Lúdas Solymi

New England Patriots

Lúdas Solymi
Utoljára láttuk
9 perce
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
5 528Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 órája
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
...
Szegecs Reloaded
Szevasz! 😊 Azóta Rolni a Góré, Amadeus a vallási vezető. De mindegy, mert mind a kettőt meg kell csinálnod a régi hagyományok szerint 😀
Helmut _Professional drinker
😀

Dan Orlovsky azt mondta, hogy Adams QB kérdésben azt mondta neki, hogy fiatal irányítót szeretne, akivel együtt tud nőni a következő években (10!)...tegyük fel, hogy nem hazudik Dan szemrebbenés nélkül a TV-ben! Ehhez tegyük hozzá, h GB-ben az egyik gondja a QB kérdés kapcsán a bizonytalanság volt Adamsnak...
Lehet egy megfelelő rookie QB és Stidham megfelelő megoldás lenne Adams és a csapat/öltöző számára.

Ha ez így van, akkor viszont gyorsan felejtse el az FO a Rodgers témát...már persze, ha egyáltalán téma és nem csak média füst...

Fel kell menni 1/1-re és el kell hozni a legjobb QB-t. CJ Stroud tűnik nekem jelenleg a legjobb opciónak számunkra. Sztem eléggé rendben van, mint prospect és nagyon jó system fit-nek is tűnik.

Mibe fájhat az 1/1?
Idei első és második körünk és a jövő évi első körünk talán elég lehet...
Ez persze elég sok prémium pick, de cserébe meglehetne a franchise QB! Persze be kell válnia, de én meghúznám a ravaszt, ha az egész FO egyetért abban, h Stroud a megoldás.
Idén elég sok pickünk van és Carr kapcsán még érkezhet extra pick is...jövő évi első kör pedig senkit se fog zavarni, ha lesz egy biztató fiatal QB-nk...
Rolni
 fuzovelkifele.com/2023/02/davante-adams-nagyszeru-lenne-ujra-aaron-rodgersszel-egyutt-jatszani/ Túl nagy itt már a füst én már nem látok semmit 😊
Porsan
Persze, Adamsnek az optimális az lenne, hogyha lenne egy fiatal, potens irányítója, akivel egész karrierje során együtt játszhat.
De azért ha azt mondanák neki, hogy 2-3 évig még tuti biztos ARod, akkor sztem instant aláírja, mert tudja, hogy vele a PO és az SB is elérhető közelségben van és könnyebb meccselni egy Mahomes vagy egy Burrow ellen, főleg úgy, hogy az FO is ARod mögött van.

Ráadásul ez egy olyan párosítás lenne, ahol TUDOD, hogy az irányító és az elkapó tudnak együtt dolgozni és nem az van, hogy majd kialakul.

Jó kérdés, hogy mit is szeretne a tulaj meg az FO.
Ha hoznák ARod-ot, akkor a drafton meg szabadügynök paicon a DEF-t kellene közepes szintre kipofozni és lenne egy 2-4 éves SB ablakod, amit utána jó menedzseléssel fent tudsz tartani, hogyha váltasz egy kezdő QB-ra, aki ha hozza az átlagot, az is PO-t érhet és akár még többet is, lásd SF.

1 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Rodgersnel sztem egy kerdest kell feltennetek, ha komolyan gondoljatok. egy jo qb-ra vagytok vajon az SBtol? sztem nem. viszont ha idehozzatok akkor automatikusan ez az elvaras.
csebi
Tény, viszont az elvárás az valóban magasabb lesz, jöhetnek FA játékosok is nagyobb kedvvel, JMD is össze tud tenni egy pofás offense-t és azzal se feltétlenül foglalkozni még 2-4 évig, hogy kell-e QB.

A védelmet kell kipofozni aztán sztem irány a playoff, elég szép körbeverések várhatóak majd az AFC oldalon.

1 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
A pálinka az egyik legborzalmasabb dolog, amit a magyar gasztronómia valaha alkotott. Hogy a tokaji vagy bármilyen bor, vagy akár a Borsodi helyett ez lett a nagybetűs nemzeti alkohol, az azért nemzetkarakterológiai szempontból baromira beszédes.

Annak idején még a románokkal is volt valami névhasználati vita erről, pedig ezt nyugodtan odaadhattuk volna nekik.

