Solymi

New England Patriots

Solymi
Utoljára láttuk
6 órája
Regisztrált
több mint 5 éve
Fórum hozzászólások
2 091Utolsó 10 fórum hozzászólás

14 órája
Solymi New England Patriots 2 091
Van anyagi érdekből fideszre szavazó is az országban nem is tömegével de sok.
Janek
Persze. És van aki családi okból, vagy azért, mert szereti, hogy Orbán szereti a focit ésatöbbi. Nagy tömegben viszont az alapvető szavazási ok a "jobbos kötődés". Aminek a "jobboldalhol" vajmi kevés köze van, a "jobbos" a magyar politikai térben általánosságban a "nemzeti érzelműt" jelenti - ami önmagában is egy gyűjtő fogalom, sokféle "érzelműséget" egybegyúrva, egy pici nacionalizmus, egy pici múlt romantikája, egy adag eu szkepticizmus, egy adag globalizáció ellenesség -, és mindez megspékelve egy erősen balos/szocdem gazdaságpolitikai elvárás-rendszerrel (ingyenes oktatás, állami egészségügy / nyugdíj, gazdaságilag erős állam, "teljes foglalkoztatás" ésatöbbi). Hangsúlyozom, ez a szavazói elvárás. A Fidesz nyilván teljesen mást csinál, de éppen ez volt a mondandóm lényege. Hogy a szavazói fejekben levő Fidesz és a valóságban létező Fidesz már másik univerzumban léteznek. És ezt a szavazó tábor zöme úgy tudja áthidalni, hogy vagy kizár / kizárt minden mást és már csak a migráns, gyurcsány, stb. szavakra fókuszál. Vagy pedig eldobta minden elvárását, nem is igazán elégedett azzal ami van, de elfogadta (hagyta magát meggyőzni) a "centrális erőtér" mantrával, azaz azzal, hogy a Fidesz az egyetlen nem jó, de működőképes alternatíva. Minden más a patás ördög / debilek / idióták gyülekezete. Ergó szar ez így, de nincs más opció, mint továbbra is Orbánra szavazni. Ez a mainstream, nagy tömegben létező Fidesz választói attitűd ma. Ha nem ez lenne a helyzet, akkor nem lenne nemzeti konzultáció sem. (vagy teljesen más témákról szólna).

A mainstram ellenzéki attitűd meg az - azzal együtt, hogy ezer féle irányból verődött ez is össze, ezer féle egyéni okkal, de a mainstream az -, hogy Orbán már annyira ártalmas az országnak, hogy annál már minden csak jobb lehet. '22-ben ez a két mainstream attitűd fog versengeni.
peterk2005
Vagy igazából elhitték az Orbán meséjét, hogy ők védik meg az országot a migránsoktól és brüsszeltől, mert ha ők nem lennének, akkor:

1. Visszajönne a patás ördög: Gyurcsány és mögötte Soros
2. Migráns hordák rohannák le országunkat és erőszakolnák végig asszonyainkat
3. Brüsszel felől jövő libsik erőszakolnák végig a férfiakat és rontanák meg gyermekeinket, ne adj isten, már az óvodában buzivá változtatva őket.
4. Brüsszel szétlopná az országot, felemelné az adókat és tönkretenne mindent
5. Meg amúgy is, egykutya mindkettő, ezek legalább már megszedték magukat (még nem teljesen).
6. Mit tudnánk tenni?

19 órája
Solymi New England Patriots 2 091

nagir
Ez az ember nem csak hülye, de az élet is idiótát csinál belőle, hadd érezzék az angolok, hogy kire/mire szavaztak...

1 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Szokol, ez egy nagyon helyes törvény, díszítheted ahogyan szeretnéd. 😊
kristóf17
Azt látom, hogy egyetértesz a törvénnyel, de hogy mi köze az adott esethez, azt még mindig nem...
Szokol
“A bécsi Kronen Zeitung hétfői számában azt írta, hogy egy helyi népiskolában a tanárnő 6-10 év közötti kisdiákoknak egy női babán mutatta meg, hogyan kell szexuális kapcsolatot létesíteni, majd tájékoztatta őket az önkielégítésről is. Néhány gyereket ez annyira felzaklatott, hogy tiltakozni próbált, az egyik fiú közölte a tanárnővel, hogy nem akarja ezt tovább hallgatni, de a pedagógus azt válaszolta, hogy muszáj - írja az origo.

A botrányos gyakorlat miatt a szülők kivették a gyermeket az iskolából és a Kronen Zeitungnak elmondták, hogy még sosem látták ennyire összetörten. Napokkal később újabb botrányra derült fény ugyanis egy másik szülő elmondása szerint kiderült, hogy a tanárnő arról is beszélt a gyerekeknek, hogy aki nem akar kisbabát, az használhat óvszert.

“Ezzel az információval nem tudnak mit kezdeni a gyerekek, hiszen még túl fiatalok hozzá”

– mondta idegesen az apa. A lapnak nyilatkozó Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke, teljesen elhibázottnak ítélte ezt a fajta felvilágosítást.

“Ez megijeszti a gyerekeket, hibás módon közelítik meg a témát, mert megsértik a szemérmesség természetes határát. A szexuális nevelésnek mindig a korosztálynak és a fejlettségnek megfelelőnek kell lennie. A hat vagy tízéves gyerekeket nem érdekli még a nemi aktus”

- fejtette ki a szakember. Az osztrák kormány gyorsan reagált a történtekre. Az oktatási minisztérium pedig felül fogja vizsgálni, hogy a jövőben milyen egyesületeknek engedélyezzék a szexuális oktatást az iskolákban. Jan Ledochowski, az ÖVP kereszténydemokrata szóvivője azt tanácsolja a szülőknek, hogy azonnal hívják fel a figyelmet, ha a fent leírtakhoz hasonló eseteket tapasztalnak.“
#JC6
Erre kell készülni a jövőben. De szerencsére idehaza van egy gyermekeket normálisan védő törvény. 😊
kristóf17
pont hogy a törvény ezt hozza el nekünk
ez hol volt meleg vagy lmbtq? ez sima hetero cucc
a tanárok fogják felvilágosítani a gyerekeket a tanterv alapján ami "gyorsan" halad a korral
Negritis
...Ellenben a ellenvetésed jogos....
kristóf17
Olvass 😊
kristóf17
Na, megnéztem már milyen újság ez a Kronen Zeitung...
Ausztria legnagyobb lapja, jobboldali, populista és eurószkeptikus...legalábbis a wiki szerint...
(mondjuk már a kialakítása meg a cookie elfogadási nyilatkozata gyanús volt, mert eddig csak az NSO-nál láttam ilyet...véletlen lenne? )

Sokkal többet mint amit az origo írt abból se lehet megtudni...hátha a jövőben kiderül valami, hogy mi is történt.

De egyetlen, valamilyen módon zavaros esetből arra következtetni, hogy ez lesz...
Erre berakhatnám ezt is:

 divany.hu/eletem/lmbtq-aktivista-iskola-erzekenyites/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Érdekes amúgy, hogy most bukkan fel egy ilyen eset a hanyatló nyugaton...

