már igazi adok-kapok védelmi játék. Aztán meg amikor az van, akkor meg már az irányítók meg az offense szar, hogy nem tudják ezt legyűrni...ehhh, franc se tud ezen kiigazodni.

Az jön le így, hogy mert Brady nem játszott jól (mintha csak ő nyerhetne meccset) , így a Rams vesztette el a meccset, mintha mondjuk egyik D-nek se lett volna köze a játékhoz és az Offensek teljesítményéhez.

De akkor már én is elmondom hogyan láttam a meccset, aztán lehet mondani, hogy arcoskodok:

Nem kevés elemzést végigolvastam a meccs előtt a párharcokról, edzőkről, taktikákról és nekem ebből két dolog jött le:
1. Vagy nagyon megszopatja a Pats a Rams védelmet
2. Vagy Wade szopat meg minket nagyon

Nos, ebből az utóbbi jött be és nagyon is, nem hiába nyújtotta Brady az egyik legrosszabb játékát, hisz rohadtul nem tudta olvasni a védelmet, persze, hogy ideges lett és pontatlan, ki a franc akarja elveszteni a meccset egy rossz dobás miatt. Főleg, hogy a PO-ban sem volt mindig éles, de a szezonban sem.
De amikor meg pontos volt, akkor meg az elkapók nem tudtak elszakadni, mert jól védekeztek rajtuk, kivétel Edelman és Gronk jópár elkapása, de rájuk meg nem építhetsz egész meccsen.

Szóval le a kalappal a Rams D és Wade előtt, mert olyat húztak, amivel többnyire lenullázták a támadásainkat.
Kivétel a 4. negyed vége, de arról később.

Arra meg, hogy a Rams O is ultrakonzervatív volt, hát istenem, mit mondjak, SB-t játszottak, elég nagy a tét, nem biztos, hogy az elején röffenteném be a varázslatot. Amúgy a Pats O se tűnt túlságosan kreatívnak, inkább biztonsági játékok mentek ott is.

Másrészt meg BB és Flores se gyenge gameplant rakott össze, gyakorlatilag az addig ligaelit Rams O falat szinte eltüntette a fenébe.
Igaz nem számítottam arra, hogy ezt végig hozni tudják, de sikerült nekik, ami nem kis teljesítmény.

Egy kis stat:(Btw. az a 91-es Giants 15-13 verte a Montanaval, Younggal és Jerry Rice-al felálló '49erst, igaz a túloldalon meg volt egy Lawrence Taylor)

Ettől függetlenül egyszer-kétszer elváltották magukat, kellett is pl. JMac szerelése az endzoneban, nehogy TD legyen. Aztán meg pár futást is megfogtak ami lehetett volna rosszabb is.

Tackle-ökről meg annyit, hogy akár soloban, akár kombóban nézve a Rams nyerte 69-cel a 49 ellenében.
És amíg a Ramsnek egyetlen egszer kellett mélységi védekezést bemutatni, addig a Patsnek kb. 6-szor, amiből ugye majdnem lett 1-2 TD.

Összehasonlítás a támadókról, teljesség igénye nélkül:

Edelman: 10/12 141 yds
Gronk: 6/7 87 yds
Burkhead: 2/2 15 yds
Patterson: 2/2 14 yds
Hogan: 0/6 0 yds

Cooks: 8/13 120 yds
Woods: 5/10 70 yds
Reynolds: 3/7 28 yds
C.J. Anderson: 2/3 12 yds
Gurley: 1/2 -1 yd

Szóval eléggé kiegyensúlyozott volt a meccs támadóoldal szempontjából, mégha nem is tűnt annak, a Rams se nagyon mert belemenni olyan playekbe, ami kockázatos lenne, inkább erőltették ők is azt, amit biztosan tudtak játszani vagy amivel készültek.
Illetve 3-3-nál nem biztos, hogy belemennék egy rizikós playbe.
De végül is nem tudott megújulni és nem mert kockáztatni (valószínű benne van, hogy ilyenben nem számított, számíthatott Goffra), ráadásul a Patsnek is kellett MCD zsenije és Gronk bravúros elkapása, hogy legalább egy normális drive-ot össze tudjanak tenni a 4. negyedben:

 pats.hu/a-patriots-td-tamadosorozatanak-anatomiaja

(Aki eredetiben is akarja, annak ott van a végén a link.)