Azt nem tudom, hogy ez hogy jön a politikához.
Kampman
Nem rossz dolog a pálinka, ha jól van elkészítve, függetlenül attól h legtöbbször egyszerre lehúzós dolog, de azért el lehet azt iszogatni, persze nem olyan mint egy konyak vagy egy whiskey, esetleg gin.

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
 24.hu/kulfold/2023/02/06/honvedelmi-miniszterium-repules-repulout-szijjarto-peter-koltseg/
Kici, ocó..
zemanla
baszki, Kairóban nincs három órás a repülőút, visszaúttal együtt az öt és fél.
hogy lehet óránként egymilliót fogyasztani? baszki, drágább volt, mint a kerozinköltség 😮
slowmotion
High Life...Balázs szeret nagy lábon élni 😛

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
De amúgy, a macskának mehet, sőt kötelező Whiskast adni, vagy ha nem azt adok, mert ne legyünk biszembaszom egészségeszöldek, akkor az nem jó vagy hogy van ez?
Lúdas Solymi
hirtelen aszittem arról beszélsz hogyan kell a macskát elkészíteni hogy finom legyen 😀
Negritis, a vajda
Hát, izé, beszélhetünk arról is, de akkor inkább átadnám a szót egy szakértőnek 😊
Szerkesztette: Lúdas Solymi

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
 www.portfolio.hu/uzlet/20230205/igazi-forradalom-jon-a-lidlben-595016

Csodás, hogy már a telefonom is jobban tudja nálam, hogy mit akarok írni, az autógyártók is jobban tudják, hogy milyen autót szeretnék venni, és most már a boltok is jobban tudják, hogy mit szeretnék enni, mint én magam 😊

Aztán amikor majd szépen elkezd csökkenni a forgalmuk meg a bevételük, akkor csodálkoznak (és szépen elkezdenek árat emelni)...
warr_b
Nem lesz itt bevételcsökkenés, kellően beletolták már az emberekbe ezt a növények fognak minket megmenteni, meg a hús egészségtelen mantrát, a többség vígan eszi majd ezeket a szarokat és elhiszi hogy egészségesebb, meg még a bolygót is megmenti.
Henderson
Merthogy egészségesebb és a bolygónak is hasznosabb.
Az meg, hogy kinek mi a finomabb, mi ízlik jobban, az sima ízlésvita.
Őszentsége Sobri Jóska
Mondja ezt a rengeteg tanulmány, ami kényelmesen figyelmen kívül hagyja, hogy milyen formában fogyasztják az emberek a húst,meg mit esznek mellette. Amikor a vörös húst kikiáltották közellenségnek, nagyjából gyorséttermi kajákon élő emberek eredményeire húzták rá a dolgot. Olyan szinten kezdik démonizálni az állati eredetű ételeket, hogy aki szeretne kicsit egészségesebben enni, de csak a mainstreamből tájékozódik, az meg sem meri enni, és többet árt magának mint használ. Az ízeket leszarom, biztos vagyok benne, hogy megoldják majd azt is hogy steak ízű legyen a növénypogácsa, de az felbasz, hogy károsnak kiáltják ki a tápanyagban leggazdagabb ételeket. (nem a parizerre gondolok, a normális minőségű húsok, belsőségek valódi superfoodok, nem muszáj chia maggal meg 26 féle zöldségből készült smoothieval baszkódni) De ez itt a gyűlölkodjünk topik, nem az egészséges táplálkozás, a fenntarthatóságukról meg bevallom kevésbé vagyok képben, de az alapján amiket olvastam ezzel kapcsolatban, ez sem annyira fekete-fehér, mint ahogy sokan előadják. Nekem nagyon nem tetszik hogy erre megy a világ és a legtöbben kérdés nélkül tapsolnak neki, de majd megoldom a nyomoromat valahogy, úgy is az a cél hogy egyszer majd termeljek magamnak pár dolgot, úgy néz ki úgy kell készülni, hogy kell tartani állatot is.
Henderson
Már ha engedni fogják, hogy tartsál állatot...
Mert kijönnek a hatóságok meg az állatvédők, aztán ha meglátják, hogy a disznaja nem megfelelően van tartva, akkor állatkínzó leszel 😛

De amúgy, a macskának mehet, sőt kötelező Whiskast adni, vagy ha nem azt adok, mert ne legyünk biszembaszom egészségeszöldek, akkor az nem jó vagy hogy van ez?

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Elkövettem azt a hibát, hogy bekapcsoltam a CIV VI-ot, kb 2 év után.
Már az induláás is legfeljebb csak az 5-höz képes volt bítató, de, ami azóta jött.
Egyszerűen rettenetes az egész. Nem is értem, hogy sikerült ezt így.