1 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Nem tudom, szerintem elég jelentős létszámú az a halmaz is, akik se a fideszre nem szavaznának, se egy olyan koalícióra, amiben benne van az MSZP meg a DK. Nem feltétlenül csak és kizárólag a jobbikosok. Azoknak rossz ez a nagy ellenzéki kényszeredett összefogósdi, így vagy el se mennek szavazni, vagy beikszelik a kutyákat, esetleg rajzolnak egy faszt...
warr_b
Kb én pont így vagyok ezzel. Nincs az az isten, hogy bármilyen összefogósdira szavazzak amiben benne van az Mszp/DkGyurcsány, se a Fidesz. Maradok otthon vagy szavazok a kutyákra/kerületi független jelöltre.
KoporShow
utána hogyha mindezt rendbe tették és a Fideszes holdudvart kisöpörték, majd jöhet az, hogy akkor most mi is van a Jobbikkal meg ezzel-azzal a párttal...

Elsőnek a demokráciát kellene visszaállítani, meg az elrabolt és jövőben lenyúlandó pénzeket visszaszerezni...
Solymi
Én erre meg azt mondom, hogy naiv vagy, nem fognak elsöpörni semmit, csak a saját embereiket teszik a helyükre/a meglévők szépen integrálódnak a másik oldalon.
KoporShow
De ilyen alapon akár fel is köthetné magát az ember, mert semmi se lesz jobb...
Sőt, a kutyákra, függetlenekre leadott szavazat is csak fingreszelés akkor már.

Az meg milyen gondolkodás már, hogy csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz?

Vagy a kutyákokra ez már nem igaz, mert ők mutatnak is valamit?
Akkor a többire ugyanez miért nem lehet igaz?

Nekem se tetszik sok minden...
Nem mondom, hogy nem adnék Gyurcsánynak még egy esélyt mint politikusan, de országvezetőnek semmikép.
Dobrev Klára lehet, hogy szimpatikus, de még nem tudom mit várjak tőle.
Karácsony Gergely? Alkalmatlan! 😀 De tényleg...ezt a faszit csak teszik ide-oda, aztán lehet ő csinálja jól, meglátjuk mi sül ki belőle.
Jakab Péter? Jó a beszélőkéje, szimpatikus, viszont Jobbikos, ő is olyan, h kiderül merre akarja a pártot vagy magát vinni...
Fekete-Győr András? Fene se tudja, ő is eléggé az a faszi még aki csak oda akar kerülni...

Viszont ha nem adjuk meg nekik az esélyt, akkor nem derül ki, hogy mit tudnak majd csinálni, mi van akkor amikor valóban döntéseket kell hozniuk és vállalni a felelősséget érte, mert az emberek sorsa múlik rajta...

Ne a makulátlan lovagot várjuk már fehér lovon, mi se vagyunk tökéletesek, ők sem azok.

A Fidesz már megmutatta mennyire érdekli az emberek sorsa...semennyire...behúzták az országot a saját uralmuk alá és ennyi.
Solymi
Az meg milyen gondolkodás már, hogy csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz?

Realista.

Vagy a kutyákokra ez már nem igaz, mert ők mutatnak is valamit?
Akkor a többire ugyanez miért nem lehet igaz?


Kutyások, még nem buktak meg. Nem akarják amúgy sem megváltani a világot, kb az egyetlen "párt" amelyik hiteles a választhatók közül.

Nekem se tetszik sok minden...
Nem mondom, hogy nem adnék Gyurcsánynak még egy esélyt mint politikusan, de országvezetőnek semmikép.
Dobrev Klára lehet, hogy szimpatikus, de még nem tudom mit várjak tőle.
Karácsony Gergely? Alkalmatlan! 😀
Jakab Péter?
Fekete-Győr András?


Na ugye, te is felsoroltál kb mindenkit, hogy miért nem jó választás, és ahogy mondtad: csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz

Ne a makulátlan lovagot várjuk már fehér lovon, mi se vagyunk tökéletesek, ők sem azok.

A Fidesz már megmutatta mennyire érdekli az emberek sorsa...semennyire...behúzták az országot a saját uralmuk alá és ennyi.

Nem vár senki sem fehér lovagot, de naivitás azt hinni hogy csak a Fideszt nem érdeklik az emberek.
Mindegyik politikust csak addig érdeklik az emberek amÍg a nevük mellé kerül az X, addig zavarja a korrupció amÍg nem az ő zsebébe vándorol a pénz,addig akarja elsöpörni ezt a rendszert amÍg nem az ő érdekeit szolgálja.

Üdvözöllek 2021-ben.
KoporShow
Szerintem ez meg egy igazán negatív hozzáállás és pont ez az amely aláássa a demokráciába vetett hitet és akaratot és azt mondja, hogy ami most van, az fog folytatódni, mert realizmus meg blablabla...így ne csodálkozzunk, hogy mindenhol törnek fel az illiberális államok...

Nem is értem az ilyen embereket...persze, idealista vagyok, mert szeretném, ha ennek az országnak meg a benne élő embereknek jó/jobb legyen...

Ha én vagy a világ úgy állna hozzá az országhoz, mint te, akkor csak simán behúznék/behúznának egy pipát az ország neve mellé, hogy ezt elvesztettük, menjünk tovább...költözzünk át egy még demokratikus országba

Mindenki csak addig beszél így, amíg nem kezdik el összeszorítani az ő életterét és amíg nem érzi úgy, hogy folyamatosan vesznek el az életteréből és nem avatkoznak bele olyan szinten ami már zavarni fogja...

Én nem azt mondtam, hogy miért nem jó választások, hanem azt, hogy nekem mi a problémám, de ettől még inkább választom őket, mert bízok abban, hogy valóban azt fogják csinálni amit mondanak és nem fognak meghátrálni a nehézségek elől.
Solymi
Én meg az idealistákat nem értem, hogy miért jó egy álomképet kergetni ami soha nem fog megvalósulni.
Attól nem lesz jobb az országnak/embereknek, hogy hamis illúziókat kergetnek. Igaz sokan szeretik homokba dugni a fejüket és várni a csodára, ahelyett, hogy szembenéznének a valós problémákkal.
Szerintem meg ez egy kurva negatÍv hozzáállás mert az évek során nagyon sok csalódás fog érni, majd kiégsz és tényleg hozhatod a kötelet.
Ezért is tudnak feltörni az illiberális államok mert valós ellenségképet tudnak mutatni az egyszerű embernek akinek ez kézzelfogható cél, ügy ami mögé be tud állni, nem egy utópisztikus idealizált vágyálom.

Megsúgom amit korábban Írtam az nem csak Mo-ra vonatkozik, a nagy Ny-európai mintademokráciák is hasonlóképp működnek az USA meg főleg.

BÍzni bÍzhatsz bármiben csak ne csodálkozz ha a 99% jön be nem az az 1% amire vársz.
KoporShow
Lehet, hogy a nyugati demokráciák is hasonlóan működnek, csak ott a politikusok hogy-hogy nem valami bugyuta oknál fogva képesek lemondani, hogyha lebuknak vagy hibáznak...

Nem is értem...

Mondhatni nihilista hozzáállásod van a dolgokhoz, de ez van...reméljük, hogy nem neked lesz igazad 😉

A másik opció, hogy ezt nem fogadod el, és akkor minden adandó alkalommal cseréled az elitet. Ezzel tudsz rajtuk egyedül gyengíteni. Ha nem cseréled, akkor csak tovább erősödnek. Ebben a jelenlegi politikai rendszerben más kifutás nincs. Ahhoz, hogy legyen, előbb ki kell építeni olyan civil erőket, amik még a nálunk fejlettebb nyugaton is csak épülgetnek, nálunk meg alig vannak nyomai.
peterk2005
Ez tiszta sor, ezt máshogy nem lehet. Ha az éppen kormányzó politikai elit nem tetszik vagy szerinted nem működik jól, akkor leváltod.
Jönnek majd olyanok, akik változtatni akarnak vagy a helyükbe lépni, ezért a normálisabbja mindent megtesz azért, hogy megmaradjon a helyén.