Szóval összességében másokkal ellentétben akik annyira nyugodtak voltak és simának látták a Pats győzelmet és végigizgultam a meccset, mert nem gondoltam, hogy végig tartani tudjuk ezt a Rams D-t és abban se voltam biztos, hogy nem talál ki valamit a Rams O vagy nem nyelünk be egy nagy játékot.
A vége fele azért már látszott, hogy valahogy összetesz a Pats egy drive-ot, de még így is benne volt egy nagyobb Rams játék.

És igen, lehet, hogy Brady nem hozta azt amit elvártak tőle egyesek, de ezért csapatjáték, mert nem egy embernek kell megnyernie.
És pont ezért írtam azt, hogy 17 évvel ezelőtt BB-nek volt egy olyan irányítója akire rá lehetett bízni a játék lemenedzselését, amellett, hogy a védelem lehozta a meccset.

Amúgy Al-lel értek egyet, ezt a meccset megnyerhette volna a Rams is, ha picit tökösebbek vagy készülnek egy olyan drive-val (ezt lehet sose tudjuk meg) mert szoros volt.

Leírom mégegyszer, én nem Bradyt meg a Pats akartam felszopni és a Ramset alázni, hanem arra akartam rávilágítani, hogy itt több hozzászóló kvázi úgy állította be a dolgot, hogy mivel Brady nem játszott jól, így a Rams vesztette el a meccset, mintha mondjuk egyik D-nek se lett volna köze a játékhoz és az Offensek teljesítményéhez.

És nem mondom, hogy boldog voltam attól, hogy szenvedett a Pats O, de legalább átérezhettem (úgy gondolom), hogy milyen lehetett az old school foci, ahol a védelmek dominálnak.

Utólag is bocs azoktól akik inkább a Rams jövőjével (mert van neki) és esetleges QB kérdésével foglalkoznának mint ezzel.
10 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Sajna gazdasági válság kell~ ami +sokakat szarul fog érinteni,~hogy ez a rendszernek nevezett kártyavár összeomoljon. Utána pedig ugyanolyan törvényesnek tűnő törvénytelen eszközökkel lehet csak vissza szerezni az einstandolt vagyont, sajtót stb stb stb És csak reménykedhetsz benne hogy szimpatikusabb figurákhoz és nem ilyen koncentráltan fog újra elosztódni ugyanaz a vagyon.
ozibozi
Hidd el, itt egy gazdasági válság nem segítene. Azt is rá lehetne fogni Sorosra, Brüsszelre, bárkire.
Itt az kell, hogy ki kell állni a hiteltelen ellenzékiek mögül, azoknak összefogni és végigtolni a 4 évet, mozgósítani, kampányolni ahogy lehet.
Itt csak egy egységes ellenzék léphet fel és az se jelent azonnal változást, maximum nem lesz meg a 2/3-ad, de már az is előrelépés lenne.

Az ellopott vagyont meg demokratikus úton nem lehet visszaszerezni, nem mindent, az meg már nekik mindegy, a többség röhögni fog a markába, mert már megszedte magát.
Solymi
Óh dehogy nem lehet visszaszerezni. Segítek...Ezek a vállalkozások életképtelenek az állami támogatások nélkül. Piaci viszonyok között óriás Waterloo. Ami pénz nincs kint külhöldön az vbisszaszerezhető/majdnem/
Nagyon sok primitív stróman van aki 72 óra után azt is el fogja mondani ami meg sem történt.
ozibozi
Ó mennyi vádalku és megölt koronatanú lesz még itt Orbán bukása után.
Amadeus
Látjátok, ez az amiben én nem hiszek, mármint hogy ezt normális, demokratikus és tiszta úton véghez lehetne vinni.
Ezek az emberek kismillió cégen keresztül tolták át a pénzeket különböző tulajoknak, offshore cégeknek és hiába beszélünk mi itt svájci bankszámlákról, köze sincs hozzá.

Másrészt annyi ember lett ebbe az egészbe bevonva, hogy évekbe-évtizedekbe tellene mire ki lenne nyomozva, hogy ki, mennyit kapott, lopott és hova tűnhetett illetve kik azoktól akiktől be lehetne hajtani.