Teljesen gyári játékban-0 3rd party mod. Szinapszis:

Mulan (francia színekben), és a vámpírok (róluk tudtam, mert 2 éve már kiakadtam) megtámadták a városom. Mulan szétcsapott egy páncélost, de a vámpír nagymester és Beowulf az én oldalamon (titkos társaság) állt. Heroikus küzdelem kezdődött. Majd, amikor a támadás a második hullámra készültünk, kiáradt a folyó, és majdnem mindenki megdöglött. Így ért véget a csata.
😀 😀 😀

Itt kikapcsoltam, és inkább betettem a Munchkint, az ehhez képest egy földhözragadt komor játék.

Egészen elszomorító, hogy mennyire nem tud AI-t írni a fejlesztő, ezért ilyen hülyeségekkel rakja tele.
Helmut _Professional drinker
Azt nem tudom, hogy játszottam-e a 6-tal, az 5-tel azt hiszem igen.
Nekem az nem tetszett, amikor terjeszkedés közben nem csak az ellenfél/másik állam mozgására kellett figyelni, hanem a kereskedelmi, kulturális meg vallási befolyásra is.
Olyan szintű mikromenedzsmentet kíván, amit én már nem feltétlenül akarok lekövetni.
Nézegettem a Crusader Kings 2-3-at is, hogy milyen fajin kis játék, de az is olyan szövevényes...lehet egyszerűbb lenne a Rome Total Warnal maradni meg visszamenni korábbi CIV-hez, esetleg megnézni ezt az új CIV szerű játékot a Humankindot meg a Dune: Spice Warst.
Lúdas Solymi
A Civ sorozat pedig abszolút nem vészes / jóval könnyebb mint a Paradox grand strategy játékai - kevesebb rendszer van benne, és intuitívabb is szerintem, szóval ha a Civ V túl komplex volt, akkor csak óvatosan a CK3-mal meg EU4-gyel 😊
Igor
Na igen, ettől félek én is, hogy nem szórakozás lesz, hanem mikromenedzsment, azt meg csinálom eleget a munkám során.
De amúgy szeretem ezt a "csak még egy kört" stílust, ha látok benne kihívást vagy élvezetet és nem az van mint anno az Farmville-nél, hogy jajj, le kell aratni kukoricát, vetni kell, stb.
Legyen benne stratégia, ne csak tűzoltás szerű klikkelgetés.

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Nem tom én nem lennék nyugodt, ha kivágnának a NATO-ból, azt az északkeleti igencsak nacionalista beállítottságú szomszédunk meg most kapott egy rakat csúzlit NATO-országoktól...
empty taxi
És miért érné meg az Ukránoknak akár egy négyzetcentimétert is elfoglalni a mi kis szemétdombunkból? Mi olyannal rendelkezünk ami nekik(gazdaságilag-földrajzilag igazából akárhogy) nincs?

Fenyegetettség sem tudunk lenni a számukra, szóval még csak azt se tudom bele erőltetni a dologba, hogy megelőző csapásként “önvédelemből”.

Ez a szomorú valóság(vagy szerencsénk nézőpont kérdése).

Még mielőtt valaki félre értene, teljes mértékben a NATO tagság mellett vagyok, csak azt mondom, hogy ezt az ukrán fenyegetettséget nem látom valósnak, akár így akár úgy.
Cowboykarcsi90
Egyik legnagyobb importszükséglete Ukrajnának: gépek és berendezések, mi meg ugye összeszerelő ország lennénk.

Más, szintén fincsi:  24.hu/kulfold/2023/02/06/kirill-patriarka-ortodox-egyhaz-kgb-szovjetunio-svajc-titkositas-hirszerzes-orban-kormany-unios-szankcio/
empty taxi
Bocs sracok, de ne rohogtessetek mar. Az az ukrajna, amelyik most a teruletei integritasat serto revizionista agresszio elol menekul, ezzel kampanyolva szerzi a vedelmi tamogatasokat a nyugattol, amelyik egy emberkent odzkodik a katonai konfliktusoktol es egy emebrkent iteli el a szuverenitast serto politikakat, na majd ez az ukrajan fog megtamadni provokalatlanul egy orszagot az EU keleti szelen? Ne vicceljunk.