Fékek és ellensúlyok ugyebár, amit nálunk leépítettek és ezért van ez a hozzáállás mint most.

Szerkesztette: Solymi

1 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Nem tudom, szerintem elég jelentős létszámú az a halmaz is, akik se a fideszre nem szavaznának, se egy olyan koalícióra, amiben benne van az MSZP meg a DK. Nem feltétlenül csak és kizárólag a jobbikosok. Azoknak rossz ez a nagy ellenzéki kényszeredett összefogósdi, így vagy el se mennek szavazni, vagy beikszelik a kutyákat, esetleg rajzolnak egy faszt...
warr_b
Kb én pont így vagyok ezzel. Nincs az az isten, hogy bármilyen összefogósdira szavazzak amiben benne van az Mszp/DkGyurcsány, se a Fidesz. Maradok otthon vagy szavazok a kutyákra/kerületi független jelöltre.
KoporShow
utána hogyha mindezt rendbe tették és a Fideszes holdudvart kisöpörték, majd jöhet az, hogy akkor most mi is van a Jobbikkal meg ezzel-azzal a párttal...

Elsőnek a demokráciát kellene visszaállítani, meg az elrabolt és jövőben lenyúlandó pénzeket visszaszerezni...
Solymi
Én erre meg azt mondom, hogy naiv vagy, nem fognak elsöpörni semmit, csak a saját embereiket teszik a helyükre/a meglévők szépen integrálódnak a másik oldalon.
KoporShow
De ilyen alapon akár fel is köthetné magát az ember, mert semmi se lesz jobb...
Sőt, a kutyákra, függetlenekre leadott szavazat is csak fingreszelés akkor már.

Az meg milyen gondolkodás már, hogy csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz?

Vagy a kutyákokra ez már nem igaz, mert ők mutatnak is valamit?
Akkor a többire ugyanez miért nem lehet igaz?

Nekem se tetszik sok minden...
Nem mondom, hogy nem adnék Gyurcsánynak még egy esélyt mint politikusan, de országvezetőnek semmikép.
Dobrev Klára lehet, hogy szimpatikus, de még nem tudom mit várjak tőle.
Karácsony Gergely? Alkalmatlan! 😀 De tényleg...ezt a faszit csak teszik ide-oda, aztán lehet ő csinálja jól, meglátjuk mi sül ki belőle.
Jakab Péter? Jó a beszélőkéje, szimpatikus, viszont Jobbikos, ő is olyan, h kiderül merre akarja a pártot vagy magát vinni...
Fekete-Győr András? Fene se tudja, ő is eléggé az a faszi még aki csak oda akar kerülni...

Viszont ha nem adjuk meg nekik az esélyt, akkor nem derül ki, hogy mit tudnak majd csinálni, mi van akkor amikor valóban döntéseket kell hozniuk és vállalni a felelősséget érte, mert az emberek sorsa múlik rajta...

Ne a makulátlan lovagot várjuk már fehér lovon, mi se vagyunk tökéletesek, ők sem azok.

A Fidesz már megmutatta mennyire érdekli az emberek sorsa...semennyire...behúzták az országot a saját uralmuk alá és ennyi.
Solymi
Az meg milyen gondolkodás már, hogy csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz?

Realista.

Vagy a kutyákokra ez már nem igaz, mert ők mutatnak is valamit?
Akkor a többire ugyanez miért nem lehet igaz?


Kutyások, még nem buktak meg. Nem akarják amúgy sem megváltani a világot, kb az egyetlen "párt" amelyik hiteles a választhatók közül.

Nekem se tetszik sok minden...
Nem mondom, hogy nem adnék Gyurcsánynak még egy esélyt mint politikusan, de országvezetőnek semmikép.
Dobrev Klára lehet, hogy szimpatikus, de még nem tudom mit várjak tőle.
Karácsony Gergely? Alkalmatlan! 😀
Jakab Péter?
Fekete-Győr András?


Na ugye, te is felsoroltál kb mindenkit, hogy miért nem jó választás, és ahogy mondtad: csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz

Ne a makulátlan lovagot várjuk már fehér lovon, mi se vagyunk tökéletesek, ők sem azok.

A Fidesz már megmutatta mennyire érdekli az emberek sorsa...semennyire...behúzták az országot a saját uralmuk alá és ennyi.

Nem vár senki sem fehér lovagot, de naivitás azt hinni hogy csak a Fideszt nem érdeklik az emberek.
Mindegyik politikust csak addig érdeklik az emberek amÍg a nevük mellé kerül az X, addig zavarja a korrupció amÍg nem az ő zsebébe vándorol a pénz,addig akarja elsöpörni ezt a rendszert amÍg nem az ő érdekeit szolgálja.

Üdvözöllek 2021-ben.
KoporShow
Szerintem ez meg egy igazán negatív hozzáállás és pont ez az amely aláássa a demokráciába vetett hitet és akaratot és azt mondja, hogy ami most van, az fog folytatódni, mert realizmus meg blablabla...így ne csodálkozzunk, hogy mindenhol törnek fel az illiberális államok...

Nem is értem az ilyen embereket...persze, idealista vagyok, mert szeretném, ha ennek az országnak meg a benne élő embereknek jó/jobb legyen...

Ha én vagy a világ úgy állna hozzá az országhoz, mint te, akkor csak simán behúznék/behúznának egy pipát az ország neve mellé, hogy ezt elvesztettük, menjünk tovább...költözzünk át egy még demokratikus országba

Mindenki csak addig beszél így, amíg nem kezdik el összeszorítani az ő életterét és amíg nem érzi úgy, hogy folyamatosan vesznek el az életteréből és nem avatkoznak bele olyan szinten ami már zavarni fogja...

Én nem azt mondtam, hogy miért nem jó választások, hanem azt, hogy nekem mi a problémám, de ettől még inkább választom őket, mert bízok abban, hogy valóban azt fogják csinálni amit mondanak és nem fognak meghátrálni a nehézségek elől.

1 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Nem tudom, szerintem elég jelentős létszámú az a halmaz is, akik se a fideszre nem szavaznának, se egy olyan koalícióra, amiben benne van az MSZP meg a DK. Nem feltétlenül csak és kizárólag a jobbikosok. Azoknak rossz ez a nagy ellenzéki kényszeredett összefogósdi, így vagy el se mennek szavazni, vagy beikszelik a kutyákat, esetleg rajzolnak egy faszt...
warr_b
Kb én pont így vagyok ezzel. Nincs az az isten, hogy bármilyen összefogósdira szavazzak amiben benne van az Mszp/DkGyurcsány, se a Fidesz. Maradok otthon vagy szavazok a kutyákra/kerületi független jelöltre.
KoporShow
utána hogyha mindezt rendbe tették és a Fideszes holdudvart kisöpörték, majd jöhet az, hogy akkor most mi is van a Jobbikkal meg ezzel-azzal a párttal...