Hogyan osztod újra a trafikokat, földeket, cégeket, vagyont, stb.

Ehhez kellene egy megbízható apparátus a vezetés minden szintjén.

Teljes mértékben lerabolták az országot, ez a borzasztó.
Solymi
nem lesz tiszta. Nézd meg a 90'-es évek olasz belpolitikai eseményeit. Na, az lesz itt is.
Amadeus
Dehogy lesz. Ez nem Románia meg nem Olaszország.
Itt az emberek többsége egy ingyenélő, lopós, seggnyaló aki csak a maga hasznát lesi, a közösség meg le van szarva. Hiába no, az elmúlt 80-100 évben sikerült erre szocializálni az embereket.

Másik vicc, apám ahogy észrevettem Fideszes lett, Viktor az isten.
Kérdi, hogy hallottam-e mi történt ma, mondtam, hogy ja, örülök is neki.
Elkezdi betámadták Magyarországot, kijavítottam, hogy a kormányt, nem az országot. Az mindegy, felelte.
Végül mondta, hogy ez nem jó, mert majd most megvonnak tőlünk dolgokat.
Na, itt húztam fel magam, hiába próbáltam neki magyarázni, hogy mi ez az egész, az már nem érdekelte, mert ugye én nem értek hozzá, fiatal vagyok, buta, stb. stb. , ne is beszéljünk róla.
És ez azért szörnyű, mert apám értelmesebb mint a többség, de a hülyeség elérte az ő agyát is.
Tanulság: Fideszessel kár érdemi beszélgetést folytatni, mert nem lehet. Az az igaz amit a Viktor mond, a többi hazugság.
1 hónapja
Solymi New England Patriots 914
GOT: Nekem összeségében tetszett ez a rész, szerintem jól volt megcsinálva.
| Jól felvezették addig a pillanatig amíg Jon leszúrja Danyt, mert még ott se nagyon lehetett tudni, hogy megteszi-e vagy sem.
Azon se lepődtem volna meg, ha nem és behódol, valahogy adta volna magát a bukása, habár ez inkább az utolsó évadban leredukált szerepének és eszköztárának köszönhető, minimális lehetőséggel a vívódásra.

A királyválasztáshoz ugrás kicsit gyors, ott egy-két ember ökörködése felesleges volt, ahogy Szürke Féreg szerepeltetése is jelentéktelen.

Brandon megjegyzése Tyrionnak meg Jonnak viszont megint ült, jó lett volna ha az ő szálát jobban kibontják, hogy ő most ezt előre látta vagy úgy mozgatta a szálakat.
Azzal, hogy Északra küldte Jont, gyakorlatilag szabadon engedte, mert oda ahova a Szabad Nép ment, úgyse követi senki, így megszabadult az összes köteléktől.

Arya szála érthetetlen, de legyen, szerepe az ÉK kinyírása után nemigen volt.
Kistanács olyan kurta-furcsa volt, de legyen.

Ja, Jaime történetének leírása várható volt, de ült, járt (?) neki.

Sansa...összehozta amire vágyott, ez a rész tetszett, jól nézett ki Sophie T is mint mindig 😊

|

Mikor jön a következő rész? 😊

Szerk.:
Lehet újrakezdem.

Az utolsó 10 percet jópárszor megnéztem/végighallgattam és egyre jobban megüt az, hogy ha belegondolok, hogy mióta tart, mennyire meghatározó volt és mennyire szerettem...nem is tudom mi tölthetné ki ezt az űrt.
Annyira vártam már a végét, hogy megtudjam kinek mi lesz a sorsa és most annyira de annyira tolnám még tovább és tovább, tudván, hogy nem lesz több erről a történetről, ezekkel a szereplőkkel, hogy itt a vége, végérvényesen.

Minden hibája ellenére, főleg az utolsó évadban, köszönöm a HBO-nak és a D&D párosnak, hogy vászonra vitték G.R.R. Martin történetét.
És köszönet a színészeknek a nagyszerű és felejthetetlen alakításokért.

Nem is tudom mi lehetett a könyv, sorozat vagy film ami ilyet utoljára vagy egyáltalán kiváltott.
Talán csak a Cowboy Bebop, de az meg más műfaj.
Ja, meg a West Wing.