Ugyanakkor a hovedelmi miniszter altal kieszkozolt varatlan "tisztogatas" a tisztikarban uj megvilagitast nyer.
undisputedly
Provokálatlanul? Hát a Kárpátalja folyamatos lebegtetése, meg a kormány eddigi ténykedése simán belefér, ha épp ürügyet akarnak találni valami lépésre.

Másrészt, tudom hogy most a politikai/gazdasági érdekek miatt nyugaton az ukránok (mint nép) úgy vannak beállítva mint a ma született bárány, az oroszok meg mint a patás ördög, és ezt elég sokan be is nyalják, de az a helyzet, hogy én 2014 előtt elég sokat bizniszeltem velük, (rönk export-import) és azt tapasztaltam, hogy gondolkodásmód, életszemlélet, világkép szempontjából, ez a két társaság úgy 90%-ban ugyanaz. Egyik kutya, másik eb. Szóval bocs, de én egy cseppet sem bízok az ukránokban sem.

OFF
Majd egyszer, ha eleget ittam, megírom hogy milyen volt az ukránokkal/oroszokkal üzletelni, de kb úgy kell elképzelni, mint ha a Macskajaj és a Keresztapa lenne egy filmben. Olaszok hozzájuk képest a végtelenül precíz, megbízható, kiszámítható nyugat.
Jan
Ugyan mar, ne vicceljunk. Telefonrol nem fogok kisregenyt gepelni, de alapvetoen hibas abbol kiindulni, hogy hasonlo kulturkor, akkor allamilag is hasonlo motivumok menten cselekszenek, mert ez hulyeseg. Az orosz vezetes nagyhatalmi beidegzodessel dolgozik, az ukran nem. Most akarnak abba a nyugati tombbe integralodni -otthagyva az oroszokat- amely kollektiven lemondott a fegyveres erdekervenyesitesrol, mint vitarendezo eszkozrol es csak vedelmi oldalrol tudja megkozeliteni a konfliktusokat.
undisputedly
Meg amúgy mintha itthon nem épp hasonló módon menne az üzletelés bizonyos körökben.
Ami nincs rendesen leszabályozva vagy nem olyan, itt is megy a feketézés, átbaszás, stb.

Meg amúgy senki se azt mondja, hogy most azonnal öleljük keblünkre az ukránokat, de az már reményt ad, hogy emerre nyitnak és próbálnak távolodni az oroszoktól.
Meglátjuk mennyire jön be nekik, mi úgy látszik megyünk visszafele.

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
 www.portfolio.hu/uzlet/20230205/igazi-forradalom-jon-a-lidlben-595016

Csodás, hogy már a telefonom is jobban tudja nálam, hogy mit akarok írni, az autógyártók is jobban tudják, hogy milyen autót szeretnék venni, és most már a boltok is jobban tudják, hogy mit szeretnék enni, mint én magam 😊

Aztán amikor majd szépen elkezd csökkenni a forgalmuk meg a bevételük, akkor csodálkoznak (és szépen elkezdenek árat emelni)...
warr_b
Szerintem ezzel nincs semmi komoly baj. Akkor te mész máshova vásárolni. De lassan fel kell ismerni hogy a húsfogyasztás mostani mértéke probléma a földnek.

Persze az lenne igazi, ha a nagy CO2 kibocsátók nem a kis, hétköznapi emberek lelkiismeretére apellálnának, hogy mi fogyasztunk sokat, hanem ők keresnének zöld utatakat.
Fontos_Vidra
Persze, csak ugye ezzel megint az a gond, mint az összes hasonló környezettudatos meg zöld kezdeményezéssel a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve az elektromos autón át a növényeket evésig...
Mi itt Európában a fejünk tetejére is állhatunk és lehetünk akármilyen zöldek, amíg Afrikában meg főleg Ázsiában telibeszarják az egészet és full környezetszennyező és -terhelő minden, az összes gyár, a milliárd emberek mindennapi élete, teleszórják minden szeméttel a folyókat, óceánokat...
warr_b
Jogos, viszont Afrikában meg Ázsiában azért full környezetszennyező minden, hogy az ami neked kell, elő legyen teremtve, lehetőleg olcsón, szezononként és évenként változó kínálattal.
Lúdas Solymi
Ezt pont nem jó embernek mondod... én nem cserélgetem évente a telefonom/laptopom/tévém/tabletem/kocsim/akármim. Sőt.
warr_b
A "neked"-et általános értettem, mint európai vagy gazdaságilag fejlettebb, jobb körülmények között élő ember.