Elsőnek a demokráciát kellene visszaállítani, meg az elrabolt és jövőben lenyúlandó pénzeket visszaszerezni...
Solymi
Én erre meg azt mondom, hogy naiv vagy, nem fognak elsöpörni semmit, csak a saját embereiket teszik a helyükre/a meglévők szépen integrálódnak a másik oldalon.
KoporShow
De ilyen alapon akár fel is köthetné magát az ember, mert semmi se lesz jobb...
Sőt, a kutyákra, függetlenekre leadott szavazat is csak fingreszelés akkor már.

Az meg milyen gondolkodás már, hogy csak a személyek cserélődnek, a folyamat marad ugyanaz? Vagy a kutyákokra ez már nem igaz, mert ők mutatnak is valamit?
Akkor a többire ugyanez miért nem lehet igaz?

Nekem se tetszik sok minden...
Nem mondom, hogy nem adnék Gyurcsánynak még egy esélyt mint politikusan, de országvezetőnek semmikép.
Dobrev Klára lehet, hogy szimpatikus, de még nem tudom mit várjak tőle.
Karácsony Gergely? Alkalmatlan! 😀 De tényleg...ezt a faszit csak teszik ide-oda, aztán lehet ő csinálja jól, meglátjuk mi sül ki belőle.
Jakab Péter? Jó a beszélőkéje, szimpatikus, viszont Jobbikos, ő is olyan, h kiderül merre akarja a pártot vagy magát vinni...
Fekete-Győr András? Fene se tudja, ő is eléggé az a faszi még aki csak oda akar kerülni...

Viszont ha nem adjuk meg nekik az esélyt, akkor nem derül ki, hogy mit tudnak majd csinálni, mi van akkor amikor valóban döntéseket kell hozniuk és vállalni a felelősséget érte, mert az emberek sorsa múlik rajta...

Ne a makulátlan lovagot várjuk már fehér lovon, mi se vagyunk tökéletesek, ők sem azok.

A Fidesz már megmutatta mennyire érdekli az emberek sorsa...semennyire...behúzták az országot a saját uralmuk alá és ennyi.

1 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Nem tudom, szerintem elég jelentős létszámú az a halmaz is, akik se a fideszre nem szavaznának, se egy olyan koalícióra, amiben benne van az MSZP meg a DK. Nem feltétlenül csak és kizárólag a jobbikosok. Azoknak rossz ez a nagy ellenzéki kényszeredett összefogósdi, így vagy el se mennek szavazni, vagy beikszelik a kutyákat, esetleg rajzolnak egy faszt...
warr_b
Kb én pont így vagyok ezzel. Nincs az az isten, hogy bármilyen összefogósdira szavazzak amiben benne van az Mszp/DkGyurcsány, se a Fidesz. Maradok otthon vagy szavazok a kutyákra/kerületi független jelöltre.
KoporShow
Szerintem ez a legrosszabb és legkárosabb hozzáállás...
Itt mindenki azt várja, hogy az ellenzék legyen mindenre is felkészült, botrányoktól mentes és feleljen meg minden elvárásnak amit támasztunk feléjük...nonszensz...

1. Én úgy vagyok vele, hogy elsőnek verjék le a 2/3-adot
Nem mintha túl sokat számítana, hisz addig a kormány hozhat olyan törvényt, hogy kb. mindenhez 2/3-ad kelljen, ergo blokkolni tudnak mindent.
Másrészt mégha nem is kell kétharmad, akkor se lesz egyszerű bármit is módosítani, plusz a Fidesz megint ellenzékben lesz, szóval minden eszközt megragadnak, hogy szapulják majd a kormányt, hisz a holdudvar már ki van építve, médiauralom is megvan...lesz a politikai kommunikáció még ennél szörnyűbb is...gondold el, hogy mi lesz ha a Bayer meg Gajdos félék "ellenzékbe" kényszerülnek...

Arról nem is beszélve, hogy már most olyan csomagokat és juttatásokat ígér a kormány amiről tudják, hogy a jövőben akár teljesíthetetlen lesz, csak azért, hogy a jövőbeni esetleg kormányváltáskor majd ezt is tudják hangoztatni, hogy a libsik ezt is megszüntetik...
Mint ahogy már most promózzák, hogy meg akarják majd szüntetni a 13. havi nyugdíjat.

2. Próbálják meg a titkosított szerződéseket feloldani, módosítani, megsemmisíteni...Paks 2, Fudan, Belgrád-Budapest vasútvonal

3, Próbálják meg visszavenni a gazdasági uralmat, szüntessék meg a mostani egyetemi alapítványokat
Ugyanis az EU-s pénzek oda fognak folyni és ha a kormánynak arra nincs ráhatása, az megint a FIdeszhez megy

4. MTV meg külföldi médiacégek visszavétele, pénzcsap elzárása

Stb. stb....

utána hogyha mindezt rendbe tették és a Fideszes holdudvart kisöpörték, majd jöhet az, hogy akkor most mi is van a Jobbikkal meg ezzel-azzal a párttal...

Elsőnek a demokráciát kellene visszaállítani, meg az elrabolt és jövőben lenyúlandó pénzeket visszaszerezni...

Ja, meg az országot az Orbán családtól meg a kínaiaktól és oroszoktól...

Szerkesztette: Solymi

2 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Egy bő hónapja törzshelyemen iszogatok barátnőm társaságában, szépen szolidan senkit nem zavarva. A foglalkozás végén mikor a haver-tulaj enged ki, barátnőm felhívta cimborám figyelmét, hogy egy celeb van a vendégek közt, és azt is megjegyezte, hogy kapott valamiféle bókot tőle... mikor épp a mosdóba ment. A celeb konkrétan ByeKibaszottAlex gitárosa, bizonyos Poór András volt. Egy hétre rá kiderült mi is volt az a bók: rányitotta az ajtót mikor pisilt és bedugta a fejét. Utána ugyan állítólag elnézést kért, de az én agyam kicsit elöntötte a fos. Nem is elsősorban a féltékenység miatt, de ByeBuziAlexet ha nem lenne elég hogy simán egy féregnek tartom, az ócska számait rendszeresen el kell szenvednem ferdehallású kollégáimtól. Erre pont a törzshelyemen, a béke és a kikapcsolódás oázisában és szentélyében nyitogatja az a bájgúnár a barátnőmre az ajtót?! Hát nem az anyja kuplerájában van! Azt valahogy megértem hogy nem mondta el a barátnőm az esetet egyből, mert nem garantált hogy nem lett volna belőle balhé, de elvenni tőlem a lehetőségét hogy őt is rendre utasítsam mint az agresszív kéregetőt, a puszit dobáló suttyót és hasonló tolakodókat. Velük ellentétben a díszgitárossal még törleszteni valóm is lett volna. Amikor legutóbb bájosan műsorosra ittam magam hazafelé menet a Király utcában hangosan szólítottam fel a járókelőket, hogy hozzák elém Paraszt Andrist. Nem érti se a barátnőm, se a haverjaim, hogy micsoda bakancslistás tétel lett volna egy ByeAlex kaliberű díszköcsög és/vagy a kompániájának a leoltása. 😕
gyeek
És az nem lehet h véletlen volt?
A hely jellegéből adódóan ő is ihatott vagy sietett...gondolom koedukált WC volt vagy nem?

Velem is fordult már olyan elő, hogy véletlenül majdnem a nőibe mentem be vagy nyitottam rá csajra ilyen helyeken.