És a végére a zene:


Szerkesztette: Solymi
6 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Tudom, hogy a Miami csak egy hangyafasznyi eséllyel csinálta meg azt az utolsó nagy ST játékot, de így most a Sport2-n visszanézve a Steelers elleni meccset, a bírók az egész meccsen mindent megtettek azért, hogy a lehető legtöbb zászlót dobják ránk..Főleg a Steelers vörös zónájában.. Az utolsó 2,5 perces driveban az ellen 5 yardosánál mindent megtettek, hogy véletlenül se csináljunk TD-t! Így visszanézve is csúnya volt..Pedig sosem szeretek bírózni.. 😕
kyobalu
Dehat pont ez volt a lenyeg, a trukk az egeszben, BB ordogi terve!
Ugy kellett elcsalatni a birokkal a meccset h ne jusson be a Steelers a PO-ba!
Semelyik csapat se jutott be a PO-ba, aki megverte a Patset, tehat meg kell nyeretni a Steelers-szel a meccset, de ugy h a Pats ne jatszon rosszul, tehat a birokat kellett csak bevonni, azok meg vegre orommel dobalhattak a Patsre a zaszlot. Persze a mesterv celjaval ok se voltak tisztaban, igy most szivjak a fogukat.
7 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Látom megfogtad a lényeget 😃👏
(Ja bocccsss nagyon nem 😜)
56 hm okos felvetés csak semmi köze a lent általam leírt dolgokhoz!
De pardon !Egy szóra! Senki nem mondta ,hogy helyes tőrni zúzni rongálni ! (De sajnos kétségtelen egy tüntetés természetes velejárója nem csak itthon de külföldön is)
Én azt akartam közölni ,hogy ez amit tüntetés címszó alatt elöadnak az nevetséges bohózat ,szemben 2006 eseményekkel!!
Ha akorom Legyen valami súlya azt nem így kell!
Vagy Legyen egy országos passzív nulla erőszak és rendbontás féle tüntetés sorozat! (Jó példa Gandhi féle irányzat)
Vagy minnél nagyobb és véresebb és pusztításal járó tüntetés sorozat!(kijevi Függetlenség téren, a Majdanon )

Most ne menjünk bele ,hogy milyen hatása volt az egyiknek és a másiknak! És a hosszútávú eredményébe se!
Én csupán szemléltetni akartam,hogy enneK a mostani tüntetésnek( a rendőröket dobálom kővel meg kiabálok) az égvilágon semmi értelme sincs ebben a formában!

Megjegyzés a mai tüntetésel kapcsolatban a rendőrök felé le kalappal !!😉😉 teljesen kúltúrált 21 századi tómegoszlatást láttunk tőlük! Kérem szépen ! Külön figyelve a sajtóra meg stb....

56 kik kezdték ???
Hát igen meg lehet nézni azokat az egyetemistákat (fizikállisan,katonai kiképzés terén, na meg csibészség és bátoság területén!)
És nem megbántva a mai egyetemista fiatalokat de sajnos hagynak némi kivetnivalót férfiaság terén meglátásom szerint !
Szóval ne akarjuk a mai egyetemistákat összehasonlítani velük ha kérhetem!
Természetessen tisztelet a kivételnek ! Akinek nem inge ne vegye magára legyen szíves!
Rózsa Sándor
Kedves Sándor,

Nagymamám - Isten nyugosztalja - 15 évesen részese volt a 45-ös orosz "felszabadításnak", sőt, fizikai elszenvedője is, ahogy minden második nő az akkori Magyarország területén. Te el sem tudod képzelni, hogy az utána következő 11 évben micsoda indulatokat folytott le magában a magyarság, főleg a budapestiek, akiken végigsöpört a vörös bosszú a nácik és a nyilasok miatt. Mind a négy nagyszülőm a szocializmusban nőtt fel. Az elejétől részesei voltak annak a diktatúrának, ami felütötte ismét a fejét az országban. De azóta eltelt 62 év, egy emberöltő! Megváltozott a világ. Egy 18 éves nem azért ment ma ki "tüntetni" a térre, mert elnyomásban él, hanem mert jó buli. Ennyi és nem több.