2 napja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Elkövettem azt a hibát, hogy bekapcsoltam a CIV VI-ot, kb 2 év után.
Már az induláás is legfeljebb csak az 5-höz képes volt bítató, de, ami azóta jött.
Egyszerűen rettenetes az egész. Nem is értem, hogy sikerült ezt így.

Teljesen gyári játékban-0 3rd party mod. Szinapszis:

Mulan (francia színekben), és a vámpírok (róluk tudtam, mert 2 éve már kiakadtam) megtámadták a városom. Mulan szétcsapott egy páncélost, de a vámpír nagymester és Beowulf az én oldalamon (titkos társaság) állt. Heroikus küzdelem kezdődött. Majd, amikor a támadás a második hullámra készültünk, kiáradt a folyó, és majdnem mindenki megdöglött. Így ért véget a csata.
😀 😀 😀

Itt kikapcsoltam, és inkább betettem a Munchkint, az ehhez képest egy földhözragadt komor játék.

Egészen elszomorító, hogy mennyire nem tud AI-t írni a fejlesztő, ezért ilyen hülyeségekkel rakja tele.
Helmut _Professional drinker
Azt nem tudom, hogy játszottam-e a 6-tal, az 5-tel azt hiszem igen.
Nekem az nem tetszett, amikor terjeszkedés közben nem csak az ellenfél/másik állam mozgására kellett figyelni, hanem a kereskedelmi, kulturális meg vallási befolyásra is.
Olyan szintű mikromenedzsmentet kíván, amit én már nem feltétlenül akarok lekövetni.
Nézegettem a Crusader Kings 2-3-at is, hogy milyen fajin kis játék, de az is olyan szövevényes...lehet egyszerűbb lenne a Rome Total Warnal maradni meg visszamenni korábbi CIV-hez, esetleg megnézni ezt az új CIV szerű játékot a Humankindot meg a Dune: Spice Warst.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Kis hülye pöcs, funkcionális analfabéták vagytok - ezek után sajna ezt kell mondanom. Nem tűnt fel, hogy nem kötöttem bele senkibe, hanem csak szóvá tettem (idézettel), hogy tegnap mi folyt az eredménykövetőben?
ötös műhold
Személyeskedést be lehetne fejezni, mert elég irritáló mindenki számára amit csinálsz.
Ha nem vennéd észre, mindenki próbálja elengedni a témát, te meg itt lovagolsz rajta.

Másrészt elég visszatetsző a stílusod, amivel előadod, hogy itt mindenki hülye csak te vagy a helikopter és mindezt azért mert mondjuk X évvel ezelőtt rászabadultál az internetre. Ez még nem jogosít fel semmire és nem leszel több vagy jobb bárkinél is.

Úgyhogy légy szíves fejezd be itt a fórumon ezt a beszélgetést, folytasd privátban az illetőkkel.

Köszönöm.

11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
business 😊

 mandiner.hu/cikk/20220227_kulfold_ciganyok_ukrajna_orosz_tank_haboru
Elloptak egy orosz tankot a helyi cigányok Herszon megyében
NB2
Ők csak a vasért mentek, aztán hősök lettek 😀

Következő mi lesz, odamennek az oroszokhoz, hogy tesó, meg tudod mondani, hogy mennyi az idő?
De a jármű műszerfalán lévőt mutassad má légyszi.

11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528

Greengo
A partizános interjú stílusa ma este még érthető volt, de ez, ha real, akkor szánalmas. Dk-s nyugdíjas színvonal. Mondjuk annak a szavazó bázisnak is játszani kell ez igaz.
MC12
Nekem tetszik. Nagyot mész MZP fikazásban.
Üdv , egy nem dk-s nyugger
gordon
De akkor mondd már el, anyazni kellett volan mar eddig is az oroszokat? Nem egy normális kommunikáció kiépítésében volt érdekelt Mo, ha más nem az olcsó gáz miatt?