2 napja
Solymi New England Patriots 2 091
Én nem vágyok külföldre, patrióta vagyok, szeretek itt élni, minden nehézség ellenére. Valahogy azt érzem, magyarnak lenni valami igazán különleges, megfoghatatlan dolog.
Akkor sem vágytam sehova, amikor egyedüálló voltam. Az esküvőnk utáni fél-egy év borzalmasan nehéz volt, szóba került többször is külföld, de nem adtuk fel.
Érdekes módon a panasz, lázadás, túlzott lazaság, könnyen feladás, megkerülés, zsiványság, mókuskodás, könnyelműség , heves vérmérséklet alapjaiban van belekódolva a magyarba. De a népünk valamilyen oknál fogva a jég hátán is megél. Ki így, ki úgy. Aki pedig keményen dolgozik, nem adja fel, mégha éveket is kell nyomnia, de kitart, annak meglesz a gyümölcse. Mindig.
Próbáljunk mosolyogva felkelni, értékelni azt, amink van, ha kevés is, mert egyszer biztos lesz több. Adjunk 200 ft borravalót a pékségben, hogy a 12 órás műszak is szebben induljon embertársunknak, legyünk nagyvonalúak. Hallgassuk meg a kollégánkat, legyünk önzetlenek. Engedjük ki a mellékutcából 10 perce kikanyarodni akaró sofőrtársunkat. Próbáljunk változást elérni, apró lépésekkel.

Szeretem a hazám, minden hibájával együtt 😊

Jó éjt 😀
#JC6
Na, itt van elbújtatva az igazi coming out! 😀

2 napja
Solymi New England Patriots 2 091
ez a bécsi földszintes, viszont alapterületre 5-ször akkora, mind a mellette lévő, teljesen standard méretű CCC 😀
empty taxi
Főleg a Ralp Lauren vonzza az asszonyt, esetleg arról vélemény?
#JC6
az nincs az SCS-ben, ha az a cél, akk ink Parndorf
empty taxi
Igaz a primark nem annyira posh😆
YoungZeeZee
Lovacskás cucc az van az ecserin, meg a jófogáson is 😀
De amúgy inkább Pandorf, igaz ott még nem voltam.

Szerkesztette: Solymi

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
Solymi New England Patriots 2 091
Kis hülye pöcs, funkcionális analfabéták vagytok - ezek után sajna ezt kell mondanom. Nem tűnt fel, hogy nem kötöttem bele senkibe, hanem csak szóvá tettem (idézettel), hogy tegnap mi folyt az eredménykövetőben?
ötös műhold
Személyeskedést be lehetne fejezni, mert elég irritáló mindenki számára amit csinálsz.
Ha nem vennéd észre, mindenki próbálja elengedni a témát, te meg itt lovagolsz rajta.

Másrészt elég visszatetsző a stílusod, amivel előadod, hogy itt mindenki hülye csak te vagy a helikopter és mindezt azért mert mondjuk X évvel ezelőtt rászabadultál az internetre. Ez még nem jogosít fel semmire és nem leszel több vagy jobb bárkinél is.

Úgyhogy légy szíves fejezd be itt a fórumon ezt a beszélgetést, folytasd privátban az illetőkkel.

Köszönöm.

10 hónapja
Solymi New England Patriots 2 091


Szerkesztette: Solymi

több mint 2 éve
Solymi New England Patriots 2 091
Charlie.. Én nem szeretem, ha értelmes emberek hülyének tettetik magukat. Felteszem azért született meg a módosítás, mert a munkaerőhiány miatt egyes munkáltatók igénylik. Míg a többlet túlórát valamilyen kifacsart logikával be lehet úgy állítani, hogy az a melosnak jó, a három éves munkaidő keretet sehogy. Te is tudod mi a törvény célja és hogy ez kiknek jó, akkor miért akarod megmagyarázni?
Szokol
Nem akarom megmagyarázni. Természetesen én is azt gondolom, hogy a módosítás, mint minmden, igényre született.
Én nem akarom megmagyarázni, magyarázza akinek a dóga.
Csak zavar a rabszolgatörvényezés, meg hogy ezért
1. parlamenti ostromot imitálnak egyesek.
2. a szagszervezetek sztrájkkal fenyegetnek.

Azért toltam be, amit toltam, hogy olvashassa, akinek (mint nekem) esetleg igénye. És ne csak a 444 meg azindex informálja.
Természetesen, ha erre itt nincs igény, akkor itt se voltam.
Charlie Firpo
Jézus Krisztus, te ki a mennyekben lakozol vagy mi.
Nembaszod, hogy azt hiszed, hogy az emberek nem tudnak olvasni és törvényt értelmezni, de te most itten fölvilágosítasz minket és ezután heppiszánsájn lesz minden.
Ja, meg már az is probléma, hogy a szakszervezetek - akik elméletileg a dolgozókat kellene, hogy védjék - sztrájkkal fenyegetnek.
Eszem-faszom megáll, hogy ezek a nyomorultak miért próbálják tenni a dolgukat, mikor a főméltóságú Charlie Firpo már értelmezte, láttamozta és jóváhagyta a törvényt, aminek a másik fele még kész sincs.

Mert ugye a kormányt úgy lehet ismerni az eddigi tevékenységei alapján mintha csupa szívjóságból és a zemberekért tennének mindent, ühüm. 2018 Családok Éve, lakoltassunk ki pár embert így a tél előtt.
Meg basszuk szét a cafetériát, jöjjön be még több adó, amit lehet a stadionokra költeni, meg módosítsuk szegény focisták adózását, hogy még többet tehessenek zsebre, hátha majd így hazajön a Zsuzsi.

Gondolom utánaolvastál pár dolognak és szerinted a törvény ezen értelmezése is rendben volt:

"a munkáltatók akár két évig hatnapos munkahetet írhatnak elő, a túlmunkát pedig a következő évben kiadhatják szabadidőben, így a túlórákért a munkavállaló egy fillért sem kapna."

De persze a te értelmezésedben a fenti csak a fantázia szüleménye és a cégek nem csinálnak ám ilyet, de nem ám. Megnyugtatlak, de, csinálnak ilyet. És nem 444-ről meg zindexről kapom az infót, hanem közvetlen ismerősöktől, családtagoktól, stb.

Nem tudom, hogy miben dolgozol vagy dolgoztál-e valaha termelési területen meg láttál-e kollektív szerződést ill. egyénenkénti elbeszélgetést/aláíratást/nyomásgyakorlást dolgozókkal, de ezek szerint vagy nem vagy nem érdekel a dolog és fogalmad nincs azokról az emberekről és körülményeikről akiket ez érint.

És mielőtt elkezdenél fantáziálni, elmondanám, hogy 30-as éveim végén járok, dolgozok már egy ideje, multiknak, jó pozícióban, viszonylag jó fizetésért és megfelelő munkakörülmények között, tehát engem ez a törvény nem érint és megtehetném, hogy nem foglalkozok vele és állhatnék úgy hozzá, hogy nem az én bajom, ő baja, minek szavazott a Fideszre, stb., viszont nem teszem és holnap én is kimegyek tüntetni.
És ha kell, akkor azután is kimegyek tüntetni, jövőre is, amikorra a szakszervezetek az országos sztrájkokat szervezik.

9 hónapja
Solymi New England Patriots 2 091
Amúgy én is értetlenkedek itt az emberek hozzáállásán, mintha azt várná mindenki, hogy itt a szokásos világverő alakulatnak kellene lennie, miközben ilyen nincs és az elmúlt években is az alábbi négyesre építettünk:
Brady - Gronk - Jules - White és a playoffmenő Amendola.