Hogyan is lehetne az akkori egyetemista lázadókat a maiakkal összevetni, mikor 56-ban az oroszoknak fingjuk se volt arról, hogy mi készül és egy épkézláb B-tervük se volt, semmire? Ellenben a Fidesszel, a KR-el és a TEK-kel, akik az összes létező forgatókönyvet begyakolták és mielőtt egy lázadó csoport komoly lépéseket követhetne el, simán elébe mennek a dolgoknak? Itt nem a férfiasság hiányáról van szó, hanem arról, hogy esélyük sincs, annyira olajozottan működik a gépezet. Nincs benne hiba, nem találsz rést a pajzson. A fiúk már délelőtt tudták, hogy este valami készül, ment a parancs a Kerepesi útra.
Az mitől lett volna jobb, ha fegyvertelen 17-20 évesek nekimennek ma a KR-eseknek? El tudtak volna érni bármily komoly hatást is? Nem. Kizárt dolog. Akkor meg? Töketlenek?

2006-ban egy totálisan analfabéta kormány ült hatalmon, komoly bázis nélkül a háta mögött. Semmilyen forgatókönyvük nem volt arra vonatkozóan, hogy mi a teendő akkor, ha elharapódzik egy békés tüntetés. Ezt később a rendőri túlkapások és a fejetlenség is totálisan alátámasztotta.
De a Fidesz bámulatosan szervezte meg már akkor a dolgokat. A tüntetést, mentek a buszok, a kör sms-esek, jött a Jobbik, a GM és a többi ultra, elszabadultak az indulatok, a többi pedig már történelem. NA, de azok voltak ám a f@szagyerekek ott 2006-ban, akik törtek-zúztak, mekkora királyság volt már a gyurcsányos koporsó meg a tanklopás? A rendőrök összeverése, gyújtogatás? Huhúúú.

----------------------------------------------------

Amúgy meg ez a rabszolga hacacáré = az internetadóval. Zseniális a Fidesz, komolyan mondom.
Szépen, suttyomban jönnek a különbíróságok, de az senkit sem érdekel. Mint az internetadónál. Ki emlékszik, mit csináltak a háttérben akkor, amikor belengették ezt a különadót?
Ugye-ugye,..

Az ellenzék meg egy vicc. Komolyan mondom, jobb lenne ha megszűnnének. Nincs egy vezér, egy komoly szervező csapat, nincs semmi. Ezt a mai tömeget úgy meg kellett volna fogni, mint a sicc. Holnap meg már el lesz felejtve. De ha fordítva lett volna, akkor éjfélre a Fidesz lemondatja a kormányonlévő erőt. Bármibe lefogadom. Nem lesz itt változás, soha.
#JC6
Bocs egy szóval nem mentem bele abba ,hogy mi volt 56 után vagy elötte és milyen fusztációk dolgoztak az emberekben ! De azt az egyetemi értelmiségi réteget badarság bármilyen osszevetésben egy kalap alá venni a mai tűntető egyetemi hallgató közönséggel ! Én erre reflektáltam csupán !
És félre értettél egy szóval nem mondtam,hogy lenne e bármi értelme ma magyarországon bármiféle tüntetésnek! Akár békésnek vagy erőszakosnak!Csupán arra hívtam fel a figyelmet hogy ennek tüntetésnek így ebben a formában az égatta egy világon semmi értelme és eredménye nem lesz !Persze ez nem azt jelenti ,hogy az általam lentebb leírt tüntetésének abban a formában lenne e ! De azokban legalább lenne ráció igaz a mai titkosszolgálati aparátus miatt azoknak is vajnyi kevés.De még mindig több mint a maiaknak!(De itt most megint ellene megyek a gondolatomnak randalírozással törrésel értelmetlen pusztításal Igen is van ! Lásd franciák a pusztitás hatására visszavonták a törvényt)

Persze maximállisan tisztába vagyok azzal ,hogy a 2006 tüntetés sorozat miért tudott úgy mond "sikeres" lenni hosszútávon ! (Milyen háttérfinaszirozások voltak a háttérben de szerintem ezt te is nagyon jól tudod hisz lentebb tettél említést róla)

De akkor mégegyszer leírom én csak a tüntetés milyenségére utaltam ! (Szubjektív hogy egyetértek e vele vagy sem és ,hogy melyikkel )

Vissza kanyarodva az 56-os esemenyek elötti társadalmi problémákhoz Igen is tisztában vagyok a kiváltó okokkal !
1.Főiskolán tanúltam
2.Nagyszüleim 1920 szülletésüek mind a két ágon az akkori rendszer szerint osztály idegen származásuak(egyik nemes másik kulák)
3.Dédnagyapám 1 osztályú Nagy ezüst vitézségi érem tulajdonosa (szinte mindent ki kutattam a Osztrák és Magyar levéltárakban a szolgálati múltjáról )
Tehát Így már sejtheted ,hogy van némi fogalmam a dolgokról abból és az elötte lévő korszakról!