Úgy írják ezeket mintha Orbán támogatná a háborút, bármi áron az oroszok mellé állna, holott korantsem ez történik.
davemayer
Mert a potrohos orban egy budos csicska szelkakas, oda nyal mindig ahova erdeke fuzodik. Ezert is utaljuk jopáran. Persze elfogadom hogy teged ez nem zavar, csak te is fogadd el hogy sokakat meg kurvára.
eaglesmcnabb
Én nem akarlak titeket meggyőzni en semmiről. Engem nem zavar, mert én nem latom ezt a szélkakas effektust úgy mint ti, ez akkor lenne valid ha egyszer az oroszokat favorizálta volna még békeidőben, maskor meg nem.
davemayer
nem akarok belemenni,de te tényleg nem láttál változást OV oroszpolitikájában az évek során??
briareos
Nagyon én sem akarok belemenni mert hülyeséget nem akarok írni, én annyit vettem észre hogy 2010 után fontos volt mindig is Oroszország neki, korrekt gazdasági együttműködésre törekedett velük ( a gáz miatt gondolom). Most ez változni fog, ezután ezt már nehéz lesz megtenni, a mostani napok kommunikációjából is ez látszik. Ezért sem értem higy miert talpnyalózzák meg csicskázzák amikor a gyakorlatilag a háború kitörésének pillanatában kijelentette hogy elítéli a háborút, és emiattt Oroszországot is.
davemayer
Azért, mert mindig amikor az EU valamilyen közös nyilatkozatot akart tenni akár Oroszország, Kína, Törökország vagy bárki ellen vagy összefogást akartak, akkor ez a kis pöcs megvétózott mindent és csak akkor ment bele dolgokba, amikor megkapta amit kért, általában pénzt vagy valami sumákságot.

Ráadásul folyamatosan gyengítette az európai integritást, erősítve a populizmust és a populista vezetők térnyerését, reménykedve abban, hogy majd kialakíthatja a saját kis bagázsát.

Nem átallott ezentúl engedni, hogy egy orosz bank idetelepedjen, akiről mindenki tudja, hogy kb. a kémek járnak át rajta, ráadásul az egész épületet és területet átadta a ruszkiknak, mindenféle állami ellenőrzés lehetősége nélkül.

Továbbá a Paks 2 szerződés megkötését titkosította, így nem tudjuk, hogy milyen adósságba verte bele az országot és ugyanezt eljátszotta a kínaiakkal is.

Csak azért, hogy az legyen amit ő szeretne, képes odadörgölőzni mindenkihez és közben belengetni az EU-ból meg NATO-ból való kilépést is a retorikájával.

Egy szó mint száz, gyengíti azt, hogy az EU egységessé váljon, belülről bomlaszt és elveszi a figyelmet és a lehetőséget attól, hogy az EU komolyabb és biztonságosabb világpolitikai tényező és hely legyen.

11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528


Szerkesztette: Lúdas Solymi

10 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
De nem abban állapodtunk meg, hogy nem tudjuk ki miért siet és elfogadjuk, hogy neki lehet sürgős dolga? Mert én így állok hozzá, hogy ha nem közveszélyes, akkor én letojom ki mennyivel megy (jó városban azért nem menjünk 150-nel). Ha tud úgy menni, hogy azért mások életét ne veszélyeztesse, akkor én nem török pálcát felette.
NB2
Apám 10-20 évig oktató volt az MHSZ-nél, nem csak polgári, hanem katonákat is, aztán meg kamionozott és igen jól tudott vezetni, bármivel. Sztem komolyabb raliautót is simán tudott volna, de nem érdekelte a száguldás. Volt olyan, hogy a tizenéves Ford Fiestával előzte vissza V-akárhányas Volvóban ülő fiatal kislánykát, mert azt hitte, hogyha nagy autója van, akkor tud vezetni.
Meg igen sokan megköszönték neki 20-30 év távlatából is, hogy anno megtanította őket vezetni.

Na ő mondta az alábbiakat:
- Úgy vezess, hogy nem csak oda, hanem vissza is kell érni.
- Lehet, hogy te jól vezetsz, az nem elég, mert a környezeted is számításba kell venni, mivel nem tudhatod, hogy ki hogyan reagál körülötted.
- Majd akkor mondja ha jól vezetett, hogyha úgy hagyja abba a vezetést, hogy nem okozott balesetet.
Nyugodjon békében szegény, tényleg így hagyta abba, csak nem önszántából.

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Charlie.. Én nem szeretem, ha értelmes emberek hülyének tettetik magukat. Felteszem azért született meg a módosítás, mert a munkaerőhiány miatt egyes munkáltatók igénylik. Míg a többlet túlórát valamilyen kifacsart logikával be lehet úgy állítani, hogy az a melosnak jó, a három éves munkaidő keretet sehogy. Te is tudod mi a törvény célja és hogy ez kiknek jó, akkor miért akarod megmagyarázni?
Szokol
Nem akarom megmagyarázni. Természetesen én is azt gondolom, hogy a módosítás, mint minmden, igényre született.
Én nem akarom megmagyarázni, magyarázza akinek a dóga.
Csak zavar a rabszolgatörvényezés, meg hogy ezért
1. parlamenti ostromot imitálnak egyesek.
2. a szagszervezetek sztrájkkal fenyegetnek.