Az összes többi ember folyamatosan rotálódott más csapatokból és a fentebbiekből is nagyon kevés volt az olyan playoff run ahol mindegyik elérhető volt és nem ülte ki a meccseket sérülésekkel.

Nem tudom más csapatok mit hogyan csinálnak, de azt látni kell, hogy mi Bradyhez kötöttünk mindent, ő határozta meg a franchise jövőjét és most is ő határozta meg, hisz úgy lépett le, hogy bennragadt 13,5 milla DM a holtszezonra, 8 millió volt akkor AB után és Thuneyra meg rátettük a taget, megegyezni meg nem sikerült.

Szóval úgy futottunk neki a draftnak, hogy 0 mozgásterünk volt.
Aztán jött a Covid, a kevesebb edzés, ami az IR-ről visszatérő embereknek nem igazán adott lehetőséget a gyakorlásra, nem tudtad kiértékelni a saját játékosaid és az ellenfelekét se nagyon.
Utána jöttek az opt-outok, ahol kvázi a kezdő emberek ültek ki és most azoknak a cseréi és a mélység játszik, akik után nincs további merítési lehetőség.

WR fronton folyamatosan problémákkal küzdöttünk, Sanu úgy tűnt beválik, de most az a kérdés, hogy a sérülése miatt vágtuk ki, mert lelassult (ahogy tettük pl. Hogannal) vagy egyszerűen nem tudott szeparálódni?

Harryvel többet kellett volna dolgozni, ami nem jött össze, de azért még ne írjuk le (igen, tudom első körös).

És még tegyük hozzá azt is, hogy a Patriots csak azért volt vonzó mindenki számára, mert itt nagyobb esélye volt arra mindenkinek, hogy gyűrűt nyerjen.
Brady elmenetelével, a 0 cap space-szel mégis kit lehetett volna elhozni egy csodás rebuild ígéretével?
Most esetleg Cam miatt lehetne majd valakit hozni, amíg még lehet, én pl. megpróbálnám rávenni Kraftot, hogy engedje visszahozni AB-t, hátha.

Én azt látom, hogy ennek a csapatnak adni kell még pár meccset, ami hiányzik a tarsolyukból, utána le lehet vonni a tanulságot, de azért nem temetném őket.

Továbbá azok akik szekálják McD-t, azok ugyan mondják már meg, hogy mégis milyen playeket kellene felrajzolnia még?
Mutatjuk, hogy futni fogunk? Igen. Miért a KC elleni AFC döntőt meg nem egy párharcot nem így nyertünk meg?
Tudod, hogy futunk, verjél meg.

Valahogy tömöríteni kell a box-ot, hogy aztán mehessen a labda a WR/TE/RB-nek.
Azzal meg nem lehet mit kezdeni, hogyha nem tudják megverni az embert vagy nem tudják végrehajtani az utasítást.

Lehet azt mondani, hogy a Titansnek ment ennyi szünet után, de totál más a keret felépítése, összeszokottsága és rutinja.

Kicsit úgy érzem, hogy irreálisak az elvárások és inkább induljunk ki a SEA, KC, Raiders elleni meccsből, ezt a mostanit meg kezeljük úgy, hogy a nulla edzés mellett még totál balszerencsénk is volt és még így is a győzelemért mentünk a végén.

Szerintem ez megmutatja a csapat tartását, küzdeni akarását és potenciálját.

4 hónapja
Solymi New England Patriots 2 091
Jé, ez bezzeg nem pateronos 😀
dande
Jó, hát aki ért hozzá
Willie Parker
azért ne lepődj meg ha 1 éven belül Höri is elindítja a patreonját ahol mondjuk 1 napos előnnyel kapod a videókat 😀
Negritis
Őt elő is fizetném, mert eredeti
Willie Parker
valszeg én is 😀
ahogy a KNY podcastre meg a VLDL-re is megy 1$
de bazskára már nem
Negritis
En azon csodalkozom h Horinek ilyen “keves” feliratkozoja van.

Iszonyat jol tolja a dumat is, adatokat is, stb.
Sokszor tomeny, de olyan mintha az egesz NFL a fejeben lenne jatekostul, mindenestul, de nem csak az idei szezon, hanem visszamenoleg is.

Szoval jol csinalja 😊

6 hónapja
Solymi New England Patriots 2 091
Na, közvéleménykutatás, hogy vajon az én asszociációs képességem fura-e...

Megláttam az alábbi képet a prágai metróban és egy filmes jelenet ugrott be:Ezékiel 25:17 Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága.
Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője.
Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!

Szerkesztette: Solymi

több mint 2 éve
Solymi New England Patriots 2 091
1) Minek mosolyogsz az arcába ha pereskedést tervezel velük szemben? Nem vagy ázsiai, hogy a megszokásra fogd ugye? Semmi értelme jópofizni velük.
2) Be vagy szarva a szomszédéktól. Pedig rosszabb esetben kapsz valakitől pár pofont, és akkor nálad a labda, ha meg felcsatolnád a golyóidat és nem csak az interneten fogadkoznál, hogy szétcsapsz meg miazmás, akkor lehet ők is visszavennének egy picit mert az átlagember addig kemény amíg biztonságban érzi magát. Nyilván mások vagyunk, de nekem egy lófütty garázdaság hasonló helyzetben nem lenne tétel ha a családomért kellene kiállnom.
gyeek
1., De tesó, hiába tervezek pereskedést, mint bérlő...
2., Majd ha kapok pofont, akkor nyert ügyem lesz. De ameddig nem kapok, addig ki vagyok szolgáltatva, ilyen a világ. Sajnos amíg nem veled történik ez könnyű garázdaságot vizionálni, nekem is eszembe jutott már, de sajnos ott is csak mi húznánk a rövidebbet.

Azért írtam le ide, mert ki kell adni magamból, kettő, valakinek hátha van ötlete..

Hidd el, tegnap ha nem telefonálok épp, és meglátom a sírva berohanó 3 éves lányom, biztos hogy lezúgott volna a lépcsőn.
#JC6
Nem tudom, hogy van-e ilyenre lehetőség, de utána kellene járni, hogy ti ketten valami hivatalos személy előtt, ahol nem mer ugrabugrálni, megbeszéljétek a dolgot.
Esetleg a lakógyűlésen rendezni a dolgot, mielőtt hivatalos útra terelődik az ügy.
Mivel a tulaj barátod, megkérheted, hogy beszéljen a nővel és a közös képviselővel, kockázatos az ő részéről is, de hátha.

Sztem a nevet töröld ki, mert egyrészt sok ilyen ember van, másrészt nehogy kutakodjanak utánad (tudom, én vagyok a paranoiás).
Ugyanezért próbálj meg még az említéséről is leszokni annak, hogy kit vernél meg, stb., hidd el, te vesztenél többet, mert a te családod normális.

Az ilyen ember veszélyes, mert ott fog keresztbe tenni ahol csak tud. Értékeitekre, kocsira, ilyesmire vigyázzatok.
Attól se lepődj meg, hogyha a környéken fog szövegeket terjeszteni.

A mi házunkban is volt hasonló ember, nem is egy.
Folyamatosan kiszurkálták a bicikli gumit, kitördelték a bokrokat amit apám ültetett.
Volt, hogy a kocsi ablaktörlőjét törték el vagy betömték a pinceajtó zárját, aztán lehetett flexelni.
Az már csak hab a tortán, hogy a környéken mindenki kurva volt szerintük és még hangosan mondták is fűnek-fának.