Azzal is tisztában vagyok hogy megváltoztak demográfiai feltételek így nem lehet összehasonlítani egy mai egyetemistát egy 56-os egyetemístával!

De én mégis megteszem mert számomra (és ez rohadtúl szubjektív) egyáltalán nem elfogadható a mai egyetemisták formája megjelenése beállitotsága fizikai konfliktus kerülése!

Én egyszerű vidéki értékeket képviselek amik egyáltalán nem osszeegyezthetőek a mai hangzatos nézőpontokkal!
Én férfi vagyok !Igen szoktam verekedni ha a helyzet úgy kivánja , sokszor akkor is mikor csak az erőnket méregetjük de mindig csak megfelelően erős ellenfél ellen akivel ha úgy van utána sörözök egy jót és nevetünk rajta ,hogy az elöbb majdnem szétvertük egymás fejét! (Nem egyszer volt példa ilyenre régebben ma már nem mert mostanában nincs tiszta küzdelem földre kerülésig)tisztába vagyok a kemény fizikai paraszt munka fogalmával ! A végletekig tisztelem anyámat és apámat ! A legfontosabb család szentsége számomra ! (Család anya apa és gyerekek slusz)
Megadom a tiszteletet az idősebbeknek ! Tisztelem a nőket!
De igen is én vagyok a a férfi egy kapcsolatban ! (Tehát n8ncs mindenben egyenjogúság,van amiben a férfi szava a döntő van természetessen amiben a nőé)
Iszonyat feltud baszni ha valaki egy nálánál gyengéb személlyel kötekszik akár verbálisan ahol az intelligenciájával vagy a fizikai erejével él vissza ! És ilyenkor főleg ha ittam közbe avatkozom!(Ma már nagyon ritkán)
Röviden ennyi az én értékeimről !

Szóval én ezeket képviselem és ebbe nem tud beleférni a mai egytemisták álltal képviselt mentalitás tisztelet a kivételnek nem győzóm hangsúlyozni!!

De még azzal ki kel egészítenem ,hogy elfogadó is vagyok tehát mindenki azt csinál amit akar csak ne az én környezetembe ha pedig ott amíg nem keresi velem a kontaktott addig leszarom de én sem fogom keresni vele persze csak ha nagyon muszáj de akkor is csak addig ameddig feltétlen szükséges tehát a baráti körömbe csak a hasonló beállitotságú emberekel veszem körbe magam és pont.
Tehát ezért vagyok végtelenségig lesújtva a mai egyetemistáktól!Mert nagy álltalánosságban nem azt képviselik amit én !Persze tudom ez szúbjektív nagyon is ,Az meg megint csak az ,hogy ez jó gondolkodás e vagy sem !De ha nekem jó akkor másnak is legyen jó!
Hisz engem se érdekel ha ő buzi vagy retardált vagy tudom is én ! Mert nem fogok vele foglalkozni !De vélleményem ettől függetlenül nem fog változni róluk!
Rózsa Sándor
Egyrészt tisztelet azért, hogy egy stroke-ból megpróbálsz felépülni amennyire csak lehet, nem egy egyszerű dolog, de úgy látszik szerencsére pár (de bosszantó) apróságon kívül képes vagy gondolkodni és ezt írásban megfogalmazni, még ha a külalak nem is olyan ahogy szeretnéd, de ez legyen a legkisebb probléma.

Viszont, baromira nem értek egyet azzal, hogy a tüntetésnek erőszakosnak kell lennie, mert nem.
Az egy dolog, hogy manapság már csak ez vezet valamilyen eredményre, de ez akkor sem jó, mert jelzi, hogy hagyományos, demokratikus eszközökkel nem lehet hatni a kormányra.