Azért toltam be, amit toltam, hogy olvashassa, akinek (mint nekem) esetleg igénye. És ne csak a 444 meg azindex informálja.
Természetesen, ha erre itt nincs igény, akkor itt se voltam.
Charlie Firpo
Jézus Krisztus, te ki a mennyekben lakozol vagy mi.
Nembaszod, hogy azt hiszed, hogy az emberek nem tudnak olvasni és törvényt értelmezni, de te most itten fölvilágosítasz minket és ezután heppiszánsájn lesz minden.
Ja, meg már az is probléma, hogy a szakszervezetek - akik elméletileg a dolgozókat kellene, hogy védjék - sztrájkkal fenyegetnek.
Eszem-faszom megáll, hogy ezek a nyomorultak miért próbálják tenni a dolgukat, mikor a főméltóságú Charlie Firpo már értelmezte, láttamozta és jóváhagyta a törvényt, aminek a másik fele még kész sincs.

Mert ugye a kormányt úgy lehet ismerni az eddigi tevékenységei alapján mintha csupa szívjóságból és a zemberekért tennének mindent, ühüm. 2018 Családok Éve, lakoltassunk ki pár embert így a tél előtt.
Meg basszuk szét a cafetériát, jöjjön be még több adó, amit lehet a stadionokra költeni, meg módosítsuk szegény focisták adózását, hogy még többet tehessenek zsebre, hátha majd így hazajön a Zsuzsi.

Gondolom utánaolvastál pár dolognak és szerinted a törvény ezen értelmezése is rendben volt:

"a munkáltatók akár két évig hatnapos munkahetet írhatnak elő, a túlmunkát pedig a következő évben kiadhatják szabadidőben, így a túlórákért a munkavállaló egy fillért sem kapna."

De persze a te értelmezésedben a fenti csak a fantázia szüleménye és a cégek nem csinálnak ám ilyet, de nem ám. Megnyugtatlak, de, csinálnak ilyet. És nem 444-ről meg zindexről kapom az infót, hanem közvetlen ismerősöktől, családtagoktól, stb.

Nem tudom, hogy miben dolgozol vagy dolgoztál-e valaha termelési területen meg láttál-e kollektív szerződést ill. egyénenkénti elbeszélgetést/aláíratást/nyomásgyakorlást dolgozókkal, de ezek szerint vagy nem vagy nem érdekel a dolog és fogalmad nincs azokról az emberekről és körülményeikről akiket ez érint.

És mielőtt elkezdenél fantáziálni, elmondanám, hogy 30-as éveim végén járok, dolgozok már egy ideje, multiknak, jó pozícióban, viszonylag jó fizetésért és megfelelő munkakörülmények között, tehát engem ez a törvény nem érint és megtehetném, hogy nem foglalkozok vele és állhatnék úgy hozzá, hogy nem az én bajom, ő baja, minek szavazott a Fideszre, stb., viszont nem teszem és holnap én is kimegyek tüntetni.
És ha kell, akkor azután is kimegyek tüntetni, jövőre is, amikorra a szakszervezetek az országos sztrájkokat szervezik.

7 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Ismételten egy sportriporter aki megpróbált valamit elmagyarázni Kele Janinak más szemszögből.
Sajnos lehetetlen.
Azért pro-Kele érvben olvasni a kollegalitást elég cringe volt.
zacknorb
Jó, hát megértem őt is. Könnyebb a kormányra (?) kenni, hogy minden egyes hazai sportcsatorna hátat fordított neki, mint elgondolkozni az okokon.

Követ szerintem 6 éve twitteren, kivétel nélkül csak akkor jelent meg, amikor lehetett egy kicsit kötekedni, balhézni. Elég fárasztóak lehetnek így a mindennapok.
Maka
Szia Maka,

Nem ismerlek, de vagy oltári naivságra vall részedről, ha azt hiszed, hogy ebben nincs politika vagy épp teljes mértékben tisztában vagy vele, mert ugye te érdekelt vagy és hát "valamiből meg kell élni"...