Rengeteg kettyós szaladgál a világban, nem is sejtenéd. Volt olyan munkatársnőm aki nem volt 100%-as, ikertesójának papírja is volt róla. Elsőnek azt hiszed, hogy csak picit fura a viselkedése, aztán meg ahogy elkezd kibontakozni, hááát, az durva. És nem pici névtelen multiknál dolgozott, dolgozik.

Életemben egyszer találkoztam Farkas Bertalannal, gondoltam beszélgetek vele, megkérdezem mi a véleménye a világról meg mit csinál mostanában, erre ez a sügér csaj meg elkezdte basztatni azzal, hogy biztos látott ufót az űrben, csak nem mondja el, titkolja meg ilyenek. Na, látnátok kellett volna a fejét, de az enyémet is, hogy jóisten, ez tényleg hülye.

1 hónapja
Solymi New England Patriots 2 091
Annyira bizarr, hogy én magam alig hiszem el... Ilyenek járnak köztünk.

Mivel kevés futárunk van, főnököm (a tulaj) is beállt tegnap. Pont legutolsó címét vitte ki, 1 db hawaii pizza. Csörög, átadja, a vevő köszöni szépen, aztán megkérdezi hogy xy futár dolgozik-e és mikor. Kérdi főnököm, hogy miért a kérdés. A vendég nem aprózza el, azt mondta MEG AKARJA ÖLNI. Visszajön a főnököm, mondja hogy ennek soha többet kaját, meg szólnunk kell xy futárnak. Ezen a ponton még rohadt bosszantó volt csak a dolog. Nem elég a meló okozta szopás, még random forróvérű vendégek akarják azt a szűk futár keretünket gyilkolászni?! Szerencsére emberünk ez az önjáraró trágyakupac nem hagyta annyiban a dolgot, nekiment a messengernek is. Ott ha nem is személyesen, de remekül dokumentálva megismételte a fenyegetést. Ezen a ponton kell elmondanom, hogy a futárunk egyáltalán nem is ismeri ezt a szemetet. Egy évekkel ezelőtti kapcsolata volt egy csajjal, aki összejött a fenyegetővel. A sötét ribanc besózta a lovagját valami ezer éves kamu sztorival, mire az, szerelmét bizonyítandó elkezdte zaklatni a futárunkat. Megírta neki többek közt, hogy tudja hol dolgozik, tudja hogy néz ki az autója, még fognak találkozni Pécsett és hogy kifilézné. Arra nem gondolt, hogy a rendőrség is tudja ő hol van. Ugyanis saját nevét használva, otthoni címre, saját telefonszámmal rendelte meg a hawaii pizzáját (pfuj), és rendes plebejus köcsögként a facebook oldala is nagyon informatív. 3 klikkelés alatt megoldottam a feladványt, barátnője szalagképén pont azzal a szar autóval pózolnak ami a ház előtt állt.

Mire leesett neki a tantusz, hogy a tettének milyen súlya van, eléggé beszart: főnökömnek 9 nem fogadott hívása volt mire a 10-et felvette. A gané arra szerette volna kérni, hogy ezt ne mondja el a futárnak. Főnököm (akiről a fenyegető még mindig azt hitte hogy ő is csak egy futár) mondta neki, hogy ehhez már késő, mert elmondta a diszpécsernek. Azért próbálkozik még: na jó, de lécci ne mondd el! Nyilvánvalóan nem érti mi a kimondott szó lényege. Következő lépésként engem keresett volna, de én akkor már eljöttem melóból, ezért a váltótársammal közölte, hogy "visszavenné amit mondott". Ezt később meghallva már szakadtam a kényszeres röhögéstől.

Futárunk persze másik melóhájóból azonnal ment a rendőrségre, ott tegnap két óra alatt nem került sorra, ma reggel ment vissza és jelentette fel a fenyegetőt. Még a rendőrök is csak röhögni tudtak a dolgon. Ennyire ostobán egy vad idegen embert halálosan megfenyeget, aztán visszaszívná? Mocskos proli szardarab, akinek annyi esze sincs hogy egy sötét picsa drámaelőadását a helyén tudja kezelni. Amúgy a faszbuk oldaláról azt is meg lehet tudni, hogy szereti a chrav magát. Komolyan: miféle nyomorék megy el pont chrav magázni a megannyi harcművészet közül?! Bántották suliban? Vagy csak a cigány vére diktálta? Ha épp úgy rendelt volna hogy a megfenyegetett futárunk viszi ki a gusztustalan hawaii pizzáját akkor megtámadta volna? Megölte volna ahogy mondta? Olyan jó lenne ha bebasznák a hűvösre, de attól tartok ez a bizarr, egyszerre kibaszott röhejes és szomorú történet egy felfüggesztett büntetésben csúcsosodhat ki.
gyeek
Most miért baj a hawaii pizza? Én szeretem 😊
Poént félretéve, ne csodálkozz, hisz erre a szintre lett levíve a kommunikáció és a felelősségre vonás felsőbb szinteken, ezért mindenki azt hiszi, hogy azt mond és úgy fenyegetőzik ahogy akar.
Nagyon sok ilyet amúgy csak az ment meg, hogy a megfenyegetett illető legyint egyet "hülye" címszóval és megy tovább, mert nem éri meg ezekkel foglalkozni.
Következménye lehet sokféle rongálás, amit a francnak van kedve jelentgetni, utánajárni, stb.

Amúgy meg egyre jobban érdekel az, hogy a csaj milyen sztorit adhatott be a csávónak, hogy ennyire magára vette a problémát és igazságot akar szolgáltatni...

Ja, és hol van a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szál?

5 hónapja
Solymi New England Patriots 2 091
Egyedüli félelmem az hogy az orosszal oltják. Ismer valaki olyat aki azt kapott?
bcsarli
igen.
deyell
Da.

több mint 2 éve
Solymi New England Patriots 2 091
Tudom, szólásszabadság meg minden, de szerintem felesleges az ellenfél topikjában bizonygatni, hogy jók voltunk.
bogec7
Én ugyan nem bizonygatom és nem is állítottam ezt, sőt.
Csak picit szúrta a szemem pár komment...