A másik dolog amivel nem értek egyet az annak a meghatározása, hogy ki a férfi.
A meghatározásodból kiindulva te valószínűleg erősebb testalkatú, izmosabb felépítésű lehetsz, esetleg még voltál is katona. Az, hogy te a problémákat, nézeteltéréseket verekedéssel oldod meg, kb. egyenértékű az állatvilág színvonalával.

Másrészt az, hogy te azt gondolod magadról, hogy te vagy az etalon akikhez a mai egyetemistákat viszonyítani kellene egy vicc. Értékrended kb. egyenlő az LMP-s Sallai R. Benedekkel, azt meg döntsd el te magad, hogy ez jó-e vagy sem.
Solymi
Nem ment át akkor nem gondolom hogy én vagyok az etalon félreértés van akkor !
Mint ahogy látod intelligens vagyok (úgy ahogy😃) szeretek ész érvekkel vitatkozni vagy beszélgetni is vagy konfliktust megoldani!! De mellete szeretek verekedni is ! Nem megverni valakit mert az nem buli (meg el is itélem ha valaki gyengét vagy kiszolgáltatott egyént bántalmaz )hanem mikor én is kapok ! De ezt aki nem ilyen beállitotságú az nem érti ! De értelek téged is hogy mit is mondasz! De el kel fogadni ,hogy vannak olyan emberek mint én is akik szeretik harcot !
Rózsa Sándor
De, teljesen atjott h mirol beszelsz, de nem latod azt h miert problema a hozzaallasod es elkepzelesed.

Lehet szeretni verekedni, de azt uzd versenyszeruen vagy hobbiszinten a megfelelo helyeken, de ne az utcan es foleg ne vitatemak lerendezesehez.
Olyannal meg alapbol nem allok le vitatkozni akinel a vegso erv az okol, mert az nem intelligens, kulturalt ember, hanem osztonallat. Ervelhetsz azzal, hogy nem ertem, de pont az ellentete az igaz.

Az meg kulon szegyen h azzal ervelsz h foiskolara jartal, mikozben egyreszt a vegzettsegnek nincs, nem szabadna relevancianak lennie egy beszelgetesben, hacsak nem szakmai tema ill. ez ugyanugy nem legitimalja azt az opciodat h hat te szereted azokat a vitakat ahol kozben van verekedes is. Bar, a kocsmai stilus meg mindig divik,meg jo hogy nem parbajjal oldjuk meg a nezeteltereseket.

A fiatalsaggal kapcsolatban meg annyit, h nekem se minden tetszik amit csinalnak, de en is voltam fiatal es csinaltam az akkori dolgokat ill. orulok neki h megelhetik a fiatalsagot ugy ahogy ok szeretnek es nincsenek benne korlatozva.
Az emberek amugy is elfelejtik h a valtozasokat tobbsegeben a gondolkodok/eszkozoltek ki.
több mint 1 éve
Solymi New England Patriots 914
Valaki tudja, hogy mi ez a papa john’s botrány?
Amadeus
Papa John, azaz John Schnatter egy céges megbeszélésen niggerezett (ahol a téma pont a diverzitás vagy valami ilyesmi volt), és ez napvilágra került, mint a gyurcsány-beszéd

a Louisville fekete játékosai kijelentették, hogy addig nem hajlandóak játszani hazai pályán, míg a Papa John's nevet viseli a Cardinal Stadium (a 2040-ig szóló együttműködést nem a céggel, hanem az egyetemen korábban BoT-tag Schanetterrel privátban kötötték meg anno), ezt gyorsan el is intézték, Schnattert meg kipaterolták a PJ-től is
r.baggio
Ejj, rosszul csinálta, így kellett volna:Úgy tűnik picit álszent volt a John bácsi, de gondolom a vasárnapi istentisztelet alkalmával bűnbocsánatot nyer, hisz biztos jó keresztény vagy mi.

Ettől függetlenül a pénze megmarad, szóval biztos nagyon szánja-bánja az egészet.
5 hónapja
Solymi New England Patriots 914
Érdemes ezt is elolvasni:

 profootballtalk.nbcsports.com/2019/02/04/super-bowl-53-patriots-rams-nfl-fmia-peter-king/

BB nagyon utálja a Jetst 😀