Egyszerűbb lett volna, hogyha csak leírod a tényeket és nem kezded el mosdatni a szerecsent:

 forbes.hu/uzlet/magyar-kezbe-kerulhet-a-digi-epul-a-nemzeti-tavkozlesi-platform/
 g7.hu/vallalat/20190914/az-allam-es-a-mobilhasznalok-is-milliardokat-bukhatnak-a-tegnapi-dontes-miatt/

Ugye, kicsiny országunkban minden piaci alapon működik, ezért vonultak ki a Cafetériás cégek, mert biztos nem érte meg nekik vagy épp a dohányárusítás volt olyan veszteséges, hogy a kormánynak kellett létrehozni a Nemzeti Dohányboltokat.

Amint látjuk, muszáj a sportcsatornákat és a távközlést is ilyen-olyan módon felkarolni...

De tudom, te bennfentes vagy, így bizton tudod, hogy semmi politika sincs benne...

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 5 528
Amúgy én is értetlenkedek itt az emberek hozzáállásán, mintha azt várná mindenki, hogy itt a szokásos világverő alakulatnak kellene lennie, miközben ilyen nincs és az elmúlt években is az alábbi négyesre építettünk:
Brady - Gronk - Jules - White és a playoffmenő Amendola.

Az összes többi ember folyamatosan rotálódott más csapatokból és a fentebbiekből is nagyon kevés volt az olyan playoff run ahol mindegyik elérhető volt és nem ülte ki a meccseket sérülésekkel.

Nem tudom más csapatok mit hogyan csinálnak, de azt látni kell, hogy mi Bradyhez kötöttünk mindent, ő határozta meg a franchise jövőjét és most is ő határozta meg, hisz úgy lépett le, hogy bennragadt 13,5 milla DM a holtszezonra, 8 millió volt akkor AB után és Thuneyra meg rátettük a taget, megegyezni meg nem sikerült.

Szóval úgy futottunk neki a draftnak, hogy 0 mozgásterünk volt.
Aztán jött a Covid, a kevesebb edzés, ami az IR-ről visszatérő embereknek nem igazán adott lehetőséget a gyakorlásra, nem tudtad kiértékelni a saját játékosaid és az ellenfelekét se nagyon.
Utána jöttek az opt-outok, ahol kvázi a kezdő emberek ültek ki és most azoknak a cseréi és a mélység játszik, akik után nincs további merítési lehetőség.

WR fronton folyamatosan problémákkal küzdöttünk, Sanu úgy tűnt beválik, de most az a kérdés, hogy a sérülése miatt vágtuk ki, mert lelassult (ahogy tettük pl. Hogannal) vagy egyszerűen nem tudott szeparálódni?

Harryvel többet kellett volna dolgozni, ami nem jött össze, de azért még ne írjuk le (igen, tudom első körös).

És még tegyük hozzá azt is, hogy a Patriots csak azért volt vonzó mindenki számára, mert itt nagyobb esélye volt arra mindenkinek, hogy gyűrűt nyerjen.
Brady elmenetelével, a 0 cap space-szel mégis kit lehetett volna elhozni egy csodás rebuild ígéretével?
Most esetleg Cam miatt lehetne majd valakit hozni, amíg még lehet, én pl. megpróbálnám rávenni Kraftot, hogy engedje visszahozni AB-t, hátha.

Én azt látom, hogy ennek a csapatnak adni kell még pár meccset, ami hiányzik a tarsolyukból, utána le lehet vonni a tanulságot, de azért nem temetném őket.

Továbbá azok akik szekálják McD-t, azok ugyan mondják már meg, hogy mégis milyen playeket kellene felrajzolnia még?
Mutatjuk, hogy futni fogunk? Igen. Miért a KC elleni AFC döntőt meg nem egy párharcot nem így nyertünk meg?
Tudod, hogy futunk, verjél meg.

Valahogy tömöríteni kell a box-ot, hogy aztán mehessen a labda a WR/TE/RB-nek.
Azzal meg nem lehet mit kezdeni, hogyha nem tudják megverni az embert vagy nem tudják végrehajtani az utasítást.

Lehet azt mondani, hogy a Titansnek ment ennyi szünet után, de totál más a keret felépítése, összeszokottsága és rutinja.

Kicsit úgy érzem, hogy irreálisak az elvárások és inkább induljunk ki a SEA, KC, Raiders elleni meccsből, ezt a mostanit meg kezeljük úgy, hogy a nulla edzés mellett még totál balszerencsénk is volt és még így is a győzelemért mentünk a végén.

Szerintem ez megmutatja a csapat tartását, küzdeni akarását és potenciálját.