én már este se értettem miért mondják ezt a rams-nek, hogy a védelmük mindent megtett. egy két playtől eltekintve sztem qrvára alulteljesítettek, a vörös zóna előtt szerencséjük volt általában, illetve brady pocsék játéka mentette meg őket.
gedam
Az 53. Super Bowl konkretan McVay es Goff hatalmas blamaja.
Ami szamomra fajo, hogy most van az a kiveteles alkalom, amikor azt mondhatom, hogy egy olyan Brady ult fel a tronra, aki konkretan szar volt a dontoben.
Stez
Ti semmiképp se akartátok a megszokott játékokat játszani mert arra biztosan készült a Pats. Holott egész meccsen ezek a gondolkodás nélküli játékok mentek. Állítom hogy ha csak azokat nyomtátok volna 2 driveig akkor minimum 1 TD jött volna
Matthew99
Jó azért egy második éves edzőt outcoacholt Bill papa, úgy hogy a QB-ja 1. Éves kritikán aluli játékot hozta, míg a csapat mikor be-be indult volna idióta flagekkel vágta magát tökön. Azért McVay nyakába lehet sok mindent varni, de ezzel a Goffal kevés edző nyert volna (ha egyáltalán ...).
Toca
Nekem alapvetően jobban fáj hogy szarul játszottunk mint az hogy kikaptunk. Kaptunk ki volna 33-30–ra egy szoros és izgalmas meccsen és most egy szót se szólnék. De az a fingfűrészeles amit tegnap a Rams offense támadójáték címen előadott, az szánalmas volt.
Egy szarul játszó Tom Brady-től kaptunk ki. Egy verhető Pats offense-től kaptunk ki. Csak a mi iranyitónk még szarabb volt. Az igazi edzőnk meg talán ki se jött a pályára, csak a teste mászkált fel-alá ész nélkül az oldalvonalon. Ezt a meccset Bill Belichick nyerte meg!
Pizsama
Sokan dicsérik itt a védelmeket, de az éjszakai meccsen Brady Goff McDaniels McVay hozta össze a legrosszabb Bowl-t amit valaha láttam. Én D párti vagyok, kedvenc csapatomból látni, de ez a meccs, nem a csodálatos védelmekről szólt, hanem h leégtek a támadók.
KeyG
Szezon közben egyszer azzal jönnek az emberek, hogy nincsenek jó meccsek, mert kevés a pont, nincs ötletes Offense játék, aztán meg azzal, hogy túl sok a pont, nincsen már igazi adok-kapok védelmi játék. Aztán meg amikor az van, akkor meg már az irányítók meg az offense szar, hogy nem tudják ezt legyűrni...ehhh, franc se tud ezen kiigazodni.

Az jön le így, hogy mert Brady nem játszott jól (mintha csak ő nyerhetne meccset) , így a Rams vesztette el a meccset, mintha mondjuk egyik D-nek se lett volna köze a játékhoz és az Offensek teljesítményéhez.

De akkor már én is elmondom hogyan láttam a meccset, aztán lehet mondani, hogy arcoskodok:

Nem kevés elemzést végigolvastam a meccs előtt a párharcokról, edzőkről, taktikákról és nekem ebből két dolog jött le:
1. Vagy nagyon megszopatja a Pats a Rams védelmet
2. Vagy Wade szopat meg minket nagyon

Nos, ebből az utóbbi jött be és nagyon is, nem hiába nyújtotta Brady az egyik legrosszabb játékát, hisz rohadtul nem tudta olvasni a védelmet, persze, hogy ideges lett és pontatlan, ki a franc akarja elveszteni a meccset egy rossz dobás miatt. Főleg, hogy a PO-ban sem volt mindig éles, de a szezonban sem.
De amikor meg pontos volt, akkor meg az elkapók nem tudtak elszakadni, mert jól védekeztek rajtuk, kivétel Edelman és Gronk jópár elkapása, de rájuk meg nem építhetsz egész meccsen.

Szóval le a kalappal a Rams D és Wade előtt, mert olyat húztak, amivel többnyire lenullázták a támadásainkat.
Kivétel a 4. negyed vége, de arról később.

Arra meg, hogy a Rams O is ultrakonzervatív volt, hát istenem, mit mondjak, SB-t játszottak, elég nagy a tét, nem biztos, hogy az elején röffenteném be a varázslatot. Amúgy a Pats O se tűnt túlságosan kreatívnak, inkább biztonsági játékok mentek ott is.

Másrészt meg BB és Flores se gyenge gameplant rakott össze, gyakorlatilag az addig ligaelit Rams O falat szinte eltüntette a fenébe.
Igaz nem számítottam arra, hogy ezt végig hozni tudják, de sikerült nekik, ami nem kis teljesítmény.

Egy kis stat:

 twitter.com/PP_Rich_Hill/status/1092458668874964993

(Btw. az a 91-es Giants 15-13 verte a Montanaval, Younggal és Jerry Rice-al felálló '49erst, igaz a túloldalon meg volt egy Lawrence Taylor)

Ettől függetlenül egyszer-kétszer elváltották magukat, kellett is pl. JMac szerelése az endzoneban, nehogy TD legyen. Aztán meg pár futást is megfogtak ami lehetett volna rosszabb is.

Tackle-ökről meg annyit, hogy akár soloban, akár kombóban nézve a Rams nyerte 69-cel a 49 ellenében.
És amíg a Ramsnek egyetlen egszer kellett mélységi védekezést bemutatni, addig a Patsnek kb. 6-szor, amiből ugye majdnem lett 1-2 TD.

Összehasonlítás a támadókról, teljesség igénye nélkül:

Edelman: 10/12 141 yds
Gronk: 6/7 87 yds
Burkhead: 2/2 15 yds
Patterson: 2/2 14 yds
Hogan: 0/6 0 yds

Cooks: 8/13 120 yds
Woods: 5/10 70 yds
Reynolds: 3/7 28 yds
C.J. Anderson: 2/3 12 yds
Gurley: 1/2 -1 yd

Szóval eléggé kiegyensúlyozott volt a meccs támadóoldal szempontjából, mégha nem is tűnt annak, a Rams se nagyon mert belemenni olyan playekbe, ami kockázatos lenne, inkább erőltették ők is azt, amit biztosan tudtak játszani vagy amivel készültek.
Illetve 3-3-nál nem biztos, hogy belemennék egy rizikós playbe.
De végül is nem tudott megújulni és nem mert kockáztatni (valószínű benne van, hogy ilyenben nem számított, számíthatott Goffra), ráadásul a Patsnek is kellett MCD zsenije és Gronk bravúros elkapása, hogy legalább egy normális drive-ot össze tudjanak tenni a 4. negyedben:

 pats.hu/a-patriots-td-tamadosorozatanak-anatomiaja

(Aki eredetiben is akarja, annak ott van a végén a link.)

Szóval összességében másokkal ellentétben akik annyira nyugodtak voltak és simának látták a Pats győzelmet és végigizgultam a meccset, mert nem gondoltam, hogy végig tartani tudjuk ezt a Rams D-t és abban se voltam biztos, hogy nem talál ki valamit a Rams O vagy nem nyelünk be egy nagy játékot.
A vége fele azért már látszott, hogy valahogy összetesz a Pats egy drive-ot, de még így is benne volt egy nagyobb Rams játék.

És igen, lehet, hogy Brady nem hozta azt amit elvártak tőle egyesek, de ezért csapatjáték, mert nem egy embernek kell megnyernie.
És pont ezért írtam azt, hogy 17 évvel ezelőtt BB-nek volt egy olyan irányítója akire rá lehetett bízni a játék lemenedzselését, amellett, hogy a védelem lehozta a meccset.

Amúgy Al-lel értek egyet, ezt a meccset megnyerhette volna a Rams is, ha picit tökösebbek vagy készülnek egy olyan drive-val (ezt lehet sose tudjuk meg) mert szoros volt.

Leírom mégegyszer, én nem Bradyt meg a Pats akartam felszopni és a Ramset alázni, hanem arra akartam rávilágítani, hogy itt több hozzászóló kvázi úgy állította be a dolgot, hogy mivel Brady nem játszott jól, így a Rams vesztette el a meccset, mintha mondjuk egyik D-nek se lett volna köze a játékhoz és az Offensek teljesítményéhez.

És nem mondom, hogy boldog voltam attól, hogy szenvedett a Pats O, de legalább átérezhettem (úgy gondolom), hogy milyen lehetett az old school foci, ahol a védelmek dominálnak.

Utólag is bocs azoktól akik inkább a Rams jövőjével (mert van neki) és esetleges QB kérdésével foglalkoznának mint ezzel.